ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ : ΥΠΗΡΞΑΝ ; ;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ : ΥΠΗΡΞΑΝ ; ;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

allzzaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
NeosΜέλος
18/12/2003, 11:13:30
μπορεί ομως οι θεοι να ηταν και οι διαφορες καταστασεις που περνά καποιος ανθρωπος στην ζωη του...
Οι αρχαιοι είχαν αυτο το συστημα "προσωποποιησης" σχεδον σε όλες τις καταστασεις και συμεριφορές του ανθρώπου..
οπως...
τυψεις=ερινύες ύπνος=θεός αδελφός θανατου , και πάει λέγοντας..

...στην ζωή μας πολλές φορές παιρνουμε τα χαρακτηριστικά του Δια,Αθηνάς,ερμη...

μήπως οι θεοί ήταν ο τρόπος να εξηγησουν την συμπεριφορά του "πνευματος" του κάθε ανθρωπου?

andrianΜέλος
18/12/2003, 11:25:13
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ,

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Κ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕ..
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ..
ΟΠΟΥ 12ΘΕΟ Κ..ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.. ΣΚΕΥΤΗΚΑ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ:
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΥΤΙΚΑ??
ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Κ ΑΠΛΑ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΛΟΙΩΘΗΚΑΝ??
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ 12 ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ 12??
ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΧΕΤΥΠΟ.. ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΑΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ??
ΡΩΤΗΣΑ Κ ΕΓΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΒΑΘΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ Κ ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ..(ΑΝ Κ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗΣ "ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ"..)Κ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ???
ΜΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΝΑΟΙ ΧΤΙΖΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΗΜΕΙΑ.. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΧΤΙΣΟΤΥΝ Κ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑΟΙ????!!!!
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ??
Κ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ...
ΔΙΑΒΑΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ.. Κ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ..
ΕΙΝΑΙ ΑΥΛΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ.. ΑΠΟ ΦΩΤΟΝΙΑ Κ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΥΝΟΣ (ΣΕΙΡΙΟΣ) ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΗ ΓΗ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Κ ΤΕΛΙΚΑ...ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ Κ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ..
Κ ΑΝ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ Η΄ΠΟΛΥ ΕΞΟΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙΤΑΙ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΦΟΥΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ FOURAKIS.GR
ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Κ ΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.. ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΗΡΞΕ Η' ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΛΜΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΜΑΣ Κ ΝΑ ΛΑΜΨΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ????

ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

19/12/2003, 01:00:13
Φίλοι μου θεωρίες περί της φύσεως των Ολυμπίων Θεών υπάρχουν πάρα πολές τόσο από τους αρχαίους φιλοσόφους και ποιητές όσο και από νεώτερους ερευνητές .
Η προσωπική μου γνώμη , απο όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα είναι οτι η καλύτερο έργο που υπάρχει σχετικά με την Ελληνική και όχι μόνο μυθολογία , είναι το πεντάτομο έργο του Αθανασίου Σταγειρίτη ΩΓΥΓΙΑ , σε φωτοαντιγραφή της πρωτότυπης εκδόσεως του 1814 στην Βιένη . Μόνο που χρειάζεται λίγη υπομονή στην αναγνωσή του επειδή είναι γραμμένο στην αρχαίζουσα καθαρεύουσα .
Πάντως άσχετα με το θέμα μας , και πανω σ'αυτά που γράφει ο/η φίλος/η andrian δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν επιδοθεί μετά μανίας εντελώς ξαφνικά οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι και ειδικά αυτοί της NASA να μάθουν αρχαία Ελληνικά , την στιγμή που εμείς με τα greeklish κοντεύουμε να μην ξέρουμε ούτε τα νεοελληνικά .

AlastisΜέλος
19/12/2003, 20:00:33
Θα απαντησω σε αυτο που λεει η φιλη και αγαπητη Avallon.
Ισως τα ονοματα ειναι απλως τιτλοι προς "καποιους".

Εγω την απαντηση μου την εχω δωσει παντως καιρο στο θεμα.

...open minds are better minds!

19/12/2003, 21:44:49

"Τάδε έφη Avallon"
19/12/2003, 22:31:40
Αραγε,

ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΥΠΗΡΞΑΝ?

π.χ Will Durant για την αρχαία Ινδική θρησκεία

«Οι πρώτοι Θεοί των Βεδών ήταν φυσικές δυνάμεις και στοιχεία. Ο Ήλιος, η Γη, ο Ουρανός , η φωτιά, το Φως το νερό, ο άνεμος. Ο Ντυάους (ο αντίστοιχος Δίας των Ελλήνων) ήταν καταρχήν ο Ουρανός , η δε σανσκριτική λέξη deva, από την οποία προέρχεται η Αγγλική λέξη divine(Θείο- θεικό), είχε καταρχάς την έννοια του λαμπρού. Το ποιητικό πνεύμα των πρώτων λαών, στο οποίο οφείλονται τόσοι θεοί, συνέβαλε στην προσωποποίηση των διαφόρων εκείνων αντικειμένων ή φαινομένων. Ο Ουρανός έγινε πατέρας, ο Βαρούνα. Η μητέρα Γη , η Πριβιθι. Η βλάστηση ήταν με την βοήθεια της βροχής, ο καρπός της ένωσης τους. Η βροχή έγινε ο θεός Παρτζανύα , η φωτιά Αγκνι, ο άνεμος Βαγιού, η θύελλα Ινδρα, η αυγή Ούσα, το αυλάκι ο Σίτα, ό ήλιος Σουρία, ο Μίθρας ή ο Βισνού.»,

«Όλες οι θρησκείες είναι εκδοχές της μίας αλήθειας. Όλες οι θρησκείες μιλούν για ένα μέρος του θείου, ωστόσο ισχυρίζονται ότι αυτό το επί μέρους κομμάτι είναι πλήρες και απόλυτο. Ο ισχυρισμός ότι ο Θεός ανταποκρίνεται σε ένα και μόνο όνομα και ότι μπορεί να λατρευτεί με ένα και μόνο τρόπο, αποτελεί ιεροσυλία…»

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

AlastisΜέλος
20/12/2003, 14:31:00
Με τους Ολυμπιους ομως εχουμε και "γεγονοτα παρεμβασης καταγεγραμμενα" στην Μυθολογια μας, την αφιξη τους, πολεμο στον ουρανο με τους Τιτανες, βοηθουσαν στις εκστρατειες κτλ κτλ...

Φαινετε οτι οι "δικοι μας" ειχαν εντονη παρεμβατικη παρουσια και αυτο ειναι που προβληματιζει εδω.

Η ολη παρουσια τους εμενα μου κανει σχεδον απολυτη την γνωμη μου οτι ηταν εξωγηϊνοι οι οποιοι εχουν επιτελεσει καποιο εργο στην εξελιξη μας.

20/12/2003, 15:20:22
Οχι, δεν ηταν εξωγηινοι!!!

AlastisΜέλος
20/12/2003, 23:34:45
Δειχνεις πολυ απολυτος...

21/12/2003, 15:32:49
quote:
Δειχνεις πολυ απολυτος...

Ναι, γνωριζω οτι δεν ηταν εξωγηινοι, επειδη ξερω τι ηταν...

Αρκετα σοβαρα στοιχεια για τους θεους, απο εναν ιερεα τους, τον Πλουταρχο, στο εργο του, "Περι Δισειδαιμονιων".