- Ομοφυλοφιλία και Χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
-ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΕΡΦΑΡΩ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ!
-ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ! ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΠΟΙΠΟΙΗΣΩ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:Ήθελα κι εγώ να σου κάνω την ίδια ερώτηση που έκανε ο φίλος γιαπετ.Οι απόψεις σου είναι ακραίες αγαπητέ libero.
Με ποιόν τρόπο?
Κουτσομπολιό, ψύχρανση των σχέσεων από το γύρο περιβάλλον κυρίως από το φιλικό και οικογενειακό, περιφρόνηση. Βέβαια σήμερα δεν μπορεί να λειτουργήσει ο μηχανισμός αυτός της απομόνωσης γιατί το ποσοστό των ομοφυλόφιλων έχει αυξηθεί, και πάντα μπορεί να βρει το αντίστοιχο.
quote:Ή το παράδειγμά σου είναι ατυχές,ή είσαι παρτάκιας,ως προς το συγκεκριμένο θέμα.Δεν μου απάντησες όμως.Εσένα προσωπικά,που σε ενοχλούν αυτοί οι άνθρωποι;
Προσωπικα maraki8, δεν με ενοχλούν ούτε οι βιαστές, αφού είμαι άντρας και όχι από τους πιο εμφανίσιμους, για να πέσω θύμα βιασμού.

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:
libero:Αυτό που λέω εγώ είναι το δικαίωμα αλλά πιστεύω και η υποχρέωση της κοινωνίας να κατακρίνει τέτοιες επιλογές, χωρίς να χαρακτηρίζεται από κάποιους «προοδευτικούς» ρατσιστική. Γιατί αν αυτή επιλογή τους είναι αποτέλεσμα κάποιας ορμονικής διαταραχής, τότε χρειάζονται ιατρική βοήθεια και όχι κάποια δικαιώματα. Να τους αφήνουμε στην τύχη τους υπερασπίζοντας την διαιώνιση αυτής της κατάστασης, ως κάτι φυσιολογικό, είναι υποκρισία.
quote:
libero:Αλίμονο όμως, αν αποδίδουμε τις διάφορες επιλογές που κάνει ο άνθρωπος σε ορμόνες και γονίδια, γιατί τότε καταργούμε την παιδεία αλλά και την ελεύθερη βούλησή του. Με αυτήν την λογική θα μπορούσαμε να πούμε πως οι βιαστές, οι δολοφόνοι, δρουν λόγω κάποιων ορμονικών διαταραχών, δεν φταίνε αυτοί αλλά τα γονίδια, το ζώδιο ή οτιδήποτε άλλο. Άρα δεν έχει νόημα να τους βγάζεις έξω από την φυλακή, στην κοινωνία, όταν εκτελέσουν την ποινή τους γιατί πάλι θα υποτροπιάσουν, άρα η μόνη λύση θα είναι θάνατος.
Καλημέρα σας και πάλι...![]()
Αγαπητέ libero στο πρώτο απόσπασμα αναφέρεις πως ένα άτομο το οποίο πάσχει από ορμονικές ή οποισδήποτε φύσης διαταραχές χρειάζεται ιατρική βοήθεια.Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό.
Σε αυτό που δεν συμφωνώ είναι,όταν λες πως δεν χρειάζονται δικαιώματα.Αν εξαιρέσουμε το θέμα των ομοφυλοφίλων,υπάρχουν πολλές ακόμη κατηγορίες ατόμων που πάσχουν από πάσης φύσεως διαταραχές.Τι θα έλεγε για τα άτομα με σύνδρομο Down,για τους κωφάλαλους,τους τυφλούς,τους εκ γενετής ανάπηρους?Αυτά τα άτομα δεν απαιτούν ιατρική φροντίδα?Δεν απαιτούν όμως και δικαιώματα?
Οι οροθετικοί δεν χρειάζονται ιατρική βοήθεια?Αλλά και δικαιώματα που να τους εξασφαλίζουν τον σεβασμό που τους αξίζει?Δεν πρέπει να υπάρχει κάτι που να τους προστατεύει από την αδικία της υπόλοιπης "υγιούς" κοινωνίας?Ξέρεις,είναι μερικές φορές πολύ εύκολο να περιθωριοποιούμε άτομο αλλά πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε το γιατί.
Και επειδή,όπως πολύ σωστά αναφέρεις στο δεύτερο απόσπασμα,δεν μπορούμε να τα "φορτώνουμε" όλα στα γονίδια και στις ορμόνες,φυσικά και πρέπει να υπάρχουν νόμοι που να καθορίζουν τα δικαιώματα των αόμων απένατι στην κοινωνία.Ομως το να βάζεις τους ομοφυλόφιλους στο ίδιο καζάνι με τους βιαστές,τους παιδεραστές,τους δολοφόνους και οποιοδήποτε άλλον,προσωπικά,θεωρώ πως είναι αδικία.Και στην τελική,ο ομοφυλόφιλος είτε εκ γενετής είτε επίκτητος,δεν θα έρθει ποτέ να σε βιάσει,ή να βιάσει τα παιδιά σου,ή να παρενοχλήσει σεξουάλικα την γυναίκα σου ή να σε σκοτώσει επειδή δεν τον προτίμησες για σεξουαλικό παρτενέρ.
Επομένως,αφού δεν παραβιάζουν κανέναν γραπτό ή άγραφο κοινωνικό κανόνα,παρά μόνο την αισθητική μας απόλαυση να βλέπουμε έναν άνδρα με έναν άλλο άνδρα ή μια γυναίκα με μια άλλη γυναίκα,δεν βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο να πρέπει ένας ομοφυλόφιλος να λογοδοτήσει για τις αποδεδειγμένα αθώες επιλογές του.
Υ.Γ
Αλήθεια σου είναι τόσο αποτρόπαιο το θέαμα μιας "γυναικείας ομοφυλοφιλικής συνάθροισης"?![]()
![]()
![]()
Impious Varmint
quote:Α,εδώ αλλάζει το πράγμα!!!
Αλήθεια σου είναι τόσο αποτρόπαιο το θέαμα μιας "γυναικείας ομοφυλοφιλικής συνάθροισης"?

quote:
γιαπετ:
Νομίζω ότι αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης οποιασδήποτε ομάδας ανθρώπων, θα οδηγούσε σε παραβατικές συμπεριφορές εκ μέρους τους και πιθανόν, όχι άδικα.
Δεν κατάλαβα για πιο λόγο θα πρέπει να τους οδηγήσει αυτό, σε παραβατικές συμπεριφορές
Είναι δικαιολογία αυτή για τους παραβάτες? Υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις όπου οικογένειες και μέλη αυτών δεν μιλάνε μεταξύ τους για πιο γελοίους λόγους (οικονομικά, πολιτικά πιστεύω…), τους οδηγεί αυτό σε παραβατικές συμπεριφορές? Δεν πρέπει δηλαδή ποτέ να φέρνω αντίρρηση στο παιδί μου μην τυχών του δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα και το οδηγήσει σε παραβατικές συμπεριφορές? Από την στιγμή που είναι ενήλικας έχει ευθύνη των πράξεών του.
quote:
γιαπετ:
Εσύ θα περιφρονούσες ή θα απομόνωνες ένα μέλος της οικογένειάς σου γι' αυτόν το λόγο, χωρίς να σ' ενδιαφέρει σε τι ποιότητα ζωής, πιθανόν, να το οδηγούσες μ' αυτήν τη συμπεριφορά;
Θα ήμουν πιο ψυχρός, απέναντί του. Τι θα ‘πρεπε να πω στον γιό μου δηλαδή «μπράβο παιδί μου καλά κάνεις» ή να αναπαυτώ στο μεγάλο ποσοστό ομοφυλόφιλων που υπάρχουν γύρω (άγνωστο πως και γιατί) και να το θεωρήσω φυσιολογικό?
Αν το παιδί σου γίνει τεμπέλης και χαραμοφάης πως θα σου φαινόταν? Αν το παιδί σου γινόταν χρήστης ηρωίνης, για ενήλικο μιλάμε πάντα, θα ενέκρινες μια τέτοια συμπεριφορά? Καμιά από τις δύο, δεν είναι παράνομη.
quote:
maraki8:
Ήθελα κι εγώ να σου κάνω την ίδια ερώτηση που έκανε ο φίλος γιαπετ.
Ποιος σε εμπόδισε να την κάνεις;
quote:
maraki8:Οι απόψεις σου είναι ακραίες αγαπητέ libero.
quote:
maraki8:
Ή το παράδειγμά σου είναι ατυχές,ή είσαι παρτάκιας,ως προς το συγκεκριμένο θέμα.Δεν μου απάντησες όμως.Εσένα προσωπικά,που σε ενοχλούν αυτοί οι άνθρωποι;
Μάλλον είσαι εσύ ο παρτάκιας για να επιμένεις σε αυτήν την ερώτηση παρόλο που σου έδωσα απάντηση. Αλλά βέβαια, σκέφτεσαι μονάχα τον εαυτούλι σου και καλύπτεις την αδιαφορία σου πίσω από τον δήθεν ρατσισμό.
Με ενοχλεί λοιπόν, να μεγαλώνουν τα παιδιά, μέσα σε αυτά ίσως και το δικό μου, σε ένα περιβάλλον όπου ο βιασμός της φύσης, θεωρείται φυσιολογικό. Δημιουργεί έδαφος για αύξηση των ομοφυλοφίλων, αλλά και περιθώρια να αποδέχονται πράξεις ως ηθικά ορθές, κάποιες που σήμερα θεωρούνται κατακριτέες (έδωσα σαν παράδειγμα το κόμμα των παιδεραστών που δημιουργήθηκε στην Ολλανδία).
quote:
Impious Varmint:
Σε αυτό που δεν συμφωνώ είναι,όταν λες πως δεν χρειάζονται δικαιώματα.Αν εξαιρέσουμε το θέμα των ομοφυλοφίλων,υπάρχουν πολλές ακόμη κατηγορίες ατόμων που πάσχουν από πάσης φύσεως διαταραχές.Τι θα έλεγε για τα άτομα με σύνδρομο Down,για τους κωφάλαλους,τους τυφλούς,τους εκ γενετής ανάπηρους?Αυτά τα άτομα δεν απαιτούν ιατρική φροντίδα?Δεν απαιτούν όμως και δικαιώματα?
Βρε Impius Varmint είπα τέτοιο πράγμα; Ίσα, ίσα διαχώρισα την ΕΠΙΛΟΓΗ των ομοφυλόφιλων, από την ΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ των κωφαλάλων, τυφλών, Downικών κτλ. και αυτήν αποδοκιμάζω. Σε όλους πρέπει να δοθούν (και τους ομοφυλόφιλους ) τα ίδια δικαιώματα. Γι’ αυτό και ανέφερα ειρωνευόμενος, το δικαίωμα που δόθηκε στους κωφούς μόλις σημερα, να ξέρουν τι παίζεται στην βουλή.
( ήθελα να πω κάποια "επιπλέων δικαιώματα" από τους υπόλοιπους συμφωνώντας με αυτό που έγραψε ο europaios2, δικό μου το σφάλμα
)
quote:Έχεις δίκιο…
Impious Varmint:
Οι οροθετικοί δεν χρειάζονται ιατρική βοήθεια?Αλλά και δικαιώματα που να τους εξασφαλίζουν τον σεβασμό που τους αξίζει?Δεν πρέπει να υπάρχει κάτι που να τους προστατεύει από την αδικία της υπόλοιπης "υγιούς" κοινωνίας?Ξέρεις,είναι μερικές φορές πολύ εύκολο να περιθωριοποιούμε άτομο αλλά πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε το γιατί.
Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε γιατί κάποιοι προτιμούν την παρά φύση ικανοποίηση και γι’ αυτό τους βαφτίζουμε φυσιολογικούς.
Δικιά τους επιλογή είναι και αυτήν αποδοκιμάζω.
quote:
Impious Varmint:
Ομως το να βάζεις τους ομοφυλόφιλους στο ίδιο καζάνι με τους βιαστές,τους παιδεραστές,τους δολοφόνους και οποιοδήποτε άλλον,προσωπικά,θεωρώ πως είναι αδικία
Δεν τους συγκρίνω με ομοφυλόφιλους γιατί δεν έγραψα πως πρέπει να καταδικάζονται από την πολιτεία οι ομοφυλόφιλοι και ούτε επιθυμώ κάτι τέτοιο.
quote:
Impious Varmint:
Υ.Γ
Αλήθεια σου είναι τόσο αποτρόπαιο το θέαμα μιας "γυναικείας ομοφυλοφιλικής συνάθροισης"?
Εννοείται, όταν οι άντρες χαραμίζονται, τι να κάνουν και οι γυναίκες. Το ένα φέρνει το άλλο.
Μιας και έκανες αναφορά για τους ανάπηρους και περάσαμε στις προσωπικές ερωτήσεις, θα ήθελα να ρωτήσω κάποιους αντιρατσιστές εδώ μέσα, αν έχουν οι παραπάνω, δικαίωμα στην σεξουαλικότητα? Ικανοποιήσατε ποτέ σεξουαλικά αυτήν την ομάδα των ανθρώπων, ή μήπως οι ανάπηροι, μόνο με ανάπηρους? Ή μήπως ποτέ!!
Σήμερα πιο εύκολα "κοιμάσαι" με έναν του ίδιου φύλου, παρά με έναν τυφλό. ![]()

Θα ήθελα όμως να σταθώ περισσότερο στην παρακάτω πρόταση σου,που πραγματικά μου έκανε εντύπωση.
quote:
Μιας και έκανες αναφορά για τους ανάπηρους και περάσαμε στις προσωπικές ερωτήσεις, θα ήθελα να ρωτήσω κάποιους αντιρατσιστές εδώ μέσα, αν έχουν οι παραπάνω, δικαίωμα στην σεξουαλικότητα? Ικανοποιήσατε ποτέ σεξουαλικά αυτήν την ομάδα των ανθρώπων, ή μήπως οι ανάπηροι, μόνο με ανάπηρους? Ή μήπως ποτέ!!Σήμερα πιο εύκολα "κοιμάσαι" με έναν του ίδιου φύλου, παρά με έναν τυφλό.
Θεωρώ πως έχεις απόλυτο δίκιο...
Ενα άτομο που αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα,είτε αυτά είναι κινητικά είτε ψυχολογικο-πνευματικά,θεωρεί τον εαυτό του ως κάτι το διαφορετικό από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.Θεωρεί πως δεν αποτελεί τμήμα του και μοιραία περιθωριοποιείται και απομονώνεται.Σε αυτό το φαινόμενο,θεωρώ,πως την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν τα μέλη της "υγιούς" κοινωνίας.Με το θεωρητικό ενδιαφέρον τους αλλά στην πραγματικότητα με την πρακτική σου αδιαφορία βάζουν στο περιθώριο άτομα που υπολοίπονται από τα δικά τους "υψηλά" στάνταρ.
Τι εννοώ???
Εννοώ ότι σε εμένα,σε εσένα και γενικότερα στο μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών,όπως αντίστοιχα και των γυναικών,το ενδιαφέρον θα μας τραβήξει μια όμορφη,ψηλή,αρτιμελής κοπέλα.Πες μου,λοιπόν, με τι ψυχικό κουράγιο θα διεκδικήσει την ζωή της μια τυφλή ή ανάπηρη ή υπέρβαρη κοπέλα από την στιγμή που οι άνθρωποι γύρω της δεν της δίνουν σημασία και γενικά την κρίνουν ανάξια χωρίς καν να ενδιαφερθούν για το αν πραγματικά αξίζει.Και δεν περιορίζομαι μόνο στον ερωτικό τομέα αλλά και στο επαγγελματικό και τον συναισθηματικό.
Ετσι,μαθηματικά έρχεται η γκετοποίηση...Οι τυφλοί με τους τυφλούς,οι ανάπηροι με τους ανάπηρους και οι "άνθρωποι" με τους "άνθρωπους". (όπως έλεγαν σε παλαιότερες εποχές,μόνο οι λευκοί είναι άνθρωποι)
Παρατηρείς λοιπόν καμία διαφορά αγαπητέ libero,σήμερα σε σχέση με το "ρατσιστικό" παρελθόν? Αλλαξε τίποτα? Προοδεύσαμε?
Δεν νομίζω...Τουλάχιστον οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι ρατσιστές...
Impious Varmint
quote:
liberoΔεν κατάλαβα για πιο λόγο θα πρέπει να τους οδηγήσει αυτό, σε παραβατικές συμπεριφορές
Είναι δικαιολογία αυτή για τους παραβάτες? Υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις όπου οικογένειες και μέλη αυτών δεν μιλάνε μεταξύ τους για πιο γελοίους λόγους (οικονομικά, πολιτικά πιστεύω…), τους οδηγεί αυτό σε παραβατικές συμπεριφορές? Δεν πρέπει δηλαδή ποτέ να φέρνω αντίρρηση στο παιδί μου μην τυχών του δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα και το οδηγήσει σε παραβατικές συμπεριφορές? Από την στιγμή που είναι ενήλικας έχει ευθύνη των πράξεών του.
Νομίζω ότι άφησα να εννοηθούν περισσότερα, απ’ όσα έπρεπε, όταν αναφέρθηκα σε παραβατικές συμπεριφορές.
Εννοούσα ότι η περιθωριοποίηση, στην οποία θα οδηγηθούν, πιθανόν να τους οδηγήσει εκεί.
Διότι τι θα πεί κουτσομπολιό, ψύχρανση των σχέσεων και περιφρόνηση;
Επί του πρακτέου πώς εφαρμόζονται αυτά;
Αυτά δεν έχουν άμεσα δεινά, στην εφαρμογή τους;
Δεν σημαίνει ότι δεν θα βρίσκουν δουλειά;
Ότι δεν θα έχουν τη θαλπωρή της οικογένειάς τους;
Άρα θα είναι «διωκόμενοι» ή κάπως έτσι;
‘Ολ’ αυτά που οδηγούν τελικά;
Ποιός θα συνεργαζόταν με κάποιον που για ένα συγκεκριμένο λόγο τον κατακρίνει ή τον περιφρονεί;
Αυτό που αναφέρεις για τις ενδοοικογενειακές προστριβές, νομίζω ότι είναι άστοχο, διότι λείπει η γενική κατακραυγή της κοινωνίας, άρα δεν περιθωριοποιούνται τα διαφωνούντα μέλη, αλλά απλώς, δεν μιλούνται μεταξύ τους, χωρίς αυτό να έχει κοινωνικές προεκτάσεις στη ζωή τους.
Αν ένα παιδί μεγαλώνοντας εξελισσόταν σε τεμπέλη ή χαραμοφάη, το πιο πιθανό θα ήταν να έχει παραδείγματα από μέσα.
Έχει να κάνει με τον τρόπο που μεγάλωσε, με την διαπαιδαγώγησή του και με τα παραδείγματα που είχε στο περιβάλλον του... όσο δεν ήταν ακόμη ενήλικας.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:Και κάτω να χτυπιέσαι,αν το παιδί σου είναι ομοφυλόφιλο,δεν πρόκειται να αλλάξει.Δεν είναι θέμα αντιρρήσεων αυτό..
Δεν πρέπει δηλαδή ποτέ να φέρνω αντίρρηση στο παιδί μου μην τυχών του δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα και το οδηγήσει σε παραβατικές συμπεριφορές? Από την στιγμή που είναι ενήλικας έχει ευθύνη των πράξεών του.
quote:Γιατί συγκρίνεις την ομοφυλοφιλία με τους ναρκωμανείς και τους τεμπέληδες;
Αν το παιδί σου γίνει τεμπέλης και χαραμοφάης πως θα σου φαινόταν? Αν το παιδί σου γινόταν χρήστης ηρωίνης, για ενήλικο μιλάμε πάντα, θα ενέκρινες μια τέτοια συμπεριφορά? Καμιά από τις δύο, δεν είναι παράνομη.
**Θα προτιμούσα το παιδί μου να είναι ομοφυλόφιλο και ΚΑΛΑ,παρά στρέητ και ναρκωμανής...
quote:Το γεγονός ότι γράφω από το γραφείο μου και είμαι αφηρημένη συχνά πυκνά.Στέλνω την απάντηση ξεχνώντας να αναφέρω όλα όσα θέλω.Και μετά,για να ξαναμπώ στο φόρουμ....αστο!
Ποιος σε εμπόδισε να την κάνεις; Παπαγαλάκι
quote:Ουουου!!!Τι φρίκη!!!!Τι μάστιγα!!!
Δημιουργεί έδαφος για αύξηση των ομοφυλοφίλων,
quote:Δεν νομίζω ότι έχουν κάποια σχέση οι απανταχού ομοφυλόφιλοι/ες με τους παιδεραστές.Πάλι τσουβαλιάζεις libero.
αλλά και περιθώρια να αποδέχονται πράξεις ως ηθικά ορθές, κάποιες που σήμερα θεωρούνται κατακριτέες (έδωσα σαν παράδειγμα το κόμμα των παιδεραστών που δημιουργήθηκε στην Ολλανδία).
quote:Σε κάποιους από εμάς,η λέξη "κοιμάμαι με κάποιον" δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο μας.Κι αφού πάει προσωπικά,εγώ συνήθως λέω "είμαι με κάποιον",κοινώς έχω σχέση,νιώθω πράγματα κτλ.Αν ερωτευόμουν έναν ανάπηρο ή έναν τυφλό,η αναπηρία τους δεν θα με εμπόδιζε σε τίποτα.Όπως και τίποτα δεν με εμποδίζει να έχω κολλητούς φίλους/ομοφυλόφιλους....
Σήμερα πιο εύκολα "κοιμάσαι" με έναν του ίδιου φύλου, παρά με έναν τυφλό.

Ορισμένοι δεν θέλουν να δεχθούν κάποια πράγματα.
Τα συναισθήματα δεν αφήνουν να δούμε κάποια πράγματα από μια απόσταση "ασφαλείας".
Προτείνω να περιοριστεί η συζήτηση στην ομοφυλοφιλία μόνο και όχι στους ομοφυλόφιλους.
Έως τώρα, ο Λίμπερο είναι ο μόνος που προσπαθεί να κάνει κάτι τέτοιο και εξετάζει την ομοφυλοφιλία ως φαινόμενο.
Τελικά η ομοφυλοφιλία είναι: επιλογή, έμφυτη, κληρονομική ή επίκτητη ιδιότητα, διαστροφή, ....... τι από όλα;

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!