ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Χριστός , τι φταίει? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Χριστός , τι φταίει? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

seirios12a31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
17/07/2008, 18:14:47
Φίλε μου Seirios12, η διαφθορά και ο μασωνισμός
έχουν διαλύσει τα πάντα προετομάζοντας το δρόμο
του Αντιχρίστου που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας...
Έπρεπε να μειώσουν τον χριστιανισμό για να πετύχουν
να δείξουν τον ενοοιητή των θρησκειών. Ήδη μιλάμε για ενώσεις
εκκλησιών και όλων των βουντού, δαιμονολατρών,κλπ.
Αυτά είναι σημεία των καιρών,΄οπου ο καθένας θα κριθεί για
την επιλογή του. Ελεύθερη βούληση το λένε...
MarteΜέλος
17/07/2008, 18:42:03
Τρέχα????

Εκδηλώθηκες τελικά???

άρχισε τώρα και χώσε στην κόλαση, μασονία, βουντού, κλπ...κλπ...
είπα κι εγώ.

Σχετικά με τον αντίχριστο ναι είναι εδώ! Απόψε θα πάμε παρέα να χορέψουμε κάτω από την πανσέληνο!!!

"Θεοί μάκαρες , που σας ελάτρευε του κόσμου η πρώτη νιότη,
Κας σας υβρίζει σήμερα η γηραιά ανθρωπότης,
Αφήστε με εις την ζείδωρο πηγή να εξαγνιστώ,
Εκεί όπου η Θεϊκή Ελλάς εγνώρισε την αλήθεια."
seirios12aΜέλος
17/07/2008, 21:33:02
Φίλε τρεχα... , βλέπεις δεν έχουν όλοι όμως τις ίδιες απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν αγνοί άνθρωποι που λόγω

άγνοιας τους ακολουθούν πιστά και δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις γι' αυτό, δεν φταίνε αυτοί, απλά πιστεύω στην μεθοθευμένη

άγνοια, έτσι και είπα πριν για παρωπίδες.

quote:
Ήδη μιλάμε για ενώσεις

Παγκοσμιοποίηση βλέπεις κι εδώ. Ξέρεις καμιά φορά σκέφτομαι πως δεν χρειάζεται αντίχριστος κλπ, αυτή η νέα μορφή

παγκόσμιας ηγεσίας μου αρκεί. Οικονομική και ιδεολογική κρίση σε όλα τα μέτωπα. Υποχείρια και δούλοι τους έχουμε γίνει,

τρανό παράδειγμα και η τεχνητή ακρίβεια με την ξέφρενη πορεία του πετρελαίου. Δημιουργούν τεχνητή φτώχεια και ουσιαστικά

απ' το πουθενά και άνευ λόγου δημιουργούν κρίση σε όλο τον κόσμο.

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει

Edited by - seirios12a on 17/07/2008 21:34:03

17/07/2008, 22:28:16
τρεχα....

quote:
του Αντιχρίστου που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας...

Αυτό είναι βεβαιότητα και πηγάζει απ' τον Μάξιμο ή εικασία;;;

quote:
Έπρεπε να μειώσουν τον χριστιανισμό για να πετύχουν
να δείξουν τον ενοοιητή των θρησκειών.

Για να καταλάβω, μπορείς χωρίς φανφάρες και κηρύγματα, αυτήν τη φορά, να εξηγήσεις, τι είδους εμπόδιο θα έφερνε (και με ποιόν τρόπο) ο χριστιανισμός, για να χρειάζεται να μειωθεί;;;

quote:
Ήδη μιλάμε για ενώσεις

Ποιές εκκλησίες εννοείς;

quote:
Αυτά είναι σημεία των καιρών,΄οπου ο καθένας θα κριθεί για
την επιλογή του.

Νάτη και η εσχατολογία του χριστιανοέλληνα πλασιέ, που του τα λένε όλα στ' αυτί, οι φωτισμένοι γεροντάδες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ (μέρος πρώτον, δεύτερον, τρίτον κλπ. κλπ.).

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

17/07/2008, 23:19:09
Νομίζω ότι ξεφύγαμε εντελώς από το θέμα...........
Όπου υπάρχει ο άνθρωπος θα υπάρχουν και προβλήματα.......είναι στη φύση τους να δημιουργεί. Έχει βέβαια την ικανότητα εφόσον το επιθυμεί να αποφύγει αυτά τα προβλήματα. Όμως δεν το κάνει.
Ευτυχώς όχι όλοι! Το θέμα όμως είναι όλα τα νήματα κινούνται από αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή κάθε φορά............
Και εδώ είναι το θέμα ποιοι βρίσκονται στην κορυφή? Όποια και αν είναι αυτή.......πολιτική εξουσία ή θρησκευτική.
Υπάρχουν βέβαια και κανόνες.............και επί Σόλωνος υπήρχαν........τηρήθηκαν όμως? και ποιος είναι αυτός που θα τους επιβάλει με την καλή έννοια?

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

17/07/2008, 23:22:51
Αγαπητοί μου φίλοι, επιτέλους όπως λέει κι ο Μάρτε
δόθηκε η ευκαιρία για να γίνει κυνηγι μαγισσών, όπως κάνουν
πάντα όσοι θέλυν να περάσουν κάτι δικό τους...
Φίλοι μου αν ο Αντίχριστος είναιεδώ ή όχι, ο καιρός γαρ εγγύς
και θα το δούμε...
Εσείς πάντως (Μάρτε, Γιάπετ) βρήκατε πως να με κατηγορήσετε,
οπότε πρέπει να είσαστε και ευχαριστημένοι...Χωρίς κάτι να
κατηγορήσετε αισθανόσαστε άβολα, αφού τα υπόλοιπα δεν ξέρατε
πως να τα αντιμετωπίσετε...
Οι εκκλησίες που λέω είναι στο Παγκόσμιο Συνέδριο εκκλησιών
που συμμετέχουν και παγανιστές... Αν δεν γνωρίζετε..ας προσέχατε
εσείς τόσο ενημερωμένοι για όλα και δεν το ξέρατε;

Φίλε Seiros12, συμφωνούμε, τώρα για την παγκοσμιοποίηση,
η Γένοβα και οι άλλες διαμαρτυρίες που ΄γινονται στον κόσμο
αυτό πολεμάνε και μεχρι στιγμής, τους κυνηγάνε καλά όσους
πιστεύουν κάτι τέτοιο, φυσικά όχι γιατί κάνουν λάθος...

18/07/2008, 00:22:30
τρεχα....

quote:
Εσείς πάντως (Μάρτε, Γιάπετ) βρήκατε πως να με κατηγορήσετε,
οπότε πρέπει να είσαστε και ευχαριστημένοι...

Δεν ζει κανείς για να ασχολείται με σένα, ούτε είσαι και κύριο μέλημα κανενός, μην αυταπατάσαι.

Συνεχίζεις να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα και βέβαια δεν έχεις βάλει και κάτι δύσκολο σε κάποιον για να μη μπορεί να το αντιμετωπίσει.
Τα κηρύγματα και οι βεβαιώσεις περί αλήθειας, που καταθέτεις συνήθως, μπορεί εσύ να νομίζεις ότι έχουν περιεχόμενο, αλλά δεν είναι έτσι κι αυτό φαίνεται από την αντιμετώπισή τους, την οποία εσύ ερμηνεύεις ως κατηγορίες ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο φαντάζεσαι.

Άλλωστε, όταν κάποιος έχει να πεί κάτι σ' ένα θέμα, το λέει και δεν καταφεύγει σε "σοφιστίες" και χαρακτηρισμούς.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

18/07/2008, 08:36:58
"Άλλωστε, όταν κάποιος έχει να πεί κάτι σ' ένα θέμα, το λέει και δεν καταφεύγει σε "σοφιστίες" και χαρακτηρισμούς".....
"Για να καταλάβω, μπορείς χωρίς φανφάρες και κηρύγματα,"
"Νάτη και η εσχατολογία του χριστιανοέλληνα πλασιέ,"
Φίλε μου Γιάπετ, λίγη αυτοανάλυση θα σε βοηθούσε... Και προπάντων
διαβαζε τουλάχιστον το προηγούμενο μηνυμα σου πριν εκτεθείς...
18/07/2008, 11:10:54
Αγαπητοί μου, γιατί να μιλάμε για διπλή φύση και για αιώνια αντίθετα; Αυτοί οι διαχωρισμοί δεν είναι η αιτία όλων των προβλημάτων μας;

Ευρωπαίε μου, πρώτη αποστολική σύνοδος στα Ιεροσόλυμα. Επιστολή πρός Γαλάτες. Δεν φαίνεται ότι υπήρχε διαφωνία μεταξύ Πέτρου και Παύλου ως προς την ερμηνεία της διδασκαλίας;
Τώρα, για τον Σόλωνα και τους νόμους του, όσο εφαρμόστηκαν (πριν και μετά την τυραννία) βοήθησαν πολύ στην ανάπτυξη της Αθήνας.
Και για τις ασυμφωνίες μέσα στην Βίβλο υπάρχουν ξεχωριστά θέματα στα οποία μπορείς να τις βρεις.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

18/07/2008, 11:23:48
quote:
Ostria:
Ευρωπαίε μου, πρώτη αποστολική σύνοδος στα Ιεροσόλυμα. Επιστολή πρός Γαλάτες. Δεν φαίνεται ότι υπήρχε διαφωνία μεταξύ Πέτρου και Παύλου ως προς την ερμηνεία της διδασκαλίας;
Τώρα, για τον Σόλωνα και τους νόμους του, όσο εφαρμόστηκαν (πριν και μετά την τυραννία) βοήθησαν πολύ στην ανάπτυξη της Αθήνας.
Και για τις ασυμφωνίες μέσα στην Βίβλο υπάρχουν ξεχωριστά θέματα στα οποία μπορείς να τις βρεις.

Aγαπητή μου φίλη, άλλο ρήξη άλλο διαφωνία! Το περίεργο θα ήταν σε μία νεοσύστατη εκκλησία να μην υπήρχαν διαφωνίες!
Βλέπεις για τον Σόλωνα?.........όσο εφαρμόστηκαν........για αυτό και την κοπάνησε ο άνθρωπος..........ήξερε τι θα γινόταν την επόμενη μέρα.........αυτό όμως δε μειώνει την αξία του έργου του.........για αυτό και στο έγραψα.........ως απάντηση σε αυτό που είπες ..........

Ostria :"Πάντως η αξία μιας διδασκαλίας κρίνεται από την εφαρμοσιμότητά της. Τι να τα κάνω τα λόγια αν κανείς μας (άντε να πω το 99%) δεν μπορεί να τα εφαρμόσει;

quote:
Ostria:

H Βίβλος δεν είναι κάτι απλό! Ότι θέλεις μπορείς να το βρεις μέσα της............. είναι θέμα περισσότερο "ερμηνείας" παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της είναι αδιαμφισβήτητα Ιστορικό.
Η αξία της ωστόσο βρίσκεται κυρίως στις αναφορές της για το Θεό! εξού και το Θεόπνευστη.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

19/07/2008, 00:07:05

τρεχα....

quote:
"Άλλωστε, όταν κάποιος έχει να πεί κάτι σ' ένα θέμα, το λέει και δεν καταφεύγει σε "σοφιστίες" και χαρακτηρισμούς".....
"Για να καταλάβω, μπορείς χωρίς φανφάρες και κηρύγματα,"
"Νάτη και η εσχατολογία του χριστιανοέλληνα πλασιέ,"
Φίλε μου Γιάπετ, λίγη αυτοανάλυση θα σε βοηθούσε... Και προπάντων
διαβαζε τουλάχιστον το προηγούμενο μηνυμα σου πριν εκτεθείς...

Ένα - ένα τρεχα....:

Αυτός που δεν λέει τίποτε, γράφοντας συνεχώς, είσαι εσύ και γι' αυτό το αναφέρω και προφανώς εννοώ ότι δεν έχεις να πεις κάτι ουσιώδες, γεγονός που σε κάνει να καταφεύγεις σε ανούσιες επαναλήψεις, άσχετα σε ποιό θέμα γράφεις... ότι γράφεις, τέλος πάντων.

Το δεύτερο το έγραψα προσπαθώντας, μάταια απ' ότι αποδείχτηκε, να προλάβω το αμέσως επόμενο μήνυμά σου, που δεν αποτελεί εξαίρεση στα δνωστά σου...

Το τρίτο το γράφω επειδή πράγματι κατέφυγες σε εσχατολογία του συγκεκριμένου πλασιέ με διάφορα "σημεία των καιρών" και απειλές για "κρίσεις".

Άρα δεν είναι άστοχο τίποτε και αυτό ενισχύεται απ' το γεγονός ΟΤΙ ΓΙΑ ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕΣ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.

Αλήθεια δε διαβάζεις τα μηνύματα των άλλων;;;

Επαναλαμβάνω λοιπόν, προσπάθησε να έχεις άποψη συγκεκριμένη σε κάθε θέμα και με βάση το διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αν είναι δύσκολο, παρακολούθησε κάποιους να το κάνουν και ίσως...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ