ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες, κατά την ιστορική περίοδο;(πρόσφατη αναγνώριση 12θεϊσμού) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες, κατά την ιστορική περίοδο;(πρόσφατη αναγνώριση 12θεϊσμού) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΕΡΙΩΠΙΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
14/07/2006, 16:11:47

Βρε ΕΡΙΩΠΙΣ !
Γιατί έγινες ξαφνικά τόσο…ερειστικός ;
Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι αυτό που θέλεις και σίγουρα, δεν είναι αυτό που θέλω εγώ να γίνουμε εδώ πέρα μαλλιά κουβάρια.

Μου έγραψες:

quote:
Όπως δεν έχεις και την παραμικρή ιδέα για τον ρόλο τον οποίο οικειοποιείσαι με ύφος αυθεντίας. Διαφορετικά κάτι θα μας έλεγες.

Καταρχήν δεν δηλώνω αυθεντία σε τίποτα και με τίποτα.
Αλλά ποιος είναι ο ρόλος ο οποίος οικειοποιούμε ;
Γράψε τον στα ίσα , μπας και τον καταλάβω, μπας και δω το λάθος μου ;

quote:
Μπορείς λοιπόν σαν ντόπιος που δηλώνεις να μας πεις τι σημαίνει "Ασί Γωνιά" και πως ετυμολογείται η "Κατσούνα";
Καλά θα κάνεις λοιπόν να κοιτάξεις στον χάρτη και να δεις τι σχήμα έχει η Ασί Γωνία και να επανέλθεις στον διάλογο.

Αναρωτιέμαι αν έχει δεις και αν έχεις πιάσει ποτέ στην ζωή σου κατσούνα;
Ή έστω να έχεις δει ποτέ τον χειρισμό της από κάποιο βοσκό;
Διότι τότε θα γνώριζες γιατί την ονομάζουν μεγάλο κατσούνι, το οποίο φυσικά κατσούνι είναι στην κορυφή της χρησιμεύει στο να πιάνουν τις αίγες και τους τράγους οι βοσκοί από τα κέρατα.
Φυσικά η καλή κατσούνα είναι από ξύλο αμπελιτσιάς και λίγοι ξέρουν πως θα την γυρίσουν για να γίνει το «κατσούνι» «βολικό».
Αυτό όμως που ήθελα να πω εγώ και που φυσικά δεν κατάλαβες είναι ότι την ίδια ακριβώς κατσούνα συναντάμε στα ιερογλυφικά της Αιγύπτου αλλά και στις απεικονίσεις των βοσκών της μέσης Ανατολής.
Και αυτό λέει πολλά…
Ο λόγος που δεν το κατάλαβες είναι διότι χρησιμοποίησα τον δικό σου τρόπο γραφής των post. Δηλαδή τα μισόλογα και ότι θέλει ο κάθε ένας ας καταλάβει.
quote:
Καλά θα κάνεις επίσης να ρωτήσεις και τους παλιούς γιατί ονομάζανε την κατσούνα έτσι.

Και ποιος σου είπε φίλε μου ότι δεν το έχω κάνει και μάλιστα πριν πολλά χρόνια;;;;

quote:
Όσον αφορά τις ανθρωποθυσίες στην αρχαία Ελλάδα ένα πράγμα σου λέω

Και εγώ θα σου προτείνω να κάνεις κλικ στην φώτο παραπάνω και να διαβάσεις τι είχε γράψει ο rizitis και όχι μόνο.

quote:
Καλά ταξίδια φίλε μου αν δεν απαντήσεις, και χαιρετίσματα απ' τους Κούρους της Αυστραλίας.

Πως μπορώ να μην απαντήσω στο post σου;
Έχεις και εσύ τα χαιρετίσματα μου και καλές αντάμωσες φίλε Λουκά.

η κατσούνα φίλτατε είναι το μπαστούνι απο ξύλο αμπελιτσιάς που κρατάει ο ασιγωνιότης γέρος.
αν παρατηρήσεις θα δεις το κυκλικό(κατσούνι) γύρισμα της στο πάνω της μέρος

άσχετα αν την κατσούνα σε αυτήν την φώτο την κρατάει ένα άσχετος...
απλά σύγκρινέτην με την ράβδο του Αβραάμ, του Ααρών αλλά και με τις τοιχογραφίες των Αιγυπτίων...
αυτό ήθελα να σου πω και τίποτα παραπάνω.

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
TrainmanΜέλος
14/07/2006, 18:04:31

Φίλοι

Το ξεφτιλίσαμε το θέμα, αλλά το πεπρωμένο ξανακτυπά: Βλέπετε, δίπλα στον George, εμφανίζεται ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το Λασήθι, ονόματι...Καρχιμάκης!

Edited by - Trainman on 14/07/2006 18:05:13

ΈχιδναΜέλος
14/07/2006, 18:27:08

"Now, the question remains, how do we know the Spartans were the offspring of the tribe of Dan? . . . Aside from the fact that the Spartans wore long hair as a symbol of their power (like Samson) there is a legend written about the son of Belus, king of the Spartans -- in which is given the story of one named 'Danaus,' who arrived in Greece with his daughters by ship. According to the legend, his daughters called themselves Danades. They introduced the cult of the mother goddess, which became the established religion of the Arcadians and developed over the years into the worship of Diana. . .The Spartans so loved their king that they called themselves Danaans -- long before they adopted the name of Spartans. Also in the legend is a record of the arrival of 'colonists from Palestine.' Please note, the man who headed the expedition was named Danaus. He may well have been of the tribe of Dan, and thus would have been the progenitor of the ancient Spartans." [Church, p. 120-21]

"In Greek myth. . .[is] the legend of King Belaus, one Danaus, who arrives in Greece with his daughters, by ship. His daughters are said to have introduced the cult of the mother goddess, which became the established cult of the Arcadians. According to Robert Graves the Danaus myth records the arrival in the Peleponnesus of 'colonists from Palestine.' Graves states that King Belus is in fact Baal, or Bel -- or perhaps Belial from the Old Testament." [Baigent, Holy Blood, p. 275]
"At that particular time Arcadia was ruled by Spartans. . . The Spartans placed a special magical significance on their long hair . . .associated with their great strength. There appears to have been a relationship between the Spartans and the Jews. In the Apocryphal we read: 'It has been found in writing concerning the Spartans and the Jews that they are brethren and are of the family of Abraham.' (Maccabees I 12:21)" [Van Buren, p. 45]
Dan shall be a serpent by the way, an adder in the path, that biteth the horse heels, so that his rider shall fall backward. Genesis 49:17

". . .Dan became the very type of evildoing. He was placed in the north (Num. ii.25), this being the region of darkness and evil (Jer. i.14). . ." [Singer, Jewish Encyclopedia ("Dan"), p. 423]

Κάτι αιρετικό: http://www.ucg.org/brp/materials/throne/appendices/ap2.html

Και κάτι άλλο: στην περίφημη Αδάκρυς Μάχη (Αδάκρυς= χωρίς δάκρυ) το 368 π.Χ, ο νεαρός βασιλιάς Αρχίδαμος του Αγησιλάου εκστράτευε μέσα στο αρκαδικό έδαφος με Σπαρτιάτες και μισθοφόρους. Στο ύψος της Μαλέας κατάλαβαν ότι ένα τεράστιο τμήμα του αρκαδικού στρατού ήταν μπροστά τους. Τότε οι μισθοφόροι, με τη δικαιολογία ότι ήταν απλήρωτοι (πάντα με το χρήμα αυτοί οι άνθρωποι ), αποχώρησαν. Λίγο πιο κάτω όμως τους πρόφτασαν οι Αρκάδες. Οι Σπαρτιάτες έτρεξαν σε βοήθεια των μισθοφόρων.
Σύμφωνα με τον θρύλο ο Αρχίδαμος τους απεύθυνε έναν λόγο για το ένδοξο παρελθόν και τη δόξα της Σπάρτης, ενώ ο ουρανός σχιζόταν από αστραπές. Ενθαρρυμένοι από το θεϊκό αυτό σημάδι οι 2000 Σπαρτιάτες και μισθοφόροι, επιτέθηκαν στον στρατό των 15000 Αρκάδων. Στην μάχη που ακολούθησε 10000(μύριοι) Αρκάδες έπεσαν νεκροί, χωρίς ούτε ένας Σπαρτιάτης να χάσει τη ζωή του.
Quiz: Ποιας εθνικότητας ήταν οι μισθοφόροι;
Et in Arcadia ego.

14/07/2006, 23:36:44
quote:
Προσωπικά δεν έχω αλλάξει γνώμη , δηλαδή σύμφωνα με την δική μου έρευνα και μελέτη εξακολουθώ να πιστεύω ότι κατά τόπους σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε Ελλάδα γίνονταν ανθρωποθυσίες.
...
Όπως όμως έγραψα και παραπάνω στο ερώτημα αν γίνονταν ή όχι ανθρωποθυσίες στην «Ελλάδα»!η απάντηση είναι ναι γίνονταν όπως γίνονταν σε όλο σχεδόν τον τότε παγανιστικό κόσμο.

Το ίδιο πιστεύω και γω αγαπητέ Ελάχιστε, σε όλον σχεδόν το κόσμο (όχι μόνο τον παγανιστικό αλλά και στους Εβραίους). Απλώς στην Ελλάδα πρέπει είτε να ήταν περιπτωσιακές είτε να σταμάτησαν αρκετά νωρίς.

Το ντοκιμαντέρ του BBC που μας είχε ειδοποιήσει να δούμε στο ΣΚΑΙ o jonnie, αναφέρθηκε ειδικά στην θυσία του Αβράαμ αλλά και στους Χανανίτες και τους Μωαβίτες (υπάρχει και αναφορά στην θυσία του γιού του βασιλιά των Μωαβιτών στο link που βάζω πιό κάτω).
Οντως περιέργως δεν αναφέρθηκε καθόλου στην Ελλάδα (εκτός από τους παραπάνω αναφέρθηκε στους Ινκας, τους Ινδούς, τους Φοίνικες αν θυμάμαι καλά και τους βορειο-ευρωπαίους.)

Βρήκα άλλο ένα site (βιβλικές μελέτες) για τις ανθρωποθυσίες που και πάλι δεν αναφέρει τους Ελληνες, αναφέρει όμως όλους τους λαούς που έκαναν: Among the list of nations were the Ethiopians, the Babylonians, the Assyrians, the Phoenicians, the Canaanites, the Scythians, the Egyptians, the Chinese, the Persians, the Indians, the Gauls, the Carthaginians, the Britons, the Arabians, the Romans, and many more, including the Africans and peoples of the Americas.

Για τους εβραίους λέει ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν έκαναν ή όχι. Προσπαθεί να δώσει μια διαφορετική εκδοχή για την θυσία του Ισαάκ αλλά αναφέρει και όσα λέει ο Ιερεμίας στο 7:31-32 (για σένα Ερίωπη):

Ο Θεός ήταν δυσαρεστημένος επειδή οι Ιουδαίοι διέπραξαν πονηρίες εναντίον του.
"Εκτισαν βωμόν του Ταφέθ... δια να κατακαίουν εκεί επάνω εις το πυρ τους υιούς και τις θυγατέρες τους, το οποίο εγώ (λέει ο Θεός) δεν εζήτησα ποτέ να κάνουν, ούτε καν το εσκέφθην."

Και κάτι ακόμα που θα αρέσει στον αγαπητό Ερίωπη από το ίδιο site.
Phoenician mythology records that when war and pestilence afflicted the land, a man named Krones offered up his son Yeoud as a sacrifice

http://www.bible-history.com/backd2/human_sacrifice.html

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 14/07/2006 23:38:16

15/07/2006, 00:55:11
Dan Δαναοί... και γιατί να μην έγινε το αντίθετο που λέει και ο Τάκιτος ότι φημολογείτο την εποχή του; Δηλ Ιουδαίοι-Ιδαίοι (καταγωγή δηλαδή πό την Ιδη της Κρήτης) και ταιριάζει και η κατσούνα

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

15/07/2006, 01:19:31
Αγαπητή ostria δυστυχώς ή ευτυχώς έχω επιλέξει να κατοικώ σε ορεινό χωριό και δεν έχει εμβέλεια ο σταθμός “sky”.
Δεν μπορώ να έχω άποψη για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ διότι δεν το είδα.
Από την στιγμή όμως που το είδες εσύ, δέχομαι σίγουρα την άποψη σου.

Φυσικά έκαναν και οι Εβραίοι ανθρωποθυσίες.
Δεν χωράει καμιά αμφιβολία περί τούτου.

Όταν έγραψα παγανιστές ίσως να διαβάστηκε κάπως περίεργα, θέλω να εξηγήσω τι εννοώ λοιπόν.

Οι επιστημονικές απόψεις για το ποια θρησκεία ήταν η πρωταρχική θρησκεία στον πλανήτη μας μεταξύ των «αρχανθρώπων» δεν έχουν ακόμα συμφωνηθεί.
Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ήταν ο παγανισμός αλλά και πάρα πολλοί θεωρούν ότι ήταν ο μονοθεϊσμός.
Πριν 2 ημέρες είχα μια πολύ ωραία συζήτηση ακριβώς σε αυτό το θέμα πάνω, με την amalia στο topic που παρουσιάζονται τα άρθρα που επιμελείται η ομάδα του esoterica.

Και οι Εβραίοι όπως άλλωστε και εμείς οι Έλληνες έχουμε περάσει από χίλια μύρια κύματα αλλάζοντας πολλές φορές θρησκεία και πίστη στο πέρασμα των αιώνων.
Φαίνεται λοιπόν ότι για κάποιο μεγάλο χρονικό στάδιο , στον πλανήτη είχε επικρατήσει μια ιδεολογία και ένας τρόπος Πίστης ό οποίος ήθελε στις τελετές του και στα μυστήρια του σαν αναγκαιότητα το ράντισμα των βωμών με ανθρώπινο αίμα.
Αυτό όμως είχε παρουσιαστεί σε κάποια έκφραση παγανιστικών τελετών.
Σίγουρα όχι σε όλο το εύρος της παγανιστικής κοσμοΘεόρησης αλλά σε κάποια από τις εκφάνσεις της .
Το πνευματικό επίπεδο των τότε ανθρώπων αυτό πίστευε και αυτό καταλάβαινε για σωστό…

Η εξέλιξη του είδους μας ,ανά περιοχή πάντα, έφερε και την αλλαγή σε αυτήν την τελετουργία.
Στην Ελλάδα πχ τα πράγματα μπήκαν από πολύ νωρίς στην θέση τους όταν κατάφεραν να επικρατήσουν οι πιο πνευματικοποιημένοι παγανιστές , αυτοί που πίστευαν στον Δία ( Ζευς) , κατατροπώνοντας τους Κρόνιους με τις βαρβαρότητες τους.

Κάπως έτσι άλλαξαν και οι Εβραίοι, με την επικράτηση όμως του μονοθεϊσμού.
Αυτό ξεκίνησε από τον Αβραάμ και μετά.
Ο πατέρας του οποίου πχ ήταν αντίθετος μέχρι εσχάτων στην πίστη του υιού του.

Το πέρασμα όμως ενός λαού από μια θρησκεία σε μια άλλη ή σε μια παράλλαξη της παλιάς δεν είναι ποτέ εύκολο.
Έχει να κάνει μάλιστα και με τα φυλετικά χαρακτηριστικά του εκάστωτε λαού.
Έτσι σε άλλους λαούς αντικαταστάθηκαν οι ανθρωποθυσίες με αυτές των ζώων γιατί πολύ απλά ο λαός απαιτούσε αίμα, σε άλλους λαούς απαγορεύτηκαν από τον ηγέτη τους μονομιάς ή με νόμους και σε άλλους λαούς η ίδια η κοινωνία τις απέβαλε.

Εν κατακλείδι θέλω να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έγραψες.

quote:
Απλώς στην Ελλάδα πρέπει είτε να ήταν περιπτωσιακές είτε να σταμάτησαν αρκετά νωρίς

Κλίνοντας θέλω να πω ότι δεν είναι υποτιμητικό για εμάς τους Έλληνες το ότι κάποια από τα φύλα που κατοικούσαν στον σημερινό ελληνικό χώρο έκαναν στο απώτατο παρελθόν ανθρωποθυσίες.
Το επίπεδο του ανθρώπινου εγκεφάλου τότε μέχρι εκεί έφτανε , μέχρι εκεί μπορούσε να εννοήσει…
Άλλωστε οι περισσότεροι λαοί ακόμα και μέχρι πολύ όψιμα έκαναν τα ίδια αλλά και πολύ χειρότερα...

Υγ. κάπου πιο πάνω διάβασα για ωμοφαγίες.
Πρέπει να ξέρουμε ότι ωμοφαγίες γίνονταν σε πολύ κλειστούς κύκλους των ορφικοδιονυσιακών μυστηρίων και μόνο για τους μυημένους. Αυτές γινόταν προς τιμήν του Διόνυσου ζαγκρέα και συμβολίζουν κάποια πράγματα που σηκώνουν πολύ συζήτηση και είναι εκτός θέματος. Όμως από τα ευρήματα των αρχαιολόγων αλλά και από την αρχαία ελληνική γραμματεία (Πλάτων)μέχρι τώρα ,προκύπτει ότι έτρωγαν ταύρο και όχι άνθρωπο.
Με μια λέξη έκαναν Θεοφαγία…

Ευχαριστώ.

ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
15/07/2006, 01:57:20
quote:

Dan Δαναοί... και γιατί να μην έγινε το αντίθετο που λέει και ο Τάκιτος ότι φημολογείτο την εποχή του; Δηλ Ιουδαίοι-Ιδαίοι (καταγωγή δηλαδή πό την Ιδη της Κρήτης) και ταιριάζει και η κατσούνα

-Arthur C. Clarke-

προσεξτε πως απεικονίζετε ο Ααρών και το σχήμα της ράβδου του

εδώ είναι ο Μωησής με την οικογένεια του

και λίγο Αίγυπτο με τον Ra να κάθετε...

τα συμπεράσματα δικά σας....

ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
15/07/2006, 02:10:13
...και δυο κουβέντες παραπάνω σχετικά με την ωμοφαγία…

Η Θεοφαγία των «μυημένων» στα Ορφικο-Διονυσιακά μυστήρια.

Λέγοντας των «μυημένων», εννοούμε τους λίγους και εκλεκτούς {μυημένους} οι οποίοι στα διονυσιακά μυστήρια ,που γινόταν μεταξύ τους και όχι στα δημόσια , επιδιδόταν σε Θεοφαγία τρώγοντας ωμό ταύρο , τον λεγόμενο «ταύρο του Διονύσου», θεωρώντας ότι έτσι έτρωγαν τις σάρκες του Διόνυσου- Ζαγρέα οπότε με αυτόν τον τρόπο η ψυχή τους γέμιζε από θεϊκή αθανασία.
Η συγκεκριμένη τελετή των μυστηρίων ήταν βασισμένη στον μύθο του Διόνυσου-Ζαγρέα ,ο οποίος μύθος είναι και ο θεμέλιος λίθος της Ορφικο-Διονυσιακής λατρείας.

Μιλάμε για τον μύθο σύμφωνα με τον οποίο οι Τιτάνες ξεγέλασαν και απομονώσαν τον Διόνυσο Ζαγρέα , μέχρι να τον χάσουν οι τροφοί του από τα μάτια τους . έπειτα άρχισαν να διαμελίζουν το κορμί του τρώγοντας το συνάμα.
Ξαφνικά επεμβαίνει η Δήμητρα η οποία κατάφερε να σώσει την καρδιά του, την οποία και παρέδωσε στον Δία ,ο οποίος, μέσω της καρδιάς του, κατάφερε και ανέστησε τον Διόνυσο-Ζαγρέα , χτυπώντας παράλληλα τους Τιτάνες με τους κεραυνούς του κάνοντας τους στάχτη.
Συνεχίζοντας ο μύθος μας διηγείται ότι από την στάχτη αυτή των Τιτάνων δημιουργήθηκε το ανθρώπινο γένος .

Όμως σύμφωνα με τον Πλάτωνα , οι άνθρωποι αφού προέρχονται από τις στάχτες των Τιτάνων ,φέρουν μαζί τους αυτήν την βαριά πράξη, κάτι σαν προπατορικό αμάρτημα δηλαδή…

Οι άνθρωποι όμως μέσα τους έχουν και μια σπίθα θεότητας, διότι οι Τιτάνες είχαν καταβροχθίσει τις θεϊκές σάρκες του Διονύσου – Ζαγρέα άρα υπήρχε στις στάχτες τους και μια θεϊκή σπίθα, την οποία κληρονόμησαν οι άνθρωποι .

Προσπαθώντας να ενισχύσουν αυτό το θεϊκό στοιχείο μέσα τους οι άνθρωποι , το προερχόμενο από τον Διόνυσο Ζαγρέα , έναντι του γήινου των Τιτάνων, έτρωγαν ωμό ταύρο πιστεύοντας ότι τρώνε τον Διόνυσο- Ζαγρέα εκείνη την στιγμή .
Άρα έκαναν συμβολική Θεοφαγία με σκοπό την πλήρωση της ψυχής από θεϊκά στοιχεία και την απόκτηση της Θεϊκής αθανασίας.

Βέβαια στην πολιτισμένη Αθήνα δεν ευδοκίμησαν για πολύ οι ωμοφαγίες σαν Θεοφαγίες παρά μόνο σαν αντικείμενο πηγής γέλιου στις κωμωδίες των θεάτρων της εποχής.

ευχαριστώ.

ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
15/07/2006, 04:17:37

ΑΣΙ ΓΩΝΙΑ = Ο σταθμός 888 της ιερής φωτοδέσμης του Ερίωπα από την Ηλιούπολη της Αιγύπτου καθ’ οδόν προς, το ιερό κέντρο της ανθρωπότητας, τους Δελφούς.

(Ας είναι ευλογημένοι όλοι οι Ασιγωνιάτες χάρη στο Ελάχιστο. Ας είναι ευλογημένη όλη η Κρήτη χάρη στον Ελάχιστο.)

ΑΣΙ ΓΩΝΙΑ = Ο σταθμός του «Αγνού Απόλλωνα» εκεί στον «Αϊ Γιώργη» από το ιερό τρίγωνο του Σειρίου καθ’ οδόν προς το ιερό προσκύνημα της ανθρωπότητας, τους Δελφούς.

ΑΣΙ ΓΩΝΙΑ = Η αριστερή πλευρά της ιεράς ΩΠΗς.

ΑΣΙ ΓΩΝΙΑ = Το ταπεινό προσκύνημα του Έλληνα Ερίωπα.

ΑΣΙ ΓΩΝΙΑ = Το ιερό προσκύνημα του Ορφικού Έλληνα 444 καθ’ οδόν προς το ιερό Τρίγωνο της Ελληνικής Μέμφιδος.

ΑΣΙ ΓΩΝΙΑ = Η μέλαινα αδελφή της Λευκωσίας όταν ακτάνει ο Ήλιος.

ΑΣΙ ΓΩΝΙΑ = Το λευκό τρίγωνο όταν δύει ο Ήλιος.

Α-Α-Α-Α-Α-Α-Α

Το προσκύνημά μου στην Ελληνική Ασί Γωνία.

Λουκάς Γαβριηλίδης

Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 15/07/2006 04:24:35

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
15/07/2006, 06:07:10
quote:
Αυτό όμως που ήθελα να πω εγώ και που φυσικά δεν κατάλαβες είναι ότι την ίδια ακριβώς κατσούνα συναντάμε στα ιερογλυφικά της Αιγύπτου αλλά και στις απεικονίσεις των βοσκών της μέσης Ανατολής.
Και αυτό λέει πολλά…
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ

Θα αντέξει αυτή η υπερήφανη Κρητική καρδιά, ή θα μου φύγει και αυτή όπως του Magister;

Για τρίτη και τελευταία φορά στο γράφω. Ρώτησες τους παλιούς να σου πουν γιατί τι ονομάζουν "Κατσούνα"; Θα με σκάσεις για να μου απαντήσεις ένα απλό πράγμα!!

Τελικά τι λες γνωρίζω ή δεν γνωρίζω τι είναι η Κατσούνα;

Το Απόστολο Παύλο τον μνημονεύετε εκεί πάνω που ήλθε και σας βρήκε;

Αλήθεια γιατί έκανε τον κόπο να έλθει στο ιερό χωριό σας μαζί με τον Πέτρο, διερωτήθηκες ποτέ;

Λουκάς Γαβριηλίδης