ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

europaios230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/06/2008, 21:53:07
@europaios2

"Με το μάτι" από 2 μόνο φωτογραφίες βγάζουν οριστικά συμπεράσματα μόνο άσχετοι και τσαπατσούληδες συνηθισμένοι στην προχειρότητα(θέλω να πιστεύω ότι δεν μιλάω με τέτοιο άτομο). Οι επιστήμονες αφιερώνουν ώρες ολόκληρες στα εργαστήρια εξετάζοντας από κοντά και εξονυχιστικά όλα τα τμήματα όχι μόνο των κρανίων αλλά και όλων των διαθέσιμων οστών. Όχι με "κλεφτές ματιές" από το διαδίκτυο όπως εσύ(!)...
Λίγη σοβαρότητα και φειδώ παρακαλώ στις κρίσεις σου. Και να θυμάσαι πάντα ότι τα κρανία που σου υπέδειξα είναι μόνο ένα τμήμα που αφορά την ανθρώπινη εξέλιξη,κι όχι όλα τα διαθέσιμα ευρήματα.

@Βοανεργές 5

Όταν μάθεις να κάνεις σωστά quote έτσι ώστε να διαβάζονται εύκολα οι προτάσεις σου, θα σου απαντήσω. Μέχρι τότε μπορείς να συνεχίσεις το παιχνιδιάρικο τρολάρισμα, αλλά χωρίς εμένα παρέα.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

18/06/2008, 22:40:05
quote:

Όταν μάθεις να κάνεις σωστά quote έτσι ώστε να διαβάζονται εύκολα οι προτάσεις σου, θα σου απαντήσω. Μέχρι τότε μπορείς να συνεχίσεις το παιχνιδιάρικο τρολάρισμα, αλλά χωρίς εμένα παρέα.

...και καλά θα κάνεις...να μην απαντήσεις...

18/06/2008, 23:07:27
quote:
Βο ανεργές 5
quote:

Agnostic
Φιλική συμβουλη:μην κάνεις τον ξερόλα επί παντός επιστητού. Οι ξερόλες γενικά γίνονται αντιπαθητικοί στην κοινωνία
...εσύ που κατατάσσεις τον ευατό σου...στους ξερόλες ή τους αντιπαθητικούς...;...της κοινωνίας..

Εσύ Βο ανεργές 5 θα πρέπη ίσως να μας πης τελικά που κατατάσσεις τον εαυτό σου . Μέχρι τώρα το μόνο που κάνεις είναι να σχολιάζης τις θέσεις των άλλων , δίχως να έχης καμιά απολύτως συμετοχή στα προς συζήτηση θέματα για να εκφράσης επιτέλους και τις δικές σου απόψεις .

18/06/2008, 23:16:05

18/06/2008, 23:16:48
quote:
Agnostic:
@europaios2 "Με το μάτι" από 2 μόνο φωτογραφίες βγάζουν οριστικά συμπεράσματα μόνο άσχετοι και τσαπατσούληδες συνηθισμένοι στην προχειρότητα(θέλω να πιστεύω ότι δεν μιλάω με τέτοιο άτομο). Οι επιστήμονες αφιερώνουν ώρες ολόκληρες στα εργαστήρια εξετάζοντας από κοντά και εξονυχιστικά όλα τα τμήματα όχι μόνο των κρανίων αλλά και όλων των διαθέσιμων οστών. Όχι με "κλεφτές ματιές" από το διαδίκτυο όπως εσύ(!)...
Λίγη σοβαρότητα και φειδώ παρακαλώ στις κρίσεις σου. Και να θυμάσαι πάντα ότι τα κρανία που σου υπέδειξα είναι μόνο ένα τμήμα που αφορά την ανθρώπινη εξέλιξη,κι όχι όλα τα διαθέσιμα ευρήματα.

Kαι εγώ θέλω να πιστεύω ότι δεν εννοείς αυτά που γράφεις εκτός και εάν θές να πιάσω και εγώ τέτοια γλώσσα......
Σχολίασα ότι είδα, τι θες να σχολιάσω ότι δεν είδα? Και δεν είναι μόνο αυτά τα κρανία...... τα περισσότερα μοιάζουν με κρανία των σημερινών πιθήκων και ελάχιστα με τα ανθρώπινα. Άσε που πολλά από τα παλαιότερα φαίνονται ποιο κοντά στον άνθρωπο από τα πολύ αργότερα επιβεβαιώνοντας με.
Εάν λοιπόν η "επιστήμη τα αναγορεύει σε προανθρώπους μεγιά της με χαρά της! δε θα μου πει όμως η επιστήμη ότι αυτό που βλέπω δεν είναι αυτό αλλά άλλλο...... μην τρελαθούμε......

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

18/06/2008, 23:48:46
quote:

Edited by - europaios2 on 18/06/2008 23:50:18

19/06/2008, 02:54:09
quote:
europaios2

Σχολίασα ότι είδα, τι θες να σχολιάσω ότι δεν είδα? Και δεν είναι μόνο αυτά τα κρανία...... τα περισσότερα μοιάζουν με κρανία των σημερινών πιθήκων και ελάχιστα με τα ανθρώπινα. Άσε που πολλά από τα παλαιότερα φαίνονται ποιο κοντά στον άνθρωπο από τα πολύ αργότερα επιβεβαιώνοντας με.

Εγώ βλέπω ότι αρχικά ισχυρίστηκες ότι τα κρανία που μαρτυρούν την ανθρώπινη εξέλιξη είναι 4-5 και μόλις σου παρέθεσα καμιά 50-αριά που αντιπροσωπεύουν μόνο τα πιο διάσημα απ'αυτά(που σημαίνει ότι υπάρχουν κι άλλα) επιλεκτικά με δύο κρανία προσπάθησες να ταιριάξεις τα δεδομένα στις πεποιθήσεις σου κρίνοντας "με το μάτι". Λυπάμαι αλλά αν αυτό δεν είναι προχειρότητα και επιπόλαιος τρόπος αξιολόγησης τότε τι άλλο μπορεί να είναι? Μη το παίζεις τρελίτσα ευρωπαίε μου... Βλέπεις ότι δεν σου βγαίνει...

quote:
europaios2

Εάν λοιπόν η "επιστήμη τα αναγορεύει σε προανθρώπους μεγιά της με χαρά της! δε θα μου πει όμως η επιστήμη ότι αυτό που βλέπω δεν είναι αυτό αλλά άλλλο...... μην τρελαθούμε......

Αλίμονο αν η επιστήμη καθόταν να ασχοληθεί με το τι βλέπει ή νομίζει ότι βλέπει ο ένας και ο άλλος στα forums από μικρές εικόνες στο διαδίκτυο. Αλλοι βλέπουν την Παναγιά στα σύννεφα, άλλοι ρουκέτες και πολυβόλα στους Δελφούς και άλλοι...κρανία προγενέστερων ειδών ανθρώπων νομίζοντας ότι είναι πίθηκοι...
Ολοι έχουν δικαίωμα στη φαντασία, τι να κάνουμε...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

19/06/2008, 10:56:17
Αγαπητέ Agnostic! τι να κάνω να μη σχολιάσω αυτό που βλέπω? αλλά αυτά που δεν βλέπω?
Κάνε το εξής τύπωσε τα δύο κρανία....... και απλά ρώτα τους φίλους σου δείχνοντας τα ποιο από τα δύο νομίζουν ότι είναι ανθρώπινα το Α? ή το Β? Όταν σου απαντήσουν πες τους ότι το Α! είναι 300.000 ετών και το Β! 50.000 ετών.
Εάν δε σου απαντήσουν ότι τότε το Β! είναι πιθήκου τότε να εγείρεις τις ενστάσεις σου..........

Κρανίο Α: 300.000 ΕΤΏΝ

Κρανίο Β: 50.000 ΕΤΩΝ

Τα κρανία που έχουν βρει τα 50 που είπες είναι "ανορθόδοξα" ανθρώπινα αφού τα πιθηκοειδή με το μάτι έπονται των ανθρωπίνων με το μάτι. Πολύ καλά θα κάνουν οι επιστήμονες προκειμένου να μη γελάμε μαζί τους να αντιστρέψουν τις χρονολογίες! ούτως ή άλλως ποιος θα το ελέγξει?

19/06/2008, 11:57:23
Ρε συ europaios2, πλάκα κάνουμε τώρα? Τι νόημα έχει να ρωτήσω τους φίλους μου που είναι άσχετοι από παλαιοντολογία και από ανθρώπινη εξέλιξη για το πώς τους φαίνονται φωτογραφίες κρανίων? Κουίζ επιπέδου μεσημεριανής κουτσομπολίστικης εκπομπής θα καταντήσουμε τις επιστήμες? Αν είναι δυνατόν. Το εκάστοτε επιστημονικό εύρημα μπορεί να το αξιολογήσει σωστά μόνο ο ειδικός και όχι ο κολλητός μου, η γκόμενα του άλλου κολλητού μου, η κυρά Μαρίκα του δίπλα διαμερίσματος και ο ψιλικατζής της γειτονιάς. Σύνελθε βρε.

Οχι ότι εσύ και οι φίλοι μου δεν μπορούν να σχολιάσουν τι τους φαίνεται από μια εικόνα, αλλά η γνώμη σας παρουσιάζει θεωρητικό/στατιστικό ενδιαφέρον με μηδαμινή επιστημονική αξία.

Οσο για το αυθαίρετο συμπέρασμά σου ότι τα παλιότερα μοιάζουν περισσότερο με τα σημερινά κρανία(εντωμεταξύ δεν υπάρχουν για όλα φωτογραφίες κι αυτό επιβεβαιώνει την επιπολαιότητα στις κρίσεις σου), ενώ τα νεώτερα όχι, τότε δες κι αυτό.

Είναι από Κρο Μανιόν οι οποίοι έζησαν μεταξύ 45.000-11.000 χρόνια πριν και που είναι ουσιαστικά όμοιο με των σημερινών ανθρώπων.

Και υπάρχουν και άλλα παρόμοια από Homo Sapiens Sapiens στον οποίο ανήκει και ο Κρο Μανιόν.

http://www.physics4u.gr/articles/2005/originofhuman4.html

http://www.wsu.edu/gened/learn-modules/top_longfor/timeline/h-sapiens-sapiens/h-sapiens-sapiens-b.html

Να είσαι λοιπόν λίγο πιο συγκρατημένος πριν αποφανθείς για κάτι που δεν γνωρίζεις τόσο όσο οι ειδικοί, ούτε σε ενδιαφέρει να ψάξεις σοβαρά...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

19/06/2008, 12:37:43
Τι να πω? εάν αυτό το κρανίο
μοιάζει με το δικό σου! Να ευχηθείς να μην ψοφήσει η μαϊμού του γύφτου! θα σε βάλει στο μάτι.....
Συγνώμη εκ των προτέρων αλλά δεν άντεξα...... ελπίζω να μην παρεξηγήσεις το χιούμορ μου!

Πάντως το δικό μου μοιάζει με αυτό
Το οποίο είναι παλαιότερο κατά 300.000 περίπου χρόνια.
Τι να κάνω να μη σχολιάσω ότι βλέπω?
Κάποτε ήσαν 2 βοσκοί και προχωρούσαν με μεγάλη προσοχή μέσα στο δάσος, μήπως και εμφανιστεί ο κακός ο λύκος που έτρωγε τα πρόβατά τους και έτσι τον σκοτώσουν.
Οπότε προσεχτικά προχωρούσαν και παράλληλα κοίταζαν για ίχνη.
Την ίδια ακριβώς στιγμή ο ένας είδε το λύκο στα δεξιά του, ο άλλος είδε ίχνη του λύκου στα αριστερά του.
Φωνάζει λοιπόν ο ένας, δείχνοντας στα δεξιά του το λύκο............-Ο λύκος, ο λύκος....
Φωνάζει ο άλλος δείχνοντας στα αριστερά του τα ίχνη....- Τι λες ρε στραβέ! τα ίχνη πάνε από δώ!......και πήγε αριστερά.......
Έτσι και τώρα μου λες δεν ξέρουν οι επιστήμονες και ξέρεις εσύ?
Θα σου απαντήσω ότι δεν είμαι σχετικώς με την επιστήμη της εξέλιξης, αλλά δε θα ακολουθήσω τα χνάρια του λύκου στα αριστερά μου, όταν τον
βλέπω στα δεξιά μου. Θα στραφώ δεξιά.......εσύ πήγαινε αριστερά!

Και πάλι συγνώμη για το χιούμορ μου.