ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

MIXAHL3230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/02/2008, 14:33:57
Φίλε Dying_Incubus, πιο σφοδρή το αντιλαμβάνομαι, αλλά διευκρίνησε σε παρακαλώ, πιο καταστροφική ως προς τι και ποιόν;

Υ.Γ. Και για να μη χάσω το καλάζνικοφ, το 4, το 4...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

eidosΜέλος
01/02/2008, 17:27:44

α) περιπτωση= σαν σε παιδικη χαρα... με μπαλονακια γεματα νερο
β) περιπτωση= σαν πεθερα με νυφη... μεχρι χωρισμου
γ) περιπτωση= σαν κοκορομαχια... μεχρι εξαντλησεως και ξεπουπουλιασματος
δ) περιπτωση= σαν μονομαχια... μεχρι θανατου, στο Κολοσσαιο
samuel1974Μέλος
01/02/2008, 19:30:37
@ eidos

Γράφεις:
"πρεπει να εμπεδωσεις το εξης:
δεν γινεται οι αληθινοι χριστιανοι ουτε να τιμαμε ουτε να λατρευουμε
1) ενα φονικο οργανο
2) ενα ειδωλολατρικο λατρευτικο συμβολο"

Γαλ.6:14
Σ εμένα όμως είθε να μη γίνει να καυχιέμαι παρά μόνο στο σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, μέσω του οποίου ο κόσμος έχει σταυρωθεί ως προς εμένα κι εγώ ως προς τον κόσμο.

Ο Απ. Παύλος λέει σε αυτό το εδάφιο τα ίδια με έσενα ή τα τελείως αντίθετα;;;

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

02/02/2008, 01:20:22
quote:
eidos
ψηλε

οι Μ.τ.Ι. καταλαβαν το 1928 οτι δεν μπορουν ουτε να τιμουν ουτε να λατρευουν ενα φονικο οργανο,
απο το 1936, οποτε οι ιστορικες αποδειξεις ηταν συντριπτικες υπερ του οτι ο Χριστος πεθανε πανω σε ενα πασσαλο, οι Μ.τ.Ι. απεριψαν την ιδεα των δυο πασσαλων.
τουλαχιστον οι Μαρτυρες το καταλαβαν, εσεις ακομα;

Φίλε μου,
Είμαι περίεργος να δω αυτές τις ιστορικές αποδείξεις που, όπως φαίνεται, μόνο οι Μ.τ.Ι. γνωρίζουν.
Είναι άξιο απορίας το γιατί έως τώρα κανείς άλλος, δεν ασπάστηκε τις εν λόγω αποδείξεις, παρά μόνο οι Μ.τ.Ι.
Εγώ πάντως, βασιζόμενος στον μαθητή του Κυρίου μας, Θωμά, που μιλά για τα σημάδια από ΤΑ καρφιά στα χέρια, από το γεγονός πως η περιπαικτική πινακίδα, στη Γραφή αναφέρεται πως ήταν πάνω από την κεφαλή του Ιησού και όχι πάνω από τα χέρια (όπως θα έπρεπε να αναφέρεται αν όντως είχε σταυρωθεί σε πάσσαλο), και λοιπές άλλες αναφορές, πείθομαι πως επρόκειτο περί του σταυρού όπως εμείς τον γνωρίζουμε σήμερα και όχι περί πασσάλου.

quote:
eidos
πρεπει να εμπεδωσεις το εξης:
δεν γινεται οι αληθινοι χριστιανοι ουτε να τιμαμε ουτε να λατρευουμε
1) ενα φονικο οργανο
2) ενα ειδωλολατρικο λατρευτικο συμβολο

Οι Χριστιανοί δεν λατρεύουν κανένα φονικό όργανο.
Όπως σου έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμά μου, η τιμή που αποδίδουμε στο σταυρό, μεταφέρεται στον Κύριό μας.
Δια μέσω του σταυρού ο Κύριος νίκησε το θάνατο, το διάβολο. Για εμάς τους Χριστιανούς ο σταυρός είναι το κορυφαίο σύμβολο θυσίας και αγιασμού. Ο σταυρός του Κυρίου έγινε ο προάγγελος, το όργανο της απολύτρωσης ολόκληρου του ανθρώπινου γένους.

Ο σταυρός ήταν όντως ένα φρικτό φονικό όργανο που το χρησιμοποιούσαν για όσους έκριναν ως εγκληματίες. Μετά το σταυρικό θάνατο του Ιησού, ο σταυρός μεταβλήθηκε σε σύμβολο σωτηρίας, σε μέσο συμφιλίωσης με το Θεό.

Το αν ο σταυρός ήταν και «ειδωλολατρικό λατρευτικό σύμβολο», καμία σχέση δεν έχει με το πώς βλέπει τον Τίμιο Σταυρό σήμερα ο Χριστιανός.

quote:
eidos
οι μετοχοι της εταιριας σκοπια, δεν υποχρεωνουν κανενα για τιποτα...
η εταιρια σκοπια, ειναι ενα νομικο οργανο των μαρτυρων, και τιποτα περισσοτερο...

Φίλε μου,
Οι μαρτυρίες, όμως, πρώην Μ.τ.Ι., άλλα λένε. Πιστεύω να σου έτυχε να διαβάσεις διάφορες μαρτυρίες τους. Αν όχι, μπορώ να σου υποδείξω μερικές.

quote:
eidos
οι μαρτυρες μισουν το ψεμμα, δεν λενε ψεμματα λοιπον, και οσο και αν καποιοι δεν σρεσκονται σε αυτο, η συντελεια αυτου του συστηματος ειναι μπροστα μας...
θεοπνευστη ειναι μονο η Βιβλος....

Η συντέλεια του κόσμου, όντως είναι εμπρός μας, αλλά κανείς άνθρωπος δεν γνωρίζει ακριβώς τη χρονική στιγμή. Όσο κι αν προσπάθησαν διάφοροι Μ.τ.Ι. να μαντέψουν την ημέρα, το μόνο που κατάφεραν ήταν να τρομοκρατήσουν τους οπαδούς τους και, δυστυχώς, το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν και τώρα, και ας έπεσαν τόσες φορές έξω στις προβλέψεις τους.
Ως και τον Κύριό μας έχουν επιστρατεύσει, αναπαριστώντας τον με μια χατζάρα στο χέρι, λες και είναι χασάπης, προκειμένου να συντηρούν αυτό το καθεστώς τρόμου.

Γιατί, παρακαλώ, ισχυρίζεσαι πως θεόπνευστη είναι μόνο η Βίβλος; Ποιος σου το σφύριξε εσένα αυτό;
Μήπως έχεις απευθείας γραμμή με τους ουρανούς και σου το διαβεβαίωσαν;
Πρέπει να πάψεις φίλε μου να φοβάσαι!! Ο θεός μιλά όπου, όταν και σε όποιον Αυτός επιθυμεί!!! Αφού σε προηγούμενο μήνυμά σου, το παραδέχεσαι και εσύ αυτό, έτσι δεν είναι;
Ο Θεός δεν σταμάτησε ποτέ να μιλά, μέσω των εκλεκτών του, στο παρελθόν, και το ίδιο κάνει έως και σήμερα και, πιστεύω, πως θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον.

quote:

εσεις ποτε κατασταλαξατε, στην παραδοχη της αγιας τριαδας;
της αθανασιας της ψυχης;
στα διαφορα μυστηρια;
μηπως 300 χρονια μετα τον Χριστο;
γιατι πιο πριν η αληθεια ηταν αλλη;

Ναι φίλε μου, μας πήρε 300 χρόνια για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε ελεύθεροι και να μην φοβόμαστε ότι θα μας πάρουν το κεφάλι αν λέγαμε πως λατρεύουμε τον Κύριό μας.
Η Αλήθεια ήταν και είναι πάντα η ίδια.
Η Αλήθεια είναι αυτή, όπως, εκφράζεται και περιέχεται στην υπερχιλιετή παράδοσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.
Δυστυχώς, μακριά και πέρα από την Ορθόδοξη Πίστη, μόνο πλάνη και αμφιβολία υπάρχει.

Την παραδοχή της Αγίας Τριάδας, μας την μετέδωσε ο ίδιος ο Κύριός μας, Αυτός, που εσύ ισχυρίζεσαι ότι τον ακούς και καταλαβαίνεις τα λόγια Του.

Να, ορίστε που μας το είπε:

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΗ΄
19 πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος

Για την αθάνατη ψυχή, επίσης, ο ίδιος ο Κύριος μας είπε πως κανείς δεν δύναται να την καταστρέψει, να τη σκοτώσει, να την κάνει παρελθόν. Ορίστε που το αναφέρει ο Ίδιος:

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Ι΄
28 και μη φοβηθήτε από των αποκτεννόντων το σώμα, την δε ψυχήν μη δυναμένων αποκτείναι …..

και όλα τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, είναι η οδός κοινωνίας μας με τον αποκαλυπτόμενο, σύμφωνα με τη θέλησή Του, Τριαδικό Θεό.

quote:
eidos
και γιατι αραγε πολλα χρονια μετα, στις μερες μας, η αληθεια αρχιζει και αποκαθιστατε;

Όλοι έτσι λένε φίλε μου. Ειδικά όλες οι νεοσύστατες εκκλησίες αμερικάνικης προέλευσης (κατά χιλιάδες), το ίδιο με εσένα λένε.
Ας είναι όμως.
Μακάρι ο θεός να μας βάλει όλους στο δρόμο του και να γίνουμε όλοι κοινωνοί της Αλήθειας του.

Edited by - Ψηλός on 02/02/2008 01:25:15

eidosΜέλος
02/02/2008, 07:54:55
ψηλε,

σε προηγουμενο μηνυμα σου παρεθεσα μερικες αναφορες, θα το ξανακανω τωρα:

the Companion Bible
"ο Ομηρος χρησιμοποιει τη λεξη σταυρος για να υποδηλωσει ενα συνηθισμενο στυλο η δοκαρι, η ενα μεμονωμενο κομματι ξυλου. Και αυτη ειναι η σημασια και η χρηση αυτης της λεξης σε ολα τα ελληνικα κλασικα εργα. Ποτε δεν σημαινει δυο κομματια ξυλου τοποθετημενα καθετα μεταξυ τους... δεν υπαρχει τιποτα στην ελληνικη γλωσσα της Κ.Δ. που να υπονοη καν δυο κομματια ξυλου"

Dictionaire Encyclopedique Universal
"εδω και πολυ καιρο, πιστευαμε οτι ο σταυρος, που θεωρειται θρησκευτικο συμβολο, ηταν ειδικα για τους χριστιανους. Δεν εχουν ετσι τα πραγματα"

Dual Heritage-The Bible and the British Museum
"...η ελληνικη λεξη σταυρος σημαινει 'δοκαρι' η 'ορθιος πασσαλος'. Ο σταυρος αρχικα δεν ηταν χριστιανικο συμβολο, προερχεται απο την Αιγυπτο και τον Κωνσταντινο"

New Catholic Encyclopedia
"η αναπαρασταση του λυτρωτικου θανατου του Χριστου στο Γολγοθα δεν εμφανιζεται στη συμβολικη τεχνη των πρωτων χριστιανων. Οι πρωτοι χριστιανοι, που ηταν επηρεασμενοι απο την απαγορευση των γλυπτων η οποια υπηρχε στην Π.Δ. δισταζαν να απεικονισουν ακομη και το οργανο του θανατου του Κυριου... ο σταυρος αρχιζει να απεικονιζεται τον καιρο του Κωνσταντινου"

Strange Survivals
"δεν εχουμε καμμια αμφιβολια οτι ο τροπος ενεργειας του (του Κωνσταντινου) ηταν ζητημα πολιτικης, το συμβολο που αυτος εγκαινιασε ικανοποιησε, απο τη μια μερια, τους χριστιανους που βρισκοταν στο στρατο του, και απο την αλλη τους ειδωλολατρες Γαλατες... για τους δευτερους αυτο αποτελουσε συμβολο της ευνοιας της ηλιακης θεοτητας τους"

The Companion Bible
"η λεξη ξυλον... υποδηλωνει γενικα ενα ξερο κουτσουρο η ξυλο, που χρησιμοποιουνταν για καυσιμο η για οποιονδηποτε αλλο σκοπο... αφου αυτη η τελευταια λεξη (ξυλον) χρησιμοποιειται αντι της προηγουμενης, δηλαδη σταυρος, αυτο μας δειχνει οτι το νοημα και των δυο ειναι ακριβως το ιδιο... για αυτο χρησιμοποιειται η λεξη ξυλον... σε σχεση με τον τροπο με τον οποιο πεθανε ο Κυριος μας, και αποδιδεται 'δεντρο' στα εδαφια Πραξεις 5:30, 10:39 13:29 Γαλατας 3:13 1 Πετρου 2:24 (μεταφραση Βασιλεως Ιακωβου)"

An Expository Dictionary of New Testament Words
"η λεξη σταυρος δηλωνει κυριως, εναν ορθιο πασσαλο η ενα δοκαρι. Σ΄ αυτο καρφωνονταν οι κακουργοι προκειμενου να εκτελεστουν. τοσο το ουσιαστικο σταυρος οσο και το ρημα σταυροω, δηλαδη στερεωνω σε ενα δοκαρι η πασσαλο, πρεπει εξαρχης να διαφοροποιηθουν απο τον εκκλησιαστικο τυπο σταυρου με τα δυο ξυλα. Το σχημα του τελευταιου αυτου σταυρου ειχε την προελευση του στην αρχαια Χαλδαια και χρησιμοποιουνταν ως συμβολο του θεου Θαμμουζ η Ταμμουζ (ειχε το σχημα του μυστικιστηκου Ταυ του αρχικου γραμματος του ονοματος του) σε αυτη και σε γειτονικες χωρες, περιλαμβανομενου και της Αιγυπτου... Μεχρι τα μεσα του 3ου αιωνα μ.χ. πο εκκλησιες ειτε ειχαν εγκαταλειψει ορισμενα δογματα της χριστιανοσυνης, ειτε τα ειχαν παραποιησει. Για να αυξηθει το γοητρο του αποστατικου εκκλησιαστικου συστηματος, εισαχθηκαν στις εκκλησιες ειδωλολατρες χωρις να αναγεννηθουν μεσω πιστης και τους επιτραπηκε σε μεγαλο βαθμο να διατηρησουν τα ειδωλολατρικα τους σημεια και συμβολα. Συνεπως το Ταυ η Τ, στην πιο χαμηλη του μορφη, με το οριζοντιο τμημα πιο χαμηλα, υιοθετηθηκε για να αντιπροσωπευει το σταυρο του Χριστου."

εχω και αλλα...

02/02/2008, 10:50:37
quote:
Φίλε Dying_Incubus, πιο σφοδρή το αντιλαμβάνομαι, αλλά διευκρίνησε σε παρακαλώ, πιο καταστροφική ως προς τι και ποιόν;

Πιο καταστροφική για τους ίδιους τους εμπλεκόμενους, φίλε μου...

Βρήκες όμως την σωστή απάντηση και το δωράκι σε περιμένει.
Από την στάση όμως που έχεις επιδείξει στις Συζητήσεις, δε νομίζω ότι έχεις "δολοφονικές" τάσεις.
Το αντίθετο μάλιστα...

quote:
δ) περιπτωση= σαν μονομαχια... μεχρι θανατου, στο Κολοσσαιο

Ακριβώς, φίλε eidos.
Οι μονομαχίες στο Κολοσσαίο όμως σταμάτησαν πριν χρόνια, γιατί λοιπόν να αναβιώνουν την σημερινή εποχή έστω και σε διαφορετική μορφή;
Άλλωστε, αυτοί που βγήκαν χαμένοι της υπόθεσης τότε ήταν οι μονομάχοι...

In anticipation of my resurrection...

MIXAHL32Μέλος
02/02/2008, 13:45:47
Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

02/02/2008, 14:12:22
Κι εγώ πιστεύω....ειδικά μετά απ'αυτό

http://www.youtube.com/watch?v=BYydb89uz9k

αμήν...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

02/02/2008, 14:50:28
Αμήν agnostic, βοήθειά μας.

macedon

eidosΜέλος
02/02/2008, 15:06:25
D_I.

λες:
{Άλλωστε, αυτοί που βγήκαν χαμένοι της υπόθεσης τότε ήταν οι μονομάχοι...)

λεω:
οχι ολοι...

αφου και εγω το βρηκα γιατι δεν μου δινεις το δωρακι, να το δωσω στον Ευρωπαιο, ωστε οταν ερθουν οι Τουρκοι, να σωσει την πατρωα γη;