- Πως θα επέλθει ο νέος Μεσαίωνας; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
α=1
α+α=1+α
2α=1+α
2α-2=1+α-2
2(α-1)=1(α-1)
άρα 2=1 απαλείφοντας το α-1.
Το λάθος είναι ακριβώς στην απαλοιφή, αφού το α-1 είναι μηδενικός αριθμός, οπότε δεν μπορούμε να τον διαγράψουμε.
Εκείνο που θέλω να πω είναι πως συχνά μπλέκουμε με τα μαθηματικά και φτάνουμε σε παράδοξα αποτελέσματα που μας προβληματίζουν. Προσπαθούμε τότε να βρούμε την αιτία και αν το αποέλεσμά μας ισχύει, ενώ ουσιαστικά έχουμε κάνει λάθος κάπου.
Ισχύει πως α=β και β=γ άρα α=γ μόνο αν τα α,β,γ αναφέρονται στις ίδιες έννοιες με τον ίδιο τρόπο.
Μπορούμε να βρούμε σχέση στην αγάπη και στον έρωτα, ή στον έρωτα και στην αμαρτία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αγάπη = αμαρτία. Το θετικό ποτέ δεν μπορεί να είναι το ίδιο με το αρνητικό.
Στην πραγματικότητα μπερδευόμαστε γιατί παίρνουμε την μια φορά τον έρωτα από την πλευρά του καλού και την άλλη από αυτήν του κακού.
Αυτό μάλλον πρέπει να σταματήσει έτσι ώστε να μην μπερδευόμαστε πια και να είμαστε ελεύθεροι να αγαπήσουμε όσο θέλουμε.
Φιλικά
Ευγένιος
Δεν είναι περίεργο που στον ελληνικό κινηματογράφο η αληθινή αγάπη δεν συνυπάρχει ποτέ με την σωματική ένωση, ενώ στα έργα που μιλάνε για την διαφθορά έχουν αρκετή αναφορά στο σεξ;
Είναι τυχαίο;
Εγώ που λες, ήμουν καλό παιδί της εκκλησίας, και τίμια κόρη, πρότυπο για τις υπόλοιπες αδελφές. Φοβόμουν μην κάνω αμαρτία. Ονειρευόμουν την μία και μοναδική αγάπη που μου είχαν υποσχεθεί ότι θα έρθει μόνο αν κρατηθώ και παραμείνω «τίμια». Όμως έχεις δίκιο. Όλοι μιλάνε για την αγάπη, αλλά την απαιτούν από τους άλλους, την διακηρύττουν και την εξυψώνουν σαν να την κατέχουν, χωρίς να έχουν τίποτα. Μόνο κρίση και επίκριση. Κάποια στιγμή μεγάλωσα, και δεν ήθελα πια να περιμένω, ούτε να φοβάμαι αυτό που λέμε έρωτα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Και όταν το είπα στον πνευματικό μου πατέρα (ότι έκανα έρωτα με κάποιον που ένιωθα ερωτευμένη), με είπε άρρωστη, αμαρτωλή, και ότι έπρεπε να μετανιώσω, αλλιώς δεν θα μπορούσα να κοινωνήσω, ούτε να μου διαβάσει συγχωρητική ευχή. Σαν να ήμουν καταραμένη.
Συγχωρέστε με αν κάποιοι είστε δογματικοί. Εγώ πάντως κλονίστηκα με αυτό, όχι τόσο επειδή ο παπάς μου είπε ότι έκανα αμαρτία, αλλά επειδή συνειδητοποίησα τι έχανα με τον φόβο της αμαρτίας. Η σεξουαλική επαφή και ο έρωτας είναι εμπειρία που σου ανοίγει το σύμπαν μέσα στο ίδιο σου το σώμα, στην κυριολεξία και αποκαλύπτονται μέσα σου συγκλονιστικά πράγματα για την αλήθεια και για τις επιλογές που πρέπει να κάνεις. Εάν είσαι υπεύθυνος του σώματός σου και της αγάπης που δίνεις, είσαι κύριος του εαυτού σου, έχεις δύναμη, επιλογή. Για αυτό πιστεύω ότι οι θρησκευτικές παραδώσεις προσπαθούν να επιβάλλουν την εγκράτεια, για αυτό και στο παρελθόν υπονόμευαν τις γυναίκες οι ανδροκρατούμενες κοινωνίες για την «τιμιότητα» και την παρθενία τους. Γιατί όταν μπορούν να ελέγξουν τις σεξουαλικές σου επιλογές ή και την συχνότητα (για τους παντρεμένους) ή ακόμα και τον τρόπο που κάνεις έρωτα, τότε μπουν να ελέγξουν σε εσένα ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Και αυτό, σε θρησκευτικές και κοινωνικές ομάδες συμφέρει όλους όσους ενισχύουν την προβατοποίηση.
Από την άλλη, υπάρχει και η κοινωνία παρέα με τα ΜΜΕ σήμερα, που θέλει να μας ωθήσει σε μία άλλη, εντελώς ασελγή στάση απέναντι στην αγάπη και τον έρωτα. Είναι ύπουλη αυτή η στάση. Προσέξτε. Μπορεί να μοιάζει ότι εδώ μας επιτρέπονται όλα, και ότι δεν υπάρχει αμαρτία, όμως προσπαθούν να μας καταπιέσουν και εδώ. Μας εξαναγκάζουν σε πολλές και «άνετες» σχέσεις για να είμαστε in, μας εκβιάζουν συναισθηματικά, μας μπερδεύουν. Γιατί; Γιατί και αυτοί προσπαθούν να ελέγξουν την σεξουαλική μας δραστηριότητα. Για να πουλάν τα προϊόντα τους οι διαφημιστές, για να κάνουν ότι θέλουν οι πολιτικοί, για να μας κάνουν και αυτοί πρόβατα.
Η δική μου γνώμη σε ότι αφορά την αμαρτία, τόσο στα ερωτικά θέματα όσο και σε πιο γενικά:
Με τις πράξεις σου προσπάθησε να μην βλάψεις τον άλλον. Μην αφήνεις να εννοηθούν άλλα από αυτά που πραγματικά αισθάνεσαι. Να τιμάς και να σέβεσαι τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι.
Να αγαπάς και να σέβεσαι τον εαυτό σου. Να αντιμετωπίζεις τις εκκρεμότητές σου χωρίς να αυτοτιμωρείσαι. Να μην είσαι μοιρολάτρης και να αποφεύγεις οποιαδήποτε μορφή αυτό-οίκτου.
Να είσαι πάντα καχύποπτος σε αυτές τις θεωρίες και προσταγές που σκοπό έχουν να σε γεμίσουν φόβο. Στόχος τους είναι ο έλεγχος. Ο φόβος είναι το αντίθετο της αγάπης. Δεν είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι που μιλάνε και κηρύττουν την αγάπη να χρησιμοποιούν εκφοβιστικά μέσα για να σε φέρουν κοντά σε αυτό για το οποίο ήρθες στη γη. Μπορεί να νομίζουν ότι έχουν αγαθές προθέσεις, μα αν ακούσεις και κάνεις αυτά που λένε – όπως έκανα εγώ κάποτε – και συνειδητοποιήσεις ότι έχασες μεγάλο μέρος της ζωής σου μέσα στο φόβο για αμαρτία, αυτοί που σε εκφόβισαν θα σου δώσουν την ζωή σου πίσω; Θα φέρουν πίσω τον σύντροφο που απέρριψες από φόβο και ο οποίος θα μπορούσε τώρα να είναι η οικογένειά σου; Θα δεχτούν να σου δώσουν μία εξήγηση για την απάτη τους, νομίζεις θα παραδεχτούν ποτέ ότι σου μίλησαν για αμαρτία μόνο και μόνο από δικό τους φόβο μην τυχών και ζήσεις εσύ κάτι ουσιαστικότερο από αυτό που τόλμησαν να ζήσουν οι ίδιοι;
Και ένα τελευταίο. Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος, δεν έλεγε «μην κάνετε αμαρτία» έλεγε «μετανοήστε» που σημαίνει «προχωρήστε τον νου σας παραπέρα, δείτε τα πράγματα από όλες τις οπτικές γωνίες, ανοίξτε την αντιληπτική σας ικανότητα, για να αναγνωρίσετε τον Μεσσία τώρα που έρχεται». Και ο Χριστός, δεν μίλησε για αμαρτία, ούτε για ερωτική πράξη. Παρέα έκανε «με τις Πόρνες και τους Τελώνες», ενώ έκραζε συνέχεια τους γραμματείς και τους Φαρισαίους, αυτούς που είχαν άποψη περί αμαρτίας. Και ερχόμαστε 2000 χρόνια μετά, να ακούμε όλους αυτούς που έκραξε ο Χριστός, και να φοβόμαστε για την τιμιότητά μας…
Αμαρτία είναι οτιδήποτε μας απομακρύνει από το Θεό.
Όταν φοβόμουν μην αμαρτήσω, και ερωτευόμουν και σκεφτόμουν σεξουαλικά, απομακρυνόμουν από το Θεό, από ντροπή και θυμό εναντίων του, νομίζοντας ότι εκείνος μου στερούσε αυτό που ήθελα να ζήσω. Τώρα, που αφέθηκα στην αγάπη, κάθε βράδυ προσεύχομαι με μεγάλη κατάνυξη, για τον άντρα που αγαπάω, και είμαι ευγνώμων, γιατί αυτή η αγάπη (που θεωρούσα αμαρτία κάποτε) με έφερε πιο κοντά στο Θεό από ποτέ άλλοτε…
Αυτά… ελπίζω να μην σας ζάλισα απίστευτα με αυτό το γράμμα μου…
πληθύνει άν δεν συνουσιαστεί; Τί θα γινόταν άν όλοι κάναν το γράμμα
του Θεού; Όλοι θα ήταν αμόλυντοι χωρίς παιδιά αναμάρτητοι και το
γένος του ανθρώπου θα σταματούσε. Αυτά περι αμαρτίας.
Ο Έρως δεν είναι Αγάπη αφού άλλη λέξη και άλλη έννοια υπάρχει στο
καθένα.
Ο Έρως φέυγει. Μένει η αγάπη. Αλλιώς τίποτα. ![]()
ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΤΑ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΝΤΑ ΑΠΟΘΗΤΙΚΗ Κ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗ,ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΣΟΥ.ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ?Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΠΑΛΑΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΨΥΧΙΚΑ(ΕΧΕΙ ΤΥΨΕΙΣ)ΜΕ ΑΣΧΗΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ,ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ,ΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΑΛΟΓΟ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΨΕΙ?Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ.
ΦΙΛΙΚΑ,
DON'T WORRY
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ
ΚΑΤΙ
ΘΑ ΠΑΕΙ
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
είμαι 28 αυτή τη στιγμή, και αυτά που περιγράφω μου συνέβησαν γύρω στα 24-25 μου. (βασικά, θα μου άρεσε πολύ να γνωρίζω την ηλικία αρκετών σε αυτά τα forum... είναι τρομερό μυστήριο να μιλάς για φιλοσοφικά και συγχρώνος προσωπικά θέματα με ανθρώπους που δεν ξέρεις πολλές φορές καν αν ειναι άντρες ή γυναίκες... πόσο μάλλον τι ηλικία έχουν...)
δεν ξέρω αν ήταν λάθος η διαπαιδαγώγησή μου. οι περισσότεροι απο τη γενιά μου και πρίν, είχαν παρόμοια διαπαιδαγώγηση. όμως το θέμα είναι οτι οι περισσότεροι δεν παίρνουν κατα γράμμα αυτά που τους διδάσκονται. εγώ - μπορεί κακώς - είμαι της άποψης "ή όλα ή τίποτα" "ή άσπρο ή μαύρο" κλπ. και έτσι, ότι μου είπαν το πήρα κατα γράμμα.
απο εκεί και πέρα, όσο αφορά το πριγκιπόπουλο στο άσπρο άλογο, ε, δεν είναι και άσχημη φαντασίωση, ιδικά αν γύρω σου οι περισσότεροι πέρνουν διαζύγια, καταστρέφουν τις οικογένειές τους, ξυλοφορτώνουν τις γυναίκες τους, κλπ...
και ναι, η εκκλισία είναι λάθος σε πολλά πράγματα, ιδικά στον άκαμπτο δογματισμό. κρίμα. πήγα σε ένα εκκλησιαστικό βιβλιοπολίο εχθές, και δεν βρήκα ούτε ένα ουσιαστικό βιβλίο για να διαβάσω για τον μυστικισμό και την αγάπη. όλα τα βιβλία΄αντί για ουσιαστικά κείμενα ήταν γεμάτα με αναλύσεις και παραπομπές. ίσως είναι καιρός να υπάρξει μία ανανέωση. ίσως με αντίδραση και δράση να μπορούσαμε να σώσουμε την εκκλησία αντί να την αφήσουμε να καταστραφεί στα χέρια των συντιριτικών...
Προέρχομαι από μια χριστιανική οικογένεια η οποία έκανε ό,τι μπορούσε για να μεγαλώσει μια σωστή γυναίκα με χριστιανικές αρχές. Ως μικρό κορίτσι όμως προέβαλλα αντίσταση στο πρωινό ξύπνημα της Κυριακής και έτσι η συμμετοχή μου στα Χριστιανικά δρώμενα υπήρξε περιορισμένη. Πιστεύω στο Χριστό και η ζωή μου κυλάει με την παρουσία του έντονη μέσα μου, αλλα γνωρίζω παράλληλα ότι δεν είμαι υπόδειγμα πιστής.
Κάποια τελευταία συμβάντα με ώθησαν να βιώσω για πρώτη φορά το μυστήριο της εξομολόγησης. Οπλίστηκα λοιπόν με θάρρος και αποφασιστικότητα και πήγα να αντιμετωπίσω τον ίδιο μου τον εαυτό ενώπιον Θεού.
Όταν τελείωσε η όλη διαδικασία συνειδητοποίησα ότι...τελικά ή εγώ δεν κάνω γι' αυτή τη θρησκεία ή αυτή για 'μένα. Το ξέρω ότι ακούγεται άχαρο και (ίσως λίγο) ανεύθυνο αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Μια ώρα συζήτησης με έναν πνευματικό με έπεισε ότι η ζωή μου μέχρι τώρα, και κυρίως οι πιο όμορφες στιγμές της, αποτελούσαν τις πιο μεγάλες αμαρτίες μου.
Η έκφραση αγάπης με το σώμα είναι αμαρτία. Το να ζήσεις αυτό που επιθυμείς ουτως ώστε να είσαι καλά και με τον εαυτό σού, είναι κακό και πρέπει να μετανοήσεις γι' αυτό. Εάν ακολουθήσεις όμως αυτές τις εντολές, πόσες φορές θα το μετανιώσεις μετά;
Ήθελα να κάνω μια συζήτηση με τον παπά και να του εξηγήσω όσα ήταν στο μυαλό μου, να του πω τί συμβαίνει στον έξω κόσμο, πως δύσκολα να βρεί κανείς μια ταινία για να περάσει την ώρα του χωρίς να έχει έστω και μια ακατάλληλη σκηνή (και αναφέρομαι στον όρο "ακατάλληλη" σύμφωνα με τα δεδομένα που η Θεία Χάρη του υπαγόρευε να μου διαβιβάσει). Να διευκρινήσω πως, μάλιστα, να πηγαίνω στην εκκλησία και να προσεύχομαι πιο συστηματικά, αλλά αν δεν αφήσω τον συντροφό μου να με γνωρίσει από όλες τις πλευρές μου...κατα πάσα πιθανότητα θα τον χάσω και δεν θα μπορέσω να παντρευτώ (όπως ζητάει η θρησκεία μας) αυτόν που αγάπησα. Όμως κάτι με κράτησε και σκέφτηκα πως εγώ ήμουν εκεί γι' άλλο λόγο και όχι για να διαπραγματευθώ τα αίτια της αμαρτίας.
Το αποτέλεσμα σήμερα είναι απλό: Το βάρος που με έκανε να πάω πιό κοντά στην εκκλησία έγινε μεγαλύτερο, έχω τρομερό προβληματισμό ως προς το πόσο αποτελεσματικός είναι ο τρόπος που πιστεύω (αν πιστεύω τελικά) και τέλος, έχουν αρχίσει τα προβλήματα στη σχέση μου γιατι...έτσι ξαφνικά η ερωτική μου διάθεση εξαφανίστηκε και ο αγαπημένος μου δεν πιστεύει πια ότι τον αγαπάω, όσο έντονα και να του το λέω.
Το μόνο που μπορώ να καταλήξω είναι πως το τρίπτυχο "αγάπη-έρωτας-αμαρτία" αποτελεί κόκκινο πανί για την εκκλησία μας αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Τελικά, ποιός από εμάς αγαπάει σωστά και πώς είναι αυτή η αγάπη;
Υπάρχουν πολλά είδη "αγάπης", τα περισσότερα όμως δυστυχώς είναι συνώνυμα με τη λέξη εγωισμός. Τα έχουμε μπερδέψει τα πράγματα.
Σύμφωνα με τη δική μου σκέψη λοπόν, ΑΓΑΠΗ είναι να προσφέρεις, χωρίς να περιμένεις να πάρεις να και είσαι συνειδητοποιημένος πάνω σε αυτό.
Μία παράμετρος είναι ότι μεπρδεύουμε τον έρωτα με την αγάπη.
Ερωτεύομαι κάποιον άνθρωπο και πάλι θέλω να τα κάνω όλα μαζί του, λέω ότι τον αγαπάω ενώ στην πραγματικότητα αγαπάμε μόνο εμάς. Θέλουμε να "πάρουμε" στην ουσία τον άλλο, να τον ρουφήξουμε από την ίδια του τη ζωή.
Αμαρτία;
ΑΜΑΡΤΙΑ είναι να θέλεις να κάνεις κακό "ηθελημένα" σε κάποιον.
Είναι πολύ ξεκάθαρο για μένα.
Φιλικά...
Καταλαβαίνω ακριβώς πως νιώθεις, γιατί τα πέρασα κι εγώ αυτά, με παρόμοιο τρόπο, μόνο που εγώ δεν μπορούσα να κάνω καθόλου σχέσεις, γνωρίζοντας ότι δεν γινόταν στην εποχή μας σχέση αν δεν είχε μέσα και την σωματική επαφή που για την εκκλησία είναι αμαρτία.
Τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι μαζί, μην τον αφήνεις να αναρωτιέται τι συμβαίνει, έχει δίκιο να πιστεύει ότι δεν τον αγαπάς πια. Εξήγησέ του ακριβώς τι σου συμβαίνει και ζήτησέ του βοήθεια. Ίσως και ένας ιδικός, ψυχολόγος, θα βοηθούσε να αποβάλεις τα προβλήματα που σου έχουν κάτσει στο σβέρκο από την ηθική της εκκλησίας. Εγώ είχα μεγάλη βοήθεια, σε ένα σεμινάριο που λέγεται insight, και γίνεται δύο τρεις φορές το χρόνο, με πρώτο, δεύτερο και τρίτο επίπεδο. Δεν έχει να κάνει ακριβώς με ψυχολογία τόσο όσο με αυτογνωσία. Προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ και δεν θα μπορούσα να έχω ξεφύγει από την αμαρτιοφοβία αν δεν είχα την βοήθεια του εισηγητή, των συνευρισκόμενων και φυσικά την αποφασιστικότητά μου να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου και να μην την αφήσω λεία κανενός φιλόδοξου και εγωιστή θρησκευτικού «ηγέτη».
Σου εύχομαι να ξεπεράσεις την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, και να τα βρεις σε ένα ανώτερο και καλύτερο επίπεδο από πριν με τον φίλο σου.
1) ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ = ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ
2) ΨΥΧΙΚΗ ΑΓΑΠΗ = ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ + ΑΙΩΝΙΑ ΑΓΑΠΗ
3) ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ + ΨΥΧΙΚΗ ΑΓΑΠΗ = ΕΡΩΤΑΣ!!
Άν λείπει κάτι απο τα 2 του Συστατικά δέν υπάρχει Έρωτας. Ας εξετάσουμε όμως Αναλυτικά τα συγκεκριμένα Συστατικά.
1) Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ Αγάπη είναι Παροδική και φθαρτή, όπως ακριβώς είναι και το Σώμα σάν Ύλη. Είναι επίσης και εξαιρετικά προσωρινή αφού έχει σχέση μόνο με το Σώμα! Χωρίς την συμπαράσταση της Ψυχικής Αγάπης δέν έχει καμιά αξία παρά μόνο συντελλεί σε παροδικές στιγμιαίες απολαύσεις οι οποίες πιθανόν στο Μέλλον θα δημιουργήσουν δυσάρεστα Συναισθήματα απο την έλλειψη τους. Είναι όμως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για τον Άνθρωπο όσον αφορά την διαιώνηση του σάν είδος, όπως επίσης ακριβώς ισχύει και για κάθε Ζωικό Είδος. Για τον λόγο αυτό με κανένα τρόπο δέν είναι δυνατόν να οριστεί σάν Αμαρτία!
Οι τεράστιοι περιορισμοί που βάζει στο θέμα αυτό η Χριστιανική Θρησκεία έχουν σχέση με το όσο δυνατόν Ορθότερη διάρθρωση και Ανάπτυξη Κοινωνίας βάση του Θεσμού της Οικογένειας.
Κατά την γνώμη μου είναι οι περιορισμοί παρατραβηγμένοι διότι οι Ενέργειες αυτές δέν αντιστέκονται σε Κανέναν Φυσικό Νόμο, και δέν δημιουργούν στον Άνθρωπο κανένα αίσθημα ενοχής, προπαντώς δέν βλάπτει τον Συνάνθρωπο του. Αλλά πρίν προβούμε στην συγκεκριμένη πράξη πρέπει να σκεφτούμε τα Αποτελέσματα της : ΤΟ ΠΑΙΔΙ και κατά πόσο θα είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε το Αποτέλεσμα αυτό. Διότι άν δέν είμαστε έτοιμοι η Σεξουαλική πράξη αποτελεί πραγματικά ΑΜΑΡΤΙΑ!
2) Η ΨΥΧΙΚΗ Αγάπη είναι η πραγματική, η Άφθαρτη απο τον Χρόνο, η Αιώνια. Είναι οτιδήποτε διαπερνά το Σύμπαν απο άκρη σε άκρη, οτιδήποτε οφείλεται στην δημιουργία και την λειτουργία του Σύμπαντος, ο ΘΕΟΣ ο ίδιος!
Υπάρχει και λειτουργεί σε κάθε Ζωικό Οργανισμό ανεξάρτητα απο Είδος, Ηλικία, Φύλλο, Ράτσα και οτιδήποτε άλλο. Με Κανέναν τρόπο και απο καμία Θρησκεία δέν είναι δυνατόν να θεωρηθεί σάν Αμαρτία γιατί θεωρείται Εκτός πραγματικότητας.
Είναι κάτι που ενώνει και Θεοποιεί τους Ανθρώπους, το μόνο μέσο για να μπορέσουν να κατακτήσουν την Ευτυχία, το μόνο μέσο για να καταπολεμήσουν όλα τα Αρνητικά τους ένστικτα!
Ότιδήποτε άλλο λοιπόν και να πείς περιττεύει, χωρίς την Ψυχική Αγάπη δέν υπάρχει Τίποτα τα πάντα είναι Σκέτο ΜΗΔΕΝΙΚΟ!
Τί σημαίνει Ψυχική Αγάπη;;; Εκ πρώτης όψεως ΑΓΑΠΗ στον Χαρακτήρα, τις σκέψεις, τις γνώσεις, τις ιδέες,την Συμπεριφορά, τους τρόπους, το ήθος και πολλά άλλα!
3) Άν και είναι απαραίτητη ΚΑΙ η Σωματική Αγάπη στην ύπαρξη του Έρωτα πρέπει να χρησιμεύει σάν Αλατοπίπερο και Τίποτα περισσότερο και με Κανέναν τρόπο δέν πρέπει να υπερ-καλύπτει την Ψυχική Αγάπη ή να της υπερισχύει, διότι τότε ο Έρωτας θα είναι αργά ή γρήγορα καταδικαμένος σε Αποτυχία! Η Σωματική Αγάπη φθείρεται με τον χρόνο και στο Τέλος, αλλά μπορεί να χρησιμεύσει στο ξεκίνημα μιάς σχέσης κάνοντας προσωρινά το Αίσθημα της Αγάπης φλογερότερο και δυνατότερο γεννώντας τον Έρωτα. Αλλά όταν φθαρεί θα παραμείνει η Ψυχική Αγάπη οπότε η σχέση δέν πρόκειται να αντιμετωπίσει Κανένα πρόβλημα!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
α=1
α+α =1-α=2α
2α = 1+α
2α-2 =1+α-2
2(α-1)=1*(α-1)
άρα 2=1 απαλείφοντας το α-1.
α = αγαπη
1 = ερωτας
2α = αμαρτια
2 = αγνοτητα
ΣΥΝΤΟΜΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΛΑ ΜΕ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Ν Α Ι Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ/ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ!
ΠΧ "ΑΝ ΒΓΕΙΣ ΕΞΩ Μ'ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ!"
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ!
ΣΤΕΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.ΦΥΛΑΚΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΓΑΠΑΣ.
Ο/Η niklet TO KAΤΑΛΑΒΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ.
ΑΠΛΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΗΣ..
ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΗΣΕΙ ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ ΔΕΝ ΑΡΓΟΥΝ!
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΛΑΧΕΙΟ Η ΖΩΗ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΑΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΓΟ..