- Το κακοήθες μελάνωμα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Καλή σας μέρα!Εμένα πάντως οι γιορτές με μπερδεύουν ενώ θυμάμαι πολύ πιο εύκολα τα γενέθλια.
Περίεργο κόλλημα, ε;Λοιπόν, πίνουμε καφέ και γρήγορα στην δουλειά μας!
In anticipation of my resurrection...
Δεν ειναι καθολου περιεργο να θυμασαι τα γενεθλια καλυτερα απ' οτι τις γιορτες! Τα γενεθλια ειναι πιο συγκεκριμενα...και αξιοσημειωτα απο οτι οι γιορτες!
Μια "παγωμενη" καλημερα απο εμενα...

Edited by - PREDATOR on 18/12/2007 10:26:35
Έχουμε καιρό ακόμα!
Ίσως να θεωρώ τα γενέθλια πιο σημαντικά από τις ονομαστικές εορτές, αυτό είναι αλήθεια.
Για αυτό μπορεί να τα θυμάμαι περισσότερο.
Εγώ πάντως την ονομαστική μου εορτή δεν την πολυγιορτάζω. ![]()

quote:Μωρέ, έχε εσύ καλή μνήμη κι εγώ θα έχω όση υπομονή χρειαστεί!
Dying Incubus - loukritia μου, περίμενε και θα σκεφθώ κάτι να σου στείλω!
Έχουμε καιρό ακόμα!
quote:Καλά, εσύ εισαι τραγικός! Τουλάχιστον του γιου σου τα γενέθλια τα θυμάσαι;;;
elo - Εγώ πάλι ξεχνάω και τις γιορτές και τα γενέθλια φίλε D. Incubus...θα στείλω email σε όλους σας, για το πότε γιορτάζω και έχω γενέθλια για να μου το θυμίσετε ..
quote:Κι εμείς τί κάνουμε; Γι' αυτό είμαστε εδώ - να σε ζεστάνουμε
Predator - Μια "παγωμενη" καλημερα απο εμενα...

πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!
οι "δοσεις" ηρθαν μαζεμενες φαινεται

quote:Καταρχήν, πότε είναι η ονομαστική σου γιορτή;
Dying Incubus - Εγώ πάντως την ονομαστική μου εορτή δεν την πολυγιορτάζω.
Και τί εννοείς ότι δεν την πολυγιορτάζεις; Ή γιορτάζουμε ή δεν γιορτάζουμε... όχι;

Εγω απο την αλλη φιλε Incubus... δεν πολυ γιορταζω τα γενεθλια μου...παρα μονο την γιορτη μου... καθως εχω παρα πολλους (μα παρα πολλους...) συγγενεις που γιορταζουμε μαζι εκεινη την μερα... οποτε τα γενεθλια γιορταζονται πιο πολυ σε "κλειστο" οικογενειακο κυκλο

quote:
Εμένα πάντως οι γιορτές με μπερδεύουν ενώ θυμάμαι πολύ πιο εύκολα τα γενέθλια.
Περίεργο κόλλημα, ε;![]()
![]()
Σε μένα πάλη φίλε Dying_Incubus, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Και να μην τα έχω ξεχάσει, προσπαθώ με κάθε τρόπο να τα ξεχάσω!!!![]()
![]()

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

Επιτέλους διορθώθηκε ο υπολογιστής μου εύχομαι να μην μου κάνει πάλι ιστορίες, έχω βαρεθεί να τον πηγαίνω βόλτα, σε λίγο θα πληκτρολογώ (αν συνεχίσει έτσι) στην πλάτη της σκυλίτσας μου, και θα φορέσω το λουρί της στον υπολογιστή![]()
![]()
Ένα ζεστό καφεδάκι για ν' αρχίσουμε την μέρα μας, γιατί με το κρύο που έχει δεν λέει για φραπεδιά ![]()

Τι κάνετε;
Την παλεύετε με το κρύο καθόλου ή μπα;
Άντε, σύντομα υποχωρεί κι ανεβαίνει η θεμοκρασία οπότε θα ζεσταθεί και το κοκκαλάκι μας! ![]()
Αγαπητή μου loukritia, κανονικά η γιορτή μου είναι στις 23 Απριλίου εάν το Πάσχα πέσει πριν από αυτή την ημερομηνία.
Όταν το Πάσχα πέσει μετά από τις 23/4, η γιορτή μου μετακινείται στην επόμενη ημέρα από αυτό.
Αυτό μπερδεύει αρκετό κόσμο που ξέρω και με παίρνουν σε λάθος ημερομηνίες! ![]()
Όταν εννοώ ότι δεν την πολυγιορτάζω εννοώ ότι δεν έχω και την καλύτερη διάθεση για να γιορτάσω την εορτή μου.
quote:Σε μένα πάλη φίλε Dying_Incubus, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Και να μην τα έχω ξεχάσει, προσπαθώ με κάθε τρόπο να τα ξεχάσω!!!
![]()
Χαχα!
Κάθε πέρσι και καλύτερα δηλαδή; ![]()
quote:
Ε!! είπαμε, αυτό έλειπε να μην τα θυμάμαι, βλέπεις χαζομπαμπάς μέχρι κόκαλο loukritia μου…..22 Μαΐου !!!!!
Δίδυμος, ε;

quote:
Dying_Incubus - Όταν εννοώ ότι δεν την πολυγιορτάζω εννοώ ότι δεν έχω και την καλύτερη διάθεση για να γιορτάσω την εορτή μου.
Γιατί φίλε μου, μήπως είσαι Emo και δεν μας το λες…
.αλλά από την άλλη που το σκέφτομαι οι Emo είναι πιτσιρίκια…
..ΧΑ, ΧΑ το βρήκα, λόγο Πάσχα σε πιάνει μελαγχολία .![]()
Πάντως πρόσεχε, αν είσαι κρυφό Emo εδώ μέσα κυκλοφορούν πολλή Trendy![]()

Πώς είστε;
quote:Διδυμάκι το παιδί, ε; Και γαμώ τα παιδιά θα γίνει!!!
Ε!! είπαμε, αυτό έλειπε να μην τα θυμάμαι, βλέπεις χαζομπαμπάς μέχρι κόκαλο loukritia μου… ..22 Μαΐου
quote:Ρε παιδιά, επειδή έχω καιρό αυτήν την απορία, ποια η διαφορά ανάμεσα στους emo και στους trendy;
Πάντως πρόσεχε, αν είσαι κρυφό Emo εδώ μέσα κυκλοφορούν πολλή Trendy

επισκεπτομαι αυτό τον δικτυακο τοπο αρκετους μηνες , και καποιες φορες εχω συμμετασχει με μηνυματα μου.Αυτο σημαινει ότι σεβομαι (στο μετρο που σεβομαι τον εαυτό μου και τον χρόνο μου) τόσο τον χώρο όσο και τους ανθρώπους που τον διαμορφωνουν, ανεξαρτητα από τον ‘βαθμο’ συμμετοχης τους(που είναι φυσει αδυνατον να οριστει και να αξιολογηθει αντικειμενικα).
Παρακολουθωντας, υπο αυτό το πρισμα, τις διαφορες συζητησεις που ελαβαν χωρα εδώ ή εξελισσονται τουτη την στιγμη, διερωταμαι για τον ρολο που τα διαφορα θεματα συζητησης θα επρεπε να έχουν στην καθημερινοτητα του οιοδηποτε από εμας.
Με ποιον τρόπο οι διαφορες ‘γνωσεις’ μπορουν να βοηθησουν ώστε η ζωή μας να γινει αρμονικη και δημιουργική τόσο για τον καθενα προσωπικα όσο και για το κοινωνικο συνολο;
Ίσως ενας καταλληλοτερος τιτλος θα ήταν « ‘εσωτερισμος’ και καθημερινοτητα».
Αυτο ειναι χρησιμο...
στην πορεια θα φταξεις της δικες σου αληθειες ισως βρεις και τα δικα σου θεωρηματα θα τα παρουσιασεις και θα τριφτουν και θα επιρεασεις καποιου αλλους που θα σε διαβασουν
και μετα απο χρονια θα.... εχουμε ξεφυγει τελειως ![]()
![]()
![]()
και θα ειμαστε καπου μονοι μας στο αχανες διαστημα της διανοησης μας εξωφρενικα μονοι και ερημοι.... αδυνατον να γινουμε κατανοητοι απο τον κοσμο..
Αλλα δεν Γ#&$εις...
θα εχουμε γνωριστει και αυτο μετραει και θα εχουμε βρει τον εαυτο μας...
Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει
Και επειδή πολλές φορές τα ενδιαφέροντα και οι αναζητήσεις χαρακτηρίζουν και τον άνθρωπο,δηλ φανερώνουν και στοιχεία της ψυχοσύνθεσης και προσωπικότητας του,τότε υποθέτω οτι τα φιλαράκια εδώ έχουμε πολύ περισσότερα κοινά σημεία απο όσα φανταζόμαστε.
Οι κοινές αναζητήσεις μας έφεραν μαζί μεν,αλλά αυτό που μας ώθησε να πατήσουμε το κουμπί της εγγραφής ήταν,φυσικά,η ανάγκη της επικοινωνίας.
Η ανάγκη να αισθανόμαστε οτι μιλάμε με ανθρώπους που μας καταλαβαίνουν ή τουλάχιστον,να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε κάποιο χώρο όπου οι πιθανότητες να γίνουμε κατανοητοί είναι αυξημένες.
Η "συσσώρευση γνώσεων" δεν ήταν το βασικό κίνητρο...Καποιος θα μπορούσε να επωφελείται από τις γνώσεις των ανθρώπων εδώ χωρίς να συμμετέχει,χωρίς καν να είναι μέλος.Απλά διαβάζοντας.Υπάρχουν άλλωστε και τα βιβλία,οι μηχανές αναζήτησης κλπ
Γενικά πιστεύω οτι οι 'γνώσεις΄ λίγο βοηθούν στο να γίνει η ζωή μας πιό αρμονική και δημιουργική.Πολλά εξαρτώνται βέβαια και από τον άνθρωπο,το δέκτη των γνώσεων.Κάποιος μπορεί να μάθει "απ'έξω και ανακατωτά" όλη την αρχαιοελληνική γραμματεία,τη Βίβλο,και όλα τα ιερά βιβλία μαζί,και αυτό να μη τον κάνει σε τίποτα καλύτερο...κάποιος άλλος μπορεί να ακούσει τυχαία κάπου κάποιο σοφό ρητό,και αυτό να αλλάξει τη ροή ολόκληρης της ζωής του.Το ρητό ήταν η αφορμή βέβαια...η αλλαγή προετοιμαζόταν από καιρό.Ακραίες περιπτώσεις,αλλά συμβαίνουν.
Ξαναγυρνόντας όμως στο βασικό κίνητρο της συμμετοχής μας σε αυτή ή και σε άλλες κοινότητες,θα έλεγα,οτι στο βαθμό που αυτή η ανάγκη,η ανάγκη της επικοινωνίας,βρίσκει σωστή έκφραση και ικανοποιείται σε αυτό το χώρο,τότε σίγουρα αυτό βοηθάει στο να γίνει η ζωή του καθενός από εμάς πιο αρμονική,πιο δημιουργική.
Και όταν κάποιος αισθάνεται δημιουργικός και σε αρμονία με το περιβάλλον,τότε κατ'επέκταση γίνεται και πιο ωφέλιμος και χρήσιμος για το κοινωνικό σύνολο.Στο βαθμό που συμμετέχει στα κοινά βέβαια...![]()
Hey you,don't tell me there's no hope at all
Together we stand,divided we fall
Drumx13 κατ’ αρχην να σε ευχαριστησω για την απαντηση σου.
Αυτος εδώ ο χωρος, στον οποίο λες ότι ανακαλυπτει καποιος τον εαυτό του, για όλους οσους κινουνται σ’αυτόν, αποτελει τμημα της καθημερινότητας τους.Εαν μπορει να αντλει καποιος πληροφοριες για την ‘αληθεια’ του από ένα κομμάτι της καθημερινότητας του, τοτε γιατί να μην αντλει απο το συνολο αυτής(καθημερινότητας);
Ποιον εαυτό θα ανακαλυψω;Για ποιον μιλας; Το ανακαλύψω αναφέρεται σε κάτι ήδη διαμορφωμενο.Κι όμως ήμουνα κάποιος άλλος πριν δέκα ημερες.Οπως θα είμαι κάποιος άλλος αυριο.Μιλας για τον ‘ανώτερο εαυτό’; Είναι κάποιος άλλος έξω από εμένα που αλλάζω; Κι αν τον βρω; Αυτός ο ‘πραγματικός εαυτός’ θα κατοικήσει στο σωμα,τα συναισθήματα, το νου μου; Αν ναι τοτε γιατί να τον ψαξω αφου θα σημαινει το τέλος μου;Γιατί να ‘αυτοκτονησω’;
Φιλε drumx13 αναφερεσαι στην πορεία του ανθρωπου.Ναι πραγματι ο καθεις από εμας διαμορφωνει τις αληθειες του,ο ιδιος είναι οι αληθειες του.Σ’αυτές ακριβως αναφερομαι, στην στάση που θα πρεπει να εχει ο καθενας μας στην προσωπικη του ζωή.Το να μιλω για Αγαπη σε μια συζητηση και στο σπίτι μου να ειμαι μέσα στην δυσαρμονια είναι τουλαχιστον ανακολουθο.Το αν ο Αρχαγγελος Γαβριηλ είναι ο Κυριος των υγρων πως μπορεί να με βοηθησει στο να αναγνωρισω την κτητικοτητα μου που την βαφτιζω αγαπη; Το να θελω να χρησιμοποιησω τις διαφορες οντοτητες-αγγελους ενώ δεν μπορω να ελεγξω ένα δικο μου συναίσθημα δεν είναι τουλαχιστον αλλαζονια; Κι αν ακομα τα καταφερω, που είναι αδυνατον εάν δεν εχω αυτοελεγχο, με ποιον τρόπο θα κάνει καλυτερη την ουτως η αλλως συντομη ζωή μου; Θα στειλω την οντοτητα να μου μαγειρεψει; Το να κινηθω στους ψυχονοητικους κοσμους σε τι θα μου φανει χρησιμο; Θα γλιτωσω τα αεροπορικα εισητηρια; Το να αναγνωρισω ότι είναι καρμικη η σχέση μου με την κοπελα μου θα με κάνει να την αγκαλιασω με περισσοτερη τρυφεροτητα;
Αν δωσω σε καποιον απορο χρηματα μηπως θα πρεπει να μου πει ευχαριστω που ικανοποιει την ανάγκη μου για φιλανθρωπια; Ολ’αυτά τα ακαδημαικα ερωτηματα είναι την κάθε μερα σ’αυτά που γευομαστε,βλεπουμε,ακουμε,αισθανομαστε,σκεφτομαστε.Το ίδιο και οι απαντησεις.
Αν η ενασχοληση καποιου με την Γνωση τον οδηγησει σε αδυναμια κατανόησης του από τους ανθρώπους τοτε, απευχομαι να συμβει στον οποιονδηποτε….διοτι τον Μπους οι πολλοι δεν τον καταλαβαινουμε…
ΦΙΛΕ ΜΟΥ morent11 ΑΝΟΙΞΕΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΛΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΣΟΥ
quote:
Ίσως ενας καταλληλοτερος τιτλος θα ήταν « ‘εσωτερισμος’ και καθημερινοτητα».
ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΜΕ-ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ (ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ (ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ).
ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΑΣ.
ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ???
ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ?????
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ????
ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.
ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ , ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.
ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Το θέμα που άνοιξε ο morent11, γεννά προβληματισμούς, πολλοί από τους οποίους είναι ικανοί να κλονίσουν αντιλήψεις, τις οποίες θεωρούσαμε δεδομένες και δεν ασχοληθήκαμε με αυτές. Οπως η τελευταία του τοποθέτηση:
quote:
Το να κινηθω στους ψυχονοητικους κοσμους σε τι θα μου φανει χρησιμο; Θα γλιτωσω τα αεροπορικα εισητηρια; Το να αναγνωρισω ότι είναι καρμικη η σχέση μου με την κοπελα μου θα με κάνει να την αγκαλιασω με περισσοτερη τρυφεροτητα;
Αν δωσω σε καποιον απορο χρηματα μηπως θα πρεπει να μου πει ευχαριστω που ικανοποιει την ανάγκη μου για φιλανθρωπια;
Κάπου μέσα μου, προσπαθώντας να διακρίνω έστω και μια σπίθα που θα με φωτίσει να απαντήσω στα ερωτήματα αυτά, νιώθω ότι τα ίδια τα ερωτήματα εμπεριέχουν και το κλειδί της κατανόησής τους.
-Πως θα καταφέρω να βιώσω τον εσωτερισμό στην καθημερινότητα;
-Γιατί να μπω στη διαδικασία να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο; Που θα με ωφελήσει;
Νομίζω φίλοι μου, πως πρέπει να ψάξουμε καλά μέσα μας, να βρούμε αυτό το που θα μας ωφελήσει, ώστε να μπορέσουμε μετά να κάνουμε τη θεωρία πράξη στην καθημερινότητά μας. Τι θα ωφελούσε άραγε να φτιάξω ένα τέλεια κοφτερό μαχαίρι, εάν δεν υπήρχε δίπλα μου ένα ζουμερό πεπόνι για να το κόψω;
Ποιο όμως είναι το πεπόνι αυτό για τον καθένα από εμάς; Για μένα; Αυτό πασχίζουμε να μάθουμε, σε αυτό θα μας βοηθήσει το "γνώθις αυτόν", να γνωρίσουμε την πείνα μας, τη δίψα μας και αμέσως θα έρθει η συνειδητοποίηση ότι ο εκνευρισμός μας ήταν πείνα. Οπως το μωρό που κλαίει. Είναι νευρικό, και η μητέρα ξέρει ότι είναι έτσι, γιατί πεινάει.
Σε αυτή τη διαδικασία της μάθησης, μπορεί να ωφεληθούμε από τις συζητήσεις μας εδώ στο εσωτέρικα. Η γνώση του εαυτού μας, μέσα από τις λέξεις που καταθέτουμε καθημερινά στα διάφορα θέματα. Τα οποία επιλέγουμε όχι τυχαία, αλλά επειδή η θεματολογία τους εξυπηρετεί κάποιες βαθύτερες ανάγκες μας.
αυτή...που τα κατάφερε!