- DES VERMIS MYSTERIIS - Περιοδικά - Βιβλία
φανταστικού συγγραφέα, του Λούντιχ Πριν, που επιννόησε ο Λάβκραφτ.
Μπορεί κάποιος να μου πει πώς έχει επικρατήσει στα ελληνικά;
Mare Nostrum, Mare Orientalis
Mare Nostrum, Mare Orientalis
Ο Lovecraft εμπνεύστικε τον τίτλο αυτού του βιβλίου απο ένα τάγμα toy οποίοy το όνομα είναι παρόμοιο με Vermis (σκουλίκι).
Ο ανακατωσούρης της γειτονιας
από την ενότητα .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-. που το φιλοξένησε αρχικά.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

" Πρόκειται για μία ανθολογία ανίερων μαγικών επωδών, πιθανώς δρυιδικής προέλευσης,
πολλές από τις αιματηρές ιεροτελεστίες των Δρυιδών αποτυπώθηκαν σε περγαμηνές από
τους Ρωμαίους κατακτητές για το καλό της επιστήμης και πολλές από αυτές συγκαταλέγονται
στην λεγόμενη απαγορευμένη λογοτεχνία".

quote:
Το βιβλίο "Τα μυστήρια του Σκώληκα" ή Des Vermis Mysteries δεν μπορεί να είναι "πλασματικό", μιας που γίνεται αναφορά σε αυτό σε ένα μεσαιωνικό παλίμψηστο κώδικα που ανήκει σε ιδιωτική συλλογή ενός γερμανού συλλέκτη βιβλίων
Αυτός ο συλλέκτης είναι ο Λούνβιχ φον Πριν. Αν δεν κάνω λάθος, η "αναφορά" στο παλίμψηστο γίνεται μέσα σε κάποιο διήγημα της μυθολογίας Κθούλου, αν όχι του ίδιου του Λάβκραφτ, τότε ενός από τον κύκλο. Του Ρόμπερτ Μπλοχ, νομίζω, ή του Κλαρκ Άστον Σμιθ, αν θυμάμαι καλά αυτοί το ανέφεραν συχνά.
Wolffaced. Νομίζω οτι αυτή η συλλογή είναι μια συλλογή με μικρά διηγήματα της Μυθολογίας Κθούλου που είχε γράψει ο Κίνγκ;
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (5-4-2005) ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΟ <<ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΙΟΥΔΑ>> ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΕ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ 31 ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΑΠΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΜΑΤΘΑΙΟ , ΜΑΡΚΟ ,
ΛΟΥΚΑ , ΙΩΑΝΝΗ.
ΤΟ << ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΙΟΥΔΑ >> ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΝ 2 ΑΙΩΝΑ μχ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΝΟΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥ ΤΗΝ ΛΥΩΝ.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ.
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΚΕΝΑΣΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΘΕΙ ΣΤΑ ΚΟΠΤΙΚΑ.
ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΠΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ,ΑΓΓΛΙΚΑ , ΓΑΛΛΙΚΑ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.
ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΝΕΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Edited by - AVATARGR on 05/04/2005 17:37:08
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
---
ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΚΤΙΜΩ
ΜΑ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΥΠΕΡΑΝΩ
Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΕΣΑΣ
ΜΑ Η ΚΑΡΔΙΑ; ΤΟΝ ΜΑΝΟ...
---
ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΟΡΜΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΨΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ?????
ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ...
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Απο την άλλη μπορεί να είναι ένα απλό αιρετικό κείμενο.
PAO UBER ALLES
GATE 13
Αβαταρ...λες, φιλε μου, να εχει αμεση σχεση με το μυστικο ταγμα του Ιουδα;
γιατι αν εχει...τοτε εμεις εδω θα εχουμε "πολυ δουλεια":0
--..προς αποσυμβολισμο...εννοω..--
..αναφερθηκες στα ελληνικα + επειδη γνωριζω για την σχεση του Καζαντζακη με την αναφερομενη αδελφοτητα της θλιψης...θαρρω πως εχουμε...ενα πολυ ενδιαφερον θεμα.)
Φως Εν Σκοτει!

cprtght@tm@2005
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΑΤΜΑ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..
quote:
φιλε μου, να εχει αμεση σχεση με το μυστικο ταγμα του Ιουδα;
γιατι αν εχει...τοτε εμεις εδω θα εχουμε "πολυ δουλεια":0
--..προς αποσυμβολισμο...εννοω..--..αναφερθηκες στα ελληνικα + επειδη γνωριζω για την σχεση του Καζαντζακη με την αναφερομενη αδελφοτητα της θλιψης...θαρρω πως εχουμε...ενα πολυ ενδιαφερον θεμα.)
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.....
ΕΑΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΘΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ...
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ....
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΑΦΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΥΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΣΕ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ?????
ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑ ???
ΜΕ ΧΑΡΑ ΑΝΑΜΕΝΩ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
PAO UBER ALLES
GATE 13
ΕΞΑΡΤΆΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΦΙΛΕ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΟΤΑΝ Η ΚΟΛΑΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ Η ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ?![]()
ΦΙΛΕ AVATARGR ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΥΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ!!![]()
gh
PAO UBER ALLES
GATE 13
ΕΝΝΟΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ Η ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ?
gh
Αλλά δεν καταλαβαίνω την ουσία της ερώτησης σου!
PAO UBER ALLES
GATE 13