- Μια θεωρία που απαλλάσσει τους Ναζί - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Το θέμα του δημοσιεύματος το συζητήσαμε ήδη και ο Μακεδών δέχτηκε τα αντεπιχειρήματά μου.
Ως συνήθως διαβάζεις αυτά που θέλεις. Ποιά αντεπιχειρήματα δέχτηκε και πού;
quote:
Το "για να τους διώξουν" είναι πολύ κλασσικό σημείο, που επικαλούνται οι διάφοροι αρνητές ειδικά όταν απευθύνονται σε μη-γερμανόφωνους. Το ρήμα που μεταφράζουν είναι το "ausrotten" που σημαίνει ΞΕΡΙΖΩΝΩ, ΔΙΩΧΝΩ, ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΩ. Παίζοντας με τις έννοιες και τις μεταφράσεις μπορείς να χρωματίσεις ΟΠΩΣ θες για να δώσεις μια πιο άκακη ή πιο μοχθηρή χροιά.
Μόνος σου τα λες. Παιχνίδι εννοιών και λέξεων είναι το όλο θέμα. Μάταια το τραβάς απ' τα μαλλιά για να βγουν τα περί εξόντωσης. Αλλά άντε και βγήκαν. Αυτές δεν είναι παρά λέξεις. Δεν μπορείς να τεκμηριώσεις ένα έγκλημα με λέξεις.
Δηλαδή έλεος πια με τις ανοησίες, πηγαίνετε να δείτε κανα επεισόδιο του Law & Order μήπως αποφασίσετε να ξυπνήσετε.

quote:
Τις μαρτυρίες των ανθρώπων που επέζησαν από τα στρατόπεδα, δεν τις λαμβάνετε διόλου υπ' όψην σας ;
Αμ καλά σε κατάλαβα εγώ παλληκάρι μου. Δεν έχεις διαβάσει το θέμα και πουλάς και τρέλα. Στις σελίδες 8 και 9 είναι οι μαρτυρίες που θες. Αμόλα.

quote:
ΧΣτις σελίδες 8 και 9 είναι οι μαρτυρίες που θες.
Μάλλον είναι αυτές που θες εσύ ...
ενώ αυτή π.χ - http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3567094,00.html - , μάλλον δεν σου κάνει ...
Βασικά, βλέπω πως σε όλες αναρωτιέσαι πως επέζησαν ... ε, δες και μία που λέει πως επέζησαν ... [βλ. http://christiannaloupa.wordpress.com/2009/02/14/%CE%BF%CE%B9-7-%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%83-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/ ]
Edited by - zip on 07/12/2010 23:41:19
quote:
Δεν ήταν ΑΙΤΙΑ για τίποτα αλλά το ΠΟΛΥ αφορμή. ΔΕΝ αποδεικνύεται ιστορικά ΚΑΝΕΝΑ μποϋκοτάζ που ζημίωσε τη Γερμανία, κάτι που θα ήταν εύκολο να συμβεί δεδομένης της οικονομική δύναμης που είχαν οι Εβραίοι εκεί. Το μόνο που είδαμε ήταν ένας τίτλο εφημερίδας...
Αντιθέτως έχουμε ένα ιστορικά καταγεγραμμένο μποϋκοτάζ των Γερμανών κατά των Εβραίων...
Δεύτερον, δεν προσπαθώ να αποδείξω το ολοκαύτωμα μέσω ρήσεων (αν και αυτές αποτελούν ενδείξεις, τι διάολο πολλές συμπτώσεις!) αλλά απαντάω σε αυτά περί "εξορίας των Εβραίων", που είπες στο Χ.
Σύμφωνα με εσένα, οι Γερμανοί ήθελαν να ΔΙΩΞΟΥΝ και όχι να ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ τους Εβραίους. Επομένως, δύο τινά ισχύουν:
1) Το έβγαλες από το μυαλό σου, και δεν έχεις κανένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ στοιχείο.
2) Αποδέχεσαι τη λανθασμένη μετάφραση που δίνουν οι αρνητές, στο ρήμα ausrotten, ότι δήθεν οι Ναζί ΞΕΡΙΖΩΝΑΝ και δεν ΕΞΟΝΤΩΝΑΝ τους Εβραίους.
Εν ολίγοις, τα περί εξορίας είναι ανυπόστατα. Βρες κάτι άλλο να μας πεις ότι ήθελαν να κάνουν οι Ναζί με τους Εβραίους.
Edited by - IndustrialAngel on 07/12/2010 23:44:35
“Εγώ είχα αριθμό βραχίωνος 24309, συνεχίζει η αφήγηση, και παρόλες τις δυσκολίες με λιγοστούς άλλους κατόρθωσα να επιζήσω. Μετά επτάμηνη παραμονή μου στο Άουσβιτς, μεταφερθήκαμε σε άλλο στρατόπεδο. Εκεί η εργασία ήταν εξαντλητική και η πείνα αφάνταστη. Τα πρώτα σημάδια της αβιταμίνωσης άρχισαν να εμφανίζονται και η καθημερινή ταλαιπωρία της εργασίας μας, αλλά και δίωρη ορθοστασία κατά το προσκλητήριο των κρατουμένων πρωί και απόγευμα, σε στάση προσοχής μας έδιναν την αίσθηση ότι ο θάνατος μας πλησίαζε. Το τραγικότερο ήταν ότι Γερμανοί γιατροί έκαναν πειράματα σε γυναίκες και άνδρες, αφαιρώντας όργανα σε πρωτόγονα μέσα, ενώ με μικρόβια σπανίων ασθενειών, έκαναν ενέσεις σε κρατουμένους για να διαπιστώσουν το χρόνο επιβίωσής τους, αλλά και τη πιθανή αναγκαία θεραπεία. Οι στειρώσεις ανδρών και γυναικών ήταν ένα γενικότερο μέσο εφαρμογής των επιστημονικών «πειραμάτων».
Οι απαγωγές γυναικών από τους φρουρούς για να τις βιάσουν κτηνωδώς ήταν συχνό φαινόμενο. Οι Γερμανοί δεν είχαν ανθρώπινα αισθήματα, ήταν αμείλικτοι βασανιστές και όταν οι φρουρές άλλαζαν δεσμοφύλακες αυτοί που τους αντικαθιστούσαν υπερέβαλλαν σε κτηνωδία τους προηγουμένους. Οι «θαρραλέοι» αυτοί άνδρες!! όταν αιχμαλωτίστηκαν από τους Συμμάχους έκλαιγαν σα μικρά παιδιά, ζητώντας οίκτο. Μετά την απελευθέρωσή μας από το Μαουτχάουζεν, στις 6.5.1945, από τα Αμερικανικά στρατεύματα επέστρεφα στην Ελλάδα, μετά από αφάνταστες ταλαιπωρίες”.
από το http://www.edu09.pbworks.com/f/Μαρτυρίες+διασωθέντων.doc
προπαγάνδα κι αυτή ...
Άλλο ένα > [βλ. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_21/01/01_I7065110%3DI7065110%3D|01%2601-0101!cod210101$39209.html ]
"Μία από τις πλέον σκοτεινές πτυχές του Ολοκαυτώματος, η οποία είναι και το θέμα του βιβλίου των Λουσέτ Ματαλόν Λαγνάντο και Σίλα Kον Ντέκελ «Τα παιδιά της φωτιάς». Η Λαγνάντο είναι δημοσιογράφος - η έρευνά της για τα πειράματα που υπέστησαν τα δίδυμα στο Αουσβιτς ξεκίνησε το 1984. Η Ντέκελ είναι συγγραφέας, σύζυγος του Αλεξ Ντέκελ, επιζήσαντα των πειραμάτων του Μένγκελε, του επονομαζόμενου «άγγελου του θανάτου»."
Τον Ντέκελ, πως και δεν τον έβγαλες ψεύτη ;
Edited by - zip on 07/12/2010 23:54:12
quote:
Δεν ήταν ΑΙΤΙΑ για τίποτα αλλά το ΠΟΛΥ αφορμή. ΔΕΝ αποδεικνύεται ιστορικά ΚΑΝΕΝΑ μποϋκοτάζ που ζημίωσε τη Γερμανία, κάτι που θα ήταν εύκολο να συμβεί δεδομένης της οικονομική δύναμης που είχαν οι Εβραίοι εκεί. Το μόνο που είδαμε ήταν ένας τίτλο εφημερίδας...
Εντάξει εγώ φταίω που νόμισα είχες αποφασίσει να σοβαρευτείς, αλλά συνεχίζεις τα ίδια τροπάρια. Ας δούμε τι όντως σου είπε ο Μάσεντον:
"Νομίζω ότι εσκεμμένα παραποιείς τα πράγματα εκτός αν δεν κατάλαβες για τι πράγμα μιλάμε.
Το δημοσίευμα που έφερες και που καλεί τους Εβραίους σε όλον τον κόσμο να μποϋκοτάρουν τα γερμανικά προϊόντα, δεν ήταν η αιτία του εγκλεισμού των Εβραίων σε στρατόπεδα. Ήταν η αιτία της αντίστοιχης κίνησης των Γερμανών να μποϋκοτάρουν τα εβραϊκά μαγαζιά.
Η αιτία του εγκλεισμού των Εβραίων σε στρατόπεδα ήταν η δήλωση του προέδρου των απανταχού Εβραίων, του Χαϊμ Βάισμαντο Σεπτέμβρη του 1939 ότι οι Εβραίοι θα πολεμήσουν στο πλευρό των συμμάχων εναντίον της Γερμανίας."
quote:Το ξέρω οτι σε στενοχωρεί αλλά αυτό προκύπτει όχι μόνον από τα γραπτά αλλά και από την πραγματικότητα. Kρίμα που απουσιάζει ο Μάσεντον, θα μπορούσε να σε κατατοπίσει. Για την ώρα ξαναρίξε μια ματιά στον λόγο του Χανς Φρανκ κλπ.
Εν ολίγοις, τα περί εξορίας είναι ανυπόστατα. Βρες κάτι άλλο να μας πεις ότι ήθελαν να κάνουν οι Ναζί με τους Εβραίους.

quote:
Η αιτία του εγκλεισμού των Εβραίων σε στρατόπεδα ήταν η δήλωση του προέδρου των απανταχού Εβραίων, του Χαϊμ Βάισμαντο Σεπτέμβρη του 1939 ότι οι Εβραίοι θα πολεμήσουν στο πλευρό των συμμάχων εναντίον της Γερμανίας."
Το Νταχάου όμως άνοιξε 6 χρόνια νωρίτερα λέμε ...
"Καθ ολη την διαρκεια της επισκεψης μου στο Νταχαου ειχα την επιθυμια να φυγω το δυνατον συντομοτερα απο τον χωρο αυτο. Παρολα αυτα καθησα αρκετες ωρες και θελησα να αποτυπωσω με τον φακο μου, οπως πιστευω οτι οφειλα , τον χωρο και τα συναισθηματα μου και να αντλησω οσο το δυνατον περισσοτερες πληροφοριες απο τα αρχεια του μνημειου.
Αν και την μερα της επισκεψης μου ειχε αρκετους επισκεπτες μου εκανε φοβερη αισθηση η σιωπη του κοσμου ειδικα στους χωρους των κρεματοριων.Ανθρωποι απο διαφορετικες εθνικοτητες χρωμματα και θρησκειες αλλοι σιωπηλοι αλλοι εμφανως συγκινημενοι παρακολουθουσαν το σκηνικο ενος απο των μεγαλυτερων εγκληματων στην ανθρωποτητα."
Edited by - zip on 08/12/2010 00:09:10
quote:
IndustrialAngel2) Αποδέχεσαι τη λανθασμένη μετάφραση που δίνουν οι αρνητές, στο ρήμα ausrotten, ότι δήθεν οι Ναζί ΞΕΡΙΖΩΝΑΝ και δεν ΕΞΟΝΤΩΝΑΝ τους Εβραίους.
Γενικά η μετάφραση που επιχειρούν οι αρνητές δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική αν ληφθεί υπόψη όλο το κείμενο, τα συμφραζόμενα και το ιστορικό πλαίσιο μαζί με τα υπόλοιπα ιστορικά στοιχεία για την δυσάρεστη μοίρα των Εβραίων(π.χ. μαζικοί τουφεκισμοί τους στην ανατολή όπου εισέβαλαν τα ναζιστικά στρατεύματα).
Στο παρακατω site γίνεται μια σοβαρή ανάλυση ενάτια σε αιλουροειδείς προσπάθειες να γίνει το άσπρο μαύρο τραβώντας τις "ερμηνείες" από τα μαλλιά.
http://www.holocaust-history.org/himmler-poznan/ausrotten.shtml
Μερικά από τα βασικά σημεία της ανάλυσης είναι τα εξής:
1) Ολα τα καλά, αναγνωρισμένα γερμανικά λεξικά δίνουν τη σημασία "εξολοθρεύω" όταν πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς. Προσφέρει μάλιστα τα λήμματα των λεξικών σκαναρισμένα για την εν λόγω λέξη.
2) Χρησιμοποιείται το ίδιο ρήμα για τον βάκιλο (εν σχέσει με τους Εβραίους και τα πλούτη τους) εντός του λόγου του Χίμλερ.
Δηλαδή:...wir wollen nicht am Schluss, weil wir den Bazillus ausrotten, an dem Bazillus krank werden und sterben.
Η αγγλική μετάφραση:
Because at the end of this, we don't want, because we exterminated(ausrotten) the bacillus, to become sick and die from the same bacillus. [Διότι στο τέλος αυτού(σ.σ. μάλλον εννοεί του πολέμου) δεν θέλουμε -επειδή εξολοθρεύσαμε τον βάκιλο- να αρρωστήσουμε και να πεθάνουμε από τον ίδιο βάκιλο]
Δύσκολα θα φανταζόμασταν μια νορμάλ μεταφρασμένη πρόταση, στο context της ομιλίας του Χίμλερ όπου τα βακτήρια "απελαύνονται" ή "ξεριζώνονται"![]()
3) Στο λόγο χρησιμοποιείται ξεκάθαρα άλλο ένα ρήμα που σημαίνει σκοτώνω (παραπέμποντας στους Εβραίους).
..wir hatten die Pflicht unserem Volk gengenüber das zu tun, dieses Volk, das uns umbringen wollte, umzubringen.
Δηλαδή:
..we had the duty to our people to do it, to kill this people who wanted to kill us.[είχαμε το καθήκον να το κάνουμε για το λαό μας, να σκοτώσουμε αυτούς τους ανθρώπους που ήθελαν να μας σκοτώσουν]
Το ρήμα "umbringen" απλά σημαίνει σκοτώνω.
http://el.wiktionary.org/wiki/umbringen
Υπενθυμίζω ότι όλος ο λόγος μπορεί να διαβαστεί από τον καθέναν στο παρακάτω link:
http://www.holocaust-history.org/himmler-poznan/speech-text.shtml
Οπως λέει και το προαναφερθέν site...Case closed.

Edited by - Agnostic on 08/12/2010 01:54:23
Σου εύχομαι καλή συνέχεια.
Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες κι όχι με λατινικούς (greeklish) ώστε να είναι πιο εύκολη η ανάγνωση των μηνυμάτων σου.
Υπάρχει ήδη ένα σχετικό θέμα σχετικά με το Netto οπότε μπορείς να θέσεις εκεί το ερώτημα σου προκειμένου να αποφύγουμε τα διπλά θέματα.
Το θέμα είναι το εξής (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):
Γνωριζει καποιος τον Paulo Netto ή Νeto ?
Το θέμα αυτό λοιπόν απενεργοποιείται εφόσον η ερώτηση μπορεί να τεθεί στο προτεινόμενο θέμα.

In anticipation of my resurrection...
Στην αρχή δεν έδωσα και πολύ σημασία,όταν όμως ανέτρεξα στην ελληνική μυθολογία και ρώτησα για τον ποταμό,τότε άρχισαν κάποια κομμάτια να συνδέονται.Σύμφωνα με την μυθολογία λοιπόν,ο Λάδωνας καθότι ήταν γιος του Ωκεανού,άφηνε την επικράτειά του και έτρεχε να βοηθήσει τον πατέρα του όποτε εκείνος έκανε ''πόλεμο'' στην θάλασσα!
Ό,τι δηλαδή μας λέει και ο θρύλος της Αρκαδίας,ο ποταμός στερεύει.
Δεν ξέρω τελικά τι ισχύει,αν ισχύει,είμαι σε θέση μόνο να σας ρωτήσω αν έχετε ακούσει κάτι για το θέμα αυτό,ή αν είναι κάποιος απο Αρκαδία και πέριξ που να μπορεί να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες.
-Under the Moonspell-
Εσύ βλέπεις να γίνεται κάποιος πόλεμος στην θάλασσα?
Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος
quote:
τωρα που η βενζινη ειναι ακριβη εσυ τι θα καις?βαλε γκαζι,συμφερει.
Αυτό ως τι να το εκλάβω,ως χιούμορ?
έχω ακούσει και καλύτερα![]()
γεγονος ειναι, οτι τα υπογεια νερα συνδεονται. ετσι με καθε σεισμο, μετατοπιζονται και μερικες φορες στερευουν οι πηγες και τα ποταμια.
εχω παρατηρησει, οτι οποτε γινεται μεγαλος σεισμος στην κινα, υστερα απο λιγο καιρο ακολουθει και εδω.....θεμα πλακων υποθετω....
φυσικα οι ελληνες, ως λαος με μεγαλη φαντασια, διανθησαν το φαινομενο με ακομη εναν καταπληκτικο μυθο....
Κι ολα αυτα που φοβαμαι ειναι ακομα εδω, σαν κερι που λιωνει η αγαπη καιει και λυτρωνει, ιερο και μεγα το χθες που κρυβει μια γυναικα.