- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Είσαι σίγουρος, ότι είναι δείγμα αγάπης του Θεού;
Κι αν είναι οργή του Δια, ή του Θώρ;Που το ξέρεις;
Σού στειλε ...μήνυμα;
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ενεργειες ανθρώπων και αποτελέσματα των....Διαφωνείς, μήπως;
quote:
Όχι καλή μου mimosa, δεν ειναι έτσι όπως τα λές..Εγώ το ειπα αυτό στο φίλο DPJ10, δεν μπορεί να μου το γυρνάς...Είναι σα να λές ότι με το ζόρι, φταίει ο Θεός....Έχεις αποδείξεις περι αυτού;
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ενεργειες ανθρώπων και αποτελέσματα των....Διαφωνείς, μήπως;
καλά εσύ περιμένεις να κατέβει η νέα ιερουσαλήμ και να κάνει την κόπιτσα συγκράτησης η αγία σοφία στο ότι οι αμερικάνοι έχουν όπλα που προκαλούν σεισμούς θα κολλήσεις;
ρε τι άλλο θα ακούσουμε;
και δεν μου λες ρε τρέχα μήπως οι αμερικάνοι έχουν και χρονομηχανήα γιατί άντε να το φάμε ότι τώρα τους σεισμούς και τα τζουνάμι και τα ηφαίστεια τα κάνουν οι αμερικάνοι όλα αυτά 500 20000 ή ακόμη και εκατομμύρια χρόνια πριν ποιος τα έκανε;
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Δεν φταίει κανένας θεός, είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Σιγά μη φταίει και ο Άτλαντας που μας κρατάει στους ώμους του.
Edited by - mimosa on 20/01/2010 16:22:43
μας κανει και κλέβουμε, σκοτώνουμε...Εμείς κάνουμε μόνο ότι ειναι καλό..Τα άλλα, τα άσχημα, άσχετα που τα κάνουμε εμείς, είναι του Θεου..Με τη δική μας αγάπη...Εντελώς ....παληκαρίσια...
Φίλη mimosa,οι ..εξωγήινοι, θα μας σώσουν...
Αγαπητέ trexagireve, η τελευταία σου τοποθέτηση δίνει αφορμή για προβληματισμό
quote:
.Έχεις δικιο, ο Θεός μας κανει και κλέβουμε, σκοτώνουμε...Εμείς κάνουμε μόνο ότι ειναι καλό..Τα άλλα, τα άσχημα, άσχετα που τα κάνουμε εμείς, είναι του Θεου..Με τη δική μας αγάπη...
Αν κάποιος το αντιθετοαντιστρέψει, θα πει ότι όλα τα καλά γίνονται ένεκα Θεού και όλα τα κακά ένεκα ανθρώπων. Εγώ ρωτάω : αν δεχτούμε τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ ότι όλα τα καλά προέρχονται από το Θεό, θεωρείς ότι ο άνθρωπος είναι κατεχοξήν κακό ον; αν όχι, τίθεται θέμα άγνοιας του πραγματικού καλού και κακού; αν ναι, μήπως παραείναι ελαττωματικός ως δημιούργημα; σε αυτή την περίπτωση, μήπως τελικά δεν αξίζει τον κόπο η παρουσία του σε αυτό τον κόσμο; αν πάλι θεωρήσουμε ότι έχει το αυτόβουλο, τότε πως μπορούμε να δεχτούμε ότι τα καλά προέρχονται από το Θεό εξολοκληρίας;
Εντέλει, αγαπητέ, τι είδους αυτόβουλο έχει ο άνθρωπος και τι είδους ευθύνη στις πράξεις του; μήπως η μη παρέμβαση του Θεού στην ανθρώπινη βούληση έχει τελικά αντίθετα αποτελέσματα από αυτά του σκοπού της ύπαρξής του; ή μήπως αδικούμε τον άνθρωπο με το να του προσδίδουμε κάθε τι κακό που υπάρχει σε αυτό τον κόσμο;
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ : Οι ερωτήσεις απευθύνονται κατά βάση στον trexagireve, γιατί γίνονται υπό το δικό του (αν το έχω αντιληφθεί σωστά) πρίσμα του κόσμου μας.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Αν τον δεχόμαστε σαν δυνατό Θεό, δεν μπορεί να τον δεχόμαστε σαν άνθρωπο,που κάνει λάθη...Είναι μεγαλύτερος, απο τα λάθη μας...Αυτά τα λάθη, είναι ανθρώπων...Φαινονται απο τη μικρότητα τους...
quote:
Ναι μωρέ, άλλη δουλειά δεν έχουν.
quote:
Αυτό ειναι το ζήτημα φίλε μου άθεε,αν οι ιώσεις, οι σεισμοί, οι πολεμοι,ειναι ανθρώπινη ενέργεια ή του θεού...Έχεις δικιο, ο Θεός
μας κανει και κλέβουμε, σκοτώνουμε...Εμείς κάνουμε μόνο ότι ειναι καλό..Τα άλλα, τα άσχημα, άσχετα που τα κάνουμε εμείς, είναι του Θεου..Με τη δική μας αγάπη...Εντελώς ....παληκαρίσια...
Οτιδήποτε γίνεται απο τον άνθρωπο , οφείλεται στον άνθρωπο φίλε Ευάγγελε και μόνο σε αυτόν...σε κανένα θεό και σε κανέναν διάβολο!
Θα μου ήταν ιδιαίτερα βολικό να αποδίδω την όποια "κουτσουκέλα" ή στον ένα ή στον άλλο!
Όμως η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας ...όπως και η ευθύνη -πριν απο κάθε επιμέρους πράξη ή συμπεριφορά..- της καλλιέργειας και συνεχούς βελτίωσης του εαυτού μας και ο οποίος ορίζεται ως ο βασικά υπεύθυνος για όλα όσα μας συμβαίνουν καθημερινά...καλά και άσχημα!
soul
ευθυνη Θεού, για ενέργειες αρχομανών ανθρώπων...
quote:
Συμφωνούμε απόλυτα ,αγαπητέ μου Εαρινέ, γι αυτό και δεν δέχομαι
ευθυνη Θεού, για ενέργειες αρχομανών ανθρώπων...
Καλησπέρα Βαγγέλη..![]()
soul
quote:
trexagireve
Αν τον δεχόμαστε σαν δυνατό Θεό, δεν μπορεί να τον δεχόμαστε σαν άνθρωπο,που κάνει λάθη...Είναι μεγαλύτερος, απο τα λάθη μας...Αυτά τα λάθη, είναι ανθρώπων...Φαινονται απο τη μικρότητα τους...
Φίλε trexagireve ,αυτή η απροσδιόριστη ενέργεια που συμβατικά αποκαλούμε Θεό/ούς , και προσφεύγουν όσοι αναζητούν στηρίγματα στην αδυναμία τους , δεν ασχολείται με εμάς και με τους ανθρώπους ή τα άλλα έμβια όντα γενικότερα . Οι όποιες καταστροφές συντελούνται οφείλονται είτε σε φυσικά φαινόμενα , σεσμοί , εκρήξεις υφαιστίων , πτώσεις μετεωρητών κλπ , είτε στην διατάραξη της φύσεως από την αλόγιστη συμπεριφορά του ανθρώπου , όπως η τήξη των πάγων και η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη , η αποψίλωση των δασών κλπ .
Και όλα αυτά επειδή ενώ οι Έλληνες θεωρούσαν την γη σαν ενιαίο οργανισμό και την είχαν θεοποιήσει , αντίθετα ο ιουδαϊσμός και κατ' επέκταση ο χριστιανισμός θεωρούν ότι η Γη και τα όντα της δόθηκαν στην απόλυτη κυριαρχία και το έλεος του ανθρώπου , να την χρησιμοποιήση κατά βούληση .
Και ηυλόγισεν ο Θεός τον Νώε και τους ιυούς αυτού και είπεν αυτοίς Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και πληρώσατε την γην και κατακυριεύσατε αυτής και ο τρόμος υμών και ο φόβος έσται επί πάσι τοις θηρίοις της γης και επί πάντα τα όρνεα του ουρανού και επί πάντα τα κινούμενα επί της γης και επί πάντας τους ιχθύας της θαλάσσης υπό χείρας υμίν δέδωκα . Γενεσις κεφ.9 1-3
Όπερ και εγένετο ! Δικά μας είναι ότι θέλουμε τα κάνουμε αφού έχουμε και την άδεια του αφεντικού . Εξαφάνιση δασών , εκατόμβες και εξαφάνιση ζωων , τα οποία άλλωστε σύμφωνα με τη θρησκεία σου δεν έχουν ψυχή , κλπ κλπ και ο χορός καλά κρατεί .
*
trexagireve
quote:
Σου έχω νέα, αγαπητέ μου DPJ10...Δεν έχεις ακουσει οτι κι οι ..αμερικάνοι,προκαλούν τεχνητούς σεισμους,με διάφορους τροπους;
Είσαι σίγουρος, ότι είναι δείγμα αγάπης του Θεού;
Κι αν είναι οργή του Δια, ή του Θώρ;Που το ξέρεις;
Σού στειλε ...μήνυμα;
Αυτό με τους Αμερικάνους είναι εξακριβωμένο ; Έχεις πληροφόρηση από "μέσα" ; Και εγώ το έχω ακούσει και διαβάσει , αρκετά χρόνια πριν μάλιστα. Και τους σεισμούς στην Καλλιφόρνια ή την Αλάσκα πάλι.....οι Αμερικάνοι τους προκαλούν ;;;;;
Και πριν από εκατοντάδες χρόνια που γίνονταν παρόμοια φαινόμενα , φαντάζομαι πάλι....οι Αμερικάνοι με την πυρηνική και την Tesla τεχνολογία τους το έκαναν , σύμφωνα με την άποψή σου.
Άν βεβαια το δεχθείς σαν φυσικό φαινόμενο , πρέπει να παραδεχθείς ότι ο θεός σου δεν δίνει δεκάρα για το...τελειότερο δημιούργημά του , αφήνοντάς το στην τύχη του !
Πάλι καλά που δεν ανέφερες το ελεεινό και εμετικό που άκουσα από ορισμένους : "τους τιμώρησε ο θεός εκεί στην Αϊτή διότι ασκούσαν λέει.....Βουντού κ.α.". Όπως και στο τσουνάμι του 2004 , λόγω παιδεραστίας .....
Απίστευτη διάβρωση εγκεφάλου....
προς το παρόν δεν έχουμε κατι καλύτερο, ούτε θα έχουμε, τα κεφάλια μέσα, το διάλλειμα τέλειωσε...
Όσο για το πόσο νοιάζεται ο Θεό, δεν ξ΄ρεις, για΄τι τα βλέπει απο τη δική σου γωνία και κρίση και δενείσαι στη θέσγ Του....Αυτός τα παντα εν σοφίαν εποίησεν, εμείς τα κάνουμε συνέχεια μαντάρα, αλλα τον Θεο κατηγορούμε...Λίγη υπευθυνότητα, δεν βλάπτει...
Αγαπητέ Sesostris, το ότι δεν επεμβαινει ο Θεός, δεν σημαίνει ότι δεν φρόντισε, ή δεν προνόησε..Έχουσιν γνώσην οι φύλακες...Έχει γίνει
η κίνηση,η δική μας λείπει,για επιλογή...
Δεν πρέπει κάποτε, να ειμαστε υπεύθυνοι του εαυτού μας;Ως πότε θα χρεώνουμε τις ζημιές στον Θεό και τα καλά σε μάς;
quote:
Δεν πρέπει κάποτε, να ειμαστε υπεύθυνοι του εαυτού μας;Ως πότε θα χρεώνουμε τις ζημιές στον Θεό και τα καλά σε μάς;
Τη συγκεκριμένη ζημιά , που να τη χρεώσουμε τελικά ;
Στους Αμερικάνους ;
Στην φύση ;
Στην μόλυνση της ατμόσφαιρας ;
Σο βουντού ;
Στο ανάδρομο...της Αφροδίτης ;
Στην γκαντεμιά τους ;
Άλλο ;
επιτρέψεις να κάνω ένα παραλληλισμό, με την κατάσταση και κίνηση, ενός αναπήρου, που μπαίνει σε φόρμουλα ένα, για να τρέξει σε αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου....
Ξέρεις πόσους έχει να σκοτώσει;
Έτσι ειμαστε κι εμείς,με την τεχνολογία που έχουμε και με την ανωριμότητα που μας διέπει...Είναι θέμα χρόνου, παράδειγμα, να έχουμε κάποιο πυρηνικό χτύπημα..Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί με πάνω απο 50 χώρες να έχουν πυρηνικά, όλα και κάποιος μ@@@κας
θα βρεθεί να πατήσει το σκα@@κουμπο...
Τότε θα φταιει ο Θεός, ή ο άνθρωπος;
Πρέπει όμως να έχεις πληροφορίες που δεν έχουν ούτε οι μυστικές υπηρεσίες ισχυρών κρατών. Αυτές νομίζουν ότι τα έθνη με πυρηνικά όπλα είναι 8 , άντε 9 . Που να ξέρουν οι άμοιρες ότι είναι άνω των.....50 !
Τώρα πόσα πυρηνικά έθνη υπήρχαν πριν 100 και παραπάνω χρόνια και έκαναν τους αντίστοιχους καταστρεπτικούς σεισμούς της εποχής , θα σε γελάσω......
Ωστόσο αγαπητέ τρεχαγύρευε πάλι δεν έδωσες ευθεία απάντηση...
Πάλι συμβολισμούς , παραλληλισμούς και αλληγορίες ....ούτε η Αγία Γραφή να ήσουν !