ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χαμένες Ήπειροι και η Προέλευση των Αρχαίων Θεών και Μύθων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Χαμένες Ήπειροι και η Προέλευση των Αρχαίων Θεών και Μύθων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

OANNHSEA90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
15/11/2006, 09:11:53
Αγαπητέ OANNHSEA, δεν γνώριζα για το ταξίδι που αναφέρεις.
Εννοείς αυτό που είπε ο Agnostic?

quote:
Και όπως προτείνει και το άρθρο...θα μπορούσε να υπάρχει ένας ιστορικός δεσμός μεταξύ των δύο θεοτήτων? Δηλαδή τα κοινά τους στοιχεία να πηγάζουν από μια πολύ παλαιότερη θεότητα της Ευρασίας( και με επιπλέον εμπλουτισμούς από διάφορες άλλες παραδόσεις)??

Αγαπητέ Agnostic, τα κοινά σημεία μεταξύ των 2 θεών είναι πάρα πολλά!
Συμφωνώ ως προς το οτι μπορεί οι 2 αυτοί θεοί να αποτελούν ένα αντίγραφο - εμπλουτισμένο με διάφορα άλλα στοιχεία - κάποιας Ευρασιατικής θεότητας.
Δε μπορώ να φανταστώ με ποιόν άλλον τρόπο θα έγινε αυτός ο "δανεισμός" των Ελλήνων από τους Ινδούς ή των Ινδών από τους Έλληνες.
Η μόνη περίπτωση όπου υπάρχει κάποια αλληλεπίδραση μεταξύ τους ήταν την εποχή που ο Αλέξανδρος έφτασε έως τις Ινδίες.
Εκτός κι αν υπάρχει και κάποια άλλη καταγεγραμμένη περίπτωση και την αγνοώ.

Έχω την εντύπωση πως η Ελληνική μυθολογία αναφέρει πως όταν ο Διόνυσος περιπλανιόταν στον κόσμο με την συνοδεία του για να μάθει στον κόσμο το κρασί έφτασε και στην Ινδία.
Δίκιο έχω ή μπα?

In anticipation of my resurrection...

15/11/2006, 17:00:07
Δύο ενδιαφέροντα στοιχεία από το link
1) ο χάρτης του Πτολεμαίου με την παραλιακή πόλη Bachi oppidum ('town of Dionysus or Bacchus') αλλά και το αγκυροβόλιο Dionysi Promontorium και η θάλασσα ανάμεσα στην Ινδία και την Σρι-Λάνκα που από τους Αλεξανδρινούς θαλασσοπόρους ονομαζόταν Dionysi Mare και
2) το σχέδιο με τον λαβύρινθο.

Εντυπωσιακός είναι επίσης ο συσχετισμός και των δύο θεών με τις Πλειάδες.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

15/11/2006, 18:26:25
Agnostic εντυπωσιακά τα στοιχεία!

(περιπτόντως τα χρώματα πως τα βάζεις;)

Θα επιστρέψω το βράδυ που θα έχω και περισσότερο χρόνο.

16/11/2006, 02:13:31
Λοιπόν τούτο δω ήταν κεραμίδα, δηλαδή τον συσχετισμό του Διόνυσου με τον άγνωστο σε μένα Καταραγκάμα ούτε τον ήξερα αλλά ούτε και τον φανταζόμουνα. Μάλλον θα χρειαστώ λίγο χρόνο να αφομοιώσω όλα τα στοιχεία (μιας και δεν έχω και το υπόβαθρο). Πάντως Agnostic μας έδωσες και πάλι αρκετό υλικό για σκέψη

Mερικές πρώτες παρατηρήσεις:

quote:
Όπως και ο Σκάντα-Μουρούκαν ο Διόνυσος «δεν έπαιζε μήτε παιδί ούτε άνδρας, αλλά αιώνιος έφηβος, καταλαμβάνοντας μια θέση ανάμεσα στους δύο». Με αυτή τη μορφή αντιπροσωπεύει «το πνεύμα της ενέργειας και της μεταμορφωτικής δύναμης του παιχνιδιού» γεμάτο πονηριά, εξαπάτηση και στρατηγικές που είναι είτε διαβολικές ή θείες.

Εδώ δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοεί. Υπάρχει και ο Ορφικός μύθος του Διονύσου που παίζει με τα παιχνίδια του και τον παρασέρνουν οι Τιτάνες στις εσχατιές του σύμπαντος όπου τον κατασπαράσουν στο τέλος. Εκεί οι Τιτάνες τον εξαπάτησαν. Ίσως όμως αυτό να είναι μεταγενέστερη παραλλαγή από τους Ορφικούς για να μεταδώσουν τις δικές τους μεταφυσικές ιδέες μέσα από μια άλλη ιστορία για τον Διόνυσο.

Το άρθρο στα Αγγλικά δεν πρόλαβα να το διαβάσω ακόμη πάντως μου έκανε και εμένα εντύπωση ο λαβύρινθος.

quote:
Η μόνη περίπτωση όπου υπάρχει κάποια αλληλεπίδραση μεταξύ τους ήταν την εποχή που ο Αλέξανδρος έφτασε έως τις Ινδίες.

Θυμάμαι στην Ελλάδα παλιά είχα αγοράσει ένα CD με τον τίτλο ΛΑΛΩ. Ήταν αποτέλεσμα μιας ανθρωπολογικής-μουσικολογικής έρευνας που συσχετιζόταν με μια φυλή στα βουνα του Αφγανιστάν που χρησιμοποιούσε ελληνικές λέξεις (μία από αυτές ήταν και το λαλώ),πίστευε σε ένα πολυθειστικό σύστημα ανάλογο του αρχαίου ελληνικού και είχε ως ιερό σύμβολο το γράμμα Θ. Το βιβλιαράκι του CD είχε πολλές πληροφορίες σχετικά με την άποψη ότι πρόκειται για απογόνους του στρατού του Αλέξανδρου. Πάνε πολλά χρόνια από τότε που το αγόρασα και δεν θυμάμαι άλλες λεπτομέρειες, το έχω όμως ακόμα στο πατρικό μου στην Ελλάδα.

Ένα άλλο κουφό ήταν όταν σε ένα βιβλίο για τις πολεμικές τέχνες διάβασα ότι προέρχονται από τους στρατιώτες του Αλέξανδρου. Ο συγγραφέας ήταν κινέζος πάντως και όχι ο Λιακό. Εκεί έλεγε ότι οι πολεμικές τέχνες ήρθαν στην Κίνα από την Ινδία μέσω του Μποντιντάρμα, ενός μοναχού από την Ινδία. Οι Ινδοί τις είχαν πάρει από τους αρχαίους ημών.

quote:
Έχω την εντύπωση πως η Ελληνική μυθολογία αναφέρει πως όταν ο Διόνυσος περιπλανιόταν στον κόσμο με την συνοδεία του για να μάθει στον κόσμο το κρασί έφτασε και στην Ινδία.
Δίκιο έχω ή μπα?

Φίλε Dying Incubus έχεις απόλυτο δίκιο.
O Νόννος στα Διονυσιακά περιγράφει ακριβώς αυτά τα ταξίδια του Διόνυσου.

Τώρα η αγαπημένη μου Μπλαβάτσκυ λέει στο Isis Unveiled:

"O Βάκκχος, ως Διόνυσος, είναι Ινδικής καταγωγής....Διόνυσος σημαίνει ο θεός Δις από το βουνό Νυς στην Ινδία....."

Εγώ θα διαφωνήσω. Ας θυμηθούμε πως το όνομα του υπάρχει και στα κείμενα της γραμμικής Β.

Αν ξέρει κανείς τίποτα για την ετυμολογία του Διονύσου ας γράψει θα έχει ενδιαφέρον.

Από την άλλη σαν σύμβολο είναι τόσοι πολλοί οι συμβολισμοί του Διονύσου που μέχρι και ο Τζιμάκος (όχι ο Πανούσης παρακαλώ αλλά ο Μόρρισον) τον οικοιοποιήθηκε.

Τα λέμε

16/11/2006, 04:10:36
quote:
Φίλε Dying Incubus έχεις απόλυτο δίκιο.
O Νόννος στα Διονυσιακά περιγράφει ακριβώς αυτά τα ταξίδια του Διόνυσου.

Σωστά.

Απ'ότι γνωρίζω ο Νόννος έγραψε βιβλία γύρω στον 5ο αιώνα μ.Χ. στα οποία αφηγείται τη ζωή και τις δραστηριότητες του Διόνυσου, εμπλουτίζοντάς τες μυθιστορικά με στοιχεία της εκστρατείας του Μ.Αλεξάνδρου.

quote:
Αν ξέρει κανείς τίποτα για την ετυμολογία του Διονύσου ας γράψει θα έχει ενδιαφέρον.

Βρήκα ότι προέρχεται από τα "Διός" (γενική του Ζευς) και το συνθετικό "νυσος" που είναι αβέβαιης ετυμολογίας.

Α και φίλε A. Kircher για να βάλεις χρώμα σε παράγραφο, απλά βάλ'την ανάμεσα στις σχετικές αγκύλες(όπως κάνεις ποστ, δίπλα από το μέγεθος της γραμματοσειράς έχει τα χρώματα που θες).

quote:
Θυμάμαι στην Ελλάδα παλιά είχα αγοράσει ένα CD με τον τίτλο ΛΑΛΩ. Ήταν αποτέλεσμα μιας ανθρωπολογικής-μουσικολογικής έρευνας που συσχετιζόταν με μια φυλή στα βουνα του Αφγανιστάν που χρησιμοποιούσε ελληνικές λέξεις (μία από αυτές ήταν και το λαλώ),πίστευε σε ένα πολυθειστικό σύστημα ανάλογο του αρχαίου ελληνικού και είχε ως ιερό σύμβολο το γράμμα Θ. Το βιβλιαράκι του CD είχε πολλές πληροφορίες σχετικά με την άποψη ότι πρόκειται για απογόνους του στρατού του Αλέξανδρου.

Αυτό που βρήκα είναι ότι στο βορειοδυτικό Πακιστάν, υπάρχει ένας λαός, οι Καλάς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μ. Αλεξάνδρου. Ενας αρχαίος θρύλος μιλάει για το βακχικό γλέντι του Αλέξανδρου με τους ορεσίβιους που πίστευαν ότι κατάγονται από τον Διόνυσο. Αυτοί υποτίθεται ότι είναι πρόγονοι των παγανιστών Καλάς, που συνεχίζουν να αντιστέκονται στον προσηλυτισμό τους στον ισλαμισμό(το μέλλον των οποίων δυστυχώς διαγράφεται δυσοίωνο).

Αυτά αναφέρονται σε ειδικό τεύχος του National Geographic, το οποίο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην αρχαία Ελλάδα.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 16/11/2006 04:13:44

16/11/2006, 08:14:45
Την τρέλα μου έχω πολύ δουλειά και δεν προλαβαίνω να γράφω ούτε να παρακουλουθώ την συζήτηση!!!! Φυσικά ούτε να απαντώ...

Ναι Dying, αυτό το ταξίδι είναι. Μόνο μία μικρή διόρθωση. Το πρώτο ταξίδι του Ρα1 απέτυχε γιατί δεν είχαν κατασκευάσει το πλοίο σύμφωνα με τις αιγυπτιακές τοιχογραφίες. Το Ρα2 ήταν φτιαγμένο έτσι και το ταξίδι πέτυχε. Το πρώτο από τα ΠΟΛΛΑ που έκανε ο συγκεκριμένος ερευνητής...

16/11/2006, 09:31:35
Αγαπητέ μου A. Kircher, έχω ακούσει κι εγώ για μια φυλή που ίσως να προέρχεται από τους στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Δυστυχώς ούτε κι εγώ γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες, θυμάμαι μόνο οτι κάτι τέτοιο μας είχε αναφέρει η καθηγήτρια της Ιστορίας στο Λύκειο (όχι με αφορμή τον Αλέξανδρο πάντως).

Σχετικά με τους Καλάς που αναφέρει ο αγαπητός Agnostic, θα συμφωνήσω λέγοντας μάλιστα οτι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν και πιο ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά από τους υπόλοιπους Πακιστανούς.

Τα χρώματα τα βάζεις όπως σου είπε κι ο Agnostic.
Εάν κοιτάξεις πάντως στην φόρμα απάντησης, θα δεις οτι κάτω από τα διάφορα εικονιδιάκια έχει επιλογές για γραμματοσειρά, μέγεθος και χρώμα.
Εάν επιλέξεις κάποιο χρώμα θα σου εμφανιστεί ένας κώδικας στην φόρμα μέσα στον οποίο θα περικλείσεις τα λεγόμενα σου που θες να χρωματίσεις.
Μπορείς βέβαια να τα γράψεις και μόνος σου:

Παράδειγμα:

[blue]μπλα μπλα[/blue]

In anticipation of my resurrection...

16/11/2006, 14:03:32
H φυλή των Καλάς στο Πακιστάν
http://www.poa.gr/periodiko/no13/kalas.htm

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

16/11/2006, 17:41:47
Δεν είναι μόνο οι Κάλας.
Ψάξτε λίγο την ιστορία. Οι Κάλας είναι οι μόνοι που απέμειναν μετά από αιώνες έξισλαμισμού και διωγμών.
Υπάρχουν και άλλες περιοχές που φιλοξενούν απογόνους των ελλήνων. Πριν από 15 χρόνια διάβαζα τις ταξιδιοτικές αναφορές κάποιοι περιηγητή ο οποίος και ανέφερε ένα μεγάλο αριθμό τάφων στην Ινδία, των οποίων οι επιγραφές ήταν ελληνικές. Τελευταία ημερομηνία ήταν του 1850!!!

Η Ostria έδωσε δυο ενδιαφέροντα στοιχεία για τα λιμάνια και τον λαβύρινθο...

17/11/2006, 03:07:33
Παιδιά ευχαριστώ για τις οδηγίες σχετικά με τα χρώματα. Για να δούμε αν θα τα καταφέρω....λοιπόν

Πέσατε διάνα για τους Καλάς γιατί θυμήθηκα ότι αυτή είναι η φυλή που το CD είχε τραγούδια τους. Πακιστάν λοιπόν και όχι Αφγανιστάν όπως θυμόμουνα [κοντά έπεσα πάντως].

Σκέφτομαι λοιπόν μήπως οι ομοιότητες ανάμεσα στον Διόνυσο και τον Καταραγκάμα οφείλονται σε δάνεια που έγιναν την Ελληνιστική εποχή με την εξάπλωση του Ελληνισμού μέσω των κατακτήσεων του Αλέξανδρου.

Από την άλλη αν το πάρεις από την μεριά του εσωτερισμού μπορεί να οδηγεί κάπου αλλού.

Τώρα τζάμπα διαφώνησα με την Μπαβάτσκυ γιατί δεν διάβασα με προσοχή το σχόλιο της.

Κοιτούσα λοιπόν για άρθρα στο ιντερνετ για τούς Καλάς, πέρα από το πολύ καλό που έδωσε η Όστρια. Βρήκα λοιπόν αυτό

http://www.arxontas.com
/phpBB2/posting.php?mode=topicreview&t=
242&sid=a443d8586f63b7e3e57e005ac9948143

Κάνω λοιπόν copy paste

Νύσα

Στην αρχαιότητα, όσο οι Έλληνες άπλωναν ολοένα τον γεωγραφικό τους ορίζοντα, τόσο μεγάλωνε παράλληλα και η επιρροή των μύθων. Ο Διόνυσος, ο δημοφιλέστερος ανάμεσα στους θεούς, σύμφωνα με τον Παυσανία, “ηγήθηκε πρώτος μιας εκστρατείας κατά των Ινδών….” Και οι γλύπτες αναπαρέστησαν σε πολυάριθμα ανάγλυφα τον θρίαμβο του Θεού του κρασιού, νικητή των Ινδών καθώς και την γέννησή του. Ο Ερμής παρέλαβε τον Διόνυσο μωρό, όταν γεννήθηκε από τον μηρό του Δία. Κατά την Ελληνική μυθολογία, ο Δίας για να γλιτώσει τον γιο του από την ζήλια της Ήρας, διέταξε τον Ερμή να τον παραδώσει στις Νύμφες που κατοικούσαν σε μία μακρινή πόλη της Ασίας τη Νύσα.
Σ’ αυτό το σημείο, είναι άξιο προσοχής ότι μυθολογία και ιστορία συμπίπτουν. Ο Αρριανός στην “Αλεξάνδρου Ανάβασις” αναφέρεται στην πόλη Νύσα, την οποία τοποθετεί στην περιοχή του σημερινού Νουριστάν. Ο αρχαίος ιστορικός, έχει ως κύρια πηγή τον στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μετέπειτα ιδρυτή της δυναστείας των Πτολεμαίων της Αιγύπτου, τον Πτολεμαίο τον Λάγου, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυς και κατέγραφε όσα συνέβαιναν στην εκστρατεία.
Ενώ πλησίαζε την Νύσα ο Αλέξανδρος, οι κάτοικοί της έστειλαν αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ισχυρότερο άνδρα ανάμεσά τους, τον Άκουφι, ο οποίος είπε στον Αλέξανδρο:

“Βασιλιά μου οι Νυσαίοι σε παρακαλούν να τους αφήσεις ελεύθερους και αυτόνομους από σεβασμό για τον Διόνυσο. Γιατί όταν ο Διόνυσος υπέταξε το έθνος των Ινδών και γύρισε πίσω προς την Ελληνική θάλασσα, ίδρυσε αυτή την πόλη με τους απόμαχους στρατιώτες του, για να θυμούνται οι μεταγενέστεροι τις περιπλανήσεις του και τη νίκη του. Ο Διόνυσος ονόμασε αυτή την πόλη Νύσα προς τιμήν της μάνας του. Και το βουνό που είναι κοντά στην πόλη, το ονόμασε Μηρόν, επειδή σύμφωνα με τον μύθο, γεννήθηκε από τον μηρό του Δία. Από εκείνη την εποχή, η Νύσα στην οποία κατοικούμε, είναι ελέυθερη και εμείς είμαστε αυτόνομοι και ελεύθεροι πολίτες. Απόδειξη του ότι ο Διόνυσος υπήρξε ιδρυτής της πόλης, είναι ο κισσός που δεν φυτρώνει πουθενά αλλού στην Ινδία, παρά μόνον εδώ, στην περιοχή μας”.

Χάρηκε ο Αλέξανδρος όταν άκουσε τα λόγια του Άκουφι και επέτρεψε στους κατοίκους της Νύσας να ζουν ελεύθεροι και αυτόνομοι. Διόρισε τον Άκουφι ύπαρχο της χώρας των Νυσαίων και όταν έμαθε ότι η πολιτεία διοικείται από τους καλύτερους άνδρες, ζήτησε να τον ακολουθήσουν εκατό από τους τριακόσιους εξέχοντες άνδρες της.

“Και πως γίνεται βασιλιά μου” του απάντησε ο Άκουφις “να κυβερνιέται καλά μια πόλη, αν χάσει εκατό από τους καλύτερους άνδρες της; Αν ενδιαφέρεσαι λοιπόν για τους Νυσαίους, αντί για τους εκατό αρίστους που με διατάζεις να διαλέξω, πάρε διπλάσιους από τους χειρότερους πολίτες, έτσι ώστε όταν ξανάρθεις από αυτά τα μέρη, να βρεις την πόλη στην ίδια καλή τάξη όπως τώρα”.

Έτσι και έγινε. Ο Αλέξανδρος μαζί με τους στρατηγούς του, περιηγήθηκαν την ύπαιθρο, στεφάνωσαν τα κεφάλια τους με κισσό ανυμνώντας τον Θεό και τέλεσαν τη γιορτή του Βάκχου.

----------------------------------------------------------------------------------

Φίλε OANNHSEA μην ανησυχείς,

quote:
Πριν από 15 χρόνια διάβαζα τις ταξιδιοτικές αναφορές κάποιοι περιηγητή ο οποίος και ανέφερε ένα μεγάλο αριθμό τάφων στην Ινδία, των οποίων οι επιγραφές ήταν ελληνικές. Τελευταία ημερομηνία ήταν του 1850!!!

Αυτό είναι ενδιαφέρον, ξέρει κανείς τίποτα γι αυτό;

Θα κοιτάξω να δω τι γίνεται με τις αναφορές που έκανε η Όστρια.

21/12/2004, 18:40:31
quote:

Και γιατί να γράφουν με νέα nicknames, τόσο παλιά μέλη, φίλε Allzzaro?

…αυτό πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις…

Εδώ μου βάζεις δύσκολα...
Αλήθεια γιατί???

Εγώ προσωπικά.. και το εννοώ αυτό.. εαν σε περίπτωση διαγραφώ..
με τις ανάποδες που παίρνω και αυτά που λέω .. κάτι θα μου ξεφύγει...
αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναμπώ με αλλο nickname.
Tώρα γιατί ξαναμπαίνουν.. ή έχουν διπλη εγγραφή και χρησιμοποιούν και τις δύο ταυτόχρονα... αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω..
Πάντως δεν μου αρέσει...

21/12/2004, 18:58:26
ΟΚ galadriel...
Είναι ευκολο να 'χεις επιλεκτική μνήμη και αντίληψη όταν θες να πεις τα δικά σου.
Δε θα πω τίποτα άλλο προς το παρόν.

Εγώ τώρα θα ήθελα ν' ακούσω τη γνώμη του Ενδόραμα μιας και είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος της υπόθεσης.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
apollo12Μέλος
21/12/2004, 19:03:07

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ
ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΑΛΑΚΟ
ΚΑΙ ΣΤΑΖΕΙ ΓΑΛΑ?

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕΝ!!

21/12/2004, 19:07:13
H μνήμη είναι από την φύση της ένα επιλεκτικό όργανο σκέψης και δεν βλέπω γιατί έχεις πρόβλημα μ'αυτό... λογικό είναι να θυμόμαστε αυτά που μας έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση...

και ναι , τα δικά μου λέω... δεν λέω κανενός άλλου...
και εκτός κάποιων περιπτώσεων (βλ.copy paste, αλλά αυτά αφορούν συγκεκριμένα άτομα) όλοι τα δικά μας λέμε τελικά...

ο endorama φυσικά και θα πει όταν θα έρθει η ώρα τι νομίζει και κανείς δεν πάει να μιλήσει αντί γι'αυτόν... έχει δικιά του φωνή και σκέψη και άποψη και μνήμη...

θα τον στείλεις τον εξάψαλμο ή να κλείσω να φτιάξω κανέναν καφέ?

Galadriel, Overloaded!

WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!

21/12/2004, 19:07:30
Μάλιστα…

Φίλτατε Allzzaro, θα το πω όπως το έλεγε η γιαγιά μου… «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»…

Τις φιλίες μου τις κρατώ σε υψηλή θέση ακόμα παραπάνω και από τους συγγενικούς δεσμούς… αν αυτό σου λέει κάτι για το άτομο μου. Το αν εκτιμώ σαν φίλους τον Ενδόραμα, τον 1900 και το ryche… το ξέρουν κι αν δεν το ξέρουν θα το μάθουν… ακόμα κι αν κάποια στιγμή γράψω πράγματα που θα τους πικράνουν ή γράψουν πράγματα που θα με πληγώσουν…

Από εκεί και πέρα, όταν διαβάζεις κάτι να το κάνεις σωστά και με ερευνητικό πνεύμα… αυτά τα νέα μέλη που ήταν παλιά και που τα θεωρούσες φίλους, είχαν ένα ιδιαίτερο τρόπο γραφής… όπως όλοι μας άλλωστε… ίσως αν πρόσεχες λίγο το πώς γράφουν αυτά που γράφουν, να ανακάλυπτες τους χαμένους φίλους σου.

Αν θέλεις να καταλάβεις γιατί λέω όλα αυτά τα πράγματα κοίτα το link… αν πάλι δεν θέλεις… μπορούμε να αμπελοφιλοσοφούμε μέχρι να κρασάρουμε τον server…

Αισθαντικά... The She Mantis

…γεννήθηκα… επέζησα… μεγάλωσα… ανθίζω…
21/12/2004, 19:10:42

Το βρήκα... το βρήκα ... είναι η ένεση..
21/12/2004, 19:17:00
...και όπως πετυχημένα είχε πει ο αγαπητος 1900:

...από την πόλη έρχομαι
και στην κορφή κανέλα...

Αισθαντικά... The She Mantis

…γεννήθηκα… επέζησα… μεγάλωσα… ανθίζω…
21/12/2004, 19:17:16
quote:
αυτά τα νέα μέλη που ήταν παλιά και που τα θεωρούσες φίλους, είχαν ένα ιδιαίτερο τρόπο γραφής… όπως όλοι μας άλλωστε… ίσως αν πρόσεχες λίγο το πώς γράφουν αυτά που γράφουν, να ανακάλυπτες τους χαμένους φίλους σου.

Ναί πολλές φορές κάπου πήγε το μυαλό μου αλλά τώρα εχω χάσει τα ``αυγά και τα πασχάλια``.

Tώρα σε οτι αφορά το link που μου παρέθεσες και σε ευχαριστώ.. δεν έβγαλα ακρη.. και πολύ φοβάμαι οτι αν δεν μου εξηγήσει κάποιος .. δεν θα καταλάβω...

apollo12Μέλος
21/12/2004, 19:20:34

ΟΧΙ ΒΡΕ ΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΟ!!

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ GALADRIEL ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΟΠΩΣ ΜΕ AGAPAS!!

O METAMORFVMENOS ENDORAMA ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΩ ΕΓΩ !!

ΠΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΕΙΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΝΤΑΞΕΙ

21/12/2004, 19:23:08
quote:
Από εκεί και πέρα, όταν διαβάζεις κάτι να το κάνεις σωστά και με ερευνητικό πνεύμα… αυτά τα νέα μέλη που ήταν παλιά και που τα θεωρούσες φίλους, είχαν ένα ιδιαίτερο τρόπο γραφής… όπως όλοι μας άλλωστε… ίσως αν πρόσεχες λίγο το πώς γράφουν αυτά που γράφουν, να ανακάλυπτες τους χαμένους φίλους σου.

Ετσι είναι! Οι περισσότεροι καπου εδω εσω τριγυρίζουν.
Γιατί φίλοι μου οι παλιές συνήθειες καλές ή κακές δε κόβονται ευκολά.
Όσο καλά κι αν προσπαθούν να καλυφτουν, οι μάσκες είναι see-through γι αυτον που έχει μνήμη και παρατηρητικότητα. Και τουλάχιστον το 2ο όλοι το μπορούμε.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος