- Πως θα επέλθει ο νέος Μεσαίωνας; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Επίσης μη μου συγκρίνεις τα εγκληματικά τομάρια τα γεράκια της Ουάσινγκτον τους neo-cons crazies και λοιπά ανθρωπόμορφα κτήνη της ανθρωπότητας , με τους βασανισμένους εξαθλιωμένους και διωκόμενους παλαιστίνιους και ιρακινούς, αδικείς κατάφορα την αλήθεια!
δεν θυμάμαι να έκανα καμμία σύγκριση....
όμως η αλήθεια αδικείται κατάφορα όταν ο οποιοσδήποτε κάνει αυτή την συγκρίση και σαν αποτέλεσμα δικαιολογεί την αφαίρεση ανθρωπινων ζωών.... αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια, ειτε μας αρέσει είτε όχι..!
quote:
Συμφωνώ, αλλά δεν έπαθες ότι έπαθαν για να μάθεις (μπες λίγο στη θέση τους, λιγάκι δύσκολο για μας τους καλοαναθρεμμένους δυτικούς),
μην είσαι τόσο σίγουρος για το τι έχω πάθει και το τι έχω μάθει... εγώ η καλοαναθρεμμένη δυτική....και η ταμπελοποίηση και κατηγοριοποίηση των ανθρώπων, και η εξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων κι αυτό μεσαίωνας είναι...
και το να μοιράζει κανείς το δίκιο και το άδικο σ'αυτό τον κόσμο
...κι αυτό μεσαίωνας είναι
και το να μας φταίει πάντα κάποιος άλλος εκτός από τον εαυτό μας
... κι αυτό μεσαίωνας είναι
και το να νομίζουμε ότι εμείς έναντι των άλλων έχουμε σωστότερη πληροφόρηση
Θηλυκά, Galadriel
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
ΑΝ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ,ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΟΥΝ ?
ΧΡΕΗ,ΔΑΝΕΙΑ,ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ,ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΔΙΩΝ,ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ,ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ Κ.Λ.Π ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ?
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
quote:
Είπε ότι βλέπει πως θα σχηματιστούν πόλεις φρούρια (όπως κάποτε υπήρχαν κάστρα) στα οποία θα μένουν με ασφάλεια οι πλούσιοι, πλαισιωμένοι απο τους ανθρώπους οι οποίοι θα φροντίζουν για τις
καθημερινές τους ανάγκες. Πέρα απο εκεί θα επικρατεί η αναρχία και το χάος. Απο την πρώτη στιγμή αναρωτιόμουν πως θα μπορούσε να γίνει αυτό. Πως θα μπορούσαν δηλαδή οι πλούσιοι και οι μεγάλες πολυεθνικές να στερήσουν απο τον απλό φτωχό κόσμο ακόμα και το ελάχιστο κομμάτι γης το οποίο κατέχει μέσα στις πόλεις και έτσι σιγά σιγά να πάρουν τεράστιες αστικές εκτάσεις στον έλεγχό τους και να δημιουργήσουν τις πόλεις φρούρια που ανέφερε ο κύριος Ανδριανόπουλος.
Αυτό φίλε μου έχει ήδη γίνει. Πριν καιρό είχα δει μια κατά την γνώμη μου πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή στον alpha τις ''εικόνες''. Είχε κάνει αναφορά στην Αργεντινή. Εκεί λοιπόν υπήρχαν πόλεις που ηταν αποκλειστικά για τους πλούσιους με τεράστια φρουρούμενα τείχη. Μέσα από αυτά τα τείχη ζούσαν πολυτελέστατα όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, σε σπίτια τεράστια, με δικά τους τείχη και προσωπική ασφάλεια. Και όταν λέω τείχη εννοώ τείχη πανύψηλα και όχι μια απλή μάντρα.
Οι φτωχοί δεν περνούσαν καν απ΄εξω γιατί ήταν σίγουρο ότι οι φρουροί θα τους καθάριζαν στο λεπτό. Εκείνοι ζούσαν πάνω στα βουνά σε ρημαγμένα ''σπίτια'', χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς νερό και μέσα στην βρώμα.
Δεν πουλούσαν αλλά αντάλλαζαν πράγματα όπως ακριβώς στον μεσαίωνα.
Ελπίζω και εύχομαι να μην καταντήσουμε και εμείς έτσι, αλλά δεν είναι και πολύ ενθαρυντικά τα προγνωστικά.
Μέρα με την μέρα βλέπουμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν γιατί δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό με τα μεγάλα πολυκαταστήματα που πουλούν τα πάντα σε τιμές κόστους. Άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους από την αδυναμία τους να πληρώσουν τα δάνεια που θησαυρίζουν τις τράπεζες με τους τόκους που βάζουν. Ανεργία.
Όλα αυτά και πολλά άλλα οδηγούν στην εξαθλίωση και σιγά σιγά στον νέο μεσαίωνα.
Οτι θα έρθει ο νέος μεσαίωνας είναι σίγουρο το πότε είναι που παίζεται.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ..
ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ??????
ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ????
ΠΩΣ 2 ΓΕΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ...
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΟΝΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ (ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ....
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚIΝΔYΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ....
ΟΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ...
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ.......
ΑΝΑΞΕΛΕΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ..
ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ??????
ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ????
ΠΩΣ 2 ΓΕΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ...
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΟΝΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ (ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ....
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚIΝΔYΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ....
ΟΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ...
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ.......ΑΝΑΞΕΛΕΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
DUM VIVIMUS VIVAMUS
[b]ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
Ειναι γεγονος οτι και τα ελληνικα που μαθαινουν τα πλαιστηνιακια τα μαθαινουν απο μοναχους και μοναχες δασκαλους.
DUM VIVIMUS VIVAMUS
Θα ήθελα να πω ότι εγω πιστεύω πως το αισιόδοξο σενάριο είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί αλλά δυστυχώς αυτό δεν πρόκειτα να γίνει αναίμακτα. Θα χυθεί πολύ αίμα και οι άνθρωποι θα βιώσουν πολύ πόνο για να περάσουν στην καινούρια φάση. Τον λόγο για αυτό που λέω είναι πολύ εύκολο να τον καταλάβει κάποιος. Οι εξουσιαστές προσπαθούν να συντηρήσουν την παρούσα κατάσταση με νύχια και δόντια με οποιοδήποτε κοστος είτε υλικό είτε ανθρώπινο. Έτσι κι αλλοιώς μας βλέπουν μονάχα σαν αριθμούς και τίποτε περισσότερο. Και όπως ξέρετε πολύ καλά το πληγωμένο θηρίο πριν ξεψυχήσει είναι στην πιο επικίνδυνη φάση του. Πάρτε παράδειγμα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κατάρρευσή τους έχει αρχίσει στην ουσία απο την δεκαετία του εβδομήντα. Μετά και την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης οι ρυθμοί κατάρρευσης επιταχύνθηκαν. Για να μπορέσουν να κρατηθούν και να μην καταρρεύσουν οικονομικά δημιουργούν συνεχώς πολέμους για να δώσουν παράταση στην πτώση. Όμως αυτό πιάνει όλο και λιγότερο. Ο χρόνος που κερδίζουν μετά απο κάθε μέτωπο που ανοίγουν όσο πάει και μειώνεται. Είναι φανερό σε αυτούς που μπορούν να διακρίνουν τα σημάδια που οδηγείται η κατάσταση. Αναγκαστικά λοιπόν θα προκύψουν νέα μοντέλα και πόλοι εξουσίας. Εκεί λοιπόν θα παιχτεί η μεγάλη μάχη. Ποιός θα προλάβει να επιβάλλει την δικιά του νέα τάξη πραγμάτων. Αυτοί που σχεδιάζουν τον νέο Μεσαίωνα ή οι οραματιστές μιας καλύτερης και δικαιότερης κοινωνίας;
Το καλό με την σημερινή εποχή είναι ότι ο κόσμος δεν ζει πια στο σκοτάδι και δεν είναι αγράμματος όπως τότε. Υπάρχει πληροφόρηση, υπάρχει ροή της πληροφορίας και υπάρχει και ξεσκέπασμα όπως γίνεται πχ απο εδω πέρα. (Μην θεωρείτε ασήμαντο αυτό που κάνουμε εδω. Προσθέτουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στο έργο των υγιών δυνάμεων.) Επειδή λοιπόν υπάρχη ροή της πληροφορίας, ο μόνος τρόπος για να την πολεμήσουν αφού δεν μπορούν να την σταματήσουν είναι να μας πλακώνουν στην υπερπληροφόρηση και στην διασπορά ψευδούς και άχρηστης γνώσης ώστε να υπάρχει κορεσμός και να τα θεωρούμε όλα σκουπίδια. Αν η αλήθεια μοιάζει με ένα κεράκι φανταστείτε να έρθουν και να ανάψουν γύρω του δέκα δυνατούς προβολείς. Που να το δεις; Ή όπως λέει μια ωραία ιστορία όταν ρώτησε ο Χριστός τον Διάβολο πως να κρύψει την αλήθεια απο τους ανθρώπους, ο Διάβολος του είπε: "Βάλτην μπροστά στα μάτια τους και δεν θα την βλέπει κανένας!" Φίλοι μου δεν χρειάζεται να είναι κάποιος σοφός ή ιδιαίτερα έξυπνος για να δει τι παίζεται. Το θέμα είναι πως πρέπει ο καθένας προσωπικά να δίνει την μάχη του σε καθημερινή βάση και αλλάζοντας τον εαυτό μας σιγά σιγά αλλάζουμε τον κόσμο...
Φιλικά Απέριττος...
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
Καλά εντάξει, για πες μας τι έζησες δηλαδή τα τελευταία χρόνια που να συγκρίνεται με τα παρακάτω που συμβαίνουν εκεί κάτω σήμερα;
Υποτιμάς τη νοημοσύνη μας;
quote:
δεν θυμάμαι να έκανα καμμία σύγκριση....
όμως η αλήθεια αδικείται κατάφορα όταν ο οποιοσδήποτε κάνει αυτή την συγκρίση και σαν αποτέλεσμα δικαιολογεί την αφαίρεση ανθρωπινων ζωών.... αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια, ειτε μας αρέσει είτε όχι..!
Δηλαδή σε περίπτωση που μας επιτεθούν οι Τούρκοι ή/σε συνεργασία με τους Αμερικάνους θα καθίσουν ωραία και καλά οι γυναίκες μας να τις βιάσουν(όπως έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν), αλλά οι καλοί αγαθοί έλληνες στρατιώτες.... με συγχωρείς τρομοκράτες ήθελα να πω, δεν πρόκειται να δολοφονήσουν ούτε κουνούπι λόγω «ανωτερότητας επιπέδου».
Είναι να γελάει κανείς....
quote:
και το να μοιράζει κανείς το δίκιο και το άδικο σ'αυτό τον κόσμο
...κι αυτό μεσαίωνας είναι
Πες τα αυτά στον Παλαιστίνιο που έχασε το σπίτι του και όλη την περιουσία του από τις μπουλντόζες και τα άρματα του χασάπη Σαρόν.
Όλοι οι Παλαιστίνιοι που χάσανε τα πάντα από τη συστηματική και με προγραμματισμό γενοκτονία των σιωνιστών είναι αιμοσταγείς τρομοκράτες;
quote:
και το να μας φταιει πάντα κάποιος άλλος εκτός από τον εαυτό μας
Πες τα αυτά στον Παλαιστίνιο που δολοφόνησαν το 5 χρονο παιδάκι του ελεύθεροι σκοπευτές του IDF σημειώνοντας το ως KILL MARK.
Τα 8 χρονα παιδάκια που πετάνε πέτρες στα άρματα είναι τρομοκράτες της αλ κάιντα και αυτοί;
quote:
και το να νομίζουμε ότι εμείς έναντι των άλλων έχουμε σωστότερη πληροφόρηση
Πες τα αυτά στον Ιρακινό αντάρτη που δεν του έχει μείνει τίποτα από το να πολεμήσει μέχρι θανάτου ή να υποταχθεί δουλικά στους εισβολείς της πατρίδας του.
O καθένας που αγωνίζεται ένοπλα για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας του πολεμώντας για να διώξει τον ξένο εισβολέα κατευθυνόμενο από τον μαζικό δολοφόνο Οικογένειες BUSH - Laden & Σία Inc., είναι τρομοκράτης, σύμμαχος του μπαμπούλα απόκληρου (ex?-CIA agent) Λάντεν;
Έχετε καταλάβει ότι ο κάθε εχθρός πάντως είδους και χρώματος της νέας τάξης(high tech μεσαίωνας) τους σταδιακά έχει πάρει ή θα πάρει την ταμπέλα «τρομοκράτης»(ή φονταμενταλιστής «κάτι» ανάλογα με την περίπτωση);
Τι μόρφωση και μεσαίωνα μας λετε τώρα!!!
εκεί κάτω γίνεται της τρελής!!!
ΤΑ MERKAVA ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ TΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ!!!
Τους γενοκτονούν τους ανθρώπους!!!
Ακόμη εντυπωσιάζομαι για το βαθμό αποτελεσματικότητος της σιωνιστικής και όχι μόνο προπαγάνδας τους πάντως...
Καλύτερα να μην το ξανά θίξω το συγκεκριμένο διεθνές ζήτημα γιατί μερικοί είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου....
Με την παρακάτω εικόνα κλείνω εδώ, συνεχίστε με τις πολυκατοικίες...
O ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ
«Your tax dollars at work»

...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism
quote:
O καθένας που αγωνίζεται ένοπλα για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας του πολεμώντας για να διώξει τον ξένο εισβολέα κατευθυνόμενο από τον μαζικό δολοφόνο Οικογένειες BUSH - Laden & Σία Inc., είναι τρομοκράτης, σύμμαχος του μπαμπούλα απόκληρου (ex?-CIA agent) Λάντεν;
Δυστηχώς όλα γίνονται για το χρήμα. Τολμώ να συγκρίνω τον Χίτλερ με τον Μπους και να βγάλω το συμπέρασμα ότι ο τελευταίος είναι πολύ χειρότερος γιατί όλα τα κάνει για το χρήμα.
Αυτοί που πρέπει να ξυπνήσουν πρώτοι φίλε skeptic είναι οι Αμερικάνοι.

κατά τ'άλλα για να υποτιμήσω την νοημοσύνη κάποιου αυτός ο κάποιος θα πρέπει να έχει έστω μια κάποια στοιχειώδη.... εσύ κι αν έχεις δεν την χρησιμοποιείς...
προσπαθώ να σου πω ότι τα πράγματα δεν είναι μόνο έτσι ή αλλιώς και ότι μπορεί και αυτό που πιστεύεις εσύ να είναι άλλο ένα στερεότυπο, δημιουργία άλλων μεγάλων που εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα...
αλλά στου κουφού την πόρτα.... πάρε την πόρτα και φύγε...
δεν πειράζει.... οι πολυκατοικίες έχουν χώρο για έναν ακόμα....
Θηλυκά, Galadriel
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
Όταν ήμουνα 10 αιτών, κάποιοι, στο τότε κοινωνικό παιδικό μου περιβάλλων, μου έλεγαν πάντα με ένα «μη», τόσο απότομο που τρόμαζα και ένοιωθα τρομοκρατημένος, ακολουθούσε η παρήγορη έκφραση σε πιο ήπιο τόνο, με το να λένε «είναι κακό» και στη συνέχεια «είναι αμαρτία». Ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω που έπρεπε να θέσω το «μη», που το ότι έκανα κάτι «κακό» και το πότε διέπραττα «αμαρτία», αν και δεν καταλάβαινα να πω την αλήθεια τι σήμαινε η λέξη «είναι αμαρτία».
Την επόμενη πενταετία που ακολούθησε, πήγαινα με άλλα συνομήλικα παιδιά στο σχολείο, απαραίτητο όπλο στη ζωή μας, τα γράμματα. Σε ένα από όλα τα μαθήματα μιλούσαμε για την αγάπη, τη ψυχή, τη πίστη, για την αληθινή αγάπη, για το να προσφέρουμε τη βοήθειά μας, να δίνουμε ελεημοσύνη, να δείχνουμε φιλευσπλαχνία.
Μας μιλούσανε για το «καλό», για το «κακό», για την «αμαρτία», εδώ έμαθα και κάτι νέο, ο αμαρτωλός καίγεται μέσα στη φωτιά κ.λ.π., αλλά και εδώ δεν έβρισκα καμιά εξήγηση στο τι τέλος πάντων είναι αυτή η τόσο κακή πράξη που λέγεται «αμαρτία».
Τόλμησα τότες, να ρωτήσω και να πω κάτι που μου συνέβαινε κάποιες φορές…και πείρα την ποιο σαφή και καλοπροαίρετη απάντηση: «πήγαινε έξω και μην έρθεις ξανά στο μάθημά μου»…Δεν κατάλαβα τι κακό είπα τότε που με έβγαλε έξω, αλλά και δεν ήθελα να ξαναπάω. Αλλά κράτησα μερικά από εκείνα που έλεγε γιατί μου άρεσαν, το καλό, η αγάπη, να βοηθάω, να είμαι φιλεύσπλαχνος, ναι μου άρεσαν αυτές οι λέξεις. Μεγαλώνοντας όμως έβλεπα και μερικά παράξενα γύρω μου, όλοι μιλούσανε για την λέξη «καλή πράξη», αλλά την διαχώριζαν και πάντα παρατηρούσα πως όταν ερχότανε η στιγμή του κάθε ενός να κάνει την καλή πράξη υποχωρούσε με διάφορα προσχήματα (γιατί κακά τα ψέματα, αλλά αυτός που μαθαίνει να παρατηρεί κερδίζει). Έλεγαν για την «αγάπη», αλλά αν μάλωναν με τον διπλανό τους η αγάπη μεταμορφωνότανε σε κάτι άλλο.
Μεγάλωσα και κοιτώντας γύρω μου άρχισα να ξεχωρίζω μερικά πράματα για τον εαυτό μου. Αλά μία λέξει με εντυπωσιάζει ως σήμερα πάρα πολύ:
«Αγάπη», όμως στο τίτλο που αναφέρομαι, δεν κατάλαβα ακόμα την έννοια, τελικά αν πραγματικά ισούται η «Αγάπη με τον Έρωτα και την Αμαρτία»?...Τι λέτε όσοι το διαβάζετε…? Τι μένει και τι φεύγει…?
προκειμένου να κατανοήσω τι σημαίνει αγάπη, διαλογίζομαι...
πρώτα, στην ΜΟΡΦΗ της ΑΓΑΠΗΣ
έπειτα, στη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην ΑΓΑΠΗ
τρίτον, στο ΣΚΟΠΟ της ΑΓΑΠΗΣ
τέταρτον, στο να είμαι ΑΓΑΠΗ
τι είναι η αγάπη, πώς μοιάζει, τι την εκφράζει και αντιπροσωπεύει:
αγάπη είναι...σε διάφορα πεδία, σε διάφορες κλίμακες,
από την ύλη μέχρι το πνεύμα, από το ατομικό στο συλλογικό και το συμπαντικό...
πώς βιώνω την αγάπη, πώς την καταλαβαίνω, τη δέχομαι, τη δίνω...
πώς τη βιώνω με το σώμα, το συναίσθημα, το μυαλό. κάνε παντομίμα
γιά να βιώσεις την αγάπη στο σώμα, νιώσε, σκέψου!
γιατί υπάρχει αγάπη, τί το τόσο σημαντικό έχει η αγάπη,
που κάνει όλους να την αναζητούν;
το τέταρτο έρχεται μόνο του...
κάνε τον ίδιο διαλογισμό, αφού θα έχεις κατανοήσει σε κάποιο βαθμό
την αγάπη γιά την αγάπη σε σχέση με τον έρωτα
και την αγάπη σε σχέση με την αμαρτία.
μετά κάνε έναν διαλογισμό και γιά τα τρία μαζί...
συχνά νομίζουμε ότι ο διαλογισμός γιά τις έννοιες δεν είναι απαραίτητος.
νομίζουμε ότι χρησιμοποιόντας λέξεις, κατανοούμε και τις έννοιες,
που βρίσκονται πίσω από αύτές.
δεν αρκεί να νομίζεις ότι ξέρεις τί σημαίνει μια έννοια.
γιά να γίνεις η έννοια, πρέπει να τη βιώσεις, μετά πρέπει να συντηρήσεις την εμπειρία με διαλογισμό πάνω σε αυτό που ένιωσες
και σε παραπέρα εξέταση.
μα είναι αυτό απαραίτητο;
αν πολεμάς για ιδανικά, τότε είναι!
αν θες γιά παράδειγμα η ΑΓΑΠΗ να εκδηλώνεται στον κόσμο,
πρέπει να κατανοήσεις ότι ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ
έχεις το ιερό καθήκον να γίνεις ο ΦΟΡΕΑΣ της αγάπης.
και αυτό πρέπει να το κάνεις όσο πιό σωστά, όσο πιό αποτελεσματικά γίνεται!
ο κόσμος των ΙΔΕΩΝ δεν προσεγγίζεται, παρά μόνο με την ανύψωση της συνείδησης,
της ατομικής και σιγά-σιγά της συλλογικής, συμπαντικής στις ιδέες.
με το σώμα, την ψυχή, το νου, το πνεύμα.
είναι μιά διαδικασία φιλοσοφική, αλλά και ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ!
Δύσκολο πράγμα και ο διαλογισμός!
Κένταυρε2004 αν θες πες μας δυο λόγια παραπάνω για την αμαρτία.
Κατ’ αρχήν διαφωνώ με την ισότητα αν και ίσως κοιτάζοντας λίγο βαθύτερα, στην τελική ίσως είναι όντως ισότητα.
Αλλά θα ξεκινήσω απ’ αυτό που είναι λογικό τώρα.
Αν ήταν λοιπόν όλα ίσα θα είχαμε μια λέξη που να τα εκφράζει όλα μαζί (ας πούμε κάποιου είδους υπερβατική ή ολοκληρωτική αγάπη). Δεν υπάρχει λοιπόν ισότητα αλλά αυτό που φαίνεται να υφίσταται είναι σχέσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ τους.
Γνώμη μου είναι ότι ο έρωτας είναι εκείνος που οδηγεί στην αγάπη/ένωση. Αυτή μένει όταν εκείνος φύγει.
Η αμαρτία πάλι είναι μάλλον παράγοντας αποσταθεροποίησης. Όταν έρθει σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με την ένωση και πρέπει να διαλυθεί ή τέλος πάντων τείνει προς διάλυση για να διαμορφωθεί μια νέα.
Σκέψου για παράδειγμα μιαν οικογένεια. Από πού και πως ξεκινάνε τα μέλη της και πως πορεύονται.
Πω,πω,πω !
Δύσκολο πράγμα και ο διαλογισμός!
Κένταυρε2004 αν θες πες μας δυο λόγια παραπάνω για την αμαρτία.
Κατ’ αρχήν διαφωνώ με την ισότητα αν και ίσως κοιτάζοντας λίγο βαθύτερα, στην τελική ίσως είναι όντως ισότητα.
Αλλά θα ξεκινήσω απ’ αυτό που είναι λογικό τώρα.
Αν ήταν λοιπόν όλα ίσα θα είχαμε μια λέξη που να τα εκφράζει όλα μαζί (ας πούμε κάποιου είδους υπερβατική ή ολοκληρωτική αγάπη). Δεν υπάρχει λοιπόν ισότητα αλλά αυτό που φαίνεται να υφίσταται είναι σχέσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ τους.
Γνώμη μου είναι ότι ο έρωτας είναι εκείνος που οδηγεί στην αγάπη/ένωση. Αυτή μένει όταν εκείνος φύγει.
Η αμαρτία πάλι είναι μάλλον παράγοντας αποσταθεροποίησης. Όταν έρθει σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με την ένωση και πρέπει να διαλυθεί ή τέλος πάντων τείνει προς διάλυση για να διαμορφωθεί μια νέα.
Σκέψου για παράδειγμα μιαν οικογένεια. Από πού και πως ξεκινάνε τα μέλη της και πως πορεύονται.
[/Προσωπικά ξέρω, απλά όμως ρωτάω τι μένει και τι φεύγει για τον απλό λόγο, πόσες φορές δεν σου έχουνε πει στη ζωή σου..»μη κάνεις αυτό γιατί είναι αμαρτία…»; Αν είναι δύσκολος η εύκολος ο διαλογισμός είναι άλλο, χαίρομαι που για σένα είναι εύκολος, για μένα είναι δύσκολος για ένα πολύ νέο δυσκολότερος γιατί ίσως είναι πολύ πρόσφατη η λέξη στο μυαλό του, σαν έννοια αμαρτία. Πάντως σε ευχαριστώ που «κατενόησες» πλήρη το κείμενο και απάντησες με τον καυστικό τρόπο σου….]
quote:
Προσωπικά ξέρω, απλά όμως ρωτάω τι μένει και τι φεύγει για τον απλό λόγο, πόσες φορές δεν σου έχουνε πει στη ζωή σου..»μη κάνεις αυτό γιατί είναι αμαρτία…»; Αν είναι δύσκολος η εύκολος ο διαλογισμός είναι άλλο, χαίρομαι που για σένα είναι εύκολος, για μένα είναι δύσκολος για ένα πολύ νέο δυσκολότερος γιατί ίσως είναι πολύ πρόσφατη η λέξη στο μυαλό του, σαν έννοια αμαρτία. Πάντως σε ευχαριστώ που «κατενόησες» πλήρη το κείμενο και απάντησες με τον καυστικό τρόπο σου….]
Ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι για τον καθ’ ένα ο διαλογισμός. Ευκολος ή δύσκολος. Απλά, ο "αυστηρός" τρόπος που απάντησε η λίλιθ με τους απανωτούς διαλογισμούς μου φάνηκε μεγάλο μπέρδεμα. Αυτό είναι όλο.
Μια κατατοπιστική σελίδα για τον διαλογισμό είναι η παρακάτω:
Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
Την ανακάλυψε και παρουσίασε ο thoth στο τόπικ
Ελληνικά Sites εσωτερικού περιεχομένου
Για να κατανοήσω πληρέστερα.. Η αμαρτία για σένα συνοψίζεται στη φράση που λένε οι γονείς στα παιδιά τους : "Μη κάνεις αυτό ή εκείνο γιατί είναι κακό/αμαρτία".
Εφόσον δηλώνεις ότι ξέρεις, μήπως θα σου ήταν εύκολο να παρουσιάσεις τη δική σου θέση ως προς το τι μένει και τι φεύγει;
Μπορεί να ήμουν λίγο τραχύς στον τρόπο που απέδωσα την απάντησή μου, αλλά καυστικός δε νομίζω..
DON'T WORRY
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ
ΚΑΤΙ
ΘΑ ΠΑΕΙ
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
ΦΙΛΙΚΑ
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΣΑΦΕΣΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 'Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΣΟ ΠΛΗΡΗΣ ΟΣΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ!
ΑΜΑΡΤΙΑ?
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΟΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΩ.
ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ?
πχ
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕΣ ΤΕΛΕΙΑ ΕΧΘΕΣ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΥΠΟΦΕΡΤΑ?
ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΛΕΨΟΥΝ?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ!
ΕΣΥ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΙΩΘΕΣ?ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΗΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΗΤΗ?
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΓΩΣΕΙΣ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ?
ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ?
ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ Η ΣΚΕΨΗ!
ΕΣΕΝΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ?
ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΤΥΧΑΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΤΕ ΦΙΛΙΑ!
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ Ή ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ.
Σ'ΑΓΑΠΩ!ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ..
ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΑΣΤΡΑΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΔΩΡΟ..ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ!
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ SEX?
AN ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ..
(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ..ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΛΑ?-ΑΜΑΡΤΙΑ-)
ΛΑΧΕΙΟ Η ΖΩΗ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΑΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΓΟ..
(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ..ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΛΑ?-ΑΜΑΡΤΙΑ-)
το πιο σημαντικο απο ολα αυτα που εγαψε ο/η semiramis...
DON'T WORRY
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ
ΚΑΤΙ
ΘΑ ΠΑΕΙ
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
Η αγάπη είναι ανήμερο θεριό που τρώει τη ζωή μας… Μα μόλις φύγει καταλαβαίνουμε ότι αυτή ήταν η ζωή μας.
Η αγάπη είναι μεγάλη όταν την περιμένουμε ή όταν την χάνουμε. Όταν την έχουμε μας ξεφεύγει. Χάνουμε την αίσθησή της. Και την ξαναποκτούμε μόνο όταν την χάσουμε,
Η αγάπη είναι το φαρμάκι και το νέκταρ της ζωής μας. Αν θέλεις να πιεις θα τα πεις και τα δυο μαζί. Ένα ένα δε στα δίνουν.»
Σκόρπια λόγια από το βιβλίο του «Τότε που κυνηγούσα τους ανέμους».
ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»
Σιμωνίδης