- Μετά τον θάνατο πού?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Νομίζω πως υπάρχει....
Αρκετές χιλιάδες χρόνια πρίν λέγεται οτι υπήρχαν 2 μεγάλα φύλα.
Οι Ινδοευρωπαίοι κι οι Σημίτες.
Το κάθε φύλο είχε και το δικό του κώδικα επικοινωνίας για αυτό κι οι "παραγόμενες" γλώσσες από αυτά είχαν κάποια κοινά γνωρίσματα.
Αν κάνω λάθος διορθώστε με!
Ίσως αυτό να εννοούσε ο φίλος μας.
μμμ...αυτο δεν το ηξερα.σχετικα με τους αρχαιους λαους ξερω μονο οτι τα πρωτα βηματα εγιναν στην μεσοποταμια απο τους σουμεριους.περιπου 5000 π.χ.
quote:
θα αθελα να ακουσω την αποψη σας σχετικα με το οτι η ψυχη προσπαθει να οδηγηθει στην απολυτη γνωση η την υπερτατη αληθεια(σε κανα δυο θρησκειες ο θεος τους λεει "εγω ειμι η οδος και η αληθεια",ειναι τυχαιο?),καθως και πως διαγραφει ο ανθρωπος αυτη την διαδρομη(αναφερομαι στο γεγονος οτι ολες οι θρησκειες απο τον πρωτο μαγο μεχρι σημερα εχουν μυστικικιστικες τελετες η αποκρυφα βιβλια,γενικα δινουν την εντυπωση πως η αληθεια δεν χαριζεται αλλα θελει συνεχη αναζητηση....
ναι,ειδικα το τελευταιο ειναι σωστο.
ολες οι θρησκεις εχουν αποκρυφα βιβλια....οι χριστιανοι εχουν τα αποκρυφα ευαγγελια.αν υπαρχουν φυσικα γιατι αμφισβιτουντε εντονα.
η απολυτη αληθεια και γνωση νομιζω οτι ειναι οντως ο στοχος της ψυχης.το μεγαλο ζητημα ειναι με ποιον δρομο θα την ανακαλυψεις.
υπαρχουν πολλοι τροποι η μονο ενας?
αν υπαρχει ενας σημαινει οτι ειναι φτιαχμενος στα μετρα ολων των ανθρωπων,και αφου ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ισοι{πνευματικα} δεν θα τον περασουν ολοι.
αν ειναι πολλοι οι δρομοι προς την αληθεια,τοτε ο καθενας θα μπορει να φτασει στην θεωση.αυτο ομως δεν το δεχεται καμια θρησκεια.
αλλα το κυριως ερωτημα "μετα τον θανατο τι?"
νομιζω οτι κατεληξα στο ιδιο συμπερασμα με τον Dying Incubus.μαλλον υπαρχει μετανσαρκωση.

quote:
ολες οι θρησκεις εχουν αποκρυφα βιβλια....οι χριστιανοι εχουν τα αποκρυφα ευαγγελια.αν υπαρχουν φυσικα γιατι αμφισβιτουντε εντονα.
Μία παρατήρηση, φίλτατε!
Τα απόκρυφα ευαγγέλια έχουν βρεθεί και νομίζω δεν αμφισβητούνται. ![]()

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
οταν ειπα αμφισβητουνται{το εθεσα λανθασμενα στο προηγουμενο μυνημα} εννοουσα οτι πολλοι λενε οτι μιλουν για ανυπαρκτα πραγματα και οτι γενικως λενε ψεμματα.
αυτη την αποψη υποστιριζουν κατα βαση οι θεολογοι και οι παπαδες,η τουλαχιστον ετσι λενε.

Εξάλλου, γιατί να λένε αυτά ψέμματα κι όχι η Αγία Γραφή?
Μάλλον πάει να παρεκτραπεί το θέμα πάλι, απλά ήθελα να σου απαντήσω.

quote:
huopoios, κατά καιρούς κι εγώ έχω παρατηρήσει σαμποτάζ στο πληκτρολόγιο μου και ξέρω τον σαμποτέρ...
Ο εαυτός μου!
Εν ολίγοις, καταλήγω πως μετά τον θάνατο αν υπάρχει ψυχή το πολύ πολύ να μετενσαρκώνεται.
δηλαδη ομολογεις πως εσυ σαμποταρεις το πληκτρολογιο μου?![]()
![]()
![]()
![]()
αν και σε θαυμαζω που εχεις τετοιες δυνατοτητες,ενα θα σου πω.ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ!!!!!!!!!!!
(μετα μου λες πως δεν εχω προβλημα επικοινωνιας με την ελληνικη)
![]()
![]()
![]()
παντως εμενα η μετενσαρκωση μου φαινεται πολλη ευκολη.ως εξηγηση εννοω...γιατι ως διαδικασια ειναι αρκετα επιπονη διαδικασια για την ψυχη οπως περιγραφεται...
επισης εχω μια διαφορετικη αποψη για το αν "πρεπει" η ψυχη να ενδιδει στα παθη της.δεν το θεωρω τοσο "αμαρτια"
ειμαι μονη μου,κρυωνω...
Ίσως πάλι είναι οι τύψεις μας για κάτι που νιώθουμε ένοχοι.
Αλλά δεν κατάλαβα, φίλε μου, γιατί είναι επίπονη διαδικασία η μετενσάρκωση.
Υ.Γ. Ναί, ναί!
Είμαι και σαμποτέρ! ![]()
![]()
![]()

τιποτα δεν μας χαριζεται,ομως....
ειμαι μονη μου,κρυωνω...
μονο που ως και ο "πονος" ειναι λιγο υποκειμενικος.αλλος θα πονεσει περισσοτερο,αλλος λιγοτερο.
αμαρτια πιστευω οτι ειναι μια πραξη που κανει αμμεσο κακο στο θυμα,και εμμεσο στην φυση και στην ζωη.
το να τρωει ενας του σκοτωμου{η λαιμαργια ειναι στις 7 θανασιμες} ειναι κακο αμμεσα για τον εαυτο του,αλλα εμμεσα για ολο τον κοσμο.
ενας ανθρωπος που τρωει συνεχως ανευ λογου και ειναι 160 κιλα,ειναι υβρις για την φυση.
αλλοι δεν εχουν να φανε και αυτος καταβροχθιζει τεραστιες ποσοτητες απο επιθυμια.
δεν υπαρχει ζωντανο πλασμα που να τρωει απο επιθυμια,μονο ο ανθρωπος.ολα τα ζωα τρωνε μονο οσο χρειαζεται,ουτε μπουκια παραπανω.ο ανθρωπος μπορει να καταβροχθιζει τουρτες μονο και μονο επειδη ετσι του αρεσει.πολλες φορες μαλιστα και απο βαρεμαρα.
δεν λεω οτι ειναι κακο το να φαει καποιος μια μερα λιγο παραπανω,ποιος δεν το εχει κανει?
σε ακραια περιπτωση ομως το θεωρω αμαρτια

quote:
το να τρωει ενας του σκοτωμου{η λαιμαργια ειναι στις 7 θανασιμες} ειναι κακο αμμεσα για τον εαυτο του,αλλα εμμεσα για ολο τον κοσμο.
ενας ανθρωπος που τρωει συνεχως ανευ λογου και ειναι 160 κιλα,ειναι υβρις για την φυση.
αλλοι δεν εχουν να φανε και αυτος καταβροχθιζει τεραστιες ποσοτητες απο επιθυμια.
δεν υπαρχει ζωντανο πλασμα που να τρωει απο επιθυμια,μονο ο ανθρωπος.ολα τα ζωα τρωνε μονο οσο χρειαζεται,ουτε μπουκια παραπανω.ο ανθρωπος μπορει να καταβροχθιζει τουρτες μονο και μονο επειδη ετσι του αρεσει.πολλες φορες μαλιστα και απο βαρεμαρα.
Οργή του Θεού, επέτρεψε μου να διαφωνήσω!
Το γεγονός οτι εγώ πχ μπορεί να τρώω του σκασμού και να είμαι 160 κιλά ενώ στην Αφρική τα παιδιά πεθαίνουν από ασιτία δεν είναι αμαρτία ούτε ύβρις αλλά κοινωνική αδικία.
Δε μπορώ να βρώ που έγκειται η αμαρτία σε αυτό, αφού το κάνω για προσωπική απόλαυση χωρίς να ενοχλώ κανένα.
Και να σου θέσω ένα ερώτημα, φίλτατε!
Κι εγώ κι εσύ κι όλοι εδώ έχουμε ένα σπίτι να βάζουμε μέσα το κεφάλι μας.
Στον κόσμο υπάρχουν τόσοι άστεγοι που λιμοκτονούν και δεν έχουν που να κοιμηθούν.
Διαπράττουμε αδικία εμείς λοιπόν ή ύβρη?

quote:
Στον κόσμο υπάρχουν τόσοι άστεγοι που λιμοκτονούν και δεν έχουν που να κοιμηθούν.
Άσε που αν έχεις και εξοχικό, κινδυνεύεις να καείς στην κόλαση … ή να μετενσαρκωθείς σε κατσαρίδα……..
Φίλε/η Bizarre τι ήταν πάλι αυτό με την κατσαρίδα. Μπρρρ...Μπλιαχ. Άντε αυτό το αντέχω φαντάσου όμως να μετενσαρκωθώ σε έναν αντίστοιχο Μπους, εκεί θα πρέπει να έχω τόνους τις αμαρτίες.
Περιστατικά όπως η παχυσαρκία έχουν συνήθως ρίζα του προβλήματος σε ψυχολογικά προβλήματα, που όμως λένε ότι αντιμετωπίζονται και με αναδρομές. Αυτό είναι κάτι που με κάνει να αναρωτιέμαι για την μετενσάρκωση και να τείνω να την πιστεύω.
Πως είναι δυνατόν να περνάνε κάποιες π.χ. φοβίες ή και σωματικά εμφανή προβλήματα με αναδρομή.
Ξαναρχίζω το ίδιο βιολί όμως στο μυαλό μου.
Λέω ότι, δεν ξέρουμε πως δουλεύει ακριβώς, δεν ξέρουμε τι μπορεί να βρει ως διέξοδο για να απαλείψει ένα πρόβλημα που έχει ο οργανισμός μας.
π.χ. Είχα διαβάσει για περίπτωση ατόμου που ξαφνικά από 8 ετών άρχιζε να βγάζει φουσκάλες στο δέρμα του, κάτι που χειροτέρευε όταν φορούσε κοσμήματα.
Έκανε αναδρομή και βρήκε ότι σε ηλικία 8 ετών είχε καεί ζωντανό, από εκείνη την στιγμή πέρασε το πρόβλημα.
Και λέω εγώ.
Φουσκάλες, μπορεί να του θύμιζε τις φουσκάλες που βγάζουμε όταν παθαίνουμε εγκαύματα, είναι μιά πληροφορία που είχε πρόσβαση, άρα είχε καταγραφεί από τον εγκέφαλο.
Το σώμα και περισσότερο ο εγκέφαλος έψαχνε να βρει την λύση για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
Μέσω της αναδρομής έζησε το πρόβλημα σε έντονο βαθμό, αποδέχθηκε τα συναισθήματα που είχε και το ξεπέρασε, δηλ. εξαφανίστηκαν οι φουσκάλες.
Το να ξαναζήσεις το πρόβλημα που έχεις με όποιον τρόπο, να αποδεχθείς, να αναγνωρίσεις, τα συναισθήματα που σου το προκάλεσαν, είναι το κλειδί της θεραπείας διαφόρων ψυχολογικών ασθενειών.
quote:
Άντε αυτό το αντέχω φαντάσου όμως να μετενσαρκωθώ σε έναν αντίστοιχο Μπους, εκεί θα πρέπει να έχω τόνους τις αμαρτίες.
Με προβλημάτισε και εμένα η φράση σου φίλτατη pyramid. Άν είναι δυνατόν να πιστεύουμε οτι θα μετανσαρκωθούμε κανείς δέν μπορεί να μας βεβαιώσει οτι η πορεία μας θα συνεχιστεί προς κάτι ανώτερο, ή θα μπούμε ακόμα ποιό βαθιά μέσα στον βούρκο. Το τελικό συμπέρασμα είναι οτι δέν γνωρίζουμε τίποτα και δέν μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε τίποτα. Όλες τις πληροφορίες μας πρέπει να τις βασίζουμε σε αναμφισβήτητα επιστημονικά δεδομένα. Το πιό σίγουρο θα ήταν να πούμε οτι καταλήγουμε απο εκεί που ξεκινήσαμε στο χώμα.
Σχετικά με το πείραμα που ανέφερες, έχω μία απορία και θα την παραθέσω με όλη την καλή διάθεση.
Η διαπίστωση σου είναι πολύ εύλογη, όμως δεν θα ήταν πιο λογικό το παιδάκι να έχει αυτά τα συμπτώματα και να βίωσε τόσο δυνατά συναισθήματα κατά την ύπνωση έχοντας όντως μετενσαρκωθεί?
Είχε δηλαδή βιώσει τέτοια συναισθήματα σε προηγούμενη ζωή και είχε την ανάμνηση αυτών και του γεγονότος.
Θα σας παραθέσω μία περίεργη ιστορία που την διάβασα στο "Ανεξήγητο", μία σειρά βιβλίων (εγώ έχω 5) που έχει πολλά παράξενα θέματα.
Ήταν μία νέα κοπέλα που είχε έναν αδελφό κι ήταν πολύ δεμένοι μεταξύ τους.
Κάποια στιγμή ο αδερφός σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα κι η κοπέλα μετά απο καιρό παντρεύτηκε κι απέκτησε μία κόρη.
Το κοριτσάκι από μικρό της έλεγε λεπτομέρειες από την ζωή της μάνας της και του θείου της, που αποκλείεται να είχε μάθει από κανένα.
Την ιστορία την είχα διαβάσει πρίν χρόνια και δε θυμάμαι άλλες λεπτομέρειες.
Πάντως τότε μου είχε κάνει εντύπωση...

Πιστεύεις ή δεν πιστεύεις.....
δεν έχει αποδειχθεί τίποτα.
Καλέ μου Dying Incubus το να με μισούν όλοι οι άνθρωποι είναι κάτι άσχημο, εκεί που θα είχα πραγματικό πρόβλημα θα ήταν εάν μισούσα εγώ τον εαυτό μου.
Αυτό που ρωτάς είναι σωστό, δεν ξέρω να απαντήσω απλώς δίνω την εξήγηση του υπνωτιστή και μία δική μου. Όταν έγινε η αναδρομή ήταν μεγάλη, δεν θυμάμαι πόσο χρονών.
Αυτό που γράφεις είναι περίεργο, τώρα θυμάμαι ότι αυτό το ντοκιμαντέρ είχε και τέτοια περίπτωση. Δεν έχω απάντηση ακόμα, με έπιασες εξ απροόπτου
, θα συσκεφθώ με τον εαυτό μου και πιθανόν να έχω αύριο κάτι. ![]()
![]()
quote:
Οργή του Θεού, επέτρεψε μου να διαφωνήσω!
Το γεγονός οτι εγώ πχ μπορεί να τρώω του σκασμού και να είμαι 160 κιλά ενώ στην Αφρική τα παιδιά πεθαίνουν από ασιτία δεν είναι αμαρτία ούτε ύβρις αλλά κοινωνική αδικία.
Δε μπορώ να βρώ που έγκειται η αμαρτία σε αυτό, αφού το κάνω για προσωπική απόλαυση χωρίς να ενοχλώ κανένα.
Και να σου θέσω ένα ερώτημα, φίλτατε!
οχι αυτο δεν ειναι υβρις.το σπιτι η το εφτιαξες μονος σου,αρα δουλεψες και σου αξιζει{οσο μεγαλο η μικρο ειναι} η το κληρονομησες απο καποιον που επισης δουλεψε.
οστοσο δε πολυ ακραιες περιπτωσεις,μπορει να αποτελεσει υβρις.
ο Ταισον που τωρα δεν εχει δεκαρα,καποτε ηταν εκατομμυριουχος.στην επαυλη του ειχε περα απο τον τεραστιο κηπο και την πισινα{ως εδω δεν υπαρχει προβλημα}και 2 λευκες τιγρεις! ειδος υπο εξαφανιση και η τιμη της ειναι τρομερα μεγαλη.τι να τις κανει δυο λευκες τιγρεις?
ας δωσει τα λεφτα καπου αλλου.και αν ειναι φιλοζωος ας γινοταν μελος σε ομαδα ζωοφιλων,εκεινη την εποχη πνιγοταν στο χρημα.
το να τρως οσο θες ειναι και κοινωνικη αδικια αλλα και ιβρυς. το να τρως του σκασμου δεν ενοχλεις κανεναν αμμεσα.ομως το φαι δεν το εχουμε{σε ακραιες περιπτωσεις} για απολαυση αλλα για αναγκη.
ενας χοντρος 160 κιλα αφου καταβριθιζει 3 πιτσες και 1 σουβλακι μετα αρχιζει να τρωει ενα μεγαλο κεικ.μετα απο λιγο δεν μπορει αλλο και το πεταει.υπαρχει λογος να φαει 3 πιτσες 2 σουβλακι και μισο κεικ?
δεν ειμαι κανενας απο καμια οικολογικη ομαδα,αλλα πιστευω οτι πρεπει να σεβομαστε την φυση γιατι μας δινει φαγητο και νερο ωστε να ζουμε.και αυτα τα αγαθα ανηκουν σε ολους.

quote:
Ήταν μία νέα κοπέλα που είχε έναν αδελφό κι ήταν πολύ δεμένοι μεταξύ τους.
Κάποια στιγμή ο αδερφός σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα κι η κοπέλα μετά απο καιρό παντρεύτηκε κι απέκτησε μία κόρη.
Το κοριτσάκι από μικρό της έλεγε λεπτομέρειες από την ζωή της μάνας της και του θείου της, που αποκλείεται να είχε μάθει από κανένα.
Την ιστορία την είχα διαβάσει πρίν χρόνια και δε θυμάμαι άλλες λεπτομέρειες.
Πάντως τότε μου είχε κάνει εντύπωση...
αυτο ειναι πολυ περιεργο.η μανα ειχε τις αναμνησεις και τις μετεφερε στην κορη.....δεν εχω να δωσω καμια βασιμη εξηγηση προς το παρον.
quote:
Ξαναρχίζω το ίδιο βιολί όμως στο μυαλό μου.
Λέω ότι, δεν ξέρουμε πως δουλεύει ακριβώς, δεν ξέρουμε τι μπορεί να βρει ως διέξοδο για να απαλείψει ένα πρόβλημα που έχει ο οργανισμός μας.
π.χ. Είχα διαβάσει για περίπτωση ατόμου που ξαφνικά από 8 ετών άρχιζε να βγάζει φουσκάλες στο δέρμα του, κάτι που χειροτέρευε όταν φορούσε κοσμήματα.
Έκανε αναδρομή και βρήκε ότι σε ηλικία 8 ετών είχε καεί ζωντανό, από εκείνη την στιγμή πέρασε το πρόβλημα.
Και λέω εγώ.
Φουσκάλες, μπορεί να του θύμιζε τις φουσκάλες που βγάζουμε όταν παθαίνουμε εγκαύματα, είναι μιά πληροφορία που είχε πρόσβαση, άρα είχε καταγραφεί από τον εγκέφαλο.
Το σώμα και περισσότερο ο εγκέφαλος έψαχνε να βρει την λύση για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.Μέσω της αναδρομής έζησε το πρόβλημα σε έντονο βαθμό, αποδέχθηκε τα συναισθήματα που είχε και το ξεπέρασε, δηλ. εξαφανίστηκαν οι φουσκάλες.
η μονη πιθανη εξηγηση ειναι αυτη της μετενσαρκωσης.το παιδι δηλαδη ειδε οτι σε προηγουμενη ζωη ειχε ενα ατυχημα και μετα το ξεπερασε γιατι οπως ειπες αποδεχτηκε τα συναισθηματα του.
αν αυτο εγινε ακριβως ετσι τοτε ισως υπαρχει δυνατοτητα να καταπολεμηστουν και αλλες φοβιες.
νομιζω οτι οσο πιο βαθια πηγαινουμε,τοσο πιο κοντα στην μετενσαρκωση ερχομαστε.

Και όσο για τα πειράματα φίλε οργή του θεού κάποιων που έβλεπαν τις προηγούμενες ζωές τους κανείς δέν αποκλείει τα οράματα τους να βρίσκονται στην σφαίρα του ονείρου και της φαντασίας. Εν κατακλείδι θα σας πώ μια άλλη λαική παροιμία "εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ"
quote:
Σαφώς και δέν έχει αποδειχτεί τίποτα φίλη pyramid. Ο άνθρωπος μετά θάνατο γίνεται κατα την λεγόμενη λαική έκφραση "μιά χούφτα κόκκαλα". Όσο για την ψυχή ή το πνεύμα που άλλοι το λένε ηλεκτρισμό άλλοι ραδιοκύματα επιστημονικά το μόνο που έχει αποδειχτεί είναι οτι αποτελεί μιά άλλη μορφή ύλης οπότε δέν βλέπω το παράξενο γιατί να μήν ακολουθεί την κλασσική πορεία της συνηθισμένης ύλης, δηλαδή τον αφανισμό?
Και όσο για τα πειράματα φίλε οργή του θεού κάποιων που έβλεπαν τις προηγούμενες ζωές τους κανείς δέν αποκλείει τα οράματα τους να βρίσκονται στην σφαίρα του ονείρου και της φαντασίας. Εν κατακλείδι θα σας πώ μια άλλη λαική παροιμία "εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ"
Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία δεν είναι ύλη αλλά ενέργεια. Και ως γνωστόν η ενέργεια δε χάνεται ποτέ. Όση ενέργεια υπήρχε μια στιγμή μετά τη μεγάλη έκρηξη τόση και τώρα.
Τέλος, έχω μια απορία σχετικά με τη μετενσάρκωση.
Η ψυχή συνεχίζει να μετενσαρκώνεται επάπειρον, δηλαδή εκτελεί ταλάντωση; ή κάποια στιγμή κάνει κάτι άλλο;
Προσωπικά δε πιστεύω στη μετενσάρκωση γιατί πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος με τη δική του μοναδική προσωπικότητα, αλλά θα ήθελα να μάθω κάποιες πληροφορίες και για τη μετενσάρκωση.
Enjoy the web
quote:
Αυτό που γράφεις είναι περίεργο, τώρα θυμάμαι ότι αυτό το ντοκιμαντέρ είχε και τέτοια περίπτωση. Δεν έχω απάντηση ακόμα, με έπιασες εξ απροόπτου , θα συσκεφθώ με τον εαυτό μου και πιθανόν να έχω αύριο κάτι.
Εδώ θα είμαστε, καλή μου!
Θα περιμένω την απάντηση σου γιατί δίνεις σωστές απαντήσεις που διέπονται από τη λογική. ![]()
quote:
αυτο ειναι πολυ περιεργο.η μανα ειχε τις αναμνησεις και τις μετεφερε στην κορη.....δεν εχω να δωσω καμια βασιμη εξηγηση προς το παρον.
Να επαναλάβω πως η μάνα δεν έλεγε τίποτα στην κόρη της κι οτι το κοριτσάκι άρχισε να τα λέει από μόνο του αυτά από πολύ μικρή ηλικία.
Έτσι έγραφε τουλάχιστον.
quote:
οχι αυτο δεν ειναι υβρις.το σπιτι η το εφτιαξες μονος σου,αρα δουλεψες και σου αξιζει{οσο μεγαλο η μικρο ειναι} η το κληρονομησες απο καποιον που επισης δουλεψε.
Μα, και το φαγητό που θα πάει ο παχύσαρκος το δούλεψε για να το έχει.
Μπορεί να τρώει ακριβώς όσο γουστάρει.
Μπορεί να φάει ένα αρνί ολόκληρο και να μην πετάξει τίποτα.
Από την άλλη εγώ ίσως έχω μεζονέτα.
Δούλεψα κτλ κτλ αλλά έχει πολλά δωμάτια.
Θα έπρεπε δηλαδή να βάλω να μένουν μέσα άλλα 10 άτομα? ![]()

quote:
Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία δεν είναι ύλη αλλά ενέργεια. Και ως γνωστόν η ενέργεια δε χάνεται ποτέ. Όση ενέργεια υπήρχε μια στιγμή μετά τη μεγάλη έκρηξη τόση και τώρα.
Και η ύλη δέν χάνεται φίλτατε. Το συνολικό ποσό ύλης και ενέργειας είναι σταθερό η ύλη μετατρέπεται σε ενέργεια και η ενέργεια σε ύλη.
Αλλά το ζήτημα είναι άν η ενέργεια είναι μιά άλλη μορφή ύλης. Άν και εδώ οι φίλοι Φυσικοί έχουν τον λόγο εγώ το μόνο που θα πώ είναι οτι η κλασσικότερη μορφή ενέργειας δηλαδή ο ηλεκτρισμός αποτελείται απο σωματίδια ύλης τα ηλεκτρόνια.