ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σολωμονικη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Σολωμονικη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

panpam41 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
18/12/2013, 13:02:55
quote:

Εγώ βρίσκω το επιχείρημα μια χαρά.

Στα γεγονότα που περιγράφουν τα παραδείγματα που κατέθεσες,έγκειται το πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας.Ενώ ο άνθρωπος γνωρίζει πως κάποια πράγματα είναι λάθος και στο τέλος πολλές φορές ολέθρια,εντούτοις δεν σταματά τις κακές του συνήθειες και στοχεύει μόνο στο πως θα περιορίσει τις επιπτώσεις ή πως θα τις κάνει λιγότερο αισθητές.

Με την παραπάνω σου δήλωση,είναι σα να λες ότι ο άνθρωπος που φοροδιαφεύγει ή που συκοφαντεί ή που πατά επί πτωμάτων κ.λ.π. για μια καλύτερη θέση στην εργασία του ή για μια πιο εύκολη ζωή,στην πραγματικότητα πράττει με φυσικό τρόπο.

Εγώ νομίζω πως αυτό είναι ανώμαλο,δηλαδή αφύσικο ή τουλάχιστον αν είναι φυσικό,δεν είναι αξιόπρακτο.

Ο Ηρακλάρας,όταν του παρουσιάσθηκαν κάποτε δυο κυρίες μπροστά του,επέλεξε τον δύσκολο δρόμο,τον γεμάτο κόπους,όχι τον εύκολο και γρήγορο.Αλλά τι να πούμε γι'αυτόν?Έγινε ο Ηρακλάρας. :p

Νομίζω ότι βλέποντάς το με εξωπραγματικό ιδεαλισμό χάνουμε την απτή πραγματικότητα (εκτός κι αν εννοείς ότι εσύ δεν παίρνεις ασπιρίνες για πονοκέφαλο και περπατάς 1χχ χιλιόμετρα όταν ταξιδεύεις - αν όμως όχι μη τα αποπροσωποποιούμε με γενικεύσεις περί "σύγχρονης κονωνίας" - άσε που η προσπάθεια των ανθρώπων για λύσεις που διευκολύνουν τη ζωή δεν έχει τίποτα σύγχρονο - πρόοδο το λένε και πάντα το επεδίωκαν από την εποχή του λίθου - γιατί να μάθεις να διαβάζεις; μάθε να θυμάσαι! λέγανε οι συντηρητικοί όταν επινοήθηκε η γραφή...)

18/12/2013, 13:04:54
quote:

...
Εγώ νομίζω πως αυτό είναι ανώμαλο,δηλαδή αφύσικο ή τουλάχιστον αν είναι φυσικό,δεν είναι αξιόπρακτο....
Όντως κάτι μπορεί να είναι φυσικό (πχ "φοροδιαφυγή" / κλοπή κτλ) αλλά να μην είναι αξιόπρακτο. Εδώ όμως το επι΄χείρημα πρέπει να αλλάξει και να καθορίσει το γιατί δεν είναι (στην περίπτωσή μας)

ΚΥΩΝΜέλος
18/12/2013, 15:12:56
Αγαπητέ φίλε/φίλη panpam

Προσπαθώ να κάνω όλα αυτά που δεν θα μου προκαλέσουν πονοκέφαλο και δόξα τον Θεό,δεν με πιάνει σχεδόν ποτέ,αλλά ακόμη και όταν με πιάνει δεν παίρνω.Αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη επίσης προτιμώ τα ποδαράκια μου.

Δεν μίλησα για τα παραδείγματα που έθεσες ακριβώς,διότι στις περισσότερες περιπτώσεις η μετριασμένη χρήση μας δίνει την λύση.
Απλά πήγα τον συλλογισμό ένα βήμα παρακάτω.Στην περίπτωση της φοροδιαφυγής ή της κλοπής ή της χρήσης αθέμιτων μέσων κ.λ.π. υπάρχει άραγε μετριασμένη χρήση??

Θα έλεγα,μετά βεβαιότητος σχεδόν,όχι.Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να θεωρούνται αξιόπρακτες για τον απλούστατο λόγο ότι είναι άδικες.

Ο Πλάτωνας κάπου μας λέει,πως η αδικία είναι νόσος της ψυχής και καμία νόσος της ψυχής δεν είναι ωφέλιμη.Αφού δεν είναι ωφέλιμη είναι κακή και κάθε κακία είναι βλαβερή γι'αυτόν που την έχει.Η αδικία με όλα αυτά που σφετερίζεται αδικεί ακόμα και την φύση,την φυσική ροή των πραγμάτων.Για το λόγο αυτό είναι καταστρεπτική και για την κοινωνία της πόλης.Επομένως είναι και αντίθετη στην φύση των ανθρώπων,διότι οι άνθρωποι είναι φύσει κοινωνικοί.

Edited by - ΚΥΩΝ on 18/12/2013 15:14:16

Lock_SmithΜέλος
18/12/2013, 16:16:19
Καλημέρα,

quote:
Αυτό δεν είναι καλό επιχείρημα. Είναι σα να λες αφού θέλεις να ανέβεις γιατί παίρνεις το ασανσέρ και δεν πας με τις σκάλες; Είναι στη φύση - το νερό ο αέρας αναζητάν το δρόμο της μικρότερης αντίστασης. Έτσι όταν έχουμε πονοκέφαλο (πχ γιατί παραήπιαμε) δεν κόβουμε το ποτό, παίρνουμε ασπιρίνη! Όταν θέλουμε να πάμε 100 χλμ μακριά δεν περπατάμε κι ας βγαίνει το βάδισμα φτηνότερα. Είναι λοιπόν εντός του "φυσικού" τρόπου το να "κόβουμε" δρόμο με τεχνικές, τεχνολογία κτλ. και το να τα θέλουμε όλα εύκολα, γρήγορα, δωρεάν και χτές (αν γίνεται παρακαλώ!)

Δεν μιλάω με επιχειρήματα φίλε μου, απλά υπογραμίζω το αυτοννόητο, η ασπιρίνη που λες για τον πονοκέφαλο ή τα ασανσέρ για να ανέβεις εύκολα, είναι φυσικό εγκόσμιο προϊόν που απολαμβάνουμε απο την φυσική προσωπική εργασία κάποιου/κάποιων επιστημόνων.

Άλλο αυτό και ΑΛΛΟ το απόκοσμο ΚΑΙ ΑΛΛΟ η προσωπική αλλαζονεία του κάθε ανθρώπου που χρισημοποιεί τα μέσα για τον σκοπό του.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

18/12/2013, 16:21:57
quote:

....

Άλλο αυτό και ΑΛΛΟ το απόκοσμο ΚΑΙ ΑΛΛΟ η προσωπική αλλαζονεία του κάθε ανθρώπου που χρισημοποιεί τα μέσα για τον σκοπό του....

Αναρρωτιέμαι. Σύμφωνοι για την αλαζονία. Αλλά το σημερινό απόκοσμο είναι ίσως το αυριανό 'επιστημονικό' ή έστω φυσικό κάτω από ορισμένη λογική.

Lock_SmithΜέλος
18/12/2013, 17:41:27
quote:
Αναρρωτιέμαι. Σύμφωνοι για την αλαζονία. Αλλά το σημερινό απόκοσμο είναι ίσως το αυριανό 'επιστημονικό' ή έστω φυσικό κάτω από ορισμένη λογική.

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ φίλε μου, μήπως αυτό που δεν "βλέπουμε" είναι κάποιο είδος άγνωστης ύλης που υπάρχει σε μια παράλληλη διάσταση.

Νομίζω πως είναι πολύ νωρίς για την ανθρωπότητα να ανακαλύψει κάτι τέτοιο, ειδικά όταν σε αυτή τη διάσταση υπάρχουν όντα ορατά τα οποία πεθαίνουν επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε μισό ποτήρι λασπόνερο.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

19/12/2013, 10:47:35
quote:
...Νομίζω πως είναι πολύ νωρίς για την ανθρωπότητα να ανακαλύψει κάτι τέτοιο, ειδικά όταν σε αυτή τη διάσταση υπάρχουν όντα ορατά τα οποία πεθαίνουν επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε μισό ποτήρι λασπόνερο....
ή μήπως είναι πολύ αργά; Μήπως τα "αόρατα όντα" παίζουν κάποιο ρόλο στην απουσία πρόσβασης στο λασπόνερο; (ή ακόμα και στην ανάγκη για λασπόνερο;)

Lock_SmithΜέλος
20/12/2013, 18:26:02
Ίσσως, δεν ξέρω σε τι βαθμό επηρεάζουν το μυαλό των ανθρώπων.
Βασικά είναι μοιρολατρικό και υπεκφυγικό να λέμε οτι κάποιο αόρατο πλάσμα επηρεάζει με βουντού τη συμπεριφορά μας.

Σίγουρα η νοοτροπία του καλού ή του κακού υπάρχει μέσα σε κάθε κεφάλι, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ οτι η απόφαση ενός αντάρτη του "απελευθερωτικού" τάδε στρατού της Αφρικής, να βιάσει/σκοτώσει μια κοπελίτσα που πήγε στο πηγάδι να γεμίσει νερό, προέρχεται απο ένα άλλο Ον, αυτά είναι δικαιολογίες ανθρώπων που ζητάνε αφορμές για να κάνουν τον προσωπικό τους πόλεμο και να φορτώσουν τις αμαρτίες τους στον τάδε Θεό ή Δαίμονα.

Αυτά για την ώρα, πάω σε πελάτη τώρα (και μου φάνηκε κάπως μεθυσμένος στο τηλέφωνο).

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

20/12/2013, 19:08:17
quote:
panpam
ή μήπως είναι πολύ αργά; Μήπως τα "αόρατα όντα" παίζουν κάποιο ρόλο στην απουσία πρόσβασης στο λασπόνερο;
Ιδού τα αόρατα όντα που φταίνε:

Μη με ρωτήσεις πού,
είναι αόρατα.

20/12/2013, 19:21:28
Καλά ρε Πύρινε. Εσύ έτσι όπως το πας, θα μας πεις οτι το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνες και για το χάλι μας. Είπαμε. Μεταφυσικό forum, αλλά εσύ το παραξήλωσες...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

23/12/2013, 20:59:04
Μάλλον ο Πύρινος εννοεί τους κλακαδόρους και τους αφισοκολλητές, ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης, πράγμα που έχει νόημα, αποτελούν γνήσιους εκφραστές της στερεοποιημένης εκτοπλασματικής βλακείας του Νεοέλληνα

14/10/2004, 20:33:59
quote:

quote:
Αν πχ αυτός ο βοηθός κάθεται πίσω από την κοπέλα πουσχεδιάζει "κρυφά"

Δεν υπήρχε κανένας βοηθός.

quote:
ήταν προετοιμασμένος για να βλαστήσει

Το 'χει κάνει κάποιος άλλος; Αν είναι έτσι, θα πρέπει να είναι πολύ εύκολο.

quote:
μήπως έχουν κρυμένο πάνω τους έναν μαγνήτη, η κάτι άλλο που μπορεί να επηρεάσει την πυξίδα.

Δεν υπήρχαν "βοηθοί".

quote:
Για το λύγισμα των κουταλιών και την λειτουργία των ρολογιών, καλό θα ήταν ο Χαρδα να δεχόταν να έρθει κάποιος ταχυδαχτυλουργός στο στούντιο να δούμε αν θα είχαμε παρόμοια αποτελέσματα.

Δεν ήταν ανάγκη να δεχτεί ο Χαρδαβέλλας ή ο Γκέλλερ.

Είναι απλό: ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΣ;

quote:
...αλλά με την παρουσία ενός ανθρώπου που υποτίθεται ότι έχει κάποιες άγνωστες δυνάμεις, σε μία σοβαρότατη πολιτική συνάντηση κορυφής στην οποία πάρθηκαν πολύ σημαντικές αποφάσεις για την παγκόσμια ειρήνη.

Μπορεί να μην είναι και τόσο "άγνωστες".

Πώς γνωρίζεις σίγουρα ότι δεν υπήρχαν βοηθοί;
Για τον σπόρο δεν το έχω ξανακούσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το έχει κάνει και κάποιος άλλος ή να το δοκιμάσει κάποιος με την ίδια επιτυχία.
Ενας από τους καθηγητές που ήταν στην τελευταία εκπομπή, είπε ότι ήρθε σε επαφή με έναν ταχυδακτυλουργό (είπε και το όνομα του αλλά δεν το θυμάμαι) που ισχυρίζεται ότι μπορεί να επαναλάβει με επιτυχία όλα τα πειράματα και ζήτησε από τον Χαρδα να τον καλέσει σε κάποια επόμενη εκπομπή. Ο Χαρδα αρνήθηκε και μάλιστα αντιδρώντας έντονα.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να το επιβάλλει σε κανέναν, αλλά αυτή η άρνηση (καθώς και του Geller) σε βάζει σε σκέψεις.
Οσο γι αυτές τις δυνάμεις, είναι ακόμα άγνωστες εφ όσον δεν έχουν πιστοποιηθεί επιστημονικά. Ακόμα κι αν είναι γνωστές σ' ένα μικρό κύκλο ανθρώπων, ας πούμε μέσα στην CIA και την KGB, οι πολιτικοί (αλλά και οι περισσότεροι στρατιωτικοί) μάλλον δεν έχουν ιδέα.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

kynikosΜέλος
14/10/2004, 21:11:28
Χαίρετε

Το οτι ο Geller είνσι "ελαφρύς", δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανεις. Εδώ στην Ιγγλατἐρα τον βλέπουμε, όχι σε "παράξενες" εκπομπές, αλλά σε ρεάλιτυ σόου τύπου "bigbrother", να κυλιέται με μισοξεβράκωτες πιτσιρίκες στη ζούγκλα! Δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής - στην τελευταία εκπομπή που έκανε, ήταν από τους πρώτους που πέταξαν έξω. Νομίζω οτι γενικά το κοινό τον βλέπει λίγο σαν εκνευριστικό σπασικλάκι...

Εν τούτις δεν νομίζω να βλάπτει το ανοικτό μυαλλό, τουλάχιστον μέχρι να αποδειχθεί ως απατεώνας. Όπως λέει και ο φίλος endorama, πολλά είχαν συμβεί που δεν εξηγιούνται εύκολα, ιδίως με τα ρολόγια. Προσωπικά δεν θα με ξάφνιαζε αν ο Geller είχε περισσότερες "δυνάμεις" κάποια εποχή, αν και τώρα είναι μάλλον σε παρακμή (για να βγαίνει και στην Ελληνική TV, πιά...)

Συμφωνώ ως επι το πλείστον με τις θέσεις που εξέφρασε ο Mercury.

Φίλε Junk95, υπάρχει "μέθοδος" και υπάρχουν "σπυράκια". Τα δύο δεν συμβαδίζουν. Ή έχεις μέθοδο, ή βγάζεις σπυράκια. Γενικώς οι "επιστήμονες" που βγάζουν σπυράκια, το κάνουν μάλλον όταν ξεχνούν, η αμελούν την μέθοδο.

Όση σαβούρα και μπουρδολογία μπορεί να υπάρχει εκ μέρους των εύπιστων, δεν νομίζω οτι μπορούμε να "κατηγορήσουμε" όλους τους επιστήμονες για ανοιχτομυαλία. Προσωπικά ξέρω αρκετούς κλειστόμυαλους, ισάξιους των φανατικών του esoterica.gr!

Αντίστοιχα, υπήρχαν πάντα και οι ανοιχτόμυαλοι, από τον Νεύτωνα μέχρι τους πιο σύγχρονους φυσικούς. Αυτή η "εσωτερική" τους πλευρά, δεν προβάλεται συχνά, γιατί θεωρείται "καπως"...

Προσωπικά πιστεύω ένας καλός μέσος όρος δεν θα ήταν κακή ιδέα. Ίσως χρειάζεται μιά ΕΠΕΚΤΑΣΗ της μεθόδου, για να μπορούν να εκτιμηθούν ποιοτικές αξίες.

Εννοείται οτι δεν λές στον σαμάνο «Έλα στο εργαστήριο μου να σε μετρήσω», γιατί με το δίκιο του θα σε χε...
Μέ το ίδιο μέτρο θα μπορούσε να σού πεί και αυτός, «Πάρε λίγο από αυτό το ιερό χόρτο, και μετά εξήγησε μου για την Σχετικότητα!»

Το ζητούμενο είναι ένας τρόπος εκτίμησης του Υποκειμενικού, με την εσωτερική έννοια. Δεν ξέρω αν αυτό ποτέ θα επιτευχθει επιστημονικά, αν, δηλαδή, κάπου θα συγλίνουν οι τομείς. Μπορεί και όχι.

Κ.

==============================

ΥΓ. Ξέρει κανείς αν μπορώ να λάβω Χαρδαβέλα στην Αγγλία, είτε από δορυφόρο, είτε από κάποιο cable; Αισθάνομαι οτι χάνω γέλιο....

15/10/2004, 01:47:02
quote:
Πώς γνωρίζεις σίγουρα ότι δεν υπήρχαν βοηθοί;

Αγαπητή Ostria, κατ' αρχήν, το 'ψαξα όσο μπορούσα. Λόγω δουλειάς, έχω ανάλογες προσβάσεις.
Αλλά δεν μπορώ να γράψω λεπτομέρειες.
Όποιος ενδιαφέρεται και μπορεί, το ψάχνει κι από μόνος του...

Σκέψου και το άλλο όμως:

Πόσοι άνθρωποι θα χρειαζόταν να "πληρωθούν" για να παίξουν το ρόλο τους και να μη μιλήσουν...
Ασύμφορο!!!

quote:
Για τον σπόρο δεν το έχω ξανακούσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το έχει κάνει και κάποιος άλλος ή να το δοκιμάσει κάποιος με την ίδια επιτυχία.

Εγώ δεν έγραψα ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει.

Απλά μέχρι να συμβεί αυτό και μέχρι κάποιος να βγει και να πει: "Ε, ψιτ παιδιά, να! Κι εγώ το κάνω και δεν είναι θέμα ικανοτήτων", δε νομίζω ότι μπορούμε ν' αμφισβητούμε το γεγονός σα γεγονός.

Το 'χω ξαναγράψει: ο Κόππερφιλντ θεωρείται ο μεγαλύτερος ταχυδακτυλουργός και κερδίζει εκατομμύρια, γιατί είναι φοβερός showman (αν δεν τον έχετε δει, χάνετε...)

Αν ήθελε ο Geller απλά να κερδίζει λεφτά, μπορούσε να κάνει το ίδιο, δεν ήταν ανάγκη να πουλάει "φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες" και να 'χει τον κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Και ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι όλοι οι ταχυδακτυλουργοί Κόππερφιλντ...

quote:
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να το επιβάλλει σε κανέναν, αλλά αυτή η άρνηση (καθώς και του Geller) σε βάζει σε σκέψεις.

Είτε δέχονται, είτε αρνιούνται, εμένα το ίδιο μου κάνει.

Το ζήτημα είναι: υπάρχει άλλος που να μπορεί να κάνει τα ίδια;
Και αν ναι, με ποιό τρόπο; Με τρυκ ή πώς;

quote:
Ακόμα κι αν είναι γνωστές σ' ένα μικρό κύκλο ανθρώπων, ας πούμε μέσα στην CIA και την KGB, οι πολιτικοί (αλλά και οι περισσότεροι στρατιωτικοί) μάλλον δεν έχουν ιδέα.

Ε, τώρα γι' αυτό νομίζω ότι δεν μπορούμε να είμαστε και σίγουροι...

quote:
ΥΓ. Ξέρει κανείς αν μπορώ να λάβω Χαρδαβέλα στην Αγγλία, είτε από δορυφόρο, είτε από κάποιο cable; Αισθάνομαι οτι χάνω γέλιο....

Αγαπητέ kynikos, μπορείς να παρακολουθείς όλο το πρόγραμμα του ALTER από το Διαδίκτυο και την επίσημη ιστοσελίδα: Alter Channel.

Έχει ειδικό παράθυρο σε real time!

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

junk95Μέλος
15/10/2004, 16:41:43
quote:

και ειναι αμφιβολο ατομο επειδη υπαρχουν πολλοι που τον κατηγορουν για διαφορα και οχι επειδη αποκαλυφθηκε η απατη

Κάνεις λάθος. Ο Γκέλερ είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση το James Randi που τον κατηγορούσε για απατεώνα. Στο δικαστήριο έχασε και καταδικάστηκε να πληρώσει αν θυμάμαι καλά γύρω στα 0.25M$ αποζημίωση. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη ότι είναι απατεώνας, τότε αναρωτιέμαι πότε αποδυκνείεται τέλος πάντων ότι κάποιος είναι απατεώνας. Παρεμπιπτόντως δεν έχει πληρώσει τίποτα.

quote:

και απατεωνας να ειναι ο ανθρωπος πρεπει να παραδεχτουμε οτι ειναι ο καλυτερος

Γιατί; Επειδή ο Χάρδας και οι συνεργάτες του δεν έδειξαν ούτε ένα από τα στοιχεία εναντίον του; Επειδή δε μας ενημέρωσαν ότι στο εξωτερικό θεωρείται γραφικός ήδη εδώ και 15 χρόνια; Επειδή δε μας πρόσφεραν καμία εναλλακτική εξήγηση για το πώς τα πετυχαίνει;
Επειδή του επέτρεψαν να βάλει τις κάμερες όπως αυτός ήθελε για να φαίνεται αυτό που ήθελε εκείνος;
Επειδή δε μας είπαν ότι ο τύπος που έκοψε το τσιγάρο είχε πάει 2 ώρες πριν στο στούντιο; Επειδή μας παρουσίασαν ακόμα και τη φωτογράφιση Kirlian σαν υπερφυσικό φαινόμενο;

Όχι. Ο Γκέλερ είναι μ-ε-τ-ρ-ι-ό-τ-α-τ-ο-ς. Οι μεγάλοι απατεώνες είναι οι "αντικειμενικοί και ανοιχτόμυαλοι δημοσιγράφοι" που τον έφεραν.

Αγαπητή Zadok:
1) Ποιο κόλπο;
2) Αυτό που λες για τον Κόπερφηλντ: ο Κόπερφηλντ είναι 100 φορές καλύτερος. Έχει κάνει του κόσμου τα κόλπα. Ο Γκέλερ 30 χρόνια τώρα μόνο κουτάλια, ζωγραφιές και ρολόγια. Άντε και αυτό με το σπόρο. Γκουγκλίζεις για spoon bending και το 90% των αποτελεσμάτων είναι σχετικά με το Γκέλερ.
Εννοείται ότι αν ο Γκέλερ με τόσο φθηνό ρεπερτόριο ήθελε να γίνει εκατομμυριούχος θα έπρεπε να πουλήσει κάτι διαφορετικό.

junk95Μέλος
15/10/2004, 16:43:40
quote:

Φίλε Junk95, υπάρχει "μέθοδος" και υπάρχουν "σπυράκια". Τα δύο δεν συμβαδίζουν. Ή έχεις μέθοδο, ή βγάζεις σπυράκια. Γενικώς οι "επιστήμονες" που βγάζουν σπυράκια, το κάνουν μάλλον όταν ξεχνούν, η αμελούν την μέθοδο.

Δε νομίζω.

ALOSΜέλος
15/10/2004, 17:19:58
E! junk95 μπορείς να μας αφήσεις ένα link που να απαντάει στην
απλούστατη εμπειρία του endorama,
quote:

προσωπικα δεν πιστευω στον γκελερ ομως την νυχτα της εκπομπης βρισκομουνα στο σπιτι ενος φιλου μου ο οποιος δεν εβγαλε κουταλια στην φορα ομως ενα χαλασμενο ρολογακι το οποιο ειχε σταματησει να δουλευει απο την αυγη του χρονου

το αφησε πανω στην τηλεοραση και δουλεψε

του MelOD...
quote:

Εβλεπα το live με την κοπέλα μου και είχαμε σκοπό να δοκιμάσουμε τα κουταλοπίρουνά μας. Την δοκιμή με κουτάλι έκανε πρώτη η κοπέλα μου και μέσα σε 15" μπροστά στα μάτια μου το κουτάλι λύγισε!!! Η ταραχή μας ήταν έντονη και δοκίμασε να το ξανακάνει. Το αποτέλεσμα ήταν τρία κουτάλια λυγισμένα.

και της Ελληνίδας ?
quote:

Στην πρώτη εκπομπή έβαλα ένα ρολόι που είχε αδειάσει η μπαταρία εδώ και κάτι μήνες . Το ρολόι ακόμα δουλεύει .
Στην δεύτερη έβαλα ότι χαλασμένα ρολόγια βρήκα , δούλεψε πάλι ένα . Μέχρι εδώ εντάξει , πες ότι έτυχε . Τι γίνεται όμως όταν το κουταλάκι λειώνει σαν βούτυρο στο χέρι σου και το λυγίζεις στα δύο ... απίστευτο !

και προσθέτω και εγώ την εμπειρία μου το 1999 οπου έκανα το σχετικό
ανάλογο πειραματάκι του σκίτσου επιτυχώς με μια φίλη μου βρίσκοντας
την μορφή μιας κιθάρας

Τί τρύκ είναι αυτά απο εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά που τα κάνει
ο κάθε RANDI;

endoramaΜέλος
15/10/2004, 17:47:11
quote:
Επειδή μας παρουσίασαν ακόμα και τη φωτογράφιση Kirlian σαν υπερφυσικό φαινόμενο;
το σχημα της αυρα δεν ηταν και οτι πιο φυσικο.

οσο για το δικαστηριο δεν ξερω για πιο λογο ακριβως εγινε η μηνυση
μπορει να εγινε για συκοφαντικη δυσφημηση για καποιο συγκεκριμενο θεμα αλλα να μην καταφερε να αποδειξει οτι ο αλλος τον δυσφημουσε

αν βρεις λεπτομερειες για αυτη την δικη καλο θα ηταν να μας δωσεις ενα link

επισης αν πας στο δικαστηριο και πεις οτι φτιαχνεις ρολογια μεσα απο την τηλεοραση και οτι εκανες την μηνυση επειδη καποιος σε αποκαλεσε τσαρλατανο δεν νομιζω οτι θα κερδισεις την δικη
αλλα μπορει να κερδισεις εισητηριο για το τρελαδικο

και ας υποθεσουμε οτι στην δικη αποδειχτηκε οτι ειναι τσαρλατος δεν νομιζω οτι ο κοσμος θα ασχολιοταν μαζι του

οποτε ειναι απαραιτητο να μαθουμε λεπτομερειες για αυτη την δικη

και κατι που εχει πολυ μεγαλη σημασια

"εσεις το κανατε οχι εγω"

we'll all take turns
i'll get mine, too

15/10/2004, 17:52:21
quote:
Αγαπητή Zadok:
1) Ποιο κόλπο;

Νομίζω ότι στους συνδέσμους, τους οποίους έδωσες πιο πάνω, επιχειρείται κάποια εξήγηση του τρυκ. Λάθος κατάλαβα;

quote:
2) Αυτό που λες για τον Κόπερφηλντ: ο Κόπερφηλντ είναι 100 φορές καλύτερος. Έχει κάνει του κόσμου τα κόλπα. Ο Γκέλερ 30 χρόνια τώρα μόνο κουτάλια, ζωγραφιές και ρολόγια. Άντε και αυτό με το σπόρο. Γκουγκλίζεις για spoon bending και το 90% των αποτελεσμάτων είναι σχετικά με το Γκέλερ.
Εννοείται ότι αν ο Γκέλερ με τόσο φθηνό ρεπερτόριο ήθελε να γίνει εκατομμυριούχος θα έπρεπε να πουλήσει κάτι διαφορετικό.

Αν είναι τρυκ, σημαίνει ότι έχει ικανότητες ταχυδακτυλουργού και θα μπορούσε να μάθει κι άλλα κόλπα.

Σημαντικό είναι και το ερώτημα του μέλους ALOS:

quote:
Τί τρύκ είναι αυτά απο εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

15/10/2004, 17:57:04
Να συμπληρώσω...

Η εκπομπή του Χαρδαβέλλα είναι αχαρακτήριστη ως προς το επίπεδο.

Και το κανάλι δεν πάει πίσω...

Αλλά αυτό νομίζω ότι είναι άσχετο με το γεγονός αυτό καθ' αυτό.

3 Άλφα