ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

OANNHSEA30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/04/2009, 01:44:44
ευρωπαίος αρ. 2

quote:
O Iεζεκιήλ ήταν σαφής με τα όσα είπε.

Στο προηγούμενο μήνυμά μου, έγραψα ότι το θέμα δεν είναι ο Ιεζεκιήλ, αλλά αφού ήταν σαφής, θα μπορούσες να μας πεις κι εμάς ποιο ήταν αυτό το σαφές νόημα;;

quote:
Κανένα μήνυμα ύποπτο δεν προκύπτει, ούτε μέσα από την αντίληψη του Ιεζεκιήλ, ούτε από τη περιγραφή του........μόνο από την αντίληψη του γιαπετ προκύπτει......δε γελοιοποίησα λοιπόν κανένα "κρυφό" μήνυμα αφού τέτοιο δεν υπάρχει!!!........ο γιαπετ! είναι ικανός να ανακαλύψει κρυφά μηνύματα ακόμη και στην Καινή Διαθήκη.

Δεν μίλησα για ύποπτο μήνυμα, να διαβάζεις καλλίτερα αυτά στα οποί υποτίθεται ότι απαντάς.

Έγραψα: "Έχει τόσο ενδιαφέρον η παράδοση των λαών και κρύβει πάρα πολλά μηνύματα, που θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να την αντιμετωπίζουμε σοβαρά και να μην τη γελοιοποιούμε..."

Μίλησα για παραδόσεις λαών, όπως ίσως τώρα βλέπεις…

quote:
Δε σέβεται τίποτα όσον αφορά τη θρησκεία μας

Ότι είναι άξιο σεβασμού, κατά την άποψή μου, το σέβομαι…

quote:
και δεν έχω διάθεση να τον αφήσω να γράφει ότι σενάρια θέλει τάχα μου τάχα για εξωγήινους κ.λ.π. ενώ γνωρίζω πολύ καλά τι προσπαθεί έντεχνος να περάσει.

Και νομίζεις ότι προσπαθώντας να εκτρέπεις τα θέματα θα το πετύχεις αυτό;
Αλήθεια τι προσπαθώ να περάσω «έντεχνος»;;
Γιατί δεν το λες καθαρά;

quote:
-Όσο για τις χοροπηδηχτές φατσούλες, ο ίδιος της χρησιμοποιούσε σε παλαιότερα μηνύματα......εγώ απλά τις εμπλούτισα, τότε βέβαια δεν τον ενοχλούσαν αφού τις απεύθυνε προς άλλους, τώρα και αυτό τον ενοχλεί!, εμποδίζει φαίνεται την αυτοσυγκέντρωσή του.

Η κατάχρηση δεν έχει καμμία σχέση με την χρήση, πουθενά.

quote:
-Αμφισβητείς τι? δηλαδή! τα αποτελέσματα των γενετικών μελετών? Αυτές απαντάνε για συγγένεια με τους Θιβετιανούς και τους αυτόχθονες λαούς της Σιβηρίας και της Μογγολίας.

Δεν έχω και μεγάλη εμπιστοσύνη σε κάτι τέτοιες μελέτες, ούτε στα πορίσματα που βγαίνουν προς την κοινή γνώμη.

quote:
Τι νομίζεις? ότι τους ξέχασε κάποιο εξωγήινο σκάφος?

Όχι, πήγαν κολυμπώντας…

quote:
Και στην Αφρική υπάρχουν κάτι φυλές (1-2 νομίζω), Κινεζικής καταγωγής!......ξεχασμένες εκεί από τις αρχές του 14ου αιώνα αν δεν κάνω λάθος!

Δεν το γνωρίζω αυτό. Ποιοι είναι αυτοί; Έχουν και όνομα; Πού ζούν; Σε ποιά χώρα της Αφρικής;

quote:
Το dna θα εξακολουθήσει να είναι το ανθρώπινο και πριν και μετά!......και αυτό είναι που μετράει στην τελική, εάν ο γιαπετ έχει διαφορετική άποψη ας μας την πει......

Αυτό δεν το κατάλαβα, τι εννοείς;

quote:
Περιμένω λοιπόν να μας πει για τους Αϊνού και τις πηγές του.......... αλλά και για το νησί του Πάσχα!

Αν τα χρησιμοποιήσεις ως λέξεις κλειδιά στο google, θα πάρεις αυτό που θέλεις.

quote:
Αν θες εντυπώσεις γιαπετ, θα τις κερδίσεις με στοιχεία! αλλιώς θα τις χάσεις ακόμη και από τις φατσούλες!

Αυτός που προσπαθεί να βρεί υπόσταση μέσα απ’ τους διαλόγους του φορουμ, φαίνεται απ’ την, εν γένει, παρουσία του…

Υ.Γ. Το διάλειμμα τελείωσε, ξαναγυρίζουμε στο θέμα, απ' το επόμενο μήνυμα...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/
30/04/2009, 10:58:08
quote:
γιαπετ:
Επειδή δεν είχα πρόθεση να αναδείξω τον Ιεζεκιήλ, αλλά απλά να ερμηνεύσω τι θα μπορούσε να έχει δει σε συνδυασμό με αναφορές άλλων κειμένων και παραδόσεων διαφόρων λαών του πλανήτη και να τα συζητήσω με άλλους συνομιλητές, τον χρησιμοποίησα σαν παράδειγμα, ανάμεσα σε άλλα.

1). Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η αντιληπτική σου ικανότητα είναι μεγαλύτερη του Ιεζεκιήλ?

2). Και όλως τυχαία διάλεξες τον Ιεζεκιήλ!, για τον οποίο ο Χριστιανισμός «συμφωνώντας μαζί του», έχει εκθέσει το τι είδε!, κι έρχεσαι εσύ διαφωνώντας, να διαψεύσεις ποιον? τον Ιεζεκιήλ? ή τον Χριστιανισμό?

3). Οι προθέσεις σου είναι γνωστές και φαίνεται καθαρά από το ότι δεν συνέχισες με το να φέρεις στοιχεία! ώστε να ισχυροποιήσεις τη θέση σου.
Και τι στιγμή που δεν έχεις στοιχεία παρά μόνο πυροτεχνήματα! σε τι διαφέρεις από έναν κοινό συκοφάντη?

Εάν λοιπόν θέλεις να απευθύνεσαι αποκλειστικά σε άλλους συνομιλητές, να τους στέλνεις προσωπικό e-mail, το forum, έχει δημόσιο χαρακτήρα και ως εκ τούτου δε θα με αποκλείσεις.

quote:
γιαπετ:
Το θέμα μας λοιπόν, δεν είναι το «άγιο πνεύμα», ακόμη κι αν εσείς το έχετε ως δεδομένο, αλλά και τι άλλο θα μπορούσε να είναι ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ «ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ».

Όταν πεθάνει ο Χριστιανισμός έλα να το παίξεις ερμηνευτής του.

quote:
γιαπετ:
Αυτό έγραψα σε προηγούμενο μήνυμά μου «Υπάρχουν τόσα άλυτα αινίγματα στον πλανήτη σήμερα, τα οποία αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να εγείρουν τη φαντασία μας» και το σχολιάσατε με ένα… γέλιο το οποίο με έκανε να σκεφθώ ότι για σας δεν υπάρχουν.
Οπότε και δεν έδωσα σημασία στην «άποψή» σας, αφού ήταν ανύπαρκτη.

Διάβασα προσεκτικά τι είχες γράψει.......το τι σκέφτεσαι δεν είναι και δύσκολο να το μαντέψει κανείς.....

quote:
γιαπετ:
Το ίδιο κάνατε και με το υπόλοιπο μήνυμά μου και αφού έχετε δικαίωμα να αντιμετωπίζετε όπως επιθυμείτε τους διαλόγους, δεν μπορώ να το απαγορεύσω, αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντώ σε κάτι που ΓΙΑ ΜΕΝΑ είναι γελοιότητα.

Άστο γιαπετ....ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλλέτω......
Για μένα είναι γελοία η αναφορά σου σε εδάφια που αποτελούν κομμάτι του Χριστιανισμού, για να αποδείξεις ότι αναφέρονταν σε εξωγήινους.....για τα λοιπά σου ζήτησα στοιχεία, ώστε να γίνει διάλογος και ανταλλαγή απόψεων......φέρτα ντε!....ή δεν είναι αυτός ο στόχος σου?

quote:
γιαπετ:
Για την κ. διαθήκη και το ποιόν του ήρωά της, όποτε θελήσεις το συζητούμε ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ, εδώ αναφερόμαστε σε άλλα πράγματα και αν γίνει αναφορά σε πρόσωπα της βίβλου, θα είναι παράπλευρη και μόνο για να διευκολύνει τη συζήτηση.

Αφού αναφέρεσαι σε άλλα πράγματα τότε γιατί τον έφερες στο προσκήνιο?

quote:
γιαπετ:
Μη νομίζετε ότι «χτυπάω» τον εβραιοχριστιανισμό.

Σύ είπας!!!

quote:
γιαπετ:
Στο προηγούμενο μήνυμά μου, έγραψα ότι το θέμα δεν είναι ο Ιεζεκιήλ, αλλά αφού ήταν σαφής, θα μπορούσες να μας πεις κι εμάς ποιο ήταν αυτό το σαφές νόημα;;

?
Διάβασε τα επόμενα εδάφια του Ιεζεκιήλ για να μάθεις, η πρόσβαση είναι ανοικτή σε όλους.

quote:
γιαπετ:
Δεν μίλησα για ύποπτο μήνυμα, να διαβάζεις καλλίτερα αυτά στα οποί υποτίθεται ότι απαντάς.

Έγραψα: "Έχει τόσο ενδιαφέρον η παράδοση των λαών και κρύβει πάρα πολλά μηνύματα, που θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να την αντιμετωπίζουμε σοβαρά και να μην τη γελοιοποιούμε..."

Το κρυφό πάντα περιέχει ή οδηγεί και στο "ύποπτο"

quote:
γιαπετ:
Μίλησα για παραδόσεις λαών, όπως ίσως τώρα βλέπεις…

Μπα? και από πότε η αφήγηση από έναν άνθρωπο έγινε παράδοση με την έννοια του "ήθη κι έθιμα" όπως θέλεις να τονίσιες?

quote:
γιαπετ:
Ότι είναι άξιο σεβασμού, κατά την άποψή μου, το σέβομαι…

Και κατά τη δική μου ότι είναι γελοίο, θα γελάω μαζί του....

quote:
γιαπετ:
Και νομίζεις ότι προσπαθώντας να εκτρέπεις τα θέματα θα το πετύχεις αυτό;

Γιατί να εκτρέψω το θέμα? Εσύ έγραψες την "κοτσάνα" για τον Ιεζεκιήλ!

quote:
γιαπετ:
Αλήθεια τι προσπαθώ να περάσω «έντεχνος»;;

γιαπετ:Μη νομίζετε ότι «χτυπάω» τον εβραιοχριστιανισμό.
quote:
γιαπετ:
Γιατί δεν το λες καθαρά;

Το άφησα σ΄ εσένα!

quote:
γιαπετ:
Η κατάχρηση δεν έχει καμμία σχέση με την χρήση, πουθενά.

Εκτός από το γέλιο......

quote:
γιαπετ:
Δεν έχω και μεγάλη εμπιστοσύνη σε κάτι τέτοιες μελέτες, ούτε στα πορίσματα που βγαίνουν προς την κοινή γνώμη.

Μα επιστήμονες γενετιστές αποφάνθηκαν....τους αμφισβητείς?
Οι άνθρωποι (επιστήμονες), εδώ έφεραν απτά αποτελέσματα! πως τους αμφισβητείς? ενώ από την άλλη δεν αμφισβητείς! "την πιθανότητα" και όχι "την απόδειξη" ότι η μαϊμού είναι ο πρόγονός μας?......περίεργα πράγματα......πράγματι όμως για γέλια.....

quote:
γιαπετ:
Όχι, πήγαν κολυμπώντας…

Χμ! τους θεωρείς δηλαδή εξωγήινους?......για λέγε....το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον......

quote:
γιαπετ:
Δεν το γνωρίζω αυτό. Ποιοι είναι αυτοί; Έχουν και όνομα; Πού ζούν; Σε ποιά χώρα της Αφρικής;

Τα ιστορικά αρχεία μιλούν για έναν Κινέζο Αυτοκράτορα, ο οποίος τον Ιούλιο του 1405 διέταξε μια αρμάδα 300 πλοίων και 30.000 ανδρών να σαλπάρει για τις δυτικές θάλασσες.
Επικεφαλής ήταν ένας απ'τους πιο ικανούς ναυτικούς όλων των εποχών:
ο Ναύαρχος Τσενγκ Χο (Zheng He).

Στο κέντρο του στόλου του υπήρχαν τεράστια θησαυροφόρα πλοία που είχαν το διπλάσιο μέγεθος οποιουδήποτε άλλου πλοίου της εποχής.
Αυτά τα πλοία ήταν φορτωμένα με δώρα για τους ηγεμόνες όλων αυτών των τόπων που επισκέφθηκε.

Σε διάστημα 3 δεκαετιών, ο Τσενγκ Χο ηγήθηκε 7 μεγάλων αποστολών και έφτασε μέχρι την Ινδία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, καλύπτοντας 25.000 μίλια αχανούς ωκεανού.

Στην Υεμένη πήγαιναν για το λιβάνι.
Δεν προοριζόταν μόνο για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, αλλά το άρωμά του πίστευαν ότι γέμιζε τους ανθρώπους με μια αίσθηση χαράς.

Η Υεμένη έγινε ο μυθικός τόπος, όπου παραγόταν αυτή η μαγική ουσία. Μαγική γιατί ήταν το μέσον επικοινωνίας με τη θεότητα.

Αφήνοντας πίσω την Υεμένη, ο πλούσιος στόλος ακολούθησε τους Αραβικούς εμπορικούς δρόμους νότια, κατά μήκος των Αφρικανικών ακτών.
Και τα χρονικά που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών ορίζουν σαν το απώτατο σημείο της διαδρομής του το Μαλίντι, στη σημερινή Κένυα.
http://oiax.blogspot.com/2007/07/blog-post_23.html

Όταν οι Κινέζοι για λόγους οικονομίας αποφάσισαν τη διάλυση του στόλου, ο στόλος βρισκόταν ακόμη σε ταξίδι. Όταν πλησίαζαν στην Κίνα, επιστρέφοντας από τα ταξίδια αυτά και έμαθαν την απόφαση αυτή, αρκετά πλοία δυσαρεστημένα επέστρεψαν για πάντα στην Αφρική και ήρθαν σε επιμειξία με τις εκεί φυλές.

Σε ντοκιμαντέρ που παρακολούθησα ανέφεραν το όνομα 1-2 φυλών όπου βάση των παραδόσεών τους ήσαν απόγονοι αυτών των επιμιξιών
Δε συγκράτηση τα ονόματα νομίζω ότι ήταν στην Υεμένη ή στην Κένυα.

Από τον 5ο αιώνα μ.Χ. οι Κινέζοι αγκυροβολούσαν στα Περσικά λιμάνια. (στη διάρκεια της βασιλείας του Liu Sung 420-479 μ.X.)

Είναι λογικό λοιπόν να συμβούν και επιμειξίες. Το αντίθετο θα ήταν παράλογο.

Πολύ αξιόλογο ακόμη, είναι ότι Κινέζος γεωγράφος ο Jia Dian (730-805μ.Χ.) στο βιβλίο του "Ο θαλάσσιος δρόμος προς τις ξένες χώρες από την Καντώνα" αναφέρεται στο θαλάσσιο δρόμο από την Κίνα προς τις χώρες των Dashi (Ρωμαϊκή αυτοκρατορία).

quote:
γιαπετ:
Αυτό δεν το κατάλαβα, τι εννοείς;

Επισημαίνω οι άνθρωποι αυτοί (Αινού), αν μή τι άλλο είναι γήινοι και όχι εξωγήινοι! τι λοιπόν είναι αυτό που σου έκανε εντύπωση το πως βρέθηκαν εκεί?.....στου έφερα και παραδείγματα.

Αλλά θα πρέπει πρώτα να αποφασίσεις το τί ψάχεις! το τι θέλεις!....εάν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο......

quote:
γιαπετ:
Αν τα χρησιμοποιήσεις ως λέξεις κλειδιά στο google, θα πάρεις αυτό που θέλεις.

Τότε μην τα παρουσιάζεις καν......αν δεν έχεις ο ίδιος άποψη .......τι τα θέλεις πυροτεχνήματα?......

quote:
γιαπετ:

Αυτός που προσπαθεί να βρεί υπόσταση μέσα απ’ τους διαλόγους του φορουμ, φαίνεται απ’ την, εν γένει, παρουσία του…

Υ.Γ. Το διάλειμμα τελείωσε, ξαναγυρίζουμε στο θέμα, απ' το επόμενο μήνυμα...

Φέρε και κανά στοιχείο όμως.....όχι μόνο βεγγαλικά.....

Edited by - europaios2 on 30/04/2009 13:26:48

Edited by - europaios2 on 30/04/2009 13:38:44

geostatΜέλος
30/04/2009, 19:52:55
Και δεν εισαι ο μονος που απογοητευτηκε,
οσο για το βιντεακι,το ειχε πει το συμπαθες γιουβερλακι ονοματι οζαλ,
γιατι να τους κανω πολεμο;
θα στειλω μερικα εκατομμυρια απο εδω εκει και τελειωσε το θεμα!
Αυτα παθαινεις οταν κοιτας πισω και οχι μπροστα,
αλλα μην αγωνιας,ειμαι σιγουρος οτι το αρχαιο ελληνικο πνευμα το αθανατο συνεπικουρουμενο απο το αγιο πνευμα των χριστιανων θα βαλουν τις φτερουγες τους και θα μας προστατεψουν.
Αλοιμονο!
30/04/2009, 21:44:07
Κι όμως, το ρολόι χτυπάει την 12άτη ώρα...Εδώ είμαστε για
να δούμε το τέλος, την ένταση και το πέρας του πολέμου...
Όσοι έσονται έτοιμοι, θέλουν πολεμήσει, οι υπόλοιποι, θα
δούνε στην τηλεόραση.....Αλλά, ο αγώνας θα γίνει και γίνεται....
Δεν μπορεί να αλλάξει απο αριθμητικές υπεροχές, γιατί η γνώση
απο την ιστορία του ανθρώπου,δείχνει ότι πολλές φορές, λίγοι
νίκησαντους πολλούς και επιβάλλαν τις δικές τους αρχές....
Κι η αλήθεια, θα λάμψει στο τέλος, όταν όλος ο κόσμος θα
χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα, ώς μόνη γλώσσα επικοινωνίας...
Γιατί αυτό θα γίνει...Αυτό δείχνει σαν λύση, όσο κι αν το βλέπουν
ή δεν το βλέπουν οι ιθύνοντες...
30/04/2009, 21:45:37
Φίλε Ήλιε, γιατί παρακολουθείς σιωπηλός;

Θέλεις να στείλω "βιμάνας" εναντίον σου ή να σε κλείσω σε κάποιο εργαστήρι γενετικής του Καύκασου και να βγείς από εκεί "άγγελος" του Κρόνου;

Θα βλέπεις τα αντίγραφά σου και δεν θα γνωρίζεις ποιός είσαι... Δεν θα μπορεί να σε επαναφέρει ούτε ο Ήφαιστος...

Ελπίζω να πιάσουν οι απειλές και να ανταποκριθείς έστω κι από φόβο.

Βρε, αν ο Ήλιος παρακολουθεί σιωπηλός και δεν ανατέλλει, θα "αλωνίζουν", στο σκοτάδι "Έλληνες" που μιλούν... Φοινικικά και που έχουν τις ρίζες τους στην Ασία, στην Αφρική ή στη... Μου και που, κατά τύχη, δεν έμειναν... αμοιβάδες!!!

Δηλαδή θέλεις τα Κρόνια περιστέρια να ρυθμίζουν τα πάντα;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

30/04/2009, 22:54:56
Μένω σε ένα μέρος που έχουμε αρκετούς Ινδούς (Ν. Αφρική).

Ενας Ινδός, που εργαζόταν σε εστιατόριο, μου ανέφερε ότι αποκαλούν τα ελληνικά ως σανσκριτικά στην δική τους γλώσσα όπως εμείς αποκαλούμε τα "greek" ως ελληνικά.

Δε γνωρίζω αν είναι αληθές ωστόσο που έκανε εντύπωση η απάντησή του.

geostatΜέλος
01/05/2009, 00:04:25
bgainei arithmitika treHha,το τελος εποχης
εννοησες φιλλι τα τε
01/05/2009, 09:11:30
Μα ο μέγας ιδεολογικός πόλεμος, δεν θα μπορούσε να λάβει χώρα,
ή μη μόνον στο τέλος των ημερών...Ξεκαθαρίζει η ήρα απο το
σιτάρι....
Κιέρχεται η ώρα ίνα δόξα δώσουμε τω Κυρίω...
01/05/2009, 10:13:18
τρεχα

quote:
Κιέρχεται η ώρα ίνα δόξα δώσουμε τω Κυρίω...

Το θέμα είναι σε ποιόν "Κυρίω"............

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

01/05/2009, 10:55:12
Ακόμη στα ονόματα έχεις μείνει αγαπητέ μου Γιάπετ;Μιλάμε
για τον ένα και μοναδικό Θεό, αυτός είναι και δεν είναι ούτε
δικός σου ούτε δικός μου..Εμείς του ανήκουμε όχι αυτός σε μάς...
Συμφωνείς όμως,ότι έρχεται η ώρα του, ότι όλα δείχνουν να
φτάνουν σε κάποιο τέλος, άσχετα απο το πότε ακριβώς; Συμφωνείς ότι
όλη η δόξα ανήκει στον Θεό κι ότι ότι και να κάνει ο άνθρωπος,
το μόνο που μπορεί να πετύχει, με βοήθεια Θεού, είναι να σώσει
την ψυχή του, ή και άλλων;
Γιατί ένας Μεγάλος Ιδελογικός πόλεμος, μόνο ένα τόσο σημαντικό
σκοπό,θα εξυπηρετούσε...