ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "εννοώ ίνα πιστεύσω" ή "πιστεύω ίνα εννοήσω"?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- "εννοώ ίνα πιστεύσω" ή "πιστεύω ίνα εννοήσω"?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

athakandr30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
27/03/2004, 11:52:26
quote:
Περιμένω να δώ τί έχεις καταλάβει,

Α α α και συ καθηγητής; Σι Σι . . . κοπρέντε κοπρέντε

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
«Πως κατατάσεις εσύ ιεραρχικά αυτές τις έννοιες:
1) Τροποιησεις του νου (ποικοιλοι "εαυτοι"),=Εκδήλωση βούλησης για τον Ελεύθερο
2) Αυτοέλεγχος =Εκδήλωση βούλησης για τον Ελεύθερο
3) Βούληση Πρώτη αυτή, έσχατη αυτή. Αυτή είναι ο εαυτός και συμπεριλαμβάνει όλα τ' άλλα. Αλλιώς ο εαυτός δεν έχει λόγο ύπαρξης και . . . ουσιαστικά αυτοκαταργείται.
4) Υπόσχεση (μελλοντικού) αυτοέλεγχου εις εαυτον » =Αερολογία για τον Ελεύθερο.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

quote:
Και τώρα, πες μου, σε παρακαλώ, was ist das "κοινή λογική", που θέτεις μάλιστα σαν ηθική σου βάση ;

Γιατί π.χ. να μην κάνεις ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που δεν θες να σου κάνουν;
Πώς ξέρεις οτι κάνοντάς τα δεν θα οδηγηθείς στους δρόμους της αυτογνωσίας; Οτι δεν θα αναδυθείς υπεράνω του περιβάλοντος σου;

Διότι θα ήταν αυτοκαταστροφικό μεγάλε! Είναι σαν να επεμβαίνεις στο κατά φύσιν δίνοντας έτσι τη λογική δικαιολογία να δεκτεί και το δικό σου κατά φύσιν επέμβαση. Ξέχασες τι είπαμε για το αγαθόν;
quote:
Οτι δεν θα αναδυθείς υπεράνω του περιβάλοντος σου;

=Αερολογία για τον Ελεύθερο.
quote:
ΚΟΙΝΗ λογική; ΚΟΙΝΗ;;; Από έναν ελεύθερό;

Δεν την συμμερίζεσαι; Είναι η βάση για τον καταστατικό χάρτη των ηνωμένων εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παγκόσμια αποδεκτή και φυσικά και για τον Ελεύθερο. Ξέρεις καμιά καλύτερη λογική που να προσφέρει ελευθερία; Ας την ακούσουμε.

Κυνικέ, η κοινή λογική είναι η πραγματική σοφία και ο φάρος όχι μόνο για έναν Ελεύθερο αλλά για όλους τους Ελεύθερους

Ελεύθερος

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός;

kynikosΜέλος
27/03/2004, 13:45:45
Ελεύθερε,

Στο χωριό μου αυτός που προσπαθεί πραγματικά να σε καταλάβει, λέγεται "φίλος", όχι "καθηγητής". Σί; Κοπρέντε;

Τώρα όλα τα άλλα που λες για βούληση, καλά και άγια είναι, και ήδη ξέρεις οτι πάνω-κάτω, σε γενικές γραμμές, συμφωνώ.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα απο τα λεγόμενα σου, είναι αν - μέσα σε αυτήν την εκδήλωση της Βούλησης, που τόσο κομψά περιγράφεις - εσύ, προσωπικά, έχεις ελευθερία διαλογής.

Δηλαδή, αν όλα είναι εκδηλωση της Βούλησης, όπως λες, εσύ έχεις κανέναν ρόλο μέσα σ'αυτό το σεναριο; (Εκει κόλλαγε και η πρώτη "αερολογία" μου, σχετικά με το οτι μπορείς να αποφασίσεις ποιά στάση θα τηρήσεις απέναντι στο άγνωστο).

====

Τώρα για την κοινή λογική, αν καταλάβω τί είναι, μπορεί και να την συμμεριστώ, ποιος ξέρει.

Πάντως αυτά για τα Ηνωμένα Έθνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μην μου τα λες τόσο συγκηνιτικά ρε παιδί μου, μου έρχεται να κλάψω.....

Ξέρω οτι είμαι καλός και χαρίζομαι σε όλους, αλλά οχί και να δεχθώ ένα ματσό τρίχες που γράψαν κάποιοι πολιτικοί που ούτε τους ξέρω, σαν βάση για συζήτηση περι της πίστης. Έχει και η καλωσύνη τα όρια της.

Πρέπει να βρούμε μια πολύ καλύτερη κατανόηση για το τί είναι αυτή η αλτρουιστική σου "κοινή λογική" πριν προχωρήσουμε...

Που κατοικεί; Σαν πρόγραμμα μέσα στον εγκέφαλο;
Μπορούμε να την διαλέξουμε ή να την απορρίψουμε; Ή είναι απλά εκδήλωση της βούλησης, και δεν μας πέφτει κανένας λόγος στο ζήτημα;

Κ

29/03/2004, 01:06:50
quote:
Τώρα όλα τα άλλα που λες για βούληση, καλά και άγια είναι, και ήδη ξέρεις ότι πάνω-κάτω, σε γενικές γραμμές, συμφωνώ.

Κι εγώ συμφωνώ σε πολλά μαζί σου Κυνικέ. Και με τον Athakandr, τον Πλάτωνα και τον Schwabe επίσης. Αλοίμονο!
quote:
Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα απο τα λεγόμενα σου, είναι αν - μέσα σε αυτήν την εκδήλωση της Βούλησης, που τόσο κομψά περιγράφεις - εσύ, προσωπικά, έχεις ελευθερία διαλογής.

Βούληση σημαίνει δύο πράγματα. Το ένα είναι η θέληση και το άλλο η απόφαση. Δεν έχεις καταλάβει ότι θεωρώ την βούληση μου ως τον πραγματικό εαυτό μου; Το τόνισα ιδιαίτερα αυτό. Γι αυτό δεν έχει νόημα η ερώτηση σου πιο πάνω. Τι πάει να πει αν έχουμε ελευθερία διαλογής; Ποιοί;
Είμαστε φίλε μου η ελευθερία διαλογής. Ε Ι Μ Α Σ Τ Ε ! Αυτό εννοώ.

Το άγνωστο είναι το αδημιούργητο. Πάντα κατά τη γνώμη μου. Αλλά αυτό άστο για μετά.

quote:
Πάντως αυτά για τα Ηνωμένα Έθνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μην μου τα λες τόσο συγκηνιτικά ρε παιδί μου, μου έρχεται να κλάψω.....

Τι θες να πεις; Λέγε και κλαίε! Εδώ είμαι εγώ, μη σκιάζεσαι

quote:
Ξέρω οτι είμαι καλός και χαρίζομαι σε όλους, αλλά οχί και να δεχθώ ένα ματσό τρίχες που γράψαν κάποιοι πολιτικοί που ούτε τους ξέρω, σαν βάση για συζήτηση περι της πίστης. Έχει και η καλωσύνη τα όρια της.

Καλά ντε, μη δεχτείς. Σε υποχρεώνει κανένας να πάρεις το δρόμο της . . . αμαρτίας;
quote:
Πρέπει να βρούμε μια πολύ καλύτερη κατανόηση για το τί είναι αυτή η αλτρουιστική σου "κοινή λογική" πριν προχωρήσουμε...

Κοινή λογική είναι το γενικώς αποδεκτό ως ορθόν. Τώρα αν μερικοί ιδιότροποι έχουν άλλη γνώμη συνήθως μπαίνουν στο περιθώριο και χαρακτηρίζονται ως γραφικοί, ή καταπολεμούνται. Η ανθρώπινη ιστορία όμως έχει να επιδείξει πολλές περιπτώσεις, που ο ιδιότροπος κατάφερε να αντιστρέψει τα πράγματα, και να κάνει τη γνώμη του κοινή λογική. Άρα η κοινή λογική εδράζεται στη βούληση των ανθρώπων κατά κύριο λόγο, και είναι κι αυτή ρευστή και άμορφη όπως και η βούληση. Με αυτά απαντάται και η τελευταία σου παράγραφος.
Να έχεις υπ’ όψιν σου ότι πάντα την άποψη μου προσπαθώ να παρουσιάσω και τίποτε άλλο. Επίσης θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ασχέτως του πειστικού τρόπου παρουσίασης αυτής της άποψης, εγώ ο ίδιος διατηρώ περισσότερες αμφιβολίες ως προς την ορθότητα της από κάθε άλλον. Δίνω ερεθίσματα και μελετούμε μαζί βρε αδελφέ!

Άκου τώρα δύο ερεθίσματα που εκ πρώτης όψεως το ένα τουλάχιστον μοιάζει τερατολογία!

1)Ποιά η απόδειξη ότι η πραγματικότητα δημιουργεί τον παρατηρητή και όχι το αντίθετο; Δηλαδή! Μπορεί κανείς να αποδείξει ότι το απέραντο παρελθόν υπήρχε προτού το θεωρήσει πραγματικότητα ο άνθρωπος, ή μήπως ο χρόνος έσυρε προς τα πίσω με όλα όσα παρουσιάστηκε να περιέχει, ακριβώς τη στιγμή κατά την οποία ο άνθρωπος αποφάσισε να το θεωρήσει ως πραγματικότητα; Τερατολογία; Αερολογία; Αλλά πώς θα αποδειχθεί;

2)Πιο πάνω έδωσα μιαν απάντηση στον Πλάτωνα «Τι είναι οι μύστες». Ας δοκιμάσει όποιος θέλει να δώσει το νόημα του περιεχομένου της. Μιλάμε τώρα για μια πραγματικότητα μπροστά μας. Ποιά ειν’ αυτή όμως; Ας παρουσιάσει ο καθένας την πραγματικότητα που του γεννά η απάντηση και . . . συνεχίζουμε μετά.
Προσπαθώ απλά να παρουσιάσω την ισχύ της βούλησης και τα . . . κυβικά της. Είναι η ώρα του «αγνώστου» που το θεωρώ και «αδημιούργητο» όπως ανέφερα πιο πάνω.

Ελεύθερος

29/03/2004, 15:42:03
Ελευθερε,

Η ερώτηση για τον Μύστη, τέθηκε για να δούμε μαζί αν υπάρχει κάτι διαφορετικό, σε αυτούς τους Ανθρώπους.

Ο Βούδας τι είναι? Ο Σωκράτης? Δεν κοίταξαν με τον τρόπο τους να θεραπεύσουν την ψυχή / μυαλό του Ανθρώπου?

Εσύ το περιορίζεις στον Χριστό?

Αν αληθεύει πως ο Χριστός υπήρξε, (και δεν είναι παυλικα και συνομοσιακα κοψημοραψηματα) έστω να είναι αλήθεια ένα είκοσι της εκατό από τα λόγια του (στα Ευαγγελία, και τις πράξεις του …σαν θαύματα)… κάθε άλλο από βεβαρημένη ψυχική υγεία πρέπει να είχε…

Γεια την θέση σου αυτή ελεύθερε, ειλικρινά θυμίζεις ιεροεξεταστή…

Μετά έρχεσαι και βάζεις ερεθίσματα… προφανώς μέσα σου είσαι τερατολόγος ΥλοΧριστιανος…

quote:
1)Ποιά η απόδειξη ότι η πραγματικότητα δημιουργεί τον παρατηρητή και όχι το αντίθετο; Δηλαδή! Μπορεί κανείς να αποδείξει ότι το απέραντο παρελθόν υπήρχε προτού το θεωρήσει πραγματικότητα ο άνθρωπος, ή μήπως ο χρόνος έσυρε προς τα πίσω με όλα όσα παρουσιάστηκε να περιέχει, ακριβώς τη στιγμή κατά την οποία ο άνθρωπος αποφάσισε να το θεωρήσει ως πραγματικότητα; Τερατολογία; Αερολογία; Αλλά πώς θα αποδειχθεί;
2)Πιο πάνω έδωσα μιαν απάντηση στον Πλάτωνα «Τι είναι οι μύστες». Ας δοκιμάσει όποιος θέλει να δώσει το νόημα του περιεχομένου της. Μιλάμε τώρα για μια πραγματικότητα μπροστά μας. Ποιά ειν’ αυτή όμως; Ας παρουσιάσει ο καθένας την πραγματικότητα που του γεννά η απάντηση και . . . συνεχίζουμε μετά.

Γεια τη Νόηση των πραγμάτων σου έχω ξαναγράψει. Μια γενικότερη θέση, Μυστικό (Ηρακλειτο/Σωκρατικο/Βουδιστικη) είναι να συλλάβεις κάτι ξεκάθαρα και να δεις την σύνδεση του με το ΟΛΟ.

Στην Πρώτη σου ερώτηση, έχει απαντήσει και η επιστήμη…*(οι Μύστες είχαν απαντήσει πριν 2.500 χρόνια!)

Πρώτα ΦΩΣ…(Και όπου ΦΩΣ…

Δεν είναι μόνο ενέργεια….μα και πληροφορία, περιεχόμενο, μορφή ..και δομή! Για να είναι σταθερό μας λένε οι επιστήμονες πως ΙΣΩΣ μεταμορφώνει όψεις του εαυτού του σε ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ… έτσι ώστε αυτά τα ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ….να αποκαλύπτουν το ΦΩΣ…

Αυτό και αν σε βάλει σε σκέψεις τώρα!!! Σκέψου ΣΚΕΨΟΥ ελεύθερε!!!

Ακόμα λίγο στην ΚΒΑΝΤΙΚΗ… για τον παρατηρητή παρατηρούμενο.

Αν πάρεις ένα ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ που βρίσκεται στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ…τα ηλεκτρόνια περνούν από μέσα του σαν να ήταν ΚΕΝΟΣ…
Αν αυξήσεις λίγο τη θερμοκρασία, ο κρύσταλλος αρχίζει και σκορπίζει ηλεκτρόνια*(ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΕΣ) στο μέρος που αυξήθηκε η θερμοκρασία… Αν χρησιμοποιήσω αυτά τα ηλεκτρόνια για να παρατηρήσω τον κρύσταλλο, θα έβλεπα μόνο της ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΕΣ… και θα έλεγα πως υπάρχουν μόνο οι ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΕΣ και ΟΧΙ Ο ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ…

Βλέπεις τώρα ελεύθερε… που κολλάνε οι ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ?

Ποιο είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ…ο ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ η οι ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΕΣ?

Ο Μύστης ελεύθερε, έχει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, (ο ΝΟΥΣ του τουλάχιστον).. είναι σε περισσότερες από μια διαστάσεις…Ίσως στα ΒΑΘΗ του, να ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ άμεσα, ΣΕ ΑΧΡΟΝΗ ΠΡΟΤΟΓΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…όπου όλα αλληλοδιαπερνουνται, αλληλοσυνδέονται και είναι ΕΝΑ. Επειδή πριν λίγο σου έγραψα πως και η ΥΛΗ έτσι συμπεριφέρεται στο ΚΕΝΟ, είναι δηλαδή ΜΙΑ….σε βλέπω σε λίγο με ψυχοφάρμακα….μιας και ότι είναι χρόνος για τους περισσότερους (παρατηρητης/παρατηρουμενο)…για τον Μύστη είναι χώρος….μα ισως άλλη διάσταση… *(αχρονη/μεσα εξω)

Κάποιοι Φιλόσοφοι (Μύστες) το είπαν ΟΜΟΡΦΙΑ….
Κάποιοι Νιρβάνα….
και αυτός που κοροϊδεύεις… ΑΓΑΠΗ.

Ελεύθερε!!!!

Το ξέρω πως δεν κοιμάσαι αν δεν διαβάσεις τα ΠΟΣΤ ΜΟΥ! Σε βλέπω παρέα με τον SCHWABE... εσώκλειστοι σε μοναστήρι!

29/03/2004, 17:27:12
quote:
Το ξέρω πως δεν κοιμάσαι αν δεν διαβάσεις τα ΠΟΣΤ ΜΟΥ! Σε βλέπω παρέα με τον SCHWABE... εσώκλειστοι σε μοναστήρι!

Πλάτωνα, αν πρόκειται για μοναστήρι καλογριών, εγώ είμαι μέσα!

Ελεύθερος

29/03/2004, 17:56:19
Μοναστήρι καλογριών???

Α, πα,πα!!! Εγώ το στεφάνι μου..........ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΤΑΩ!!

Ιδιαίτερα δε και με την "ευχή" που με βαραίνει (...όπως ο Αβραάμ και η Σάρα....), όχι, όχι, ΠΟΤΕ και με τίποτα ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΤΗΣΩ Πλάτωνα!

Καλά βρε άνθρωπε μου, βάλθηκες δευτεριάτικα να με......ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕΙΣ???

Πως σου πέρασε δηλαδή απο το νου, ΠΩΣ!!

30/03/2004, 01:58:49
quote:
Βλέπεις τώρα ελεύθερε… που κολλάνε οι ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ?

Όχι
quote:
Ποιο είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ…ο ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ η οι ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΕΣ?

Ο . . . Αλέφαντος
quote:
Ο Μύστης ελεύθερε, έχει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, (ο ΝΟΥΣ του τουλάχιστον).. είναι σε περισσότερες από μια διαστάσεις…Ίσως στα ΒΑΘΗ του, να ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ άμεσα, ΣΕ ΑΧΡΟΝΗ ΠΡΟΤΟΓΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…όπου όλα αλληλοδιαπερνουνται, αλληλοσυνδέονται και είναι ΕΝΑ. Επειδή πριν λίγο σου έγραψα πως και η ΥΛΗ έτσι συμπεριφέρεται στο ΚΕΝΟ, είναι δηλαδή ΜΙΑ….σε βλέπω σε λίγο με ψυχοφάρμακα….μιας και ότι είναι χρόνος για τους περισσότερους (παρατηρητης/παρατηρουμενο)…για τον Μύστη είναι χώρος….μα ισως άλλη διάσταση… *(αχρονη/μεσα εξω)

Μα πως μπορείς και τα πιστεύεις όλα αυτά βρε Πλάτωνα; Απατεώνες είναι σου λέω. Και ταραμένοι. Άσε τους παλιούς που δεν μπορείς να τους ελέγξεις. Πάρε παράδειγμα από τους τωρινούς και θα καταλάβεις.

Ο Σωκράτης . . . δεν ήταν μύστης! Μη λέμε κι ότι θέλουμε. Ούτε ο Βούδας μου γυαλίζει για μύστης! Αυτοί ήσαν δασκάλοι! Έδωσαν στον άνθρωπο κάποια χρήσιμα πράγματα, έστω θεωρητικά-φιλοσοφικά! Και δεν του έταξαν λαγούς και πετραχίλια. Ούτε είπανε ποτέ σε κανέναν "Εγώ είμαι ο τάδε. Πίστεψε με γιατί αλλιώς . . .". Όλα όσα είπαν είναι ανιδιοτελή. Ήταν σοφές συμβουλές, που αν τις ακολουθήσεις θα σε βοηθήσουν είτε τους πιστέψεις είτε όχι. Αυτό δεν συμβαίνει και με τον λεγόμενο χριστό. Εκείνος είχε την απαίτηση ντε και καλά να τον πιστέψεις πρώτα. Διότι όσα και να κάνεις αν δεν τον πιστέψεις αυτόν πρώτα, όχι μόνο δεν θα δεις καλοσύνη αλλά θα τιμωρηθείς κι από πάνω. Άρα κάποιο λάκκο είχε η φάβα. Δεν μίλησε για σωστό και λάθος. Μίλησε για πιστούς και απίστους. Ε . . . αυτός ήταν μύστης! Το κατασκεύασμα αυτό εννοώ, γιατί ο χριστός είναι φανταστική οντότητα κατασκευασμένη από φιλόσοφους από τη μια και απατεώνες από την άλλη. Γι αυτό δεν νιώθω να κοροϊδεύω κάποιο πρόσωπο. Τους απατεώνες κατασκευαστές κοροϊδεύω μόνο. Και φυσικά όχι τους φιλόσοφους. Το ξαναείπα ότι παραδέχομαι πολλά πράγματα από τη χριστιανική φιλοσοφία.
Ίσως έχουμε διαφορετική γνώμη για το τι σημαίνει μύστης. Ο μύστης κατά τη γνώμη μου είναι εκείνος που είναι μυημένος σε κάποια μυστηριακή θρησκεία, και αναλαμβάνει να μεταδώσει τη διδασκαλία της. Ένας δογματιστής δηλαδή με εξ αποκαλύψεως γνώση (τάχα) και τίποτε άλλο!

quote:
Κάποιοι Φιλόσοφοι (Μύστες) το είπαν ΟΜΟΡΦΙΑ….
Κάποιοι Νιρβάνα….
και αυτός που κοροϊδεύεις… ΑΓΑΠΗ.

Έναν τρόπο αύξησης της παραγωγής τροφίμων μας είπαν; Μιας και έβλεπαν πολλές διαστάσεις, δεν είδαν κόσμο που πεινούσε; Που αρρώσταινε; Που κρύωνε; Που βασανιζόταν; Παιδιά που πεθαίναν εγκαταλειμμένα;

Τα λόγια του αέρα φίλε μου από τους μύστες, είναι εύκολα και φτηνά. Φανερώνουν παραγεμισμένα στομάχια και τίποτε άλλο!

Ελεύθερος

30/03/2004, 08:25:25

Βλέπω άρχισες Ψυχοφάρμακα Ελεύθερε! Όταν τα παίρνεις, δεν βλέπεις ούτε και Νοείς εύκολα!

Οι ΠΙΣΤΟΙ εθελοτυφλούν κάπου, και εσύ είσαι ένας άλλος ΠΙΣΤΟΣ.. καθόλου ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, μιας και αρνείσαι ότι υποστηρίζεις αλλού…την ίδια την επιστήμη.
Τι έγινε μεγάλε, όπου μας συμφέρει ΣΗΜΑΙΑ την έχουμε και όπου τα πειράματα και μελέτες μας λένε πως η πραγματικότητα που βλέπουμε… είναι οι ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΕΣ *(ΕΚΕΙ ΚΟΛΛΑΝΕ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ…βλέπουν μόνο αυτές και όχι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, τον ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ!) εσύ βλέπεις τον ΑΛΕΦΑΝΤΟ?

Και ύστερα κατηγορείς τον Ιωάννη?

Γιατί σε ρώτησα Ελεύθερε αν ξέρεις ποιος και τι είναι ο Μύστης?

Πρώτα γιατί υπογράφεις!

Έδωσα σαφείς απαντήσεις, επιστημονικά αποδεδειγμένες…άρα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ελεύθερε, και ερχεσαι να μου λες πως πιστεύω εγώ τέτοια πράγματα…ενώ ΕΣΥ, έχοντας στην Ουσία ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ σαν άλλος πιπιλομπεμπης…. έρχεσαι να πεις το ποιηματάκι…

quote:
Έναν τρόπο αύξησης της παραγωγής τροφίμων μας είπαν; Μιας και έβλεπαν πολλές διαστάσεις, δεν είδαν κόσμο που πεινούσε; Που αρρώσταινε; Που κρύωνε; Που βασανιζόταν; Παιδιά που πεθαίναν εγκαταλειμμένα;

Αυτά ακριβώς βλέπανε…και για αυτά μίλησαν…Εκτός ελεύθερε και δεν γνωρίζεις για ΤΙ πράγμα μίλησαν!

Σε λέω πιπιλομπεμπη με την καλή έννοια, γιατί ακόμα δεν κατάλαβες (όπως και ο ΜΑΡΧ) ….πως δεν αλλάζει η ανθρωπότητα συλλογικά…μα ατομικά!
Εσύ αν αλλάξεις…. θα αλλάξει ο κόσμος… *(πρόσεξε, όχι θα αλλάξεις τον κόσμο)
Αυτό στο λέει και η Ιστορία….…. είναι τα ΑΤΟΜΑ πάντα οι πραγματικοί μεταρρυθμιστές…ο κόσμος ακολουθεί….. *(Χριστός, Μαρχ, Βούδας, Λένιν, Χίτλερ, Εντισον…κλπ)

Τώρα για τις διαφορές του Χριστού από τον Βούδα και τον Σωκράτη….στην ουσία μιλάνε για την ίδια πηγή…. Όπως και να το δεις…είναι ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ….(τους πεις Δάσκαλους… τους πεις Μύστες!)

Υπάρχουν διαφορές σωστα στις ιδιότητες….που τους αποδίδονται.

Προσωπικά έχω μεγάλες αμφιβολίες και εγώ όχι τόσο για την παρουσία του δάσκαλου Χριστού, όσο για την πλεκτάνη που φτιάχτηκε! Και φτάνω απλά εκεί… βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση κάποιου μαθητού του!

Είναι δυνατόν ελεύθερε, μέσα από ένα πανέρι με δυο ψάρια και ένα καρβέλι….να δώσω τροφή σε πέντε χιλιάδες άτομα?

Είναι θα πει ο πιστός! Θεός είναι!

Αδύνατο θα πει ο υλιστής!

Μα πες μου, εσύ αν έβλεπες κάτι παρόμοιο, η να κάνει το Νερό κρασί…να ανασταίνει νεκρούς…και τόσα ακόμα…. αν ήσουν ο Πέτρος…. η ο Θωμάς…υπήρχε ποτέ περίπτωση να αμφέβαλες?

Βλέπεις…εκεί πάνω βασίζεται ο χαζό χριστιανισμός…αυτό σφετερίζονται και αυτό θέλουν εκκλησια και οι Πιστοί άνθρωποι. .τα ΘΑΥΜΑΤΑ….Δεν γινεσαι ΑΓΙΟΣ ΔΙΧΩΣ ΘΑΥΜΑ...μα όχι το πραγματικό θαύμα…

Να αλλάξουν σαν άνθρωποι και να ζήσουν με Αγάπη…και Ομορφιά!

Αυτός είναι ο κρύσταλλος ελεύθερε…

Δεν ειναι θεμα να το πιστεψεις... μα να το ΒΙΩΣΕΙΣ!

31/03/2004, 01:55:05
Γεια σου Πλάτωνα, υποψήφιε . . . μύστη Μη φοβάσαι το μυστικλίκι! Με μια καλή θεραπεία θα σου περάσει γρήγορα

Μεγάλε μου πάτησες τον κάλλο! Εγώ εναντίον της επιστήμης; Ποτέ! Απλά εκεί πέρα με τις ανομοιογένειες, την κβαντική, τις αισθήσεις κλπ, θεώρησα ότι ήσουν έξω από το θέμα της ερώτησης μου. Ίσως δεν κατάλαβες τι ρώτησα, ίσως δεν κατάλαβα τί απάντησες, και νάσου το μαρξιστιλίκι εκ του μηδενός, και το μυστικλίκι εκ του . . . απείρου! Τι να κάνουμε αυτά συμβαίνουν και εις Παρισσίους
Πάντως αν όποιος ενδιαφέρεται για τους πεινούντες και διψούντες είναι μαρξιστής, έχουν δίκιο που θέλουν τον χριστό μαρξιστή οι μαρξιστές. Κι αυτά δεν τα αράδιασα εκεί πέρα σαν πιπιλομπέμπης (χα χα χα ωραίο, ποιά σου το είπε αυτό;) για να κάνω τον αγαθό και φιλάνθρωπο. Εννοούσα και τόνιζα την αδυναμία του όποιου διαβόητου μύστη, να βοηθήσει πρακτικά την ανθρωπότητα αποδεικνύοντας έτσι και την αλήθεια ως προς τη γνώση του.
Και ναι! Ο Έντισον με τη λάμπα του άλλαξε τον κόσμο. Δεν άλλαξε ο Έντισον και ακολούθησε ο κόσμος. Ήταν μύστης; Όχι. Ούτε χρειάστηκε την εκ της άνωθεν αποκαλύψεως σοφίαν. Ε λοιπόν όταν ένας απλός άνθρωπος, δίνει ένα τόσο ακριβό δώρο στην ανθρωπότητα και την αλλάζει συθέμελα, τί έπρεπε να δώσει ένας μύστης αν ήταν αλήθεια τα . . . κοκορέματα του περί γνώσης; Αλλά δεν είχαν γνώση. Κοκορέματα ήταν!

quote:
Έδωσα σαφείς απαντήσεις, επιστημονικά αποδεδειγμένες…άρα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ελεύθερε, και ερχεσαι να μου λες πως πιστεύω εγώ τέτοια πράγματα…

Συμφωνώ! Ήτανε σαφείς οι απαντήσεις και επιστημονικά αποδεδειγμένες! Αλλά για ποιές ερωτήσεις; Και προ πάντων από που κι ως που είπανε οι μύστες για τέτοια πράγματα; Επειδή δηλαδή μιλάμε όλοι Ελληνικά ας πούμε, το φώς του Ιωάννη είναι το φως των ακτίνων Χ; Εκείνο το «των ορατών και των αοράτων» της θρησκείας μπορεί να θεωρηθεί ότι το απέδειξε η πυρηνική φυσική με τον μικρόκοσμο; Εκείνο το «οι δυνάμεις των ουρανών» της αποκάλυψης του Ιωάννη, είναι το ίδιο με τα βαρυτικά κέντρα της αστροφυσικής;
Εδώ φαίνεται ότι βλέπουμε κάποια πράγματα, με εντελώς διαφορετικό φακό Πλάτωνα φίλε μου. Εγώ σέβομαι και τιμώ ανθρώπους που καθολικά η ανθρωπότητα αναγνωρίζει το έργο τους και τη συνεισφορά τους, χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση και εντελώς αβίαστα. Αυτοί συνήθως είναι οι εφευρέτες, άσχετα αν οι εφευρέσεις τους μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν και από τους κακούς, η γνώση είναι γνώση, και οι μεγάλοι καλλιτέχνες.
Στους ξακουστούς μεγάλους διδασκάλους δεν έχω και πολλή εμπιστοσύνη. Λίγοι είναι εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν το ποίμνιο τους; Και λίγοι είναι εκείνοι που μιλούσαν ακαταλαβίστικα και πονηρά για να ταιριάζουν στα λεγόμενα τους ένα σωρό ερμηνείες, και να μην πιάνονται ψεύτες; Καλή ώρα τώρα! Θυμηθήκανε ότι Τσέρνομπιλ στα Ουκρανικά σημαίνει άψινθος! Μα για άψινθο λέει μίλησε και η αποκάλυψη, άρα σωστή η προφητεία. Κατάλαβες; Κάπου αλλού κάνουν κρυφές χαρούλες ότι τάχα ο προφήτης Ζαχαρίας προέβλεψε τις επιπτώσεις της πυρηνικής ενέργειας πάνω στα στρατεύματα! Κατάλαβες;
Τέλος πάντων. Αν βρεις χρόνο παρουσίασε ένα δυό παραδείγματα λόγων κάποιου μεγάλου μύστη που απέδειξε την ορθότητα τους η επιστήμη. Κάτι που να αποδεικνύει ότι εκείνος ο άνθρωπος είχε γνώση πολύ πέραν της εποχής του. Μια και θαυμάζεις τον Πλάτωνα, δώσε μου κάτι που να με πείσει να τον θαυμάζω κι εγώ. Αν και δεν ήταν μύστης ούτε αυτός δηλαδή, με βάση τον ορισμό του μύστη που έδωσα στο προηγούμενο μου μήνυμα. (Εγκυκλοπαίδεια Νόμπελ)
quote:
Να αλλάξουν σαν άνθρωποι και να ζήσουν με Αγάπη…και Ομορφιά!
Αυτός είναι ο κρύσταλλος ελεύθερε…
Δεν ειναι θεμα να το πιστεψεις... μα να το ΒΙΩΣΕΙΣ!

Δεν θα αλλάξουν ποτέ οι άνθρωποι Πλάτωνα! Διότι δεν υπάρχει η αγάπη αν δεν υπάρχει και το μίσος, ούτε η ομορφιά αν δεν υπάρχει κι’ η ασχήμια. Ούτε άνθρωποι μπορούν να υπάρξουν σε ένα κόσμο χωρίς επιλογές. Σ’ αυτό είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς

Ελεύθερος

31/03/2004, 09:02:06
Ελεύθερε,

Καλό είναι να προσέξεις λίγο την Θεραπεία που ακολούθησα, γιατί κάποτε τα έβλεπα όπως ακριβώς τα βλέπεις.

Η Φιλοσοφία έχει να κάνει με την αυτογνωσία και όχι με τα της αποκαλύψεως του Ιωάννη που τον ανέφερα προς γνώση σου, μιας και σε βλέπω κάθετο και πεπεισμένο υλιστο ακόλουθο! Αφού σου αρέσει λοιπόν η ιδέα, πως τίποτα άλλο δεν υπέχει από μια μηχανιστική διαδικασία, και βούληση… ποιος ο λόγος να σου πω τι βρήκα παραπάνω στα έργα του Πλάτωνα? Και ο Βερν στην εποχή του είχε ιδέες…φαντασιόπληκτο και οραματιστή τον έλεγαν… μα να που μέσα από κάτι τέτοιες ιδέες…έγιναν τα υποβρύχια και πήγαμε στο φεγγάρι..

Έκανες ποτέ σου τον κόπο να διαβάσεις λίγο την πολιτεία, η τους Νόμους…. και γενικά τα έργα του Πλάτωνα? Θα εκπλαγείς ελεύθερε αν δεις που βρίσκονται…(εκτός άλλων)… οι βάσεις της επιστήμης…Ψυχολογίας….κοινωνιολογίας και Πολιτικής!

Λοιπόν άλλο κάνω χρήση σε κάτι… και άλλο αλλάζω, γίνομαι ακέραιος, ευτυχισμένος άνθρωπος! Το ότι πατάς ένα κουμπί και βλέπεις γύρο σου, δεν σε κάνει Εντισον…ούτε ευτυχισμένο… το να ασχοληθείς με την Φιλοσοφία και να γνωρίσεις τον εαυτό σου, έχεις πολλές πιθανότητες να τα καταφέρεις! Μπορεί κάποιος να είναι καλός επιστήμονας, μα δεν θα πει πως είναι και ακέραιος, πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ άνθρωπος.

Όταν λες πως δεν θα αλλάξουν ποτέ οι άνθρωποι ελεύθερε, στην ουσία επιβεβαιώνεις το δόγμα σου…Για φαντάσου να είχαν τέτοιες σκέψεις και οι επιστήμονας.. (Δεν θα το ανακαλύψω ποτέ!)

Για τα κοκορεματα περί γνώσεων που γράφεις….βαλε στα κρατούμενα, πως πρώτα από όλα έρχεται η ΓΝΩΣΗ του εαυτού…και ύστερα οποία άλλη επί μέρους γνώση! Πλάτωνας, Πυθαγόρας, Βούδας….είχαν και από τα δυο….και θεωρούνται τόσο φιλόσοφοι…
όσο και Μύστες. (Μυστήρια)…

Μήπως τα μαθηματικά που ασχολήθηκαν Πυθαγόρας και Πλάτωνας…τους κατατάσσει σαν επιστήμονες? Το Πυθαγόρειο θεώρημα γνωρίζουμε σε τι συνετέλεσε σε ότι ονομάζουμε επιστήμη…βαλε στα κρατούμενα πως μίλησε και για αλλά (πνευματικά) και αν ο ιδιος ήταν τόσο μπροστά…. ώστε να βλέπει πράγματα... που ακόμα και σήμερα… δεν πλησιάζουμε?

quote:
Τέλος πάντων. Αν βρεις χρόνο παρουσίασε ένα δυό παραδείγματα λόγων κάποιου μεγάλου μύστη που απέδειξε την ορθότητα τους η επιστήμη. Κάτι που να αποδεικνύει ότι εκείνος ο άνθρωπος είχε γνώση πολύ πέραν της εποχής του. Μια και θαυμάζεις τον Πλάτωνα, δώσε μου κάτι που να με πείσει να τον θαυμάζω κι εγώ.

Το έβαλα αφού σου απάντησα!

Ο λόγος?

Δεν είμαι πιστός Ελεύθερε για να θαυμάζω! Κοιτάζω να τους νοήσω….και στέκομαι μακριά από τα λούκια των πίστεων και προκαταλήψεων! Ο Πυθαγόρας ήταν προληπτικός, μα ηταν Φιλοσοφος και Μυστης.. και επειδή είπε και ανακάλυψε πράγματα *(όχι κοινά και εύκολα….)οσο αφορα (τα δεισιδαιμονικά του) χωρίς να τα δεχομαι... ουτε να τα απορρίπτω.... τα εχω σε… stand by!