- "Ιησούς:Κήρυκας μίσους διχασμού & μισελληνισμού??" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΞΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΟΥΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΤΑΝ Η ΟΧΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΡΙΚΟΦΟΙΝΙΚΙΣΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ(ΕΒΡΑΙΟΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ(ΕΛΛΗΝΕΣ)
ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙ ΕΒΛΕΠΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΑΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ
ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΟΤΙ ΟΙ
ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ
ΤΟΝ ΛΗΣΤΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΧΩΡΕΣΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΟΙΟ ΑΙΜΑΤΗΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ
ΜΙΣΟΣ ΔΙΧΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΕΦΕΡΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ
ΤΡΕΧΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΗΝΗΣΕΤΕ
ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣΑΝΑΞΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΗΝ ΠΗΤΕ ΤΥΠΟΤΑ ΣΚΥΦΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΠΗΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ
ΑΝΤΕ ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΡΕΧΤΕ
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Δεν μπόρεσα να μπω στο ίντερνετ χθες το απόγευμα για τεχνικούς λόγους. Ο lamogio έδωσε κάποια εδάφια που αναφέρεται η έκφραση "αγαπάτε αλλήλους".
θα ήθελα σε αυτά να συμπληρώσω επίσης
1) την προς Θεσσαλονικείς επιστολή Α', 4ο κεφάλαιο, εδάφια 9-10 που γράφει (μετάφραση): 'Oσον αφορά την αγάπη προς τους αδελφούς, δεν έχετε ανάγκη να σας γράψω, διότι σεις οι ίδιοι έχετε διδαχθεί από τον Θεόν να αγαπάται αλλήλους (Η Καινή Διαθήκη, εκδ. Βιβλικής εταιριας, σελ.402).
2) την προς Ρωμαίους επιστολή, 13ο κεφάλαιο, εδάφια 8-10 που γράφει (μετάφραση):
Φιλαδελφία
Σε κανένα να μη χρωστάτε τίποτε, παρά το να αγαπάται αλλήλους. Εκείνος που αγαπά τον άλλον έχει εκπληρώσει τον νόμον, διότι το Μη μοιχεύσης, μη φονεύσης, μη κλέψης, μη επιθυμήσης και οποιαδήποτε άλλη εντολή συγκεφαλαιώνονται εις τα λόγια αυτά: Nα αγαπήσης τον πλησίον σου όπως τον εαυτόν σου. Η αγάπη δεν προξενεί κακόν εις τον πλησίον, επομένως η αγάπη είναι εκπλήρωσις του νόμου (Η Καινή Διαθήκη, εκδ. Βιβλικής εταιριας, σελ.320).
Θέλω σε αυτό το σημείο να πω σε όλους αυτούς που κατηγορούν τον Ιησού για σκοταδισμό, μίσος και διχόνια όπως ο gigenis, ότι κατά τη γνώμη μου κάνουν μία μεγάλη παρεξήγηση και ξεκινάνε από λάθος βάση. Μπερδεύουν και συγχέουν το πρόσωπο και το έργο του Ιησού με τους εκπροσώπους της εκκλησίας. Ξεχνάνε ίσως ότι ο πρώτος που τα έβαλε μαζί τους ήταν ο ίδιος ο Ιησούς που καταφέρθηκε εναντίον τους και από τότε έμεινε και ως προσβολή η έκφραση Γραμματείς και Φαρισαίοι. Ο Χριστός δεν είπε ποτέ πηγαίνετε στα πέρατα της Γης και κάντε γενοκτονίες και μην αφήσετε ψυχή ζώσα. Αυτά τα έκαναν άνθρωποι που εξυπηρετούσαν τελείως δικούς τους στόχους για καθαρά προσωπικό τους όφελος. Και αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των Χριστιανών αλλά πληθώρας θρησκειών.
Το θέμα είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να καταλαβαίνουμε την ουσία των όσων συμβαίνουν γύρω μας. Αν δεν χρησιμοποιούσαν τους Χριστιανούς ως δικαιολογία κάτι άλλο θα βρίσκανέ. Τα εγκλήματα θα γινόταν γιατί το ζητούμενο ήταν πάντα το χρυσάφι. Και δικαιολογίες από τους κατέχοντες τη δύναμη πάντα μπορούν να βρεθούν και να εφευρεθούν..
ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ
ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
quote:
Θέλω σε αυτό το σημείο να πω σε όλους αυτούς που κατηγορούν τον Ιησού για σκοταδισμό, μίσος και διχόνια όπως ο gigenis, ότι κατά τη γνώμη μου κάνουν μία μεγάλη παρεξήγηση και ξεκινάνε από λάθος βάση. Μπερδεύουν και συγχέουν το πρόσωπο και το έργο του Ιησού με τους εκπροσώπους της εκκλησίας. Ξεχνάνε ίσως ότι ο πρώτος που τα έβαλε μαζί τους ήταν ο ίδιος ο Ιησούς που καταφέρθηκε εναντίον τους και από τότε έμεινε και ως προσβολή η έκφραση Γραμματείς και Φαρισαίοι. Ο Χριστός δεν είπε ποτέ πηγαίνετε στα πέρατα της Γης και κάντε γενοκτονίες και μην αφήσετε ψυχή ζώσα.
ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ
ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΕ ΠΗΓΕΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΤΑΛΑΝΤΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΚΕΦ ΙΒ ΣΤΙΧ 49-59 ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΚΕΦ ΣΤ ΣΤΙΧ 7-13 ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ
ΑΥΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ
ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ; ΠΟΥ;
EGV
Εάν δεν θέλεις να επιχειρηματολογήσεις, να μη σε βάζουμε σε κόπο...
Ούτως ή άλλως...εμείς έχουμε την εγκεφαλική ζημιά. ![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Πολλά εκατομμύρια άνθρωποι στον Κόσμο έχουν υποστεί εδώ και αιώνες την πλύση εγκεφάλου του Χριστιανισμού,αυτό το πανίσχυρο ναρκωτικό,αυτή την ακατανίκητη ΝΤΟΠΑ που λέγεται Χριστιανισμός(και όλοι αυτοί οι ανόητοι νομίζουν ότι έχουν το Χριστό μέσα τους).
Εσύ Zoire στην εν λόγω περίπτωση έχεις υποστεί πλύση εγκεφάλου από το περιοδικό ΔΑΥΛΟ,ο Δαυλός σε έχει "κουρδίσει",σου έχει κάνει ένεση Ντόπινγκ και σε "έχει" δικό του,σε κάνει να προβάλλεις αυτά που θέλει.Νομίζεις ότι είσαι καλύτερος από τους ψευτοχριστιανούς?Για ξανασκέψου το.
«Ο lamogio έδωσε κάποια εδάφια που αναφέρεται η έκφραση "αγαπάτε αλλήλους".»
Αγαπητή να υποθέσω ότι εθελοτυφλείς ή ότι αποφεύγεις να δώσεις απαντήσεις επί συγκεκριμένων ερωτημάτων? Στα όσα εδάφια έδωσε ο lamogio έχω αναπτύξει μια ολάκερη τοποθέτηση που τουλάχιστον θέτει εν αμφιβόλω το «Αγαπάτε αλλήλους».
Από ΠΟΥ λοιπόν απορρέει ένα οικουμενικό Αγαπάτε αλλήλους? Από ΠΟΙΑ λόγια του Ιησού προκύπτει ένα Αγαπάτε αλλήλους π.χ. προς τους Ασιάτες ή τους εθνικούς?
Γιατί ετούτη η αγάπη αφορά πιστούς συγκεκριμένης αποδοχής ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ? Έχει ανάγκη ο Ένας και Μοναδικός Δημιουργός από ακόλουθους συγκεκριμένων τελετουργικών ή βρίσκεται πέρα και πάνω από ορισμένες αράδες και οδηγίες χρήσεως τους?
Μήπως τελικά έχουμε υποβιβάσει την έννοια του Θείου σε φτηνά επιχειρήματα και εξευτελιστικούς λαϊκισμούς?
Από ΠΟΥ λοιπόν errietta πηγάζουν τα επιχειρήματα σου?
errietta:
«θα ήθελα σε αυτά να συμπληρώσω επίσης
1) την προς Θεσσαλονικείς επιστολή Α', 4ο κεφάλαιο, εδάφια 9-10 που γράφει (μετάφραση): 'Oσον αφορά την αγάπη προς τους αδελφούς, δεν έχετε ανάγκη να σας γράψω, διότι σεις οι ίδιοι έχετε διδαχθεί από τον Θεόν να αγαπάται αλλήλους»
Πολύ επιλεκτική διάθεση επιδεικνύεις στη μετάφραση που ακολουθείς errietta!
Η ευρέως αποδεκτή μετάφραση του Π.Τρεμπέλα είναι ξεκάθαρη όσων αφορά τον συγκεκριμένο συμβολισμό του Παύλου αλλά και προς ΠΟΙΟΥΣ απευθύνετε ο συγκεκριμένος «μετά θάνατον Ιησού θεόπνευστος».
Ο στίχος 9 λοιπόν μιλάει για την «..αγάπην προς τους χριστιανούς αδελφούς..» και όχι αυθαίρετα και αόριστα προς οποιουσδήποτε αδελφούς! Εξάλλου, και είναι ηλίου φαεινότερο αγαπητή, οι «αδελφοί» είναι ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΣ.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει δε και με την προς ρωμαίους επιστολή που σημειώνεις.
Βλέπεις errietta, όταν σχολίασες τα όσα ανέφερε ο ZOIROS γράφοντας «ZOIRE καλό θα ήταν να έχεις ερευνήσει το θέμα για το οποίο μιλάς!!!!» σου είπα ότι συμφωνώ απόλυτα. Και πράγματι έτσι είναι.
Τήρησε λοιπόν αυτό το οποίο κατέκρινες, την ελλιπή γνώση των περιεχομένων της Αγίας Γραφής, και απάντησε εάν θέλεις στα όσα τίθενται ερωτήματα με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και όχι με βιαστικές ατάκες. ![]()
![]()
errietta:
«Ο Χριστός δεν είπε ποτέ πηγαίνετε στα πέρατα της Γης και κάντε γενοκτονίες και μην αφήσετε ψυχή ζώσα. Αυτά τα έκαναν άνθρωποι που εξυπηρετούσαν τελείως δικούς τους στόχους για καθαρά προσωπικό τους όφελος.»
Ο Ιησούς της Κ.Δ. όμως είπε άλλα ενδιαφέροντα. Όπως τα παρακάτω:
«Αλλά και τους εχθρούς μου εκείνους ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΣΩ ΕΠ’ΑΥΤΩΝ, φέρετε τους εδώ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΦΑΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΟΣ ΜΟΥ. Ρίψατε τους είς τον ΑΙΩΝΙΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ, του οποίου προαναγγελία και προεικόνισις υπήρξε η επί του Τίτου πανωλεθρία της Ιερουσαλήμ και των Ιουδαίων»! (Κατά Λουκάν ΙΘ’27)
Θα’θελα λοιπόν να μου εξηγήσεις errietta σε ποιο σημείο των παραπάνω λόγων Του διακρίνεις ένα μήνυμα πανανθρώπινης αγάπης και ειρήνης? Σε περίπτωση δε που βλέπεις κάποια «αλληγορία» θα’θελα να μου την ερμηνεύσεις καθώς και να μου αποδείξεις ΠΟΘΕΝ Η ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.
Επίσης, όλοι σας προσπερνάτε την ερώτηση σχετικά με την ανεκπλήρωτη συγχώρεση στο πρόσωπο του Ιούδα. ΓΙΑΤΙ λοιπόν δεν συγχωρείτε από τον Ιησού ο Ιούδας? ΓΙΑΤΙ ουδείς «Θεόπνευστος» δεν χάνει ούτε μια κουβέντα για τον Ιούδα?
ΠΟΙΑ είναι τελικά τα κριτήρια της χριστιανικής αγάπης? Και προπάντων, ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ?
Διότι, και όπως προκύπτει από τους περιορισμούς, τις αντιφάσεις και τους διαχωρισμούς μεταξύ «αδελφών χριστιανών» και μη, όρια σαφέστατα υπάρχουνε.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΗΧΗΣ ΕΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ? ![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
ΠΟΙΑ είναι τελικά τα κριτήρια της χριστιανικής αγάπης? Και προπάντων, ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ?
ΘΑ ΣΟΥΠΩ ΕΓΩ Schwabe
ΤΑ ΟΡΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ
ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΨΑΡΙ,ΜΩΡΟΣ

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Tο ενώ σε σταυρώνουν άδικα,εσύ παρακαλάς τον Πατέρα και Θεό σου να συγχωρήσει τους σταυρωτές σου,σου αρκει;;;
Η χριστιανική αγάπη δεν έχει όρια αγαπητέ.Το κατα πόσο εφαρμόζεται από το κάθε χριστιανό είναι άλλο θέμα...
Προς όσους υποστηρίζουν τον χριστιανισμό έχω να επισημάνω ότι: Ναι, σε κάποια περίπτωση αναφέρεται ξεκάθαρα η εντολή "Αγαπάτε τους πάντες". Είναι μέσα στην καινή διαθήκη αλλά μέχρι τώρα δεν το βρήκατε. Προσπαθήστε ακόμη λίγο. Όσα παρουσιάσατε μέχρι τώρα μιλάνε γι' αγάπη προς τον πλησίον ή προς τον εν χριστώ αδελφό. Και βάβαια ο πλησίον δεν σημαίνει "όλοι". Ούτε ο εν χριστώ αδελφός μπορεί να συμπεριλάβει τους πάντες.
Ελεύθερος
Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός; ![]()