ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

another star30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
another starΜέλος
19/04/2006, 18:01:24
Πάντως καλοί μου φίλοι, μέχρι τώρα απ' όσα διάβασα, είδα την λέξη ΑΠΟΔΟΧΗ, ειδα την λέξη ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ, είδα να σκέφτεστε ότι ίσως ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΓΩ, επίσης είδα ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ.

Με όλο τον σεβασμό, ήθελα να ρωτήσω, ποιος από όλους, συγχώρησε πραγματικά. Με όλο αυτό που είπαμε ότι σημαίνει συγχώρεση, πλήρη αγάπη για τον απέναντί μας. Ποιος συγχώρεσε χωρίς να μείνει αυτό το αγκάθι μέσα του, και φυσικά δεν μιλάω για απλές περιπτωσούλες.

Ευχαριστώ

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**
ΚουταλιανόςΝέο Μέλος
19/04/2006, 18:17:41
quote:
Με όλο τον σεβασμό, ήθελα να ρωτήσω, ποιος από όλους, συγχώρησε πραγματικά. Με όλο αυτό που είπαμε ότι σημαίνει συγχώρεση, πλήρη αγάπη για τον απέναντί μας. Ποιος συγχώρεσε χωρίς να μείνει αυτό το αγκάθι μέσα του, και φυσικά δεν μιλάω για απλές περιπτωσούλες.

another star,

Εγώ ξέρω κάποιον. Βέβαια, έχω χάσει τα ίχνη του. Ήταν ένας πελάτης, ένα βράδυ. Είχε χωρίσει με την γυναίκα του γιατί την είχε βρει, τέλος πάντων, με κάποιον άλλον και μετά από έναν καβγά, έφυγε από το σπίτι του. Θυμάμαι όμως τα λόγια του. "Στην αρχή φίλε", μου είπε, "ήθελα να την χτυπήσω, δεν μπορούσα να φανταστώ πως μπόρεσε και το έκανε αυτό". "Μετά ;", τον ρώτησα, "τι σκέφτηκες, τι σκέφτεσαι τώρα ρε παιδί μου, τι θα κάνεις ;". Και γυρίζει και μου λέει : "Το πρωϊ θα πάω σπίτι φίλε. Ό'τι έγινε, έγινε. Ό,τι πέρασε, περνάει..."

Νομίζω πως αυτός ο τύπος, την είχε συγχωρέσει την γυναίκα του. Δεν ξέρω πως το έκανε, αλλά νομίζω πως γίνεται another star. Γίνεται. Όλα γίνονται...

Τουλάχιστον, μπορούμε να ελπίζουμε, ε;

Με εκτίμηση.

G.Μέλος
19/04/2006, 19:17:55

Συγνώμη καλή μου another star, αλλά διαφωνώ...

μπορεί να εκφράζω διαφορετικά από σένα την συγχώρεση αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι δεν συγχωρώ! απλά έχω άλλη αντίληψη από σένα γι'αυτό...

και κανένα αγκάθι δεν μένει στην καρδιά μου... πόσες φορές θα το πούμε αυτό? αλλιώς δεν είναι συγχώρεση γμτ το σκουπιδοντενεκέ μου!

και για μένα αγάπη σημαίνει ακριβώς αυτό. Γιατί πρέπει να το κάνω με το σχέδιο που έχεις εσύ π.χ. στο μυαλό σου?

ούτε είναι "περιπτωσούλες" τα βιώματα του καθενός! που ξέρεις εσύ τι έχει περάσει ο άλλος?

έλα καλή μου... μην ανησυχείς τόσο πολύ..

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος

φιλικά
Galadriel

19/04/2006, 19:57:32
quote:

Πάντως καλοί μου φίλοι, μέχρι τώρα απ' όσα διάβασα, είδα την λέξη ΑΠΟΔΟΧΗ, ειδα την λέξη ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ, είδα να σκέφτεστε ότι ίσως ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΓΩ, επίσης είδα ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ.

Ευχαριστώ

εχω αποστασιοποιηθει απο πολλους, αρα ας πουμε οτι τους συγχωρεσα (δε μ αρεσει η εκφραση συγχωρω γιατι με βαζει αυτοματα "απο πανω")

αλλά διατηρω το δικαιωμα να λιπανω τους πλατανους και τα πευκα με οτι οργανικο σκουπιδι θεωρησω επικινδυνο - σε παραπεμπω στο περιστροφο της συγχωρησης που παρεθεσα παραπανω...

ειμαι καλο παιδι, αλλά λογοτιμητης... (ειδικη κατηγορια)

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

G.Μέλος
19/04/2006, 20:02:22
quote:
ειμαι καλο παιδι, αλλά λογοτιμητης

αίσχος! αλλά έπρεπε να το περιμένω από σένα!

Galadriel

19/04/2006, 20:42:42
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ another star ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ...

ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΙΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΗ ΠΑΝΤΑ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

miltiadessΝέο Μέλος
19/04/2006, 20:54:06
Φίλοι μου,
υπάρχει μία ενδιαφέρουσα ιστορία του Coelho, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ταχυδρόμος.
Σας την παρουσιάζω:

"Ο ΑΓΚΑΘΩΤΟΣ ΘΑΜΝΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ"

Ένας άντρας περπατούσε σ' ένα δρόμο θαυμάζοντας την ομορφιά γύρω του, όταν ένιωσε ότι τραυματίστηκε. Κοιτάζοντας τριγύρω, είδε ότι ένας αγκαθωτός θάμνος τού είχε τρυπήσει το πόδι.
Όμως ήταν τόσο όμορφο το τοπίο, ώστε αποφάσισε να μη δώσει μεγάλη σημασία στο γεγονός και γυρίζοντας προς το θάμνο μουρμούρισε:

"Σε συγχωρώ".

Ώρες αργότερα, ένας άλλος άντρας περπατούσε στον ίδιο δρόμο, θαυμάζοντας κι αυτός το μεγαλείο του Θεού στο ηλιοβασίλεμα που είχε μπροστά στα μάτια του και τον τραυμάτισε ο ίδιος αγκαθωτός θάμνος. Εκείνος απλώς τον κοίταξε, σκούπισε το αίμα που είχε τρέξει και προχώρησε.
Ένας άγγελος που είδε τη σκηνή πήγε στον Κύριο και Του είπε:

"Σήμερα είδα έναν άγιο που συγχώρησε έναν αγκαθωτό θάμνο. Και είδα και έναν άκαρδο άνθρωπο που τραυματίστηκε κι εκείνος, αλλά δεν είπε τίποτα".

"Κάνεις μεγάλο λάθος", απάντησε ο Κύριος. "Φυσικά, ο πρώτος είναι καλός άνθρωπος, αλλά ο δεύτερος, εκτός από άγιος, είναι και σοφός".

"Πώς γίνεται;" επέμεινε ο άγγελος, έκπληκτος από την απάντηση του Παντοδύναμου. "Δεν είχε τη μεγαλοψυχία να πει τίποτα, μονάχα συνέχισε το δρόμο του!"

Ο Θεός διέκοψε τον άγγελο:

"Ο γιος που τον επιπλήττει ο πατέρας του άδικα, αλλά καταλαβαίνει ότι η πράξη ήταν καρπός μιας αγάπης ίσως υπερβολικής, δεν πρέπει να συγχωρήσει κανέναν, απλώς να αποδεχτεί αυτό που συνέβη. Έτσι, το τραύμα δεν πληγώνει και η συγχώρεση δεν ταπεινώνει. Ο αγκαθωτός θάμνος γεννήθηκε για να χρησιμοποιεί τα αγκάθια του. Ακόμα κι αν το ήθελε, δεν θα μπορούσε να αρωματίσει τον αέρα γύρω του. Ο πρώτος άντρας, μόλις ένιωσε τον πόνο από το τρύπημα, έριξε το φταίξιμο στον αγκαθωτό θάμνο και καθώς η καρδιά του ήταν αγνή τον συγχώρησε.
Ο δεύτερος άντρας τραυματίστηκε επίσης. Επειδή όμως γνωρίζει ότι όλοι οι αγκαθωτοί θάμνοι είναι έτσι, δεν ένιωσε πληγωμένος. Καθώς λοιπόν δεν είχε τίποτα να συγχωρήσει, δεν συγχώρησε".
Και κατέληξε: "Όταν η ψυχή πληγώνεται από κάτι που γνωρίζουμε ότι πληγώνει, δεν έχει νόημα να ρίχνουμε ευθύνες ούτε να συγχωρούμε τους άλλους".

another starΜέλος
20/04/2006, 14:53:13
G ξαναλέω πως ότι είπα ήταν προσωπική μου αποψη και απλά έκανα ερωτήσεις.
οκ, απ' ότι φαίνεται εσύ εχεις αυτή τη τεράστια δύναμη να συγχωρείς χωρίς να μένει τίποτα
δεκτό
αυτό δεν σημαίνει οτι συμφωνώ κιόλας.
εγώ είμαι εντελώς διαφορετικό άτομο, αν κάποιος μου κάνει κάτι σοβαρό, όχι μόνο δεν θα τον συγχωρήσω αλλά από δω και πέρα θα του πάρω και το κεφάλι και θα το κρεμάσω στον τοίχο μου για τρόπαιο. για μένα πλέον δεν υπάρχει ούτε υποψία συγχώρεσης.

Ευχαριστώ και να με συγχωρέσουν όσοι δεν συμφωνώ μαζί τους και για το απόλυτο της γνώμης μου.

Edited by - another star on 20/04/2006 15:01:20

20/04/2006, 15:32:40
quote:

quote:
ειμαι καλο παιδι, αλλά λογοτιμητης

αίσχος! αλλά έπρεπε να το περιμένω από σένα!

Galadriel

δεν τοδες το περιστροφο της συγνωμης?

ολοι συγχωρεμενοι...

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

G.Μέλος
20/04/2006, 16:03:45
Kαλή μου another star,

δεν υπάρχει λόγος να απολογείσαι για την δική σου προσωπική άποψη...

απλά παρατήρησα πως μέσω αυτής έβγαζες συμπέρασμα και για τις επιλογές και συμπεριφορά των υπολοίπων...

συγχωρεμένη πάντως

ουπς! όχι όπως το εννοεί ο τζώνυ ε?

(άτιμε!)

Galadriel

another starΜέλος
20/04/2006, 16:27:51
δεν απολογήθηκα ποτέ για τα πιστεύω μου και τις απόψεις μου, αυτές είναι καλές ή κακές
Απλά εξηγώ γιατί μπορεί μεσα στα forums μπορείς εύκολα ν α παρεξηγήσεις και να παρεξηγηθείς

miltiadessΝέο Μέλος
20/04/2006, 17:58:29
Καλή μου another star,
Παρακολούθησα το συνειρμό της σκέψης σου όπως αυτή απορέει από τα μέχρι τώρα κείμενά σου.
Οι τοποθετήσεις σου λοιπόν, (ως τώρα), είναι ένας καθρέφτης της πληγωμένης σου ψυχής.Εχεις πληγωθεί στο παρελθόν(όπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ), αλλά αυτό που σε πειράζει πιό πολύ είναι οτι δεν βρήκες ανταπόκριση στην συγχώρεσή σου.
Αγαπημένη μου, αφού έχεις συγχωρέσει έστω και μία φορά, θα ξανασυγχωρέσεις και στο μέλλον.Η ψυχή σου έχει μπολιαστεί με την τρομερή διαδικασία της συγχώρεσης, και όσο και αν το αρνείσαι, δεν θα ήταν υπέροχο να βρείς τη δύναμη να ξανασυγχωρέσεις και αυτή τη φορά να πιάσει τόπο αυτή σου η πράξη?
Φιλικά
miltiadess
another starΜέλος
21/04/2006, 12:26:35
quote:
Οι τοποθετήσεις σου λοιπόν, (ως τώρα), είναι ένας καθρέφτης της πληγωμένης σου ψυχής.Εχεις πληγωθεί στο παρελθόν(όπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ), αλλά αυτό που σε πειράζει πιό πολύ είναι οτι δεν βρήκες ανταπόκριση στην συγχώρεσή σου.
Αγαπημένη μου, αφού έχεις συγχωρέσει έστω και μία φορά, θα ξανασυγχωρέσεις και στο μέλλον.Η ψυχή σου έχει μπολιαστεί με την τρομερή διαδικασία της συγχώρεσης, και όσο και αν το αρνείσαι, δεν θα ήταν υπέροχο να βρείς τη δύναμη να ξανασυγχωρέσεις και αυτή τη φορά να πιάσει τόπο αυτή σου η πράξη?

miltiadess σίγουρα θα ήταν υπέροχο να βρω αυτή τη δύναμη.
Επειδή δεν έχω μάθει όμως να λέω μεγάλα λόγια στη ζωή μου, θα πω το εξής:ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχω σκοπό να συγχωρέσω κανέναν.
Εχθές πάλι κάτι μου έτυχε και με πλήγωσε τόσο πολύ. Και πίστεψέ με ήταν πολύ πολύ χοντρό. Δεν μπορώ να το συγχωρήσω. Και ξέρεις κάτι? το έχω ξαναπεί. Δεν ζητώ τη συγνώμη τους, ίσως απλά να καταλάβουν τα λάθη τους θέλω, και αυτό θα το καταλάβω από την συμπεριφορά τους μετά σε μένα. Αλλά ......

miltiadessΝέο Μέλος
21/04/2006, 12:58:17
Μη συγχωρείτε λοιπόν φίλοι μου, και θεωρείστε τον ευατό σας υπεράνω αμαρτίας.
Σκληρό μπορεί να ακούγεται, αλλά ρε παιδιά, δε νομίζω πως έχουμε δικαίωμα να μη συγχωρούμε. Όσο το σκέφτεται κάποιος το αν πρέπει να συγχωρέσει ή όχι, δεν έχει περιθώρια να μην συγχωρέσει.
Η μή συγχώρεση έρχετε μόνη της, με τη λήθη. Όταν ξεπεράσεις το πρόβλημα..
Το να νιώθεις πληγωμένη καλή μου another star το καταλαβαίνω απόλυτα, και έχεις και όλη την καλή και θετική μου καλημέρα σα λιθαράκι για να επανέλθει η ευδαιμονία σου, αλλά μήπως ψάχνεις δίκαιο μέσα στο μή δίκαιο?.
Μήπως αυτό που έγινε χτές, ότι και να ήταν, θα γινόταν ούτως ή άλλως?
Μήπως χρεώνεις αδίκως το αγκάθι επειδή έχει αγκάθια?
another starΜέλος
21/04/2006, 13:27:27
quote:
Μη συγχωρείτε λοιπόν φίλοι μου, και θεωρείστε τον ευατό σας υπεράνω αμαρτίας.
Σκληρό μπορεί να ακούγεται, αλλά ρε παιδιά, δε νομίζω πως έχουμε δικαίωμα να μη συγχωρούμε. Όσο το σκέφτεται κάποιος το αν πρέπει να συγχωρέσει ή όχι, δεν έχει περιθώρια να μην συγχωρέσει.
Η μή συγχώρεση έρχετε μόνη της, με τη λήθη. Όταν ξεπεράσεις το πρόβλημα..
Το να νιώθεις πληγωμένη καλή μου another star το καταλαβαίνω απόλυτα, και έχεις και όλη την καλή και θετική μου καλημέρα σα λιθαράκι για να επανέλθει η ευδαιμονία σου, αλλά μήπως ψάχνεις δίκαιο μέσα στο μή δίκαιο?.
Μήπως αυτό που έγινε χτές, ότι και να ήταν, θα γινόταν ούτως ή άλλως?
Μήπως χρεώνεις αδίκως το αγκάθι επειδή έχει αγκάθια?

Αντιθέτως καρντάσι, δεν συγχωρώ εγώ όχι γιατί θεωρώ τον εαυτό μου υπεράνω αμαρτίας, το εντελώς αντίθετο μάλιστα, αν ήταν αυτό που λες εσύ, θα ήμουν ένας πολύ καλός άνθρωπος που θα είχα και την δύναμη να συγχωρήσω. Ελα όμως που είμαι και μουλάρα και τα θυμάμαι όλα, οπότε για τι λήθη μου μιλάς?
είναι ότι πιο όμορφο να δίνεις, από ένα απλό δώρο μέχρι την συγχώρεση, που προσωπικά είναι μία υπέροχη πράξη για μένα. Προσωπικά όμως όπως έχω ξαναπεί, το θεωρώ υπερβολικά δύσκολο
Το χθεσινό περίμενα να γίνει εντελώς διαφορετικά, και για αυτό με πλήγωσε. Ήταν από άνθρωπο που στηρίζομαι και στηρίζω. Αν ήταν από κάποιον άλλον δεν θα έδινα και τόση σημασία.
Όντως ψάχνω το δίκαιο στο μη δίκαιο. Γιατί να μη το ψάχνω όμως? Γιατί να στερηθώ το δίκαιο?

ΚουταλιανόςΝέο Μέλος
21/04/2006, 14:37:12
another star

Διάβασα όλα όσα έγραψες.

Νομίζω πως φοβάσαι πολύ. Δεν ξέρω τι, δεν ξέρω ποιον, δεν ξέρω ποιους, δεν ξέρω γιατί. Όμως φοβάσαι πολύ.

Άντε μην φοβάσαι, που φοβάσαι / γλύκα έχει το να μην θυμάσαι...

Σου εύχομαι να αναστήσεις καλά...

ΚουταλιανόςΝέο Μέλος
21/04/2006, 15:11:19
quote:
Το χθεσινό περίμενα να γίνει εντελώς διαφορετικά, και για αυτό με πλήγωσε. Ήταν από άνθρωπο που στηρίζομαι και στηρίζω. Αν ήταν από κάποιον άλλον δεν θα έδινα και τόση σημασία.

Μην περιμένεις ποτέ να γίνει "ίδια" για σένα. Πάντα θα γίνεται "διαφορετικά" για σένα. Πρέπει να μάθεις να ζεις, χωρίς τίποτε να μπορεί να σε προσβάλλει και να σε "χαλάει".

Οι άνθρωποι another star, είναι διαφορετικοί (απο σένα). Πράττουν διαφορετικά (από σένα). Σκέφτονται διαφορετικά (από σένα). Ζουν διαφορετικά (από σένα). Συγχωρούν διαφορετικά (από σένα). Γιατί περιμένεις να γίνονται όλα ίδια (για σένα)

Λες "ήταν από άνθρωπο που στηρίζω. Πως τον στηρίζεις ? Αν δεν μπορέσεις να τον συγχωρέσεις, για τι σόϊ στήριγμα μιλάς ? Φτιάχνεις ένα στήριγμα δικό σου, νομίζεις δηλ. πως με κάποιον τρόπο τον στηρίζεις, ωραία, καμιά αντίρρηση. Δικό σου είναι το "στήριγμα" λοιπόν, δικό σου ένα θεμέλιο, δικός σου κι ο σεισμός.

Ζητάς συγνώμη για το απόλυτο των σκέψεών σου. Από ποιους ? Αν όλοι σκεφτόμασταν όπως εσύ, δεν θα έβρισκες πουθενά την συγνώμη, την πραγματική συγνώμη another star. "Δεν σε συχωρώ λοιπόν εγώ, ούτε δέχομαι την συγνώμη σου. Θέλω το κεφάλι σου επί πινάκιο για τρόπαιό μου." Έτσι δεν μιλάς ? Έτσι σου μιλάω κι εγώ.

Πρόσεχε another star. Αν όλα τούτα που λες είναι αλήθεια, πρόσεχε πολύ. Υπάρχουν δυνατότεροι άνθρωποι από σένα, που σκέφτονται όμως όπως εσύ. Τι νομίζεις θα κάνουν αυτοί, αν εσύ κάποια στιγμή κάνεις ένα λάθος, μιας και παραδέχεσαι πως δεν είσαι αναμάρτητη ? Αν εσύ ζητάς το κεφάλι τους επί πινάκιο, αυτοί θα ζητήσουν την ψυχή σου. Κι αυτό, δεν θα το θέλεις, πίστεψέ με. Δεν θα το θέλεις.

Αν κάποιος "μουλαρεύει" μέσα του, τότε καλύτερο θα ήταν να πάει και να κάνει παρέα με τα μουλάρια. Αν κάποιος δεν ξέρει πως να ξεχνάει, τότε δεν ξέρει και πως να θυμάται. Αλλά οι άνθρωποι θυμούνται το κακό, και ξεχνούν το καλό. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μουλάρια.

Κι εγώ δεν είμαι από 'κείνους που συγχωρώ τους εγκληματίες ψυχών. Κι εγώ δεν είμαι από 'κείνους που συγχωρώ τους "παιδεραστές" μιας νεογέννητης χαράς. Κι εγώ δεν είμαι από 'κείνους που συγχωρώ τους "σφάχτες" & τους "γδάρτες". Αλλά δεν θέλω το κακό τους another star. Δεν επιθυμώ να πάθουν κάτι κακό. Η ίδια η "σφαγή" που κάνουν είναι από μόνη της ένα δικό τους κακό. Εγώ δεν συμμετέχω. Αποστασιοποιούμαι, όπως αναφέρθηκε στο θέμα.

Δεν έχω να σου πω τίποτε άλλο, και ειλικρινά θύμωσα με τα όσα διάβασα. Αν όλα όσα λες, τα πιστεύεις με όλο σου το είναι, νομίζω πως κρύβεις μέσα σου μεγάλη κακία. Φτύσ' την! Μόνο αυτό έχω να σου πω : Φτύσ' την!

ΚουταλιανόςΝέο Μέλος
21/04/2006, 15:22:07
quote:
Γιατί να στερηθώ το δίκαιο?

Ποιανού το δίκαιο another star?

Το δικό σου.

Έχε υπ' όψην σου φίλη, πως το δίκαιο το δικό σου, μπορεί να είναι άδικο για κάποιον άλλον και τούμπαλιν.

Έχεις το δίκιο σου, δεν λέω, έχεις όμως και το άδικό σου. Κανενός το δίκαιο δεν είναι ίδιο με του άλλου. Κανενός το άδικο, δεν είναι το ίδιο άδικο για τον άλλον.

Αν ψάχνεις να βρεις έναν καθρέφτη του δικαίου σου σε κάποιον άλλον, να είσαι έτοιμη να βρεις κι έναν καθρέφτη του αδίκου σου σ'αυτόν. Μην ψάχνεις για καθρέφτες another star. Είναι μια πικρή συγκυρία, που δεν θα 'θελες να ζήσεις...

ΚουταλιανόςΝέο Μέλος
21/04/2006, 15:51:20
Το "εγώ" σου είναι υπέροχο. Δεν σε ξέρω, σε φαντάζομαι και ξαναλέω πως το "εγώ" σου είναι υπέροχο. Δεν σ' έχω δει ποτέ, δεν έχω αγγίξει τίποτε πάνω σου & ούτε ποτέ μου άκουσα ένα "αχ" να βγαίνει από μέσα σου. Δεν γνωρίζω τον πόνο σου, δεν γνωρίζω γιατί πονάς, δεν γνωρίζω τίποτε για σένα. Δεν γνωρίζω πότε κλαις, γιατί κλαις, γιατί φοβάσαι, γιατί λυπάσαι, γιατί θυμάσαι.

Σου 'κανα κάποτε κακό. Σε πλήγωσα, σε σταύρωσα. Σου πήρα το δίκιο σου. Μου πήρες το δικό μου. Σου πήρα το καλό σου. Μου πήρες το δικό μου. Σου 'κλεψα μια νύχτα τον Θεό σου. Μου 'κλεψες και τον δικό μου.

Πότε επιτέλους θα περπατήσουμε μαζί με τις υπεροχές μας ?

Πότε επιτέλους θα χορέψουμε μαζί με τις αναστολές μας ?

Πότε επιτέλους θα κεράσουμε τους δαίμονες, γλυκό κρασί από την κούπα της συγνώμης ?

Πότε επιτέλους θα ξεχάσουμε μαζί τις θύμισές μας ?

Πότε επιτέλους θα ανθίσει το περιβόλι μας ?

Συγχώρεσέ με γιατί κανένας μας δεν έχει δίκιο, ούτε άδικο. Συγχώρεσέ με γιατί αυτό που είχες και δεν το 'χεις, το 'χω εγώ και δεν ξέρω τι να το κάνω. Συγχώρεσε αυτήν την άγνοιά μου. Συγχώρεσε και που έμεινα έτσι, ξερός & μόνος, να βαδίζω στην παράνοια του θολωμένου μου μυαλού. Συγχώρεσε όλα όσα σου έκανα, γιατί εγώ συγχώρησα ακόμη και το κλάμα σου. Συγχώρεσε το πόνο μου, κι εγώ θα φωνάξω πως τίποτε στον κόσμο δεν αξίζει, παρά μονάχα ένας τόπος που χωράει δυο χαρές & δύο πόνους, από δυο ανθρώπους που δεν τους έμεινε πια τίποτε για να ελπίζουν...

TrovadourosΜέλος
21/04/2006, 16:16:37
Διαβάζοντας το παρόν θέμα κάποιες σκέψεις σε τοποθετήσεις και ερωτήματα

Αγαπητέ miltiadess,

quote:
"Ως ποιό σημείο δικαιούτε ο άνθρωπος να συγχωρεί?

… τον άλλο; Μέχρι ποιο σημείο θα μπορούσε να συγχωρήσει ο άνθρωπος τον εαυτό του;
… τον εαυτό του; Μέχρι ποιο σημείο δικαιούται να συγχωρεί κάποιος το ποιο αγαπημένο του πρόσωπο, όταν τον βλάπτει;

Αγαπητή Galadriel

quote:
όταν όμως έχουμε πάρει την απόφαση να συνεχίσουμε παρακάτω, να ζήσουμε την ζωή ανεξάρτητα από το όποιο τραυματικό γεγονός, αυτό από μόνο του συνιστά συγχώρεση... δεν μας ενδιαφέρει πια, δεν μας ταλαιπωρεί, δεν το αξιολογούμε ως σημαντικό...

Αρκετές φορές πήρα την απόφαση να προχωρήσω και αρκετές φορές στάθηκα πολύ αδύναμος. Ένα τραυματικό γεγονός μπορεί από μόνο του να συνιστά συγχώρεση αλλά αυτή η κατάσταση δεν είναι νομίζω τόσο αυτοματοποιημένη.
Όταν δεν μας ενδιαφέρει κάτι, δεν μας ταλαιπωρεί από την δική μου εμπειρία τουλάχιστον, έχουμε αφήσει τον χρόνο να ξεθωριάσει τις μνήμες και είναι αρκετά επώδυνο κάποιες φορές. Αλλά ακόμα και έτσι να γίνει νομίζω πως αναφερόμαστε σε ένα κεφάλαιο το οποίο ποτέ δεν τακτοποιήθηκε σωστά στο μυαλό μας ποτέ δεν το καταλάβαμε ποτέ δεν διδαχτήκαμε από αυτό, μόνο πονέσαμε. Πιστεύω για να συγχωρήσουμε δεν πρέπει να προσπεράσουμε, πρέπει να καταλάβουμε… με όποιο τρόπο και για όσο χρόνο μας δίνεται.

Φιλικά

Trovadouros