ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- samael aun weor - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- samael aun weor - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

regulus60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
11/11/2005, 15:17:08
quote:

quote:
χεζουν οι αρκουδες στο δασος?.

κοάν είναι και αυτό jbg;;;

απο τα ευκολα

quote:

Την λογική του παραλόγου την ανακαλύπτεις πιο εύκολα, πας φαντάρος!!! εκεί να δείς παραλογισμός...

το θεμα ειναι να το εκμεταλευτεις το παραλογο του στρατου και να "μαθεις" απο αυτο.

συναντησα προσφατα φιλαρακο που γνωρισα μεσω παθφαϊντερ πριν 2 χρονια και στο εν τω μεταξυ πηγε φανταρος.

εγω δεν ανηκω σε καμια σχολη, ειμαι "αυτηνης της σχολης", και επειδη το παληκαρι ειχε γνησιο ενδιαφερον και ηταν δεκτικος, κατιτις του μετεδωσα μεσω της παρεας που καναμε.

ειδα εναν "αλλο" μπιλ, με την αντιληψη του περισσοτερο διευρυμενη απ ο,τι πριν τον στρατο.

και μου ειπε αυτο που ειπες και εσυ: συναντησε το παραλογο!

αλλα γνωριζε πως να το εκμεταλευτει και το εκανε, και βγηκε κερδισμενος.

ποσοι φανταροι ομως βγαινουν κερδισμενοι απ τον στρατο?

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

qubitΜέλος
11/11/2005, 16:42:49
Περονόσπορε, thanks for the links.

Jonniebegood

quote:
να που ακολουθεις το δρομο του ζεν.

Μονο που είμαι πολυλογού.
Λέει λοιπόν ο Τακουάν :
"Η πόλωση και η καθήλωση σε ένα σημείο στερεί από το νου την ελεύθερη λειτουργία.

... Ο νους που προσκολλάται, γεννιέται από την αναστολή της ελεύθερης κίνησης της σκέψης.

... Οσο ο νους δεν απασχολείται με πράγματα, παραμένει ακηλίδωτος από αυτά και λειτουργεί καλά.
Αρα, πρέπει να τον αφήσουμε να περιπλανάται σύμφωνα με τη θέλησή του.

Επειδή συνήθως συμβαίνει ο νους να ανατρέπεται και να κηλιδώνεται από διάφορα πράγματα, οφείλουμε να φροντίζουμε ώστε αυτό να μη γίνεται. Χρειάζεται να τον αναζητήσουμε και να τον φέρουμε πίσω στον εαυτό. Τούτο είναι το πρωταρχικό στάδιο της εκπαίδευσης. Πρέπει να είμαστε σαν τον λωτό που δεν λερώνεται από τη λάσπη, μέσα στην οποία φυτρώνει. Ακόμη και αν υπάρχει η λάσπη, δεν πρόκειται να λερωθούμε. Ο νους οφείλει να είναι σαν το καλογυαλισμένο κρύσταλλο, που παραμένει καθαρό ακόμη και μέσα στη λάσπη. Του επιτρέπουμε να πάει, όπου εκείνος επιθυμεί".

Σ' αυτά τα αποσπάσματα, φαίνεται πως δίνεται μιά ιδιαίτερη σημασία στην κίνηση και την ελεύθερη ροή.

Επειδή έχω παιδιόθεν ένα βίτσιο με τη γλωσσολογία και δη την ετυμολογία, κάθομαι πολλές φορές και διαβάζω ένα θαυμάσιο λεξικό που έπεσε στα χέρια μου : ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ υπό Σκαρλάτου Δ. του Βυζαντίου, Αθήνα 1881. Από κει, μεταξύ άλλων, έχω αλιεύσει τα εξής:

ελεύθερος: [[ελεύθω]] κατα λέξιν : ο δυνάμενος να υπάγη όπου θέλει (παράβαλε ιερός) //(επμ) κύριος του εαυτού του, μη υποκείμενος εις κανένα, αυτεξούσιος, ανεμπόδιστος

ιερός : [[ίημι]] κυρ. από των αφιερωμένων ζώων τα οποία αφίνοντο ελεύθερα να υπάγουν όπου θέλουν (παράβαλε ελεύθερος)

(όπου ίημι : κινώ τι ταχέως (με ορμήν)΄στέλλω κλπ // ορμώ, κινούμαι
ελεύθω : αχρ. θεματ. (δανείζον τον μελ., τον αορ. και τον πρκ εις το) έρχομαι)

Ο ιερός λοιπόν προέρχεται από το ίημι, που σημαίνει κίνηση.
Ο ελεύθερος, προέρχεται απο το ελεύθω, που σημαίνει κίνηση προς κάτι- δηλ. όχι άλογη, όχι σπασμωδική.

Στην ιερότητα, ενυπάρχει η ελευθερία.
Τόσο στην ιερότητα, όσο και στην ελευθερία, ενυπάρχει η κίνηση.

Η ιερότητα και η ελευθερία, συναντιώνται υπέροχα στον Διονύσιο Σολωμό, όταν στον Υμνο προς την Ελευθερία, της λέει πως είναι "απ' τα κόκκαλα βγαλμένη, των ελλήνων τα ιερά".
Ηξερε άραγε αυτή τη γλωσσολογική σχέση; Πιστεύω πως ναι, αφού έλεγε "Αλλο δεν έχω στον νου μου, πάρεξ Ελευθερία και Γλώσσα".

Οι δρόμοι του Ζεν είναι πολλοί.
(Το ξέρω βέβαια, πως δεν διαφωνείς καθόλου επ' αυτού )

12/11/2005, 14:09:34
quote:

Συνεχίζοντας τη γκρίνια μου για τις λέξεις, θα έλεγα λοιπόν, ότι σ' αυτό το όμορφο παραμύθι με την τίγρη, αυτό που επέδειξε το τσακάλι, ήταν μιά ανιδιοτελής, ανυστερόβουλη και έμπρακτη συμπόνοια.

το τσακαλι εκανε απλα αυτο που ηταν σωστο εκεινη τη στιγμη: βοηθησε κατι που κινδυνευε.

δεν το εκανε απο συμπονια (συναισθημα) αλλα απο ελλειψη εγωισμου!

κατ εμε το τσακαλι ηταν φωτισμενο καργα!!!

quote:

Διότι, η συμπόνοια είναι συναίσθημα. Η "απαλλαγμένη από συναισθηματισμούς συμπόνοια" επομένως, είναι μια έννοια αυτοαναιρούμενη.

το "δεν αγαπω την ανθρωποτητα, αλλα βοηθαω καθε πλασμα που χρειαζεται βοηθεια" πως σου φαινεται?

quote:

Θα βάλω κι εγώ μιά ιστοριούλα, που είναι απόσπασμα από "Το Ζεν και η τέχνη συντήρησης της μοτοσυκλέτας", του Ρόμπερτ Πίρσινγκ.

υπαρχει στα Ελληνικα τετοιο βιβλιο?

quote:

Δεν κριτικάρω το ζεν, αλλά αυτούς που κάνουν το δάσκαλο, ακρίτως και αδιακρίτως.

και πολυ καλα κανεις!

quote:

Υπάρχουν δάσκαλοι και Δάσκαλοι, βεβαίως. Ο Δάσκαλος, είναι αυτός που σε βοηθάει να κατανοήσεις.

ΟΛΑ ειναι δασκαλοι, αν εσυ εισαι μαθητης!

αν θες να μαθεις, μαθαινεις απο τα παντα.

ο ανθρωπος δασκαλος απο την αλλη, δεν ειναι παρα ενας μαθητης που προσπαθει να μεταδωσει ο,τι γνωριζει για να περασει στην επομενη ταξη.

quote:

Νά κάποιος, που βοήθησε κι εμενα να κατανοήσω 2-3 πράγματα : Τακουάν Σόχο. "Ζεν και η τέχνη του ξίφους".

διαβασε αν θελεις και "το ζεν στην τοξοβολια" (δεν θυμαμαι τον ακριβη τιτλο, πρεπει να ψαξω στη βιβλιοθηκη)

quote:

Το μόνιμο υποδηλώνει κάποιο σταμάτημα. Τούτο σημαίνει πως η σκέψη είναι απασχολημένη με κάποιο ζήτημα, όχι απαραίτητα σημαντικό.

ενω υπαρχει μονο το Τωρα, το οποιο φυσικα ρεει ασταματητα...

quote:

(μου θύμισε τον Σωκράτη...)

θα καταληξεις και συ "αυτηνης της σχολης" μου φαινεται...

quote:

Μπορώ δε να πω, ότι επειδή, όταν διάβασα το βιβλιαράκι είχα μιά εξοικείωση με το άθλημα (έκανα ξιφασκία στα νιάτα μου... )
και αντιλαμβανόμουν τα νοήματα απ΄τα παραδείγματά του, συμπάθησα το Ζεν

το ιδιο συνεβει σε μενα με το τζου-ντο.

η αρχη της μη-δρασης, ή η ρευστοτητα που απαιτει, βοηθησαν να καταλαβω το ζεν ευκολοτερα οταν το συναντησα.

quote:

(το δικό του τουλάχιστον, διότι, απ' ότι κατάλαβα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις) πολύ περισσότερο απ' ότι διαβάζοντας τις διαφορες φιλοσοφίες και "διδασκαλίες".

γι αυτο κατεληξα να συμφωνω με το ζεν του Μπανκεϊ που λεει "καθε μαθητης και μεθοδος, γιατι δεν υπαρχει μεθοδος"

τα ιδια λεει και η "αυτηνης της σολης" σχολη!

.

12/11/2005, 14:24:47
quote:

Περονόσπορε, thanks for the links.

να ηταν και στα Ελληνικα να μπορουσα να τα διαβασω gåmøtø...

quote:

"Η πόλωση και η καθήλωση σε ένα σημείο στερεί από το νου την ελεύθερη λειτουργία.

... Ο νους που προσκολλάται, γεννιέται από την αναστολή της ελεύθερης κίνησης της σκέψης.

... Οσο ο νους δεν απασχολείται με πράγματα, παραμένει ακηλίδωτος από αυτά και λειτουργεί καλά.
Αρα, πρέπει να τον αφήσουμε να περιπλανάται σύμφωνα με τη θέλησή του.

Επειδή συνήθως συμβαίνει ο νους να ανατρέπεται και να κηλιδώνεται από διάφορα πράγματα, οφείλουμε να φροντίζουμε ώστε αυτό να μη γίνεται. Χρειάζεται να τον αναζητήσουμε και να τον φέρουμε πίσω στον εαυτό. Τούτο είναι το πρωταρχικό στάδιο της εκπαίδευσης. Πρέπει να είμαστε σαν τον λωτό που δεν λερώνεται από τη λάσπη, μέσα στην οποία φυτρώνει. Ακόμη και αν υπάρχει η λάσπη, δεν πρόκειται να λερωθούμε. Ο νους οφείλει να είναι σαν το καλογυαλισμένο κρύσταλλο, που παραμένει καθαρό ακόμη και μέσα στη λάσπη. Του επιτρέπουμε να πάει, όπου εκείνος επιθυμεί".

Σ' αυτά τα αποσπάσματα, φαίνεται πως δίνεται μιά ιδιαίτερη σημασία στην κίνηση και την ελεύθερη ροή.

ρευστοτης και μονο ρευστοτης!

quote:

Στην ιερότητα, ενυπάρχει η ελευθερία.
Τόσο στην ιερότητα, όσο και στην ελευθερία, ενυπάρχει η κίνηση.

το Ταο ρεει

για να εναρμονιστεις με την κινηση του, πρεπει να γινεις ρευστος και να αφεθεις

quote:

"Αλλο δεν έχω στον νου μου, πάρεξ Ελευθερία και Γλώσσα".

θελει Αρετη και Τολμη η Ελευθερια

quote:

Οι δρόμοι του Ζεν είναι πολλοί.
(Το ξέρω βέβαια, πως δεν διαφωνείς καθόλου επ' αυτού )

χαχαχα!

φυσικα και δεν διαφωνω.

θα σε συμβουλευα μαλιστα να φτιαξεις τον δικο σου, αν δεν ενιωθα οτι ηδη το κανεις!

.

12/11/2005, 14:32:06

.

ροσι YuGiOh, σκουπισα την σχολη, καθαρισα το ταταμι και ποτισα τον βραχοκηπο.

ξερεις οτι δεν στο λεω για να μου πεις μπραβο αφου δεν εχω εγωισμο, οπως ξερεις οτι δεν προκειται ποτε να καρφωσω τον ζενμαν οτι την κοπαναει και σκουπιζω συνεχεια μονος μου.

.

wendigoΜέλος
12/11/2005, 14:49:12
Αφού το ξέρεις jonnie.
Η φώτιση έρχεται με την παλινδρομική κίνηση της σκούπας επί του δαπέδου.
Έπλυνες τα πιάτα;
Σκούπισες τα ποτήρια;
Ναι;
Έτοιμο σε βρίσκω!
[Και μην ακούσω "ποιός είναι ο ήχος ενός χεριού που πλένει πιάτα"!]

No Method, No Guru, No Teacher

spiritΜέλος
12/11/2005, 15:06:50
quote:

ροσι YuGiOh, σκουπισα την σχολη, καθαρισα το ταταμι και ποτισα τον βραχοκηπο.

ξερεις οτι δεν στο λεω για να μου πεις μπραβο αφου δεν εχω εγωισμο, οπως ξερεις οτι δεν προκειται ποτε να καρφωσω τον ζενμαν οτι την κοπαναει και σκουπιζω συνεχεια μονος μου.

[:)ΤΖΩΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ καλιοπη τι θα γινει σε ποιον την αφησες να την καθαρισει...
μην μου πεις στον YuGiOh,γιατι ειναι ντροπη αυτος εχει πιο σοβαρες ασχολιες να κανει..
αστεια αστεια μου θυμησες με αυτο που εγραψες μια φιλη που πηγε για διαλογισμο στην ινδια σε ενα ασραμ στην σχολη της Μητερας Αμμας,κι εγω ειχα ζηλεψει τοσο πολυ που δενν μπορεσα να παω,οταν γυρισε γεματη αγωνια και περιεργεια την ρωτησα πως περασε και μου απαντησε καλα,καθε μερα σε ολη την διαρκεια της παραμονης της στο μοναστηρι την εβαζαν να καθαριζει βρωμικες τουαλετες,απο κει της ειπαν ηταν το πρωτο βημα της φωτησης

Edited by - spirit on 12/11/2005 15:09:27

12/11/2005, 18:36:13
quote:

αστεια αστεια μου θυμησες με αυτο που εγραψες μια φιλη που πηγε για διαλογισμο στην ινδια σε ενα ασραμ στην σχολη της Μητερας Αμμας,κι εγω ειχα ζηλεψει τοσο πολυ που δενν μπορεσα να παω,οταν γυρισε γεματη αγωνια και περιεργεια την ρωτησα πως περασε και μου απαντησε καλα,καθε μερα σε ολη την διαρκεια της παραμονης της στο μοναστηρι την εβαζαν να καθαριζει βρωμικες τουαλετες,απο κει της ειπαν ηταν το πρωτο βημα της φωτησης

Να γιατι ο έλλην φαντάρος είναι στο δρόμο της φωτισης

quote:

Αυτή η ρουφιανιά δεν κρύβεται με τίποτα..

quote:

το τσακαλι εκανε απλα αυτο που ηταν σωστο εκεινη τη στιγμη: βοηθησε κατι που κινδυνευε.
δεν το εκανε απο συμπονια (συναισθημα) αλλα απο ελλειψη εγωισμου!

κατ εμε το τσακαλι ηταν φωτισμενο καργα!!!

Μήπως το εκανε από συναδελφική αλληλεγγύη ;

12/11/2005, 18:49:26
Tao te king
Translated by Gia Fu Feng

CHAPTER ONE

The Tao that can be told is not the eternal Tao.
The name that can be named is not the eternal name.
The nameless is the beginning of heaven and Earth.
The named is the mother of the ten thousand things.
Ever desireless, one can see the mystery.
Ever desiring, one sees the manifestations.
These two spring from the same source but differ in name; this appears as darkness.
Darkness within darkness.
The gate to all mystery

...και από βιβλίο, η ελληνική μετάφραση του παραπάνω κειμένου

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑ

Αυτό που μπορούμε να ονομάζουμε ταό δεν είναι το αιώνιο ταό.
Όποιο όνομα και αν του δώσουμε, δε θα του ταίριαζε απόλυτα.
Όνομα δεν έχει η προέλευση τ’ ουρανού και της γης.
Όνομα έχει των μύριων πραγμάτων η μάνα.
Ελευθερωμένοι από κάθε επιθυμία, αντικρίζουμε το μυστήριο.
Όσο επιθυμούμε, αντικρίζουμε τα φαινόμενα.
Μυστήριο και φαινόμενα έχουν ονόματα διαφορετικά,
αλλά πηγή την ίδια, τούτη φαντάζει σαν σκοτάδι.
Σκοτάδι στο σκοτάδι
Πύλη στο όλο μυστήριο.

jonniebegood

quote:
το Ταο ρεει

για να εναρμονιστεις με την κινηση του, πρεπει να γινεις ρευστος και να αφεθεις

Ελευθερωμένοι από κάθε επιθυμία, αντικρίζουμε το μυστήριο.

Να αφεθείς που ; Στην επιθυμία ή στο μυστήριο ;
Πιο κάτω λέει ότι έχουν την ίδια πηγή.

Edited by - Δημήτρης on 12/11/2005 19:01:48

PeronosporosΜέλος
13/11/2005, 15:04:21
Θα μπώ σε πολύ βαθειά νερά τώρα, αλλά φίλε Jonnie πρέπει να το αναφέρω δεν κρατιέμαι!. Στις πολεμικές τέχνες, οι κανόνες του zen είναι αυτονόητοι, ο επιτιθέμενος εκτίθεται όταν επιτίθεται. Ακόμα, η σκέψη και η πρόθεση μπορούν να γίνουν αντιληπτές από τον άλλο (όχι δεν βλέπω πολλές ταινίες και δει star wars, όσοι ξέρουν από Π.Τ. ξέρουν ότι αυτά που λέω όντως ισχύουν!). Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν δεν σκέφτεσαι κατά την αναμέτρηση, αν σκέφτεσαι δεν μπορείς να αντιληφθείς την πρόθεση (πρόθεση: εννοώ να αντιλαμβάνεσαι και να κινείσαι πρίν καν κουνηθεί ο άλλος). Αυτός που σκέφτεται στην μάχη (σώμα με σώμα) μειονεκτεί απίστευτα...

τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος

13/11/2005, 17:46:34
Βρε παιδιά μιά που λέτε για πολεμικές τέχνες, ξέρετε κάποια σχολή στην Ελλάδα που να διδάσκουν πολεμικές τέχνες και να τηρούν όσους κανόνες αναφέρθηκαν?
Στην δική μου αντίληψη δεν έχει πέσει καμία.

Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί ο θεματοθέτης για την ερώτηση εκτός θέματος.

13/11/2005, 18:02:23
΄Εχω μία καλή. Την δική μου όπου διδάχθηκα DAS STREETFIGHTING. ΄Εμαθα πολλά Πυραμίδα μου. ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ; ΕΡΩΤΩ;

Α.Ρ.Ρεαλιστική αυτοάμυνα. Πρακτικές τεχνικές. Ηρεμία ψυχής [Αυτό δεν το εγγυώμαι γιά πάντα], είναι ασφαλές κατάλληλο γιά κάθε ηλικία... Η προσωπική προστασία δεν είναι επιλογή αλλά ευθύνη μας με όσα γίνονται γύρω μας.
Φυσικά υπάρχει και φιλοσοφική εμβάθυνση.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...

13/11/2005, 18:50:39
Την ξέρω την σχολή Αφροδίτη μου, ο Κώστας είναι καλός δάσκαλος, από τους λίγους που θα εμπιστευόμουν. Άλλο πράγμα όμως ο καλός δάσκαλος και άνθρωπος για τα δεδομένα της Ελλάδας και άλλο η τήρηση και διδαχή των συγκεκριμένων κανόνων που αναφέρθηκαν.

Οι δάσκαλοι δεν διδάσκουν όλα αυτά στους Έλληνες γιατί απλά οι περισσότεροι δεν τα αντέχουν, πολλές φορές δεν τα αντέχουν ούτε οι δάσκαλοι. Κάνουν μιά προσαρμογή της τέχνης στην ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων και ότι μάθουν.
Η κανονική εκπαίδευση είναι πολύ σκληρή.

Πάντως σου λέω ότι επέλεξες καλό δάσκαλο, κάτι πολύ βασικό ανάμεσα στους άσχετους και επικίνδυνους που υπάρχουν στην Ελλάδα. Να του έχεις εμπιστοσύνη.

PeronosporosΜέλος
13/11/2005, 19:59:59
quote:
΄Εχω μία καλή. Την δική μου όπου διδάχθηκα DAS STREETFIGHTING. ΄Εμαθα πολλά Πυραμίδα μου. ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ; ΕΡΩΤΩ;
Ο δάσκαλός σου προφανώς χρησιμοποιεί μια άλλη πολεμική τέχνη σαν υπόβαθρο. Μήπως ξέρεις ποιά είναι αυτή;; Από περιέργεια ρωτάω.
quote:
Την ξέρω την σχολή Αφροδίτη μου, ο Κώστας είναι καλός δάσκαλος, από τους λίγους που θα εμπιστευόμουν. Άλλο πράγμα όμως ο καλός δάσκαλος και άνθρωπος για τα δεδομένα της Ελλάδας και άλλο η τήρηση και διδαχή των συγκεκριμένων κανόνων που αναφέρθηκαν.

Οι δάσκαλοι δεν διδάσκουν όλα αυτά στους Έλληνες γιατί απλά οι περισσότεροι δεν τα αντέχουν, πολλές φορές δεν τα αντέχουν ούτε οι δάσκαλοι. Κάνουν μιά προσαρμογή της τέχνης στην ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων και ότι μάθουν.
Η κανονική εκπαίδευση είναι πολύ σκληρή.

Πάντως σου λέω ότι επέλεξες καλό δάσκαλο, κάτι πολύ βασικό ανάμεσα στους άσχετους και επικίνδυνους που υπάρχουν στην Ελλάδα. Να του έχεις εμπιστοσύνη.

Υπάρχουν γενικά καλοί δασκαλοι στην Ελλάδα. Όσο για πολεμικές τέχνες έχει αρκετά καλά συστήματα στην Ελλάδα πχ Aikido, jujutsu, taichi-chuan, κάποια συστήματα kung fu(νύχι του αετού,praying mantis, wushu kwan κτλ). Δέν σου συνιστώ κανένα karate ή tae kwon do, ούτε judo.

13/11/2005, 22:03:20
quote:

wax on - wax off
wax on - wax off
wax on - wax off
...

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

judas priestΜέλος
13/11/2005, 23:30:32
oooγιο...κονίτσιουα γκαριμάστα....Πολύ καλό Αμαλιά..Γεια χαρά είς όλους...

Open mind for a different view....

qubitΜέλος
14/11/2005, 10:55:49

quote:
το "δεν αγαπω την ανθρωποτητα, αλλα βοηθαω καθε πλασμα που χρειαζεται βοηθεια" πως σου φαινεται?

αν αυτό το λέει το τσακάλι ... σωστό το βρίσκω !!!
Σαν να λέω εγώ "δεν αγαπώ τις σιχαμένες τις κατσαρίδες, αλλά δεν τις εξολοθρεύω κιόλας".
Κομματάκι δύσκολο, βέβαια. Αλλά, ας είναι καλά οι γάτες.
quote:
υπαρχει στα Ελληνικα τετοιο βιβλιο?

Ω, ναι!!! Εδώ και πολλά χρόνια. Και μάλλον έχει επανεκδοθεί προσφάτως.
Δεν θυμάμαι τον εκδοτικό οικο τώρα (μάλλον έχω ψωνίσει έμμενταλ παλαιότερης κοπής,με περισσότερες τρύπες απ' το δικό σου... )
quote:
αν θες να μαθεις, μαθαινεις απο τα παντα.

Αυτό μου τόλεγε η γιαγιά μου, δείχνοντάς μου τα μηρμύγκια, όταν ήμουν μικρή.
(μερικές χιλιάδες χρόνια πριν, όταν η γειτονιά μου ηταν ακόμα χωματοδρομος)
Κι όταν πηγαίναμε εκδρομή, μούδειχνε τα αγριολούλουδα, εκστασιασμένη απ' την ποικιλία τους και τις αποχρώσεις τους.
quote:
το Ταο ρεει

Τα πάντα ρει.
Υπήρχε λοιπόν στα χρόνια του Σωκράτη κάποιος Κρατύλος, "οπαδός" της φιλοσοφίας του Ηράκλειτου.
Λέγανε ότι ο Κρατύλος θεωρούσε ότι είναι λάθος να ονοματίζουμε ένα πράγμα, γιατί μέχρι να το πούμε κάπως, αυτό έχει αλλάξει κιόλας. Γιαυτό προτιμούσε αντί να ονοματίζει, να δείχνει.
quote:
θα σε συμβουλευα μαλιστα να φτιαξεις τον δικο σου, αν δεν ενιωθα οτι ηδη το κανεις!

Πάντως, αν θεωρείς ότι εμποδίζω τη ροή του topic επισημαίνοντας τις αναλογίες που μαζεύω στο δρόμο μου, σφύρα το!!
PeronosporosΜέλος
14/11/2005, 11:14:20
quote:
wax on - wax off
wax on - wax off
wax on - wax off
...

Καμμία σχέση φίλτατη αμαλία, εσύ μιλάς για την εκμάθηση της απόκρουσης του "εσωτερικού κύκλου" του καράτε. Με την συγκεκριμένη εργασία ο παπούς προσπαθούσε να διδάξει στον μικρό πώς να κινείται με βάση αυτόν τον κύκλο. Καταραμένο goju ryu...
Οι ινδοί απλώς την είχαν αγγαρέψει

14/11/2005, 19:08:16
quote:

Peronosporos

Θα μπώ σε πολύ βαθειά νερά τώρα, αλλά φίλε Jonnie πρέπει να το αναφέρω δεν κρατιέμαι!. Στις πολεμικές τέχνες, οι κανόνες του zen είναι αυτονόητοι, ο επιτιθέμενος εκτίθεται όταν επιτίθεται.

καθαρη ζεν αντιληψη συναντησα στην τοξοβολια και στο τζου-ντο.

στην μεν τοξοβολια, δεν κοιτας τον στοχο, τον νιωθεις - το ζητουμενο ειναι να γινεις τοξο, βελος και στοχος ταυτοχρονα.

στο τζου-ντο δεν υπαρχει επιθετικη κινηση.

ο τζουντοκα δεν χρησιμοποιει την δικη του δυναμη αλλα του επιτιθεμενου.

εμπεριεχει την μη-δραση με την εννοια της "καλαμιας που λυγιζει στον ανεμο (δεν αντιστεκεται, δεν δρα, αφηνεται), αλλα δεν σπαει"

quote:

Ακόμα, η σκέψη και η πρόθεση μπορούν να γίνουν αντιληπτές από τον άλλο

συμφωνω απολυτως, αλλα αυτο νομιζω δεν ειναι κατι που "διεκδικει" το ζεν σαν σταση, αλλα γενικα η βουδιστικη αντιληψη στις πολεμικες τεχνες.

quote:

Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν δεν σκέφτεσαι κατά την αναμέτρηση, αν σκέφτεσαι δεν μπορείς να αντιληφθείς την πρόθεση

οου γιες!

quote:

(πρόθεση: εννοώ να αντιλαμβάνεσαι και να κινείσαι πρίν καν κουνηθεί ο άλλος). Αυτός που σκέφτεται στην μάχη (σώμα με σώμα) μειονεκτεί απίστευτα...

αυτος που σκεφτεται ειναι κι αυτος που θα χασει στα σιγουρα!

.

[/quote]

14/11/2005, 19:20:23
quote:

Δημήτρης

"Ελευθερωμένοι από κάθε επιθυμία, αντικρίζουμε το μυστήριο.
Μυστήριο και φαινόμενα έχουν ονόματα διαφορετικά,
αλλά πηγή την ίδια, τούτη φαντάζει σαν σκοτάδι."

Να αφεθείς που ; Στην επιθυμία ή στο μυστήριο ;
Πιο κάτω λέει ότι έχουν την ίδια πηγή.

τα φαινομενα ειναι ο κοσμος οπως τον αντιλαμβανομαστε.

το μυστηριο, ειναι αυτο που εγω λεω "Αγνωστο μερος της φυσης" γιατι δεν το αντιλαμβανομαστε.

το νοημα ειναι οτι η επιθυμια μας δημιουργει τον κοσμο που βιωνουμε και αν παψουν οι επιθυμιες, (δηλαδη το Εγω απο οπου πηγαζουν), αντικρυζεις την ολοτητα.

το ζεν ασχολειται με την διευρυνση της αντιληψης με δικους του τροπους, που στοχο τους εχουν φυσικα την καταργηση του εγωισμου ωστε να ραγισει το γυαλι της "λογικης" πραγματικοτητας που δημιουργουν οι επιθυμιες.

εγω θα ελεγα να αφεθεις να υπαρχεις πρωτιστως!

ΥΓ. αποδοθηκε σωστα αραγε ο Κινεζικος ορος, ως μυστηριο?

.