- Τα Εσωτερικά….. Μπαγλαμαδακια! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Σιωπούν όταν δεν έχουντι να πουν...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-Τίγρης&Δράκος.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
Κι όμως είναι φορές που οι σιωπές
εχουν ρυθμό , έχουν ψυχή , φωνή , κραυγή θα έλεγα
και μετατρέπονται σε νότες .
Τραγούδια γίνονται και αιωρούντε οσπου να βρεθούν
σε αυτια κατάλληλα και να καταλήξουν στις
ψυχές αυτών που θα αφεθούν σε αέρινο χορό μαζί τους...

Γιατι τώρα??
παράξενες ακούραστες,
γητεύουν το παράπονο
ανθίζουν αργά και σταθερά.
Κι οι ήχοι σε κάνουν να δακρύζεις
να μελαγχολείς
να σπάς σε χίλια κομμάτια
και να αργοενώνεσαι
ξανά από την αρχή.
Κι ύστερα ανασαίνεις σαν
να μην συνέβη τίποτα.
Τα θραύσματα σβήνουν χάνονται.

Απλά υπάρχεις.
Και λες το [γιατί τώρα]
γιατί σε μένα
γιατί έτσι
γιατί τόσο ξαφνικά.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-Τίγρης&Δράκος.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
http://www.physics4u.gr/faq/beforebb.html
http://www.physics4u.gr/news/2000/scnews87.html
το αναφέρω διοτι μερικοί ταυτίζουν το "γεννηθήτω φως" με το φως απο την έκρηξη στο big bang άποψη την οποία θεωρώ αστεία...
Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
Γιατί για να παίξει χρειάζεται παίχτη, κίνηση κτλ.
Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
quote:
Στα "εννιά πρόσωπα του Χριστού" του Ουίτγουορθ υπάρχει μια διαφορετική περιγραφή τους που δε θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν επειδή έρχεται σε αντίφαση με παράλληλα και σχετικά κείμενα της αιγ. βίβλου των νεκρών είτε με άλλες περιγραφές.
Ήθελα πολύ χθες να παραθέσω και αυτήν την ανάλυση (του Ουίτγουορθ) φίλε filosofos3, αλλά στάθηκε αδύνατο να βρω το βιβλίο (και δε νομίζω να έπεσε σε καμιά χαραμάδα της βιβλιοθήκης, δεν είναι δα και τόσο λεπτό
Θα σε παρακαλούσα, εάν το έχεις πρόχειρο, να μας παραθέσεις και την εκεί ανάλυση των σωμάτων του ανθρώπου (μαζί και με τα χρώματα που τους αποδίδονται, όπως και τις ιδιότητες και τα άλλα χαρακτηριστικά τους).
Εάν το βρω εγώ σήμερα, θα προσπαθήσω να σας τα μεταφέρω.
Σχετικά με την 7άδα πάντως των σωμάτων - όπως δίδεται από το site της Ν.Α, μετά από την δική μου έρευνα, βρήκα:
-κάποια sites που παρουσίαζαν τα σώματα ως 5άδα (σώμα, σκιά, κα, μπα, ακ)
-κάποια που τα παρουσίαζαν ως 7άδα (κατ, κα, μπα, κεϊμπίτ,ακού, σαχού, αμπ)
-κάποια που τα παρουσίαζαν ως 9άδα (τα παραπάνω, μαζί με το ρεν και τη σεκέμ)
Μιας και στην αρχική παρουσίαση της εσωτερικής σύνθεσης χρησιμοποιήθηκε η 7άδα, πιστεύω - όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα - πως θα βόλευε αυτή η παρουσίαση. Φτάνει να μην κολλήσουμε σ'αυτό και να μην το χρησιμοποιήσουμε σαν "ντε και καλά" απόδειξη πως η 7άδα ισχύει.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπι να συγκεντρωθ0ούν στοιχεία ξεκινώντας από τις πιο αρχαίες δυνατές πηγές και από διορατικές παρατηρήσεις, να συγκριθούν και τότε νομίζω θα μπούν πολλά πράγματα στη θέση τους και θα ξεκαθαρίσει η όποια σύγχυση σχετικά με τα σώματα.
Προτείνω το "Βιβέκα Τσουνταμάνι" ή "το πολύτιμο πετράδι της Διάκρισης" του Σανκαρατσάρυα ,εκδ. Αιώνιος Ηνίοχος "και το Εσωτερικός Βουδισμός" του Σίνετ ,εκδ. Υδρανός, σε όποιον θέλει να δεί λίγα περισσότερα για τα σώματα από λίγο διαφορετική σκοπιά, πέραν της Μπλαβάτσκυ.
Όλα είναι τέλεια
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ 2005 ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ.
ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΝΥΜΦΗ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΕΣ, -ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΩΣΑΜΕ ΣΤΑ ΠΟΤΑ-![]()
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΟΣΟΦΕ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, -ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΜΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 7- ΛΕΩ:
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΗ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΥΑΔΙΚΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΧΕΙ ΤΡΙΠΛΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, ΠΕΝΤΑΠΛΗ, ΕΠΤΑΠΛΗ, ΔΕΚΑΠΛΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.
ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΔΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΕΙΤΕ ΤΡΙΑ ΕΙΤΕ 103 Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ "ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ", ΤΗΣ "ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ" Κ.Λ.Π.
ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
ΑΛΛΟΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ 7ΠΛΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ, ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ 9 ΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΕΔΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ, ΤΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
δεν είχα προθεση να εμπλέξω το θέμα με τη συζήτηση περί επταδικότητας και γενικά ν-αδικοτήτων. Όπως θα είδες άνοιξα νέο τοπικ γιαυτό το θέμα ώστε να μη γίνεται εδώ.
Εξαναγκάστηκα από τη ροή των πραγμάτων και από τις απαντήσεις που έλαβα (ή δεν έλαβα) από τα άλλα μέλη.
Όσον αφορά το αν επηρρεάζει η όποια οπτική γωνία ή ν-αδικότητα επιλέξουμε να δούμε τον άνθρωπο εγώ λέω ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ.
Η διαφορά για να φανεί θα πρέπει να μελετήσει κανείς κβαντική φυσική. Δε μπορείς να διαιρέσεις πχ το 100 με το 3 και να μη μείνει υπόλοιπο. Δε μπορέις να επιλέξεις οποιαδήποτε ν-αδικότητα για τον άνθρωπο εξίσου και να δέιχνει τα ίδια πράγματα. πρέπει να ξέρεις γιατί την επιλέγεις και τι δείχνει.
Αν οποιοσδήποτε "Δάσκαλος" λέει ότι δεν έχει σημασία από ποια οπτική γωνία θα δούμε τον άνθρωπο και με ποια ν-αδικότητα και ότι η ουσία είναι ίδια, αδιαφορώ. Αν κάποιοι θέλουν να ακολουθήσουν το ένα ή το άλλο δόγμα εγώ δε θα τους εμποδίσω αλλά να μην το επιβάλλουν και στους άλλους. Το να πιστεύει κανείς ότι ΔΕΝ έχει σημασία η οπτική γωνία είναι και αυτό ένα δόγμα.Όπως δόγμα είναι οτιδήποτε αν δεν αποδεικνύεται με κάποιον τρόπο.Τα μέχρι στιγμής γενικώς παραδεχθέντα από την πλειονότητα των εσωτεριστών/αποκρυφιστών ελάχιστα έχουν υποβληθεί σε έλεγχο και σπανίως έχουν αποδειχθεί.
Και ακόμη δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος έχει μόνο 7 σώματα αλλά περισσότερα. Αναπτύσσει κάποια από αυτά ,αλλά έχει στοιχεία,έστω σε σπερματική μορφή που παίζουν ρόλο σημαντικότατο όμως,από όλα τα επίπεδα.
Και από εκείνα που θεωρούνται υπερανθρώπινα.
Καλό βράδυ.
Όλα είναι τέλεια
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΑΝ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΕΣΩ Ε-MAIL ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ Σ'ΑΥΤΟ.
Η ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΘΙΒΕΤΑΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΙΔΕΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΓΝΩΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

quote:
Όπως δόγμα είναι οτιδήποτε αν δεν αποδεικνύεται με κάποιον τρόπο.
...ή αν υποτίθεται πως αποδεικνύεται με εν τέλει καθαρά υποκειμενικά μέσα ή σοφιστείες.
.
.

Όλα είναι τέλεια
quote:
Αχ τι να κάνω φίλη Ζάντοκ εγώ που είμαι και εντελώς υποκειμενικός και μόνο σοφιστείες λέω;Δε βλέπω να έχω ελπίδα να ξεφύγω από τα δόγματα...[χχ(]
Όλα είναι τέλεια
Πολύ προσωπικά τα παίρνεις όλααα...
Για να λυτρωθείς, θα πρέπει πρώτα να λυτρωθείς από την ιδέα της λύτρωσης – Ν. Καζαντζάκης
.
.

quote:
Για να λυτρωθείς, θα πρέπει πρώτα να λυτρωθείς από την ιδέα της λύτρωσης – Ν. Καζαντζάκης
Θα μπορούσε να είχε διαλέξει και καλύτερη διατύπωση, πιο φιλική απέναντι σε λογικοκράτες με τάσεις stack overflow...![]()
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
Είμαι σίγουρη, πως όλοι όσοι συμμετέχουν στο παρόν θέμα, διαθέτουν σε επαρκέστατο βαθμό τις προυποθέσεις για να διεξάγουν μία εμπεριστατομένη και οπωσδήποτε ενδιαφέρουσα έρευνα! ![]()
Και μία πρόσκληση ενδιαφέροντος:
Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο, να βλέπαμε μία ανάλυση της σύστασης του ανθρώπου, βασισμένη στο καββαλιστικό δέντρο. Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί τόσο, ώστε να θεωρώ τον εαυτό μου ως αρμοδιότερη για να το κάνω. Παρακαλώ λοιπόν όποιον έχει τις γνώσεις και τη διάθεση, να μας βοηθήσει σ'αυτό!
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
Και μία πρόσκληση ενδιαφέροντος:
Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο, να βλέπαμε μία ανάλυση της σύστασης του ανθρώπου, βασισμένη στο καββαλιστικό δέντρο. Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί τόσο, ώστε να θεωρώ τον εαυτό μου ως αρμοδιότερη για να το κάνω. Παρακαλώ λοιπόν όποιον έχει τις γνώσεις και τη διάθεση, να μας βοηθήσει σ'αυτό!
Αγαπητή amalia, όσο με αφορά προσωπικά, αναφέρθηκα επιγραμματικά στην προηγούμενη σελίδα.
Το δέντρο έχει 10 σεφίρες δραστηριότητας ή διαστάσεις ύπαρξης, οι οποίες είναι ταξινομημένες σε 7 επίπεδα και περιλαμβάνεται μέσα σε 4 κόσμους.
Η διάταξη αυτή αφορά τόσο στο σύμπαν, όσο και στον άνθρωπο.
.
.

Αν έχετε.
κάνε κλικ!![]()

Το δέντρο των σεφιρώθ υποτίθεται πως είναι η αναπαράσταση των σχέσεων των διαφόρων δυνάμεων ενεργειων του σύμπαντος. Οι καββαλιστές θεωρούν ότι δόθηκε απο τον Μέτατρον τον αρχάγγελο της πρώτης από πάνω σεφίρα στον άνθρωπο προ αμνημονεύτων ετών(διαφέρουν οι παραδοχές).
(Αμαλία ήθελα να ανεβάσω μερικά σχετικά σχήματα και αν θέλεις στείλε μου οδηγίες για το πως γίνεται γιατί προσπάθησα και δε μπόρεσα να το κάνω.Δεν έχω αρκετή εμπειρία ακόμη).
Υποτίθεται ότι με βάση το δέντρο των σεφιρώθ μπορούν να ταξινομηθούν τα πάντα στο σύμπαν. Οι καββαλιστές απέδωσαν ένα όνομα σε κάθε σεφίρα ,έναν αριθμό ,χρώμα ή χρώματα,ήχους ,και γενικά ότι μπορέις να φανταστείς.
Ουδέποτε κανείς εξήγησε μερικές λεπτομέρειες που είναι ζωτικής σημασίας για την όλη κατανόηση του Δέντρου όπως πχ γιατί υπάρχει το κενό μεταξύ 3ης και 4ης σεφίρα ,γιατί "λέιπουν" σεφιρώθ μεταξύ γεσόντ -μαλκούτ , αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος σχεδιασμού με συγκεκριμένες δαστάσεις κλπ
Αν ακολουθήσουμε τη φόρτσιουν στις αντιστοιχίες η πρώτη τριάδα (κέτερ-χόκμα -μπίνα ή στέμμα -σοφία-κατανόηση) αντιστοιχεί στο θεικό σπινθήρα του ανθρώπου , τα ακόλουθα τρία (έσεντ-γκεμπουρά-τιφαρετ ή έλεος-ισχύς-κάλλος) στην "ατομικότητα" και τα άλλα τέσσερα (νετζά-χοντ-γεσόντ-μαλκούτ ή νίκη/δύναμη -δόξα-θεμέλιο-βασίλιεο)στην "προσωπικότητα".
Αυτά σε γενικές γραμμές και θα ήταν όλα καλά αν...αν δεν υπήρχαν διαφορές στις ταξινομήσεις ,κατατάξεις και αποδώσεις αντιστοιχιών από τους καββαλιστές!!!!
Και εδώ είναι που θέλει προσοχή το πράγμα.
Σύμφωνα με τον Γκερσόμ Σολέμ, ο οποίος είναι/ήταν Ισραηλινός και καθηγητής σε κάποιο πανεπιστήμιο εκεί,όπως λέει στα δύο βιβλία του για την καββάλα που έχουν εκδοθεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΝΕΟΣ ΣΤΑΘΜΌΣ (ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΒΑΛΑ το ένα , και Εισαγωγή στην Καββάλα το άλλο,αν δε με απατά η μνήμη μου) και ο οποίος ασχολήθηκε επί 50 χρόνια (!!!) με την έρευνα της ιστορίας της καββάλα : ΟΥΔΕ[ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΕΦΙΡΩΘ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΥΗΜΕΝΩΝ ΚΑΒΒΑΛΙΣΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ. Το δε δέντρο της ζωής ευρίσκεται μόνο σε μεσαιωνικές εικόνες -παρατσάσεις των σεφιρώθ και μάλιστα ενώ σχεδιάζεται κατά ποικίλους τρόπυς ΔΕΝ είναι η μοναδική παράσταση των σεφιρώθ, αλλά υπάρχουν και άλλες πχ σε ομόκεντρους κύκλους. Αλλά οι διαφορές δε σταματούν εκεί: ακόμη και η σειρά των σεφιρώθ διαφέρει από καββαλιστή σε καββαλιστή,αν διατηρούν την ίδια ονομασία, το οποίο ποτέ επίσης δε συμβαίνει γενικά.
Η κάθε καββαλιστική ομάδα θεωρούσε το ραββίνο της ως τον πιο φωτισμένο (αυτά λέει ο Σολέμ, δεν είναι δικά μου λόγια) που γνώριζε τα μυστικά των σεφιρώθ και της καββάλα (την άγραφη καββάλα) και πλανεμένους λιγότερο ή περισσότερο τους άλλους. Αυτό συνέβαινε σε όλα σχεδόν τα ζητήματα της καββάλα όχι μόνο στα σεφιρώθ.
Η πραγματική καββάλα,η μυστική παράδοση, κατά τη γνώμη μου πέρασε στο χριστιανισμό όταν αυτός εμφανίστηκε και μόνο εκεί μπορεί να τη βρει πλέον κανείς.
Θα φέρω ένα παράδειγμα: όλα τα ονόματα των 7 πρώτων σεφιρώθ περιγράφονται από τον Ησαΐα ως τα 7 "πνεύματα" που θα επαναπάυονται επί του Μεσσία που δεν είχε γεννηθεί τότε. Αυτά ακριβώς τα "πνεύματα" εννοεί ο Γρηγόριος Παλαμάς (κείμενα του οποίου υπάρχουν και στη Φιλοκαλία) όταν αναφέρεται στις "ενέργειες του Θεού".
Δε χρησιμοποιείται η λέξη "σεφιρώθ" πλέον αλλά η ουσία είναι ίδια!!!
Η ορθόδοξη θεολογία λοιπόν είναι κατεξοχήν καββαλιστική και η πραγματική συνέχεια της παράδοσης του Μωυσή.
Αυτά προς το παρόν. όσοι ασχολούνται με τη καββάλα μπορούν αν δούν τις διαφορές που υπάρχουν στις αντιστοιχίες των σεφιρώθ αλλά και των 22 δρόμων που τα συνδέουν (ακόμη και στο ποια σεφιρώθ υπάρχουν η δεν υπάρχουν σύνδεσμοι εμφανίζονται διαφορές) και οι οποίοι αντιστοιχούνται ,με διαφορετικούς τρόπους στα 22 γράμματα και στις 22 κάρτες της μεγάλης αρκάνας του Ταρώ.
Όλα είναι τέλεια