ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιώργος Μπαλάνος - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Γιώργος Μπαλάνος - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

vlakas10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
04/08/2006, 21:18:06
http://www.locus7.gr/balanos.asp

Ο πρώτος και ο σημαντικότερος συγγραφέας του Χώρου του Αγνώστου στην Ελλάδα. Τιμής ένεκεν, θα αναφέρουμε μερικά στοιχεία, τα οποία θεωρούμε σημαντικό να γνωρίζουν οι αναγνώστες:

Γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 1944 στην Αθήνα (Πλάκα) και μεγάλωσε στο Παγκράτι.

Πέρασε από κάμποσες ανώτερες και ανώτατες σχολές, χωρίς ουσιαστικά να τελειώσει καμία (Σιβιτανίδειος, Πάντειος) γιατί καμία δεν τη βρήκε αρκετά ενδιαφέρουσα), δεν χρησιμοποίησε την υποτροφία φυσικής από το Ίδρυμα Φουλμπράιτ, εργάστηκε για μερικά χρόνια ως φωτογράφος, πήρε κατά λάθος ένα δίπλωμα αγγλικής κι εργάστηκε για λίγα χρόνια ως καθηγητής ξένων γλωσσών, πριν τα εγκαταλείψει όλα για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την έρευνα και το γράψιμο.

Συγγραφέας–παρουσιαστής στην τηλεοπτική σειρά (1995) “Τα Αινίγματα της Ελλάδας”.

Διεθνές βραβείο μετάφρασης έργων Επιστημονικής Φαντασίας “Κarel” (1984) από την World Science Fiction Association. (Το Όσκαρ αυτού του χώρου).

Εκατοντάδες άρθρα και διηγήματα σε περιοδικά κι εφημερίδες.

Δεκάδες συνεντεύξεις σε τηλεόραση κι εφημερίδες.

Πολλές διαλέξεις σε συλλόγους, σεμινάρια κ.λπ.

Συγγραφέας πολλών (και από τα σημαντικότερα) βιβλίων Έρευνας του Αγνώστου, πολλά από τα οποία έχουν γίνει μπεστ-σέλερ, αλλά και αρκετών άλλων υπό έκδοση.

Συγγραφέας αρκετών βιβλίων φαντασίας, αλλά και άλλων υπό έκδοση.

Μεταφραστής περισσότερων από εκατό (100) βιβλίων έρευνας του αγνώστου, επιστημονικής και ηρωικής φαντασίας, τρόμου κ.λπ., αλλά και αρκετών άλλων υπό έκδοση.

Μάγκες ποιά η γνώμη σας για τον Μπαλάνο και τι ξέρετε για τις έρευνες του?

XDΜέλος
04/08/2006, 21:51:18
Ικανότατος συγγραφές και ένας από τους πρωτοπόρους Έλληνες ερευνητές, μέσα από την ανάγνωση των δυο κλασσικών βιβλίων του για την Πεντέλη αλλά και της συμπεριφοράς του προς τα ΜΜΕ έχει κερδίσει τον σεβασμό μου.
ΒρίλΜέλος
04/08/2006, 22:00:52
Χωρίς το συγραφέα Γιώργο Μπαλάνο, δε θα είχαμε σήμερα το γνωστό μυστήριο της Πεντέλης.

Τώρα, όποιος θέλει και μπορεί, μπορεί να διαβάσει αυτήν την πρόταση και αντίστροφα.

Το Τέρας της Σπηλιάς της Πεντέλης

04/08/2006, 22:06:51

ςηλετνεπ ςητ οιρητσυμ οτσωνγ οτ αρεμησ εμαχιε αθ εδ,οναλαπΜ ογρωιΓ αεφαργυσ οτ ςιρωχ

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

04/08/2006, 22:10:21
quote:

Χωρίς το συγραφέα Γιώργο Μπαλάνο, δε θα είχαμε σήμερα το γνωστό μυστήριο της Πεντέλης.

Αγαπητέ Βρίλ για μίλησε μας για αυτό το μυστήριο της Πεντέλης.

ΒρίλΜέλος
04/08/2006, 22:16:51
quote:

ςηλετνεπ ςητ οιρητσυμ οτσωνγ οτ αρεμησ εμαχιε αθ εδ,οναλαπΜ ογρωιΓ αεφαργυσ οτ ςιρωχ

χε χε, το περίμενα ότι κάποιος θα την πάταγε... ετσι

Αντίστροφα, δε σημαίνει αυτολεξί ... αντίστροφα φίλε Γεγενή, δηλ. "αφορτσιτνα". Για ξαναδοκίμασε...
Ξέρεις αυτό το "τέστ" που κάνουν στο στρατό ? Λένε ουρλιάζοντας στον ψάρακα "ανέβα στο παράθυρο και πήδα" και αυτός χέζεται επάνω του και πάει στο Λοχαγό διαμαρτυρόμενος. Και φυσικά κόβεται άπ όπου είχε δηλώσει ότι θα ήθελς να πάει...
Όλα είναι στο μυαλό μας. Το "ανέβα στο παράθυρο και πήδα" δεν περιέχει πουθενά μα πουθενά τη λέξη "έξω"

*
* *

Και κάτι άλλο. Όπως είχα γράψει πρίν 15 μέρες στο "ανεξήγητες εμπειρείες στην Πεντέλη", ανησύχησα για λίγο για το μέλλον της Ιστοσελίδας www.iranon.gr, που έληγε σε 15 μέρες !

Με μεγάλη ανακούφιση, διαπίστωσα ότι πήρε 2 χρόνια παράταση. Χαίρομαι ιδιαίτερα παιδία... !

Domain Name:iranon.gr
Domain Handle:dr-******-gr
Protocol Number:******
Creation Date:20-8-2002
Expiration Date:19-8-2008

Edited by - Βρίλ on 04/08/2006 22:17:53

ΒρίλΜέλος
04/08/2006, 22:21:51
quote:
Αγαπητέ Βρίλ για μίλησε μας για αυτό το μυστήριο της Πεντέλης.

Εγώ ?

Γιατί εγώ ? Τι δουλειά έχω εγώ με το "Μυστήριο της Πεντέλης" ?

Μπορείς να πάρεις τα βιβλία των Γιαννουλάκη, Γιαννόπουλο και Πάλμου να διαβάσεις -εσύ μου τα πρότεινες, το ξέχασες ήδη ?

Εκεί θα βρείς όλες τις πληροφορίες που θέλεις. Επίσεις θα βρείς και τις αποδείξεις για την υπόγεια στοά που συνδέει τη γνωστή σπηλιά της Πεντέλης με την Ακρόπολη, τους Δελφούς καθώς και τις Κανάριες Νήσους. Κατα κάποιους, ακόμα και τις Νήσους Πίτκαιρν...

Εμπρός λοιπόν παληκάρι μου. Η αλήθεια σε περιμένει

Εγώ, το μόνο που έχω καταφέρει, είναι να φωτογραφίσω το Τέρας που ζεί στη Σπηλιά της Πεντέλης και μουγκρίζει σε όποιον το πλησιάσει. Φωτογραφία του παραθέτω εδώ.

Edited by - Βρίλ on 04/08/2006 22:24:19

05/08/2006, 15:19:07
Το θέμα μεταφέρεται στην Κατηγορία ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet από την Κατηγορία .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-. όπου ανοίχθηκε αρχικά.

In anticipation of my resurrection...

hendrixΜέλος
06/08/2006, 16:46:57
Με την ιδιότητα τού Ανθολόγου ο Γ. Μπαλάνος απέδειξε πως διαθέτει εύρος, ποιότητα και κριτήριο.

Μάλιστα κατάφερε να φέρει το είδος ένα βήμα μπροστά, στην Μετα-Ανθολογία κατά κάποιο τρόπο:

δλδ, η σύνθεση τών ανθολογιών του έχει μια εσωτερική συνοχή τέτοια που αναδεικνύει μια τρίτη διάσταση τών διηγημάτων που συμπλέκονται λες για να μάς μιλήσουν για κάτι Άλλο πέρα από το προφανές.

(Ταυτόχρονα οι απαραίτητοι σε μια ανθολογία πρόλογοι και σχόλια είναι δομικό μέλος τής ανθολογίας...)

.

Η αξία τού Γ. Μπαλάνου ως ερευνητή φαίνεται πολύ απλά από το πόσο τον έχουν αντιγράψει. Μάλιστα η θεματολογία τής "έρευνας τού παράξενου" (ας το πούμε έτσι απλοϊκά για συνεννόηση) καθορίζεται τόσο πολύ από θέματα που εκείνος πρωτόφερε στη δημοσιότητα που πολλοί μιλούν για Μπαλανική Μυθολογία - ξεχνούν βέβαια τι σημαίνει μύθος αλλά και αμελούν να κάνουν μια βολτίτσα στούς δρόμους και στα βουνά τής πόλης τους...

.

MozΜέλος
31/10/2006, 20:48:21

Master, Hallowed Be Thy Name*!*

«Kai poios einai aftos o G. Balanos pou tha eprepe na ton ksero?!?»

[Μην πτύετε επί του δαπέδου > έλευσις προσκυνητών +:) Μην αναφέρετε το όνομά Του* επί ματαίω.]

LocoChoco_Bananologist_PhD ;-)
((http://www.ecards.locus7.gr/compose.php?imageid=6))