- Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Πάντως GEORGE D μπορώ αν θέλεις να σου παραθέσω βιβλιογραφία για την ακρόπολη που μπορεί να σε βοηθήσει πολύ στη μελέτη σου και να σου λύσει πολλές απορίες.
ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΚΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΦΙΛΙΚΑ
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ?
ΠΟΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ?
ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ ΦΕΤΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΚΟΝΝΕ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗ..
quote:
AYTO ΓΙΑ ΤΟ ΑΟΡΝΑΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ?
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΟΡΝΑΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ![]()
![]()
Σ`ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.
ΤΑ ΠΤΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΔΙΑ,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ Κ.Τ.Λ
ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗΣ ΑΥΤΑ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ
ΑΛΛΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
Θα ήθελα λοιπόν να παραθέσω ορισμένες πληροφορίες που έχω ακούσει για την Ακρόπολη. Καταρχήν, κάποιος προείπε οτι δεν υπάρχει ούτε μια καμπύλη γραμμή στο κτίριο του Παρθενώνα, όμως οι κίονες οι εξωτερικοί παρόλο που το πάχος σε όλο το ύψος τους είναι διαφορετικό και υπάρχει και μια ελαφριά κλίση, έχουν τοποθετηθεί με τέτοια ακρίβεια που οι σκιές που δημιουργούνται στο εσωτερικό του ναού είναι ολόισιες χωρίς να φαίνεται η διαφορά πάχους ή οι κλίσεις που έχουν. Επίσης, εκτός απο το ότι η Ακρόπολη βρίσκεται στο κέντρο των κτισμάτων, που κάποιος επίσης προανέφερε, η απόσταση της Ακρόπολης, του ναού στο Σούνιο, και της Αθηνάς Αφαίας στην Αίγινα είναι ίδια!!!!!Σχηματίζουν δηλαδή οι τρεις αυτοί ναοί ένα ισοπλευρο τρίγωνο.....τυχαίο;;;;;
Όσο για τα περιστέρια που δεν κάθονται πάνω στα μάρμαρα, ένας συντηρητής της Ακρόπολης σε μια απο τις επισκέψεις μου εκεί μου είπε οτι αυτό είναι μύθος γιατί τα περιστέρια δεν μπορούν να φτάσουν εύκολα σε αυτό το ύψος. Ποιος ξέρει;
Αυτά.
Καλή συνέχεια
Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό...
http://4lyk-kozan.koz.sch.gr/Mathites/B7Batsis/geo.htm
quote:
Όσο για τα περιστέρια που δεν κάθονται πάνω στα μάρμαρα, ένας συντηρητής της Ακρόπολης σε μια απο τις επισκέψεις μου εκεί μου είπε οτι αυτό είναι μύθος γιατί τα περιστέρια δεν μπορούν να φτάσουν εύκολα σε αυτό το ύψος. Ποιος ξέρει;
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ;;;;;
ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΟΠΤΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ,ΚΤΙΡΙΑ
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ <<ΒΑΡΑΙΝΕΙ>> ΤΟΝ ΧΩΡΟ
ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΚΙΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΠΥΛΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΛΙΣΗ
Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΜΠΥΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΚΤΙΣΜΑ ΠΡΟΣΔΙΔΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ Η` ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΘΜΟ Φ=Α/2Α+1
ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
Μήπως πολύ απλά και πολύ πεζά δεν είναι αεροδιάδρομος ο χώρος πάνω απο την Ακρόπολη; Λέω εγώ.....
Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό...
quote:
ΒΑΣΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ;;;;;
ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΝΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΙΚΑΣΙΑ
ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣ
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΑΤ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
ως τελευταία θρησκεία με Θεό επί γης που δεν είχε καμία
άλλη, το κυρίαρχο είναι η ανάσταση..Αν το αρνηθεί κανείς,
χάνεται το μισό νόημα της έλευσης του Χριστού.
Αυτό επιχειρούν και οι πολέμιοι. Αλλά ήρθε, έζησε, έκανε
θαύματα και αφούσταυρώθηκε, αναστήθηκε. Αυτή είναι η θρησκεία
μας, για να δώσει ελπιδα στον άνθρωπο, που έχει φυλακιστεί
στη γη...
Αυτό είναι που δεν μορούν να ανταγώνιστούν οιάλλες θρησκείες και
γι αυτό το αμφισβητούν. Αλλά έχει γίνει και σήμερα, όπως έχουμε
ξαναπεί, έχουμε το θείο φως της αναστάσεως που το τιμα κάθε χρόνο
με την εμφάνιση του από το πουθενά...
Αυτά δεν τα έχει καμιά άλλη θρησκεία...
Αυτό λοιπόν που προσπαθώ να κάνω είναι το αντίθετο και θα σε συμβούλευα εντελώς φιλικά να κάνεις το ίδιο.
Σε ευχαριστώ που αυτή την φορά συμπεραίνεις ότι επιδεικνύω μανιώδη ζήλο για να μην φανεί η αλήθεια αλλά μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια.
Επειδή όμως έχεις εκφράσει πάμπολλα αυθαίρετα συμπεράσματα και για το άτομο μου, δε μπορώ να το λάβω σοβαρά υπόψιν μου. ![]()
Καλή σου μέρα.

In anticipation of my resurrection...
σου που περιέχουν τους αφορισμούς που για μένα λες ότι
κάνω, ειλικρινά σκέφτομαι ότι όλοι εμείς οι άνθρωποι
δεν βλέπουμε αυτά που βλέπουν οι άλλοι...
Αυτο όμως που μου δημιουργεί ερευνητική περιέργεια, είναι
το γιατίδεν θέλεις να δεις και την άλλη πλευρά...
Είναι γιατί προσπαθείς πάρα πολύ να είσαι μακρυά από
τα άκρα ή δεν μπορείς να ξεφύγεις από το να κρίνεις
έτσι και αυτά που έχυν σχέση με ότι εσύ έχεις αφήσει πίσω
σου; Φεύγουμε και ξαναγυρίζουμε σε καταστάσεις μέχρι να τις ξεπεράσουμε....
Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να πω, αγαπητέ. ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου sesostris, οι ιδέες είναι κατοχυρωμένες
για πνευματικά δικαιώματα; Κοινώς όποιος δει τον ήλιο οι
υπόλοιποι το μάθανε από αυτόν;
Η παρομοίωσή σου φίλε trexagireve είναι ατυχής γιατί δεν απαντάει στο αν έχει κάποιος το δικαίωμα να προβάλλει ιδέες άλλων για δικές του και ταυτόχρονα να βρίζη και να δαιμονοποιή αυτούς από τους οποίους τις πήρε .
quote:
trexagireve
Για να το πω αλλοιώς οι ιδέες
είναι κοινές, δεν υπάρχουν αποκλειστικότητες...
Σοβαρά ;; Σίγουρα θα αστειεύεσαι ! Θα ‘θελες εσύ μια δημοσιογραφική σου επιτυχημένη έρευνα να την παρουσιάση κάποιος άλλος συνάδελφός σου για δική του αποκλειστικότητα δίχως καν να αναφέρη το όνομά σου ;

quote:
europaios2
Kαι που ξέρεις εσύ για ποιες γραφές έλεγε? θα μπορούσε να πει ερευνάται τον Μωυσή!Γεια σου Sesostris με τα συμπεράσματά σου!!!!!
Τις συμβουλές τις ονόμασες διαταγές? τι ήθελες να έλεγαν? μελετήστε τα κείμενα του Δία και του Κρόνου?
Όταν europaios2 οι «Αποστολικές Διαταγές» , γιατί έτσι ονομάζεται το εν λόγω κείμενο γράφουν :
… Εάν θέλης να διαβάσης ιστορικά βιβλία έχεις τα βιβλία των Βασιλειών . Εάν θέλης φιλοσοφικά και ποιητικά , έχεις τα βιβλία των προφητών , του Ιώβ και των Παροιμιών , μέσα στα οποία θα συναντήσης περισσότερη πνευματικότητα από κάθε ποίηση και σοφιστεία . Εάν πάλι θέλης να διαβάσης άσματα , έχεις τους ψαλμούς του Δαυίδ . Εάν θέλης για την κοσμογονία έχεις το βιβλίο της Γένεσης . Εάν θέλης νομικά , έχεις τον νόμο του Θεού ….
Μη μου πεις ότι παροτρύνουν τους Χριστιανούς να διαβάζουν Πλάτωνα και Αριστοτέλη ;;
![]()

Για παράδειγμα, λέει ο "άγιος" Αθανάσιος για τον "όσιο πατέρα" Αντώνιο, ο οποίος ήταν αγράμματος:
"Ἄλλων δὲ πάλιν τοιούτων ἀπαντησάντων πρὸς αὐτὸν ἐν τῷ ὄρει τῷ ἔξω, καὶ νομιζόντων χλευάζειν, ὅτι μὴ μεμάθηκε γράμματα, λέγει πρὸς αὐτοὺς ὁ Ἀντώνιος· Ὑμεῖς δὲ τί λέγετε; Τί πρῶτόν ἐστι, νοῦς ἢ γράμματα; καὶ τί τίνος αἴτιον, ὁ νοῦς τῶν γραμμάτων, ἢ τὰ γράμματα τοῦ νοῦ; Τῶν δὲ εἰπόντων πρῶτον εἶναι τὸν νοῦν, καὶ τῶν γραμμάτων εὑρέτην· ἔφη ὁ Ἀντώνιος· ᾭ τοίνυν ὁ νοῦς ὑγιαίνει, τούτῳ οὐκ ἀναγκαῖα τὰ γράμματα."
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
που την επόμενη μπορούν να γράψουν όλοι, καθώς κανείς
δεν τους το αποκλείει, ούτε υπάρχει νόμος ( αυτό είναι
ατυχές παράδειγμα...) αλλά και άλλοκάτι που αφορά όλους
και όλοι δικαιούνται να το ψάξουν και προωθήσουν... Θέλω να πιστεύω΄οτι βλέπεις τη διαφορά...
quote:
Dying_Incubus :
Όπως πχ να γίνει μια προσπάθεια να φανεί ότι η διδασκαλία τους ήταν "πρόγονος" της χριστιανικής διδασκαλίας...
Δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να φανεί αυτό!
quote:
γιαπετ :
Ξεκαθαρίζοντας ότι μιλάμε για φανταστικά "γεγονότα" θα ακολουθήσω την αφήγηση των συγγραφέων της κ. διαθήκης.Αν δεις τα δεδομένα των σταυρωμένων που γνωρίζουμε και συμπερασματικά συνάγονται, θα αναρωτηθείς γιατί ο χριστός έζησε μόνο λίγες ώρες στο σταυρό, τη στιγμή που οι περισσότεροι άντεχαν ημέρες.
Αυτό σημαίνει ότι ήταν υπερβολικά λιγόψυχος ή ότι δεν πέθανε, εκεί και τότε...
Δεν ξέρω αν γνωρίζεις ότι υπολόγιζαν τις ημέρες που σταύρωναν τους καταδικασμένους, προκειμένου να μην υπάρχει ζωντανός στο σταυρό όταν ξημέρωνε Σάββατο.
Αρκετούς δε τους θανάτωναν, όταν πλησίαζε η αυγή αυτής της ημέρας.Τα υπόλοιπα είναι θέμα εγκεφαλικής επεξεργασίας για όποιον αυτή είναι εφικτή.
Δεν ακολουθείς την αφήγηση των συγγραφέων της κ. διαθήκης.
Αν το έκανες θα έβλεπες ότι ο Ιησούς ήταν ο μόνος που βασανίστηκε! Στα βασανιστήρια ήδη είχε χάσει πολύ αίμα για αυτό και δεν μπόρεσε ο ίδιος να κουβαλήσει το σταυρό Του.
Φαντάζομαι να καταλαβαίνεις τώρα γιατί ο χριστός έζησε μόνο λίγες ώρες στο σταυρό, τη στιγμή που οι περισσότεροι άντεχαν ίσως μία ή δύο ημέρες.
Βλέπω δυσκολεύεσαι λίγο με την εγκεφαλική σου επεξεργασία........δεν με πειράζει όμως.......... 
quote:
Sesostris :
Όταν europaios2 οι «Αποστολικές Διαταγές» , γιατί έτσι ονομάζεται το εν λόγω κείμενο γράφουν :… Εάν θέλης να διαβάσης ιστορικά βιβλία έχεις τα βιβλία των Βασιλειών . Εάν θέλης φιλοσοφικά και ποιητικά , έχεις τα βιβλία των προφητών , του Ιώβ και των Παροιμιών , μέσα στα οποία θα συναντήσης περισσότερη πνευματικότητα από κάθε ποίηση και σοφιστεία . Εάν πάλι θέλης να διαβάσης άσματα , έχεις τους ψαλμούς του Δαυίδ . Εάν θέλης για την κοσμογονία έχεις το βιβλίο της Γένεσης . Εάν θέλης νομικά , έχεις τον νόμο του Θεού ….
Μη μου πεις ότι παροτρύνουν τους Χριστιανούς να διαβάζουν Πλάτωνα και Αριστοτέλη ;;
A!!! έτσι ονομάζεται το κείμενο!!!! Δεν τις έδωσαν οι Απόστολοι........

quote:
Είναι γνωστοί η άποψη των "πατέρων" για τη μόρφωση και τα γράμματα και μόνο όποιος δεν θέλει να την παραδεχθεί, προσπαθεί να την ερμηνεύσει όπως τον βολεύει.Για παράδειγμα, λέει ο "άγιος" Αθανάσιος για τον "όσιο πατέρα" Αντώνιο, ο οποίος ήταν αγράμματος:
"Ἄλλων δὲ πάλιν τοιούτων ἀπαντησάντων πρὸς αὐτὸν ἐν τῷ ὄρει τῷ ἔξω, καὶ νομιζόντων χλευάζειν, ὅτι μὴ μεμάθηκε γράμματα, λέγει πρὸς αὐτοὺς ὁ Ἀντώνιος· Ὑμεῖς δὲ τί λέγετε; Τί πρῶτόν ἐστι, νοῦς ἢ γράμματα; καὶ τί τίνος αἴτιον, ὁ νοῦς τῶν γραμμάτων, ἢ τὰ γράμματα τοῦ νοῦ; Τῶν δὲ εἰπόντων πρῶτον εἶναι τὸν νοῦν, καὶ τῶν γραμμάτων εὑρέτην· ἔφη ὁ Ἀντώνιος· ᾭ τοίνυν ὁ νοῦς ὑγιαίνει, τούτῳ οὐκ ἀναγκαῖα τὰ γράμματα."
Άστο γιαπετ..........δεν περνάει............θες να σου κατεβάσω σεντόνια για τις σπουδές των Πατέρων επάνω στην αρχαία Ελληνική γραμματεία? και την προτροπή τους να διαβάζουν όλοι τη γραμματεία αυτή?
Ξέρεις το δικό σου σεντονάκι δε θα πιάνει μία.........
..

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"