- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο2 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
[/quote]
Κοίταξε φίλε μου.
Καλό θα είναι να ρίξεις μια ματιά σε αυτά που γράφω για το γλυκαιμικό δείκτη.
Τα φρέσκα φρούτα ειδικά στον αποχυμωτή δεν είναι οτι το καλύτερο για κάποιον που θέλει να κάψει λίπος.
Τα σταφύλια εχουν αρκετά σάκχαρα και υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Ούτε αυτά.
Οι πατάτες ακόμα και βραστές είναι οτι το χειρότερο αφου ο γλυκαιμικός τους δείκτης αγγίζει το 85.
Το α και το ω για κάποιον που θέλει να πάρει βάρος ή θέλει να χάσει βάρος είναι να καταναλώνει τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Πρωτείνες φίλε μου, δεν βλέπω στη διατροφή σου να εχεις μέσα όσπρια, γαλακτοκομικά, λιπαρά οξέα.
Βρώμη φίλε μου, ωμή μάθε να την τρώς.. με μέτρο φυσικά..
Αν τα διάβασα??Ασφαλώς!! Αλλά αμα δεν σ αρέσει κατι το προσπερνάς.
Εν πάσει περιπτώσει και εγώ αναθεώρησα αυτή τη δίαιτα. Θα αφαιρέσω, σταφύλια, πατάτες και αυτα με ψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Θα προσθέσω πλήρες ρυζι, τζατζίκι αντι για σκορδαλιά όπως επίσης και στήθος κοτόπουλο και σολωμό-σαρδέλλα ή άλλο ψάρι με Ω3(ίσως και μουρουνόλαδο) όπως επίσης θα προσθεσω φακές, γίγαντες και φρέσκα φασολάκια και χούμους. Επίσης για πρώτο γεύμα θα βάλω βρώμη σε γάλα σόγιας ή απαχο γάλα στυλ μουσλι.
Το οτι εχεις κολλήσει εκεί αναμενόμενο είναι.
Ολοι κολλούν.
Απλά θα παραμείνεις εκεί που είσαι, τρώγοντας στεγνά και καθαρά ισορροπημένα, τροφές με χαμηλό έως μεσαίο γλυκαιμικό δείκτη.
Θα αρχίσεις να παίρνεις 1 εως 2 κιλά θα τα χάνεις, θα ξαναπαίρνεις θα ξαναχάνεις ούτως ώστε πάρεις κάποια μυικά κιλά επάνω σου απο τη διαδικασία αυτή.
Του χρόνου με το καλό την άνοιξη εάν πάς καλά μπορείς να ξαναξεκινήσεις να χάνεις.
Αυτό που έχει σημασία φίλε μου είναι η δραστηριότητα.
Αυτό θα σε κάνει να νοιώσεις καλά.
Οτι το καλύτερο είναι το περπάτημα σε καθημερινή βάση.
Το τρεξιματάκι 2 φορές εβδομαδιαίως καλό θα είναι.
Το κολύμπι 1 φορά εβδομαδιαίως.
Τώρα με σκότωσες τελείως. Σίγουρα θα αυξήσω περπάτημα, ποδήλατο και ανεβοκατέβασμα σκάλας. Δηλαδή ραντεβού του χρόνου??
Θα ψάξω για λιπομετρητή
Τα βότανα θέλουν λίγο προσοχή.
Ενα αφέφημα ημερησίως καλό είναι.
Αυτά τα σούπερ μίξ εχουν αρκετές φορές δυσάρεστες παρενέργειες η ηπιότερη όλων ειναι η διάρροια.
Το μείγμα θα το φτιάξω αλλά θα πίνω μόνο μία κούπα την ημέρα.
Δυο ερωτήσεις. Ξέρεις το sweden bitter? Το ρόλο παίζει?
Σε κάποιο post γράφεις, βότανα μόνο συσκευασμένα?
Γιατί? Δηλαδή να μην πέρνω μάτσους φασκόμηλο και ρίγανη από λαική?
Επίσης το πράσινο τσαί(golden nagets), την εχινάκεια, το γαιδουράγκαθο , το ταραξάκο και κάποια άλλα, τα πέρνω κατευθείαν απο γνωστό μου μεγαλοεισαγωγέα, έναν απο αυτούς που προμηθεύουν αυτούς που τα συσκευάζουν και τα πουλάνε στην αγορά 2-6ευρω τα 30-40γραμμ.
Τα πέρνω σε μισόκιλα, χοντρική, σε καλή τιμή.
Οταν πέσω στα 78 θα σε ενημερώσω. Ισως θα πρέπει να κάνω πάρτυ!!?
Ευχαριστώ :-)
Edited by - allzzaro on 27/08/2009 22:34:54
[/quote]
quote:
Τώρα με σκότωσες τελείως. Σίγουρα θα αυξήσω περπάτημα, ποδήλατο και ανεβοκατέβασμα σκάλας. Δηλαδή ραντεβού του χρόνου??
Θα ψάξω για λιπομετρητή
Εχω αναφερθεί φίλε μου στους ΜΚΣ.
Μπορείς να ψάξεις στο παλιό τόπικ..
Θέλει περπάτημα φίλε μου.
Πολύ περπάτημα.
Ασε τα ποδήλατα και τα ανεβοκατεβάσματα σκάλας.
Το περπάτημα είναι τέχνη.
Οσοι μπορείτε να το καταλάβετε αυτό, οσοι μπορείτε να το εμπεδώσετε θα μπορέσετε και να το υλοποιήσετε.
Η καύση λίπους, επιτυγχάνεται απο το 50% ΜΚΣ (Μέγιστων Καρδιακών Σφυγμών) εως και το 80% ΜΚΣ.
Ο ΜΚΣ διαφέρει απο άτομο σε άτομο και απο ηλικία σε ηλικία.
Ετσι λοιπόν ξεκινά κάποιος να περπατά κρατώντας τους καρδιακούς του σφυγμούς ανάμεσα στο 50% και 80%.
Εκεί ο οργανισμός θέτει σε λειτουργία τον αερόβιο μηχανισμό, ο οποίος χρησιμοποιεί αποκλκειστικά, σχεδόν αποκλειστικά το λίπος ως ενέργεια. Εάν κάποιος ξεπεράσει το 80% των ΜΚΣ εκεί ο οργανισμός χρησιμοποιεί περισσότερο την αποθηκευμένη ενέργεια και οχι το λίπος.
Για ασφάλεια λοιπόν ας μην ξεπερνά κάποιος το 80%.
Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι οτι ενας υπερδραστήριος άνθρωπος, ενας αθλούμενος ο οποίος ενεργοποιεί τον αερόβιο μηχανισμό του σε ήπια μορφή καθημερινώς, 2 φορές εβδομαδιαίως σε οξύς ρυθμούς, ενεργοποιεί τον εναερόβιο μηχανισμό του 3 φορές εβδομαδιαίως σε ήπια μορφή θωρακίζει τον οργανισμό του.
Κάτι πολύ σημαντικό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι οτι το άτομο αυτό ανεξαρτήτου ηλικίας (εξαιρούνται τα βρέφη) εχει πολύ χαμηλούς καρδιακούς σφυγμούς σε κατάσταση ηρεμίας.
Οι καρδιακοί σφυγμοί σε κατάσταση ηρεμίας κυμαίνονται απο 65 εως 90.
Ο υπερδραστήριος άνθρωπος εχει πολύ χαμηλούς σφυγμούς 54 ακόμα και 52. Αυτό σημαίνει πολύ καλή λειτουργία ροής του αίματος, μακροζωία, και το κυριώτερο αντοχή. Κάποιος που εχει 90 ΚΣ με ενα ανέβασμα σκάλας σκαρφαλώνει στους 120-150 και η γλώσσα γίνεται γραβάτα ενώ ο γυμνασμένος για να φτάσει τους 150 θα πρέπει να φτάσει το διάδρομο στο 13.
Σηκωθείτε λοιπόν απο καναπέδες, κρεβάτια, καρέκλες, πολυθρόνες, σκαμνιά, σέλες και γιαδούρια και κουνήστε λίγο τον..
quote:
Δυο ερωτήσεις. Ξέρεις το sweden bitter? Το ρόλο παίζει?
Αυτό βασίζεται πάνω σε μία μυστική συνταγή της Μαρίας Τρεμπέν μιας Σουηδής αν θυμάμαι καλά βοτανολόγου και παραδοσιακής ιατρικής.
Κακό δεν κάνει τα χρήματα σου χαλάς.
quote:
Γιατί? Δηλαδή να μην πέρνω μάτσους φασκόμηλο και ρίγανη από λαική?
Τα περισσότερα απο αυτά είναι με λιπάσματα, είναι ψεκασμένα, είναι κακής ποιότητας. Αλλα απο αυτά είναι σε αποθήκες χρόνια αποξηραμένα εχουν πάει κατσαρίδες, ποντίκια κλπ.
Ειδικά το φασκόμηλο καλό θα είναι κάποιος να το καλλιεργεί μόνος του.
quote:
Επίσης το πράσινο τσαί(golden nagets), την εχινάκεια, το γαιδουράγκαθο , το ταραξάκο και κάποια άλλα, τα πέρνω κατευθείαν απο γνωστό μου μεγαλοεισαγωγέα, έ
Καλό θα είναι να μην τα μπερδεύεις.
Φίλε μου οι φαρμακευτικές ουσίες των βοτάνων εχουν μια παράξενη θα έλεγα δράση που για να αποδώσει χρειάζεται μια πολύ εξειδικευμένη διαδικασία.
Απο τη συλλογή του βοτάνου εως και τον τρόπο που θα το πιεί κάποιος.
Δεν είναι το ιδιο να τα συλλέγεις βαναύσα και ανελέητα ενα φυτό καταστρέφοντας το, απο το να το καλλιεργείς εσύ ο ίδιος με πολύ φροντίδα και αγάπη και να συλλέγεις τα άνθη του, τους καρπούς του ή τα φύλλα του έτσι οπως του αρμόζει.
Αλλες ουσίες θα δώσει στην πρώτη περίπτωση άλλες στη δεύτερη.
Τα ζώα παλιά οι σφάχτες γνώριζαν οτι θα έπρεπε να τα θανατώσουν ακαριαία. Η ίδια τακτική χρησιμοποιείται και σήμερα διαφορετικά το ζώο εκρίνει κάποιες ορμόνες ειδικά το γαλακτικό οξύ οπότε...
Και τα ζώα και τα φυτά δεν είναι προς κατανάλωση. Δεν είναι τροφή μας. Απλά χρησιμοποιούμε τα προιόντα τους και θα πρέπει να τους λέμε και ευχαριστώ..
Μην καταπίνετε λοιπόν τόννους βοτάνων, μην μπερδεύετε τις φαρμακευτικές τους ουσίες, μην τα πολυβράζετε γιατί γίνονται πλέον τοξικά και το κυριώτερο οταν πίνετε ενα βότανο πχ το φασκόμηλο θα πρέπει να το πίνετε ευχάριστα και οχι εξαναγκαστικά και το άρωμα του θα πρέπει να σας δίνει μια ευχάριστη διάθεση.
Σεβαστείτε τη φύση, τα ζώα, το περιβάλλον και μην ισοπεδώνετε τα πάντα.
Η χρήση των φαρμακευτικών ουσίων των βοτάνων εχει να κάνει και με την ψυχολογία μας. Με τη ιδέα και μόνο οτι πίνουμε κάτι που θα μας κάνει καλό μας κάνει καλό, ας είναι ακόμα και νερό. Αυτό στην φαρμακευτική λέγεται ``εικονικό φάρμακο``...
quote:
Οταν πέσω στα 78 θα σε ενημερώσω. Ισως θα πρέπει να κάνω πάρτυ!!?
χμ.. και αν πέσεις στα 65 τι θα πρέπει να κάνεις?![]()
Edited by - allzzaro on 28/08/2009 20:36:25
quote:
Τα ζώα παλιά οι σφάχτες γνώριζαν οτι θα έπρεπε να τα θανατώσουν ακαριαία. Η ίδια τακτική χρησιμοποιείται και σήμερα διαφορετικά το ζώο εκρίνει κάποιες ορμόνες ειδικά το γαλακτικό οξύ οπότε...
Ίσως ήξεραν κάτι που εμείς έχουμε ξεχάσει. Απ' ότι ξέρω μόνο στην εβραϊκή κουλτούρα επιζεί ακόμη, μιας και για ονομαστεί ένα κρέας ως kosher πρέπει να σφαγεί ανώδυνα και με μια κίνηση από ειδικευμένο ραβίνο σε μια διαδικασία που καλείται shechita. Επίσης αποφεύγεται η βρώση ορισμένων κομματιών που "κρατούν" αίμα.
Για τον λιπομετρητή που ρωτάει ο φίλος σίγουρα τον έχει. Λέγεται καθρέφτης! Οι ζυγαριές που μετράνε το λίπος είναι ΟΛΕΣ άχρηστες, όπως επίσης και η μέθοδος "είσαι 1,76 πρέπει να είσαι 76 κιλά". To internet είναι γεμάτο προγράμματα που λένε μετρήστε ύψος, βάρος, στήθος, κοιλιά, μπράτσα και ιδού το αποτέλεσμα... και όποιος το κάνει βγαίνει υπέρβαρος. Ο οκτώ φορές μίστερ ολύμπια, Ρόνι Κόλεμαν με ύψος 1,80 και βάρος 140 κιλά φαίνεται παθολογικά παχύσαρκος!
Οι διαιτολόγοι χρησιμοποιούν δερματοπτυχόμετρο π.χ http://www.e-farmacy.gr/product_info.php?products_id=846 (δεν κάνω διαφήμιση).
Στα εργομετρικά κέντρα γίνεται μέτρηση του λίπους με βύθιση του σώματος σε νερό, και ζύγιση εντός και εκτός νερού. Με βάση την αρχή του Αρχιμήδη βγαίνει το ποσοστό λίπους, μιας και το λίπος έχει άλλο ειδικό βάρος από τη σάρκα και τα κόκκαλα. Εντελώς ακριβής μέτρηση βγαίνει μόνο με αξονική τομογραφία, όπου το λίπος διαγράφεται ξεκάθαρα. Στα ιατρικά κέντρα χρησιμοποιούν το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας που κανονικά μετρά την οστεοπόρωση. Έχε όμως υπόψη σου ότι είναι ακριβό και τρως μπόλικη ακτινοβολία. Για μένα πάντως καλύτερη και φτηνότερη μέθοδος είναι η τσιμπίδα που σου έδειξα παραπάνω.
Έχω ακούσει και για αιματολογικές εξετάσεις αλλά δεν το έχω τσεκάρει.
quote:
Ίσως ήξεραν κάτι που εμείς έχουμε ξεχάσει. Απ' ότι ξέρω μόνο στην εβραϊκή κουλτούρα επιζεί ακόμη, μιας και για ονομαστεί ένα κρέας ως kosher πρέπει να σφαγεί ανώδυνα και με μια κίνηση από ειδικευμένο ραβίνο σε μια διαδικασία που καλείται shechita. Επίσης αποφεύγεται η βρώση ορισμένων κομματιών που "κρατούν" αίμα.
Στη ``βίβλο`` στο κεφάλαιο Γέννεσις παρ` 4 αναφέρεται ρητώς η εντολή του Θεού σε οτι αφορά την τροφή του ανθρώπου και οχι μόνο..
Μετά τον κατακλυσμό του Νώε και πάλι αναφέρεται η εντολή του Θεού για το ίδιο θέμα αλλά αυτή τη φορά ερμηνεύεται ως αίμα.
Για το λόγο αυτό οι εβραίοι αφαιμάζουν τα σφάγια.. εντολή Θεού..![]()
quote:
Οι ζυγαριές που μετράνε το λίπος είναι ΟΛΕΣ άχρηστες, όπως επίσης και η μέθοδος "είσαι 1,76 πρέπει να είσαι 76 κιλά".
Ολες δεν θα το έλεγα.
Υπάρχουν αρκετές που είναι καλές.
Οι ζυγαριές αυτές θέλουν κάποιες ρυθμίσεις.
Εάν κάποιος μάθει να τις χρησιμοποιεί κάνουν αρκετή καλή δουλειά.
quote:
To internet είναι γεμάτο προγράμματα που λένε μετρήστε ύψος, βάρος, στήθος, κοιλιά, μπράτσα και ιδού το αποτέλεσμα... και όποιος το κάνει βγαίνει υπέρβαρος. Ο οκτώ φορές μίστερ ολύμπια, Ρόνι Κόλεμαν με ύψος 1,80 και βάρος 140 κιλά φαίνεται παθολογικά παχύσαρκος!
Εχω παραθέσει σχετικούς πίνακες σε οτι αφορά το ύψος και το βάρος.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4980&whichpage=34&ARCHIVE=
Με τρείς σκελετικές κατηγορίες τον ελαφρύ τύπο, τον μεσαίο και τον βαρύ. Τώρα ο Κόλεμαν Σέρτζιο Ολίβα και οι υπόλοιποι αυτοί δεν αφορούν φυσιολογικούς ανθρώπους. Εντάξει σαν παράδειγμα το έφερες αλλά νομίζω οτι οι τρείς αυτές σκελετικές κατηγορίες οι οποίες είναι εύκολο να μάθει κάποιος σε ποιά ανήκει μετρώντας την περίμετρο του καρπού του.
http://www.chabad.gr/generic_cdo/aid/113424/jewish/Kosher.htm
κι εδώ
http://www.chabad.gr/templates/articlecco_cdo/aid/66080/jewish/Kosher-products-list.htm
δεν είμαι εβραϊκής καταγωγής αλλά μου φαίνεται ότι αν μη τι άλλο φροντίζουν για το φαγητό τους πιο πολύ από εμάς.
Για τις ζυγαριές που λες (τις καλές) μήπως μπορείς να μας δείξεις ένα τέτοιο δείγμα; Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το ποσοστό λίπους μπορεί να μετρηθεί μόνο το βάρος. Σε μια τέτοια που είχα ανεβεί κάποτε θυμάμαι ότι μόλις ανέβασα την ηλικία μου ένα χρόνο, μου έδειξε κι άλλο ποσοστό λίπους. Επειδή όμως εκτιμώ τις γνώσεις σου και σε πιστεύω, πιθανόν στην αγορά να έχει βγει και κάτι καλύτερο που δεν το ξέρω. Τέλος τι πάει να πει "φυσιολογικός άνθρωπος"; Βλέπω κάτι παλιούς μου συμμαθητές και είναι άλλος με κάτασπρα μαλλιά, άλλος φαλακρός κι άλλος με χοληστερίνη. Αφού αυτοί είναι η πλειονότητα, τότε εγώ είμαι ο αφύσικος με αυτή τη λογική. Αν μια συσκευή μετρά το λίπος, τότε θα πρέπει να μετρά το ίδιο καλά την κυρά Κατίνα και τον αθλητή.
quote:
δεν είμαι εβραϊκής καταγωγής αλλά μου φαίνεται ότι αν μη τι άλλο φροντίζουν για το φαγητό τους πιο πολύ από εμάς.
Φίλε μου veritas..
Tα ζώα είναι ζωντανά πλάσματα.
Δεν είναι τροφή.
Τώρα οι εβραίοι εχουν κάποιο ιδιαίτερο λόγο να το κάνουν αυτό.
Μην ξεχνάς οτι στη βίβλο αναφέρεται ρητά η τροφή του ανθρώπου.
Βέβαια αυτό αναφέρεται και στη Ελληνική κοσμογονία.
Η Ελληνική κοσμογονία βέβαια θεωρείται μυθολογία έτσι χεστήκαμε που λένε τι λέει.
Δεν συμβαίνει ομως και το ίδιο με τους Εβραίους οπου η κοσμογονία τους δεν θεωρείται μυθολογία αλλά ντοκουμέντο.
Αρα η εντολή του Θεού είναι νόμος.
Εαν διαβάσεις προσεκτικά το κομμάτι αυτό θα διαπιστώσεις οτι, σαν να έχει χαθεί κάτι, σαν να λείπει κάτι και αφήνεται να εννοηθεί οτι ο θεός απαγορεύει να τρώμε αίμα.
quote:
Για τις ζυγαριές που λες (τις καλές) μήπως μπορείς να μας δείξεις ένα τέτοιο δείγμα;
Πολύ ευχαρίστως.
Εχω μια με υπέρυθρες φορητές ενδείξεις, ευανάγνωστες.
Μετρά με ακρίβεια το βάρος, το ποσοστό λίπους, το ποσοστό μυών και τα ποσοστά υγρών.
Ρυθμίζεις φύλο, ηλικία, ύψος , δραστηριότητα και σου βγάζει και το ποσοστό των ημερήσιων θερμίδων. Αποθηκεύει τις ρυθμίσεις για 10 διαφορετικά άτομα και κρατά τις μετρήσεις στη μνήμη.
Σε μετρήσεις με δερματοπτυχόμετρο το ποσοστό λίπους σε εμένα είναι 12%. Αυτή με βγάζει 11,8. Μεγάλη ακρίβεια.
Το μόνο κακό που έχει είναι οτι εάν κάνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή δεν δείχνει σωστά. Και για αυτό ομως εχει κάποιες ρυθμίσεις.
quote:
Τέλος τι πάει να πει "φυσιολογικός άνθρωπος"; Βλέπω κάτι παλιούς μου συμμαθητές και είναι άλλος με κάτασπρα μαλλιά, άλλος φαλακρός κι άλλος με χοληστερίνη. Αφού αυτοί είναι η πλειονότητα, τότε εγώ είμαι ο αφύσικος με αυτή τη λογική.
Δεν ξέρω τι εννοείς οταν λές οτι είσαι αφύσικος.
Εννοείς οτι διαφέρεις των συμμαθητών σου? οτι δλδ φαίνεσαι πιο νέος?
Εγώ οταν λέω ``αφύσικος`` εννοώ τη ``σωματική διάπλαση`` αυτού του είδους. Και αυτό γιατί κάνω 35 χρόνια βάρη και δεν έχω καταφέρει ποτέ μου να πάρω μυικά κιλά ετσι οπως εννοούνται στη σωματική διάπλαση.
Γνωρίζω πολύ καλά το σύστημα διατροφής αυτών των αθλητών και το θεωρώ ``αφύσικο``. Το αφύσικο έχει να κάνει με τα πάρα πολύ υψηλά ποσοστά πρωτεινών τα οποία δεν μπορεί να ληφθούν απο φυσικά προιόντα.
Ετσι ολοι αυτοί οι μύς υπερτρέφονται αφύσικα.
Αν εννοείς αυτό!!!
quote:
Αν μια συσκευή μετρά το λίπος, τότε θα πρέπει να μετρά το ίδιο καλά την κυρά Κατίνα και τον αθλητή.
Μια δοκιμή θα σε πείσει..![]()
Edited by - allzzaro on 29/08/2009 19:05:00
Είναι γνωστό ότι το σώμα δεν μπορεί να επεξεργαστεί πάνω από 40 περίπου γραμμάρια πρωτείνης την κάθε φορά. Αυτές είναι οι αντοχές που έχει το συκώτι, και γι' αυτό οι επαγγελματίες της σωματικής διάπλασης ξυπνάνε το βράδυ και τρώνε. Παρά ταύτα το γεγονός παραμένει ότι οι μύες αποτελούνται κατά 90% από πρωτείνη και νερό. Έτσι η πρωτείνη στην τροφή είναι απαραίτητη. Τώρα για το ότι δεν έχεις πάρει μυικό ιστό ίσως έπαιξαν ρόλο γενετικοί παράγοντες. Ξεχνάς επίσης ότι οι αθλητές του bodybuilding πολλές φορές γνωρίζουν για τη διατροφή και το σώμα περισσότερα από πολλούς γιατρούς και αυτό ίσχυε από την αρχαιότητα. Οι πυθαγόριοι π.χ παρότι χορτοφάγοι, υπερσίτιζαν τους αθλητές τους με κρέας. Κάθε ακρότητα φυσικά οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα, και είναι καταδικαστέα.
quote:
Έτσι η πρωτείνη στην τροφή είναι απαραίτητη.
To οτι είναι απαραίτητη δεν το αμφισβητεί κανείς.
quote:
Αυτές είναι οι αντοχές που έχει το συκώτι, και γι' αυτό οι επαγγελματίες της σωματικής διάπλασης ξυπνάνε το βράδυ και τρώνε.
Οι επαγγελματίες φίλε μου veritas δεν ξυπνούν απλά το βράδυ.
Οι επαγγελματίες εχουν ενα ολόκληρο φαρμακείο σπίτι τους.
Πρωτείνες όγκου, πρωτείνες γράμμωσης, βιταμίνες, αμινοξέα σε υγρή μορφή και σε κάψουλες, κρεατίνες, νιτρικό οξείδιο, θερμογενετικά λιποδιαλυτικά.. κλπ.
Τα ποσοστά πρωτείνης τα οποία καταναλώνουν είναι τεράστια.
250 γρ πρωτείνης ημερησίως καταναλώνει ενας μέσος bodybuilder χώρια τα αμινοξέα...
quote:
Ξεχνάς επίσης ότι οι αθλητές του bodybuilding πολλές φορές γνωρίζουν για τη διατροφή και το σώμα περισσότερα από πολλούς γιατρούς και αυτό ίσχυε από την αρχαιότητα.
Οι αθλητές του bodybuilding φυσικά και γνωρίζουν τα πάντα για την διατροφή. Αλλωστε παραπέμπω αρκετούς στην ιστοσελίδα του bodybuilding.gr. Το οτι γνωρίζουν τα πάντα για την διατροφή αυτό δεν σημαίνει οτι το άθλημα αυτό είναι και οτι το καλύτερο για την υγεία και το παρουσιαστικό ενός ανθρώπου.
Η σωματική διάπλαση φίλε μου veritas έχασε την αξία της απο τις αρχές του 1990. Σήμερα δε εχει χάσει την μπάλα..
quote:
Τώρα για το ότι δεν έχεις πάρει μυικό ιστό ίσως έπαιξαν ρόλο γενετικοί παράγοντες.
Παίζει ρόλο το φαγητό.
Κανείς δεν μπορεί με φυσικές τροφές να πάρει πάνω απο 7 κιλά μυικού όγκου καθαρά εννοείται. Και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια.
Εγώ δεν τρώω κρέας. Τρώω ελάχιστα..
Αν τώρα αυτό που είναι "φυσική τροφή" είναι νορμάλ να το τρώει ένας ενήλικας,τότε πάω πάσο.
[URL=http://www.imageshack.gr/view.php?file=eyyddyzrk6lx17agj5dc.jpg]
[/URL]
Σου επισυνάπτω και αυτή την λεπτομέρεια οπου κουμπώνει το χειριστήριο..
[URL=http://www.imageshack.gr/view.php?file=y7aztgijug1qj9ssxlrh.jpg]
[/URL]
Εδώ είναι το χειριστήριο. Μέσω υπερύθρων μεταβιβάζει τις πληροφορίες στο χειριστήριο η ζυγαριά. Ετσι δεν χρειάζεται κάποιος να σκύβει για να δεί τις πληροφορίες μπορεί ή να το κρατά στο χέρι ή να του ακουμπά κάπου.
[URL=http://www.imageshack.gr/view.php?file=jzxfk11ywd0p6lcsowz5.jpg]
[/URL]
Εχω και αλλες φυσικά.
Αυτή είναι η φτηνότερη και η καλύτερη.
Αρκετές λιπομετρικές ζυγαριές μετρούν το λίπος σε κιλά.
Αλλες το μετρούν σε ποσοστά.
Η συγκεκριμένη το μετρά σε ποσοστά. Για να το μετατρέψεις σε κιλά απλά πολλαπλασιάζεις το ποσοστό χ το βάρος..![]()
Συγνώμη για αυτά που βγάζει στις εικόνες δεν μπορώ να τα βγάλω..
Edited by - allzzaro on 30/08/2009 18:33:42
Προς τον Κύριο Χρήστο Ρίζο.
Το μήνυμα αυτό έχει αποσταλεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του περιοδικού "Μυστική Ελλάδα", όπως αυτή αναφέρεται στο περιοδικό.
Κύριε Ρίζο,
Κατά το παρελθόν επικοινώνησα μια φορά με το περιοδικό "Strange" για να δώσω τα συγχαρητήρια μου για ένα άρθρο σας, στο τεύχος 57, με τίτλο Ναυάγια και Θησαυροί στις Ελληνικές Θάλασσες. Άλλη μια φορά επικοινώνησα πρόσφατα, όταν πρωτοκυκλοφόρησε το περιοδικό "Μυστική Ελλάδα", για να σας κάνω γνωστό ότι μπορώ να σας στείλω προς δημοσίευση ένα άρθρο σχετικό με κρυμμένους θησαυρούς και λαϊκές δεισιδαιμονίες.
Στο δεύτερο αυτό μήνυμα δεν μου απάντησε κανείς και έτσι σκέφτηκαν ότι ίσως η πολιτική σας είναι να μην δημοσιεύετε άρθρα αναγνωστών ή ότι δεν σας ενδιέφερε το συγκεκριμένο θέμα. Φανταστείτε την έκπληξη αλλά και τον προβληματισμό και την οργή μου, όταν είδα ότι στο τεύχος 2 του περιοδικού "Μυστική Ελλάδα" είχατε αφιέρωμα με τίτλο "Χαμένοι θησαυροί στην Ελλάδα''. Προς έκπληξη μου διαπίστωσα ότι είχατε πάρει σχεδόν τα πάντα από το Coinsmania Portal, μια από τις ιστοσελίδες μου που βρίσκεται στην διεύθυνση: http://www.cmforum.joyhost.gr
Βεβαίως πρέπει να τονίσω ότι πάντοτε πίστευα και πιστεύω ακόμη, στην ελεύθερη διακίνηση των προϊόντων λόγου και τέχνης και παρά το γεγονός ότι ετοιμάζω ένα βιβλίο σχετικό με κρυμμένους θησαυρούς στην Ελλάδα, κάποια στοιχεία, ευτυχώς πολύ λίγα, τα παρουσιάζω στην ιστοσελίδα μου. Ομολογώ ότι έχω κρατήσει ένα πολύ μεγάλο όγκο πληροφοριών και αυτό παρά την θέληση μου, γιατί κάποιοι καλοί φίλοι επέμεναν ότι μπορεί να πέσω θύμα αντιγραφής και ίσως βρω και κανένα βιβλίο μπροστά μου από άλλο συγγραφέα με το δικό μου υλικό. Έτσι παρά την πίστη μου ότι η πληροφορία πρέπει να είναι προσιτή και ελεύθερη για όλους, κράτησα το υλικό μου με την σκέψη ότι μετά την έκδοση του βιβλίου θα το ανεβάσω στην ιστοσελίδα ώστε να είναι διαθέσιμο στον καθένα.
Εδώ να πω πως οτιδήποτε βρίσκεται στις ιστοσελίδες coinsmania είναι κατοχυρωμένο. Έτσι για παράδειγμα το υλικό που χρησιμοποιήσατε για τους κρυμμένους θησαυρούς, βρίσκεται σε κλεισμένο και ταχυδρομημένο φάκελο με αριθμό κατάθεσης για την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων: RE140085829GR, καθώς και σε συμβολαιογράφο. Επίσης υπάρχουν μέσα στο υλικό κάποια εσκεμμένα λαθάκια ώστε να μπορώ να αποδείξω, αν χρειαστεί, ότι το υλικό είναι δικό μου. Μια ακόμη δικλείδα ασφαλείας δηλαδή.
Αυτό που με ενόχλησε αφάνταστα είναι το γεγονός ότι δεν μπήκατε καν στον κόπο να μου ζητήσετε την άδεια για την δημοσίευση του υλικού που χρησιμοποιήσατε. Δεν θα σας το αρνιόμουν, αλλά όπως φαίνεται αυτό που θέλατε να αποφεύγεται ήταν η αναφορά στην πηγή και στο όνομα μου. Αυτό ήταν και το μόνο που θα σας ζητούσα αν με ρωτάγατε. Έτσι με την ιδιότητα του ερευνητή οικειοποιηθήκατε το υλικό μου, ένα έτοιμο υλικό και το παρουσιάσατε σαν δική σας έρευνα.
Αυτό που με εξόργισε είναι ότι αναφερθήκατε σε προσωπικές μου ιστορίες και τις παρουσιάσατε σαν "μαρτυρίες φίλων σας". Έτσι την ιστοριούλα "ο σκοπός και οι χρυσοθήρες" που αποτελεί προσωπική μου εμπειρία, εγώ ήμουν ο έφεδρος αξιωματικός της ιστορίας, την παρουσιάσατε σαν μαρτυρία φίλου. Αλήθεια μήπως σας την είπα εγώ και δεν το θυμάμαι; Γιατί δεν αναφερθήκατε στην πηγή;
Επίσης η ιστορία για το Πήλι και το Σαρακίνηκο Ευβοίας είναι προϊόν προσωπικής έρευνας στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Η ιστορία "οι λίρες των ανταρτών" είναι μαρτυρία στενού μου φίλου, που μου την διηγήθηκε και αναφέρεται στον παππού του. Και αυτή την παρουσιάσατε σαν μαρτυρία φίλου σας.
Παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε αν προτίθεστε στο επόμενο τεύχος του περιοδικού "Μυστική Ελλάδα" να επανορθώσετε αυτή την αδικία και να αναφέρετε το όνομα μου, καθώς και την διεύθυνση της ιστοσελίδας που βρήκατε και πήρατε το υλικό για το επίμαχο άρθρο.
Αθήνα, 04/08/2004,
Ιωάννης Μπαϊμπάκης
http://www.cmforum.joyhost.gr
------------------------
Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.
Περιμένω με ανυπομονησία νέα σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης (όπως και οι περισσότεροι χρήστες αυτού του forum, φαντάζομαι).
Πάντοτε με ενοχλούσες ο πληθυντικός, έτσι θα χαιρόμουν αν με λέγατε σκέτο Γιάννη.
Φίλε ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ είναι φοβερό αυτό. Ειλικρινά το εν λόγο άτομο ήταν από τα λίγα που πίστευα ότι είναι σωστός. Δυστυχώς ....
------------------------
Και βέβαια υπάρχει αυτό το πρόβλημα επειδή λίγοι άνθρωποι κάνουν πρωτογενή έρευνα στην χώρα μας.
Αλλά βρε παιδί μου, άλλο να βάλεις το κειμένο εδώ προς συζήτηση χωρίς να αναφέρεις που το βρήκες (που και σε αυτό διαφωνώ κάθετα) και άλλο να το δημοσιεύσεις κάπου επίσημα χωρίς την άδεια του άλλου! Ελεος δηλαδή!
Ελπίζω να επανορθώσουν και να βάλουν το όνομα σου.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Οι ανθρωποι δεν εχουν τσιπα απανω τους.
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ
ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Μου αρεσει που οι ξεφτιλες απαγορευουν την αναδημοσιευση των κλεμενων κειμενων που δημοσιευουν.
Αν και ενα χερακι ξυλο στον κυριο Ριζο καλο θα του κανει γιατι φαινεται οτι αυτος θα συνεχισει το ιδιο βιολι μετα τους ΙΡΑΝΟΝ και εσενα θα χει και αλλος σειρα.
ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΑΧΡΗΣΤΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ
ΜΗΝΥΣΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΨΙΛΗ ΑΜΑ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΑΖΕΙ ΣΤΕΝΟ.

Σε κάποιο σημείο μιλάς για ένα νόμισμα που βρέθηκε στην Αμερική ή που μοιάζει με νόμισμα ,θα ήθελα να μας πεις περισσότερα για αυτό, αν γνωρίζεις φυσικά.
Ελπίζω να δικαιωθείς αν είναι όπως τα λες τα πράγματα.
Το βιβλίο ποτέ με το καλο θα εκδοθεί?
---
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Φωτογράφε η γνωστοποίηση τέτοιων θεμάτων είναι πιο σκληρή για τα λαμόγια από το χεράκι ξύλο που αναφέρεις. Εξάλλου δεν είναι και του χαρακτήρος μου. Όσο για την μήνυση πράγματι θα τους χρειαζόταν. Περιμένω να δω τι στάση θα κρατήσει το περιοδικό σχετικά. Φαντάζεσαι να μη τα είχα κατοχυρωμένα και μόλις έβγαζα το βιβλίο να μου ζήταγαν και δικαιώματα για αντιγραφή?
Τυχερούλη για το νόμισμα που αναφέρεις το υλικό το βρήκα στο βιβλίο που αναφέρω στο τέλος του άρθρου. Πηγή πληροφοριών: Αινίγματα της αρχαιότητας, Νίκος Κανακάρης, 2002. Δεν γνωρίζω περισσότερα για αυτό. Όπως λέω και στο τέλος του άρθρου το συγκεκριμένο "νόμισμα" δεν μπορώ να το θεωρήσω γνήσιο ή αποτέλεσμα πλάνης ή απάτης. Απλά καταγράφω το γεγονός χωρίς να παίρνω θέση. Όσο για το βιβλίο θα το βάλω μπροστά μετά τον Σεπτέμβρη.
------------------------
Θα συμφωνήσω όμως με τον φίλο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR..Μια συγγνώμη δεν αρκεί, και ούτε θα βοηθήσει να αλλάξουν τα πράγματα στο μέλλον. Συμβουλεύσου ένα δικηγόρο φίλε Γιάννη, είμαι σίγουρη ότι θα δικαιωθείς. Είμαστε όλοι μαζί σου!
Στο http://www.metafysiko.gr/forum ειναι μελος ο Ριζος και εκει εχει γινει φοβερος καβγας για το θεμα της λογοκλοπης του.
Ο Ριζος οχι μονο δεν βγηκε να πει μιση κουβεντα για το ζητημα αλλα οι moderators προσπαθουν μανιωδως να κλεισουν το θεμα (με διαγραφες post που εκθετουν) - βλεπετε μερικοι απο αυτους καθως και φιλοι τους ειναι μελη της συντακτικης ομαδας του περιοδικου/απατη και το site τους συνεργαζεται με τον εκδοτικο οικο (αλληλοδιαφημιση και αλληλοσυμφερον)
Το θεμα του φιλου Γιαννη ετεθη πριν απο ωρες στο εν λογω φορουμ αλλα........ οχι μονο διεγραψαν (ξανα!!!!
) το μελος που το εθεσε αλλα εσβησαν και το post που παρεπεμπε εδω και που ειχε quote το μηνυμα του Γιαννη.
Πολυ φοβαμαι οτι καμμια απαντηση δεν θα δοθει ουτε απο τον αντιγραφεα ουτε απο τους υπευθυνους του περιοδικου. Θα συνεχισουν τη δουλιτσα τους ακαθεκτοι ("ποιος εχει σειρα για να τον αντιγραψουμε?")
Συμφωνω με τον φωτογραφο πως τους χρειαζεται:
> μια γερη μηνυση
> και γερο ξυλο ![]()