- 666 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Μετα απ'ολα αυτα, εχω ενα σοβαρο ερωτημα.
ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΝΟΣ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ; (δεν αναφερομαι κατ'αναγκην στον ΧΟ κληρο..)
Γιατι ειδικοτερα οι χριστιανοι εχουν αναγκη απο μεσιτες;
Ο ευρων αμοιφθησεται.
Η αποβλάκωση του κόσμου, η μετατροπή του σε κοπάδια τηλεκατευθυνόμενων πιστών, και ο περιορισμός της νοημοσύνης του.
Οι χριστιανοί έχουν ανάγκη απο μεσίτες γιατί απο μόνοι τους σάν κοινοί θνητοί δέν μπορούν με τίποτα να αποκτήσουν επαφή με το Θείο. Απαιτείται η ύπαρξη αγίων ιερέων που επικοινωνούν απ'ευθείας με τον Θεό
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ?
ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ?
ΑΚΟΥ 15 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ.
Μα ποιοί είναι τελοσπάντων και τί φοβούνται να τους κόψουν λίγο την χλιδή??
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Και όχι σε έναν παπά αφέντη αυτοκράτορα.
Μετά φόβου θεού, πίστεως και αγάπης,
Εγώ ο ψηλαφιστής του κόσμου,
Αφέντης και ταπεινός δούλος του εαυτού μου,
Ανεπαρκής, επιτίθεμαι στην άγνοια μου.
Αμαρτωλός ων, δηλώνω την αδυναμία μου, να ξεπεράσω τις αδυναμίες μου.
Μην βλέποντας τον λόγο, άλλωστε, να υποδυθώ κάτι πέρα από τον εαυτό μου.
Μέσος, κοινός, φανατικός αναζητητής του φωτός, βιώνοντας την προσωπική μου νύχτα.
Λειτουργός της ζωής και πιστός ακόλουθος της νόησης και των ενστίκτων μου.
Δώρα θεού του ζώντος και μεγάλη αμαρτία και ασέβεια προς το όνομά του, να τα αγνοήσω ακολουθώντας προστάγματα ανθρώπων στρατευμένα σε σκοπιμότητες, που ο απολογισμός τους μετά από χρόνια, θα γεμίσουν ντροπή τις ψυχές μας και ανάγκη αποσιώπησης και καινούριους «σκοπούς να αγιάζουν μέσα», όπως αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας.
Στην καλύτερη περίπτωση, όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν και όταν και μόνον όταν, αυτό θα εξυπηρετούσε το κληρικό κατεστημένο και τους σκοπούς του, τότε πάλι αρχίζει μια νέα πράξη στο θέατρο του παραλόγου. Υποδυόμενοι τους συντετριμμένους ήρωες από άμβωνος, με μεγαλοστομίες και φανφάρες θα καταδικάσουν τα δρώμενα του παρελθόντος με πολλά ελαφρυντικά πάντα, για να έχουν και τα νώτα τους καλυμμένα, εξαιρώντας και εξαίροντας οπωσδήποτε το παρών που τους περιλαμβάνει, με σαφήνεια που σκοτώνει, για να καταλήξουν με στόμφο με την φράση: mea culpa.
Και επί του προκειμένου.
Εγώ, ως μέλος της εκκλησίας του Χριστού, πολιτικό ων και πολίτης αυτής της ταλαίπωρης χώρας, έρχομαι να εκφράσω κάποιες απορίες που πηγάζουν από την άγνοια μου.
Από άμβωνος επανειλημμένα έχουμε ακούσει και πολύ σωστά, ότι ο Χριστός είναι ο αρχηγός της εκκλησίας μας, και ότι πρέπει να μιμούμαστε τον τρόπο ζωής Του. Ότι ο καλός χριστιανός ακολουθεί το παράδειγμα του Χριστού, τα γραφόμενα στα ιερά ευαγγέλια, στα αποστολικά και πατερικά κείμενα.
Καλά ως εδώ. Από εδώ και κάτω όμως τι γίνεται, ρε παιδιά;
Παρακαλώ διορθώστε με, αν κάνω λάθος.
Ο Χριστός φορούσε άμφια κάποιων εκατομμυρίων;
Το γαϊδουράκι Του ήταν θωρακισμένη mercedes;
Ο Χριστός είχε περιουσία; Μήπως κανένα δισεκατομμύριο για τα γεράματα Του; Και που πήγε, ρε παιδιά, το «δος ημίν σήμερον και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών», που πήγε τα «πετεινά του ουρανού» και μπλαμπλαμπλα;
Όταν ο Χριστός πήρε το φραγγέλιο και έδιωξε τους εμπόρους από τον ναό εγκατέστησε παγκάρι και πάγκο με φυλαχτά, μπουκαλάκια αγιασμό σε τιμή ευκαιρίας; Φτηνές εικόνες “made in Japan”; Και κάτι ακόμα, αν προσθέσουμε τα φυλακτά με το τίμιο ξύλο που έχουν πουληθεί από τα μοναστήρια και τους κατά τόπους αντιπροσώπους των μητροπόλεων, μας χρειάζεται ένα ολόκληρο δάσος. Άσε τον διαμελισμό των ιερών λειψάνων κ.λ.π.
Ο Χριστός άραγε στον γάμο της Κανά, πόσα να πήρε για να Τον ευλογήσει;
Άραγε ο Ιωάννης ο βαφτιστής, πόσο χρέωνε την κάθε βάφτιση; Είναι φτηνότερα σήμερα ή ακριβότερα;
Στην εποχή του Χριστού, πόσο να πήγαινε η κηδεία;
Υπήρχε από τότε τιμοκατάλογος για τα ιερά μυστήρια;
Ο Χριστός και οι μαθητές Του φορούσαν κοσμήματα εκατομμυρίων; Ή τότε δεν είχαν την δικαιολογία του Βυζαντίου;
Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι! Μήπως σας λέει τίποτα το «δωρεάν ελάβατε, δωρεάν δότε»; Έπαψαν, άραγε, για τους μεγαλόσχημους ιεράρχες να έχει νόημα η ταπεινότητα; Η ταπεινοφροσύνη; Η σεμνότητα; Η αλήθεια; Η παρρησία; Η συγχώρεση;
Γιατί, μωρέ, ο παπάς μου, ο δικός μου παπάς, που με βάφτισε, με πάντρεψε, βάφτισε τα παιδιά μου, να μην έχει λόγο για τον μητροπολίτη; Που είναι, μωρέ, η μαγκιά του άντρα παπά; Πού είναι η ευλογία του ράσου; Τι έγιναν, οι παπάδες που
έρχονταν στο σπίτι και έπιναν στις αυλές μας τον καφέ τους και λαμποκοπούσε το πρόσωπο τους;
Που είναι οι παπάδες που περπατούσαν στον δρόμο με ψηλά το κεφάλι και τρέχαμε σμπρωγμένοι από μέσα μας να τους φιλήσουμε το χέρι; Τώρα και μόνο η σκέψη αυτή μας κάνει να αηδιάζουμε, ποιος ξέρει τι έχει πιάσει αυτός πριν.
Προς τους αρχιερείς. Αν αγαπάτε τον Χριστό και την εκκλησία Του, αν έχετε ακόμα λίγο φιλότιμο, βγάλτε τα ράσα και ξυριστείτε και θέσετε τον εαυτό σας εκ νέου στην κρίση του κλήρου και του λαού. Φερθείτε μια φορά σαν άντρες, σαν έλληνες άντρες με λεβεντιά και όχι σαν τους τελευταίους δημοσιοϋπαλλιλίσκους, σαν καρεκλοκένταυροι. Ακούστε τον παπά της γειτονιάς, αυτός ξέρει τον πόνο τον δικό μου και της εκκλησίας, που εσείς δεν θα μπορέσετε ποτέ να καταλάβετε μέσα στα πολυτελή μέγαρα που διαβιώνετε.
Με τα τιμής,
ο Ψηλαφιστής του κόσμου.
psilafistis@yahoo.gr
Υστερόγραφο
Και κάτι ακόμα. Μαζέψτε του φανατικούς ειδήμονες, γραφικούς παραθυρολάγνους, υποστηρικτές της εκκλησίας και του κλήρου, εξηγώντας τους, πως δεν αποτελεί άλλοθι ότι η διαφθορά υπάρχει και αλλού. Ίσα-ίσα αποτελεί μέγιστη ντροπή να συγκρίνεται ο κλήρος με φατρίες, όπως πολιτικοί, δημοσιογράφοι, γιατροί, δικηγόροι, δικαστές. Δεν το καταλαβαίνετε ότι κάθε σύγκριση με αυτούς υποτιμά τον κλήρο; Αν και για το τελευταίο δεν είμαι και τόσο βέβαιος πια, έτσι όπως κατάντησε ο ανώτερος και ανώτατος κλήρος. Επίσης, δεν αποτελεί δικαιολογία ότι μόνο 5 ή 10 ιεράρχες είναι οι διεφθαρμένοι και δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Για μετρηθείτε, πόσοι είστε; Και αν οι δέκα είναι διεφθαρμένοι, σε τι ποσοστό επί τις εκατό υπάρχει η διαφθορά;
ολοι ειμαστε ανθρωποι και σφαλουμε, αλλα, αλλο εμπορος ναρκωτικων ο γεωπονος, αλλο ο αστυνομικος, αλλο κλεφτης οργανων ο μπακαλης, αλλο ο γιατρος. δεν ειναι ολα το ιδιο.
επισης, ετσι σαν σημειωση...δεν φιλαμε το χερι..υποτιθεται αποδιδουμε τιμη στο σχημα που φερει ο κληρικος...αν και γνωμη μου κι αυτο δεν εχει νοημα
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Πλάτωνα αυτός που λάμπει με το δικό του φως είναι σαν την πυγολαμπίδα.
Ξέρεις θα έχετε και στην Ιταλία. Εδώ στην Ελλάδα τις λέμε κωλοφωτιές.
Νομίζουν ότι είναι φωτισμένες μα τελικά φωτεινός είναι μόνο ο κ.....λος τους
ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ
-----------
"Οταν ο νους τον παλαιον ανθρωπον αποδυσαμενος τον εκ της χαριτος ενδύεται,
τοτε και την εαυτου καταστασιν οψεται κατα τον καιρον της προσευχης,
σαπφειρω η ουρανιω χρωμασι παρεμφερη".
Διαβαζουμε στη "Φιλοκαλια" απο τους Ευαγριο, οσιο Νειλο, επισκοπο Διαδοχο, Γρηγοριο Παλαμα κλπ,
οτι δηλαδη οι "αγιοι" γινονται φωτισμενοι, ακτινοβολλουν "ως σαπφειροι η ουρανιω χρωμασι παρεμφερη".
ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΕ, δεν ηξερα οτι ηταν ...κωλοφωτιες...
Οποτε, συμφωνα με τα λεγομενα σου, τα φωτοστεφανα που βαζουν στις εικονες των αγιων,
μαλλον πρεπει να τα βαλουν στον κ... των αγιων!!!--------------------------------------------------------------------------------
Εκ της χάριτος Πασχάλη. Εκ της χάριτος ενδύεται Πασχάλη.
Δεν είναι δικό τους φως, είναι εκ της χάριτος Πασχάλη.
Εκ της χάριτος ενδύεται Πασχάλη. Εκ της χάριτος Πασχάλη.ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ
Γιατι το επαναλαμβανεις πολλακις αγαπητε μου;
Το αμφισβητεις και συ και προσπαθεις ετσι να πεισεις τον εαυτο σου;
quote:
Σου ζητώ συγγνώμη που η πιο πάνω αναφορά μου σε οδήγησε στο να γίνεις προσβλητικός κάτι το οποίο δεν συνηθίζεις αλλά δεν ήταν στις προθέσεις μου.ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ
ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ, οφειλω να παραδεχθω οτι εχεις καλο τροπο γραφης και επικοινωνιας,
ασχετως αν διαφωνω στην πλειονοτητα των γραφομενων σου.
Διαβαζω ομως στην Φιλοκαλια, Γ' 307,
"Οταν γνωρισει κανεις τον εαυτο του, πραγμα που χρειαζεται μεγαλη φροντιδα, ερευνα
της συνειδησεως και εγκαταλειψη ορισμενων πραγματων, εντελως ξαφνικα,
δεχεται την επισκεψη της θειας πνοης, ΩΣ ΔΩΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ για τις προσπαθειες του".
Τωρα, αν για σενα το επαθλο του νικητη το χορηγει ο Χαρης η η χαρις η ο ταδε χορηγος,
εμενα δε μου λεει τιποτα.
Αυτο που εχει σημασια ειναι οτι,
αμα "νικησεις", κατι που απαιτει βεβαια σκληρη προπονηση και πολλες δοκιμασιες,
το επαθλο το παιρνεις ως ανταμοιβη για τη "νικη" σου και αμα μπορει ας μη το δωσει ο οποιος χορηγος.
Τα περι δωρεας και χαριτος ΔΕΝ απαιτουν τιποτα απο τον δωροληπτη,
ενω η ανταμοιβη προϋποθετει την προαπαιτουμενη εργασια και προσπαθεια.
Τωρα αν καποιοι "αφελεις τεμπεληδες" μπαινουν στα ποιμνια των οιονδηποτε εκμεταλλευτων,
που τους κοροϊδευουν οτι με μονη την πιστη και χωρις καμμια προσπαθεια,
θα παρουν και αυτοι το επαθλο "ως δωρεα και χαρη",
ειναι αξιοι της μοιρας τους.
quote:
Επίσης, δεν αποτελεί δικαιολογία ότι μόνο 5 ή 10 ιεράρχες είναι οι διεφθαρμένοι και δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Για μετρηθείτε, πόσοι είστε; Και αν οι δέκα είναι διεφθαρμένοι, σε τι ποσοστό επί τις εκατό υπάρχει η διαφθορά;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 5 ΟΥΤΕ 10 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ.ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.......ΣΩΣΤΑ;
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ:
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ......ΜΠΑΜ ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ,ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ.ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...... ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΚΥΛΟΤΑΚΙ ΦΟΡΑΓΕ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ Ο ΤΑΔΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ;
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΣΟΥΛΑΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ.
Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΒΡΩΜΑ ΣΕ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΜΟΡΦΗ.
ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΟΙ ΒΙΛΙΤΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΕΣ,ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΜΑΥΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ,Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,Η ΕΠΙΡΟΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,Ο ΛΥΚΟΣ ΠΟΥ ΝΤΥΘΗΚΕ ΠΡΟΒΑΤΟ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ/ΑΙΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΤΩΡΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ;
Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΛΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
ΑΚΟΥΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΕΝΑΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΤΟ ΠΑΠΑΔΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΛΙΓΟ ΑΝΟΗΤΗ
ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;
ΤΗΝ ΠΑΠΑΔΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ;
ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΦΙΑ;
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΦΙΑ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ!
ΑΝ ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΘΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙ.
ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΧΛΙΔΑ/ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ
ΣΕΞ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΔΙΣΤΙΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ 1
ΣΕΞ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΔΙΣΤΙΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ 2
ΠΑΝΤΟΥ ΣΑΠΙΛΑ.....ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ; ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line
quote:
ΠΑΝΤΟΥ ΣΑΠΙΛΑ.....ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ; ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;
φταινε που δεν εγιναν πολιτες αλλα παραμενουν υπηκοοι.
ποιος εκανε τα χρηματα μετρο επιτυχιας στη ζωη;
καθε κοινωνια εχει τους "πνευματικους" που της αξιζουν.
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
Το έργο μόλις άρχισε...Στα "γράμματα" είμαστε ακόμη...
Όχι βέβαια ότι θα συμβεί - προς το παρόν - κάτι το συνταρακτικό.
Απλά πέφτει λίγη τσίμπλα από τα μάτια...
Λίγη υπομονή...
Μέχρι την ολοκλήρωση και την επιβολή του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, οπότε κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του, έχουμε ακόμη πολλές πράξεις.
Θετικό πρόσημο από την μέχρι της στιγμής αυτής ιστορία:
Το ότι αυτό το μαύρο ράσο που έχει σκεπάσει, μετά τη δολοφονία του Ιουλιανού, την Ελλάδα άρχισαν επιτέλους να το ξεσκίζουν...
Έτσι για να φανεί λιγάκι η σήψη και ο βόρβορος που κρύβεται.
Μέχρι να καταντήσει κουρέλια...έχουμε ακόμη πολύ δρόμο.
...In your life you may choose desolation
And the shadows you build with your hands
If you turn to the light
That is burning in the night
Then the Journeyman's day has begun...
IRON MAIDEN
(Dance Of Death)
JOURNEYMAN
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΠΩΣ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ..
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣΑΕΙ ,ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ "ΙΕΡΕΣ" ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΙΩΝΩΝ...
ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΞΕΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΚΑΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ ΠΑΛΙ...
ΟΣΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ,"ΑΥΤΟΙ" ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ...
ΑΠΛΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ..ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ,ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΙΚΡΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ (ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..)
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος