- Όρος Πεντελικόν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
οld tiger θα μπορούσες να μου στείλεις μέϊλ με περισσότερα στοιχεία για το χωριό αυτό της Κορινθίας με τα περίεργα φαινόμενα? (για να μην ξεφύγουμε εδώ από το θέμα μας) ![]()

Η φράση στο κείμενο του Καμπούρογλου είναι
... μας οδηγεί εις την προς το Βυζάντιον άγουσα...
και οχι
...μας οδηγεί εις την προ το Βυζάντιον άγουσα...
Η αφαίρεση ενός απλού "ς" μπορεί να έχει τεράστια σημασία και να μας οδηγήσει σε παντελώς λανθασμένη κατεύθυνση
Ευχαριστώ.
Τώρα ή Ποτέ
H αλήθεια είναι ότι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η "αρχαιολατρεία" του Καμπούρογλου που στην συνέχεια ανακαλύψαμε ότι ήταν Βυζαντινολατρεία!

Θέλω να σας πω για την ύπαρξη ενός βιβλίου για την παράξενη ομάδα των Γιεζίντι στη γλώσσα μας, το οποίο θεωρώ αξιόλογο: Αύρα Ward, Γιεζίντι. Κούρδοι λάτρεις του Αγγελου-Παγωνιού. Εκδόσεις Ερμής, Αθήνα 1997.
Το Παγώνι, ως καθοριστικό σύμβολο και όνομα, πέρα από τους Γιεζίντι, είναι το προσδιοριστικό μιας άλλης...ομάδας, που σύμφωνα με τον φίλο μου Γιώργο Μπαλάνο, έχει άλλοτε φλογερή όψη και άλλοτε είναι παγωμένη και "άκαμπτη"...Με καταλαβαίνετε υποθέτω...
Ετσι, αν κάποιοι, όπως οι ΝΤΑΒΕΛΗΣ, OLD TIGER, SNACK PACK (καλώς όρισες) και άλλοι, με τα ιστορικά, γεωγραφικά και άλλα στοιχεία που μας δίνουν, συμπληρώνουν το παζλ της ιστορίας του Πεντελικού Ορους, με τις παράξενες σπειροειδείς αναφορές τους, έ τότε αρχίζει να γίνεται κατανοητό ένα όλο και πιο καθαρό σχήμα. Η Πεντέλη είναι ένας από τους πολλούς τόπους στον Ελλαδικό χώρο, που συνορεύει, εφάπτεται με Κάτι Απροσδιόριστο, του οποίου η αρχή χάνεται στις αχλές των προιστορικών χρόνων και ίσως και πιο πριν. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ασφαλώς πρόσεξαν και ίσως μελέτησαν την ιδιομορφία του χώρου και για να τον προφυλάξουν αλλά και να του προσδώσουν μια επίσημη αναγνωριστική θέση, ταίριαξαν τον τοπίο με τον Πάνα και τις Νύμφες.
Αλήθεια γιατί απ'όλο το Δωδεκάθεο, επέλεξαν τον Τραγοπόδαρο Πάνα; Μήπως επειδή η παράξενη μορφή του είναι ίσως η μόνη που ταιριάζει με την πολυμορφία των φαινομένων που εκδηλώνονται άτακτα εκεί; Δε σας κάνει εντύπωση που πολλά ερημικά και περίεργα σπήλαια και σε άλλες περιοχές αφιερώθηκαν στον Πάνα;
Μέχρι να προσπεράσετε τις απορίες μου, ας πάμε σε κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό σε σχέση με την Πεντέλη.
Οτιδήποτε εμφανίζεται και κάνει αισθητή την παρουσία του εκεί, νομίζω και όχι μόνο εγώ, ότι είναι ανεξάρτητο από την παρουσία ανθρώπινων μαρτύρων ή παρατηρητών, επισκεπτών ή όπως αλλιώς θέλετε προσδιορίστε τον ανθρώπινο παράγοντα. Επομένως ο χαρακτηρισμός "ιερός" έχει μια καθαρά ανθρώπινη, ψυχολογική διάσταση αναγνώρισης και δέους και δεν
είναι απαραίτητα μια συνισταμένη του χώρου! Ομως αυτό δεν σημαίνει πως η συμπεριφορά των ανθρώπων με οποιαδήποτε ιδιότητα ή πρόθεση απέναντι στην Πεντελική Γη, μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη, καταστροφική ή οτιδήποτε άλλο. Οχι. Αν και συχνά είναι, με τις γνωστές σε όλους καταστροφές και επεμβάσεις, το Φαινόμενο τα υπερβαίνει όλα αυτά, ή μάλλον είναι παγερά αδιάφορο και συνεχίζει τον δικό του, άγνωστο ρυθμό παρουσίας, πέρα και έξω από την ανθρώπινη περιέργεια.
Ολοι ή οι περισσότεροι καταλαβαίνετε, ότι δεν λέω τίποτα άλλο από την απλή αναγνώριση μιας πραγματικότητας...Επομένως, και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, η πρόθεση και η διάθεση με την οποία θα προσεγγίσετε την σπηλιά και την γύρω περιοχή, είναι κάτι αποκλειστικά δικό σας, μια δική σας προσωπική (και άρα σεβαστή) στάση, που δεν έχει την παραμικρή σχέση με την απαντητικότητα της περιοχής σε οποιονδήποτε ή σε οτιδήποτε...
Εδώ, όπως θα έχετε υποψιαστεί, αναφερόμαστε σε μια αδιευκρίνιστου μεγέθους Περιοχή-Πύλη, και αν και έχει πολυφορεθεί αυτή η λέξη και έχει ποικίλες ερμηνείες και παρερμηνείες, όπου μάλλον επικοινωνούν δύο (;) κόσμοι...Σ'αυτό το σημείο, δεν μπορώ ν'αποφύγω τον πειρασμό να μην αναρωτηθώ, εάν και με ποιο τρόπο εκδηλώνεται ο δικός μας κόσμος στην αντίπερα όχθη!! Αραγε γνωρίζει ή έστω υποψιάζεται κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει; Η μήπως έχουμε να κάνουμε μ'έναν διαστασιακό μονόδρομο; Προς την δική μας αίσθηση πραγματικότητας εννοώ...Αφελείς ερωτήσεις που δεν περιμένουν καθόλου απαντήσεις...
Τώρα γιατί συμβαίνει, όπου συμβαίνει, αυτού του είδους η "επαφή" δεν νομίζω ότι είμαστε σε θέση ν'απαντήσουμε. Οταν μιλάμε για άλλες διαστάσεις χώρου ή και χρόνου, μπορεί ο εγκέφαλός μας να κατανοεί αυτή την πρωτόγνωρη κοσμοθέαση, αλλά δεν έχει άμεση αντιληπτική εμπειρία, παρά μόνο αποσπασματική. Αρα, και η όποια γνώση του προσφέρουν οι ακατανόητες αποσπασματικές ψηφίδες και τα θεωρητικά επιστημονικά κατασκευάσματα των μαθηματικών και της κβαντικής φυσικής, παραμένουν στην απέραντη χώρα της γοητευτικής υπόθεσης.
Δεν μπορούμε να δούμε όλη την φωτογραφία, παρά μόνο απίστευτα μικρά κομματάκια της κι αυτά ανακατεμένα μ'έναν εξωπραγματικό τρόπο...
Πως σας φαίνεται η θέα από εδώ;
Νιώθετε απογοήτευση; Μπα, δεν νομίζω...Αλλωστε κι αυτά τα κομματάκια είναι τόσο σαγηνευτικά, ιδιαίτερα με τον ιστορικό τους φωτισμό και τα Παγώνια. Πόσοι νομίζετε ότι έχουν την ευκαιρία να ζουν κοντά σε μια Πύλη;
Ο Γιώργος Μπαλάνος στο βιβλίο του πιστεύεται ότι τυχαία αναφέρεται σε μια "τρελλή ιστορία που συνεχίζεται"; Απειρες συζητήσεις μαζί του,εκεί ή αλλού καταλήγουν πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα: "έν οίδα ότι ουδέν οίδα". Βέβαια, αν και έγραψα πιο πάνω ότι το Φαινόμενο μας ξεπερνά και είναι ανεξάρτητο από εμας, ίσως να υπάρχει μια μικρή δυσδιάκριτη οπή όπου το ανθρώπινο μάτι μπορεί να κρυφοκοιτάξει πέρα από τα δεσμευτικά σύνορα του κόσμου μας...
Πριν όμως με κατηγορήσετε δίκαια για τα πολλά λόγια μου, σταματώ εδώ. Θα επανέλθω. Φιλικά,
Παύλος.
ΠΑΥΛΟΣ
Χμμμ….μια που αναφέρθηκες στην Φωλιά-κάτι που αρχικά είχα και εγώ σκοπό να κάνω, αλλά εγκατέλειψα τελικά την ιδέα-αναρωτιέμαι εάν τελικά όλο αυτό το δίπολο που έχει σχηματισθεί γύρω από την Πεντέλη, εντάσσεται τελικά στην αέναη μάχη του Πάγου και της Φλόγας.
Γιατί δηλαδή κάποιοι θέλουν οπωσδήποτε να καταστρέψουν αυτό τον χώρο (για να κλείσουν ίσως την Πύλη;), ενώ κάποιοι άλλοι (συμπεριλαμβανομένων όλων εμάς ή τουλάχιστον των περισσοτέρων) προσπαθούν να αναδείξουν το Μεγαλείο της Πεντελικής Φύσης. Ποιο αόρατο χέρι κινεί τους δεύτερους; Μήπως κάποιος Καταλύτης, ο οποίος έχει οργανώσει μία παρτιζάνικη ομάδα; Ποιος θα επικρατήσει;
Πιστεύω στις Χαοτικές δυνάμεις του Σύμπαντος. Εξάλλου εκ του Χάους γεννήθηκε η Τάξη…Ο Πάγος λιώνει από την Φωτιά…Η δύναμη της Φύσης είναι Τεράστια.
Όπως πολύ σωστά λες “To Φαινόμενο υπερβαίνει την οποιαδήποτε ανεξέλεγκτη, καταστροφική, ηθελημένη ή όχι συμπεριφορά του ανθρώπου”.
Τι σημαίνει αυτό; Η Δύναμη της περιοχής είναι τεράστια, αλλά ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς.
Οποιοσδήποτε επισκεφθεί την περιοχή, δεν σημαίνει ότι θα έχει απαραίτητα “υπερφυσικές” εξωτερικές εμπειρίες. Προφανώς αυτό έχει να κάνει με τον “ρυθμό” της περιοχής, με το ενεργειακό επίπεδο που υπάρχει στην συγκεκριμένη στιγμή. Kαι ως γνωστό για να δημιουργηθεί μία εξωτερική Πύλη…απαιτούνται τεράστια ποσά Ενέργειας.
Αλλά ως ένα πανίσχυρο Locus που είναι η περιοχή, η ενέργεια που υπάρχει ανά πάσα στιγμή, ενδεχομένως να φθάνει και να περισσεύει για να ξεκλειδώσει την δική μας ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΥΛΗ. Τα αποτελέσματα δε, μπορεί να είναι ορατά για αρκετό καιρό μετά. Απλά χρειάζεται η σωστή προσέγγιση. Ο κραδασμικός σεβασμός και συντονισμός με τον χώρο.
Για τον Τραγοπόδαρο Πάνα…τι να πει κανείς; Απαντάται σε πολλές μυθολογίες, αλλά πάντα με τα ίδια χαρακτηριστικά. Τραγίσια μορφή, φοβερή ζωτικότητα, σύμβολο της γονιμοποιητικής δύναμης της φύσης. Στην πορεία βέβαια των χρόνων, δαιμονοποιήθηκε.
Ξέρεις κάτι φίλε Παύλο;
Oλα αυτά μου θυμίζουν πολύ έντονα Τοτέμ (είμαι σίγουρος ότι το πιάνεις το υπονοούμενο
). Ζωική μορφή, επαφή με τον αληθινό Αρχέγονο Εαυτό με ότι αυτό ενεργειακά συνεπάγεται, εξοστρακισμός από τον Σύγχρονο-Ανθρωπο Εαυτό.
Ναι έχεις δίκιο…είμαστε τυχεροί που ζούμε κοντά σε μία Πύλη. Και ας καταλαβαίνουμε ελάχιστα πράγματα.
Πως μας φαίνεται η θέα από εδώ;
Θα αφήσω τον φίλο σου Γιώργο να απαντήσει αντί για εμένα…
“Τα αμέτρητα φώτα της πόλης λάμπουν χαμηλά πέρα από τα δέντρα της βουνοπλαγιάς, σαν σμήνη αστεριών που κολυμπούν στην πορφυρένια καταχνιά, ώσπου στον ορίζοντα γίνονται ένα με τ’αληθινά αστέρια του ουρανού. Αλλά απόψε η πόλη φαίνεται πολύ πιο μακρινή απ’όσο θα δικαιολογούσε η αληθινή της απόσταση. Θα έλεγε κανείς ότι σαν μία απέραντη σκοτεινή άββυσος ν’απλώνεται κιόλας εκεί, χάσκοντας ανάμεσα στο πλάτωμα του βουνού και την πόλη.”
Εγώ αυτό που θα ήθελα να συμπληρώσω ότι λείπει στην ομολογουμένως μαγευτική παραπάνω περιγραφή, είναι μία…Ξερολιθιά
.

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Σ'αυτό το σημείο, δεν μπορώ ν'αποφύγω τον πειρασμό να μην αναρωτηθώ, εάν και με ποιο τρόπο εκδηλώνεται ο δικός μας κόσμος στην αντίπερα όχθη!! Αραγε γνωρίζει ή έστω υποψιάζεται κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει; Η μήπως έχουμε να κάνουμε μ'έναν διαστασιακό μονόδρομο; Προς την δική μας αίσθηση πραγματικότητας εννοώ...Αφελείς ερωτήσεις που δεν περιμένουν καθόλου απαντήσεις...
Mμμμ.....ενδιαφέρων προβληματισμός!
Ομολογώ ότι κάτι τέτοιο δε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό.
Εχουν επίγνωση άραγε οι "κάτοικοι" της αντίπερα όχθης την ύπαρξη της Πύλης?

Αραγε υπάρχει καλύτερη εισαγωγή για μια γοητευτική περιπλάνηση στα όρια των κόσμων; Μια αόριστη, αόρατη στην όραση και την άμεση αντίληψή μας Δίοδος, όχι με την γραμμική, αυστηρά γεωγραφικά προσδιορισμένη έννοια του Χώρου, όπως τον καταλαβαίνουμε όλοι μας. Από την από 'δω μεριά, την δική μας, τα πράγματα είναι καλύτερα, καθώς όλοι γνωρίζουμε, ότι η συγκεκριμένη περιοχή της Πεντέλης είναι μια δυνητικά υπαρκτή Πύλη...
Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει ένα η περισσότερα σημεία tigger point (εκτός ίσως από την σπηλιά, όπου έχουμε μια στατιστικά συχνότερη εκδήλωση φαινομένων) στην γύρω περιοχή, αλλά καθώς εισχωρούμε στο Πεντελικό όρος με κατεύθυνση τη σπηλιά, από ένα σημείο και μετά "αισθανόμαστε" μια "παράξενη" ατμόσφαιρα να μας συνοδεύει στην πορεία μας...είτε πηγαίνουμε πεζοί, είτε με αυτοκίνητο! Ομως και πάλι, συνήθως όλα γύρω μας δείχνουν ήσυχα, οικεία, γνώριμα, μια
καθησυχαστική εικόνα μας συντροφεύει...αν και δεν νιώθουμε εντελώς χαλαροί. Εχουμε "μπει" στον προθάλαμο μια μεταφορικά Μαύρης Τρύπας που τις περισσότερες φορές είναι κλειστή ή εμείς τουλάχιστον δεν αντιλαμβανόμαστε τις μικροαλλαγές που υπάρχουν ή συμβαίνουν...
Λυπάμαι που δεν μπορώ να το βάλω σε λόγια όλο αυτό το σχήμα σε πιο εύκολες και κατανοητές προτάσεις.
Δυο παραδείγματα: 1) όσες φορές επισκεφθήκαμε την Πεντέλη με τον Γιώργο Μπαλάνο και πιο συγκεκριμένα την σπηλιά του Νταβέλη, πάντα σχεδόν βλέπαμε αλλαγές στην είσοδο της σπηλιάς ή στο εσωτερικό της (π.χ. βράχια στη μέση της κατηφόρας που την κόβουν (;) στα δύο, την μετακίνηση της παλάμης ή και ένα διάστημα την εξαφάνισή της, την μετακίνηση κάποιων βράχων κ.α.). Το περίεργο είναι πως με την κοσμοπλημμύρα που ανεβαίνει στο βουνό, ΚΑΝΕΙΣ ποτέ δεν είδε κάποιον ή κάποιους να είναι υπεύθυνοι για τις αλλαγές αυτές!! Θέλω να προσέξετε ότι ορισμένες ακατανόητες στον κοινό νου αλλαγές την τοπογραφία της σπηλιάς για να πραγματοποιηθούν απαιτούν, πολλά άτομα, βαριά μηχανήματα κλπ. Ναι, αλλά ποτέ κανείς δεν είδε ή δεν αντιλήφθηκε κάτι τέτοιο...Και σημειώστε ότι είχαμε φίλους που γι αυτόν ακριβώς τον λόγο πήγαιναν καθημερινά εκεί...Τίποτα απολύτως...Υπήρχαν όμως κάποιες παρεμβάσεις εκεί...
2) Πάντα μας άρεσε ν'αστειευόμαστε όταν φθάναμε στην σπηλιά, για το εάν θα βλέπαμε επιτέλους το ...τέρας!!! Πίσω από το αστείο, κρυβόταν μια σειρά μαρτυριών, απλών επισκεπτών της περιοχής, που εντελώς αιφνίδια ήρθαν face to face με οντότητες (;), για τις οποίες ο όρος εξωπραγματικές ήταν ανεπαρκής καθώς δεν χωρούσαν στα διανοητικά όρια της φαντασίας μας, παρά μόνο σε κάτι κραυγαλέες ιστορίες επιστημονικής φαντασίες φτηνού εντυπωσιασμού!
Η δυσπιστία που προβάλλει με αυθάδεια στην ψυχή μας, όταν ακούγαμε κάτι τέτοιες ιστορίες, υποχωρούσε γρήγορα όταν αντικρίζαμε τον πανικό και την συνολική στάση του(ης) μάρτυρα...Μερικές φορές, η αφήγηση αφορούσε σε εμπειρία που συνέβη πριν από 6 ή 12 μήνες πριν και μόνο μετά από τόσο καιρό ήταν σε θέση να μοιραστούν την εμπειρία τους!!! Αυτό το γεγονός μαζί με κάποιες λεπτομέρειες στην διήγησή τους βάφτιζαν την εμπειρία με τα χρώματα του αληθινά αυθεντικού...
Ωστόσο, από την Πύλη δεν βγαίνουν μόνο "τέρατα"...Αλλωστε δεν νομίζω πως κινδυνεύει κάποιος απ'αυτά. Ο κίνδυνος, εάν υπάρχει, προέρχεται, πάντα και μονότονα ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!! Αυτό το θέμα θα μας δοθεί η ευκαιρία κάποια στιγμή να το συζητήσουμε. Αξίζει τον κόπο.
Μια Πύλη είναι ένα σημειολογικό μαθηματικό point, απαγορευτικό τουλάχιστον για τους κατοίκους "της δικής μας όχθης"...απ'όσο γνωρίζουμε...Κι αυτό γιατί η δική μας πραγματικότητα κινείται σε τρεις διαστάσεις του χώρου με την συμμετοχή του χρόνου. Αυτό το χωροχρονικό πλέγμα είναι "δεσμευτικό" για την υλική μας ύπαρξη. Δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορούμε να "περάσουμε" κάπου αλλού όπου π.χ. υπάρχουν 4 διαστάσεις χώρου ή μια διαφορετική αίσθηση του χρόνου...Είναι σχεδόν αδύνατο...κάτι σαν να βρισκόμαστε σ'ένα εκτυφλωτικά πολύχρωμο και φαντασμαγορικό τοπίο και εμείς να έχουμε αντίληψη 2 χρωμάτων, μιας πόρτας άντε και μιας φευγαλέας κίνησης! Αφήστε που δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν το υλικό βιολογικό-μοριακό μας υπόβαθρο θα άντεχε την πολυδιαστατική εμπειρία χωρίς ανεπανόρθωτες, μοιραίες βλάβες.
Φυσικά δεν γνωρίζουμε τους "νόμους" που ορίζουν την λειτουργικότητα μιας Πύλης...αν υπάρχουν...Οσο για τον Φύλακα...ε, αυτό μάλλον είναι το μικρότερο μάλλον πρόβλημα που έχουμε. Γιατί; Εδώ είναι που μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας που λέγαμε τις προάλλες. Προσοχή: ο Φύλακας σε Πύλες τύπου Πεντέλη, είναι περισσότερος μια μυθιστορηματική έννοια...
Κάτι είναι κι αυτό...
Πριν τελειώσω, θέλω να σας θυμίσω ότι δεν μίλησα για παράλληλα σύμπαντα και εσωτερικές πύλες και διαδρομές! O OLD TIGER μας θύμισε πολύ εύστοχα κάποια εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα στο μήνυμά του. Για όλα αυτά έχουμε χρόνο να τα πούμε...
ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Οstria, Avallon, Old Tiger και όποιοι άλλοι, πέστε μου πως να βάλω φωτογραφίες και εικόνες στο κείμενο; Από τον σκληρό δίσκο που αναπαύονται πως τις βάζω στο κειμενάκι? Δεν καταλαβαίνω τα κωδικά ...Αν θέλετε απαντήστε μου στο προσωπικό μου mail που υπάρχει στο topic or forum. Ευχαριστώ πολύ.
ΠΑΥΛΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ
Συγχαρητήρια στο μοναδικό Γιώργο Μπαλάνο για την αποκάλυψη και δημοσίευση του απίστευτου αυτού θέματος που απασχολεί Έλληνες και ξενους ερευνητές εδω και παραπάνω απο 2 δεκαετίες. Τα εύσημα πρέπει πάντα να αποδίδονται εκεί που ανηκουν.
Συγχαρητήρια επίσης και στους συντελεστες του εκπληκτικού iranon.gr για τις πληροφορίες και κατευθύνσεις που εδωσαν και στις οποίες τοσο καιρό κινουμαστε. Αν κάποιος απο το site αυτό διαβαζει αυτο το μήνυμα θα ήθελα να απευθύνω μια εκκληση. Παιδιά ή κύριοι - δεν γνωρίζω - αγνοηστε τους όποιους θερμοκεφαλους και βαλτε επιτελους ενα email επικοινωνιας. Θα κανει πολυ καλο στην έρευνα.
Τελος, προσωπικη μου άποψη ειναι οτι τα στοιχεια που διαθετουμε για τη Πεντελη και τη Σπηλιά, κυριως απο τις παραπανω πηγες, ειναι αν όχι επαρκή, τουλαχιστον σημαντικά και καποια στιγμή θα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε και να κάνουμε το επομενο βήμα στην ερευνα. Θα ηθελα τη γνωμη σας πάνω σ αυτό. Πως πιστευτε οτι πρεπει να συνεχισει η ερευνα; Ποιο θα πρεπει να ειναι το επομενο βημα;
Ευχαριστω.
Τώρα ή Ποτέ
λοιπον αποφασισα να γραψω,για να ορισουμε ωρα,μερα και το που ,ολοι μαζι να συναντηθουμε για μια περιηγηση στο μερος που τοσο ομορφα περιγραφετε.να γνωριστουμε,να τραβηξουμε φωτογραφιες του χωρου και υστερα να τις συγκρινουμε.
μια προταση εκανα,...μη βαρατε ολοι μαζι...ενας ενας
με απεραντο σεβασμο και αγαπη
Τα παρακάτω, είναι η πρώτη απάντηση που δίνω σε τέτοιου είδους άτομα και αυτό για δύο βασικούς λόγους : α) Διότι δεν με γνωρίζουν κάν. β) Αυτά που ήθελαν να μου πούν, δεν φρόντισαν να μου τα πούν προσωπικά, αλλά με έκραξαν δημοσίως. Βαριά θιγμένος και πικραμένος έχω να πώ τα εξής στους "αξιότιμους κυρίους" ΙRANON.
Λοιπόν "κύριοι", κατά την άποψη σας, έχω ανακυρήξει τον εαυτό μου "γνώστη" της περιοχής και των φαινομένων, ξεναγώ γρουπάκια απο "νεοφώτιστους" στη Σπηλιά, προσπαθώ να καρπωθώ την ομορφιά και την παραδοξότητα του μέρους, κραυγάζω (!!!!) για τα δεκάδες παπούτσια που έχω λιώσει στην Πεντέλη, με αποκαλείτε "σαπρόφυτο" με μεσσιανικές τάσεις, υστερικό τόνο, οτι έχω ένα ύπουλα γλυκερό, όλο ενδιαφέρον ύφος, ενώ συνάμα με διακρίνει και ένας κομπλεξισμός, χαρακτηριστικό κατ'εσάς, των "σαπρόφυτων". Μάλιστα. Αν είμαι όλα αυτά που μου καταλογίζετε, σας παρακαλώ προτείνετε τα επιχειρήματα σας. Γιατί δεν μπορείτε να κατηγορείτε κάποιον δίχως επιχειρήματα. Προτιμάτε όμως πίσω απο την ανωνυμία σας, να βρίζετε τον καθένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ΑΝΑΝΔΡΙΑΣ και ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑΣ. Και φυσικά, ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ στην αρχή να με κατονομάσετε, παρά αναφερθήκατε φευγαλέα σε κάποιο "γραφικό απο κάποιο forum". Τρέχα, γύρευε δηλαδή. Θελήσατε να παρερμηνεύσετε κάποιες κουβέντες μου για να τις παρουσιάσετε έτσι όπως βόλευε εσάς προκειμένου να φανώ σκάρτος στους ανθρώπους που επισκέπτονται τη σελίδα σας. Όταν μίλησα για "λιωμένα παπούτσια", αναφέρθηκα στον φίλτατο ΠΑΝΕΙΟ, o οποίος, οτι κάνω εγώ με την Πεντέλη, αυτός το κάνει με ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και για αυτό τον λόγο τον σέβομαι και επαινώ την καταπληκτική δουλειά που έχει κάνει στην ιστοσελίδα του.
( Η ΜΟΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ) Και είπα χαριτολογώντας, οτι έχει λιώσει περισσότερα παπούτσια απο'μένα. ΔΕΝ ΚΡΑΥΓΑΣΑ για την αφεντιά μου, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ; Ο άνθρωπος αυτός σκίζεται, περπατάει, ιδρώνει, κοπιάζει, γκρεμοτσακίζεται, σέρνεται, σκαραφαλώνει, τρώει τα μούτρα του, ξανασηκώνεται...ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ !! Και αν παροτρύνω και εγώ με τη σειρά μου κάποιους μέσα απο το τόπικ, να κάνουν και αυτοί το ίδιο και να μην περιμένουν σερβιρισμένες απαντήσεις, δεν σημαίνει πως μέσα απο αυτό προβάλλω τον εαυτό μου σαν αρχιεξερευνητή.
Ποιός σας είπε οτι ξεναγώ γκρουπάκια "νεοφώτιστων" στη Σπηλιά ; Πάλι παρερμηνεύσατε. Το οτι κάποιοι προθυμοποιήθηκαν στο παρελθόν να έρθουν μαζί μου στο Βουνό δεν σημαίνει οτι τους το'παιξα ποτέ ξεναγός και ειδήμων του χώρου. Νομίζω οτι και αυτοί, το ξέρουν καλά αυτό. Ούτε ποτέ τους αυτοσυστήθηκα ώς φύλακας και παντογνώστης του Πεντελικού. Το οτι κάποιες φορές ήρθαν μαζί μου στην Πεντέλη, είναι κάτι που με κάνει να τους ευγνωμωνώ διότι χάρη σε αυτούς και ΜΟΝΟ σε αυτούς, μπόρεσε και "ράγισε" για πρώτη φορά η τόσων χρόνων αφόρητη μοναχική μου έρευνα στο Ιερό Βουνό. Ποιό είναι λοιπόν το πρόβλημα σας σ'αυτό κύριοι ΙRANON ;;; Που βλέπετε το λάθος ;;;
Αλήθεια σας ενοχλεί τόσο πολύ που ασχολούμαι περισσότερο φυσιολατρικά με την Πεντέλη και με ειρωνεύεστε ακόμα και σ'αυτό ; Μήπως ήρθατε εσείς σε άσχημη θέση διότι ξέρετε οτι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ σε αυτόν τον τόπο, παρά μόνο ΑΡΠΑΖΑΤΕ για να δώσετε όσο το δυνατόν περισσότερη τροφή στα λαίμαργα "μεταφυσικά" σας "ένστικτα" ; Σ'όλο το site σας, κατηγορείτε εκείνους που χτίζουν τις βιλάρες τους στην Πεντέλη, εκείνους που κατέφαγαν τα σπλάχνα της, εκείνους που την καίνε, εκείνους που γεμίζουν τον τόπο σκουπίδια, εκείνους που ανέλαβαν την αναστήλωση στα εκκλησάκια της Σπηλιάς κ.ο.κ. Αλήθεια, ΕΣΕΙΣ τι κάνατε για να αποτρέψετε στο απειροελάχιστο κάτι απο όλα αυτά ; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Η αντιμετώπιση σας δεν διαφέρει καθόλου απο εκείνη του κλασσικού Ελληνάρα παρατηρητή, που λέει "τσ τσ, ρε τους αλήτες, το κάψαν το βουνό" ή "κοίτα οι απολίτιστοι, πέταξαν σκουπίδια στο δάσος". Αυτή είναι η μόνη διαμαρτυρία σας στα όσα συμβαίνουν είς βάρος του Βουνού. Ξέρετε μονάχα να κρίνετε, χωρίς οι ίδιοι να έχετε κρίνει ποτέ τον εαυτό σας.
ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ "ΠΟΝΑΤΕ" ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ; ΞΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΟΤΑΝ Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ; ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΚΕΊ ΝΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΕΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΔΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΝΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΛΥΜΜΗΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ " ΠΑΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΘΕΕ ΜΟΥ Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ". ΝΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΥΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΔΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ; ΝΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ, ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ; ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ;
ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΚΑΙΝΕ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ; ΤΑ'ΧΕΤΕ ΝΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΑΥΤΑ ;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΤΕ ΘΡΟΝΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΥΣΙΩΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ "ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ" ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ...ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΡΕΥΝΑ. ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ, ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΑΝ ΒΟΥΝΟ. ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ. ΣΑΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΣΠΗΛΙΑ. Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΓΙΑ'ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΠΗΛΙΑ . Η ΣΠΗΛΙΑ ΓΙΑ'ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΕΙΡΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΑΤΕ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ΣΑΣ. ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ; ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΤΑ UFO NA ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ; ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΡΟΣΕΙΡΑ, ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΛΑΓΙΑ ΣΕ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΡΦΗ ΣΕ ΚΟΡΦΗ. ΕΔΩ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΟ, ΤΕΛΕΙΟ, ΣΤΡΩΜΜΕΝΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΗΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ, ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΟΥΝΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ;
Σε τόπικ σχετικό με τη Δούκισσα της Πλακεντίας, βρήκατε "πρόσφορο" έδαφος να με κατηγορήσετε για ζήλια, ( !!! ) ύπουλα γλυκερό και όλο ενδιαφέρον ύφος και κόμπλεξ και αυτό γιατί ; Επειδή θέλησα να δώσω στο τόπικ αυτό τη βιογραφία της Δουκίσσης. Και ερωτώ : πως εννοείτε τη "ζήλια" ; Ποιόν να ζηλέψω ; Εσάς ; Για ποιό λόγο ; Που εντοπίσατε αυτό το "ύφος" ; "Κόμπλεξ" για ποιό λόγο ; Δεν εξηγήτε πουθενά παρά μόνο κράζετε.
Ας δούμε και το site σας. Μιάς και θεωρήτε τους εαυτούς σας παντογνώστες στο θέμα της Πεντέλης, θα σας συμβούλευα να αναθεωρήσετε λιγάκι, γιατί αν κρίνω απο τα γραφόμενα σας στο site , μάλλον έχετε ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΓΝΟΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. Προσέχτε γιατί κινδυνεύετε να ρεζιλευτήτε με τα ευτράπελα που μπορεί να αντικρύσει κάποιος στην "περίφημη" σελίδα σας. Ας αναφέρω μερικά παραδείγματα που μπορούν να κάνουν κάποιον να γονατίσει απο τα γέλια.
Λέτε, οτι η Πεντέλη αποτελεί ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΡΑΧΗ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ !!!! ΕΛΕΟΣ !!! Η Πεντέλη δεν είναι ΕΝΑ βουνό, αλλά ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΕΝΤΕ ΒΟΥΝΩΝ : ΠΕΝΤΕΛΗ (κύριος όγκος)- ΔΙΟΝΥΣΟΒΟΥΝΙ - ΑΓΡΙΛΙΚΙ - ΜΑΥΡΗΝΟΡΑ - ΣΚΑΡΠΑ. Επειδή εσείς βαριέστε να εξερευνήτε περπατώντας, μην μικραίνετε την έκταση του Βουνού και τη φέρνετε στα δικά σας μέτρα, δηλ. Σπηλιά-Λατομεία.
Λέτε οτι τα τελευταία χρόνια η Πεντέλη έχει γίνει στόχος εμπρηστών. Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.
Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αξιόλογη αναφορά ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ αλλά σαν καλά χριστιανόπαιδα που είστε, δεν ξεχνάτε να αναφερθήτε στην τρισκατάρατη Μονή Πεντέλης και στον ξεφτιλισμένο ιδρυτή της, αυτό το τσουτσέκι τον "άγιο" Τιμόθεο. Και μιάς που αναφέρθηκα στον Τιμόθεο, θυμήθηκα κάτι άλλο. Λέτε οτι το όνομα του ήταν...Εύριπος Τιμόθεος. Καλά μου παιδιά, το όνομα του δεν ήταν Εύριπος. Πρόκειται για περιοχή της Εύβοιας.
Το πιο τραγικό δε, το μεγαλύτερο δείγμα της ασχετοσύνης σας, είναι που γράφετε οτι η Μονή του Αγ.Παντελεήμωνα που βρίσκεται λίγο πιο κάτω απο τα ραντάρ της κορυφής, ήταν αυτή που παλιά ονόμαζαν ΝΤΑΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι να πεί κανείς...η Μονή Νταού φίλτατοι, βρίσκεται πολύ μακριά, στην πλαγιά της Μαυρηνόρας (ανάθεμα κι'αν ξέρετε που) που βλέπει πρός Ραφήνα. Τι δουλειά έχει η Νταού με τον Αγ.Παντελεήμωνα ; Αφού μας το λέει και ο κακομοίρης ο Καμπούρογλου : " Κρυμμένον μέσα στα βάθη των δρυμών και των χαραδρών μιάς ΑΦΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΛΠΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ, εμφανίζεται έξαφνα ένα πελώριον ερείπιον. Είναι η μυστηριώδης Ταώ του Καρίκη.
Λέτε οτι τα ραντάρ της κορυφής, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Για πηγαίνετε να δείτε, λειτουργούν ; Αν δείτε έστω και ένα φαντάρο να φρουρεί την πύλη, εμένα να με φτύσετε. Αλήθεια πόσα χρόνια έχετε να πάτε στην κορυφή ;
Όσο για την αναφορά σας στη Δούκισσα της Πλακεντίας δεν είναι μόνο πρόχειρη, αλλά και γεμάτη ανακρίβειες.
Είστε αξιοθρήνητοι αγαπητοί κύριοι. Δεν θεωρώ πως πρέπει να ξανασχοληθώ με ανθρώπους που στερούνται αυτό που λέμε Ελληνική Παιδεία. Το τι θα γράφετε απο δω και πέρα για μένα, με αφήνει παγερά αδιάφορο και ούτε πρόκειται να ξαναδώσω προσοχή.
Με στενοχωρεί αφάνταστα που έφτασα για πρώτη φορά να επιτεθώ έτσι σε άγνωστους ανθρώπους όπως εσείς. Ποτέ μου δεν είχα τέτοια πρόθεση και εύχομαι να μην ξανασυμβεί ποτέ. Απλά ένιωσα οτι κάποια στιγμή, έπρεπε επιτέλους και'γω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.
Αρκετά έγραψα. Σας βαρέθηκα. Σαν πολύ χρόνο αφιέρωσα για την αφεντιά σας. Άντε γειά σας.
Μετά λύπης
Νταβέλης666
666
Στο θέμα μας,
ομολογώ ότι δεν γνωρίζω πολλά πράγματα και δεν "πιάνω" όλα όσα λέει ο Tiger, αλλά η απάντηση του Παύλου με έβαλε σε κάποιες σκέψεις.
Μπορεί ένα μέρος να υπάρχει ταυτόχρονα σε πολλούς κόσμους (ας το πω έτσι) και η ομοιότητα (όχι όμως η απόλυτη ταυτότητα) να αποτελεί το σημείο "τομής" για την δημιουργία της "πύλης";
Δηλαδή, ο τόπος είναι ίδιος, αλλά με μικρές, σχεδόν αμελητέες διαφοροποιήσεις.
Η κάθε επίσκεψη μας σε αυτό το μέρος (ας πούμε στην σπηλιά του Νταβέλη) μας βγάζει και σε έναν διαφορετικό κόσμο, την μία φορά σε αυτόν που τα δέντρα δίπλα στην είσοδο υπάρχουν, την άλλη σε εκείνον που δεν υπάρχουν, την επόμενη σε κάποιον άλλο που η "παλάμη" βρίσκεται πιό αριστερά ή πιό ψηλά κλπ.
Αυτό βέβαια υπονοεί παράλληλους κόσμους, που σημαίνει ότι σε μια επίσκεψη μας μπορεί να συναντήσουμε όχι κανένα τέρας (όχι ότι το αποκλείω εφ όσον όταν οι κόσμοι είναι άπειροι και οι πιθανότητες είναι το ίδιο) αλλά τον εαυτό μας να βγαίνει από την σπηλιά. ![]()
Βέβαια έτσι μπορεί να μπλεχτεί περισσότερο η κατάσταση, εφ όσον αν δεχτούμε ότι η πύλη δεν ενώνει δύο αλλά άπειρους κόσμους, όποιο ον συναντήσουμε μπορεί να μην ανήκει στον κόσμο που θα το βρούμε αλλά κι αυτό σαν και μας να έχει έρθει από έναν άλλο;
Και βέβαια παραμένει το ερώτημα, αν όντως φτάνοντας εκεί περνάμε την "πύλη", πώς γίνεται και φεύγοντας την ξαναπερνάμε και γυρίζουμε πίσω στην δική μας καθημερινότητα;
Οσο για τον "φύλακα" της πύλης, καλή σκέψη αλλά γιατί να υπάρχει μόνο από την άλλη μεριά;
υπ. Παύλο στο ερώτημα σου, δυστυχώς και εγώ ψάχνω πώς να μεταφέρω εικόνες από το κομπιούτερ μου εδώ αλλά τα περισσότερα free homepages δεν επιτρέπουν να μεταφέρεις τις εικόνες σου αλλού...
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 26/07/2003 22:30:45
Ομως τελικά καλύτερα που δεν το κάνες ..!!!!!!!!!
Το καλύτερο ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ.....ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΗ.......ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΚΑΛΑ !!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
quote:
Γιεζίντι. Κούρδοι λάτρεις του Αγγελου-Παγωνιού
Ασχετο .....αλλα μπας και εχει κάποια σχέση η κατασκήνωση των κούρδων εκεί πάνω ?????????????
Μήπως λέω, μήπως !!!!!!!
Πού πήγε το μυαλλό μου τώρα ...
"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
quote:
Προσέχτε γιατί κινδυνεύετε να ρεζιλευτήτε με τα ευτράπελα που μπορεί να αντικρύσει κάποιος στην "περίφημη" σελίδα σας. Ας αναφέρω μερικά παραδείγματα που μπορούν να κάνουν κάποιον να γονατίσει απο τα γέλια.
Λέτε, οτι η Πεντέλη αποτελεί ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΡΑΧΗ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ !!!! ΕΛΕΟΣ !!! Η Πεντέλη δεν είναι ΕΝΑ βουνό, αλλά ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΕΝΤΕ ΒΟΥΝΩΝ : ΠΕΝΤΕΛΗ (κύριος όγκος)- ΔΙΟΝΥΣΟΒΟΥΝΙ - ΑΓΡΙΛΙΚΙ - ΜΑΥΡΗΝΟΡΑ - ΣΚΑΡΠΑ
Αλλο η ράχη άλλο το βουνό αλλο η κορυφες. Ενα βουνο μπορει να εχει μια ραχη και να μοιαζει με Ι ή δυο και να μοιαζει με Τ ή Γ ή τρεις και να μοιαζει με F κοκ. Καθε ραχη μπορει να εχει μια ή περισσότερες κορυφές. Πολλα βουνα μαζι σχηματιζουν μια οροσειρα. Όπου κι αν κοιταξα , η Πεντελη αναφερεται σαν ενα βουνο όχι πεντε και αποτελειται απο μια ραχη με πεντε κορυφές. Καλα τα γέλια καλη όμως και η Γεωλογια.
quote:
αναφερθήτε στην τρισκατάρατη Μονή Πεντέλης και στον ξεφτιλισμένο ιδρυτή της, αυτό το τσουτσέκι τον "άγιο" Τιμόθεο. Και μιάς που αναφέρθηκα στον Τιμόθεο, θυμήθηκα κάτι άλλο. Λέτε οτι το όνομα του ήταν...Εύριπος Τιμόθεος. Καλά μου παιδιά, το όνομα του δεν ήταν Εύριπος. Πρόκειται για περιοχή της Εύβοιας.
Αυτό το γραφει ο Καμπούρογλου - που ο Davelis*** εκθειαζει - στο βιβλιο του Ο ΑΝΑΔΡΟΜΑΡΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και ως απόσπασμα αυτου του βιβλιου παρατιθεται στο iranon.gr. Το Τσουτσεκι , Τρισκαταρατη , Ξεφτιλισμενος δεν γνωριζω απο που προερχονται.
quote:
Λέτε οτι τα ραντάρ της κορυφής, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Για πηγαίνετε να δείτε, λειτουργούν ; Αν δείτε έστω και ένα φαντάρο να φρουρεί την πύλη, εμένα να με φτύσετε
Αυτο σημαίνει ότι δε λειτουργουν τα ρανταρ; Εγώ τη μοναδική φορα που ανέβηκα ως την κορυφή πριν τρεις μηνες είδα κόσμο και ένα σήμα που έγραφε πως απαγορευεται η διέλευση . Δηλαδή αν εγω προσπαθησω να μπω μέσα στο κτιριο του ρανταρ δε θα με σταματησει κανείς ;
quote:
Το πιο τραγικό δε, το μεγαλύτερο δείγμα της ασχετοσύνης σας, είναι που γράφετε οτι η Μονή του Αγ.Παντελεήμωνα που βρίσκεται λίγο πιο κάτω απο τα ραντάρ της κορυφής, ήταν αυτή που παλιά ονόμαζαν ΝΤΑΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι να πεί κανείς...η Μονή Νταού φίλτατοι, βρίσκεται πολύ μακριά, στην πλαγιά της Μαυρηνόρας (ανάθεμα κι'αν ξέρετε που) που βλέπει πρός Ραφήνα. Τι δουλειά έχει η Νταού με τον Αγ.Παντελεήμωνα ; Αφού μας το λέει και ο κακομοίρης ο Καμπούρογλου : " Κρυμμένον μέσα στα βάθη των δρυμών και των χαραδρών μιάς ΑΦΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΛΠΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ, εμφανίζεται έξαφνα ένα πελώριον ερείπιον. Είναι η μυστηριώδης Ταώ του Καρίκη.
Λέτε οτι τα ραντάρ της κορυφής, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Ο ίδιος συγγραφεας γράφει επισης οτι η μονη ΤΑΩ είχε πολλά μετόχια και πολλες θυγατρικες μονες.
Δε μου αρέσει η παραπληροφόρηση ειδικά όταν γινεται με εμπαθεια και συγκεκριμένο σκοπό.
Στο σημειο αυτο να ΤΟΝΙΣΩ οτι καμια σχεση δεν εχω με το site αυτο ουτε γνωριζω κανενα απο τα μελη του. Κατα τη γνωμη μου είναι αψογο site αλλα αυτη είναι απλως η γνωμη μου . Δεν ειμαι ο δικηγορος τους αλλα δεν μπορω να μην απορρησω με τα παρακάτω.
quote:
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ σε αυτόν τον τόπο, παρά μόνο ΑΡΠΑΖΑΤΕ για να δώσετε όσο το δυνατόν περισσότερη τροφή στα λαίμαργα "μεταφυσικά" σας "ένστικτα" ; Σ'όλο το site σας, κατηγορείτε εκείνους που χτίζουν τις βιλάρες τους στην Πεντέλη, εκείνους που κατέφαγαν τα σπλάχνα της, εκείνους που την καίνε, εκείνους που γεμίζουν τον τόπο σκουπίδια, εκείνους που ανέλαβαν την αναστήλωση στα εκκλησάκια της Σπηλιάς κ.ο.κ. Αλήθεια, ΕΣΕΙΣ τι κάνατε για να αποτρέψετε στο απειροελάχιστο κάτι απο όλα αυτά ; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Η αντιμετώπιση σας δεν διαφέρει καθόλου απο εκείνη του κλασσικού Ελληνάρα παρατηρητή, που λέει "τσ τσ, ρε τους αλήτες, το κάψαν το βουνό" ή "κοίτα οι απολίτιστοι, πέταξαν σκουπίδια στο δάσος". Αυτή είναι η μόνη διαμαρτυρία σας στα όσα συμβαίνουν είς βάρος του Βουνού. Ξέρετε μονάχα να κρίνετε, χωρίς οι ίδιοι να έχετε κρίνει ποτέ τον εαυτό σας.
ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ "ΠΟΝΑΤΕ" ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ; ΞΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΟΤΑΝ Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ; ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΚΕΊ ΝΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΕΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΔΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΝΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΛΥΜΜΗΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ " ΠΑΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΘΕΕ ΜΟΥ Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ". ΝΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΥΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΔΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ; ΝΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ, ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ; ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ;
ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΚΑΙΝΕ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ; ΤΑ'ΧΕΤΕ ΝΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΑΥΤΑ ;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΤΕ ΘΡΟΝΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΥΣΙΩΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ "ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ" ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ...ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΡΕΥΝΑ. ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ, ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΑΝ ΒΟΥΝΟ. ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ. ΣΑΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΣΠΗΛΙΑ. Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΓΙΑ'ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΠΗΛΙΑ . Η ΣΠΗΛΙΑ ΓΙΑ'ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΕΙΡΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΑΤΕ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ΣΑΣ. ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ; ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΤΑ UFO NA ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ; ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΡΟΣΕΙΡΑ, ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΛΑΓΙΑ ΣΕ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΡΦΗ ΣΕ ΚΟΡΦΗ. ΕΔΩ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΟ, ΤΕΛΕΙΟ, ΣΤΡΩΜΜΕΝΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΗΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ, ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΟΥΝΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ;
Εγω δεν γνωρίζω τιποτα απο τα παραπάνω αλλα αναρωτιέμαι που τα γνωριζει ολα αυτα ο Davelis*** . Γιατι αν δεν τα γνωρίζει τότε λασπολογει. Όταν καιγοταν η Πεντελη εγω δουλευα στη δουλεια μου στο Γουδί . Θυμαμαι οτι καποια στιγμη ανοιξα το παράθυρο και τοτε μυρισα την καπνα. Θυμάμαι που σκεφτηκα , Θεέ μου , καίγεται η Πεντελη. Αυτο με κανει κλασικο Ελληναρα παρατηρητή ;
Υπαρχουν κι αλλα ακομα αλλά τιποτα απο τα παραπανω δεν έχει πολύ σημασία.
quote:
σαν καλά χριστιανόπαιδα που είστε, δεν ξεχνάτε να αναφερθήτε στην τρισκατάρατη Μονή Πεντέλης και στον ξεφτιλισμένο ιδρυτή της, αυτό το τσουτσέκι τον "άγιο" Τιμόθεο
quote:
Α, και το κερασάκι στην τούρτα. Η Μονή Ταώ είναι απ'όσο ξέρω η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μονή σε ολόκληρη την Ελλάδα, η οποία δεν μπόρεσε να ποτέ να στεριώσει εδώ και πολλούς αιώνες. Συνεχείς λεηλασίες και εμπρησμοί. Σαν να την κυνηγούσε μια αρχαία (;) κατάρα. Μήπως εκείνη της Ήρας άραγε, εναντίον εκείνων των εξαθλιωμένων λειτουργών του Γιαχβέ θέλησαν να βεβηλώσουν τον Ιερό Ναό Της, είς το όνομα της νέας θρησκείας ;
Ειμαι Χριστιανός και ειμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Ο Θεός στον οποίο πιστευω ονομάζεται Ιησούς Χριστός και οχι Γιαχβέ . Δεν ασχολούμαι με τα πιστεύω των άλλων παρα μόνο όταν εκείνοι μου το ζητήσουν . Και πάλι δε΄ν προσπαθώ να τους αλλάξω τα πιστευω τους . Σέβομαι και τους Μωαμεθανους και τους Ινδουιστές και τους Βουδιστές και τους Σαμανιστες και ολους τους αλλους . Σεβομαι κι αυτους που πιστεύουν στο δωδεκάθεο , την Ηρα και την Αφροδίτη όπως ο Davelis***. Δε σέβομαι όμως αυτούς που με ύπουλο τρόπο και παραποιηση κειμένων και εννοιών (παραπέμπω στα προηγούμενα μηνύματα μου - ακόμα περιμένω απάντηση) καθως και μπόλικη παραπληροφόρηση προσπαθούν να περάσουν τα υπόγεια μηνύματα τους και να επηρεάσουν ανυποψίαστους ανθρώπους. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει με το στανιό να φυτέψουμε ναό της Ηρας στην Πεντέλη . Δε φτάνει το ιερό του Πάνα ; Οι αρχαίοι Έλληνες νίκησαν τους Πέρσες στη μάχη του Μαραθώνα επειδή διέθεταν μυαλό και τσαμπουκά , όχι επειδή τους βοήθησε κανένας θεος Πάνας. Τελος δεν καταλαβαίνω γιατί πρεπει να ανέχομαι να με αποκαλεί εξαθλιωμένο πιστό του Γιαχβέ καποιος που ονομάζεται Διάβολος666 - το Νταβέλης βγαίνει από το Διαβολος -και χρησιμοποιεί το ίδιο νούμερο για υπογραφή. Όχι δε νομίζω ότι είναι σατανιστής ή τίποτα τέτοιο . Ουτε όμως πιστευω και λεξη απ οσα λεει.
Ευχαριστώ.
Τώρα ή Ποτέ
quote:
Ουτε όμως πιστευω και λεξη απ οσα λεει.
Πραγματικά, τα όσα (σιροπιασμένα) λέει δεν αξίζουνε δεκάρα.
Τα όσα πράττει όμως έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!!!
Και η διάσταση πράξεων και λόγων του είναι παθογνωμονική.
Edited by - kakao on 27/07/2003 11:08:12
Η Οστρια κάνει μερικές ενδιαφέρουσες επισημάνσεις για την πιθανότητα η Πεντέλη ν'αποτελεί τελικά μια παλλόμενη Πύλη, με αποκορύφωμα το ενδεχόμενο να συναντήσουμε τον εαυτό μας να ξεπροβάλλει από την σπηλιά και να μας κοιτά εκπληκτος...Ξέρετε, όταν συζητάμε τέτοια θέματα, οτιδήποτε φαντάζει σαν εξωπραγματικό και απίθανο, αποκτά τις πιθανότητες που δικαιούται και σίγουρα δεν μπορούμε ν'αποκλείσουμε τίποτα.
Αν και...κάτι ανάλογο τουλάχιστον εγώ δεν γνωρίζω να έχει συμβεί, παρόλα αυτά αυτού του είδους η πιθανότητα ίσως ν'ανήκει στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου όπου κάθε σελίδα αντιστοιχεί και σ'έναν πιθανολογικό κόσμο.
Βέβαια καλή μου φίλη, όποτε πάμε στην περιοχή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε είναι "ενεργή" η Πύλη κι αν το "πέρασμα" είναι ανοικτό, οπότε τις περισσότερες φορές δεν μπαινοβγαίνουμε από κάποια πύλη. Τουλάχιστον, ως το βαθμό που είμαστε σίγουροι γι αυτό.
Μια Πύλη μπορεί να αποτελεί ένα κομβικό σημείο συνάντησης χ κόσμων ή ν'αποτελεί (δυσκολότερα) το προξενείο για παράλληλους κόσμους που ταξιδεύουν αμέριμνα σε άλλα παράλληλα σύμπαντα.
Για όλα αυτά, σε κάποια μελλοντική επικοινωνία, θα σας πω την γνώμη μου. Το θέμα Πεντέλη έχει κι άλλες παράξενες όψεις, όπου αυτή τη φορά ο ανθρώπινος παράγοντας κάνει αισθητή την παρουσία του...
Μερικές παρατηρήσεις:
1) Είναι κρίμα όταν έχουμε να πούμε και ν'ακούσουμε τόσα ενδιαφέροντα και...παράδοξα για την Πεντέλη, να παρατηρούμε τόσο θυμό και οργή, τόσες παρεξηγήσεις και τέτοια γλωσσική δεινότητα.
2) Η Πεντέλη ανήκει σε όλους μας....ή μάλλον στον εαυτό της...ή μάλλον ούτε κι εκεί...ή μάλλον σε όλα αυτά μαζί.
3) Πιστοποιητικά εγκυρότητας και αφοσίωσης δίδονται σε όσους τα χρειάζονται σε...εξωδιαστατικά Γραφεία Παρακολούθησης Συνέπειας. Δικαιολογούνται απουσίες μόνο 2 ζωών ή 34 αιώνων...
4) Λέτε παρόμοια φαινόμενα αγανάκτησης, συκοφάντησης, διαμάχης και λυσσαλέας απελπισίας να οφείλονται στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της περιοχής;
5) Αναρωτιέμαι τι νόημα έχει ουσιαστικά η διένεξη πάνω σ'ένα θέμα που από την φύση του είναι ευαίσθητο και φευγαλέο και μάλιστα υποτίθεται ότι μας απασχολεί για την χαρά και την ευχαρίστηση να προσεγγίζουμε και να μετέχουμε σε Κάτι που είναι έξω και πάνω από μας. Ξέρετε, τέτοιου είδους φαινόμενα ή παραπλήσια τα έχω ξαναζήσει και είναι η αφορμή και το κυριώτερο εμπόδιο μια πιο οργανωμένης ερευνητικής προσπάθειας. Σας το λέω υπεύθυνα. Οι προσωπικές θεωρήσεις του καθενός μας είναι αναπόφευκτες και σ'ένα βαθμό σεβαστές, αλλά όχι για συγκροτημένη δουλειά (που ζητεί συνεχώς αναγνώριση) σε χώρους από την φύση τους άστατους και χαοτικούς...Χωρίς να το καταλαβαίνουν κάποιοι φίλοι εισχωρούν στα μονοπάτια του φανατισμού και της μονομανίας και τότε...το παιχνίδι τελειώνει...
Δεν μου το ζήτησε κανείς...αλλά δεν θα ασχοληθώ άλλο. Μας περιμένουν απείρως πιο συναρπαστικά μονοπάτια, όπου μάλιστα μπορούμε να έρθουμε κατάφατσα με τον εαυτό μας να μας κλείνει το μάτι κοροϊδευτικά!
Νομίζω όμως πως ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας μια εμπειρία από την περιοχή...μια αναπάντεχα παράξενη ιστορία που μέχρι σήμερα, μάταια προσπαθήσαμε με την παρέα μου να την "αξιολογήσουμε".
Τίποτα. Ολα γυρνάνε στο μηδέν...
To be continued...
ΠΑΥΛΟΣ