ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αν αγαπας την Ελλαδα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αν αγαπας την Ελλαδα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/07/2011, 12:43:43
quote:
Σε αυτό που αντιτίθεται η Εκκλησία είναι στη βούληση, όπως και σε εκείνη του Μπουτάρη, να επιβληθεί στην Εκκλησία να "διαβάζει" τους προς αποτέφρωση νεκρούς. Δηλαδή, μια μερίδα ατόμων επιθυμεί να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες στην Εκκλησία, να αλλάξει η Εκκλησία το δικό της τυπικό που βασίζεται στη μακρόχρονη παράδοσή της, επειδή κάποιοι έτσι γουστάρουν.

Ψηλέ, δεν υπάρχει καμία επιβολή προς την Εκκλησία ώστε να διαβάζει τους νεκρούς, το σώμα των οποίων έχει αποτεφρωθεί.
Το θέμα είναι ότι ενώ έχει ψηφιστεί ο νόμος για την δημιουργία αποτεφρωτηρίων από τη μεριά των δήμων, δεν έχει χτιστεί ούτε ένα εδώ και τόσα χρόνια εξαιτίας του φόβου της Εκκλησίας και των αντιδράσεων που θα προβάλλει, όπως λέει ο Sesostris.
Όταν έρθει η στιγμή εκείνη που θα φύγω από αυτόν τον κόσμο, θα επιθυμούσα οι συγγενείς μου να με αποτεφρώσουν και να ταφεί η τεφροδόχος μου στον χώρο που θα πρέπει να ταφεί, χωρίς καμία ανάμιξη της Εκκλησίας.
Ούτε να με διαβάσει κάποιος ιερέας, ούτε να γίνει χριστιανική ταφή, ούτε τίποτα.
Αυτό λοιπόν δεν αντιτίθεται σε κανένα πρακτικό της χριστιανικής θρησκείας.
Δεν καταλαβαίνω λοιπόν το λόγο που ένας άνθρωπος ο οποίος θέλει να αποτεφρωθεί μετά θάνατον και να ταφεί χωρίς κάποια ανάμιξη της Εκκλησίας, θα πρέπει να αποτεφρωθεί στην Βουλγαρία ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος κι όχι στην χώρα του.

Με την δημιουργία των αποτεφρωτηρίων δεν θα υπάρξει καμία επιβολή είτε της καύσης, είτε της ταφής.
Αυτός που έχει δηλώσει ότι θέλει να ταφεί θα θάβεται, αυτός που θέλει να αποτεφρωθεί θα αποτεφρώνεται.

Όσον αφορά το άρθρο που παρέθεσες απο το Μεταλληνό, περιέχει ορισμένα σημεία τα οποία θα πρέπει να αποσαφηνιστούν.

quote:
Η καύση συνδέεται παντού (Ελλάδα, Ανατολή και Δύση) με υποτίμηση του σώματος και θεώρησή του ως κακού και, τελικά, περιφρόνησή του.

Αυτό είναι ανακριβές δεδομένου ότι ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Δύση ούτε ειδικά στην Ανατολή η καύση έχει συνδεθεί με την υποτίμηση του σώματος και θεώρηση του ως κάτι το κακό.
Για αυτό το λόγο άλλωστε η αποτέφρωση ήταν διαδεδομένη και στην Ελλάδα, είναι και στην Δύση έως και σήμερα σε κάποια μέρη και στην Ανατολή είναι δομικό στοιχείο της θρησκευτικής φιλοσοφίας των λαών.

quote:
Πιστεύω όμως, ότι ο ισχυρότερος λόγος, για να μείνουμε στην παράδοση της ταφής οι σημερινοί Έλληνες, είναι ο πολιτιστικός. Η ταφή είναι αστασίαστο συστατικό του πολιτισμού μας. Πολιτισμός δε, είναι η πραγμάτωση χωροχρονικά της ψυχής μας. Όσοι , μέσα από βουδισμούς και ινδουισμούς ή ό,τι άλλο, οικοδόμησαν μέσα τους άλλη συνείδηση, δεν μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους στους πολλούς, διότι αυτό θα είναι όντως "φασιστική" και μη δημοκρατική στάση.

Η ψυχή θα συνεχίσει να υπάρχει είτε το σώμα αποτεφρωθεί, είτε το σώμα ταφεί.
Συμφωνώ ότι όσοι μέσω του Ινδουισμού και του Βουδισμού - κι όχι μέσω των "Ινδουισμών" και "Βουδισμών" όπως αναφέρει ειρωνικά ο Μεταλληνός - δε μπορούν να επιβάλλουν την άποψη τους στους άλλους.
Θα πρέπει όμως κι όσοι μέσω Χριστιανισμών () διαμόρφωσαν άλλη άποψη να μην την επιβάλλουν διότι κι αυτό θεωρείται φασισμός.
Υποθέτω πως σε αυτό θα συμφωνούσε - ή θα έπρεπε να συμφωνήσει - κι ο Μεταλληνός...

quote:
Η δημοκρατική συνείδηση επιβάλλει, βέβαια, να δεχθούμε την ελεύθερη επιλογή καύσεως από τους μη ελληνορθόδοξα φρονούντες και σκεπτόμενους. Όχι όμως να την επιβάλουμε και σ' όσους την αρνιούνται. Περιττό να πω, ότι είναι αδιανόητο συνειδητός ορθόδοξος έλληνας να επιλέξει την καύση.

Όντως, η δημοκρατική συνείδηση αυτό επιβάλλει, η αποδοχή όμως της ελεύθερης αυτής επιλογής δεν σημαίνει - όπως καταχρηστικά αναφέρεται - ότι θα υπάρξει κι επιβολή της σε όσους δεν θέλουν να αποτεφρωθούν.
Αυτό που θα υπάρξει είναι ελεύθερη επιλογή του κάθε υποκειμένου να αποφασίσει για το σώμα του μετά θάνατον.
Δεν ξέρω εάν είναι αδιανόητο για κάποιο συνειδητό ορθόδοξο Έλληνα να επιλέξει την αποτέφρωση, είναι όμως πολύ πιθανό για έναν συνειδητό Έλληνα να την επιλέξει.
Εξάλλου, ορθόδοξος κι Έλληνας δεν είναι ούτε συνώνυμα ούτε αλληλένδετες έννοιες.

quote:
Θα έλεγα, μάλιστα, και ο ευρύτερα χριστιανός. Όσοι ζητούν την επιβολή ( ιδού η δημοκρατικότητά τους) της καύσεως, εις βάρος της εθνικής μας παραδόσεως ανήκουν στους "εκτός", που όμως θέλουν να νομοθετούν ...δημοκρατικότατα και για τους "εντός".

Καλά...
Εγώ πάλι θα έλεγα ότι είναι πολύ βολικό για την Εκκλησία να μην γίνεται η αποτέφρωση στην Ελλάδα.
Είναι πολύ προσοδοφόρες κι οι κηδείες κι οι δεήσεις και τα μνημόσυνα κι οι ταφές κι οι εκταφές κλπ κλπ...

In anticipation of my resurrection...

20/07/2011, 12:51:36
quote:
Eγώ δεν βλέπω ΕΡΤ, κι όμως την πληρώνω. Ούτε και το πηγάδι του πατέρα μου βλέπει ΕΡΤ, κι όμως και εκείνο πληρώνει. Τουλάχιστον έτσι ήταν, λείπω αρκετά χρόνια και δεν ξέρω αν ακόμη είναι έτσι, αν συνεχίζουν δηλαδή και τα πηγάδια να πληρώνουν ΕΡΤ.

Έχει λογαριασμούς της ΔΕΗ στο Λουξεμβούργο; Εμείς εδώ κανονικά την πληρώνουμε την ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ...

quote:
Ο Sesostris δεν τα λέει καλά τα πράγματα.
Η επίσημη θέση της Εκκλησίας δεν είναι αυτή.

Σε αυτό που αντιτίθεται η Εκκλησία είναι στη βούληση, όπως και σε εκείνη του Μπουτάρη, να επιβληθεί στην Εκκλησία να "διαβάζει" τους προς αποτέφρωση νεκρούς. Δηλαδή, μια μερίδα ατόμων επιθυμεί να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες στην Εκκλησία, να αλλάξει η Εκκλησία το δικό της τυπικό που βασίζεται στη μακρόχρονη παράδοσή της, επειδή κάποιοι έτσι γουστάρουν.

Αν ήταν έτσι θα είχε κατασκευαστεί αποτεφρωτήριο για τους ΜΗ Χριστιανούς ή εν πάσει περιπτώσει για όλους όσοι δε γουστάρουν. (Το όσοι είναι σωστό και όχι το όσους γιατί είναι υποκείμενο, by the way)

Επομένως, τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λες εσύ.

quote:
Όταν κάποιος επιλέγει, όπως είπε και ο Sesostris να διαβεί ένα δρόμο διαφορετικό από εκείνο της Εκκλησίας, τότε θα πρέπει να έχει το θάρρος να τον διαβεί έως το τέλος

Δεν μπορεί...Αφού δεν υπάρχει κρεματόριο...

20/07/2011, 14:02:34
Αν και με καλύπτει ο DI σε πολλά σημεία μπαίνω στη διαδικασία να σχολιάσω και εγώ το άρθρο του δόκτορος (ή πατρός ή καθηγητού ή κυρίου) Μεταληνού.

quote:
Η καύση συνδέεται παντού (Ελλάδα, Ανατολή και Δύση) με υποτίμηση του σώματος και θεώρησή του ως κακού και, τελικά, περιφρόνησή του.

ΠΑΝΤΟΥ λέει αλλά μετά λέει ο ΙΔΙΟΣ

quote:
Όσοι , μέσα από βουδισμούς και ινδουισμούς ή ό,τι άλλο, οικοδόμησαν μέσα τους άλλη συνείδηση, δεν μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους στους πολλούς, διότι αυτό θα είναι όντως "φασιστική" και μη δημοκρατική στάση.

Εδώ φαίνεται μια μικρή αντίφαση γιατί μάλλον γνωρίζει ότι σε αυτές τις θρησκείες εφαρμόζεται η καύση των νεκρών. Πληροφοριακά, αυτοί πιστεύουν ότι σημασία έχει η ψυχή που είναι αθάνατη (χμ...θυμίζει κάτι;) και ότι με την καύση επιστρέφουν "γρήγορα" τα βασικά στοιχεία του σώματος στη φύση. Χημικά να πούμε ότι αυτό είναι σωστό γιατί και στις δύο περιπτώσεις η χημική αντίδραση είναι ΟΞΕΙΔΩΣΗ δηλαδή αντίδραση με το οξυγόνο, με μόνη διαφορά την ταχύτητα.

Καλά για την ειρωνεία ελπίζω ότι ΜΑΛΛΟΝ ειρωνεύεται κάτι δήθεν μοντέρνους που αλλάζουν θρησκεία όπως οι ηθοποιοί του Χόλυγουντ, και όχι θρησκείες με εκατομμύρια πιστούς. Σε αντίθετη περίπτωση, ντροπή...

quote:
Χριστιανικά το σώμα γίνεται "ναός" του Θεού, θεώνεται κατά χάριν μαζί με την ψυχή ("το συναμφότερον") και συνδοξάζεται. Γι' αυτό ο Χριστός ετάφη και έκτοτε όλοι οι Χριστιανοί, Άγιοι και μη, από τον Πρόδρομο και τον Στέφανο ως σήμερα. Μέσω της ταφής σώθηκαν τα άφθαρτα και ακέραια λείψανα των Αγίων (ως οι άγιοι Σπυρίδων, Γεράσιμος, Διονύσιος κ.λ.π.), φανερώσεις της θεώσεως. Η Νεκρώσιμος Ακολουθία, από τα σημαντικότερα κείμενα της παγκοσμίου φιλολογίας, αναπτύσσει θεολογικά τη φυσική λύση του ανθρωπίνου σώματος, όπως φυσική (χάριτι Θεού) είναι και η σύστασή του από το "μη Είναι" στο "Είναι" (από την ανυπαρξία στην ύπαρξη).

Χριστιανικά η αστασίαστη επί 20 αιώνες ταφή (μιλώ για την Ορθοδοξία) είναι, παρά τις δηλώσεις των μοντεριζόντων θεολόγων, "δόγμα" (διδασκαλία) πίστεως. Ανήκει δε, στα κατά τον Μ. Βασίλειο "άγραφα" της πίστεως, όπως το σημείον του σταυρού, η στροφή των ναών κατ΄ανατολάς, η τριπλή κατάδυση και ανάδυση στο Βάπτισμα κ.π.α., που δεν διετυπώθησαν γραπτώς ποτέ και εν τούτοις είναι μόνιμη και απαρασάλευτη ομολογία του Ορθοδόξου Σώματος, έχουν δε "την αυτήν ισχύν προς την ευσέβειαν". Το ίδιο και η ταφή. Κανείς θεολόγος, όσο "σπουδαίος" και αν φαίνεται, δεν μπορεί να γίνει κανόνας πίστεως, παρά μόνο η πράξη των Αγίων μας, όπως ο Μ. Βασίλειος.

Δεκτόν, ο άνθρωπος θεολόγος είναι και ξέρει...

quote:
Πιστεύω όμως, ότι ο ισχυρότερος λόγος, για να μείνουμε στην παράδοση της ταφής οι σημερινοί Έλληνες, είναι ο πολιτιστικός. Η ταφή είναι αστασίαστο συστατικό του πολιτισμού μας. Πολιτισμός δε, είναι η πραγμάτωση χωροχρονικά της ψυχής μας.

Απαράδεκτον. Επιστημονικό ατόπημα του δόκτορος (ή πατρός ή καθηγητού ή κυρίου). Δε δικαιούται να ομιλεί ένας θεολόγος για πολιτισμικά, ιστορικά και λοιπά θέματα που δεν άπτονται της επιστημονικής του ιδιότητας. Στέκομαι σε αυτό διότι υπογράφει ως καθηγητής. Αν υπέγραφε ως απλός άνθρωπος ή Έλληνας ή ιερέας δε θα με ενοχλούσε αλλά όταν επικαλείσαι το γεγονός ότι είσαι κάτοχος phd τα γραπτά σου οφείλουν να κριθούν ΠΟΛΥ σοβαρά και εσύ να λες ΜΟΝΟ αυτά που σου επιτρέπει η επιστημονική σου ιδιότητα.

Όπως δεν επιτρέπεις στον ΩΡΥΛΑ να σε ξεγεννήσει έτσι δεν πρέπει να αφήνεις τον δόκτορα θεολογίας να σου κάνει μάθημα λαογραφίας και ιστορίας. Όπως λέμε ότι ο Dr Dawkins (επίσης κάτοχος διδακτορικού διπλώματος) δεν έχει την επιστημονική ιδιότητα να διαγιγνώσκει delusion γιατί δεν είναι ψυχολόγος ή ψυχίατρος (ακόμα και αν συμφωνούμε ή αν έχει αντικειμενικά δίκιο), έτσι λέμε ότι ο Δρ Μεταληνός δε δικαιούται να ομιλεί περί αυτών. Αν ποτέ πάρει με το καλό το διδακτορικό λαογραφίας ή αντίστοιχο τότε να μας κάνει μάθημα περί πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων

Περιττό να υπογραμμίσω ότι διαφωνώ κάθετα και με τον ορισμό του πολιτισμού και με τη σύνδεση ταφής με την πολιτισμική ταυτότητα

quote:
Θα έλεγα μάλιστα, ότι αυτό ισχύει όχι μόνο με την ταφή των νεκρών μας, που συνδέθηκε με τόσες πρακτικές και έθιμα του λαού μας (καρδιά του πολιτισμού μας βάπτιση, γάμος, κηδεία-υπαρξιακά γεγονότα της ζωής), αλλά και με φαινομενικά ασήμαντα στοιχεία, όπως λ.χ. το σουβλάκι, το κοκορέτσι, η ρετσίνα κ.τ.ο.

Τώρα κάνει πλάκα ή γράφει στα σοβαρά; Το κοκορέτσι είναι ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ασήμαντο στοιχείο του πολιτισμού;Δηλαδή, αν είναι στο φαίνεσθαι ασήμαντο στο είναι τι είναι; Σημαντικό; ΕΛΕΟΣ!!!!

quote:
Οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας θέλουν ένα - ένα να μας καταργήσουν (π.χ το κοκορέτσι), για να τρώμε γερμανικά "χάμπουργκερ" και να πίνουμε ζεστή μπύρα Βαυαρίας. Αυτό, όσο και αν φαίνεται αστείο, αποκαλύπτει τη μόνιμη πρόεση κάποιων δικών μας, 2-3 αιώνες τώρα, να μεταστούμε ("εκ -στάση") σε άλλη ιστορική σάρκα, διότι ντρεπόμεθα για τη δική μας πολιτισμική σάρκα. Να γίνουμε κάτι άλλο. Και ξέρουν πολύ καλά ότι "βγάλε- βάλε", δεν θα μείνει τίποτε, πνευματικό ή βιοτικό, που να κρατεί την ελληνική μας ταυτότητα. Αυτό είναι το υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα και μέ την επιβολή τυχόν της καύσεως. Πορεία προς την πολιτική μας αποσύνθεση.

Αστήρικτη κινδυνολογία. Δεν το περίμενα αυτό από κάτοχο διδακτορικής διατριβής.

Πρώτα πρώτα, οι Γερμανοί είναι γνήσια τέκνα και φορείς του ΔΥΤΙΚΟΥ πολιτισμού. Ξέρετε κύριε ( δόκτορα, πάτερ, καθηγητά) ποιοι ΓΕΝΝΗΣΑΝ το δυτικό πολιτισμό;;;; Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω,οι Αρχαίοι Έλληνες. Το να ενστερνίζεσαι το δυτικό πολιτισμό (για την ακρίβεια τη σύγχρονη εκδοχή του) σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αποσύνθεση. Από τη δικιά μου τη ματιά, μάλλον ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, ΑΝΑΚΑΜΨΗ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και ΕΠΑΝΟΔΟΣ εμπορεί να θεωρηθεί.

Δεύτερον, η άποψη ότι ο ελληνικός πολιτισμός μπορεί να κινδυνέψει από οτιδήποτε είναι το λιγότερο ανιστόρητη. Είναι δυνατόν να συμβεί κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν 400 χρόνια τουρκοκρατίας μέσα σε μόλις 33 χρόνια συμπόρευσης με άλλα κράτη; Πλάκα μας κάνουν;

Τρίτο, σημείο: αυτή η τεχνική της ψευδούς διχοτόμησης και της δημιουργίας "κακού" λύκου μου φαίνεται ΠΟΛΥ ανέντιμη για κάποιον τόσο μορφωμένο. Μπορείτε επιτέλους πάτερ (ή δόκτορ ή κύριε ή καθηγητά) να αναγνωρίσετε το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ΔΕΝ είναι για το τρελάδικο με ελευθερίες και επιλογές που θέλουν κάτι άλλο από εσάς; Που δεν είναι θύματα της προπαγάνδας, ούτε τους επιβάλλεται κάτι έξωθεν. Τι ανόησιες είναι αυτές με τους Γερμανούς με τα χάμπουργκερ που κυνηγάνε αυτούς που θέλουν να κάψουν αντί να θάψουν αυτούς που τρώνε κοκορέτσι;;;;;

quote:
Ο μεγάλος λαογράφος μας, καθηγητής Δημ. Λουκάτος, έχει δηλώσει: " Δεν έχουν ίσως τα λείψανα των νεκρών την ανάγκη μας, εμείς όμως την έχουμε πολύ. Το κάψιμο θα ήταν ένας πλήρης αφανισμός μιας ζωντανής συνέχειας και μιας επικοινωνίας, πού τη θέλουμε>>!

Αυτήν την άποψη τη δέχομαι. Πρώτον, γιατί διατυπώνεται από αρμόδιο επιστήμονα (σε αντίθεση με το δόκτορα,κύριο, πατέρα,καθηγητή κτλκτλ) και δεύτερον γιατί συμφωνώ.

Υπάρχει όμως ένα σκοτεινό σημείο, η ίδια "επικοινωνία"(κάργα λανθασμένη χρήση του όρου, πομπός χωρίς δέκτη =επικοινωνία μηδέν αλλά το αντιπαρέρχομαι) δεν είναι εφικτή με την τέφρα του ατόμου; Δηλαδή επικοινωνώ με θαμμένα οστά όχι με τέφρα;

Βέβαια, εδώ φαίνεται και η υποκρισία. Δε νοιαζόμαστε για του νεκρούς (ακόμα και αν έχουν δηλώσει κάτι συγκεκριμένα) αλλά για εμάς. ΕΓΩΙΣΜΟΣ δηλαδή.

quote:
Αν, λοιπόν, γνωρίζουμε τι σημαίνει πολιτική ταυτότητα και έχουμε τη διάθεση να τη σώσουμε, θα ενισχύσουμε κινήσεις, όπως οι ακόλουθες: δημιουργία νέων νεκροταφείων (κοιμητηρίων) εκτός των κατοικημένων περιοχών - μεταφορά των νεκρών μας στις επαρχίες μας, στη γενέτειρα γη.

Μάλιστα... Η λύση στο πρόβλημα της έλλειψης επικοινωνίας είναι η εξής: ΠΛΗΡΗΣ διακοπή της επικοινωνίας. Δηλαδή εγώ που κατοικώ στην Αθήνα θα έπρεπε να κάνω κανά 200 χμ ταξιδάκι για να επισκεφτώ τον τάφο της μητέρας μου αν τη θάβανε στη γενέτειρα της. Η αλλιώς κάπου στη βοιωτία... ΩΡΑΙΕΣ ιδέες!!!

quote:
Το οικονομικό επιχείρημα αποδεικνύεται σαθρό, αφού η καύση απαιτεί τεράστια έξοδα (ήδη υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις σ' αυτό

Πόσα ακριβώς είναι η διαφορά και ΑΠΟ ποιον; Γιατί έχω την εντύπωση ότι αναφέρεται στο ΚΡΑΤΟΣ και όχι στον ΠΟΛΙΤΗ ο οποίος άνετα πληρώνει μπόλικα για έξοδα ταφής+φέρετρο (δε μιλάω συνολικά με τον καφέ της παρηγοριάς αυτό το θεωρώ κοινό έξοδο). ΩΡΑΙΕΣ ιδέες. Έτσι λύνουμε τα προβήματα του κράτους, μετακυλύουμε το κόστος στον πολίτη. Δε φτιάχνουμε παιδεία;Πλήρωνε φροντιστήρια βλάκα Έλληνα. Δε φτιάχνουμε κρεματόρια; Πλήρωνε βλάκα Έλληνα...

quote:
Να παύσει το εμπόριο ταφών από τους Δήμους. Δεν μπορεί μέσα σε μια ευνοούμενη χώρα άλλοι να διαθέτουν τεράστιους τάφους, διότι είναι πλούσιοι, και οι φτωχοί να καιγόμαστε (...και πεθαμένοι).

Η πρώτη σωστή κουβέντα...

quote:
Η δημοκρατική συνείδηση επιβάλλει, βέβαια, να δεχθούμε την ελεύθερη επιλογή καύσεως από τους μη ελληνορθόδοξα φρονούντες και σκεπτόμενους. Όχι όμως να την επιβάλουμε και σ' όσους την αρνιούνται. Περιττό να πω, ότι είναι αδιανόητο συνειδητός ορθόδοξος έλληνας να επιλέξει την καύση.

Σωστότατο... Άρα να κατασκευαστεί κρεματόριο;;;

Να σημειώσω ότι αν το "καθηγήτης πανεπιστημίου"δεν είναι του ίδιου του κυρίου-πατρός-καθηγητού-δόκτωρος αλλά φυτεμένο από το διαχειριστή του σάιτ, δηλαδή ο άνθρωπος απλώς εκφράζει μια άποψη ως απλός Έλληνας είναι διαφορετική περίπτωση. Αν υπογράφει ως διδάκτωρ, επιμένω στο να κρίνει αυστηρότατα αυτά που διαβάζω.

Edited by - IndustrialAngel on 20/07/2011 14:07:25

20/07/2011, 14:15:03
quote:
Ας αφήσουμε δε τους κινδύνους μολύνσεως από τα κρεματόρια, για τους οποίους έχουν γραφεί πολλά στο Εξωτερικό.

Και ιατρικές γνώσεις... Ένα διδακτορικό θεολογίας έχει πάρει ο άνθρωπος και μόνο μελέτη επιδημιολογίας δεν έχει κάνει ακόμα...

20/07/2011, 14:19:48
Ψηλός

quote:
...συνειδητός ορθόδοξος έλληνας...

Προσωπικά μου έκανε εντύπωση η παραπάνω φράση.

Όπως, σωστά, επεσήμανε ο Dying_Incubus "Εξάλλου, ορθόδοξος κι Έλληνας δεν είναι ούτε συνώνυμα ούτε αλληλένδετες έννοιες."

Θα προσέθετα ότι είναι ακριβώς, αντίθετες έννοιες και οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσης αυτών των όρων (Ελληνισμός-χριστιανική ορθοδοξία) γίνεται με πονηρούς σκοπούς, προς όφελος της ορθοδοξίας.

Επίσης ο Μεταλληνός, κινούμενος μέσα στο παραμύθι της θρησκείας του, συνδέει το σώμα με την ψυχή, κάτι που, για μένα, δεν έχει καμμία βάση και γίνεται, απλά, για να διατηρήσει το εμπόριο οστών, καρών και άλλων μελών του σώματος που, μαζί με την οικονομική εκμετάλλευση του "τελετουργικού" της ταφής, αποφέρουν έσοδα στο παπαδαριό.

Είναι τόσο απλά τα πράγματα....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

20/07/2011, 18:43:32
quote:
Ψηλός
Η επίσημη Εκκλησία δεν απαγορεύει σε κανέναν να επιλέξει αν θέλει αποτέφρωση η ενταφιασμό

Την καταπολεμά όμως παρασκηνιακά .
quote:
Ψηλός
Ο Sesostris δεν τα λέει καλά τα πράγματα.

Εσύ Ψηλέ δεν τα λες καλά και τα διαστρεβλώνεις .
quote:
Ψηλός
Σε αυτό που αντιτίθεται η Εκκλησία είναι στη βούληση, όπως και σε εκείνη του Μπουτάρη, να επιβληθεί στην Εκκλησία να "διαβάζει" τους προς αποτέφρωση νεκρούς.

Πρώτον Ψηλέ ο Μπουτάρης δεν ζήτησε κάτι τέτοιο , και δεύτερον ποιος σου είπε Ψηλέ ότι εγώ φερ’ ειπείν θέλω έναν τράγο πάνω από το κεφάλι μου , να με αποκαλεί «ανάξιο δούλο» και να με στέλνη «στους κόλπους του Αβραάμ» , κι εγώ πεθαμένος άνθρωπος να μη μπορώ ν’ αντιδράσω και να τον στείλω στον διάολο .
Άλλωστε αν υπάρχει κάποιος , που δεν το νομίζω , που θέλει ντε και καλά να διαβαστή , υπάρχουν και άλλοι τρόποι . Πρώτον αν έχει λεφτά , ρίχνουν οι δικοί του ένα διχίλιαρο στην απόξω του δεσπότη και του κάνει κατ’ οικονομίαν , (οικονομισιά ) όπως έγινε με την Κάλας , αρχιερατική εξόδιο ακολουθία . Δεύτερον φωνάζουν έναν «Ουνίτη» ορθόδοξο παπά να τον διαβάση , και γελάει και το παρδαλό κατσίκι .
quote:
Ψηλός
Όταν κάποιος επιλέγει, όπως είπε και ο Sesostris να διαβεί ένα δρόμο διαφορετικό από εκείνο της Εκκλησίας, τότε θα πρέπει να έχει το θάρρος να τον διαβεί έως το τέλος.

Αρκεί να τον αφήση ήσυχο το παπαδαριό και να μη παρεμβαίνει στα της πολιτείας .
quote:
Ψηλός
Όσον αφορά για το τι πληρώνεις και το τι απολαμβάνεις, άστο καλύτερα Sesostris, γιατί αν έκαναν ένα γκάλοπ για το αν π.χ. μόνο οι Έλληνες θα έπρεπε να πληρώνουν στην Ελλάδα και για την Ελλάδα, σε διαβεβαιώ πως δεν θα υπήρχε κανείς που θα δήλωνε Έλληνας.

Εσύ ούτως ή άλλως δεν πληρώνεις για την Ελλάδα , οπότε μη κρίνης εξ ιδίων τα αλλότρια .
quote:
Ψηλός
Εγώ δεν βλέπω ΕΡΤ, κι όμως την πληρώνω.

Δεν ήξερα ότι με το τιμολόγιο του ηλεκτρικού στο Βέλγιο , πληρώνεις και ΕΡΤ .
quote:
Ψηλός
Ούτε και το πηγάδι του πατέρα μου βλέπει ΕΡΤ, κι όμως και εκείνο πληρώνει.

Μη προσπαθής Ψηλέ να δικαιολογήσης ένα κακώς κείμενο με κάποιο άλλο . Επειδή δηλαδή το πηγάδι του πατέρα σου πληρώνει ΕΡΤ , θα πρέπη εγώ και ο κάθε μη χριστιανός , να πληρώνω τον παπά της ενορίας μου για κάτι που δεν μου προσφέρει , όταν σε μια εποχή περικοπών η μισθοδοσία των κληρικών στοιχίζει στους Έλληνες φορολογούμενους , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία , περί τα 200.000.000 € ετησίως .
Όσο γι’ αυτά που γράφει ο Μεταλληνός , ισχύουν για τους χριστιανούς στους οποίους απευθύνεται , και όχι για τους υπόλοιπους . Ας μας αφήσει λοιπόν ήσυχους ο Μεταλληνός , και ο κάθε Μεταλληνός που φιλοδοξεί να μας καθίση στο σβέρκο και ας ασχοληθούν με τα του οίκου τους .

*

20/07/2011, 19:05:04
Sesostris:
quote:
Ως «άθρησκος» όπως έχω κατ’ επανάληψη δηλώσει στο forum , σέβομαι το δικαίωμα των άλλων να πιστεύουν σε όποια θρησκεία νομίζουν ότι τους αντιπροσωπεύει , αρκεί να μην επεμβαίνουν και να προσπαθούν να ελέγξουν και να συκοφαντήσουν τις δικές μου επιλογές, μονοπωλώντας την πατρίδα μου και αμφισβητώντας ακόμα και τον πατριωτισμό μου .

Γιαπέτ:

quote:
Θα προσέθετα ότι είναι ακριβώς, αντίθετες έννοιες και οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσης αυτών των όρων (Ελληνισμός-χριστιανική ορθοδοξία) γίνεται με πονηρούς σκοπούς, προς όφελος της ορθοδοξίας.

...

20/07/2011, 19:06:45
Δε ξέρω τι λες εσύ Sesostris, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι κάποιοι εδώ μέσα αλλού το πάνε...
20/07/2011, 20:25:45
quote:
Πρώτον αν έχει λεφτά , ρίχνουν οι δικοί του ένα διχίλιαρο στην απόξω του δεσπότη και του κάνει κατ’ οικονομίαν , (οικονομισιά ) όπως έγινε με την Κάλας , αρχιερατική εξόδιο ακολουθία

Τζάμπα τζάμπα!!! 2000 μόνο;;; Καλά ρε δε ντρέπονται λιγάκι;Και οι μεν και οι δε. Στην Αφρική τα παιδάκια πεινάνε και εδώ δίνουνε (και παίρνουνε) διχίλιαρα για να κάνουν τι στο νεκρό;;; Ματαιοδοξίες και κομπίνες των ζωντανών. Ντροπή...

Δε λέω να γίνουμε ασεβείς με τους νεκρούς αλλά αυτά είναι υπερβολές

quote:
Δεύτερον φωνάζουν έναν «Ουνίτη» ορθόδοξο παπά να τον διαβάση , και γελάει και το παρδαλό κατσίκι .

Μου θυμίζει ένα ανέκδοτο με έναν που ήθελε να κηδέψει το σκύλο του, που καταλήγει "Πόσα δίνεις; Γιατί δε μου είπες από την αρχή ότι ο σκύλος είναι καθολικός;"

21/07/2011, 00:49:26
Ο Χριστιανισμός πάντα ήταν αντίθετος με την καύση των νεκρών, ακόμα και στην Π. διαθήκη η καύση θεωρείται ως εἰδωλολατρική συνήθεια ή τιμωρία για εγκληματικές πράξεις ή ακόμα ως ατίμωση.
Τώρα το κατά πόσο είναι Ελληνική πολιτισμική παράδοση η ταφή, αρκεί να διαβάσουμε τα έπη του Ομήρου και διάφορες άλλες αναφορές που υπάρχουν από άλλους αρχαίους συγγραφείς για να δούμε το πώς η καύση των νεκρών ήταν μια συνηθισμένη νεκρική τελετουργία και βέβαια καμία σχέση δε έχει με αυτό που γράφεται από το κείμενο του Μεταλληνού που παρέθεσε ο Ψηλός…. «Η καύση συνδέεται παντού (Ελλάδα, Ανατολή και Δύση) με υποτίμηση του σώματος και θεώρησή του ως κακού και, τελικά, περιφρόνησή του. »…

Επίσης είναι απόλυτα λογικό (κατά την δική μου άποψη) η Ορθ. Εκκλησία να εναντιώνεται κατά της καύσης νεκρών, γιατί η μασά που πέφτει από όλους αυτούς τους «επιχειρηματίες» ρασοφόρους θα χαθεί και δυστυχώς θα περάσει σε άλλα αρπακτικά που θα βρουν τρόπο να συνεχίσει αυτό το εμπόριο…

01/05/2008, 00:47:08
Ενας πολύ όμορφος λόγος να περάσετε στο Linux ειναι ο παρακάτω :

http://img297.imageshack.us/img297/5570/esotth1.png

υγ.επιλέξτε ubuntu ή mintlinux (προσωπική άποψη)

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ

Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 01/05/2008 00:51:30

MarteΜέλος
01/05/2008, 01:03:21
Χεχε. Το κάνει και το Leopard μου! (imac)

"Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον Ήλιο Θεό με του αγέρα το νέκταρ μεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό"

01/05/2008, 14:20:35
quote:
...(imac)

ετσι είναι αυτά τα πράγματα, διότι mac και linux ουσιαστικά είναι ξαδέρφια! ενώ τα windows(φτου)...

από την μία unix και απο την άλλη "παράθυρα"...
πιάσε το αυγό και κούρευτο δηλαδή....

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
06/05/2008, 04:43:48
quote:

Ενας πολύ όμορφος λόγος να περάσετε στο Linux ειναι ο παρακάτω :

Πράγματι, η εικόνα αυτή αντιπροσωπεύει με πολύ παραστατικό τρόπο την έννοια 'σπίτι μας'...