ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ε, αυτό δεν είναι επιστήμη!!! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ε, αυτό δεν είναι επιστήμη!!! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

G.65 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
PaNoΜέλος
12/04/2006, 20:45:21
quote:
Για τα UFO μπορουμε να πούμε οτι οι ανθρωποι απλά δεν μπορούσαν να εξηγήσουν αυτό πο έβλεπαν αλλά το γεγονός οτι δεν μπορύσαν αν εξηγήσουν τι έβλεπαν δεν σημαίνει οτι τα UFO είναι απόδειξη οτι μας επισκέπτονται εξωγήινοι!

SIGA SIGA 8A MAS PEIS OTI TA XILIADES VIDEO KAI XILIADES FWTOGRAFIES APO UFO POY YPARXOUN EINAI DIMIOURGEIMATA TWN FWTO-VIDEO MHXANWN. EXEIS POLY PLAKA TELIKA.

LONE AND LIGHT
PaNo

12/04/2006, 22:07:09
Ναι Πάνο ειδικά αυτή που έβαλες είναι αυθεντικότατη

Είδατε αυτή την είδηση; Χθεσινή είναι από το Pathfinder

Οι επιθανάτιες εμπειρίες «οφείλονται στην εισβολή ονείρων»

Ουάσινγκτον: Οι παράξενες υπερβατικές εμπειρίες τις οποίες περιγράφουν ορισμένα άτομα που πλησιάσαν το θάνατο ίσως είναι απλά όνειρα, τα οποία με κάποιο τρόπο κατάφεραν να εισβάλλουν στη φάση εγρήγορσης, προτείνουν Αμερικανοί ερευνητές.

Οι επιστήμονες του Ερευνητικού Ιδρύματος Επιθανάτιων Εμπειριών στην πολιτεία της Ουάσινγκτον κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό συγκρίνοντας ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ μεταθανάτιες εμπειρίες με 55 άτομα που είχαν δει επιθανάτια οράματα έπειτα από τραυματικά γεγονότα, όπως τροχαία δυστυχήματα και καρδιολογικές επεμβάσεις.

Διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είχαν τέτοιες εμπειρίες, όπως «εξωσωματικά» ταξίδια, εμφάνιση λαμπερών φώτων, φώτα, τούνελ, ή μια αίσθηση γαλήνης, στο 60% των περιπτώσεων είχαν ζήσει στην προηγούμενη ζωή τους τουλάχιστον ένα επεισόδιο κατά το οποίο τα όνειρα είχαν αναμιχθεί με την πραγματικότητα. Στην ομάδα ελέγχου, το ποσοστό τέτοιων μεταιχμιακών ονείρων ήταν μόλις 24%.

Το φαινόμενο αυτό ίσως οφείλεται σε φάσεις ύπνου REM (Rapid Eye Movement, ταχύτατη κίνηση των ματιών), κατά τις οποίες παράγονται τα όνειρα, που κατά λάθος εκδηλώνονται στη φάση της εγρήγορσης.

Παλαιότερες έρευνες, αναφέρει το Nature.com, είχαν δείξει ότι η ηλεκτική διέγερση ορισμένων περιοχών του εγκεφάλου μπορεί να πυροδοτήσει εμπειρίες στις οποίες το υποκείμενο έχει την αίσθηση ότι αιωρείται έξω από το σώμα του. Την ίδια επίδραση μπορεί να έχει η κεταμίνη, αναισθητικό για κτηνιατρική χρήση που χρησιμοποιείται και ως παράνομο ναρκωτικό.

Η νέα θεωρία των επιστημόνων φαίνεται να εξηγεί και τις περιπτώσεις επιθανάτιων εμπειριών στις οποίες ο ασθενής νοιώθει το σώμα του παράλυτο. Ορισμένοι υγιείς άνθρωποι επίσης νιώθουν παράλυτοι λίγο πριν αποκοιμηθούν ή αμέσως μόλις ξυπνήσουν. Στη διάρκεια του ύπνου REM, ο μυικός τόνος πέφτει, πιθανώς για να μην αντιδρά έντονα το σώμα στα όνειρα που παράγει ο εγκέφαλος.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Neurology.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

13/04/2006, 01:12:26
Πανούλη δες εδώ πως φτιάχνονται οι (ψευδο)φωτογραφίες με UFO

http://www.csicop.org/si/2003-09/faking-ufo-photos.html

Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...

velialΜέλος
13/04/2006, 01:27:36
quote:
από κει και πέρα το πως "ονομάζει" κανείς αυτό που συναντάει δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία... αν σχηματικά ονομάσουμε τους φόβους και τα απωθημένα του υποσυνείδητου "δαίμονες" αυτά δεν αλλάζουν... απλά ίσως γίνονται πιο προσιτά σε ανθρώπους που κανονικά δεν θα το έψαχναν καν το πράγμα...

Καμια απολυτως αντιρρηση

"... Ο φανατισμός του, ο σαδισμός του, το σκλαβωμένο του μυαλό και οι απολυταρχικές του απόψεις σε καμία περίπτωση δεν προσιδιάζουν σε θεράποντα της επιστήμης."

13/04/2006, 10:57:28

quote:
Για τα UFO μπορουμε να πούμε οτι οι ανθρωποι απλά δεν μπορούσαν να εξηγήσουν αυτό πο έβλεπαν αλλά το γεγονός οτι δεν μπορύσαν αν εξηγήσουν τι έβλεπαν δεν σημαίνει οτι τα UFO είναι απόδειξη οτι μας επισκέπτονται εξωγήινοι!

SIGA SIGA 8A MAS PEIS OTI TA XILIADES VIDEO KAI XILIADES FWTOGRAFIES APO UFO POY YPARXOUN EINAI DIMIOURGEIMATA TWN FWTO-VIDEO MHXANWN. EXEIS POLY PLAKA TELIKA.

LONE AND LIGHT

PaNo

Ναι μωρε Πανο
Οι ανθρωποι ΔΕΝ εχουν την δυνατότητα να κατασκευάσουν πλαστες φωτογραφίες ή βιντεο απο UFO,ή πλαστές δήθεν ανατομικές διερευνησεις δήθεν εξωγηινων πτωμάτων (δεν υπάρχουν ειδικοί που κατασκευάζουν εφε και πλαστικα μοντέλα για την βιομηχανια του κινηματογράφου).
Επίσης όλοι οι φόνοι στις ταινίες είναι αληθινοί και εγώ κάθε βράδυ κοιμαμαι αγκαλιά με την βασίλισσα των Aliens απο την ομωνυμη ταινία.

Aναφορικά με το αν εχει σημασία το πώς ερμηνευουν οι άνθρωποι τα πράγματα που βλεπουνη αποψη μου είναι οτι εχει μεγάλη σημασία!Σκεφτήτε απλά τα μαρτύρια που περασαν πολλοι σχιζοφρενεις που εσφαλμένα κρίθηκαν δαιμονισμένοι απο τα ιερατεία ενώ με την σύγρχρονη φαρμακευτική αγωγή μπορούν να ζήσουν μια σχεδόν φυσιολογική ζωή.

Αν αυτά που δεί τα ονομάσει δαίμονες το πιο πιθανο είναι να τρέξει στον ιερέα/σαμάνο κτλ.Και ξέρετε ποια θα είναι η πιο πιθανή κατάληξη..

quote:
από κει και πέρα το πως "ονομάζει" κανείς αυτό που συναντάει δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία... αν σχηματικά ονομάσουμε τους φόβους και τα απωθημένα του υποσυνείδητου "δαίμονες" αυτά δεν αλλάζουν... απλά ίσως γίνονται πιο προσιτά σε ανθρώπους που κανονικά δεν θα το έψαχναν καν το πράγμα.

velialΜέλος
13/04/2006, 14:27:10
Κοιτα, το υποσυνηδητο παραγει διαφορους φοβους, εικονες και ταξιδια. Ολα αυτα δεν ειναι τιποτα αλλο απο φαντασιωσεις. Αν τωρα εμεις τα ονομασουμε "δαιμονες", "φωτηση" ή "εσωτερικη γνωση", δεν εχει σημασια. Φαντασιωσεις ηταν και φαντασιωσεις θα παραμεινουν.

Αυτο τουλαχιστον εννοουσα εγω...

quote:
από κει και πέρα το πως "ονομάζει" κανείς αυτό που συναντάει δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία... αν σχηματικά ονομάσουμε τους φόβους και τα απωθημένα του υποσυνείδητου "δαίμονες" αυτά δεν αλλάζουν... απλά ίσως γίνονται πιο προσιτά σε ανθρώπους που κανονικά δεν θα το έψαχναν καν το πράγμα.

"... Ο φανατισμός του, ο σαδισμός του, το σκλαβωμένο του μυαλό και οι απολυταρχικές του απόψεις σε καμία περίπτωση δεν προσιδιάζουν σε θεράποντα της επιστήμης."

wendigoΜέλος
14/04/2006, 02:24:06
Καλησπέρα σας αγαπητοί φίλοι! (Το show μας αρχίζει με εκπλήξεις και πολλά και πλούσια δώρα)
Αυτά είναι! Λείπεις δυο μέρες και τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά και σε αφήνουν πίσω. Κάτσε να τα προλάβω.
quote:
Άλλο η αλήθεια και άλλο η πραγματικότητα.Ο καθένας είναι ελεύθερος να φτιάξει στο μυαλό του την δική του αντίληψη περί αλήθειας.Η πραγματικότητα όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.Μπορείς να ζεις την δική σου εναλλακτική αλήθεια μέχρι η πραγματικότητα να σου χτυπήσει την πόρτα (και να γκρεμίσει τις ψευδαισθήσεις). Είναι λοιπόν χρησιμότερο να αναζητάς την πραγματικότητα παρά να φτιάχνεις την δικιά σου αλήθεια.

Η φύση της πραγματικότητας είναι πάντα φευγάτη αγαπητή medtech. Η αίσθηση της πραγματικότητας δημιουργείται στον εγκέφαλο του καθενός και είναι το απόλυτα υποκειμενικό πράγμα. Επίσης, άλλο "αντίληψη περί αλήθειας" κι άλλο "αλήθεια" -την οποία δεν κατέχω. Το τι είναι χρησιμότερο για σένα να μας το πεις. Το τι είναι παντελώς και καθ'ολοκληρίαν και για όλους χρησιμότερο δεν το γνωρίζεις. Καλό θα ήταν να σταματήσουμε να θεωρούμε ως αυταπόδεικτα ανόητους όσους δε μετέχουν των απόψεών μας.
quote:
Πάντως είχες το θάρρος να δώσεις την ορθή απάντηση (δεν έχουμε τρόπο) και να μην κρυφτείς πίσω από το δάκτυλο σου και να αρχίσεις τα μπινελίκια.Γιαυτο και μόνο σου σφίγγω το χέρι.

Τιμή μου να μου σφίξεις το χέρι αλλά... για ποιον ακριβώς λόγο;
Επανέλαβα όσα είχα ήδη πει (την πρώτη φορά δεν είχαν θεωρηθεί αρκετά!). Και δεν χρειάστηκε καθόλου θάρρος, δηλώνω αυτό που πιστεύω. Δεν ξέρω κατά πόσο έγινε κατανοητό.
quote:
Εάν ο εσωτεριστής ανακαλύπτει πράγματα που είναι χρήσιμα για τον ίδιο μονάχα γιατί προσπαθεί να τα μεταδώσει και στους αλλους?Και ακόμα πως γνωρίζει ότι τα πράγματα που ανακαλύπτει είναι τόσο χρήσιμα γιαυτόν όταν έχουμε παραδείγματα τόσων ανθρώπων που υπέστησαν βλάβη εξαιτίας των εσωτεριστικών τους αντιλήψεων

Κάποια πράγματα είναι πανανθρώπινα και εντοπίζονται σε όλες τις εκδηλώσεις μας. Έχουμε παραδείγματα ανθρώπων που υπέστησαν βλάβη κάνοντας ό'τι μπορείς να φανταστείς! Από σεξ μέχρι οδήγηση, από χημικά πειράματα μέχρι προσευχή και από πόλεμο μέχρι εγχείρηση.
Παρακαλώ, μη μιλάς ανεκδοτολογικά μια που δεν εγκρίνεις να το κάνουν οι "εσωτεριστές". Εκμετάλευση, βλακεία, μιζέρια και ψυχοπαθολογική αστάθεια υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Τα ιατρικά πειράματα των ναζί, όσο αποτρόπαια και αν ήταν, δεν θα ήθελες να είναι το κριτήριο με το οποίο θα μετρήσουμε την ιατρική (ούτε και θα ήταν σωστό και δίκαιο).

Οι ερωτήσεις μου, τώρα, απαντημένες και αναπάντητες.
Δεν ρώτησα "τι θα μπορούσε να διερωτηθεί ο επιστήμονας"! Ρωτώ:
ΑΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΟΔΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ;
Μεταξύ άλλων λες

quote:
Αποτελεί πρόβλημα όταν ο επιστήμονας διαστρεβλώνει τα στοιχεία που διαθέτει για να υποστηρίξει την θρησκευτική του ατζέντα (πχ οι επιστήμονες που υποστηρίζουν τον δημιουργισμό).

Άρα δεν είναι πρόβλημα η πίστη αυτή καθαυτή. Το πρόβλημα υπάρχει στο βαθμό που αφήνει κάποιος την πίστη του να του σκοτίσει την κρίση. Συμφωνούμε. Ανάλογα μπορώ να πω πως
"Αποτελεί πρόβλημα όταν ο εσωτεριστής διαστρεβλώνει τα στοιχεία που διαθέτει για να υποστηρίξει τη μεταφυσική του ατζέντα".
Αν δεν το κάνουν, η πίστη τους είναι σεβαστή, είτε συμφωνούμε μ'αυτή είτε όχι.
Και με αυτό τελειώνουμε και με τη δική σου ανάλογη ερώτηση.

Αν δεν φτάνει το παράδειγμα της θρησκείας και της μεταφυσικής σκέψης για να κατανοήσουμε τη σημασία που έχουν και τρόποι πέραν του αμιγώς επιστημονικού, ορίστε και η επόμενη ερώτηση:
ΠΟΣΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ -ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ Ή ΜΗ- ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ;
Δεν απαντήθηκε αυτή.
Φυσικά και δεν ταυτίζονται ηθική και επιστήμη: αυτό ακριβώς θέλω να πω! Αλλά η ηθική του καθένα μας ή των κοινωνιών μας ως σύνολα καθορίζει την πορεία του ανθρώπινου είδους στη Γη σε μεγάλο βαθμό.

Να θυμίσω πως "θρησκεία" δεν είναι μόνο η Ορθόδοξη Χριστιανική και "ηθική" δεν είναι μόνο οι δικές τις νουθεσίες.
Οι όροι είναι ευρύτατοι και αγκαλιάζουν όλες τις θρησκείες, τις κουλτούρες και τις ιστορικές εποχές, σαν αναπόσπαστο στοιχείο του ανθρώπου. Η υποκειμενική μας κριτική πάνω σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν απαντά στο ερώτημα.

Άλλος μη ορθολογιστικός παράγοντας:
ΓΙΑΤΙ Η ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΩΣ ΚΥΡΙΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ; ΠΩΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΜΜΟΝΗΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΌΣΩΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ;
Έχω διαβάσει αρκετά για το θέμα. Γνωρίζω πως έχουν υπάρξει διάφορες προσεγγίσεις. Δεν έχει απαντηθεί (έτσι όμορφα και τελεσίδικα που επιθυμείς κι εσύ σ'αυτά που ρωτάς). Μερικοί άνθρωποι με Phd. έχουν κάνει κάποιες ενδιαφέρουσες εικασίες. Αυτό είναι όλο. Και στο μεταξύ ο φτερωτός φίλος μας κάνει άνω κάτω και τη δική τους ζωή.
Η ερώτηση, συνεπώς, παραμένει.

Την τελευταία την χαρίζω διότι παραείναι ειδική.
Η ουσία της είναι το αν θα έπρεπε να μας νοιάζει από ποιά κοσμοαντίληψη πηγάζει ένα χρήσιμο αποτέλεσμα. Ας πούμε πως είναι ρητορική.

Αντί ερώτησης (για να μη γινόμαστε γραφικοί!) ας θυμίσω πως πρώτο και βασικό ρόλο στην ανθρώπινη ζωή έχει το ένστικτο. Μας κρατά ζωντανούς εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια και δεν δρα καθόλου μα καθόλου επιστημονικά.

Με λίγα λόγια, φίλοι μου, το να απαιτούμε "επιστημονική νοοτροπία" σε οποιαδήποτε έκφραση της ανθρώπινης ζωής σαν κριτήριο για να την θεωρήσουμε αποδεκτή και σημαντική, είναι ανεδαφικό, ανεφάρμοστο, παράλογο και δεν συμφωνεί με την παρατήρηση και τα στοιχεία που έχουμε.
Δηλαδή είναι αντιεπιστημονικό.
Αν συμφωνήσουμε σ'αυτό μπορούμε να πάμε και παρακάτω.

Εις το επαναγράφειν.

ΥΓ: Φίλε Durden, χαίρε!

No Method, No Guru, No Teacher

wendigoΜέλος
14/04/2006, 18:46:42
quote:
Ε τωρα μερικοι απο αυτους που υποστηριζουν φαινομενα που ΔΕΝ ειναι φαινομενα, κοτσαρουνε τον ορο "μεταφυσικα" μπροστα για να δικαιολογηθουν που τα "φαινομενα" δεν φαινονται
απο κανεναν παρα μονο απο τους ιδιους.

Μπορεί να είναι κρίμα που κάποια φαινόμενα (ή "φαινόμενα"!) δεν ψάχνουν να εντοπίσουν τους ειδικούς (ή θα έπρεπε να πω τους "ειδικούς";) για να πάνε να συμβούν μπροστά τους!
Βέβαια, από τη στιγμή που κάποιος "ειδικός" βρεθεί μπροστά σε κάποιο "φαινόμενο" και αποφασίσει να κάνει το έγκλημα να ασχοληθεί με αυτό τότε οι άλλοι "ειδικοί" μπορεί να αποφασίσουν να πάψουν να τον αναφέρουν ως "ειδικό"...
Κι αυτό γιατί οι ειδικοί δεν αρκούνται στη δύσκολη δουλειά του να ερμηνεύσουν τα φαινόμενα αλλά διεκδικούν και το προνόμιο να τους δίνουν την άδεια για να υπάρξουν -προνόμιο που παλαιότερα το είχε το ιερατείο.
Αυτά βέβαια -για να αναφέρω ένα γνωστό παράδειγμα- δεν εμπόδισαν τον κοιλάκανθο να υπάρχει πολύ πριν τον ανακαλύψει η Μάρτζορυ Κέρτνεϋ-Μόρτιμερ. Ούτε και πτόησαν τους αδελφούς Ράϊτ στην προσπάθειά τους να κατασκευάσουν το πρώτο τους αεροπλάνο (ίσως επειδή ήταν ποδηλατάδες και όχι "ειδικοί").

Το κουίζ της ημέρας:
Ποιός "ειδικός" είπε πως δεν γίνεται να πέφτουν πέτρες από τον ουρανό γιατί στον ουρανό δεν υπάρχουν πέτρες;
(μπορεί να φταίει που οι παλιόπετρες δεν ήθελαν να πέσουν πάνω του και να ονομαστούν "φαινόμενο").

quote:
Τα πραγματα μπαινουν στη θεση τους ομως, οταν σκεφτουμε το πως αντιμετωπιζει τη ζωη ενας "εσωτεριστης", και ενας απλος ανθρωπος. Οι υποκειμενικες ερμηνειες, η πιστη σε "δυναμεις" που δεν φαινονται, η βεβαιοτητα για "οντοτητες" και κοσμους περα -ή και μεσα- απο τον δικο μας, ειναι "προνομιο" των εσωτεριστων.

Δεν ξέρω τι ορισμό χρησιμοποιούμε για τον "απλό άνθρωπο". Προφανώς ο "εσωτεριστής" είναι κάτι λιγότερο και ο "επιστήμονας" μια ενισχυμένη έκδοση! Και οι μη τεκμηριωμένες σκέψεις προσβάλλουν μόνο το κατώτερο είδος.
Όμως έχω άσχημα νέα...
Όλα αυτά τα βδελυρά και αποτρόπαια δεν είναι προνόμιο κάποιας συγκεκριμένης κάστας ανθρώπων. Εκτός κι αν ζω σε άλλο σύμπαν -μέσα ή πέρα από το δικό "σας".

Με εκτίμηση.

No Method, No Guru, No Teacher

14/04/2006, 20:03:59
Πρέπει να διαπιστώσουμε ποια φαινόμενα όντως συμβαίνουν και ποια ειναι κατασκευάσματα.
Εχει μεγάλη σημασία αυτό.
Πολλοι δήθεν προικισμένοι με υπερφυσικές δυναμεις κατα κάποιο μαγικό τις έχασαν όταν κλήθηκαν να τις αποδείξουν σε πειράματα προσεκτικά σχεδιασμένα για να αποκλειστεί η δυνατότητα απάτης.
Βασικα ως τώρα κανείς δεν εχει αποδείξει την υπαρξη τηλεπαθειας,τηλεκίνησης,remote viewing κτλ παρόλα τα πειράματα (υπάρχουν ιναστιτουτα σε αμερικάνικα πανεπιστημια που ασχολούνται πάνω απο 20 χρόνια με τα "φαινόμενα" αυτα και δεν εχουν βρεί ΤΙΠΟΤΑ).
Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει.
Επίσης δεν μπορύμε να βασιζόμαστε σε ανεκδοτες μαρτυρίες για να βγάλουμε συμπέρασμα για ενα φαινόμενο (αν υφισταται ή οχι και ποια είναι η αληθινη του φύση).
Τωρα με τον ερωτα θα έλεγα δεν ειναι ο ερως το μεγάλο κινητρο στις σχέσεις αλλά το συμφέρον.Και ο ερως είναι συμφεροντολογικος βεβαια.Η αγάπη δεν είναι!Την αγάπη εγω δυσκολεύομαι να εξηγήσω.Αλλά το οτι δεν μπορω να την εξηγήσω δεν σημαίνει οτι έχει κατι το υπερφυσικο.
PaNoΜέλος
14/04/2006, 20:58:28
quote:
Ναι μωρε Πανο
Οι ανθρωποι ΔΕΝ εχουν την δυνατότητα να κατασκευάσουν πλαστες φωτογραφίες ή βιντεο απο UFO,ή πλαστές δήθεν ανατομικές διερευνησεις δήθεν εξωγηινων πτωμάτων (δεν υπάρχουν ειδικοί που κατασκευάζουν εφε και πλαστικα μοντέλα για την βιομηχανια του κινηματογράφου).

NAI MWRE MEDTECH
OI AN8RWPOI EXOYN OMWS KAI THN DINATOTHTA TIS PRAGMATIKES FWTOGRAFIES KAI VIDEO NA TIS KANOYN NA FENWNTAI PLASTES.
ENAS SKEPTHKISTHS POY SEBETAI TON EAYTO TOY BLEPEI OLES TIS PLEVRES
KAI OXI MONO AYTES POY KALYPTOYN TH "ATZENTA" POY YPOSTHRIZEI.

LOVE AND LIGHT
PaNo

ntemisΝέο Μέλος
28/10/2003, 01:45:41
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΣΠΙΤΙ,ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΞΕΡΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ,ΠΗΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ,ΤΟ ΕΔΕΣΕ ΜΕ ΚΛΟΣΤΗ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΩ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ,ΚΑΛΕΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟ,ΕΓΩ ΦΥΣΙΚΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ,ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ,ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΟΛΕΣ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΑ Η ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ,ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ!ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ!ΠΕΡΙΜΕΝΩ....

28/10/2003, 13:27:11
φίλε μου,
συνέχισε τα "όμορφα" πειράματά σου και θα τα πούμε σύντομα
στο www.psychopath.ur

ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την ψυχική τους ηρεμία...
πολλοί άνθρωποι έχουν μετανιώσει...

αν ψάχνεις να γνωρίσεις το ΑΓΝΩΣΤΟ, ψάξε πρώτα τον εαυτό σου!

φιλικά

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

ntemisΝέο Μέλος
28/10/2003, 14:39:20
ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΛΙΛΙΘ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΙΣΩ ΣΤΟ PSYCHOPATH!ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΛΛΟΙ Η ΚΑΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΠΕΤΥΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!ΑΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ "ΑΓΝΩΣΤΑ"!!!!!!!!!!!

ΚΑΠΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΗΞΕΡΕΣ...ΙΣΩΣ...

WarfaceΜέλος
28/10/2003, 15:06:26
ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ. ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ...
ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΑΓΓΕΛΟΣ

ntemisΝέο Μέλος
28/10/2003, 15:09:16
ΦΙΛΕ ΑΓΓΕΛΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΛΛΑ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ...

Αν η καρδιά σου είναι απο γυαλί,
μην την εμπιστευτείς σε χέρια που τρέμουν.

28/10/2003, 16:19:38
φίλε μου,
λυπάμαι αν σε εκνεύρισε το μήνυμά μου, γιατί έτσι φαίνεται από τα γραφόμενά σου!
δεν ήθελα να σε ειρωνευτώ, μιά συμβουλή καλοπροαίρετη μόνο σου δίνω, από αγάπη!

από εκεί και πέρα, ασφαλώς και είσαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να πράξεις όπως η ΒΟΥΛΗΣΗ σου επιτάσσει...

Υ.Γ.

quote:
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ "ΑΓΝΩΣΤΑ"!!!!!!!!!!!

τώρα, το συγκεκριμένο σχόλιο σου θα ήθελα να το θεωρήσω απλά ως ένα ατόπημα λόγω εκνευρισμού...
βέβαια, μπορείς να νομίζεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ, έχεις το δικαίωμα. κανένας δεν μπορεί να σου στερήσει την ελευθερία του λόγου...σε κανέναν όμως δεν μπορείς να υποβάλλεις αυτό το λόγο.
με λίγα λόγια, εσύ πες, και...

ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει!

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

endoramaΜέλος
28/10/2003, 20:30:31
ωραια και καλα ολα αυτα φιλε ntemi αλλα υπαρχει και κατι το οποιο πολλοι δεν λαμβανουν υποψην τους οτι τετοια πραγματα ειναι εθιστικα σαν τα ναρκωτικα υπαρχουν ανθρωποι που εχουν κολησει με τετοια πραγματα και ολη μερα ασχολουνται με αυτα με ασχημα αποτελεσματα βεβαια γιατι κανενας δεν καταλαβαινει που τον οδηγουν ολα αυτα ουτε καταλαβαινουν βεβαια με τι εχουν να κανουν

μας ειπες οτι καλεσες τον πατερα σου πως το ηξερες ομως οτι ηταν εκεινος? μηπως επειδη τον ρωτησες αν ειναι αυτος και σου ειπε ναι?

δεστο και αλλιως δεν ειναι κριμα να ταραζεις την ηρεμια του πατερα σου? δεν ειναι καλυτερα να τον αφησεις ησυχο?

ολα αυτα φαινονται ωραια στην αρχη αλλα μετα σιγα σιγα αλλαζουν θυμασαι την καμπανια για την ηρωινη? "οι φιλοι μου μου ελεγαν ποσο θα με ανεβαζε οχι ομως που θα με εριχνε"

τα πραγματα δεν ειναι οπως θελουν να δειχνουν

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

ntemisΝέο Μέλος
28/10/2003, 22:59:16
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΒΡΗΚΑ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ ΝΑ ΚΑΛΕΣΩ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΤΟΜΟ,ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ???ΕΔΩ ΜΠΗΚΑ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ....ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ...

Αν η καρδιά σου είναι απο γυαλί,
μην την εμπιστευτείς σε χέρια που τρέμουν.

SonapΜέλος
28/10/2003, 23:17:47
Παιδιά πιστεύω οτι ο φίλος Ντέμις παρασύρθικε από το πάθος για απαντήσεις και δεν κατανόησε οτι δεν είναι κανείς αντίπαλος εδώ μεσα αλλά σύντροφοι στην αναζήτηση.Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που το παίζουν έξυπνοι αλλά είπαμε όλες οι απόψεις είναι καλοπροαιρετες.Πάντως κι εγώ πιστεύω οτι καλό είναι να αφήνουμε τα πνέυματα στον κόσμο τους γιατι οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες για την ασφάλειά μας.Τώρα αν αυτα θέλουν να έρθουν σε εμάς,τουλάχιστον δεν θα έχουμε την ευθύνη για οτι πάθουν γιατι το σίγουρο ειναι οτι θα φρικάρουν με τον κόσμο μας!

Φιλικά,Sonap

...απο μαυρα συννεφα , πεφτει κρυσταλινη βροχη..

Edited by - Sonap on 28/10/2003 23:23:48

beyondΜέλος
28/10/2003, 23:36:59
TI ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΚΑΝΕΣ ? ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ? Η ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ? ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ..ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΠΑΦΗ..