ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποιος ο χαρακτήρας του Χριστιανικού Θεού; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ποιος ο χαρακτήρας του Χριστιανικού Θεού; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

allzzaro60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
D.P.J. 10Μέλος
22/03/2010, 12:37:59
quote:

Και τελικά σε τι διαφέρει αυτός ο εκδικητικός θεός από τον υποτιθέμενο αντίπαλό του τον Σατανά .

*

Είπαμε......είναι το alter ego του...!
Άν και δεν έχω διβάσει για κατάρες (και μάλιστα τόσο φρικτές) , απειλές και γενοκτονίες του Σατανά προς τους δύσμοιρους ανθρώπους......
Βρε λές ;......

22/03/2010, 17:42:35
Ειναι δυνατόν, να μην μπορεί να αναγνωρίσει κανεις, το καλό και το κακό, απο όπου προέρχεται και τι θέλει;Είναι δυνατόν, να δεχομαστε, θείσκους που κανουν ότι θα έκανε κι ο τελευταίος ανθρωπάκος,σαν κινήσεις με βαθύ νόημα, ως ιδέα και να μην κατανοούμε,οτι ο Θεός, δεν κανει κακό, αλλά, είναι οι πράξεις μας, εμάς των ανθρώπων, που εγκυμονούν το κακό;
Το θέμα είναι ότι δεν μαθαίνουμε....Και πάλι στο Θεό, θέλουμε να ρίξουμε δικές μας πράξεις...
22/03/2010, 21:18:25
quote:
ΕΙΠΕ δὲ Κύριος πρὸς Μωυσῆν λέγων· εἴσελθε πρὸς Φαραώ· ἐγὼ γὰρ ἐσκλήρυνα αὐτοῦ τὴν καρδίαν καὶ τῶν θεραπόντων αὐτοῦ, ἵνα ἑξῆς ἐπέλθῃ τὰ σημεῖα ταῦτα ἐπ᾿ αὐτούς· 2 ὅπως διηγήσησθε εἰς τὰ ὦτα τῶν τέκνων ὑμῶν καὶ τοῖς τέκνοις τῶν τέκνων ὑμῶν, ὅσα ἐμπέπαιχα τοῖς Αἰγυπτίοις, καὶ τὰ σημεῖά μου, ἃ ἐποίησα ἐν αὐτοῖς, καὶ γνώσεσθε ὅτι ἐγὼ Κύριος.

με λίγα λόγια την ευθύνη για τις πληγές στην αίγυπτο την έχει ο θεός γιατί όπως λέει εδώ στο 10 κεφάλαιο της εξόδου αυτός σκλήρυνε την καρδιά του φαραώ ώστε να μην δεχτεί το αίτημα του μωυσή να αφήσει ελεύθερους τους εβραίους και έτσι να πέσουν οι πληγές στην αίγυπτο

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

22/03/2010, 23:50:52
quote:
Sesostris:
Μελετώντας φίλοι μου κάποιος , την αιματοβαμμένη ιστορία της Βίβλου και του αιμοβόρου και εκδικητικού θεού της Γιαχβέ , δεν μπορεί να μη σταθή με σκεπτικισμό μπροστά στα όσα αναφέρονται στο κεφάλαιο 28 του Δευτερονομίου , όπου ο Γιαχβέ εξαπολύει τις φρικτότερες κατάρες για την τύχη που περιμένει τους Εβραίους σε περίπτωση ανυπακοής . Από όλες αυτές τις κατάρες την φρικτότερη εντύπωση μου έκαναν τα όσα περιλαμβάνονται στους στίχους 53 μέχρι και 57 τα οποία και παραθέτω πιο κάτω για να τα σχολιάσετε .

«53 και φάγη τα έκγονα της κοιλίας . κρέα υιών σου και θυγατέρων σου , όσα έδωκεν σοι Κύριος ο Θεός σου , εν τη στενοχωρία σου και εν τη θλίψει σου , ή θλίβει σε ο εχθρός σου .54 ο απαλός εν σοι και ο τρυφερός σφόδρα βασκάνει τω οφθαλμω τον αδελφόν και και την γυναίκα την εν τω κόλπω αυτού και τα καταλελειμμένα τέκνα ά αν καταλειφθή 55 ώστε δούναι ενί αυτών από των σαρκών των τέκνων αυτού , ων αν κατέστη δια το μη καταλειφθήναι αυτώ μηθέν εν τη στενοχωρία σου και εν τη θλίψει σου ή αν θλίψωσι σε οι εχθροί σου εν πάσαις ταις πόλεσίν σου .56 και η απαλή εν υμίν και η τρυφερά σφόδρα ης oυχί πείραν έλαβεν ο πους αυτής βαίνειν επί της γης δια την τρυφερότητα και δια την απαλότητα βασκάνει τω οφθαλμώ αυτής τον άνδρα αυτής τον εν κόλπω αυτής και τον υιόν και την θυγατέραν αυτής 57 και το χόριον αυτής το εξελθόν δια των μηρών αυτής και το τέκνον αν τέκη καταφάγεται γαρ αυτά δια την ενδείαν πάντων κρυφή εν τη στενοχωρεία σου και εν τη θλίψει σου ή θλίψει σε ο εχθρός σου εν πάσαις ταις πόλεσίν σου .» Δευτερονόμιο 28 : 53-57

Εδώ ο Γιαχβέ καταριέται τους Εβραίους να καταλήξουν να τρώνε τον καρπό της κοιλιάς τους και τις σάρκες των υιών και των θυγατέρων τους . Ο άνδρας από τρυφερός προς την γυναίκα του να γίνη τόσο σκληρός απέναντι σ΄αυτήν και τον αδελφό του ώστε να μη τους δίνη να φάνε από τις σάρκες των παιδιών που του απέμειναν , και να τα τρώη μόνος του , και η γυναίκα από τρυφερή και ευαίσθητη να γίνη τόσο σκληρή που να τρώη το βρέφος που μόλις γέννησε . Αναρωτιέμαι τι είδους θεός είναι αυτός που διατάζει γενοκτονίες και δολοφονίες όποιων δεν πιστεύουν σ’ αυτόν , και παράλληλα απειλεί με τόσο φρικτές κατάρες τους Εβραίους σε περίπτωση που δεν του είναι εντελώς υποταγμένοι . Και τελικά σε τι διαφέρει αυτός ο εκδικητικός θεός από τον υποτιθέμενο αντίπαλό του τον Σατανά .

Κατ' αρχάς τα λόγια αυτά δεν είναι του Θεού, αλλά του Μωυσή, ο οποίος λίγο πριν πεθάνει απευθύνεται στους συμπατριώτες του και τους συμβουλεύει για τελευταία φορά.
Στους στοίχους αυτούς ο Μωυσή προσπαθεί να τους πείσει να είναι ηθικοί και τίμιοι, ειδάλλως ως έθνος θα γνωρίσουν την καταστροφή.
Δεν καταριέται απλά έτσι γενικά και αόριστα, αλλά προειδοποιεί και αναφέρει τις συνέπειες της ανυπακοής, ας τα δούμε όμως με τη σειρά και όχι απλά ένα απόσπασμα που εσκεμμένα αποκόπτεις, για να διαστρεβλώσεις το όλο νόημα και σκοπό του κειμένου.

Ας δούμε λοιπόν όταν καταριέται τι λέει: (Δευτερονόμιο 27. 15-26)
15.᾿Επικατάρατος ἄνθρωπος, ὅστις ποιήσει γλυπτὸν καὶ χωνευτόν, βδέλυγμα Κυρίῳ, ἔργον χειρῶν τεχνιτῶν, καὶ θήσει αὐτὸ ἐν ἀποκρύφῳ· καὶ ἀποκριθεὶς πᾶς ὁ λαὸς ἐροῦσι· γένοιτο.
16 ἐπικατάρατος ὁ ἀτιμάζων πατέρα αὐτοῦ ἢ μητέρα αὐτοῦ· καὶ ἐροῦσι πᾶς ὁ λαός· γένοιτο.
17 ἐπικατάρατος ὁ μετατιθεὶς ὅρια τοῦ πλησίον· καὶ ἐροῦσι πᾶς ὁ λαός· γένοιτο.
18 ἐπικατάρατος ὁ πλανῶν τυφλὸν ἐν ὁδῷ· καὶ ἐροῦσι πᾶς ὁ λαός· γένοιτο.
19 ἐπικατάρατος ὃς ἂν ἐκκλίνῃ κρίσιν προσηλύτου καὶ ὀρφανοῦ καὶ χήρας· καὶ ἐροῦσι πᾶς ὁ λαός· γένοιτο.
20 ἐπικατάρατος ὁ κοιμώμενος μετὰ γυναικὸς τοῦ πατρὸς αὐτοῦ, ὅτι ἀπεκάλυψε συγκάλυμμα τοῦ πατρὸς αὐτοῦ· καὶ ἐροῦσι πᾶς ὁ λαός· γένοιτο.
21 ἐπικατάρατος ὁ κοιμώμενος μετὰ παντὸς κτήνους· καὶ ἐροῦσι πᾶς ὁ λαός· γένοιτο.
22 ἐπικατάρατος ὁ κοιμώμενος μετὰ ἀδελφῆς ἐκ πατρὸς ἢ μητρὸς αὐτοῦ· καὶ ἐροῦσι πᾶς ὁ λαός· γένοιτο.
23 ἐπικατάρατος ὁ κοιμώμενος μετὰ πενθερᾶς αὐτοῦ· καὶ ἐροῦσι πᾶς ὁ λαός· γένοιτο. ἐπικατάρατος ὁ κοιμώμενος μετὰ τῆς ἀδελφῆς τῆς γυναικὸς αὐτοῦ· καὶ ἐροῦσι πᾶς ὁ λαός· γένοιτο.
24 ἐπικατάρατοςὁ τύπτων τὸν πλησίον δόλῳ· καὶ ἐροῦσι πᾶς ὁ λαός· γένοιτο.
25 ἐπικατάρατος ὃς ἂν λάβῃ δῶρα πατάξαι ψυχὴν αἵματος ἀθῴου· καὶ ἐροῦσι πᾶς ὁ λαός· γένοιτο.
26 ἐπικατάρατος πᾶς ἄνθρωπος ὃς οὐκ ἐμμενεῖ ἐν πᾶσι τοῖς λόγοις τοῦ νόμου τούτου ποιῆσαι αὐτούς· καὶ ἐροῦσι πᾶς ὁ λαός· γένοιτο.

Τα παραπάνω λοιπόν καταριέται. Εάν εσύ τα παραπάνω δεν τα θεωρείς άξια κατάρας....κάντα διδαχές σου και καμάρωνε....

Αμέσως μετά ο Μωυσή, τους λέει ότι εφόσον δεν προβούν στις παραπάνω άνομες και ανήθικες πράξεις και υπακούσουν στις εντολές του Θεού, με αποτέλεσμα να μην υποπέσουν σε αμαρτίες όπως οι θυσίες των ίδιων τους των παιδιών στους ψεύτικους θεούς (είδαμε παραπάνω τι σόι θεούς λάτρευαν στον περίγυρό τους οι άλλοι λαοί και τις ανθρωποθυσίες που έπρατταν στις θυσίες αυτές), και δεν προβούν σε αιμομιξία, κτηνοβασία, εγκλήματα, κλεψιές, πορνεία κ.λ.π.
τότε:
(Δευτερονόμιο 28.3-6),: 2 καὶ ἥξουσιν ἐπὶ σὲ πᾶσαι αἱ εὐλογίαι αὗται καὶ εὑρήσουσί σε, ἐὰν ἀκοῇ ἀκούσῃς τῆς φωνῆς Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου.
3 εὐλογημένος σὺ ἐν πόλει καὶ εὐλογημένος σὺ ἐν ἀγρῷ·
4 εὐλογημένα τὰ ἔκγονα τῆς κοιλίας σου καὶ τὰ γενήματα τῆς γῆς σου καὶ τὰ βουκόλια τῶν βοῶν σου καὶ τὰ ποίμνια τῶν προβάτων σου·
5 εὐλογημέναι αἱ ἀποθῆκαί σου καὶ τὰ ἐγκαταλείμματά σου·
6 εὐλογημένος σὺ ἐν τῷ εἰσπορεύεσθαί σε, καὶ εὐλογημένος σὺ ἐν τῷ ἐκπορεύεσθαί σε.

Θα είναι δηλαδή ευλογημένοι και ευτυχισμένοι.

Αν όμως πράξουν όλα τα παραπάνω ανήθικα και άνομα, τότε θα έρθουν οι συνέπειες από τις κατάρες αυτές και όταν ένα ξένο έθνος θα τους πολιορκεί για να τους καταλάβει και να τους ξανακάνει δούλους, τότε κατά την πολιορκία αυτή η πείνα θα είναι τέτοια που θα αναγκαστούν να τρώγονται μεταξύ τους και ακριβώς εκεί αναφέρει ο Μωυσή τους στοίχους που μας έφερες..
Κι επειδή ενδεχομένως να μη γνωρίζεις, δυστυχώς για τους Ισραηλινούς, τα λόγια του Μωυσή ήρθαν κι επαληθεύτηκαν μετά από 500 περίπου χρόνια όταν ο Ισραήλ είχε αποστατήσει και πάλι κατά του Θεού και βουτήχτηκαν στην αμαρτία.
Έτσι οι συνέπειες, της αποστασίας αυτής και της ηθικής κατάπτωσης, πραγματώθηκαν κι έφαγαν ακόμη και τα ίδια τους τα παιδιά κατά την πολιορκία από τους Σύριους.

Η τιμωρία για την καταπάτηση βασικών αρχών ηθικής, όπως η ανθρωποθυσία, το έγκλημα, η πορνεία, η μοιχεία, η αιμομιξία και η κτηνοβασία, βαπτίζεται από σένα ως "φρικτή κατάρα"
θέλω να πιστεύω ότι δεν τα εννοείς.....δεν μπορώ να σε φανταστώ επάνω σε μια κατσίκα και να βγάζεις κραυγές ηδονής!....μετά από τόσο καιρό που συνομιλούμε, θα μου ήταν πολύ δύσκολο να το χωνέψω.

Μπαγάσας - Νικόλας Άσιμος

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 23/03/2010 00:08:14

23/03/2010, 23:15:16
quote:
D.P.J. 10
Είπαμε......είναι το alter ego του...!
Άν και δεν έχω διβάσει για κατάρες (και μάλιστα τόσο φρικτές) , απειλές και γενοκτονίες του Σατανά προς τους δύσμοιρους ανθρώπους......

Έ δεν είναι δα και όλες οι κατάρες του Γιαχβέ προς τους πιστούς του φίλε D.P.J. 10 τόσο σκληρές , υπάρχουν και ηπιότερες . Σου μεταφέρω μερικές από αυτές αντιγράφοντας από την μετάφραση για να είναι πιο κατανοητές και από άλλους φίλους του forum .

«.... 21 Ο Κύριος θα σου επιφέρη πληγάς , μέχρις ότου σε εξολοθρεύση από την χώραν , εις την οποίαν εισβάλλεις δια να την κατακτήσης . 22 Ο Κύριος θα σε πατάξη με φθίσιν , με πυρετόν , με όγκους και ηλιάσεις , με ξηρασίαν και ανεμοφθορίαν και ερυσίβην , τα οποία θα σε καταδιώκουν μέχρις ότου αφανισθής . 23 Ο ουρανός υπεράνω της κεφαλής σου θα είναι χαλκός και η γη υπό τους πόδας σου θα είναι σίδηρος .....» Δευτερονόμιον κεφ.28 21-23

Το πιο εντυπωσιακό σ’ αυτό το κομμάτι φίλε D.P.J. 10 , είναι ότι εκτός από τις κατάρες για πληγές και ασθένειες , ο Γιαχβέ απειλεί τους Εβραίους ότι εάν παρακούσουν τις εντολές του , θα πάψη να τους υποστηρίζει στο θεάρεστο έργο της εξόντωσης και της γενοκτονίας των γύρω λαών , προκειμένου να σφετερισθούν την γη τους . Αυτός είναι φίλε μου ο χαρακτήρας του κοινού εβραιοχριστιανικού θεού , όπως περιγράφεται μέσα από την Βίβλο . Αλλά τα παραδείγματα δεν σταματούν εδώ γιατί έχουν ακόμα αρκετή συνέχεια την οποία θα αναπτύξουμε και θα συζητήσουμε εν καιρώ .

*

D.P.J. 10Μέλος
24/03/2010, 08:19:47
Sesostris
quote:

«.... 21 Ο Κύριος θα σου επιφέρη πληγάς , μέχρις ότου σε εξολοθρεύση από την χώραν , εις την οποίαν εισβάλλεις δια να την κατακτήσης . 22 Ο Κύριος θα σε πατάξη με φθίσιν , με πυρετόν , με όγκους και ηλιάσεις , με ξηρασίαν και ανεμοφθορίαν και ερυσίβην , τα οποία θα σε καταδιώκουν μέχρις ότου αφανισθής . 23 Ο ουρανός υπεράνω της κεφαλής σου θα είναι χαλκός και η γη υπό τους πόδας σου θα είναι σίδηρος .....» Δευτερονόμιον κεφ.28 21-23

Και έλεγα , από που παίρνει τις ιδέες και τα ερεθίσματα ο .....Κουέντιν Ταραντίνο για τις ταινίες του........
Πέρα από την πλάκα , η λέξη κλειδί για την επικράτηση - εφαρμογή της θρησκείας , είναι "φόβος".....Τα περί αγάπης , σεβασμού , λατρείας είναι κουραφέξαλα . Πρώτα (ή και μόνο)μαθαίνεις να φοβάσαι τον χριστιανικό θεό και μετά όλα τα άλλα.
Πολύ τσαντίλας και οργίλος αυτός ο θεός.....
Θεός.......φυλάξοι...

24/03/2010, 14:49:39
Είναι διαφορετικός ο φόβος απο το σέβας, DPJ10 και σίγουρα,απο τον
διαρκή παρόν Δία,που έκανε οτι ήθελε και γι αυτο τον φοβότανε όλοι, ένας Θεός, που επενέβαινε, όταν ξεπερνοντανε τα όρια, ήταν απαραιτητος, για την ασφάλεια των λίγων...Σε τέτοια εποχή,μετακινήσεων πληθυσμών....
Αλλά,τον συγκρίνεις με το σήμερα, όταν τότε, ήταν όλοι βάρβαροι...Για θεούς, μιλώντας....Μόνο Αυτός, μπορούσε να είναι αγάπη,διχως τον φόβο του δυνάστη....
Αυτό,πρέπει να το αναγνωρίσεις...
24/03/2010, 20:10:57
sesostris
quote:
Έ δεν είναι δα και όλες οι κατάρες του Γιαχβέ προς τους πιστούς του φίλε D.P.J. 10 τόσο σκληρές , υπάρχουν και ηπιότερες . Σου μεταφέρω μερικές από αυτές αντιγράφοντας από την μετάφραση για να είναι πιο κατανοητές και από άλλους φίλους του forum .

Mα τι μας λές τώρα φίλε μου sesostris.
Σιγά σιγά θα μας πείς οτι και ο Ιησούς του Ναυή ήταν φονιάς.
Ορίστε φίλε μου δές σε αυτό το λίνκ τι ρόλο έπαιξε ο Ιησούς του Ναυή..

http://www.operationjoshua.net/2009/Gr/challenge/index.html

quote:

``Έτσι λοιπόν και η Επιχείρηση Ιησούς του Ναυή στοχεύει να πάει σε όλα τα χωριά και να φωτίσει μέχρι και το τελευταίο σπίτι με το φως του Ευαγγελίου, με προσευχή, διακηρύττοντας τον Θεό και διανέμοντας τον λόγο Του.``

Στην αρχή της σελίδας αναφέρει οτι φέτος θα μοιράσουν 45.000 καινές διαθήκες στα χωριά της Μεσσηνίας. Ηθελα να ήξερα οταν διαβάσουν το κεφάλαιο που αναφερεται ο Ιησούς του Ναυή δεν θα αναρωτηθούν?

24/03/2010, 23:14:49
quote:
D.P.J. 10
Και έλεγα , από που παίρνει τις ιδέες και τα ερεθίσματα ο .....Κουέντιν Ταραντίνο για τις ταινίες του........
Πέρα από την πλάκα , η λέξη κλειδί για την επικράτηση - εφαρμογή της θρησκείας , είναι "φόβος".....Τα περί αγάπης , σεβασμού , λατρείας είναι κουραφέξαλα . Πρώτα (ή και μόνο)μαθαίνεις να φοβάσαι τον χριστιανικό θεό και μετά όλα τα άλλα.
Πολύ τσαντίλας και οργίλος αυτός ο θεός.....
Θεός.......φυλάξοι...

Όπως είπαμε φίλε D.P.J. 10 , η Βίβλος είναι ένα ανάγνωσμα αυστηρώς ακατάλληλο για ανηλίκους , γιατί εκτός από τα εγκλήματα κατ’ εντολήν ή απ’ ευθείας από τον αιμοσταγή Γιαχβέ δεν έχουν τέλος . Παραθέτω πιο κάτω από την μετάφραση άλλη μια χαρακτηριστική ιστορία του μίσους και της εκδικητικής μανίας του .

12 Έστειλε δε ο Μωυσής να καλέση τον Δαθάν και τον αβιρών , υιούς του Ελιάβ , αλλ’ εκείνοι είπον «ημείς δεν θα αναβώμεν * 13 είναι τόσον ασήμαντον το ότι μας εξέβαλες από γην ρέουσαν γάλα και μέλι , δια να μας φονεύσης εις την έρημον και δια να μας παριστάνης επίσης τον ηγεμόνα 14 Εξ άλλου δεν μας έφερες εις γην ρέουσαν γάλα και μέλι ούτε μας έδωκες κληρονομίαν ή αγρούς και αμπελώνας . Προσπαθείς να τυφλώσης τους οφθαλμούς των ανθρώπων τούτων; Ημείς δεν θα ανέλθωμεν .»
15 Τότε ο Μωυσής ωργίσθη πολύ και είπεν εις τον Κύριον « μη δώσης προσοχήν εις προσφοράν από αυτούς . Δεν έλαβον από αυτούς ούτε ένα μοναδικόν όνον , ούτε προυξένησα κακόν εις κανένα από αυτούς» :
16 Είπε δε ο Μωυσής εις τον Κορέ «αύριον συ και όλη η συνοδία σου θα εμφανισθήτε ενώπιον του Κυρίου- συ και αυτοί και ο Ααρών* 17 να λάβη έκαστος από σας το θυμιατήριόν του και , θέτων θυμίαμα επ’ αυτού να φέρη έκαστος από σας το θυμιατήριόν του ενώπιον του Κυρίου , συνολικώς διακόσια πεντήκοντα θυμιατήρια * σεις και ο Ααρών , έκαστος με το θυμιατήριόν του ........
23 Ούτω ο Κύριος είπεν εις τον Μωυσήν * «ειπέ εις την κοινότητα * “αποσυρθήτε από την περιοχήν του κατασκηνώματος , όπου είναι ο Κορέ , ο Δαθάν και ο Αβιρών”» 25 Ο δε Μωυσής εσηκώθη και μετέβη προς τον Δαθάν και τον Aβιρών * και τον ηκολούθησαν οι πρεσβύτεροι του Ισραήλ . 26 Τότε είπεν «απομακρυνθήτε από τας σκηνάς των κακοβούλων αυτών ανθρώπων και μη εγγίσητε ό,τιδήποτε από τα ανήκοντα εις αυτούς , δια να μην εξολοθρευθήτε με όλας τας αμαρτίας αυτών»
27 Ούτω απεσύρθησαν από την περιοχήν του κατασκηνώματος , όπυου ήσαν ο Κορέ , ο Δαθάν και ο Αβιρών . Όταν δε ο Δαθάν και ο Αβιρών εξήλθαν και εστάθησαν εις τας εισόδους των σκηνών των με τας συζύγους και τους υιούς και τους εγγονούς των , 28 ο Μωυσής είπε * «δια τούτο θα γνωρίσητε ότι ο Κύριος με έστειλε , δια να ενεργήσω όλας τας πράξεις και ότι δεν έγινετούτο από την ιδικήν μου πρωτοβουλίαν * εάν αυτοί οι άνθρωποι αποθάνουν , όπως όλοι οι άνθρωποι αποθνήσκουν και υποφέρουν την μοίραν όλων των ανθρώπων , δεν με απέστειλεν ο Κύριος * 30 αλλ’ εάν ο Κύριος κάμη θαύμα , και το έδαφος ανοίξη το στόμα του και καταπίη αυτούς , με όλα όσα ανήκουν εις αυτούς , και καταβούν ούτοι ζωντανοί εις τον άδην , τότε θα γνωρίσητε ότι αυτοί οι άνθρωποι περιεφρόνησαν τον κύριον» .
31 Και τότε ακριβώς όταν ετελείωσε να λέγη τούτους τους λόγους , το έδαφος κάτωθεν αυτών διεχωρίσθη * 32 η γη ήνοιξε το στόμα της και τους κατέπιε , με όλους τους οίκους των και όλους τους ανθρώπους τους ανήκοντας εις τον Κορέ και όλα τα αγαθά τούτων . 33 Ούτω αυτοί μετά των υπαρχόντων των κατήλθον εις τον άδην ζωντανοί και η γη έκλεισεν άνωθεν αυτών και ούτοι εξηφανίσθησαν από την κοινότητα . 34 Τότε όλοι οι Ισραηλήται , οι ευρισκόμενοι εις την περιοχήν των , έφυγον από τας φωνάς των και έλεγον «μήπως καταπίη και ημάς η γη» 35 Πυρ προερχόμενον κατ’ ευθείαν από τον Κύριον κατέφαγε τους διακοσίους πεντήκοντα ανθρώπους , τους προσφέροντας θυμίαμα .

Όπως βλέπεις φίλε D.P.J. 10 η εκδίκηση του Γιαχβέ δεν περιορίζεται μόνο στην τιμωρία των ενόχων , αλλά από την μανία του δεν γλιτώνουν ούτε τα αθώα μικρά παιδιά . Αλλά είπαμε η αιματοβαμμένη συνέχεια των πράξεών του είναι αρκετά μεγάλη .

*

24/03/2010, 23:19:35
quote:
trexagireve
Είναι διαφορετικός ο φόβος απο το σέβας, DPJ10 και σίγουρα,απο τον
διαρκή παρόν Δία,που έκανε οτι ήθελε και γι αυτο τον φοβότανε όλοι, ένας Θεός, που επενέβαινε, όταν ξεπερνοντανε τα όρια, ήταν απαραιτητος, για την ασφάλεια των λίγων...Σε τέτοια εποχή,μετακινήσεων πληθυσμών....

Αγαπητέ φίλε trexagireve , αν έχεις υπ’ όψιν σου αντίστοιχες ωμότητες και γενοκτονίες λαών κατ’ εντολήν του Διός , πολύ ευχαρίστως θα τις έβλεπα και θα τις συζητούσα μαζί σου , αν τις έφερνες σε ένα νέο θέμα με τίτλο «Ποιος ο χαρακτήρας του ειδωλολατρικού Θεού Διός» . Εκτός από τις γενοκτονίες κατ’ εντολή του Διός από τον εκλεκτό λαό του , αν προσκομίσεις τέτοιες , ευχαρίστως θα συζητούσα και τα τσιλιμπουρδίσματά του . Και ο λόγος είναι ότι στη συνέχεια του θέματος , δεν προτίθεμαι να παραθέσω μόνο τα εγκλήματα κατ’ εντολή του Γιαχβέ , αλλά και αρκετές πικάντικες sexy ιστορίες των πρωταγωνιστών του θεόπνευστου και διαχρονικού αυτού βιβλίου που λέγεται «ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ» , για να ευθυμήσουμε και λιγάκι .

*

MasvidalΜέλος
05/09/2003, 07:41:37
Πριν απο πεντε ημερες ειχα γενεθλια.Επανω στην τουρτα υπηρχαν δυο κερια.Το ενα κερι ειχε το σχημα του αριθμου 2 και το αλλο του 9.
Τι ειπατε ?? Ε,οχι και εκλεισα τα ...92.Ημαρτον !!!! Δειτε το λιγο διαφορετικα....Εεεετσι μπραβο,το πετυχατε !!!

oneiric1Μέλος
05/09/2003, 16:54:39
Solder... μωρουδίλα μυρίζεις ακόμα βρε παιδί μου! Άντε τώρα χρυσό μου μην αρχίσω τα ... Γαλλικά!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

wiccaΜέλος
07/09/2003, 20:17:03
ΕΙΣΑΙ ΔΕΜΟΝΑΣ!!!!

Πέθανε μια άλλη μέρα
Shadows FollowΝέο Μέλος
08/09/2003, 03:09:06
Εγώ πάλι είχα ένα κερί στην τούρτα...

Και τι σημαίνει αυτό;

Ότι έκλεισα το MILLENIUM;;;!

Afieromeno stin Masvidal...

Υ.Γ. Katze σου δίνω τα συγχαρητήρια μου για τη μεγάλη σου αυτογνωσία.
Όντως είναι το πιο άσχετο θέμα που'χω δει!

Υ.Γ.2 Παρ'όλα αυτά είμαι 20!

Υ.Γ.3 Άμα βάλεις και το MILLENIUM 1020

diona8Νέο Μέλος
08/09/2003, 10:50:58
Guyz sorry που σας το χαλαω αλλα εγω ειμαι η μικροτερη! Το Δεκεμβριο γινομαι 13! Εχω γεννηθει στις 08.12.90!

thothΙδρυτικό Μέλος
08/09/2003, 14:37:21
quote:
Guyz sorry που σας το χαλαω αλλα εγω ειμαι η μικροτερη! Το Δεκεμβριο γινομαι 13! Εχω γεννηθει στις 08.12.90!

Γεννιόνταν παιδιά εκείνο το έτος;;;

Τώρα τα χρειάστηκα. Πάω να κάνω την διαθήκη μου

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

MaraΜέλος
08/09/2003, 14:53:57
Μην αγχωνεσαι τρισμεγιστε!! Για θερμοκρασιες του χειμωνα μιλανε καλε

Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.

diona8Νέο Μέλος
08/09/2003, 18:16:18
Φιλε μου thoth 90=1990! Το 'πιασες ή θελει λιγο ακομα για να παρει μπρος? lol

thothΙδρυτικό Μέλος
08/09/2003, 18:41:59
quote:
Φιλε μου thoth 90=1990! Το 'πιασες ή θελει λιγο ακομα για να παρει μπρος? lol

Εννοείται ότι το... έπιασα.

Γιατί τι νόμιζες ότι κατάλαβα; Ότι γεννήθηκες το 90 μ.Χ. ;;;

Εάν το νόμιζα θα έπρεπε να βάλεις το θέμα σου στο ΠΑΡΑΞΕΝΟ με το τίτλο: "Μέλος 1913 ετών !!!"

Αχχχ.... άκου 13 ετών. Δεν το πιστεύω.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

diona8Νέο Μέλος
08/09/2003, 18:45:43
Γιατι καλε δεν το πιστυεις?