- 666 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ότι το βλέπεις εντελώς απο θρησκευτικής πλευράς και δεν μπόρεσα
να σου δώσω να καταλάβεις ότι μιλαω για το πρακτικό μέρος, την
ουσιαστική εφαρμογή κι αποτελεσματικότητα της απέναντι στον σνθρώπινο
οργανισμό και πνεύμα.. Γιατί η νωθρότητα οδηγεί τον άνθρωπο σε μια
πιο υλική θεώρηση των πραγμάτων και γηινοποίηση των πάντων...Όλα
΄γινονται αγαθά. Όταν όμως, έχεις τη νηστεία, την έχεις δεχτεί και την
απολαμβάνεις κιόλας, γιατί έτσι απολαμβάνεις περισσότερο κάποια πράγματα
με αποχή,ζεις πιο πνευματικά.
Όλα πάντως τα εννοώ πέρα απο την στείρα πειθαρχία της νηστείας. Νηστεύω, αλλά
συνειδητά γιατί ξέρω ότι κάνει καλό σε μένα... Βλέπω αποτελέσματα απ άποψη όταν
νηστεύω, δρώ πιο γρήγορα , αλλά και πολλές άλλες διαφορές συμπεριφοράς, που
θα ήθελα να συζητήσουμε...Με αυτή την έννοια φέρνω το θέμα νηστεία εδώ
στην συζήτηση φίλε μου... Πιστεύω ότι είναι ένα κόλπο που καλά θα κάναμε να
χρησιμοποιούμε...
Αυτός είναι ο λόγος που συνδυάζω τη νηστεία με την Εκκλησία.
Για να μην το κάνω αυτό θα πρέπει να βρούμε κάποιο αλλο όρο της αποχής του ανθρώπου απο ορισμένες τροφές.
Η Εκκλησία μπορεί κατά τη διάρκεια της νηστείας να επιβάλλει την απαγόρευση ορισμένων τροφών αλλά ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την ποσότητα της τροφής που θα καταναλωθεί.
Εγώ προσωπικά φίλε μου τρεχαγυρευε δεν εχω επιβάλλει σε κανέναν του περιβάλοντος μου τις δικές μου αντιλήψεις περί τροφής.
Οπως λές ``Νηστεύω, αλλά συνειδητά γιατί ξέρω ότι κάνει καλό σε μένα..``
Εδώ υπάρχουν πολλοί που θα υποστηρίξουν ``το κρέας είναι μια άριστη τροφή``. Σύμφωνα με αυτή την αρρωστημένη κατ` εμέ αντίληψη το κρέας είναι μια εύπεπτη τροφή, πλούσια σε πρωτείνες υδατάνθρακες βιταμίνες κλπ.. αρα κάνει καλό στην υγεία μας αρα καταβροχθίζουμε ολα τα ζωντανά.
Να σου θυμίσω τα της ``φραπελιάς`` οταν τους έβλεπα κρεμασμένους στις ελιές να ρημάζουν τα άμοιρα τα δενδράκια ``για το καλό τους``.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως την τοποθέτηση σου φίλε μου τρεχαγύρευε και θα μπορούσα να διαφωνήσω μόνο στο εξής.
Το τι μας κάνει καλό στην υγεία μας θα πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Θα πρέπει να αρκούμαστε στο τι μας κάνει καλό με μέτρο την ηθική σύμφωνα με την ανθρώπινη αντίληψη.
Σε οτι αφορά την νηστεία που αναφέρεις θέλω να πώ οτι δεν θα πρέπει να την ξεχωρίζουμε σε θρησκευτική αποχή απο τροφές ή σε αποχή λόγου καλής σωματικής υγείας. Επειδή αυτοί οι δύο όροι εχουν να κάνουν και οι δύο με ιδιοτελή σκοπιμότητα καλό θα είναι να βρεθεί ενας αλλος όρος που να καλύπτει αυτόν που τρέφεται με συγκεκριμένες τροφές και συγκεκριμένες ποσότητες τροφών καθ`όλη τη διαρκεια του χρόνου χωρίς ιδιοτελείς σκοπιμότητες.
στο οτι εσύ βλέπεις την εκκλησία σαν θεσμό, ενώ
εγώ βλέπω τον χριστιανισμό σαν ένα σύστημα για να μπορέσει
ο άνθρωπος να ξεφύγει απο το ζώο που ειναι έρμαιο ορμών
και ενστίκτων μέσα του και να γίνει αυτό που μπορει να γίνει,
δλδ θεός..
Βλέπεις αυτή είναι η όλη ουσία του χριστιανισμού, μέσα απο συγκεκριμένη
θεώρηση της ζωής, υλικά και πνευματικά, να μπορέσει να ανυψωθεί
απο την σάρκα και να γίνει το ανώτερο ον που περιμένει μέσα του
να εξελιχθεί... Κιαυτό δεν γίνεται τρώγωντας ..μπριζόλες...
Φίλε μου μην αφήνεις ανθρώπους να σε χωρίζουν απο ατραπούς που οδηγούν
πέρα απ την μοίρα του ζώου, σε ένα άνθρωπο ανώτερο και καλύτερο....
quote:
Βλέπεις αυτή είναι η όλη ουσία του χριστιανισμού, μέσα απο συγκεκριμένη θεώρηση της ζωής, υλικά και πνευματικά, να μπορέσει να ανυψωθεί απο την σάρκα και να γίνει το ανώτερο ον που περιμένει μέσα του να εξελιχθεί... Κιαυτό δεν γίνεται τρώγωντας ..μπριζόλες...
Δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης καλέ μου φίλε ούτε το βλέπω ετσι.
Οντως η ουσία του χριστιανισμού είναι έτσι οπως λές αλλά εγώ προσωπικά περιμένω περισσότερα τα οποία δεν ακούω.
Και αναφέρομαι στην προστασία της φύσης, στην προστασία των δημιουργημάτων του Θεού πολύ περισσότερο αυτές τις άγιες μέρες θα ήθελα να ακούσω δια στόματος εκπροσώπου της εκκλησίας να σχολιάσει το πόσο αίμα χύνεται απο κάποια πλάσματα ωστε να διασκεδάσουμε.
Απεναντίας φίλε μου τρεχαγυρευε κανείς εκπρόσωπος της εκκλησίας , τουλάχιστον με αυτούς που έχω συζητήσει δεν παραδέχεται οτι τα ζώα δεν είναι τροφή μας.
για άλλα, όπου θέλεις τα συζητάμε... Δεν έγραψα αυτά που
έγραψα απο θρησκευτική γωνία,αλλά απο πλευράς υγιεινής διατροφής
και ήθελα να το συζητήσουμε, επιδή εσύ απο ότι έχω καταλάβει έχεις τις γνώσεις...
Για να δούμε, μαζί, πόσο αληθεύει ότι η νηστεία είναι μελετημένη, σε μέρες,
τύπου νηστείας, κλπ.. Υπάρχει ένα πεδίο, που δεν ξέρω αν το έχεις σκεφτεί,
αλλα μπορει να βοηθήσει να εξαλειφθούν πολλά απ τα σημερινά προβλήματα υγείας,
που ταλαιπωρούν την κοινωνία μας...
quote:
Για να δούμε, μαζί, πόσο αληθεύει ότι η νηστεία είναι μελετημένη, σε μέρες,
τύπου νηστείας, κλπ..
Γεια σου φίλε τρεχαγυρευε...
Θα μπορούσαμε να πούμε οτι είναι μελετημένη.
Ομως διαπιστώνουμε το εξής.
Αυτά που προτείνονται απο την εκκλησία ως νηστίσιμα είναι και αυτά που συμβάλλουν και στα προβλήματα υγείας.
συσχέτιση των ημερών νηστείας με την ανάγκη για δίαιτα του
σώματος.Μια ειδική διατροφική διαιτα, που να συντηρεί καλύτερα
το σώμα και να επιτρέπει στον άνθρωπο να διατηρεί ώς τα γηρατιά του
μια πολύ καλή κοινωνική παρουσία. δίχως προβλήματα υγείας, με ικανότητες
να ζήσει πράγματα που οι σημερινοί υπερήλικες, κατά βάση στερούνται...
Πολλά μπορούμε να πούμε γι αυτό, τι λές;
Ακόμη και να γίνει μια πρόταση διατροφικής νηστείας που να είναι ανάλογη
της χρστιανικής και να προτείνεται... δεν πιστεύω ότι θα διαψευστούμε για τα αποτελέσματα της....
Η διατροφη μου εδω, καθοτι μενω σε ξενοδοχειο έχει ώς εξείς. Πρωινό,στις 7.00 γάλα με Δημητριακά και τσαι και ένα φρούτο, κατα τις 2 ένα σάντουιτς ή ένα τοστ και κατα τις 18.30 μου ερχεται ρουμ σερβις το πιατο της ημερας, με μια μικρη σαλατα.. Αλκοολ δεν πινω... Και οσον αφορά το τσιγάρο, στην Ρόδο έκανα 7-12 την ημερα, αλλά απο τότε που έχω ερθει εδω δεν καπνιζω. Μέσα απαγορεύεται και έξω έχει -12!!
Επίσης θα ηθελα να σου πω, οτι τον Ιουλιο ειχα κανει τεστ δυσανεξιας και η φαρμακοποιος στην λιστα με τα τροφιμα που πρεπει να αποφευγω ειχε συμπεριλαβει τα ζυμαρικά, το ασπρο ψωμι,τα δημητριακα τυπου κοκο ποπς-φροστιες και γενικότερα οτι είχε επεξεργασμενο αλευρι. Απο τον Ιουλιο λοιπον, με εξαιρεσεις καποιες μικρες παρασπονδιες όπως κολοκυθοπιτα απο τα χερακια της γιαγιας, τηρούσα την συμβουλή της αλλά σταμάτησα να το ακολουθώ τώρα στην Αυστρια. Ενιωθα λοιπον κάπως περιεργα τις πρώτες μέρες (τοσο όσο αφορά στο στομάχι μου και στην διαδικασια πεψης, όσο και στην ψυχολογια μου), αλλά δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου ή αν οντως με πειραξε το οτι καταναλωσα τετοιου ειδους τροφες.
Σήμερα λοιπον είναι η χειροτερη μέρα μου, δεν μπορώ να σηκωθω απο το κρεβατι. Δεν εχω πάρει ποτε συμπληρωματα διατροφής, δεν ήθελα να πάρω κιλά γαρ, αλλα σκεφτηκα μήπως ο βασιλικος πολτος με βοηθησει να αντεξω το κρυο και την δουλεια..
Θα σου ημουν υποχρεη αν απαντουσες...
quote:
Ειδα μια ακπομπη στην τηλεοραση και ανεφερε οτι οτι η αριστη αρτηριακη πιεση κυμαινεται σε επιπεδα κατω απο 12 η μεγαλη και κατω απο 8 η μικρη. Ακομη συνεχιζε η ιδια εκπομπη οτι η φυσιολογικη ειναι κατω απο 12-13 η μεγαλη και δεν θυμαμαι ειναι η αληθεια τα ορια για την μικρη.
Κάνε μια γενική αίματος να δείς που βρίσκεσαι.
Η αρτηριακή σου πίεση είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.
Προσπάθησε να χάσεις σωστά μερικά κιλά.
quote:
Είμαι 24 χρονών,μόνιμος κάτοικος Ρόδου και εδώ και περίπου 15 μέρες και για τους επόμενους 2 1/2 μηνες θα είμαι στην Βίεννη. Οταν λοιπον ήρθα εδώ τις πρώτες μέρες νόμιζα οτί θα πεθάνω απο το κρύο, -15, -14,-18..... Δεν ήμουν μαθημένη στο κρύο, αλλά κατι τα διπλά παντελόνια, διπλές κάλτσες, πουλοβερ, 2 μπουφαν ισοθερμικα εσωρουχα.. το καταπολεμήσα και αυτό και άρχισα να συνηθίζω..! Είναι ομως 3 μερες που ομολογουμενως δεν κανει και πολυ κρύο, αλλα στην κυριολεξία δεν μπορώ να παρω τα πόδια μου, ζαλάδες, πονοκεφαλοι, με πιάνει ένα ρήγος.. Υποφέρω, και το θέμα είναι οτι έχω έρθει για δουλείες εδώ και δεν μπορώ να αποδώσω και αγχωνομαι κιολας..
Όταν κάποιος κρυώνει ο οργανισμός κάνει κάποιες συσπάσεις των μυών ώστε να παραχθεί θερμότητα.
Το έντονο τρέμουλο αδειάζει αρκετά γρήγορα τα αποθέματα γλυκογόνου .
Η πτώση της θερμοκρασίας διεγείρει την όρεξη και έτσι νοιώθουμε πείνα.
Αμέσως μετά από ένα σωστό γεύμα ο οργανισμός παράγει 20% περισσότερη θερμότητα από ότι με άδειο στομάχι με αποτέλεσμα να προκαλείται θερμογένεση.
Από ότι αντιλαμβάνεσαι δύο πράγματα πρέπει να κάνεις.
Να τρώς και να κινείσαι.
Θα πρέπει να έχεις ένα πολύ καλο πρωινό με αρκετούς υδατάνθρακες κυρίως από σάκχαρα και καλά λιπαρά.
Η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί το ταχίνι η βρώμη οι σταφίδες τα δαμάσκηνα το φυστικοβούτηρο είναι το ιδανικό πρωινό για οσους βουτούν σε παγωμένα νερά.
Aμέσως μετά θα πρέπει να ακολουθεί ενα δεύτερο πρωινό με γιαούρτι και αρκετά εσπεριδοειδή.
Προσπάθησε να τρώς μεσημεριανό οχι απλά ενα σαντουιτσάκι αλλά φαγητό.
Σούπες, τραχανά, όσπρια, λαδερά ρύζι αναποφλοίωτο.
Προσπάθησε να κινείσαι οσο περισσότερο μπορείς και να κοιμάσαι αρκετά.
quote:
[quote] Είμαι 24 χρονών,μόνιμος κάτοικος Ρόδου και εδώ και περίπου 15 μέρες και για τους επόμενους 2 1/2 μηνες θα είμαι στην Βίεννη. Οταν λοιπον ήρθα εδώ τις πρώτες μέρες νόμιζα οτί θα πεθάνω απο το κρύο, -15, -14,-18..... Δεν ήμουν μαθημένη στο κρύο, αλλά κατι τα διπλά παντελόνια, διπλές κάλτσες, πουλοβερ, 2 μπουφαν ισοθερμικα εσωρουχα.. το καταπολεμήσα και αυτό και άρχισα να συνηθίζω..! Είναι ομως 3 μερες που ομολογουμενως δεν κανει και πολυ κρύο, αλλα στην κυριολεξία δεν μπορώ να παρω τα πόδια μου, ζαλάδες, πονοκεφαλοι, με πιάνει ένα ρήγος.. Υποφέρω, και το θέμα είναι οτι έχω έρθει για δουλείες εδώ και δεν μπορώ να αποδώσω και αγχωνομαι κιολας..
Όταν κάποιος κρυώνει ο οργανισμός κάνει κάποιες συσπάσεις των μυών ώστε να παραχθεί θερμότητα.
Το έντονο τρέμουλο αδειάζει αρκετά γρήγορα τα αποθέματα γλυκογόνου .
Η πτώση της θερμοκρασίας διεγείρει την όρεξη και έτσι νοιώθουμε πείνα.
Αμέσως μετά από ένα σωστό γεύμα ο οργανισμός παράγει 20% περισσότερη θερμότητα από ότι με άδειο στομάχι με αποτέλεσμα να προκαλείται θερμογένεση.
Από ότι αντιλαμβάνεσαι δύο πράγματα πρέπει να κάνεις.
Να τρώς και να κινείσαι.
Θα πρέπει να έχεις ένα πολύ καλο πρωινό με αρκετούς υδατάνθρακες κυρίως από σάκχαρα και καλά λιπαρά.
Πρωί πρωί λοιπόν echinacea ή τσάι που να περιέχεικανέλλα, μάραθο, τζίντζερ, γλυκάνισο, γλυκόριζα, κάρδαμο θα το βρείς σε φαρμακεία.
Η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί το ταχίνι η βρώμη οι σταφίδες τα δαμάσκηνα το φυστικοβούτηρο είναι το ιδανικό πρωινό για οσους βουτούν σε παγωμένα νερά. Μία κουταλιά απο γύρη αλλά με μεγάλη προσοχή μήπως είσαι αλλεργική.
Aμέσως μετά θα πρέπει να ακολουθεί ενα δεύτερο πρωινό με γιαούρτι και αρκετά εσπεριδοειδή.
Προσπάθησε να τρώς μεσημεριανό οχι απλά ενα σαντουιτσάκι αλλά φαγητό.
Σούπες, τραχανά, όσπρια, λαδερά ρύζι αναποφλοίωτο και αρκετά ασπράδια αυγών.
Τυρί κότατζ πλούσιο σε καζείνη για να ενισχύσεις το γλυκογόνο σου με αργή αποδέσμευση.
Να συμπεριλάβεις το βασιλικό πολτό απογευματινές ώρες και ενα ρόφημα απο φασκόμηλο.
Προσπάθησε να κινείσαι οσο περισσότερο μπορείς και να κοιμάσαι αρκετά.
Πηγα λοιπόν σημερα σεε 6 φαρμακεια, τι bee royal gel elega, τι τους εξηγουσα. Τιποτα, χαμπαρι ντιπ! Στο τελευταιο φαρμακειο μαλιστα, απελπιστηκα τοσο πολυ που του ζητησα ενα χαρτι και του ζωγραφιζα μελισσουλες του φαρμακοποιου... Τελικα, βασιλικο πολτο δεν βρηκα.. Όλοι, όλοι ομως μου δινανε ενα σκευασμα σε σταγονες που λεγεται propolis.. Πρεπει να αραιωνω 5 σταγονες σε καποιο αφεψημα για 3 φορες την ημερα για 1 μηνα. Γνωριζεις κατι σχετικο με το κατασκευασμα? Και μια ακομα ερωτηση? Αν σταματήσω σε 1 μηνα? Τι συμπληρωμα θα μπορουσα να παρω? Ποια συστατικα πρεπει να κοιταξω να εχει μεσα? Σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου...
και σχεδιαζα μαργαριτουλες με βελακια στην γυρη...
Μονο μαγαζια με βοτανα εχουν τετοια σκευασματα ενημερωθηκα αργοτερα. Αλλα ειναι λιγο του φοβου..
quote:saltedsugar
Λοιπόν... Κιλα δεν χρειαζεται να χασω. ειμαι 1,71 και 62 κιλα...Απ εξετασεις, η φερετινη μου ειναι πολυ χαμηλη...
Κατά πάσα πιθανότητα μπέρδεψες την απάντηση που δίνω στο μέλος ``Xatzigiannis``.
saltedsugar
quote:
Όλοι, όλοι ομως μου δινανε ενα σκευασμα σε σταγονες που λεγεται propolis.. Πρεπει να αραιωνω 5 σταγονες σε καποιο αφεψημα για 3 φορες την ημερα για 1 μηνα. Γνωριζεις κατι σχετικο με το κατασκευασμα?
Η πρόπολη ουσιαστικά είναι μια ρητίνη σε μεγάλο ποσοστό και περιέχει αρκετό κερί, υπολλείματα γύρης, ένζύμων, ιχνοστοιχείων, εστέρες, οξέα, ζάκχαρα και πολλά συστατικά τελείως άγνωστα οπως και άγνωστοι οι τρόποι με τους οποίους ενεργούν.
Η πρόπολη συστήνεται για την αντιφλεγμονώδη της δράση ειδικότερα στις αρθρώσεις καθώς και η περιεκτικότητα της σε φλαβονοειδή οπου δρούν ευεργετικά στα τριχοειδή αγγεία.
quote:
Μονο μαγαζια με βοτανα εχουν τετοια σκευασματα ενημερωθηκα αργοτερα.
Η γύρη είναι προιόν με ανεκτίμητες ευεγεργετικές δράσεις.
Εγώ την χρησιμοποιώ πολλά χρόνια τώρα σε καθημερινή βάση και διαπιστώνω τό πόσο ωφέλιμη είναι.
quote:
Και μια ακομα ερωτηση? Αν σταματήσω σε 1 μηνα? Τι συμπληρωμα θα μπορουσα να παρω? Ποια συστατικα πρεπει να κοιταξω να εχει μεσα?
Τι εννοείς?
Edited by - allzzaro on 21/01/2009 13:11:14
Wellcome back Dear Allzzaro!
Φαντάζομαι ξεκούραστος και δριμύτερος!
Λοιπόν θα κάνω μια μικρή παρέμβαση εδώ καθότι στο θέμα της πρόπολης έχω γίνει εξπέρ!
Το βάμμα πρόπολης είναι κλάσης ανώτερο απ'το βάμμα ιωδίου (betadine) και μπορεί να το αντικαταστήσει κυριολεκτικά στα πάντα και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Χρησιμοποιείται για παντός είδους μολύνσεις...
Το έχω χρησιμοποιήσει μέχρι και σε σκασμένα χείλη!
Επιπλέον μπορεί κάποιος να διαλύει 20 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό και να το πίνει καθημερινά πρίν το πρωϊνό.
Δεν έχει απολύτως καμία παρενέργεια!
Οι γυναίκες μπορούν πρίν και μετά την έμμηνο ρύση να κάνουν από μια κολπική πλύση με αναλογία 50 σταγόνες ανα 250 ml νερό.
Αν το κάνουν αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να πάθουν μολύνσεις, μυκητιάσεις, κ.τ.λ.
Ακόμη υπάρχουν σε καταστήματα με βιολογικά είδη, κομματάκια πρόπολης (σαν μικρές μπίλιες),και μπορείτε κάθε πρωί να καταπίνετε από ένα πρίν το πρωϊνό, για ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Τέλος και όσον αφορά τη γύρη, καλό θα ήταν να προσέξετε ώστε να μην υπάρχουν σκουρόχρωμα κομματάκια ή μαύρα μπιλάκια...
Τότε δεν είναι καλή...
Αν βρείτε κανά φτερό ή πόδι από μέλισσα, δε χάθηκε και ο κόσμος!
Αυτό δείχνει πως είναι από μελισσοκόμο και όχι επεξεργασμένη βιομηχανικά.
Σας μιλάω εκ πείρας, όντας κάποιος που καθημερινά εδώ και δύο χρόνια, τρώω κάθε μέρα μια κουταλιά της σούπας γύρη, πίνω πρόπολη και γενικότερα χρησιμοποιώ την πρόπολη κατά κόρον!
Ό'τι βρείτε σε σχέση με πρόπολη, πάρτε το!
Βοηθάει πάρα πολύ στην ενίσχυση της μνήμης,στη θωράκιση του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις και ασθένειες και γενικότερα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού...
Τα μπουκαλάκια με βάμμα πρόπολης στοιχίζουν περίπου 7-10 ευρώ, αναλόγως τον παραγωγό, και περιέχουν γύρω στα 20 ml που σημαίνει πολλές σταγόνες...Δοκιμάστε το, σχεδόν τζάμπα είναι!
Ελπίζω να βοήθησα...
Αυτο που θα ηθελα να μου πεις ειναι μετα το μπουκαλακι με την προπολι που ο φαρμακοποιος μου ειπε να το παρω για ενα μηνα, τι σκευασμα μπορω να αγπτασω για ενεργεια και τονωση? Αν μιλαμε για κατι φυτικό οπως βοτανα η ταμπλετες βιταμινων οπως Lanes-τυχαοα ειπα την μαρκα-.. Το συστατικα να κοιταξω να εχουν? H Μηπως ειναι καλυτερα να πω σε καποιον να μου στειλει βασιλικο πολτο και γυρη απο την Ελλαδα? Σας ευχαριστω πολυ και σας στελνω ενα παγωμενο καληνυχτα απο το 22ο προαστιο της Βιεννης..!!
Edited by - saltedsugar on 22/01/2009 00:05:42
Edited by - saltedsugar on 22/01/2009 00:16:23
Παρασύρθηκα απ'τα εγχώρια προϊόντα!
Λοιπόν, προφανώς το κλίμα της Βιέννης σου έπεσε βαρύ και ασήκωτο!
Ο οργανισμός σου αντέδρασε και αυτό είναι κάτι θετικό.
Ο υψηλός πυρετός αποτελεί "κάθαρση" για πολλά...
Το ίδιο και η καταρροή!
Εγώ προσωπικά αντιμετωπίζω τέτοιες καταστάσεις ως εξής:
Με πλήρη ακινησία μια μέρα, ξαπλωμένος, φορώντας πολλά ρούχα και μέσα σε πολλά παπλώματα, έτσι ώστε να σκάσω απ'τη ζέστη...
Σηκώνομαι μόνο για ν'αλλάξω ρούχα, μιας και όσα φοράω κυριολεκτικά στάζουν από ιδρώτα...
Η εφίδρωση αποτοξινώνει...
Τρώω πολύ ελαφριά γεύματα και σε μορφή χυλού...
Δεν παίρνω ούτε ασπιρίνη...
Αλλά παίρνω βιταμίνη C σε μεγάλη ποσότητα της τάξεως των 3000 mgr και φυσικά πάντα από φυσικές πηγές!
Επιπλέον και το σελήνιο αποτοξινώνει και βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και προφανώς στην περίπτωσή σου είναι απαραίτητο λόγω αλλαγής κλίματος.
Οι δύο κορυφαίες εταιρείες σε φυσικά συμπληρώματα διατροφής είναι οι κάτωθι:
http://www.naturesplus.com/default_flash.asp
http://www.himalayahealthcare.com/pressroom/news081.htm
Ειδικά την πρώτη πιστεύω πως θα την έχουν σίγουρα τα καλά φαρμακεία στη Βιέννη! (απο αυτή παίρνω σελήνιο και βιταμίνη C)
Μελέτησέ τες...
Καλή ανάρρωση...
Αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες για οτιδήποτε π.χ. δοσολογίες, στείλε pm...
Την πρόπολη, παρότι τη χρυσοπλήρωσες, συνέχισε να τη χρησιμοποιείς και αύξησε την ποσότητα, καλό θα σου κάνει...
Και μην ξεχνάς πως οι αντιδράσεις του οργανισμού σου είναι απόλυτα φυσιολογικές αφού βρέθηκες απότομα σ'ενα εχθρικό και "ξένο" περιβάλλον"!
Απ'τη Ρόδο στη Βιέννη!
Τι λές και σύ Allzzaro?
Πάρε και δύο άρθρα για την πρόπολη:
http://www.arkadiko-meli.gr/default.asp?contentID=536
http://www.yourdietitian.gr/propoli_antimikroviako.dhtml
Θα καταλάβεις και μόνη σου πως δεν περιέχει ζάχαρη!
Αμελητέες ποσότητες ζακχάρων ναί...
Edited by - helios2012 on 22/01/2009 06:08:09
quote:
.... Η προπολι που πηρα εγω κοστιζε 16 ευρω σχεδον, αποτελεσματα δεν ειδα βεβαια, ισα ισα που σημερα εινιαι η τριτη μερα που την χρησιμοποιω και ανεαβασα και 38 μιση πυρετο.. Εχω καταροη και μπουκωμα... [quote]Προφανώς κάποια ίωση θα ευθύνεται.
Καλό θα είναι να σε δεί ενας γιατρός αν συνεχιστεί ο πυρετός καλό θα είναι να πάρεις κάποια αντιβίωση.
Η πρόπολη η γύρη και τα συναφή δεν θεραπεύουν απλά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου.[quote]Τι λές και σύ Allzzaro?
Ναί φίλε μου ήλιε.
Καλό θα είναι να μείνει στο κρεβάτι οπως τα περιγράφεις και να τρώει αυτά που περιγράφεις.
Να θυμάστε τέτοιες εποχές το βότανο ``εχινάκεια`` το ``φασκόμηλο`` και τα εσπεριδοειδή παίζουν μεγάλο ρόλο ωστε να αντιστεκόμαστε στις ιώσεις.