- Τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες, κατά την ιστορική περίοδο;(πρόσφατη αναγνώριση 12θεϊσμού) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αν δεν μπορείς να κάνεις διάλογο μη το παίρνεις κατάκαρδα. Απ' την ώρα που μπήκες στο θέμα έχεις κάνει εκατό λάθη. Άλλον διάβαζες και σε άλλον απαντούσες. Έξυνες συνέχεια τον P.C.(νό) σου για κοντρίτσες και όταν σκοράρισε ο Sesostris έπαθες τραμπάκουλο.
Δεν θα πάθεις τίποτα φίλε μου να παραδεχθείς ότι η Ελληνική γλώσσα δεν παίζεται στα σοκάκια της Ταγγέρης.
quote:
Ζούμε δε εδώ και αγωνιζόμαστε ενάντια στην νεοελληνική μιζέρια βάζοντας το καθημερινό μαςλιθαράκι, και δεν ρίξαμε ποτέ κάτω τις ασπίδες μας εμείς ή οι πρόγονοί μας, εγκαταλείποντας τη χώρα μας για λίγα δολλάρια (έστω και αυστραλιανά)magister
Φίλε μου σου λέω και πάλι προσπαθείς να μας ρίξεις στάχτη στα μάτια λες και τρώμε κουτόχορτο.
Όταν ο άλλος Εβραίος απ' την Αυστραλία σκυλόβρισε τους πάντες και τα πάντα και έφαγε κόκκινη κάρτα απ' τους διαχειριστές, δεν σε είδα να διαμαρτύρεσαι. Εκεί τι έγινε, γιατί κατάπιες την γλώσσα σου; Ξαφνικά μας έγινες και θεματοφύλακας του Ελληνισμού; Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Άσε ρε φίλε δεν κολλάει το πράγμα έτσι όπως το σερβίρεις.
Προσωπικά δεν είχα ποτέ διαφορές με κανένα λαό. Εκτός τούτου ζω σε μια πολυεθνική κοινωνία όπου τέτοιες κόντρες σπανίζουν.
Έχω φίλους Εβραίους και πίνω μαζί τους καφέ και σε πληροφορώ ότι τους έχω σε μεγάλη εκτίμηση όσον αφορά την ικανότητά τους να κάνουν διάλογο.
quote:
Δεν έχει νόημα να συνεχίζω την "συζήτηση". Ειλικρινά λυπάμαι..
magister
Ειλικρινά και εγώ σου λέω ότι θα λυπηθώ ιδιαίτερα αν εγκαταλήψεις τον διάλογο.
Λουκάς
Α cappella ο χορός σου ζητάει Magister να φανείς αντάξιος του λαμπρού σου Ονόματος και να μην εγκαταλείψεις. Μιμήσου τον Ελάχιστο που συστοιχήθηκε ως χριστεπώνυμος αμνός ανάμεσα στους λύκους, γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι στο τέλος θα αναγκαστεί να εναντιωθεί.
Από μπινελίκια, πουλ μουρ, κεκαλυμμένες ύβρεις και κακοπιστίες χορτάσαμε εδώ μέσα. Μια σοβαρή κουβέντα έχεις να πεις - και θα μας τη στερήσεις;
quote:Φίλε magister απευθύνοντάς μου την τελευταία παράγραφο του μηνύματός σου , είναι σαν να προσπαθείς να παραβιάσης ανοιχτές πόρτες , γιατί σίγουρα άλλο οι Σιωνιστές που δυστυχώς ευθύνονται για τα μύρια όσα , και άλλο οι φουκαράδες φιλήσυχοι Εβραίοι που πλήρωναν και πληρώνουν τις πράξεις των πρώτων .
Sesostris δεν αμφιβάλω για τα λεγόμενα σου, όμως εδώ το θέμα μας είναι οι «καλές πράξεις» των προγόνων μας, και όχι η καταγωγή των αλφαβήτων από το εβραϊκό ή το ελληνικό ή το φοινικικό.Επίσης καλό θα ήταν να μην συγχέουμε ιουδαϊσμό και σιωνισμό.
magister
Ξέρω ότι υπάρχει μια υποτιθέμενη επιστολή στους Μακκαβαίους (που την επαναλαμβάνει ο Ιώσηπος) για την κοινή καταγωγή Λακεδαιμονίων και Εβραίων και μάλιστα από την γενιά του Αβραάμ, αλλά νομίζω ότι κανένας σύγχρονος ιστορικός δεν την δέχεται ως αληθινή.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
κοινή καταγωγή Λακεδαιμονίων και Εβραίων και μάλιστα από την γενιά του Αβραάμ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Συγγνωμη αλλα δεν μπορεσα να κρατηθω. Ειναι απο τους γελοιοτερους ισχυρισμους που εχω ακουσει. Αγαπητη Ostria μην μπαινεις στη διαδικασια ουτε να το σκεφτεις. Φυσικα και δεν μπορει να δεχθει κανεις ιστορικος αυτη την εβραικη φαντασιωση γιατι θα τον παρουν με τα γιαουρτια.![]()
![]()
![]()
. Παντως βρηκαμε ενα καλο ανεκδοτο για να γελαμε.

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
quote:
Ξέρω ότι υπάρχει μια υποτιθέμενη επιστολή στους Μακκαβαίους (που την επαναλαμβάνει ο Ιώσηπος) για την κοινή καταγωγή Λακεδαιμονίων και Εβραίων και μάλιστα από την γενιά του Αβραάμ, αλλά νομίζω ότι κανένας σύγχρονος ιστορικός δεν την δέχεται ως αληθινή.
Η παρατήρησή σου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγαπητή Ostria για έναν επιπρόσθετο λόγο σε σχέση με το thread που μας φιλοξενεί:
Αν δεχθούμε τα περί κοινής καταγωγής Λακεδαιμονίων και Εβραίων και δεχθούμε ότι ο Λυκούργος "εκπολίτισε" τους Λακεδαίμονες με τη νομοθεσία του που απαγόρευσε τις ανθρωποθυσίες, τότε θα πρέπει, είτε να παραδεχθούμε ότι ο εν Ελλάδα κλώνος των απογόνων του Αβραάμ συνέχισε κάποια βάρβαρα πατρογονικά έθιμα (ο απόηχος των οποίων ιχνηλατείται και στην Παλαιά Διαθήκη) είτε να προσδιορίσουμε πότε άλλαξε ο κλώνος ή ο κορμός - και πώς.
quote:
είτε να παραδεχθούμε ότι ο εν Ελλάδα κλώνος των απογόνων του Αβραάμ συνέχισε κάποια βάρβαρα πατρογονικά έθιμα (ο απόηχος των οποίων ιχνηλατείται και στην Παλαιά Διαθήκη) είτε να προσδιορίσουμε πότε άλλαξε ο κλώνος ή ο κορμός - και πώς. Trainman
quote:
Ξέρω ότι υπάρχει μια υποτιθέμενη επιστολή στους Μακκαβαίους (που την επαναλαμβάνει ο Ιώσηπος) για την κοινή καταγωγή Λακεδαιμονίων και Εβραίων και μάλιστα από την γενιά του Αβραάμ, αλλά νομίζω ότι κανένας σύγχρονος ιστορικός δεν την δέχεται ως αληθινή.Ostria
Να σας πω; δεν είναι και άσχημη ιδέα να προσπαθήσουμε να βαπτίσουμε τον Αβραάμ Έλληνα.
Κατ' αρχάς πρέπει να του διορθώσουμε λιγάκι το όνομα. Τι θα λέγατε το Abba+Rahim που υποτίθεται είναι το αρχικό έτυμο να το μεταφέρουμε σε απόλυτη μετάφραση σε Θεός+Χάρις;
Θα πρέπει λοιπόν να ζητήσουμε απ' τον κ. Μπαμπινιώτη και την Αρχιεπισκοπή να αλλάξουν το όνομα του Αβραάμ σε "Θεοχάρη" γιό του Υπερίωνος.
Θα μου πείτε γιατί Υπερίων και όχι κάποιο άλλο; Απλούστατα θα σας πω ότι τον πατέρα του Αβραάμ τον έλεγαν "Eber", το οποίο στα Εβραϊκά σημαίνει αυτός που "περνάει από ψηλά". Και λέω αν αυτός που περνάει από ψηλά δεν είναι ο "Υπερ+Ιών" τι άλλο μπορεί να είναι;
Αν ο Θεοχάρης γνώριζε Ελληνικά ή όχι έχω να πω το εξής:
Ο Αβραάμ και η συνοδεία του πιθανόν κυνηγημένοι από τίποτα μογγόλους εκείνης της εποχής αναγκάστηκαν να καταφύγουν στον βασιλιά των Φιλισταίων "Τον Δίκαιο Βασιλιά" ή "Μελχισεδέκ". Ο Μελχισεδέκ ό Φιλισταίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ήταν Έλληνας απ' την Κρήτη, ο οποίος και φιλοξένησε πλουσιοπάροχα τους "πρόσφυγες" δηλ. την συνοδεία του Αβραάμ.
Εδώ όμως φίλοι μου μπαίνουν τα δύσκολα.
Διότι πρέπει να έχετε υπ' όψη σας ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος το βρίσκει διασκεδαστικότερο να πιστεύει παρά να αρνείται.
Έρχεται για παράδειγμα ο Magister ο Παναής και μας λέει ότι οι Εβραίοι και οι Σπαρτιάτες ήταν απ' την ίδια φυλή διότι λέει "τάδε έφη Παναής" ο Ελληνορθόδοξος αριστερός με προυπηρεσία στο Αντάρτικο κατά των "κακών" Γερμανών κλπ, κλπ.
Απ' την άλλη όταν ρωτήσεις τους Άραβες από που κατάγονται, οι μισοί σου λένε είμαστε του Ιμπραχίμ (Αβραάμ) και οι άλλοι μισοί του Ζουκτάν.
Αυτοί δε που λένε ότι κατάγονται απ' τον Ζουκτάν λένε ότι οι απόγονοι του Ιμπραχίμ είναι Γερμανοί.
Ρωτάς τώρα τους Γερμανούς "ρε παιδιά τι σημαίνει "Eber" και αυτοί σου λένε "αγριογούρουνο" ή "κάπρος".
Και ιδού το ερώτημα: ο Γερμανός "Eber" είναι ο προπάτορας του Αβραάμ ή ο Υπερίων;
Ξαναρωτάς τους Γερμανούς: "πως λέτε ρε καρντάσια το "Υπέρ" του Υπερίωνος;" και αυτοί σου λένε "Uber".
Βέβαια το πιό συνηθισμένο επίθετο που έχουν οι απόγονοι του Ζουκτάν για τους Ευρωπαίους γενικά είναι το "γουρούνι".
Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Θεοχάρης ο γιός κάποιου Υπερίωνα ήταν Ευρωπαίος και όχι Ασιάτης. Αν ήταν Γερμανός ή Έλληνας της Θράκης ή της Ιωνίας ποιός μπορεί να μας το πεί;
Αυτά για σήμερα.
Α.. και πριν το ξεχάσω. Αυτός ο αθεόφοβος ο Μπαμπινιώτης γιατί γράφει ότι η λέξη "Οθόνη" είναι Εβραϊκή;
Καλά νύχτα έγραφε το λεξικό του; Γιατί δεν άνοιξε λίγο Όμηρο να δεί πόσες φορές επαναλαμβάνεται εκεί μέσα ή λέξη "οθόνη";
Λουκάς
quote:
στον βασιλιά των Φιλισταίων "Τον Δίκαιο Βασιλιά" ή "Μελχισεδέκ". Ο Μελχισεδέκ ό Φιλισταίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ήταν Έλληνας απ' την Κρήτη, ο οποίος και φιλοξένησε πλουσιοπάροχα τους "πρόσφυγες" δηλ. την συνοδεία του Αβραάμ.
φιλε μου γεια σου!
θα ήθελα τις πηγές σου για τον Μελχισεδεκ.
φυσικά εκτός απο αυτές τις Αγίας Γραφής.
διότι τα συμπεράσματα που βγάζεις δεν μπορούν να βγουν μόνο απο την Αγία Γραφή αλλά και απο άλλα βιβλία(άσχετα αν είναι σωστά ή όχι).
ευχαριστώ.
υγ. τσέκαρε τι κοινό έχει η "κατσούνα" με τους ποιμένες προβάτων της Παλιάς Διαθήκης όλων των φυλών...
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Έλεγξε σε παρακαλώ τα φίλτρα του mail server σου. Έχω προσπαθήσει επανηλημένως να απαντήσω σε email που μου έχεις στείλει για κάποιο θέμα και φαίνεται πως οι απαντήσεις μου δεν μπορούν να φτάσουν σε εσένα.
Συγνώμη για τη διακοπή της ροής του θέματος ![]()
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Συγγνωμη αλλα δεν μπορεσα να κρατηθω. Ειναι απο τους γελοιοτερους ισχυρισμους που εχω ακουσει. Αγαπητη Ostria μην μπαινεις στη διαδικασια ουτε να το σκεφτεις
Αγαπητέ μου Ελεάτη να σου δώσω και το κείμενο να γελάσεις κι άλλο (;)
http://www.bibles.gr/makkabaion112.htm
Το κείμενο είναι λίγο μπερδεμένο ή μου φαίνεται;
Αναφέρονται δύο αρχιερείς Ο Ιωνάθαν και ο Ονίας (ο δεύτερος παλιότερος) και ένας βασιλιάς των Σπαρτιατών Άρειος ή Δαρείος;
Η επιστολή που αποστέλει ο Ιωνάθαν στους Σπαρτιάτες (για να τους υπενθυμίσει την αδερφική φιλία τους) είναι υποτίθεται αντίγραφο εκείνης της παλιότερης επιστολής που είχε στείλει ο Άρειος (Αρεύς αλλά ποιός από όλους;) ή Δαρείος (δεν υπάρχει τέτοιος βασιλιάς στην Σπάρτη) στον προκάτοχό του ή ακόμα παλιότερο αρχιερέα Ονία (πολλοί χρόνοι έχουν παρέλθει από τότε). Μόνο που δεν μας λέει αν έλαβε ποτέ απάντηση από τους Σπαρτιάτες.
Το επίμαχο κείμενο βέβαια της επιστολής το βλέπετε στο 20-23
Αν είχαν βρει οι Σπαρτιάτες ένα τέτοιο κείμενο γύρω στο 300-260 πΧ δεν θα υπήρχε έστω και μία ελληνική αναφορά σε αυτό;
quote:
Αν δεχθούμε τα περί κοινής καταγωγής Λακεδαιμονίων και Εβραίων και δεχθούμε ότι ο Λυκούργος "εκπολίτισε" τους Λακεδαίμονες με τη νομοθεσία του που απαγόρευσε τις ανθρωποθυσίες, τότε θα πρέπει, είτε να παραδεχθούμε ότι ο εν Ελλάδα κλώνος των απογόνων του Αβραάμ συνέχισε κάποια βάρβαρα πατρογονικά έθιμα (ο απόηχος των οποίων ιχνηλατείται και στην Παλαιά Διαθήκη) είτε να προσδιορίσουμε πότε άλλαξε ο κλώνος ή ο κορμός - και πώς.
Αγαπητέ Trainman θεωρώ απίθανο οι Λακεδαιμόνιοι βασιλείς, Αγιάδες και Ευρυποντίδες, να καταγόντουσαν από τους Ιουδαίους (ή και να το πίστευαν ποτέ αυτό).
Στον Ελευθερουδάκη βρήκα τα εξής: Η αλληλογραφία αυτή που αναφέρεται στο Α βιβλίο των Μακκαβαίων και στον Ιώσηπο, έγινε γύρω στο 175-164 πΧ ή επί Αρεως του Α΄ και Ονίου του Α΄ (309-265πΧ). Η επιστολή του Αρεως κατά την μετάφραση του βιβλίου Μακκαβαίων (Α,ιβ) άρχεται ομιλούσα περί κοινής καταγωγής Σπαρτιατών και Ιουδαίων. Επί ταύτης, καθώς και επί του βεβαιωμένου ότι ο αδερφός του Ονίου, Ιάσων (χμ) υπονομεύσας την αρχιερωσύνην, κατέφυγε εις Λακεδαίμονα "δια την συγγένειαν", επίσης δε και επι των ιστορουμένων περί Ευρυκλέους του Λαχάρους, επισκεφθέντος την Ιουδαίαν, εστηρίχθη η θεωρία, ήν εδέχετο και ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς, περί κοινής καταγωγής των δύο λαών, ήτις όμως γενικώς αποκρούεται ως ανακριβής. Ο Niese μάλιστα θεωρεί ως πλαστά επινοήματα την αλληλογραφίαν ταύτην και το εν αυτή όνομα Αρεύς.
(Ο Γάιος Ιούλιος Ευρυκλής (1ος αιώνας πΧ) διορίστηκε δοικητής της Σπάρτης από τον Καίσαρα αλλά λόγω των καταχρήσεων του έγινε επανάσταση και αυτός κατέφυγε στην Ιουδαία και μεσολάβησε στην διαμάχη μεταξύ του Ηρώδη και των γιών του μεταξύ του 10 και 5 πΧ. Πήρε πολλά δώρα πήγε στην Καππαδοκία και επέστρεψε στην Σπάρτη αλλά τον έδιωξαν πάλι και από κει χάνονται τα ίχνη του.)
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 12/07/2006 22:28:27
quote:
υγ. τσέκαρε τι κοινό έχει η "κατσούνα" με τους ποιμένες προβάτων της Παλιάς Διαθήκης όλων των φυλών...ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Απάντηση: Έχει σχήμα πυραμιδοειδές στην κορυφή. Βγάζει και φωτιές!!!
Ο Ζευς κρατούσε 3 κατσούνες.
Ο Ποσειδώνας μόνο μιά.
..Και ο Λουκάς καμία!!
Λουκάς
Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 13/07/2006 01:47:27
Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 13/07/2006 01:50:00
quote:
θα ήθελα τις πηγές σου για τον Μελχισεδεκ.
φυσικά εκτός απο αυτές τις Αγίας Γραφής.
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Έλα βρε Ελάχιστε, και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν για τον Μελχισεδέκ τον Γαλ(ε)ιλαίο στα χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας.
Υπάρχει όμως και ένας Έλληνας Μελχισεδέκ που έκανε τους Ρωμαίους να αναστενάξουν το 131π.Χ.. Δεν πιστεύω να μη γνωρίζεις το όνομά του;
Σου δηλώνω όμως ότι ο Μελχισεδέκ των χειρογράφων της Νεκρής θάλασσας είναι ο Έλληνας Μελχισεδέκ του 131π.Χ.
...Μ' αρέσει που το πας κατα 'κεί.
Φίλε Ελάχιστε δώσε χαιρετίσματα στο ..."Τάρεκ" εκεί που βρίσκεσαι και πες του ότι θα του κάνουμε και αυτού ένα ...μνημόσυνο σύντομα.
Υ.Γ. (εκεί που βρίσκεσαι πόσο μακριά είσαι απ' τα βουνά του Άτλαντος;)
Λουκάς
Αγαπητή Ostria
Το ζήτημα δεν είναι αν απορρίπτει κάποιος ή όχι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά οι λόγοι που τον οδηγούν να το κάνει. Νομίζω δε, πως καταλαβαίνεις τι εννοώ...
Και μένα μου φαίνεται απίθανο το σενάριο, εφ' όσον δεν το έχει επικαλεσθεί π.χ. κάποιος από τους έλληνες εχθρούς των Σπαρτιατών και εφ' όσον δεν αναφέρονται οι Σπαρτιάτες στη Γένεση. Ένα έθνος ωστόσο, δεν είναι κατ' ανάγκην ομοιογενές από την αρχή ως το τέλος. (Αμφιβάλλεις ότι απόγονοι των Μακεδόνων είναι και οι Σκοπιανοί;)
Κάθε εικασία ας είναι ευλογημένη, αρκεί να μην προσπαθούμε να την αποδείξουμε με το στανιό.
quote:
Έλα βρε Ελάχιστε, και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν για τον Μελχισεδέκ τον Γαλ(ε)ιλαίο στα χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας.Υπάρχει όμως και ένας Έλληνας Μελχισεδέκ που έκανε τους Ρωμαίους να αναστενάξουν το 131π.Χ.. Δεν πιστεύω να μη γνωρίζεις το όνομά του;
Σου δηλώνω όμως ότι ο Μελχισεδέκ των χειρογράφων της Νεκρής θάλασσας είναι ο Έλληνας Μελχισεδέκ του 131π.Χ.
...Μ' αρέσει που το πας κατα 'κεί.
Φίλε Ελάχιστε δώσε χαιρετίσματα στο ..."Τάρεκ" εκεί που βρίσκεσαι και πες του ότι θα του κάνουμε και αυτού ένα ...μνημόσυνο σύντομα.
Υ.Γ. (εκεί που βρίσκεσαι πόσο μακριά είσαι απ' τα βουνά του Άτλαντος;)Λουκάς
ΕΡΙΩΠΙΣ Απεστάλη: 13/07/2006, 01:30:18quote:υγ. τσέκαρε τι κοινό έχει η "κατσούνα" με τους ποιμένες προβάτων της Παλιάς Διαθήκης όλων των φυλών...
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Απάντηση: Έχει σχήμα πυραμιδοειδές στην κορυφή. Βγάζει και φωτιές!!!
Ο Ζευς κρατούσε 3 κατσούνες.
Ο Ποσειδώνας μόνο μιά.
..Και ο Λουκάς καμία!!
Φιλε μου ο τρόπος που έχεις διαλέξει να μας πληροφορείς είναι δίκοπο μαχαίρι.
Προσπαθώ να σε βοηθήσω να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός οδηγώντας σε ταυτόχρονα προς τα τελευταία κομμάτια του παζλ σου.
Και λέω του παζλ σου διότι εσύ έχεις τα κομμάτια στην σκέψη σου συνολικά , και για κάποιους λόγους δεν τα ενώνεις αλλά μας τα πετάς διασκορπισμένα βάζοντας μας συνάμα στην διαδικασία δόμησης…
Κάποια από αυτά έχουν βάση κάποια άλλα όχι.
Νομίζω ότι έχω καταλάβει που θες να καταλήξεις δεν γνωρίζω όμως το πότε…
Σου πετάω λοιπόν κάποια κομμάτια από το δικό μου παζλ τώρα, και όποια μπορείς να ενώσεις με δικά σου , ένωσε τα ! όποια δεν μπορείς αποθήκευσε τα διότι και εμείς αυτό κάνουμε με τα δικά σου…
Αν και δεν βοηθάμε την ομαλή ροή του θέματος έτσι, απλά μάλλον πετάμε μια ατάκα και το παίζουμε κάπως…..
Για αυτό είναι η πρώτη και η τελευταία φορά από την μεριά μου που παίζω έτσι.
ΣΧΕΤΙΚΆ ,λοιπόν, με ότι αφορά τον Μελχισεδέκ έχουμε τελείως διαφορετικές απόψεις .
Δεν συμφωνώ με τους συλλογισμούς σου, με τον δικό μου αρχάνθρωπο Μ… δεν υπάρχει σχέση.
Ένα έχω μόνο να σου πω : Ο Μελχισεδέκ ζει.
Ο Αβραάμ φίλε μου είχε σίγουρα περισσότερη σχέση με αυτό που σήμερα ονομάζετε Κρήτη από τον Μελχισεδέκ σου,
όπως και πολλοί άλλοι ποιμένες. εξ ου και οι κατσούνες, οι οποίες σήμερα υπάρχουν ακόμα μόνο σε έναν νομό αλλά σε πολύ πιο μικρό μέγεθος.
Ουδεμία σχέση έχει η πυραμίδα σαν σχήμα με την μορφολογία της κατσούνας φίλε, είσαι μάλλον εκτός σε αυτό...
αν και την συναντάμε και σε τοιχογραφίες της Αιγύπτου....
Για την ερώτηση περί Ατλαντίδας , ένα έχω να σου πω : δεν θα συμφωνήσω με τον φιλόσοφο Πλάτωνα σε αυτό , αλλά θεωρώ ότι βρίσκομαι πάρα πολύ κοντά. Ίσως πιο κοντά από ότι φαντάζομαι …
Γνωρίζω ότι σε αυτό συμφωνούμε , αλλά τα συμπεράσματα μας δεν θα συγκλίνουν ποτέ…ή ποτέ να μην λέω ποτέ;
Τον Δεκέμβριο του 2001 στην δυτική Κούβα (κοντά στη χερσόνησο Guanahacabibes) σε υποθαλάσσιες έρευνες για βυθισμένα πλοία των προηγούμενων αιώνων, η Καναδή ερευνήτρια Paulina Zelitsky με το πλήρωμά της βρήκαν με την βοήθεια τηλεχειριζόμενου ρομπότ, σε βάθος περίπου 650 μέτρων, ερείπια από βυθισμένη πανάρχαια πόλη. Κάποιες επιγραφές έχουν αρκετά σύμβολα που είναι κοινά με τον δίσκο της Φαιστού. Η ηλικία τους προσδιορίζεται περίπου 6.000 ετών, ταυτίζοντάς τα με την πιθανότερη ηλικία της μυθικής Ατλαντίδος. Οι έρευνες συνεχίζονται. ΓΙΑ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ!!!!
Ίδωμεν…
Αλήθεια τι σημαίνει Asi Gonia και τι σχέση είχε ο Αβραάμ και η «κατσούνα του» ;
έχεις διαβάσει απο Ηρόδοτο την "Ευτέρπη";
Ευχαριστώ.
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 13/07/2006 22:51:56
quote:
Το ζήτημα δεν είναι αν απορρίπτει κάποιος ή όχι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά οι λόγοι που τον οδηγούν να το κάνει. Νομίζω δε, πως καταλαβαίνεις τι εννοώ...Και μένα μου φαίνεται απίθανο το σενάριο, εφ' όσον δεν το έχει επικαλεσθεί π.χ. κάποιος από τους έλληνες εχθρούς των Σπαρτιατών και εφ' όσον δεν αναφέρονται οι Σπαρτιάτες στη Γένεση. Ένα έθνος ωστόσο, δεν είναι κατ' ανάγκην ομοιογενές από την αρχή ως το τέλος. (Αμφιβάλλεις ότι απόγονοι των Μακεδόνων είναι και οι Σκοπιανοί;)
Νομίζω ότι συμφωνούμε αγαπητέ. Αν υπήρξε ένα τέτοιο έγγραφο δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην το αναφέρουν (να το χρησιμοποιήσουν κατά βούληση) είτε κατά την αρχαιότητα, είτε αργότερα. (πχ φαντάζομαι ότι ο Απόστολος Παύλος θα έτρεχε στην Σπάρτη και όχι στην Αθήνα ή την Θεσ/νικη ή την Κόρινθο).
Ας πούμε βρήκα αυτό το site (Το επίσημο συντονιστικό όργανο του Ελληνικού Εβραϊσμού είναι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (Κ.Ι.Σ.).)
http://www.kis.gr/main.html
Τώρα δεν ξέρω κατά πόσον οι πληροφορίες τους κρίνονται ακριβείς. πχ βλέπω ότι αναφέρει:
"Στο βιβλίο των Μακκαβαίων (Μακκ. Α' 15:23), παραδίδεται κατάλογος Ιουδαϊκών Κοινοτήτων εγκατασπαρμένων στα σημαντικότερα κέντρα της Ελλάδος.
Αν και πουθενά δεν γράφουν το κεφάλαιο που έχει τον κατάλογο, τελικά τον βρήκα ψάχνοντας το βιβλίο Α των Μακκαβαίων, είναι το Μακκ. Α' κεφ 15 στίχοι 15-23. Ρίξτου μια ματιά γιατί εγώ εδώ δεν βλέπω κατάλογο Ιουδαϊκών Κοινοτήτων αλλά αποδράσαντες Ιουδαίους από την χώρα τους που τους ζητούν να τους τους στείλουν πίσω με εντολή του Λεύκιου, υπάτου των Ρωμαίων.
"Εάν λοιπόν μερικοί κακοήθεις Ιουδαίοι άνδρες εδραπέτευσαν από την χώρα των και ήρθαν προς σάς, να τους παραδώσετε εις τον Σίμωνα τον αρχιερέα, δια να τους δικάσει και να τους τιμωρήσει σύμφωνα με τους νόμους των".
Αρα λοιπόν, ο Λεύκιος έστειλε εντολή σε όλες τις χώρες και τις κατανομάζει μία μία, να δεχτούν την ιουδαϊκή αντιπροσωπία και να τους βοηθήσουν να πάρουν πίσω τους αντιδραστικούς; δραπέτες από την Ιουδαία.
http://www.bibles.gr/makkabaion115.htm
Τώρα για τους απογόνους των Μακεδόνων είναι μεγάλη συζήτηση. Κάποιοι Σκοπιανοί πιθανότατα είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, κάποιοι άλλοι όχι.
quote:
Τον Δεκέμβριο του 2001 στην δυτική Κούβα (κοντά στη χερσόνησο Guanahacabibes) σε υποθαλάσσιες έρευνες για βυθισμένα πλοία των προηγούμενων αιώνων, η Καναδή ερευνήτρια Paulina Zelitsky με το πλήρωμά της βρήκαν με την βοήθεια τηλεχειριζόμενου ρομπότ, σε βάθος περίπου 650 μέτρων, ερείπια από βυθισμένη πανάρχαια πόλη. Κάποιες επιγραφές έχουν αρκετά σύμβολα που είναι κοινά με τον δίσκο της Φαιστού. Η ηλικία τους προσδιορίζεται περίπου 6.000 ετών, ταυτίζοντάς τα με την πιθανότερη ηλικία της μυθικής Ατλαντίδος. Οι έρευνες συνεχίζονται. ΓΙΑ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ!!!!
Μόνο που απ ότι φαίνεται οι έρευνες έχουν σταματήσει..; Οσο για τα σύμβολα που είδαν έχω εδώ την σχετική συνέντευξη:
http://www.tylwythteg.com/articles/cuba.html
Paulina: Yes, thank you. I was overhearing my husband and I don't want you to make any bad mistakes mixing Greek, because it is not Greek. It has the same tendency, but it is not Greek. We don't know what it is and scientists are trying to decipher it.
RIGHT. IT HAS SOME RESEMBLANCE IN LETTERING TO GREEK, BUT IS NOT GREEK. AND THERE ARE SOME LIKE PICTOGRAPHS THAT WOULD FALL INTO THE HIEROGLYPHIC CATEGORY AS WELL?
Paulina: Yes, and symbols as well. There are different signs, more like American nature, like they have found in Central America.
-Arthur C. Clarke-
quote:
Ίδωμεν…Αλήθεια τι σημαίνει Asi Gonia και τι σχέση είχε ο Αβραάμ και η «κατσούνα του» ;
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Φίλε μου θυμάσαι τι σου έγραψα για την "κατσούνα" πριν καν μου αναφέρεις την Ασί Γωνία;
quote:
: Έχει σχήμα πυραμιδοειδές στην κορυφή. Βγάζει και φωτιές!!!
ΕΡΙΩΠΙΣ
Αυτά σου είχα γράψει, και υποτίθεται ότι δεν γνώριζα τίποτα ακόμα για την Άσι Γωνία που ανέφερες αργότερα.
Και για νε μη ...σε κουράζω όπως λες, σου υπενθυμίζω στα γρήγορα ότι στο χάρτη όταν κοιτάξεις η Ασί Γωνία που βρίσκεται στην Κρήτη έχει σχήμα πυραμιδοειδές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θυμάσαι όταν γράφαμε για το Τρίγωνο (πυραμίδα) με τον οφθαλμό στην μέση, στο ...άλλο θέμα τι τους είπα όλων;
Λες:
quote:
Αν και δεν βοηθάμε την ομαλή ροή του θέματος έτσι, απλά μάλλον πετάμε μια ατάκα και το παίζουμε κάπως…..ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Σε ρωτάω λοιπόν και σένα, αντέχεις;
"Dynion Mwyn"....., λένε οι Ουαλλοί μάγοι. Λες να μη γνωρίζω ποιοί είναι οι "Dynion Mwyn" φίλε μου;
quote:
έχεις διαβάσει απο Ηρόδοτο την "Ευτέρπη";ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Άντε και σου είπα όχι, θα με πιστέψεις;
Φίλε Trainman παρακολουθείς τι μου κάνει ο Ελάχιστος εδώ πέρα;
Λες;;;;
quote:
The Welsh Witchcraft tradition of Dynion Mwyn has many legends associated with a single lost civilization which we have interpreted to describe Atlantis.
Αυτά γράφει το site που μας συνέστησε ο φίλος Ελάχιστος.
Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 14/07/2006 02:17:55
quote:
Ένα έχω μόνο να σου πω : Ο Μελχισεδέκ ζει.
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Και ύστερα μου γράφεις φίλε μου ότι σε ταλαιπωρώ με πάζλ.
-------------------------------------------------------
Αμαλιιιιίααααα που είσαι;
Ελάχιστος ...τάδε έφη ...ιδουνά.
-------------------------------------------------------
Λουκάς
Συνεχίζω να παρακολουθώ το αξιόλογο αυτό topic , προσδοκώντας στην «ανασυγκρότηση των σκληρών του δίσκων c » μπας και βγει ένα ουσιωδέστερο νόημα σχετικά πάντα με το αρχικό ερώτημα του θεματοθέτη.
Προσωπικά δεν έχω αλλάξει γνώμη , δηλαδή σύμφωνα με την δική μου έρευνα και μελέτη εξακολουθώ να πιστεύω ότι κατά τόπους σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε Ελλάδα γίνονταν ανθρωποθυσίες.
Οι οποίες καταργήθηκαν μετά από αγώνες των ανθρώπων του Πνεύματος ή και με νομοθετικές ρυθμίσεις όπου χρειάστηκε.
Βέβαια είμαι ανοιχτός και ευπρόσδεκτος να αναθεωρήσω τις απόψεις μου , αρκεί να παρουσιαστούν στοιχεία τα οποία θα με πείσουν.
Σέβομαι βέβαια τις απόψεις όλων και όλες οφείλω να τις εξετάζω δυό και τρεις φορές.
Αυτός είναι και ο λόγος που παραθέτω συνδέσμους από διάφορα site πολλές φορές τα οποία χρησιμεύουν σαν πηγή γνώσης . Άσχετα αν στο εν κατακλείδι συμπέρασμα τους , εκεί δηλαδή που μπαίνει εκτός από το καθαρά ιστορικό γεγονός και το χέρι του γράφοντα άρα η λογική του και το συναίσθημα του, εγώ είμαι αντίθετος ή δύσπιστος με αυτό.
Μάλιστα αυτός είναι και ο λόγος που έδωσα τον συγκεκριμένο σύνδεσμο , σαν πηγή γνώσης και καταγραφής ιστορικών καθαρά γεγονότων.
Όπως όμως έγραψα και παραπάνω στο ερώτημα αν γίνονταν ή όχι ανθρωποθυσίες στην «Ελλάδα»!η απάντηση είναι ναι γίνονταν όπως γίνονταν σε όλο σχεδόν τον τότε παγανιστικό κόσμο.
Υγ δεν κοίταξα στον χάρτη φίλε μου για την Ασί Γωνιά ,την ξέρω όπως ξέρεις εσύ την Αυστραλία.
Υγ2. σταματάω να γράφω μέχρι να βγεισε ένα post καποιο συγκεντρωτικό νόημα το οποίο θα με κάνει να αλλάξω γνώμη .
Ευχαριστώ.
![]()
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
quote:
Υγ δεν κοίταξα στον χάρτη φίλε μου για την Ασί Γωνιά ,την ξέρω όπως ξέρεις εσύ την Αυστραλία.
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μπορείς λοιπόν σαν ντόπιος που δηλώνεις να μας πεις τι σημαίνει "Ασί Γωνιά" και πως ετυμολογείται η "Κατσούνα";
Είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα. Όπως δεν έχεις και την παραμικρή ιδέα για τον ρόλο τον οποίο οικειοποιείσαι με ύφος αυθεντίας. Διαφορετικά κάτι θα μας έλεγες.
Καλά θα κάνεις λοιπόν να κοιτάξεις στον χάρτη και να δεις τι σχήμα έχει η Ασί Γωνία και να επανέλθεις στον διάλογο.
Καλά θα κάνεις επίσης να ρωτήσεις και τους παλιούς γιατί ονομάζανε την κατσούνα έτσι.
Όσον αφορά τις ανθρωποθυσίες στην αρχαία Ελλάδα ένα πράγμα σου λέω, αν δεν ήταν ο Θησέας να ξεπαστρέψει τους "Τελχίνες" με τελευταίο σταθμό την Κρήτη, σήμερα θα είχαμε όλοι ...Αμερικάνικο διαβατήριο με την σφραγίδα της ALBA.
Καλά ταξίδια φίλε μου αν δεν απαντήσεις, και χαιρετίσματα απ' τους Κούρους της Αυστραλίας.
Όσον αφορά τον Μελχισεδέκ που είπες ότι ζει, εγώ σου λέω ότι και ο Θησέας ΖΕΙ.
Λουκάς