- ΜΑΣΟΝΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Κάνεις ένα λάθος, κατά την ταπεινή μου άποψη. Μπερδεύεις τα λόγια του Ιησού με τις πράξεις των ανθρώπων. ΚΑι οι πράξεις των ανθρώπων δεν συνάδουν πάντα με τα λόγια του Ιησού.
Το ότι εγώ λέω ότι είμαι Χριστιανός δεν με κάνει αυτόματα Χριστιανό.
Χριστιανός είναι όποιος ασπάζεται τη φιλοσοφία ζωής του Χριστού, και την ακολουθεί.
Τι θέλω να πω... το οφθαμός αντί οφθαλμού, δεν είναι Χριστιανικό. Συγκεκριμένα, είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το τι είπε ο Χριστός. Και όμως, η "Χριστιανική Εκλησία" το ασπάζεται. Αυτό όμως την καθιστά αμέσως Αντιχριστιανική. Δεν μπορείς να αγαπάς τους εχθρούς σου, καθιστώντας τους έτσι μη εχθρούς και ταυτόχρονα να τους βγάζεις και τα μάτια. Αυτοαναιρείσαι. ΚΑταλαβαίνεις τι θέλω να πώ; Δεν είναι Χριστιανικό ότι έχει να κάνει έμμεσα κα ιάμεσα με το Χριστό. Είναι μόνο ότι εμπεριέχεται στη διδασκαλία του. Γιατί περί διδασκαλίας και κοσμοθέασης πρόκειται. Το μίσος γεννάει μίσος όπως και να το βαφτίσεις.
Κοίτα παραπάνω τι κάνει ο ΧΟ (για να του απαντήσω ταυτόχρονα).
quote:
ο,τι ειχα να πω το είπα,νομιζω το θεμα εξαντληθηκε
Συγκεκριμένα δεν μου έχεις απαντήσεις σε τίποτε. Οχι απλά δεν εξαντλήθηκε, αλλά αν ανοίξει θα ανοίξουμε ασκούς του Αιόλου.
quote:
Η Παναγια ΠΟΤΕ στην ζωη της δεν πηγε με ανδρα,ΗΤΑΝ ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ!Γι'αυτο και ονομάζεται ''ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ''!Το ''αει'' τι σημαινει;Σημαινει ''για παντα''!
Αυτό ξανά, δεν αναφέρεται στη Γραφή, αυτό το είπαν κάποιοι μεταγενέστεροι φτιάχνοντας το δόγμα τους, με βάση την άποψη τους για τη γυναίκα γενικότερα. Η αποία άποψη έρχεται ΠΑΛΙ σε αντίθεση με το τι είπε και κυρίως έκανε ο Ιησούς.
Εκτός και κάνω λάθος, θέλω σε παρακαλώ να μου το υποδείξεις εντός της Γραφής. Εγώ από εκεί πιάνομαι και σου απαντάω. Γιατί στη Γραφή πιστεύει το Χριστιανικό σώμα.
Καταλαβαίνεις Μαρία; Αποδίδουμε δικά μας στερεότυπα σε ξένες διδασκαλίες. ΜΕ βάση το πως θέλουμε να τα δούμε εμείς.
Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου
ήδη έχω τονίσει ότι δεν βάζω στο ίδιο καντάρι τους οπαδούς της μιας θρησκείας και της άλλης. Ούτε και τη διδασκαλία τους. φαίνεται ότι για κάποιους λόγους (και αυτούς ξεκίνησα απλώς να σκιαγραφώ) υπάρχουν όντως διαφορές στο πώς βλέπουν τον κόσμο και αντιδρούν σε αυτόν και οι μεν και οι δε.
Γι'αυτό λέω ότι ο Χριστός, με βάση αυτά που ξέρουμε, και τα όσα λέγονται γι'αυτόν είπαμε ήταν της "ήπιας" μορφής, κάτι σαν Γκάντι, αγαπάτε αλλήλους, ειρήνη υμίν και τα τοιαύτα...
Θα μου πεις και το Ισλάμ (Σαλάμ =ειρήνη) και όλο Σαλάμαλέκουμ λένε για ειρήνη και γαλήνη και νιρβάνα και μακαριότητα, και μόνο τέτοια δεν έχουν, τέλοσπάντων....
Από την άλλη όμως, το παιχνίδι 'δεν είναι δίκαιο', διότι οι Χριστιανοί είχαν....2015 χρόνια για να ωριμάσουν, να περάσουν τις 'παιδικές ασθένειες', να βάλουν μυαλό, να δουν τη ζωή πιο χαλαρά, και εν τέλει να φτάσουν σε αυτό που λέμε σήμερα 'Δυτικό τρόπο ζωής'
Οι άλλοι έχουν μέχρι στιγμής κάπου 1460 χρόνια περίπου...
Ξεκίνησαν αργότερα. Ξεκίνησαν σε δύσκολες συνθήκες, περιοχές και ανθρώπους. Και παρέμειναν εκεί. Στις ερήμους, στις καμήλες και στα γαϊδούρια...Δεν πέρασαν Διαφωτισμό. Δεν πρόλαβαν ή δεν έφτασαν ακόμα. Δεν αφομοίωσαν αξίες Γαλλικής Επανάστασης,Αμερικανικής 'ανεξαρτησίας' ή έστω 1821 με Καραϊσκάκηδες, Κοραήδες, ΡηγαΦεραίους και Καποδίστριες...
έχει τη σημασία του αυτό, στο ιστορικό βάθος.
Όταν ο τραγόπαπας που συνόδευε τις καραβέλες του Κολόμβου, του Τζέημς Κουκ και τόσων άλλων προς τις νέες και άγνωστες χώρες, έβλεπε μπροστά του καμιά βυζαρού μελαψή τσίτσιδη, στις Μπαχάμες, στην Καραϊβική, στην Αφρική ή στην Πολυνησία, την πλάκωνε στα καντήλια, τους σταυρούς, τα μαστίγια και τους εξορκισμούς ως όργανο και εργαλείο του σατανά
(και μετά βέβαια μπορεί και να την πήδαγε κρυφά το βράδι...και αν όχι αυτός, σίγουρα οι υπόλοιποι ναύτες...)
Η διαφορά είναι ότι αυτά τα κάνανε οι "Χριστιανοί" κάποιες άλλες εποχές που είναι αρκετά μακρινές σε μας.
Οι ισλαμιστές δεν περάσανε αυτό το στάδιο. Χάσανε επεισόδια που λέμε. Και από ένα (από τα πολλά κωμικοτραγικά) παιχνίδι της μοίρας και της Ιστορίας, βρίσκονται κάπου 600 χρόνια πίσω.
Στις δικές τους καραβέλες και στους δικούς τους Κολόμβους.
Αυτό που έκανε ο τραγόπαπας του Κολόμβου, το κάνει σήμερα ο τραγομουλάς της Συρίας και του Αφγανιστάν.
Αυτές είναι οι "αξίες' του και αυτός ο τρόπος να τις επιβάλλει...
Καταλαβαίνεις με ποια έννοια το λέω?

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Ο Αντίχριστος θα είναι Αγγλος και θα ονομάζεται ''Fox''!
Φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε κοιτάξετε να τα βρείτε μεταξύ σας. Για σένα και τον προφήτη της συμφοράς Μάξιμο Βαρβαρή, ο Αντίχριστος θα είναι Αγγλος και θα ονομάζεται ''Fox''. Για άλλους που επικαλούνται το βιβλίο του Δανιήλ θα είναι από το Ισλάμ. Για άλλους ο αντίχριστος είναι ο David Mayer de Rothschild. Ο Αμερικανός συγγραφέας Joe Richardson πάλι, υποστηρίζει ότι ο Αντίχριστος δεν θα έρθει από την Ευρώπη, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, ή από κάποια δυτική χώρα, αλλά από την Μέση Ανατολή, όπου έχει αρχίσει και ανατέλλει το «άστρο» της Τουρκίας. Και οι πατέρες της εκκλησίας υποστηρίζουν ότι θα είναι Εβραίος από την φυλή του Δαν.
Αν δεν σταθεροποιηθεί το μ@@νί ψάρι δεν τρώμε, όπως έλεγε και ο Ναστρεντίν Χότζας σε μια παλιά ιστορία.![]()
*
Βάζω και τον εαυτό μου μέσα και είμαι ένας άνθρωπος εγωιστής και εκδικητικός από την φύση του που προσπαθεί να το εξαλείψει.
Έχει δίκαιο PY8AGORAS και σε αντιλαμβάνομαι αλλά αυτοί θέλησαν να είναι έτσι βέβαια υπήρχαν και οι δύσκολες συνθήκες, αλλά μην ξεχνάς και εμείς σαν δυτικοί όταν έπρεπε τους αφήσαμε και να τα αποτελέσματα...
Δεν πήγαμε να τους εκσυγχρονίσουμε αλλά να τους εκμεταλλευτούμε λόγο των πηγών τους και ενώ οι άνθρωποι εκεί πεινάν οι ηγέτες τους και αυτοί που εκμεταλλεύονται το πλούτο οι δικοί τους έχουν τα δισεκατομμύρια και τους λένε ότι δίνουν μάχη με τους δυτικούς και το κατεστημένο και βγάζουν από έξω την ουρά τους, άρα καταλαβαίνουμε γιατί μιλάμε και το μορφωτικό επίπεδο τους πως θέλουν να καθορίζεται, ξέρεις εκεί ο λόγος ενός ηγέτη είναι μεγαλύτερος και πρέπει να εφαρμοστεί, από ενός ιερέα Χριστιανού.
Δυστυχώς όμως βλέπουμε τι γίνεται στην Γαλλία και διαβάζουμε ότι η κύρια ένοχος τροφοδοτούνταν και έμενα σε ένα από τα ποιο υπέρ πολυτελή διαμερίσματα του Παρισιού.
Οπότε σε καταλαβαίνω που θέλεις να καταλήξεις, ναι τότε οι καθολικοί και ιδίως οι ιερείς ήταν σύμβουλοι και γερουσία, αλλά και πάλι οι Χριστιανοί διωκόταν και διώκονται ακόμα και τώρα και από τους ποιο πάνω και από τους μη πιστούς-Άθεους.
quote:
PY8AGORAS
Η διαφορά είναι ότι αυτά τα κάνανε οι "Χριστιανοί" κάποιες άλλες εποχές που είναι αρκετά μακρινές σε μας.Οι ισλαμιστές δεν περάσανε αυτό το στάδιο. Χάσανε επεισόδια που λέμε. Και από ένα (από τα πολλά κωμικοτραγικά) παιχνίδι της μοίρας και της Ιστορίας, βρίσκονται κάπου 600 χρόνια πίσω.
Στις δικές τους καραβέλες και στους δικούς τους Κολόμβους.
Αυτό που έκανε ο τραγόπαπας του Κολόμβου, το κάνει σήμερα ο τραγομουλάς της Συρίας και του Αφγανιστάν.
PY8AGORA μέσα σε τέσσερις αράδες τα είπες όλα.
*
quote:
maria3
αλλά και πάλι οι Χριστιανοί διωκόταν και διώκονται ακόμα και τώρα και από τους ποιο πάνω και από τους μη πιστούς-Άθεους.
Φίλη maria3, εκτός από τα κομμουνιστικά καθεστώτα στα οποία η αθεΐα ήταν θεσμός του κράτους, και την επέβαλλαν σε όλους τους πολίτες τους ανεξαρτήτως θρησκείας, μπορείς να μου αναφέρης ένα παράδειγμα διωγμού χριστιανών από αθεΐστικές οργανώσεις ή μεμονωμένα άθεα ή άθρησκα άτομα??
*
Je sui ne pa έλεος.
Je sui non μπαγλαμάς.
Je sui λοβοτόμος.
Je sui Μάνος.Που είσαι ρε?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ένα παράδειγμα βγήκε το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα, ή του τάδε που καταρρίπτουν τα πάντα σε σχέση με τον Χριστό αλλά χάνονται και δεν τα διαβάζουμε ποτέ, που αποσκοπούν αυτά ή ποιος τα κινεί;
Η βλέπουμε αθεϊστές ακόμα και εδώ να νομίζουν ότι εφόσον θέλεις να λέγεσαι χριστιανός ότι πρέπει να έχεις σπουδάσει θεολογία κατά κάποιο τρόπο ή πρέπει να έχεις ερευνήσει τα πάντα, έχω άδικο;
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ πρόσεχε με τις λοβοτομές γιατί θα θεωρηθείς σαν τους ποιο πάνω, αν και ποιο εκσυγχρονισμένος...
quote:
maria3
Sesostris Δεν ξέρω αν είναι αθεΐστικές οργανώσεις ή μεμονωμένα άθεα ή άθρησκα άτομα, πάντως βλέπουμε διάφορα σάιτ να μας λένε τα ίδια και τα ίδια...
Η ελεύθερη αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων φίλη maria3 δεν είναι διωγμός, αλλά ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας. Άλλωστε κάτι αντίστοιχο κάνουν και οι σελίδες της ΟΟΔΕ, που επιτίθενται κυρίως κατά της αρχαίας θρησκείας και των πιστών της, χρησιμοποιώντας πολλές φορές και πλαστά ιστορικά στοιχεία.
quote:
maria3
Ένα παράδειγμα βγήκε το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα, ή του τάδε που καταρρίπτουν τα πάντα σε σχέση με τον Χριστό αλλά χάνονται και δεν τα διαβάζουμε ποτέ, που αποσκοπούν αυτά ή ποιος τα κινεί;
Το λεγόμενο ευαγγέλιο του Βαρνάβα, το οποίο ανακαλύφθηκε το 2000 στην Τουρκία, κατά τη σύλληψη συμμορίας που έκανε λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων, ίσως ανήκει όπως και αυτό του Ιούδα στα λεγόμενα “Απόκρυφα Ευαγγέλια”. Το κείμενο είναι γραμμένο σε διάλεκτο της Αραμαϊκής πάνω σε δέρμα ζώου και η δημιουργία του υπολογίζεται στον 5ο αιώνα. Συγγραφέας του φέρεται να είναι ο μαθητής του Χριστού, Βαρνάβας ο οποίος ήταν Εβραίος που ζούσε στην Κύπρο και σύμφωνα με την παράδοση ήταν ένας από τους 70 μαθητές του Ιησού. Εδώ οφείλω να σε πληροφορήσω ότι κατά τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους πάρα πολλοί ανώνυμοι συγγραφείς υπέγραφαν τα έργα τους με το όνομα κάποιου προσώπου από τα ευαγγέλια.Το κατά πόσον είναι γνήσιο ή όχι θα το δούμε αν επιτρέψουν οι Τούρκοι την εξέτασή του και από άλλους ειδικούς.
quote:
maria3
Η βλέπουμε αθεϊστές ακόμα και εδώ να νομίζουν ότι εφόσον θέλεις να λέγεσαι χριστιανός ότι πρέπει να έχεις σπουδάσει θεολογία κατά κάποιο τρόπο ή πρέπει να έχεις ερευνήσει τα πάντα, έχω άδικο;
Άλλο φίλη maria3 να έχεις σπουδάσει θεολογία, και άλλο όπως κάνουν οι περισσότεροι Χριστιανοί να έχης την Καινή διαθήκη στα εικονίσματα, και να μη την έχεις καν ανοίξει να δης τι γράφει μέσα.
Πάντως εγώ έπαψα να είμαι Χριστιανός από τότε που την Διάβασα...![]()
Υ.Γ.
Αν ενδιαφέρεσαι να διαβάσης τα κείμενα των Αποκρύφων Ευαγγελίων, στείλε μου προσωπικό μήνυμα για να σου τα στείλω σε pdf στο e-mail σου. Είναι δύο τόμοι.
*
Edited by - Sesostris on 11/01/2015 00:44:01
quote:
ο,τι ειχα να πω το είπα,νομιζω το θεμα εξαντληθηκε.Η Παναγια ΠΟΤΕ στην ζωη της δεν πηγε με ανδρα,ΗΤΑΝ ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ!Γι'αυτο και ονομάζεται ''ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ''!Το ''αει'' τι σημαινει;Σημαινει ''για παντα''!
Στάσου λίγο ρε φίλε, αφού γέννησε τον Χριστό, πως ήταν παρθένα όλη της τη ζωή?
Θέλω να πω δηλαδή, για να γίνω αντιληπτός, οκ έμεινε έγκυος χωρίς να πάει με άνδρα, οκ, τον Ιησού από που τον γέννησε? Με καισαρική?![]()
Εφ' όσον γέννησε, όπως καταλαβαίνεις ο παρθενικός υμένας έπαψε να υπάρχει, πως ήταν λοιπόν παρθένα όλη της τη ζωή?
The truth of Ninja will prevail.
Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.
quote:
Αν ενδιαφέρεσαι να διαβάσης τα κείμενα των Αποκρύφων Ευαγγελίων, στείλε μου προσωπικό μήνυμα για να σου τα στείλω σε pdf στο e-mail σου. Είναι δύο τόμοι.
Συγνώμη φίλε, μια ερώτηση, έχεις και την "Αποκάλυψη του Έσδρα", γιατί τα χριστιανικά μαγαζιά θέλουν να τους καταθέσεις πιστοποιητικό θρησκευτικών φρονημάτων για να σου τη δώσουν.![]()
Αυτό τον καιρό διαβάζω πολύ χημεία, αλλά θα ήθελα να βρω σε PDF τα Απόκρυφα καθώς και τους τόμους της εκλησιαστικής ιστορίας, οπότε αν μπορεί να υπάρξει κάποια βοήθεια θα ήταν ευχάριστο γεγονότο.
The truth of Ninja will prevail.
quote:Υ.Γ.
Edited by - Sesostris on 11/01/2015 00:44:01
Έχω διαβάσει μεμονωμένα σημεία αλλά ποτέ ολοκληρωμένα, όπως ότι ο Ιούδας δεν πέθανε και ότι ο Χριστός άλλαζε μορφές και μεταφερόταν, ο δε Πιλάτος τον πίστεψε και ήθελε να τον σώσει, δείπνησε στο μυστικό δείπνο μαζί του και την θέση του Χριστού την πήρε ο γιος του Πιλάτου.
Αν τα έχεις ολοκληρωμένα στείλε τα μου, αλλά σύμφωνα με το παραπάνω απόσπασμα τι συμπέρασμα βγάζεις;
Πάντως σαν Χριστιανή πιστεύω και στην Παλαιά Διαθήκη, γιατί ο Χριστός είπε ερευνάτε τας γραφάς, τότε γνωρίζουμε ότι δεν είχε γραφτεί ακόμα η νέα αν και ήξερε πιστεύω ότι θα γραφόταν με τα λόγια του και η Καινή.
ΥΓ. Θα ήθελα να ανταλλάξουμε απόψεις και για την αποκάλυψη μιας και που ήμαστε στο παρόν θέμα, γιατί κάθε φορά που την διαβάζω μου αποκαλύπτεται διαφορετικά συν ότι πιστεύω ότι μας εξηγεί ότι ήμαστε ο έβδομος ή όγδοος πολιτισμός.
Edited by - maria3 on 11/01/2015 11:23:52
quote:quote:
ο,τι ειχα να πω το είπα,νομιζω το θεμα εξαντληθηκε.Η Παναγια ΠΟΤΕ στην ζωη της δεν πηγε με ανδρα,ΗΤΑΝ ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ!Γι'αυτο και ονομάζεται ''ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ''!Το ''αει'' τι σημαινει;Σημαινει ''για παντα''!Στάσου λίγο ρε φίλε, αφού γέννησε τον Χριστό, πως ήταν παρθένα όλη της τη ζωή?
Θέλω να πω δηλαδή, για να γίνω αντιληπτός, οκ έμεινε έγκυος χωρίς να πάει με άνδρα, οκ, τον Ιησού από που τον γέννησε? Με καισαρική?
Εφ' όσον γέννησε, όπως καταλαβαίνεις ο παρθενικός υμένας έπαψε να υπάρχει, πως ήταν λοιπόν παρθένα όλη της τη ζωή?The truth of Ninja will prevail.
Shadow dancer,
ο Χριστος γεννηθηκε χωρις να πειραχτεί ο παρθενικος υμενας....Εμεινε ανέπαφος με υπερφυσικο τρόπο.....