- Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Sesostris:
Ίσως θα έπρεπε κάποια στιγμή να ανοιχτή ένα νέο θέμα στο ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ , για να περιγραφούν εκεί όλα όσα έκανε ο (άγιος) αυτός εγκληματίας .
-A! μη μου τι χαλάς τώρα! είπαμε το νέο θέμα:<<Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ 1821 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΖΥΓΟ!>>

quote:
Sesostris:
[«Εν ονόματι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ο Αυτοκράτωρ Καίσαρ Φλάβιος Ιουστινιανός , ο Αλαμανικός , ο Γοτθικός , ο Φραγκικός , ο Γερμανικός , ο Αντικός ο Αλανικός , ο Βανδαλικός , ο Αφρικανός , ο Ευσεβής , ο ευδαίμων ο περίκλυτος , ο νικητής και τροπαιούχος , ο εσαεί Αύγουστος τη συγλήτω της πόλεως Κωνσαντινουπόλεως Χ* .»
Πουθενά δεν αναφέρονται οι τόσο μισητοί γι’ αυτόν Έλληνες . Τους θεωρούσε μιαρούς και ανάξιους ανθρώπους Β κατηγορίας , και με τους διωγμούς του προσπάθησε με κάθε τρόπο να τους εξοντώση .
-Oύτε οι Σλάβοι ούτε οι Βούλγαροι, ούτε οι Βλαχοι! ούτε οι Καπαδόκες και τι με αυτό?
-Από το μίσος προς το Χριστιαανισμό! δε βλέπετε μπρόστά σας! Ο Νικηφόρος Φωκάς κυνηγούσε τους καλογέρους! πότε? στα τέλη του 10ου αιώνα με τι? με νεαρές!
...<<Άρτι δε βλέπων την περί τα μοναστήρια και τα ιερά τούτα σεμνεία περιφανή νόσον (νόσον γαρ εγώ την απιστίαν ταύτην καλώ), ουκ οίδα.. πως κολάσω την αμετρίαν Τίσι γαρ πειθώμενοι των πατέρων.. προς τοσαύτην περιττότητα.. εξήχθησαν? γης πλέθρα μύρια, φιλότιμους οικοδομάς, ίπων αγέλας, βοών καμήλον..κτάσθαι σπουδάζοντες και την όλην μέριμναν της ψυχής περί αυτά κατατείνοντες...>> (Νεαρά ΧΙΧ ετ..964)..
-Ερώτημα αφού ο Χριστιανομός είχε επιβληθεί! και οι αυτοκράτορες νοιάζονταν μόνο να σφάξουν τους Έλληνες! πως καταφέρονταν εναντίων των ιερωμένων?
-Χιλιοεπιπωμένη απάντηση...... τους αυτοκράτορες τους ένοιαζε μόνο η συνοχή της αυτοκρατορίας και η διατήρηση του θρόνου τους, αδιαφορούσαν γαι τις θρησκείες και έψαχναν για συμαχίες που θα τους εξασφάλιζαν τα παραπάνω! Συνήθως οι καλύτερες συμαχίες ήταν με τους δυνατούς, δηλαδή τους πατρίκιους, στατηγούς, μαγίστρους, μητροπολίτες, επισκόπους, ηγουμένους κ.λ.π.) Από κει και έπειτα όταν βρισκόταν κανάς συνετός αυτοκράτορας τα έβαζε και με αυτούς με στόχο την ανακούφιση των λαικών μαζών! ένας από αυτούς ήταν και ο Νικηφόρος Φωκάς τον οποίον τον δολοφόνησαν αυτοί οι δυνατοί!
-Αυτός ο εθελοτυφλισμός και η μονόπλευρη παρουσίαση των ιστορικών αυτών γεγονότων είναι μιαρή και ανάξια ανθρώπων Β κατηγορίας, που το μόνο που τους ναοιάζει είναι να περάσουν τη λασπολογία και όχι να πουν την αλήθεια! για αυτό και φτάνουμε μέχρι και τα θλιβερά γεγονότα της σελίδας 17 του παρόν θέματος!
quote:
Sesostris:
Αφού κατεδάφισε εκ θεμελίων όλους τους ναούς των εθνικών , πάνω στα χαλάσματα και με τα ίδια υλικά έχτισε χριστιανικές εκκλησίες , στις οποίες οι πόρτες ήταν σκόπιμα χαμηλές για να υποχρεώνονται οι εισερχόμενοι να σκύβουν το κεφάλι και να τους ταπεινώνη .

-Tελειωμό δεν έχουν αυτοί οι ναοί! έχουνε περάσει 7 αιώνες και ακόμα υπάρχουν!....πόσο δίκιο έχω που μιλάω για Λερναία Ύδρα! έναν γκρέμιζαν 2 φύτρωναν!
Υ.Γ. μην αφήνεις ανοικτές πληγές γράψε για την Κρήτη και τη Βοιωτία!
Έχω αγωνία!
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
quote:quote:
Sesostris:
Αφού κατεδάφισε εκ θεμελίων όλους τους ναούς των εθνικών , πάνω στα χαλάσματα και με τα ίδια υλικά έχτισε χριστιανικές εκκλησίες , στις οποίες οι πόρτες ήταν σκόπιμα χαμηλές για να υποχρεώνονται οι εισερχόμενοι να σκύβουν το κεφάλι και να τους ταπεινώνη .
-Tελειωμό δεν έχουν αυτοί οι ναοί! έχουνε περάσει 7 αιώνες και ακόμα υπάρχουν!....πόσο δίκιο έχω που μιλάω για Λερναία Ύδρα! έναν γκρέμιζαν 2 φύτρωναν!
Υ.Γ. μην αφήνεις ανοικτές πληγές γράψε για την Κρήτη και τη Βοιωτία!
Έχω αγωνία!![]()
Η γελοιότητα στο μεγαλείο της.
Ξανά μανά, φτου και από την αρχή. Τελειωμό δεν είχαν αυτοί οι ναοί βρε παιδί μου;
Τελικά, αποφασίστε βρε παιδιά!!! Όταν αναφέρεστε σε καταστροφές ναών, αφήστε και κανένα ναό όρθιο για τον επόμενο καταστροφέα ναών, γιατί έχει γίνει βαρετό κάθε φορά να ψάχνουμε να βρούμε που στην ευχή θα βρει ναούς για να γκρεμίσει!!
Ώρε γέλιο (όπως λέει και ο φίλος μου ο Σβάμπε)!!

quote:
ψηλός:
Η γελοιότητα στο μεγαλείο της.
Ξανά μανά, φτου και από την αρχή. Τελειωμό δεν είχαν αυτοί οι ναοί βρε παιδί μου;
Τελικά, αποφασίστε βρε παιδιά!!! Όταν αναφέρεστε σε καταστροφές ναών, αφήστε και κανένα ναό όρθιο για τον επόμενο καταστροφέα ναών, γιατί έχει γίνει βαρετό κάθε φορά να ψάχνουμε να βρούμε που στην ευχή θα βρει ναούς για να γκρεμίσει!!
Ώρε γέλιο (όπως λέει και ο φίλος μου ο Σβάμπε)!!
Kάτι μου λέει ότι με την επανάσταση του '21 οι καλογέροι εκμεταλεύτηκαν το γεγονός και κατέστρεψαν και άλλους ναούς!

-Να δεις που αυτός ο παπάς στην Ακρόπολη! ήταν βαλτός, όπως και ο Μακρυγιάννης που είχε ταμπουρωθεί και αυτός εκεί
και οι σφαίρες πέφταν βροχή από τους Τούρκους!-Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές και μαρτυρίες τους Τούρκους τους είχε ειδοποιήσει ο τότε Πατριάρχης, προκειμένου να καταστρέψουν με την αναταλλαγή πυρών (με τους βαλτούς από τον ίδιο Έλληνες υπερασπιστές, κατά τα άλλα.....τάχα μου τάχα.....), ότι είχε απομείνει στην Ακρόπολη! ο δε παπάς που έκανε την αματίναξη ήταν ένας Χριστιανός Μουτζαχεντίν!

-Αλλά και στον Β' παγκόσμιο πόλεμο οι καλογέροι εκμεταλεύτηκαν το γεγονός και όπου υπήρχε αρχαίος ναός ζωγράφιζαν με γκράφιτι! τανκς προκειμένου να τους βομβαρχίσουν οι Γερμανοί! Οι καταστροφές ήσαν ολοκληρωτικές! παρόλα αυτά όμως κατά την καταστροφή τους! έπεσαν λίγα αυγά!

και έτσι υπύρχε ο κίνδυνος νέοι ναοί, να αρχίσουν πάλι να φυτρώνουν...........όμως αμέσως ο Πατριάρχης προκάλεσε τον εμφύλιο! Με την ευκαρία του εμφυλίου και κατόπιν ρητές εντολές σε εγκάθετους ντυμένους αντάρτες ρασοφόρους! οι τελευταίοι βρήκαν τα αυγά και τα έσπασαν.............

-Έτσι .........έφτασε η ημέρα όπου σταμάτησαν να ξεφυτρώνουν νέοι ναοί!
Edited by - europaios2 on 31/03/2008 11:05:58
quote:
ΨηλόςΗ γελοιότητα στο μεγαλείο της.
Αρκεί να αφαιρέσης Ψηλέ τις παρωπίδες της θρησκοληψίας σου , και να ρίξης γύρω σου μια ματιά . Όσοι δεν κείτονται σε ερείπια , έχουν χτισμένους από πάνω χριστιανικές εκκλησίες με τα υλικά κατεδάφισεως . Όμως ο κόσμος επισκέπτεται την πατρίδα μας για να δη αυτά τα υπολείμματα του πολιτισμού μας , και όχι τα ανοσιουργήματα των χριστιανών που βρίσκονται απάνω τους .
quote:
Ψηλός
Μην ψάχνης άδικα Ψηλέ , σε πρόλαβαν οι προκάτοχοί σου . Άλλωστε αυτό που απέμεινε προστατεύεται ευτυχώς από την Ουνέσκο που σημειωτέον έχει σαν έμβλημα τον Παρθενώνα του Ικτίνου και του Καλλικράτη και όχι την Αγιά Σοφιά του μακελάρη Γιουπράβδα .

quote:
Φίλε D Incubus, η έννοια γενίκευση είναι άστοχη…
Όπου υπάρχει ο χριστιανισμός όλοι καλώς ή κακώς,
ξέρουν ότι έχει γίνει με πιέσεις εναντίον του και παρ’ όλα
αυτά επικράτησε…
Αγαπητέ trexagireve, εμμένω στην άποψη μου ότι χρησιμοποιείς μια γενίκευση η οποία είναι κι άσκοπη αλλά και βεβιασμένη στην προσπάθεια σου να στοιχειοθετήσεις την άποψη σου.
Το ότι έχεις εσύ αυτή την συγκεκριμένη άποψη δεν σημαίνει ότι την έχουν κι όλοι οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές στις οποίες επιβλήθηκε ο Χριστιανισμός.
Εάν πιστεύεις ότι είσαι σε θέση να γνωρίζεις την άποψη κάθε ανθρώπου σχετικά με αυτό το ζήτημα, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

In anticipation of my resurrection...
είναι προσωπική άποψη. Όπως και άλλες αντικειμενικές
αλήθειες. Ότι ο Θεός είναι ένας και άσχετα πως τον
βλέπει ο καθένας, επίσης δεν αμφισβητείται…
Εδώ πέρα έχει γίνει αποδεκτό (και μάλιστα ποινικοποιήθηκε
η άρνηση του) το ολοκαύτωμα των εβραίων,
όταν αυτό το έκαναν οι ίδιοι για να κάνουν κράτος και οι ίδιοι έστελναν στα κρεματόρια της Γερμανίας τους διαφωνούντες με τον Σιωνισμό εβραίους…
Γνωστό το παράδειγμα της Θες/νίκης όπου ο στέλνων
τους εβραίους στην Γερμανία, ήταν ο ραβίνος της εβραικής στην συμπρωτεύουσα συναγωγής…
Πόσο μάλλον ένας χριστιανισμός με τα εκατομμύρια των
εκατομμυρίων μαρτύρων, να χαρακτηρισθεί υποκειμενικό…
Δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με οπτική πλευρά,
είναι μια ιστορική αλήθεια που ελάχιστοι και με προφανείς σκοπούς αμφισβητούν…
Το ότι κάτι «πέθανε» όπως η ειδωλολατρία,
δεν αμφισβητείται επίσης…Είναι έννοιες που έχουν να
κάνουν με τη γνώση και το πέρασμα του χρόνου που απέβαλε δεισιδαιμονίες και φαντασίες προλήψεων.
Τα θαύματα και οι άγιοι, όπως και η δύναμη της εκκλησίας με τη ζωοποιό ενέργεια της αγάπης του Θεού προς το πλάσμα του κι η συνέχεια του γίγνεσθαι μετ’ Αυτού, δεν αμφισβητείται από σοβαρούς ανθρώπους…
Μόνο καποιος που έχει άλλα πιστεύω και με φανατική σ’ αυτά προσήλωση, μπορεί να έχει αντιρρήσεις…
Αυτή τη στιγμή, όλα έχουν να κάνουν με τον Θεό και τον διάβολο…
Ο οποίος διάβολος, κατά πως λέει και το όνομα του,
απλώς διαβάλει, δεν έχει να δώσει τίποτα δικό του,
κλέβει από τον Θεό και σφετερίζεται εξουσίες και δυνάμεις
και γι’ αυτό είναι προορισμένος να χάσει…
Το όλο ζήτημα είναι πόσους θα παρασύρει μαζί του…
quote:
Sesostris:
Αρκεί να αφαιρέσης Ψηλέ τις παρωπίδες της θρησκοληψίας σου , και να ρίξης γύρω σου μια ματιά . Όσοι δεν κείτονται σε ερείπια , έχουν χτισμένους από πάνω χριστιανικές εκκλησίες με τα υλικά κατεδάφισεως . Όμως ο κόσμος επισκέπτεται την πατρίδα μας για να δη αυτά τα υπολείμματα του πολιτισμού μας , και όχι τα ανοσιουργήματα των χριστιανών που βρίσκονται απάνω τους .
-Λογικό είναι στα ερείπια αρχαίων νών να φτιάξουνε τους νέους (Χριστιανικούς)! Σκέψου κάτι πολύ απλό! Κάνει την εμφανισή του ο Βούδας! και πείθει όλου την οικουμένη ότι είναι ο αληθινός Θεός! ανασταίνει για παράδειγμα αγαπημένα μας πρόσωπα.....δενδροφυτεύονται όλα τα καμένα δάση σε μια μέρα....καθαρίζουν οι θάλασσες και τα ποτάμια...κ.ο.κ.!
-Λογικό είναι ο Χριστιανισμός αυτόματα να πάψει να υφίσταται! Τι λες να εξακολουθούν να υπάρχουν οι εκκλησίες? Λογικό είναι να τις μετατρέψουν σε ναούς του Βούδα!
-Και σκέψου ότι αν είναι ήδη λεηλατημένες κατεστραμένες από επιδρομές βαρβάρων και από φυσικά φαινόμενα, πόσο ποιο εύκολα θα εξαφανιστεί και το τελευταίο εκκλησάκι!
- Αυτό που προσπαθήτε να κάνετε όσοι μάχεσται το Χριστιανιμό είναι η εκμετάλευση της αγάπης των Ελλήνων προς την αρχαία Ελλάδα! να την καπηλευτείτε και να τη στρέψετε εναντίων Του, με αστεία επιχειρήματα και κάνοντας την τρίχα τριχιά! Μόνο που η αγάπη των τότε Ελλήνων δεν ήταη τόσο για τα αρχαία (αυτό προέκυψε εκ των πραγμάτων πολύ αργότερα), μνημεία όσο για τις αρετές των αρχαίων Ελλήνων! και κυρίως την ανδρεία και το δίκαιο.
-Για αυτό και σε όλη τη διάρκεια της Βυζαντινής περιόδου διδάσκονταν αρχαία Ελληνικά κείμενα! Όταν επάνω στα αρχαία ερείπεια φτιάχναν εκκλησίες δεν μπορούσαν να σκεφτούν ότι μετά από αιώνες αυτά θα αποτελούσαν πολιτιστική μας κληρονομιά όπου εκατομύρια τουρίστες θα εισέχονταν κάθε χρόνο στην Ελλάδα για να θαυμάσουν την αρχαιοτεκτονική δεινότητα των προγώνων μας!
-Αν το ήξεραν αυτό να είσαι σίγουρος Sesostris! ότι όχι μόνο επάνω στα ερείπια δε θα έχτιζαν αλλά θα τα ανοικοδομούσαν εκ νέου! Το ξέρετε το γνωρίζετε αλλά σκοπίμως επικαλείστε την ίδια καραμέλα! Γιατί ο στόχος δεν είναι η αγάπη προς την Ελλάδα και η αλήθεια! αλλά η παραπλάνηση για την επίτευξη κακών σκοπών! Αν σας έκοβε η αγάπη προς την πατρίδα θα ανοίγατε και κανά θέμα προς αυτήν! (αγάπη)

quote:
Sesostris:
Μην ψάχνης άδικα Ψηλέ , σε πρόλαβαν οι προκάτοχοί σου . Άλλωστε αυτό που απέμεινε προστατεύεται ευτυχώς από την Ουνέσκο που σημειωτέον έχει σαν έμβλημα τον Παρθενώνα του Ικτίνου και του Καλλικράτη και όχι την Αγιά Σοφιά του μακελάρη Γιουπράβδα
-Και τα δύο είναι μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, το ότι έχει έμβλημα τον Παρθενώνα οφείλεται στο θαυμασμό της αρχιτεκτονικής δυνότητας των προγώνων μας και όχι στο θαυμασμό για τις λατρευτικές τους συνήθειες! και στο Βούδα να ήταν αφιερωμένος ο Παρθενώνας την ίδια αντιμετώπιση θα είχε σήμερα.

quote:
Sesostrisquote:
ΨηλόςΗ γελοιότητα στο μεγαλείο της.
Δεν βλέπεις το κοντάρι που έχεις στο μάτι σου; Βγάλτο πρώτα εσύ και ύστερα έλα να μου πεις για τις δικές μου παρωπίδες.
Αλήθεια, γνωρίζεις τι σημαίνει τη σημασία της λέξης "υπόλειμμα";
Το ότι "υπολείμματα" αρχαίων ναών ενσωματώθηκαν στην κατασκευή εκκλησιών και κάποιοι ναοί, ίσως, μετατράπηκαν σε χριστιανικούς ναούς, είναι ο λόγος για τον οποίο διατηρήθηκαν έως σήμερα.
Όσον αφορά για το τι έρχεται ο κόσμος να θαυμάσει στη χώρα μας, άστο καλύτερα γιατί είναι μια πονεμένη ιστορία.
Το πόσο μας θαυμάζουν και μας εκτιμούν φάνηκε στο πέρασμα των αιώνων (στο πόσο μας συμπαραστάθηκαν) και, φαίνεται ακόμη και σήμερα που η χώρα μας διανύει μια κρίσιμη περίοδο στα εθνικά μας θέματα.
****Τα ανοσιουργήματα, πράξεις ανήθικες και βδελυρές, ήταν χαρακτηριστικά που προωθούσε η ειδωλολατρική θρησκεία των προγόνων μας.
Με την έλευση του Χριστιανισμού, όλα αυτά πετάχθηκαν στην κάλαθο των αχρήστων. Όσο και να προσπαθούν οι χριστιανομάχοι να τα ανασύρουν, δεν θα καταφέρουν τίποτα.
quote:
Sesostrisquote:
Ψηλός
Μην ψάχνης άδικα Ψηλέ , σε πρόλαβαν οι προκάτοχοί σου.
Αν ήσασταν λίγο πιο σοβαροί δεν θα χρειαζόταν να επαναλαμβάνω και εγώ τα ίδια και τα ίδια.
Όσο θα εφευρίσκετε καταστροφείς ανύπαρκτων ναών, κάποιος θα πρέπει να σας επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Για να είμαστε ακριβείς βέβαια δεν ανατέλλει τίποτα καθώς η ανατολή κι η δύση είναι αποτέλεσμα της περιφοράς της Γης γύρω από τον άξονα της και κάποια όψη της δέχεται τις ακτίνες του Ηλίου αλλά εντάξει.
Είναι μια σύμβαση την οποία αποδεχόμαστε όλοι.
Το ότι υπάρχει Θεός δεν είναι μια ευρέως αντικειμενικά αποδεκτή πεποίθηση αλλά μια πεποίθηση που την έχει η πλειοψηφία των ανθρώπων επί της Γης.
Από αυτή την πλειοψηφία άλλοι ονομάζουν τον Θεό Ιεχωβά, άλλοι τον ονομάζουν Αλλάχ κλπ.
Οπότε κι η ίδια η ύπαρξη του Θεού έχει αμφισβητηθεί εδώ κι αιώνες κι αμφισβητείται ακόμα.
Επιπλέον, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι επί της Γης την ίδια πεποίθηση με σένα γύρω από το ζήτημα της επιβολής του Χριστιανισμού.
Αν εσύ πιστεύεις πως μια προσωπική σου άποψη είναι και καθολική άποψη την οποία συμμερίζονται όλοι οι άνθρωποι, λυπάμαι αλλά θα μου επιτρέψεις να μην κατανοώ την συλλογιστική σου πορεία, τους λόγους που σε οδηγούν σε αυτήν αλλά και να μην συνεχίσω κάποιο σχετικό διάλογο διότι δεν έχω κάτι άλλο να πω. ![]()
quote:
Τα θαύματα και οι άγιοι, όπως και η δύναμη της εκκλησίας με τη ζωοποιό ενέργεια της αγάπης του Θεού προς το πλάσμα του κι η συνέχεια του γίγνεσθαι μετ’ Αυτού, δεν αμφισβητείται από σοβαρούς ανθρώπους…
Υποθέτω πως από σοβαρούς ανθρώπους - σύμφωνα με το δικό σου σκεπτικό - δεν αμφισβητούνται και τα θαύματα που είναι απόρροια της ζωοποιού ενέργειας της αγάπης του Αλλάχ, του Βούδα, της Αματεράσου κλπ κλπ.
Η δική μου πεποίθηση πάντως είναι ότι η σοβαρότητα ενός ανθρώπου κρίνεται από ένα πλήθος παραγόντων που δεν έχουν καμία σχέση με τα θρησκευτικά του πιστεύω.
Αυτό όμως είναι ένα άλλο ζήτημα που δεν έχει σχέση με το θέμα αυτό...
quote:
Αν ήσασταν λίγο πιο σοβαροί δεν θα χρειαζόταν να επαναλαμβάνω και εγώ τα ίδια και τα ίδια.
Όσο θα εφευρίσκετε καταστροφείς ανύπαρκτων ναών, κάποιος θα πρέπει να σας επαναφέρει στην πραγματικότητα.
Σε ποιούς αναφέρεστε, αγαπητοί Ψηλοί;

In anticipation of my resurrection...
μπορεί πάντα να βρίσκει κάτι για να διαφωνήσει…
Εν προκειμένω, η ανατολή του ηλίου ή η περιφορά της γης
γύρω από τον ήλιο, ή όπως αλλοιώς θέλεις να το ονομάσουμε,
είναι αναντίρρητο και αναμφισβήτητο…
Όσο για την πλειοψηφία των πιστευόντων σε Θεό,
είναι μάλλον απόλυτο το νούμερο, γιατί είπαμε άλλο άθρησκος,
άλλο άθεος, άλλο υλιστής κι άλλο κάποιος που πραγματικά
δεν πιστεύει ότι υπάρχει Θεός…
Αυτή η τελευταία κατηγορία θεωρείτε τόσο αμελητέα,
ώστε να λέμε ότι όλοι σχεδόν οι άνθρωποι πιστεύουν στον Θεό…
Έτσι δεν είναι ;…
Φυσικά και δεν πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι επι της γής
έχουν την ίδια άποψη με μένα για το αν επιβλήθηκε ή όχι ο χριστιανισμός, αλλά πρόκειται πάλι για μια τόσο μικρή
κατηγορία που είναι αμελητέα, αν σκεφτείς ότι οι μεν
μουσουλμάνοι πιστεύουν στην επιβολή και με αυτούς μας μπερδεύει
εμας τους χριστιανούς το θέμα, ενώ οι υπόλοιποι θέλω να πιστεύω
κι από όσο ξέρω, δεν έχουν θέση, για να κυριολεκτούμε επι της επιβολής, οπότε το θέμα αφορά μια άλλη τόσο ασήμαντη
μειονότητα όσο αυτή που πιστεύει ότι δεν υπάρχει Θεός…
Συμφωνείς;…
Όσο για τα θαύματα, θέλω να πιστεύω επίσης ότι κάνουμε
διάκριση στα θαύματα… Υπάρχουν κάποια που λεγονται από ανθρώπους με «φευγάτη» λογική, όπως ο Καρατζαφέρης με το …περιστέρι
που κάθισε στο κεφάλι του και το είδε πέραν από θαύμα και
ως οιωνό…αλλά και τα άλλα, όπου περπατάνε παράλυτοι ( για σήμερα μιλάω κι όχι πριν 2000 χρόνια…) βλέπουν τυφλοί, γεννάνε στείρες, θεραπεύονται από χρόνιες παθήσεις, κλπ…
Τα πρώτα με τα δεύτερα έχουν νομίζω, αισθητή διαφορά…
Συμφωνούμε πως στο χρόνο η σοβαρότητα ενός ανθρώπου, δοκιμάζεται κρίνεται και αποδεικνύεται, οπότε φαεινότερον του ηλίου,
φιλαράκι, ότι ο χρόνος θα δείξει, εκτός αν πιστεύεις ότι
είμαστε… στους έσχατους καιρούς…
Να γελάσουμε λίγο γιατί σε "κόβω" για άνθρωπο με πολύ χιούμορ, πράγμα που είναι ένδειξη πνευματικότητας...