ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ερπουσα σκια. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ερπουσα σκια. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Liam61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
old tigerΜέλος
19/02/2003, 22:51:45
Φίλη Αμαλία, όπως υποσχέθηκα μια μικρή περίληψη...για την Ερπουσα Σκιά (Ε.Σ.)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Μια άμορφη νεφελώδης υπόσταση (ή αόριστο και διάχυτο σκοτάδι), απόλυτα σκοτεινή, που ωστόσο δεν είναι ομοιογενής αλλά διαχέεται από κάτι σαν αχνές φωτεινές κουκκίδες ή ρεύματα που αναδεύονται ή στροβιλίζονται ασταμάτητα στην όλη θολερή μάζα της.
Αυτό το απόλυτα σκοτεινό που ωστόσο-κόντρα σε κάθε συμβατική έννοια των λέξεων-είναι ταυτόχρονα ανομοιογενές και εμπεριέχει κάποια έννοια φωταύγειας, κάτι σαν θολερό φως, είναι και η αιτία που σκοντάφτει κανείς σε αντιφατικές περιγραφές όπως «λαμπερό σκοτάδι», «σκοτεινό φως», «μαύρος ήλιος» κλπ.
Εξ’αυτού του γεγονότος ο Μπαλάνος συμπεραίνει ότι «φοβού τις λατρείες και τους λάτρεις που κρύβονται πίσω από το φως» (θα καταλάβετε γιατί παρακάτω).

Αν και η ίδια η κεντρική υπόστασή της δεν έχει καμία συγκεκριμένη μορφή ή και σαφή εντοπισμό στον χώρο, ωστόσο φαίνεται ότι επεκτείνει ολόγυρα τις μακριές αποφύσεις της, οι οποίες είναι σαν να είναι φτιαγμένες από μαυριδερή, γλιτσιάρικη και λιπαρή καπνιά.. Ετσι ο Λάβκραφτ μπορεί να εννοεί ακριβώς αυτές τις παραφυάδες όταν μιλάει για τις χαώδεις προεκτάσεις του Αζαθόθ, κάτω από το όνομα του Νυαρλαθοτέπ, του Ερποντος Χάους…
Η Ε.Σ. είναι απολύτως εχθρική προς οτιδήποτε το ανθρώπινο. Είναι κάτι το εντελώς ξένο προς οτιδήποτε το ανθρώπινο, καθώς η ύπαρξη του ενός εξουδετερώνει το άλλο. Δεν είναι θέμα καλού ή κακού, αλλά δύο διαμετρικά αντίθετων πραγμάτων, όπως π.χ. Πάγος με φωτιά…. (για τους Μπαλανικούς, δεν θυμίζει έντονα τους Κύριους του Πάγου με τους Κύριους της Φωτιάς;). Είναι τέλος μία τεράστια γεννήτρια του υπέρτατου τρόμου…

Η μορφή που μπορεί να πάρει με την αντίστοιχη εντασιακή κλιμάκωση είναι : α) Ομιχλοειδής μορφή β) Αραχνοειδής μορφή γ) Σφαιροειδής μορφή. Σημειώνεται ότι στην Ομιχλοειδή μορφή είναι δυνατόν η συνείδηση να μην αντιληφθεί το φαινόμενο της ομίχλης.

Η προσβολή που κάνει η Ε.Σ. γίνεται κυρίως στο Ασυνείδητο αλλά και στην Συνείδηση. Ετσι οι επιπτώσεις στο θύμα πέραν από ψυχολογικές είναι και σωματικές. Γιατρός δεν είμαι, αλλά παραθέτει πλήθος ιατρικών αποδείξεων για διάφορες ασθένειες που μπορεί να οφείλονται στην Ε.Σ. (επιληψία, ημικρανία)

ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ
Ουσιαστικά δεν ξέρουμε! Μπορεί να είναι μια σκεπτόμενη οντότητα (πολύ υπεραπλουστευμένα) ή απλά μία αόριστη φυσική δύναμη ενός άλλου χώρου.

ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ
Ως φαινόμενο έχει παρατηρηθεί από την αρχαιότητα καθώς οι Αρχαίοι Ελληνες το αποκαλούσαν Μέλαινα Δήμητρα, Μέλαινα Αφροδίτη ενώ έμμεσα ο Μπαλάνος συνδέει επίσης τον Απόλλωνα και τους Δελφούς, με διάφορα ονόματα κλειδιά που δίνει όπως Λυκοκτόνος (αυτός που σκοτώνει το φως) Απόλλωνας, Πύθωνας, Δελφό, Νύμφη Μέλαινα ή Μελανίδα ή Μελανθώ.
Οι Ινδουιστές -Μαύρη Μητέρα, οι Κινέζοι -Κύριο του σκοτεινού ουρανού, οι Αζτέκοι –Καπνώδη καθρέφτη ή Ανεμο της Νύχτας, οι Μαόρι –Μεγάλη Μητέρα του Σκοταδιού, ο Διόνυσος ο Αεροπαγίτης –Εκτυφλωτικό Σκοτάδι ή Υπερούσιο Σκοτάδι, ο Κένεθ Γκράντ –Μαύρη Φλόγα κλπ.

Επίσης παρατίθενται πλήθος ιστορικών στοιχείων, που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση της Ε.Σ. στον κόσμο, όπου χιλιάδες κόσμου πέθανε.

Τέλος γίνεται η σύνδεση της Ε.Σ. με έρευνες της Ε.Υ.Π.!!!, με τα γνωστά καπάκια με τις 5άλφα και με τους ανθρώπους της σκιάς (δίνονται και στοιχεία για την αναγνώρισή τους, ενώ υπάρχει έντονη η υποψία ότι μπορεί να είναι …πολιτικοί και γενικά συμαίνοντα πρόσωπα της κοινωνίας).
Σίγουρα έχω ξεχάσει πολλά πράγματα, αλλά τα παραπάνω είναι μία συραφή από το βιβλίο του Μπαλάνου και διάφορα άρθρα που έχει γράψει κατά καιρούς για το θέμα.
Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο

Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...

LiamΝέο Μέλος
19/02/2003, 23:08:52
Φιλε old tiger
Νομιζω οτι περιγραφη σου ειναι παρα πολυ καλη!
Ομως θα διαφωνησω σε κατι.Ο ανθρωπος δεν μπορει να εξουδετερωσει την σκια,οπως μπορει αυτη να κανει(φαινομενο απορροφησης)
Αυτα προς το παρον.

old tigerΜέλος
19/02/2003, 23:28:12
Φίλε Liam, φαντάζομαι αναφέρεσαι στο παρακάτω

quote:
καθώς η ύπαρξη του ενός εξουδετερώνει το άλλο.

Ετσι ακριβώς το γράφει ο Μπαλάνος. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι προσπαθεί με αυτή την φράση να τονίσει ακόμη περισσότερο την αντίθεση που υπάρχει μεταξύ της Ε.Σ. και του ανθρώπινου στοιχείου. Η Ε.Σ. μάλλον μπορεί να αντιμετωπισθεί, στο πολύ πρώιμο στάδιο της προσβολής και εάν η ένταση της είναι πολύ ασθενής (εάν φυσικά βέβαια το καταλάβουμε).

20/02/2003, 13:21:52
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ old tiger Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΗΛΙΟ ΜΕ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.

ΕΨΑΞΑ ΚΑΤΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΕΡΠΟΥΣΑ ΣΚΙΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ
ΤΩΝ SS (SCHWHRZE SONNE) ΠΟΥ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΑΥΤΟ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ (ΤΕΥΤΟΝΕΣ) ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕ ΑΥΤΩΝ ΜΑΥΡΟ.
ΑΡΓΗΓΟΣ ΔΕ ΑΥΤΩΝ ΕΙΤΑΝ Ο ΧΙΜΛΕΡ.
ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΗΛΙΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΖΩΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΡΠΟΥΣΑΣ ΣΚΙΑΣ (ΕΡΠΩΝ ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ).
ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΜΑΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΡΠΩΝΤΑΣ ΑΠΟΡΟΦΟΥΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

ΕΛΠΙΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

20/02/2003, 15:33:05
quote:
Η μορφή που μπορεί να πάρει με την αντίστοιχη εντασιακή κλιμάκωση είναι : α) Ομιχλοειδής μορφή β) Αραχνοειδής μορφή γ) Σφαιροειδής μορφή.

αγαπητοι φιλοι,
τωρα που το λετε, θυμηθηκα 2 εμπειριες που ειχα, η μια μοναδικη και η δευτερη επαναλαμβανομενη για πολλες φορες. δεν ξερω αν εχουν σχεση, πιθανοτατα οχι, αλλα ειπα να σας τις διηγηθω περιληπτικα, αν γνωριζετε κατι...

η πρωτη, μαζι με την αδελφη μου (με την οποια ειμαστε διδιμες) μισο-κοιμωμαστε σε δυο κρεββατια στο ιδιο δωματιο, οταν -καπως μεσα απο τον υπνο μας η καποια ενδιαμεση κατασταση μεταξυ υπνου και ξυπνιου- ξυπναμε και οι δυο ταυτοχρονα γεματες τρομο, πολυ εντονο τρομο, οχι φοβο αλλα ΤΡΟΜΟ γιατι νιωθουμε αναμεσα στα κρεββατια μας μια μαυρη, ομιχλωδη σκια, με ψηλολιγνες καπως αναλογιες, αλλα οχι ανθρωπινη μορφη. η μορφη αυτη εξαφανιζεται μετα απο δευτερολεπτα.

η δευτερη, επαναλαμβανοταν σε εμενα για μεγαλο χρονικο διαστημα, για μηνες. παλι σε κατασταση ημισυνειδητου, ανοιγα τα ματια και εβλεπα πανω στον τοιχο να προβαλεται το σχημα ενος μεγαλου ιστου αραχνης. το συναισθημα που ενιωθα τοτε ηταν το πιο περιεργο, μια αισθηση συνειδητοποιησης, που μονο με την εκφραση
"ναι! αυτο ειναι, τωρα το ξερω!"
μπορω να παρομοιασω.
δεν ενιωθα ομως τρομο, απλα μια τρομερη διαυγεια και την απολυτη σιγουρια οτι κατι σημαντικο συνεβαινε.

αυτα.
ισως ασχετα, δεν ξερω,
ισως μπορειτε να βοηθησετε!

ευχαριστω

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

old tigerΜέλος
20/02/2003, 17:46:27
Καλέ μου φίλε AVATAR,
όποιος θεωρεί τον ΧΙΤΛΕΡ απλά έναν ακόμα τρελλό που προσπάθησε να κατακτήσει τον κόσμο...μάλλον πλανάται οικτρά!!!
Είναι γνωστές και ιστορικά τεκμηριωμένες οι ... παράξενες ενασχολήσεις του ιδίου και των συντρόφων του (μέντοράς του άλλωστε σε αυτά τα θέματα ήταν ο Χαουσχόφερ, ο οποίος εθεωρείτο μέγας μύστης).
Δεν το ήξερα αυτό για τα SS...ομολογουμένως εντυπωσιακό...
Μπαίνω στο πειρασμό να ρωτήσω κάτι που μου ήρθε τώρα...
ΧΙΤΛΕΡ-ΕΤΑΙΡ.ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ-S.S. κλπ. σχέση με ΜΑΥΡΟ ΗΛΙΟ
ΣΦΑΓΗ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ = ΘΥΣΙΑ;;
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΥΜΕΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ;

WolffacedΜέλος
20/02/2003, 18:02:17
quote:

όποιος θεωρεί τον ΧΙΤΛΕΡ απλά έναν ακόμα τρελλό που προσπάθησε να κατακτήσει τον κόσμο...μάλλον πλανάται οικτρά!!!

δηλαδή εσύ τι τον θεωρείς;

From inside the Box we came, to tear your soul apart.

old tigerΜέλος
20/02/2003, 18:12:56
quote:
δηλαδή εσύ τι τον θεωρείς;

Οτιδήποτε άλλο εκτός από τρελό και χαζό.
Για πες μου τώρα εσύ τι τον θεωρείς;

WolffacedΜέλος
20/02/2003, 19:10:25
Παρανοικό.

From inside the Box we came, to tear your soul apart.

Edited by - Wolffaced on 20/02/2003 19:12:09

20/02/2003, 20:42:55
quote:
ισως μπορειτε να βοηθησετε!

ευχαριστω

very polite...

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

20/02/2003, 20:59:51
quote:

ΑΡΓΗΓΟΣ ΔΕ ΑΥΤΩΝ ΕΙΤΑΝ Ο ΧΙΜΛΕΡ.

Μια μικρή διευκρινισούλα ΑΒΑΤΑΡ.

Χίμλερ ή Χίτλερ;

αυτή...που τα κατάφερε!

20/02/2010, 01:55:04
quote:
Το ξέρω αγαπητέ μου Dying Incubus,οτι διαφωνεις με όλες,σχεδόν,τις θέσεις των χριστιανών, αλλά δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχουν...

trexagireve, θα σε παρακαλούσα καταρχάς να με σεβαστείς ως συνομιλητή σου και να μην προβαίνεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα κατά την δική σου κρίση, κάτι που σου έχω επισημάνει κι αρκετές φορές στο παρελθόν.
Δεν ανέφερα πουθενά εάν διαφωνώ με αρκετές ή λίγες θέσεις των Χριστιανών, εξάλλου έθεσα κάποια ερωτήματα στον europaios2 σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα.

quote:
Τώρα, αν το πάμε λεκτικά, βέβαια, η λέξη απειλή, λέει μόνη της τι είναι,όπως κι όποιοι την διετύπωσαν στη συγκεκριμένη ρήση...

Οι λέξεις σαφώς κι έχουν μια ορισμένη έννοια, στην προκειμένη περίπτωση όμως την χρησιμοποίησε ένας συνομιλητής μας για να χαρακτηρίσει την επίδραση του Δωδεκαθεϊσμού στην ελληνική φιλοσοφία.
Δεν είναι λοιπόν μια λέξη η οποία έχει αποδειχθεί από τον χώρο της Ιστορίας πχ για να περιγράψει αυτό που περιέγραψε ο europaios2 κατά την υποκειμενική του άποψη.

quote:
Όσο για τον Θεό των χριστιανών, ιστορικά,οπου ήταν, νικησαν οι εβραιοι και οι χριστιανοί πιστοί του και το λένε αυτό,ακόμη και άλλων εθνών ιστορίες...Αυτο δεν αποδεικνύει του λόγου το αληθές;
Πόσο δύσκολο είναι;

Κι οι αρχαίοι Έλληνες νίκησαν τους Πέρσες.
Αυτό σημαίνει ότι αποδεικνύεται η αληθινή ύπαρξη του Δωδεκάθεου μήπως;
Δηλαδή για εσένα αποδεικνύεται η ύπαρξη του Χριστιανικού Θεού επειδή οι Εβραίοι νικούσαν - και μάλιστα όχι πάντα;

quote:
Πρέπει να ειναι μόνιμα, ή το χριστιανικό, ή των άλλων;Μόνο κόντρα; Συμπληρωματικά δεν μπορούν να υπάρχουν;

Βρε trexagireve, είδες μέσα από τα γραπτά μου να θέτω κάποιο δίλημμα τέτοιου τύπου;
Στο πρώτο μου μήνυμα μάλιστα τόνισα ότι η κάθε θρησκεία έχει τα θετικά της σημεία και την διδακτική της αξία.
Τι τραβάω ο άνθρωπος...

quote:
Γιατί οι 72 κατά τη διάρκεια της μετάφρασης βρίσκοντο κάτω απο θεική επήρεια. Βέβαια μετάφραση έκαναν οι άνθρωποι. Τώρα πως μπορεί να εξηγηθεί οτι το προ μετάφρασης κείμενο δεν θεωρείται θεόπνευστο και θεωρείται το μεταφρασμένο ή θεωρείται τελικά και αυτό..

Τι να σου πω κι εγώ, βρε allzzaro μου...
Άγνωσται αι βουλαί των ανθρώπων.

Φίλε europaios2, θα σου πω κι εγώ με την σειρά μου ότι χάρηκα με την παράθεση των στοιχείων σου.
Εάν προέρχονται από κάποια πηγή - τόσο τα στοιχεία για το Μπρούνο όσο και για τον Πυθαγόρα - θα σε παρακαλούσα να μας δώσεις τα links ώστε να μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα κάθε ενδιαφερόμενος.
Εάν συνέγραψες μόνος σου τα συγκεκριμένα σου μηνύματα, να σε συγχαρώ για την προσπάθεια σου.

quote:
Έτσι από "τη μία θρησκεία" αρχικά του δωδεκάθεου, μόλις οι πολίτες της αυτοκρατορίας πέρασαν στο χριστιανισμό, αμέσως πέρασαν και οι αυτοκράτορες! με μοναδική εξαίρεση ίσως τον Ιουλιανό, που θέλησε με τη βία να ξαναπεράσει στο δωδεκάθεο την πλειοψηφία των ρωμαίων πολιτών που ήδη είχαν ταχθεί υπέρ του χριστιανισμού!
Κάτι που όμως δεν μπόρεσε να κάνει, γιατί ήδη το νερό είχε μπει στο αυλάκι.

Εάν το νερό είχε μπει στο αυλάκι πριν τον Ιουλιανό - ο οποίος απ' όσο γνωρίζω δεν προσπάθησε να επανορθώσει με την βία τον Δωδεκαθεϊσμό - γιατί είχαν γίνει οι διωγμοί των Εθνικών από το Μέγα Κωνσταντίνο, τον Θεοδόσιο και τον Ιουστινιανό;
Γιατί υπήρξαν καταστροφές ελληνικών ιερών, το κλείσιμο διαφόρων Σχολών στις οποίες είχε γεννηθεί η ελληνική φιλοσοφία, θανατώσεις Δωδεκαθεϊστών, η κατάργηση των Ολυμπιακών Αγώνων κλπ;

Όσον αφορά τον Πυθαγόρα, διακήρυσσε όντως την αποχή από τα κουκιά κι υποστήριζε την έννοια της μετενσάρκωσης.
Δεν ήταν όμως ο μόνος που προέβαλε μια τέτοια άποψη, έχουμε τους Ορφικούς, τον Εμπεδοκλή ενώ θα μπορούσαμε ότι κι ο Πλάτωνας υπαινίσσεται κάτι τέτοιο.
Οπότε οι Έλληνες δεν ήταν και τόσο αποξενωμένοι από μια τέτοια θεώρηση.

quote:
Ωστόσω και σε ένα δικαστήριο με 1.000 δικαστές, κατάφερε και απαλάχθηκε από αυτή την κατηγορία συνεχίζοντας έτσι τη δράση του.

Το γεγονός λοιπόν ότι απαλλάχθηκε των κατηγοριών για αθεία δείχνει ότι τα κίνητρα για την θανάτωση του - εάν τελικά θανατώθηκε - δεν ήταν θρησκευτικά.
Απ' όσο γνωρίζω εγώ τόσο από τις σπουδές μου όσο κι από προσωπική μου έρευνα για τον Πυθαγόρα, η πιο αποδεκτή άποψη είναι ότι διώχθηκε επειδή υπήρχε ο φόβος εγκαθίδρυσης τυραννίδας στον Κρότωνα.

In anticipation of my resurrection...

20/02/2010, 02:23:19
quote:
allzzaro:
Γιατί οι 72 κατά τη διάρκεια της μετάφρασης βρίσκοντο κάτω απο θεική επήρεια. Βέβαια μετάφραση έκαναν οι άνθρωποι. Τώρα πως μπορεί να εξηγηθεί οτι το προ μετάφρασης κείμενο δεν θεωρείται θεόπνευστο και θεωρείται το μεταφρασμένο ή θεωρείται τελικά και αυτό..

Aμάν βρε allzzaro!, ωστόσο και να ήθελα δεν έχω τον χρόνο για να σε διορθώσω.

quote:
Dying_Incubus:
Όσον αφορά τον Φειδία, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για αλαζονεία επειδή διακόσμησε την ασπίδα της Αθηνάς με μορφές που παρίσταναν αυτόν και τον Περικλή.
Και πάλι δεν έχουμε να κάνουμε με περίπτωση που κάποιος θεωρήθηκε αιρετικός...

Δύο μορφές ήσαν όλες κι όλες!.....η αλαζονεία ήταν που πείραξε τους Αθηναίους? ή η ασέβεια προς την Αθηνά?
Δεν έγραψα ότι τον δολοφόνησαν για αίρεση!
Ούτε ότι τον σκότωσαν τον Φειδία επειδή ήταν αιρετικός,
αλλά ασεβής προς τους θεούς!!!
αυτό μήπως αλλάζει τα πράγματα και κάνει το δωδεκάθεο ανεκτικό και φιλελεύθερο?

quote:
Dying_Incubus:
Για το κάψιμο βιβλίων δεν έχω στοιχεία ούτε έχω διαβάσει κάτι πέραν κάποιων αναφορών σε ανθελληνικές ιστοσελίδες τις οποίες και δε μπορώ να λάβω υπόψιν μου.
Οπότε εάν θέλεις, μπορείς να μου αναφέρεις παραδείγματα που να ευσταθούν ιστορικά...

Θα με ενδιέφερε πολύ να μου πεις κάποιες από αυτές τις ανθελληνικές ιστοσελίδες.....θέλω να δω από περιέργεια τον λόγο για τον οποίο τις χαρακτηρίζεις έτσι, αλλά και ποιες είναι αυτές!

Την αναφορά λοιπόν την κάνει ο Φιλόστρατος στο Βίοι Σοφιστών I 10 και ο Διογένης Λαέρτιος στο Φιλοσόφων βίοι (απ' όπου και το παρακάτω απόσπασμα).

Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς ο Πρωταγόρας δήλωσε ότι:
«περὶ μὲν θεῶν οὐκ ἔχω εἰδέναι οὔθ' ὡς εἰσίν, οὔθ' ὡς οὐκ εἰσίν, πολλὰ γὰρ τὰ κωλύοντα εἰδέναι, ἥ τ' ἀδηλότης καὶ βραχὺς ὢν ὁ βίος τοῦ ἀνθρώπου.
διὰ ταύτην δὲ τὴν ἀρχὴν τοῦ συγγράμματος ἐξεβλήθη πρὸς Ἀθηναίων, καὶ τὰ βιβλία αὐτοῦ κατέκαυσαν ἐν τῇ ἀγορᾷ, ὑπὸ κήρυκι ἀναλεξάμενοι παρ' ἑκάστου τῶν κεκτημένων.»?

[Μεταφρ: «Ως προς τους θεούς δεν μπορώ να ξέρω, ούτε αν υπάρχουν ούτε αν δεν υπάρχουν.
Γιατί είναι πολλά αυτά που εμποδίζουν να μάθεις, το σκοτεινό του ζητήματος και η σύντομη ζωή του ανθρώπου.
Γι' αυτή την αρχή του συγγράμματος, εξορίστηκε από τους Αθηναίους και τα βιβλία του κατέκαψαν στην Αγορά, αφού πρώτα έβγαλαν κήρυκα και τα μάζεψαν από όσους είχαν αντίτυπα»
]

Στην Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, αν εξαιρέσουμε την Υπατία που τη δολοφόνησε ένα μαινόμενο πλήθος για λόγους εκδίκησης της δολοφονίας ενός μοναχού (σημειωτέον πολλοί από τους μαθητές της ήσαν και χριστιανοί ακόμη και επίσκοποι),
δε βλέπω να δολοφόνησαν κάποιον άλλον φιλόσοφο.
Για παράδειγμα τον Λιβάνιο όχι μόνο δεν τον δολοφόνησαν, αλλά δίδασκε ελεύθερα, ενώ μαθητές του ήσαν ακόμη και χριστιανοί! όπως ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος.
Ενώ από την επιστολή του προς τον Θεοδόσιο, ο οποίος παρουσιάζεται από διάφορους ως διώκτης των εθνικών, φαίνεται καθαρά όχι μόνο η οικειότητα που έχει με τον αυτοκράτορα, αλλά και το ότι όπως ακριβώς ένας άλλος αυτοκράτορας ο Μέγα Κωνσταντίνος, (που σημειωτέον και αυτός έχει κατηγορηθεί για διωγμούς), δεν προέβη σε βιαιοπραγίες κατά των εθνικών.....εκτός και αν μας λέει ψέματα ο Λιβάνιος...αλλά τότε θα πάει ακόμη ποιο μακριά η βαλίτσα.

Αντιθέτως στην αρχαία Ελλάδα έχουμε αρκετούς επιφανείς φιλοσόφους που εκδιώχτηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και πάνω απ΄ όλα τον Σωκράτη,
αλλά και άλλους επιφανείς όπως ο Διογένης ο Απολλωνιάτης,
ο Ξενοφάνης,
ο Φιλόλαος,
ο Αριστοτέλης που έφυγε από την Αθήνα γιατί κινδύνεψε να κατηγορηθεί για ασέβεια,
ο Αρίσταρχος ο Σάμιος,
ο Πρόδικος ο Κείος φιλόσοφος και σοφιστής, σύγχρονος του Δημοκρίτου, μαθητής του Πρωταγόρα, που πέθανε στην Αθήνα, αφού του έδωσαν να πιεί κώνειο, με το αιτιολογικό ότι "διέφθειρε τους νέους",
ο Διαγόρας ο Μήλιος που εξορίστηκε από τους Αθηναίους επειδή έλεγε πως οι θεότητες του Ολύμπου είναι ανύπαρκτες και επειδή διακωμωδούσε τα απόκρυφα των μυστηρίων,
ο Θεόδωρος ο Κυρηναίος, ο επονομαζόμενος και Άθεος κ.λ.π.... μέχρι και
ο Αισχύλος κατηγορήθηκε για ασέβεια! επειδή αποκάλυψε μερικά από τα μυστικά των Μυστηρίων σε κάποιο από τα έργα του......
για να πάρουν σειρά οι πρώτοι χριστιανοί φιλόσοφοι όπως
ο νεοπλατωνιστής Κλήμης ο Αλεξανδρεύς....κ.λ.π..

quote:
Dying_Incubus:
Εάν ο Χριστιανισμός σεβόταν την ελληνική Γραμματεία κι εφόσον οι Έλληνες σοφοί θα μπορούσαν να είναι μαθητές του Ιησού εάν αυτός είχε γεννηθεί στην Ελλάδα (!), τότε θα έπρεπε να σεβαστεί και τον πλούτο των συγγραμάτων και να τα αγκαλιάσει με σεβασμό χωρίς να τα κάψει επειδή τα θεωρούσε βλάσφημα...

Εάν δεν την σέβονταν στο Βυζάντιο, δε θα την δίδασκαν στα σχολεία και δε θα σωζόταν στις μέρες μας, μην ξεχνάς ότι το μεγαλύτερο μέρος της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας από τους χριστιανούς Βυζαντινούς διασώθηκε.

Τα βιβλία που έκαιγαν ήσαν όχι τα φιλοσοφικά γενικά και αόριστα! αλλά όσα έβριζαν ή συκοφαντούσαν τον Ιησού!....τώρα εάν ο Πυθαγόρας είχε γράψει κάπου κάποια συκοφαντία κατά του Ιησού ή ο Ηράκλειτος ή ο Αναξαγόρας...δεν ξέρω να σου πω!! με πιάνεις αδιάβαστο!

Πάντως για να σε βοηθήσω να δεχτείς κάποια πράγματα...αν φυσικά είσαι δεκτικός, σου αναφέρω τα εξής:

O Πολωνός ιστορικός Jan Dlugosz, γράφει στην ιστορία της Πολωνίας:
"Η ήττα αυτή της Κων/λης τόσον αθλία όσον και αξιοθρήνητη, υπήρξε μία μεγάλη νίκη των Τούρκων, μία τρομερή καταστροφή των Ελλήνων, ένα αίσχος των Λατίνων......
Ένα από τα δύο μάτια του Χριστιανισμού εξεριζώθη, ένα από τα δύο χέρια εκόπη εφ' όσον οι βιβλιοθήκες εκάησαν και οι αρχές της Ελληνικής φιλολογίας -δίχως τις οποίες κανείς δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του μορφωμένο-κατεστράφησαν.

Το παραπάνω για να δεις ποιοι κατέστρεψαν την αρχαία Ελληνική γραμματεία.....και το παρακάτω για να δεις πως διεσώθει μέρος της:
"Τα βιβλία εκάησαν, εκομματιάσθησαν ή επωλήθησαν σε εξευτελιστικές τιμές.
Κατά τον Δούκα, ένας τεράστιος αριθμός βιβλίων εφορτώθη επάνω σε αμάξια και εσκορπίσθη σε διάφορες χώρες.
Πολλά βιβλία, τα έργα του Αριστοτέλους και του Πλάτωνος, θεολογικά έργα και πολλά άλλα, επωλήθησαν αντί ενός χρυσού νομίσματος...."

"Στην έκκλησή του προς τον Πάπα Νικόλαο Ε΄, ο Δυτικός αυτοκράτωρ Φρυδερίκος Γ΄, χαρακτηρίζοντας την πτώσιν της Κων/λεως "σαν γενική συμφορά για την Χριστιανική πίστη" έγραψε ότι, η Κων/λη ήτο "μία πραγματίκή κατοικία της φιλολογίας και των σπουδών όλης της ανθρωπότητας".
Ο Καρδηνάλιος Βησσαρίων, θρηνών την πτώση της Πόλεως, την αποκαλεί "σχολήν των καλών τεχνών".
Ο περίφημος Πάπας Πίος π Β'. φέρνοντας στη σκέψι του, τα αναρίθμητα βιβλία του Βυζαντίου, που ήσαν ακόμη άγνωστα στους Λατίνους, χαρακτηρίζει την κατάληψι της πόλεως από τους Τούρκους ως δεύτερο θάνατο του Ομήρου και του Πλάτωνος."
(πηγη: "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ 324-1453", του μεγάλου ιστορικού και συγγραφέα Α.Α. VASILIEV)

quote:
Dying_Incubus:
Πως γίνεται να θεωρήθηκαν βλάσφημα κάποια έργα κάποιων φιλοσόφων - σε άλλες περιπτώσεις ορισμένα συγγράματα καταστράφηκαν επειδή οι Χριστιανοί μοναχοί έγραψαν επάνω τους θρησκευτικούς ύμνους - αλλά από την άλλη να λέμε ότι εάν αυτοί όλοι είχαν γνωρίσει τον Ιησού θα είχαν γίνει μαθητές του;
Και πως γίνεται το έργο κάποιων φιλοσόφων να παραγκωνίζεται ως βλάσφημο αλλά από την άλλη να υπάρχει η πεποίθηση ότι οι Έλληνες ήταν οι πρόδρομοι του Χριστιανισμού στην Ελλάδα;

Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις! απλά να διαβάσεις λίγο τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, τους Πατέρες της Εκκλησίας και φυσικά κυρίως την Ελληνική ιστορία.
Γιατί είναι αλήθεια κρίμα...... να υπάρχουν Έλληνες που να μην ξέρουν την ιστορία τους!

quote:
Dying_Incubus:
Είναι λίγο ασύμβατα αυτά, δε νομίζεις;

Καθόλου λοιπόν δεν είναι φίλε μου.

quote:
Dying_Incubus:
Επιπλέον, τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις την υπόθεση ότι εάν ο Ιησούς είχε γεννηθεί στην Ελλάδα οι Έλληνες σοφοί θα ήταν μαθητές του;
Θα ήθελα να μου στοιχειοθετήσεις αυτό το οποίο σε ρώτησα βάσει των γραφομένων σου.

Γιατί ήταν ο Ένας Θεός που έψαχναν, αυθεντικός πράος και δίκαιος! και πάνω απ' όλα όχι αλαζόνας αλλά ταπεινός και ηθικός......για κοίτα λίγο τι θυσίες έκανε στους Θεούς ο Πυθαγόρας! (μιας και είναι πρόσφατος) και τι ζωή ζούσε!......και θα δεις πολλά κοινά μεταξύ τους!.
Αν λοιπόν αυτός ο άνθρωπος που η διδασκαλία του ήταν τόσο απόμακρη από το δωδεκάθεο δεν είχε λόγο να δεχτεί τον Ιησού! τότε ποιον λες ότι θα μπορούσε να δεχτεί? τον Μωάμεθ?
Και μην ξεχνάς τις επιδράσεις που δέχτηκε τόσο από την μετάβασή του στην Αίγυπτο όσο και στη Βαβυλώνα.
Ο Πυθαγόρας λοιπόν ήταν ένας δεκτικός τύπος! και γι΄ αυτό επηρεάστηκε πολύ από τις ξένες δοξασίες, τις οποίες και προσάρμοσε στη θρησκευτική του φιλοσοφία.
Όμως δεν είχε γνωρίσει την κυριότερη θρησκευτική φιλοσοφία αυτή του Ιησού, με την οποία λόγω του βίου του ταυτίζεται πολύ.

quote:
Αδιάβαστος:
Υποθετικα λοιπον ηταν απειλη και ως τετοια θα επρεπε να εξαληφθει , ετσι ; Επιτελους ! Περασαν μερικα χρονια στο esoterica και για πρωτη φορα καποιος χριστιανοπληκτος παραδεχεται οτι ο χριστιανισμος πολεμησε και εξαλειψε την αρχαια πατρογονικη μας θρησκεια .

Και γιατί να είναι πατρογονική μας θρησκεία το σχεδόν ξενόφερτο δωδεκάθεο και όχι η λατρεία της γαίας που είχαν οι πελασγοί για παράδειγμα?
Το κυριότερο όμως είναι το γιατί θα πρέπει να μένουμε κάπου προσκολλημένοι?

Την αρχαία θρησκεία δεν την πολέμησε ο χριστιανισμός! αλλά οι Έλληνες χριστιανοί!.....εκτός και εάν υπήρχε έθνος χριστιανικό τότε και δεν το ξέρω!
Την έδιωξαν λοιπόν, όπως θα έκανε ο κάθε νοήμων άνθρωπος στη θέση τους....εσύ αν σου κόστισε άντε να θυσιάσεις κανά ταύρο! στον Δία.....δε θα ασχοληθεί κανείς μαζί σου!

Υ.Γ Ο Μπρούνο είναι από ιστοσελίδα,πηγή, Πυθαγόρας, διάσωση Ελληνικής γραμματείας κ.λπ...είναι όντως δική μου συγγραφή από πάντα αξιόπιστα βιβλία όπως για π.χ. εγκυκλοπαίδειες ή βιβλία γραμμένα από καταξιωμένους ιστορικούς όπως ο Α.Α. VASILIEV για παράδειγμα .

-Ο Ιουλιανός εκδίωξε τον χριστιανισμό (θα φέρω στοιχεία από εβδομάδα γιατί Σ-Κ θα λείπω) και ο Μέγα Κων/νος, όχι μόνο δεν πείραξε τους εθνικούς αλλά ήταν και ο πρώτος που καθιέρωσε το εξαήμερο με την έβδομη ημέρα να την αφιερώνει στο θεό Ήλιο (Solis dies), ημέρα του Ήλιου.

Μην ξεχνάς ότι βαπτίστηκε χριστιανός λίγο πριν πεθάνει!.....ενώ το όλο μίσος που καταγράφεται εναντίων του σε διάφορες αντιχριστιανικές ιστοσελίδες, δεν απορρέει από δήθεν διωγμούς του Κων/νου κατά των εθνικών που ποτέ δεν έγιναν, όπως ακόμη και ο εθνικός Λιβάνιος είπε, αλλά από το ότι άφησε τον χριστιανισμό ελεύθερο να αναπνεύσει.

Ta smurneika tragudia-Παντελής Θαλασσινός

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 20/02/2010 03:07:05

20/02/2010, 09:28:55
Αγαπητέ, για τον Φειδία είχες αναφέρει στο μήνυμα σου στις 18/02/2010, 16:10:54:

quote:
Toυς διωγμούς!
δηλαδή τις εξορίες και τις θανατώσεις, μέχρι και τον Φειδία θανάτωσαν!...γιατί πρόσβαλε λέει την Αθηνά...

Και σου ανέφερα το λόγο για τον οποίο κατηγορήθηκε καθώς και τι συνέβη με την ασπίδα της Αθηνάς.

quote:
Θα με ενδιέφερε πολύ να μου πεις κάποιες από αυτές τις ανθελληνικές ιστοσελίδες.....θέλω να δω από περιέργεια τον λόγο για τον οποίο τις χαρακτηρίζεις έτσι, αλλά και ποιες είναι αυτές!

Αγαπητέ, δεν γίνεται η αλεπού να είναι 100 και το αλεπουδάκι 110.
Κοινώς, δεν πρόκειται να παίξω το παιχνίδι αυτό.
Εάν έχεις περιέργεια να ανακαλύψεις ποιές είναι οι ανθελληνικές ιστοσελίδες, είμαι σίγουρος ότι θα τις βρεις όπως εχεις βρει τις αντιχριστιανικές...

Ο Λιβάνιος είχε πράγματι μαθητές του τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο και το Μέγα Βασίλειο, είχε όμως έντονη επιθυμία να αναβιώσει το κλασσικό παρελθόν του ελλαδικού χώρου κι ο παγανισμός...

Για το Μέγα Θεοδόσιο μπορείς να διαβάσεις στο link που παραπέμπω εάν κλικάρεις επάνω στο όνομα του και να δεις τις θρησκευτικές εξελίξεις κατά την περίοδο που αυτός ήταν στον θρόνο.

Για τον Ξενοφάνη και τον Φιλόλαο δεν υπάρχουν στοιχεία απ' όσο γνωρίζω που να αναφέρουν ότι διώχθηκαν για θρησκευτικούς λόγους.

O Αριστοτέλης κατηγορήθηκε με την αφορμή της ασέβειας, ο πραγματικός λόγος που τον έκανε να φύγει από την Αθήνα ήταν επειδή είχε πεθάνει ο Μέγας Αλέξανδρος του οποίου υπήρξε δάσκαλος κι ο οποίος δεν ήταν ιδιαίτερα αρεστός στους Αθηναίους.

Ο Αρίσταρχος ο Σάμιος δεν ήταν αρεστός λόγω του ηλιοκεντρικού συστήματος που πρότεινε .

Όσον αφορά την συμβολή των Βυζαντινών μοναχών στην διάσωση μέρους της Ελληνικής Γραμματείας, ανέφερα ήδη σε προηγούμενο μήνυμα μου ότι όντως κάτι τέτοιο συνέβη.
Την διάσωση ενός μέρους της αρχαίας ελληνικής Γραμματείας την έχουμε από τους Σχολαστικούς, τους Άραβες - ειδικά του Αριστοτέλη - από τους Ευρωπαίους της Αναγέννησης, από Βυζαντινούς μοναχούς.

Παρόλα αυτά, ένα σημαντικό μέρος της Γραμματείας είτε δεν διασώθηκε είτε καταστράφηκε από Βυζαντινούς μοναχούς.
Στην δεύτερη περίπτωση λοιπόν έχουμε τα παλίμψηστα.
Μπορείς να ψάξεις λοιπόν να διαβάσεις για το παλίμψηστο του Αρχιμήδη και για ποιούς λόγους ήταν δύσκολη η αποκρυπτογράφηση του...

quote:
Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις! απλά να διαβάσεις λίγο τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, τους Πατέρες της Εκκλησίας και φυσικά κυρίως την Ελληνική ιστορία.
Γιατί είναι αλήθεια κρίμα...... να υπάρχουν Έλληνες που να μην ξέρουν την ιστορία τους!

Επειδή η ελληνική Ιστορία, η ιστορία της φιλοσοφίας και της επιστήμης αποτελούν μέρος των σπουδών μου και μέρος της προσωπικής μου μελέτης στον ελεύθερο χρόνο μου, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι γνωρίζω αρκετά καλά την Ιστορία τουλάχιστον των προγόνων μου και του τόπου στον οποίο γεννήθηκα και μεγάλωσα.
Συνεπώς η προσβολή την οποία μου απευθύνεις δεν ευσταθεί.
Εάν επιθυμείς να κάνουμε έναν διάλογο σε γόνιμα πλαίσια και με σεβασμό στην προσωπικότητα του άλλου, είμαι διατεθειμένος να τον κάνουμε κι αυτό κάνω από την πλευρά μου.
Εάν ο διάλογος που επιθυμείς εσύ να κάνεις είναι της μορφής που έχει στο απόσπασμα του μηνύματος σου που σου παρέθεσα, θα σε παρακαλούσα να μου το πεις ώστε να αποχωρήσω από μια προσπάθεια διαλόγου σε αυτά τα πλαίσια.

Θα ήθελα να σου αναφέρω τέλος ότι εάν χρειαστεί να πιστέψω την υπόθεση του τύπου ότι εάν οι αρχαίοι Έλληνες είχαν γνωρίσει τον Ιησού θα είχαν γίνει μαθητές του, ότι ο Χριστιανισμός δεν υπερίσχυσε με βία στον ελλαδικό χώρο στους πρώτους αιώνες της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ότι δεν υπήρξαν καταστροφές ιερών, ναών, κλείσιμο φιλοσοφικών σχολών, διώξεις Εθνικών, ότι οι Έλληνες πρόγονοι μας εγκατέλειψαν με την θέληση τους την θρησκεία τους κι ότι η φιλοσοφία δεν ήκμασε σε μεγαλειώδη βαθμό στον ελλαδικό χώρο, προκειμένου να θεωρηθώ από κάποιον γνώστης της "Ιστορίας" που κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι ισχύει, τότε προτιμώ να έχω παντελή άγνοια αυτής της "Ιστορίας".

Την καλημέρα μου!

20/02/2010, 10:48:13
Το κακό είναι όμως, αγαπητέ μου Dying Incubus, ότι,μάλλον αυτά που λές αυθαίρετα συμπεράσματα,είναι η γνώμη μου,που έχω το δικαίωμα να έχω και που κάποια φορά, πρέπει να σεβαστεις....
Αυτό εννοουσα, με το "τη στάση σου,απέναντι σε όλες ΣΧΕΔΟΝ τις θέσεις των χριστιανών του φόρουμ"..Ξέρεις, είναι λίγο παράξενο, να κάνει ο άλλος στην απάντηση του, αυτό που του προσαπτεις και αρνειται, γιατι με λότι έγραψες,αυτό κάνεις...
Αυτό που είπα ειναι οτι η λέξη απειλή,βγαζει απο μόνη της τα συμπεράσματα που ανέφερα,μαζί με τις γνώσεις που έχουμε απο την ιστορία..Εδώ βγάζουμε συμπέρασμα, ότι υπάρχουν κάτοικοι σε άλλους πλανήτες, την λέξη "απειλή",θα κάνουμε άγνωστο;
Απειλή,είναι η εμφάνιση αποσταθεροποιητικων παραγόντων,σε μια καθεστικύα τάξη..Είναι και θετική και αρνητική, εξαρτούμενη,κυριολεκτικά, απο τον χρόνο που χρησιμοποιούν οι δεδομένες κταστάσεις...
Στην συγκεκριμένη περίπτωση,το παλιό 12θεο αρνούταν να φύγει και θα προσπαθούσε, όπως και προσπαθησε,να παραμεινει, μέσα απο τον χριστιανισμό, με παραδόσεις και γνωμικά, που δεν ειναι χριστιανικά και παραμείναν, παρά την αντιθετη άποψη της εκκλησίας...Ετσι εν συνόλω, το παλιό 12θεο,για τον απλό λαό κι όχι την εκκλησία την ίδια, ήταν μια εν δυνάμει απειλή...Για την διαβολή και μόνο που θα προκαλουσε, με τις επιμειξίες της, στην ιδεολογία και ουσία του χριστιανισμου...Θα την απομάκρυνε, όπως και έγινε,μερικώς, απο την πραγματική έκφραση του χριστιανισμού,δίχως την λατρεία της ύλης, που υπήρχε πριν,με δεισιδαιμονίες και προκαταλείψεις...
Όσο για τον Θεό,δεν ειπα ποτέ ότι ο Θεός δεν ήταν πάντα με τους Έλληνες, γι αυτό και τους δόξασε πλειστάκις....Αυτο που ειπα, ήταν ότι ο Θεός των χριστιανών, δεν έχασε απέναντι σε κανένα θεό άλλης θρησκείας...Ξέρεις τι εννοώ,έτσι δεν ειναι;
Σε μάχες, όσοι Υποστήριζε, νικούσανε, άσχετα απο το πόσοι άλλοι νικούσαν επισης, σε άλλες μάχες...Δεν νικούσαν μονο όσοι ήταν με τον Θεό,σίγουρα, αλλά, στις μάχες μεταξύ πιστών του Θεού ,που ήταν πιστοί και εχθρών τους, πάντα νικούσαν, με την βοήθεια Του...
Αυτό ξέρουμε απο την ιστορία και τις καταγραφές, που υπάρχουν...
Στην αρχή σου έγραψα, ότι είσαι ενάντιος σε θέσεις του χριστιανισμού,όχι απέναντι στην ίδια τη θρησκεία...Ξέρω πως την βλέπεις,έτσι την βλέπω κι εγώ,όλοι έχουν μέρος της αλήθειας, αλλά,προφανώς διαφωνούμε στο ποιός έχει το ..μεγαλύτερο...
Ξέρω ότι είσαι νοήμων, μην το πάρεις σαν κοπλιμέντο, αλλά
σε διαβάζω, ως γράφεις...Φαίνονται κάποια πράγματα, αλλά, θα σε ρωτήσω, άμεσα:
Βλέπεις και σε σένα, καθόλου προκατάλειψη όπως στους χριστιανούς;
Γιατι, αν όλοι κανουμε ίδια λάθη, πρέπει να διορθωθούμε κι όχι να αλληοκατηγορούμαστε με αφορμή τη διαφορά θρησκειας...Εγώ δεν κατηγόρησα ή μη μόνο τις πράξεις, η ιδέα, όλων,είναι του Θεου και γι αυτό δεν μπορώ να την κατηγορήσω...Μου αρέσει, όμως, να την καθαρίζω, δίχως να την λατρεύω...Λατρεύω, μόνο τον Θεό, αφού, όλα τα άλλα, ειναι ποιήματα Του και τα σέβομαι,αντιστοιχα...
Έχω πρόβλημα, με τη λάθος διατύπωση, αν το καταλαβες...Θέλω να ειμαστε πιο ακριβείς,γιατί οι λάθος λέξεις,μας πάνε αλλού....Και ναι, τότε, επειδή χάνεται το νοημα, ....ψιλοεκνευριζομαι...
Όσο για το μήνυμα περί των 72,θέλω να πω, ότι αν καταλάβουμε,οτι οταν ενεργει ο Θεός,δεν έχει σημασια τι ήταν πριν ο άνθρωπος ή μετά, αλλά, απο το ίδιο το αντικείμενο, εν προκειμένω, την Αγία Γραφή, μελετώντας την, μπορούμε να εξάγουμε τα ανάλογα συμπεράσματα..
Αν κανείς την διαβάσει, θα βγάλει κι αυτός τα εύλογα συμπεράσματα,οπως έβγαλαν και κάποια δις ανθρωπων, που την διάβασαν.Αρνητικά, δεν άκουσα, απο καλοπροαίρετο αναγνώστη της...
Ρηχά ειναι μπείτε..
Απλή λογική, γιατί να το ψάχνουμε τόσο υπο γωνια;
Αγαπητέ makfor, μπορώ να σε διαβεβαιώσω, ότι δεν χρειάστηκε να ηραμήσω, γιατί ότι κάνω, το κάνω εν ψυχρώ,όχι εν θερμώ...Αλλά, ότι κάνεις, πως σου φάινεται,όταν σου το κάνουν;Γιατι ενοχλείσαι,σε ότι επιτρέπεις στον εαυτό σου;Θέσεις φίλε μου..Όσο για θεόπνευστο, ειπες ότι μπορεί να ειναι..Εκεί εμπεριέχεται και το να...Να ψάξουμε τα μηνύματα;
20/02/2010, 11:44:18
trexagireve, επέτρεψε μου να σου πω ότι ύστερα από τη μεταξύ μας ανταλλαγή 2 - 3 μηνυμάτων κάπου δυσκολεύομαι να σε ακολουθήσω στον διάλογο μας.
Ίσως εγώ να μη μπορώ να κατανοήσω τα γραφόμενα σου, ίσως εσύ να μη μπορείς να κατανοήσεις τα γραφόμενα μου, ίσως πάλι κάπου χάνεται η μετάφραση και "χαλάει το γλυκό".

Ειλικρινά το θεωρώ κουραστικό να απαντώ σε απόψεις που εκφράζεις για το πρόσωπο μου και να προσπαθώ αφενός να αναλύσω τους μηχανισμούς σκέψης που ακολούθησες προκειμένου να προβείς σε αυτές κι αφετέρου να προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Όταν αναφέρεις:

quote:
Το ξέρω αγαπητέ μου Dying Incubus,οτι διαφωνεις με όλες,σχεδόν,τις θέσεις των χριστιανών, αλλά δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχουν...

(Η υπογράμμιση δική μου)

δεν εκφράζεις μια άποψη, εκφράζεις μια βέβαιη γνώση κάποιου πράγματος.
Όταν λοιπόν αναφέρεις για κάποιον άνθρωπο ότι ξέρεις μια θέση/στάση/συμπεριφορά του σημαίνει είτε ότι γνωρίζεις αυτόν τον άνθρωπο ώστε να εκφέρεις με μια σχετική βεβαιότητα το συμπέρασμα σου είτε σου έχει παραδεχθεί ο ίδιος αυτό που συμπέρανες.
Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν δεν έχει συμβεί κάτι από τα δύο.

Αναφορικά με το ερώτημα σου:

quote:
Βλέπεις και σε σένα, καθόλου προκατάλειψη όπως στους χριστιανούς;

Δεν γνωρίζω εάν οι Χριστιανοί έχουν προκατάλειψη απέναντι σε κάτι - απαντώ σύμφωνα με το πως κατανόησα την πρόταση σου από την διατύπωση της - όμως στον εαυτό μου δεν βλέπω κάποια προκατάληψη όσον αφορά θρησκευτικά ζητήματα.
Εδώ και πολλά χρόνια έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου αυτό το θέμα.
Επειδή έχω κι εγώ μια επιθυμία να υπάρχει μια σωστή διατύπωση σε κάτι που διαβάζω και σε κάτι που γράφω, είμαι πάρα πολύ προσεκτικός στο τι γράφω και στον τρόπο με τον οποίο το γράφω.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να καταθέσω προς όλους τους συνομιλητές μας ένα από τα πράγματα που αποκόμισα από την έως τώρα συμμετοχή μου σε αυτό το θέμα.

Κατά την διάρκεια των ετών που συμμετέχω στις Συζητήσεις της Κατηγορίας .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-. τόσο ως ένας από τους συνομιλητές όσο κι ως ένας Συντονιστής έχω διαβάσει αρκετές φορές "παράπονα" κάποιων εκ των συμμετεχόντων ότι κάποιες φορές τα μηνύματα τους κι οι απόψεις που αυτά περιέχουν είτε αντιμετωπίζονται με χλευασμό είτε εισπράττουν την ειρωνία και προσβλητικά σχόλια από συνομιλητές τους οι οποίοι έχουν αντίθετη άποψη από εκείνους σε θέματα θρησκείας και θρησκευτικής πίστης γενικότερα.
Χωρίς να επεκταθώ και στην δική τους ίδια στάση απέναντι στους συνομιλητές τους σε διαφορετικές στιγμές, θα περίμενα από τους ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν ένα τέτοιο παράπονο να έχουν την διάθεση και την υπομονή να συμμετέχουν σε ένα διάλογο με σεβασμό στις θέσεις των συνομιλητών τους που εκφράζονται με σεβασμό καθώς επίσης και με την αναγνώριση ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός από τον άλλον κι έχει το δικαίωμα να πρεσβεύει αυτό που τον ικανοποιεί καλύτερα ή απαντά έστω με καλύτερο τρόπο τα δικά του προσωπικά ερωτήματα...

20/02/2010, 12:06:50
Δηλαδή, η άποψη φιλε μου Dying Incubus,δεν προέρχεται απο γνώση, ώστε να την έχουμε και κατανοούμε, για να την ξέρουμε;
Για να μην μπαινουν θέματα, όπως αυτό που θίγεις στο τέλος του μηνύματος σου, πορφανώς,δεν πρέπει να ξεκινάνε ανταλλαγές γλυκόλογων,σε προσωπικά θέμαστα, όταν μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα, με επιχειρήματα..Απλό ειναι νομίζω..Δεν ξέρεις;Μην αρχίζεις τα γλυκόλογα...
Όταν βάζουμε στοιχεία, οι προσωπικές απόψεις για τους άλλους,δεν ειναι απαντήσεις...Κι αυτό,επειδή συμβάινει συχνά, δείχνει ένδεια και φτώχεια λόγου και επιχειρημάτων, κάτι σίγουρο για την εποχή μας...
Ας μην καταλήγουν εκεί, όσοι δεν έχουν επιχειρήματα...
Κι ειδικα αυτόν τον σεβασμό προς τον συνομιλητη, πρέπει να τον ζητήσεις, απο όσους πιστευουν οτι οι άλλοι είναι ...κουτοχριστιανοί,βλάχοι, όπω λάχει,κλπ και δεν δικαιούνται να έχουν άποψη, ή να ΄χουν ....δικιο...
Διότι, αυτο πειράζει πιο πολύ μερικούς εδώ μέσα..Όχι η άποψη, αλλά το ότι ο άλλος έχει δίκαιο..Κι αυτό είναι ανησυχητικό...
20/02/2010, 12:17:36
Εντάξει, trexagireve.

Καλή σου μέρα!

22/02/2010, 10:02:32
quote:

Δηλαδή, η άποψη φιλε μου Dying Incubus,δεν προέρχεται απο γνώση, ώστε να την έχουμε και κατανοούμε, για να την ξέρουμε;
Για να μην μπαινουν θέματα, όπως αυτό που θίγεις στο τέλος του μηνύματος σου, πορφανώς,δεν πρέπει να ξεκινάνε ανταλλαγές γλυκόλογων,σε προσωπικά θέμαστα, όταν μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα, με επιχειρήματα..Απλό ειναι νομίζω..Δεν ξέρεις;Μην αρχίζεις τα γλυκόλογα...
Όταν βάζουμε στοιχεία, οι προσωπικές απόψεις για τους άλλους,δεν ειναι απαντήσεις...Κι αυτό,επειδή συμβάινει συχνά, δείχνει ένδεια και φτώχεια λόγου και επιχειρημάτων, κάτι σίγουρο για την εποχή μας...
Ας μην καταλήγουν εκεί, όσοι δεν έχουν επιχειρήματα...
Κι ειδικα αυτόν τον σεβασμό προς τον συνομιλητη, πρέπει να τον ζητήσεις, απο όσους πιστευουν οτι οι άλλοι είναι ...κουτοχριστιανοί,βλάχοι, όπω λάχει,κλπ και δεν δικαιούνται να έχουν άποψη, ή να ΄χουν ....δικιο...
Διότι, αυτο πειράζει πιο πολύ μερικούς εδώ μέσα..Όχι η άποψη, αλλά το ότι ο άλλος έχει δίκαιο..Κι αυτό είναι ανησυχητικό...

Ευάγγελε ,αγαπητέ μου Ευάγγελε σύνελθε ?
Το esoterica.gr δεν πλερώνει τον αγαπητό και αξιοσέβαστο φίλο μας Dying_Incubus ,για τις προσωπικές του απόψεις .
Αλλά για να …,
Μαζεύει πελάτες .
Να αυξάνει το πελατολόγιο ,η έστω να κρατάει σταθερά τα νούμερα επισκεψιμότητας .
Δεν είναι ανιδιοτελές ίδρυμα το esoterica ….,
Σκέψου το .
Είσαι νούμερο ,πώς να το κάνουμε .
Με κατάλαβες φίλε μου ?

Κατανόησες τώρα την συμπεριφορά του φίλου μας ?

22/02/2010, 10:14:02
Το λιγότερο τον καταλαβαίνω και το περισσότερο ..συμπάσχω, μαζί του,για τη λεπτή θέση που έχει ο φίλος D.I., φίλε μου alfa-omega,
αλλά στη ρήμα του λόγου, ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά...
Ξέρει, όμως κι αυτός, ότι του έχω ....αδυναμια, γιατί έχω καταλάβει ότι έχει πνεύμα..Ε, αυτο το πνεύμα του με παρασύρει..
Επειδή έχει...Να με συμπαθάει, που τον ..τυρρανάω λίγο...Το κάνω με την αρχική έννοια της λέξης...
Και φυσικά, ότι δεν σταματάει ο διάλογος,έτσι..Μάλλον ξεκιναει, πράγμα καλό...Δεν θέλω κάποιος να μου πει ότι έχω δικιο,γιατί κανείς
δεν έχει απολυτο δίκιο, να το πάμε παραπέρα με ενδιαφέρει..Όλοι μας,γιατί μόνος του, πιστεύω, δεν μπορεί κανείς α δι, ότι αφορά το σύνολο του ανθρώπου..
Έτσι έχω την εντυπωση ότι έγινε, για να είμαστε μαζί, οι άνθρωποι,αλλά με ιδιαιτερότητα, έκφρασης ο καθένας...Αλλοιώς
θα πλήτταμε, με την ταυτοσημότητα μας.....