- ΑΘΕΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Καπου εχασα ενα ' ρε
μηπως το ειδες;You've got to fight for your right to fight
Τελικά , η χαμηλή βλάστηση δεν κρύβει πίσω της μεγάλα αναστήματα Geo-ma-geo .... πρόσεξε κεί στα χαμηλά μην χάσεις και το άλλο...αλλοτινές μου εποχές , αλλοτινοί μου χρόνοι...
![]()
![]()
![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Ένας αμόρφωτος βοσκός και ένας μορφωμένος -πρώην- βοσκός φίλε μου , ποιά διαφορά έχουν...???ΣΗΜ:"Συμφωνώ με πολλά απ'οσα λές και μου αρέσει η ανθρώπινη πλευρά σου...ωστόσο σε πολλά διαφωνούμε.."
Μείνε μέσα στο παιχνίδι...Edited by - Εαρινός on 27/10/2010 21:48:42
ειναι σημαντικο να μορφωθουν καποιοι βοσκοι αλλα εγω δεν θελω Ολους τους βοσκους μορφωμενους γιατι μετα τα προβατα θα λιμοκτονησουν..
η φυση και η ζωη μεσα στη φυση ειναι εξισου καλο σχολειο απο την απαιτητικη εκπαιδευση σε μια πολη...
ωραιο πραγμα η προοδος αλλα ας μεινουν και καποιοι να υπηρετουν τη φυση γιατι θα πεινασουμε και δεν ξερουμε και τι παρενεργειες θα εχει η χρηση μεταλλαγμενων σε βαθος μεγαλου χρονου...
ομως δεν ειναι μονο θεμα παραγωγικης κατανομης, ειναι και θεμα οτι οντως η φυση ειναι ενα σχολειο...
quote:quote:
Ένας αμόρφωτος βοσκός και ένας μορφωμένος -πρώην- βοσκός φίλε μου , ποιά διαφορά έχουν...???ΣΗΜ:"Συμφωνώ με πολλά απ'οσα λές και μου αρέσει η ανθρώπινη πλευρά σου...ωστόσο σε πολλά διαφωνούμε.."
Μείνε μέσα στο παιχνίδι...Edited by - Εαρινός on 27/10/2010 21:48:42
ειναι σημαντικο να μορφωθουν καποιοι βοσκοι αλλα εγω δεν θελω Ολους τους βοσκους μορφωμενους γιατι μετα τα προβατα θα λιμοκτονησουν..
η φυση και η ζωη μεσα στη φυση ειναι εξισου καλο σχολειο απο την απαιτητικη εκπαιδευση σε μια πολη...
ωραιο πραγμα η προοδος αλλα ας μεινουν και καποιοι να υπηρετουν τη φυση γιατι θα πεινασουμε και δεν ξερουμε και τι παρενεργειες θα εχει η χρηση μεταλλαγμενων σε βαθος μεγαλου χρονου...
ομως δεν ειναι μονο θεμα παραγωγικης κατανομης, ειναι και θεμα οτι οντως η φυση ειναι ενα σχολειο...
Θα συμφωνήσω μαζί σου επι των "βασικών αρχών" , μα δεν μου απάντησες τελικά Αριστοτέλη...ποιά η διαφορά τους???

quote:
Ειδικά αυτόν τον τελευταίο,Γιάπετ μου,έπρεπε να τον πρωτοαναφέρετε...Το έχετε σπουδάσει το πράγμα....
Και μην μου πεις, οτι δεν ειναι ....θρησκεία;...
Και βέβαια είναι θρησκεία.
Εδώ κοτζάμ "δημιουργός του σύμπαντος" κατέβηκε στη Γη για νε τον μάθει πώς το κάνουνε σωστά, όπως λένε τα "ιερά" σας βιβλία.
Πατέρας σας είναι κι αυτός και κρατάτε την παράδοση....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
Ο μορφωμένος όμως κτηνοτρόφος,αγρότης
εξασκεί πιό σωστά το επάγγελμά του,και κυρίως
με σεβασμό πρός την Φύση!
Εκτός και άν εσύ την μόρφωση την συνδέεις με την
αστική ζωή,οπότε ναι μεν έχεις δίκιο εκφράζοντας
αυτή την άποψη,αλλά όχι απαραίτητα και
πως είναι σωστή!!!
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:
Θα συμφωνήσω μαζί σου επι των "βασικών αρχών" , μα δεν μου απάντησες τελικά Αριστοτέλη...ποιά η διαφορά τους???
ο μορφωμενος κερδισε σε γνωσεις, ο αμορφωτος εχει περισσοτερη εμπειρια...
θα συμφωνησω βεβαια οτι ο μορφωμενος ειναι σε καλυτερη μοιρα, με μια προυποθεση, να μη χρησιμοποιησει τις γνωσεις του σε βαρος της φυσης..
quote:
δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι ο μορφωμενος θα σεβαστει περισσοτερο τη φυση...
αντιθετως μπορει να χρησιμοποιησει τοξικα φυτοφαρμακα και ζιζανιοκτονα και ορμονες στην τροφη των ζωων...
quote:quote:
ο μορφωμενος κερδισε σε γνωσεις, ο αμορφωτος εχει περισσοτερη εμπειρια...θα συμφωνησω βεβαια οτι ο μορφωμενος ειναι σε καλυτερη μοιρα, με μια προυποθεση, να μη χρησιμοποιησει τις γνωσεις του σε βαρος της φυσης..
quote:
δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι ο μορφωμενος θα σεβαστει περισσοτερο τη φυση...αντιθετως μπορει να χρησιμοποιησει τοξικα φυτοφαρμακα και ζιζανιοκτονα και ορμονες στην τροφη των ζωων...
Ο ένας φίλε μου χρησιμοποιεί πολύ το συναίσθημά του και την "εξασκημένη αρμονία του" με την φύση...ο άλλος χρησιμοποιεί τόσο αυτό που προ-ανέφερα αλλα και τις γνώσεις του...
Το αποτέλεσμα απο αυτό το "πάντρεμα" τις περισσότερες φορές έχει πολύ όμορφα αποτελέσματα...αυτή είναι η άποψή μου!!!

το οτι οι πρωτογονοι παροτι αμορφωτοι μπορει να κατεχουν ενα ειδος ιερου δεσιματος με τη φυση που ειναι περα απο τα λογια και που εμεις το εχουμε ξεχασει αναδειχθηκε πολυ ωραια στην ταινια Αβαταρ...
το ιδιο πραγμα συμβαινει με καποιους οταν κατερχονται στα βαθη του εαυτου τους, αποκαθιστουν μια επαφη με το εσωτερο ειναι τους αλλα για να γινει αυτο πρεπει να ξεχασουν εκεινες τις στιγμες τον νοητικο προγραμματισμο τους...
εγω οραματιζομαι μια μορφη εκπαιδευσης που θα ενθαρρυνει και τους δυο τροπους αυτους της γνωσης, και τον αναλυτικο και τον βιωματικο-συμπαθητικο...
αλλα για να γινει αυτο θα πρεπει σαν ανθρωποτητα να ξεπερασουμε τον αγωνα για "το χρημα και μια ανετη ζωη"...
πως σου ήρθε για τέτοια γήινα, σε ένα Θεό;...Πουθενά, δεν αναφέρεται,
ότι προτεινε πουθενά τον αυνανισμό....Και μάλιστα, τον Αυνάν, τον τιμώρησε, γιατί δεν άφησε έγκυο τη γυναίκα του αδελφού του,όχι για
την ασχολία πολλών, με την χειροπρακτική....
Ξέρεις τι λεω...
quote:
Και μάλιστα, τον Αυνάν, τον τιμώρησε
Μήπως τον τιμώρησε γιατί δεν το έκανε καλά; ![]()
![]()

macedon