- ΓΕΡΟΝΤΕΣ ή ΣΤΑΡΕΤΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Εχω μάλιστα και παράδειγμα φρέσκο...απο Χίο μεριά... είχε κολήσει η μαμά οτι η κόρη άγιασε και...την βαλσάμωσε!
Η μαμά χήρα εφοπλιστού παρακαλώ...τελικά τα κατάφερε.
Αυτο όμως δεν σημαίνει οτι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει της "γηώσεως".
Οσο για τους μάρτυρες, γιατι αποκλείεις άτομα με αυτά τα ονόματα που αναφέρεις να ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό και να μαρτύρυσαν ?
quote:
ΑΙΟΝ εγώ αν κατάλαβες δεν έχω ανάγκη από γέροντες ή οτιδήποτε άλλο.
Κάποιοι άλλοι έχουν.
Γιατί και η ειρωνεία και κοροϊδία θέλει το Γέροντά της, όπως το κινητό το Γερμανό του.
Τι θα ήτανε άραγε η ζωή χωρίς το χούμορ![]()
quote:
"Περι του Αγ.Ιωάννη του Χρυσοστόμου στον οποίο αναφέρεσαι, επειδή πολλοί κατα καιρούς επικαλούνται λόγους Αγίων, να σου πώ ότι επειδή είναι Άγιος δεν σημαίνει ότι είναι αλάνθαστος." Τότε για ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ να προβάλετε ως υπποδειγμα? Ιδιαίτερα δε ως...........ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΣ!! Μήπως επειδή αρκούνε οι "θεάρεστες υπηρεσίες" εις το δόγμα???
Μα προστάτης της παιδείας δεν έγινε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος επειδή έτσι τον ανακήρυξε η εκκλησία αλλά το ίδιο το Ελληνικό κράτος. Η εκκλησία δεν ανακηρύσσει Αγίους προστάτες συγκεκριμένων κλάδων. Εν πάσει περιπτώσει δεν νομίζω να αμφισβητείς και την λογιότητα και τον πλούτο και το εύρος του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, τον οποίο αν τον γνωρίσουμε εις βάθος θα καταλάβουμε για ποιόν λόγο του προσδόσανε τον χαρακτηρισμό του Χρυσόστομου. Θεωρώ αδιαμφισβήτη την λογιότητα του, όπως επίσης και τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, τον Μέγα Βασίλειο, τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και τον Άγιο Συμεών τον Νέο Θεολόγο που είναι και ο αγαπημένος μου καθότι σουρεαλιστής.
quote:
"..Μάλιστα ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ήταν μαλωμένος, δεν μιλούνταν με τον Άγιο Κύριλλο (αν θυμάμαι σωστά), Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο οποίος και αυτός αγίασε." Και αυτό δηλαδή ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ?????
Αυτό το ανέφερα για απόδειξη των λόγων μου ότι επειδή κάποιος αγίασε δεν σημαίνει ότι ήταν αλάνθαστος. Μα για τον ελεύθερα σκεπτόμενο μόνο σημαίνει βρε schwabe, για τον κατευθυνόμενο ή για αυτόν που θέλει να ψηθεί δεν σημαίνει τίποτα, προσπαθεί να αρκεστεί στην αυθεντία, στην αγιότητα, στο αλάνθαστο του αγίου, για τον ελεύθερα σκεπτόμενο σημαίνει ότι και οι Άγιοι ήταν και αμαρτωλοί όπως εμείς και κάνανε λάθη όπως εμείς, αυτό όμως δεν τους εμπόδισε ν'αγιάσουν.
quote:
"Διότι άλλο πράγμα φίλε μου η αγιότητα, η ταπείνωση, η προσέλκυση της χάρης του Θεού και άλλο πράγμα η απολυτότητα του λόγου, του νού και των πράξεων. Ευτυχώς τέτοιες αυθεντίες δεν έχουμε στην εκκλησία μας, παρά του ότι πολλοί πιστοί κάνουν αυτό τό λάθος, να αναφέρονται ότι ο τάδε Άγιος είπε αυτό, και θεωρούν ότι αυτό είναι a priori σωστό επειδή το είπε ο Άγιος." Ομολογώ ότι.....δέν βγαίνει και μεγάλο "διδακτικό" νόημα απο αυτά που προσπαθείς να πείς.....
Και εγώ ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τί νόημα άλλο θα έπρεπε να βγαίνει εκτός του αυτονόητου που εξήγησα παραπάνω. Νομίζω πως η πρόταση είναι ξεκάθαρη.
quote:
"Η εκκλησία του Χριστού ακολουθώντας τις διδαχές Του και το παράδειγμα Του, δίδαξε (και αυτό το δίδασκε και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος) ότι κανείς δεν μπορεί από μόνος του να αγιάσει, μας αγιάζει μόνο η αυθεντία του απόλυτου και του άπειρου που είναι ο Θεός." Και αυτή η "αυθεντία" ΠΩΣ αποδεικνύεται ότι έλαβε χώρα? ΠΩΣ αποδεικνύεται η "αυθεντία" του Μ.Κωνσταντίνου π.χ.?? Και ΠΩΩΩΩΩΩΣ αποφασίζουνε ΜΗ ΑΓΙΟΙ για το ποιός θα αγιάσει???? Αυτοί έχουνε λάβει άλλης μορφής "αυθεντία"? (!)
Περι αγιοποιήσεων υπάρχει μιά αρκετά αυστηρή διαδικασία στην εκκλησία η οποία βεβαίως επειδή τελείται από ανθρώπους δεν στερείται υποκειμενικότητας, λαμβάνονται όμως κατά το δυνατόν τα απαραίτητα μέτρα να μήν γίνονται αφειδώς. Κατ'αρχάς για να αγιοποιηθεί κάποιος πρέπει να έχει πεθάνει. θεωρείται απαραίτητο να έχουν περάσει τουλάχιστον τριάντα χρόνια από τον θάνατο του. Στην ανακήρυξη κάποιου ως Αγίου βοηθούν τα μετά θάνατον θαύματα του, οι εμφάνειες, η αναγνώριση του προσώπου αυτού από τον πιστό λαό κλπ. Η απόφαση της εκκλησίας έρχεται να επικυρώσει αυτό που είναι ήδη αποδεκτό από τον πιστό λαό. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι υπάρχουν γνωστοί και άγνωστοι Άγιοι. Μάλιστα οι άγνωστοι είναι πολύ περισσότεροι. Ο θεός επέτρεψε να αποκαλυφθούν μόνο μερικοί, για τους λόγους που Αυτός γνωρίζει. Να πούμε ένα απλό παράδειγμα, τον συγγραφέα του βιβλίου "οι περιπέτειες ενός προσκυνητού" που όσοι το έχουν διαβάσει γνωρίζουν τι ακριβώς θέλω να πω. Υπό τις ανωτέρω λοιπόν προϋποθέσεις είναι πολύ δύσκολο να ανακηρυχθεί Άγιος κάποιος που δεν είναι ή δεν έζησε με αγιότητα. Θεωρητικά όμως και λογικά μόνο σκεπτόμενος, όχι θεολογικά, υπάρχει η πιθανότητα κάποιος μη Άγιος να ανακηρυχθεί Άγιος. Για αυτή την, επαναλαμβάνω, ανύπαρκτη θεολογικά περίπτωση, λογικά όμως υπαρκτή να σου πω ότι η Αγιοποίηση κάποιου δεν επηρεάζει τον ίδιο τον άνθρωπο. Αυτός που πραγματικά Αγιοποιεί είναι ο ίδιος ο Χριστός. Και οι Άγιοι δεν θα αποφύγουν της κρίσης όπως και εμείς. Επομένως το ερώτημα είναι απλά ρητορικό και όχι πραγματικό.
quote:
Εγώ λέω (ας μιλήσουμε σοβαρά) ότι το θέμα των Αγίων το έχουνε κάνει ΜΠΑΧΑΛΟ! Γνωρίζεις να μου πείς τίποτα για "Άγιους" που.......δέν υπήρξανε ποτέ με την δραστηριότητα που τους αποδίδουνε? Γνωρίζεις τίποτα για ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ 6ο ΑΙΩΝΑ? Οι "Αγιοι" φίλτατε προέκυψαν.......ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ!
Το θέμα των Αγίων δεν έχει γίνει μπάχαλο, εκείνο που έχει γίνει κυρίως στα χρόνια της τουρκοκρατίας, αλλά και παλαιότερα στο Βυζάντιο, προκειμένου να κρατηθεί υψηλό το φρόνημα των Ελλήνων, γεγονώς μου με βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετο, ήταν ότι αλλοιώθηκαν πολλά στοιχεία των βίων των Αγίων και μεγεθύνθηκαν, σε ορισμένες δε περιπτώσεις αγγίξαν και τα όρια της μυθολογίας. Ευτυχώς πολλές από αυτές τις περιπτώσεις έχουν απομονωθεί, ενώ τα λειτουργικά βιβλία της εκκλησίας και το συναξάρι δεν παρουσιάζουν τέτοια σημάδια αλλοίωσης. Γι'αυτό και θα πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί με ότι διαβάζουμε περί βίων Αγίων. Βέβαια αυτή η κατάσταση δεν αμφισβητεί ουδόλως την αγιότητα τους.
quote:
30 Ιανουαρίου: Ερμής μάρτυς, Αύρα μάρτυς, Ολύμπιος μάρτυς
Του Αγίου Ιππολύτου Πάπα Ρώμης και των συν αυτώ (πρεσβυτέρων και διακόνων) Αύρας, Φήλικος, Μαξίμου, Ερκουλίνου, Βενερίου, Στυρακίου, Μηνά, Κομμόδου, Ερμού, Μαύρου, Ευσεβίου, Ρουστικού, Μοναγρέου, Αμανδίνου, Ολυμπίου, Κύπρου, Θεοδώρου, Τριβούνου, Μαξίμου Πρεσβυτέρου, Αρχελάου Διακόνου και Κυρίνου Επισκόπου και των Αγίων Μαρτύρων Κενσουρίνου, Σαβάϊνου και Χρυσής εν έτει 269 υπό Ουλπίου Ρωμύλου ηγεμόνος Βικαρίου, επί της βασιλείας Κλαυδίου.
quote:
1 Φεβρουαρίου: Σάτυρος μάρτυς
Της Αγίας Περπετούας και των συν αυτή, Σατύρου, Ρευκάτου, Σατορνίδου, Σεκούνδου και Φιλικητάτης
quote:
22 Φεβρουαρίου: Τελεσφόρος άγιος
Του Αγίου Ιερομάρυρος Τελεσφόρου (στο Συναξαριστή του Κ.Δουκάκη) στον συναξαριστή του Οσίου Νικοδήμου αναφέρεται απλώς ως μάρτυς. Στον πρωτότυπο συναξαριστή και στα μηναία αναφέρεται ότι ο Τελεσφόρος ήταν Πάπας Ρώμης. Και ο Μελέτιος στον α' τόμο της εκκλησιαστικής ιστορίας σελ.199. Ο Τελεσφόρος επιστάτησε της Εκκλησίας των Ρωμαίων έντεκα έτη ότε και έλαβε τον του μαρτυρίου στέφανο ως λέγει ο Ειρηναίος κατά το πρώτο έτος της αυτοκρατορίας Αντωνίνου του Πίου (138-161). Εις τους καταλόγους των Επισκόπων και Παπών της Ρώμης ο Τελεσφόρος φέρεται επισκοπεύσας κατά τα έτη 125-136.
quote:
27 Φεβρουαρίου: Ασκληπιός άγιος
Ασκληπιού και Ιακώβου των οσίων που ασκήσαν στις ερήμους της Συρίας κατά τους χρόνος Επισκόπου Κύρου Θεοδωρήτου (393-458).
quote:
10 Απριλίου: Ηρακλής μάρτυς, Όμηρος μάρτυς, Προμηθεύς μάρτυς
Περι αυτών δεν υπάρχει καταγραφή στο συναξάρι. Μία μικρή επιφύλαξη μόνο, μήπως περιλαμβάνονται στους Άγιους Τεσσαράκοντα.
quote:
5 Ιουνίου: Απόλλων μάρτυς, Σεληνίας μάρτυς
Των Αγίων δέκα μαρτύρων των εν Αιγύπτω Μαρκιανού, Νικάνδρου, Απόλλωνος, Υπερέχιου, Λεωνίδου, Αρείου, Γοργίου, Σεληνιάδος, Ειρήνης και Παμβώνος.
quote:
25 Ιουνίου: Έρως μάρτυς
Του Αγίου Μάρτυρος Ορεντίου και των έξι γνησίων αδελφών Φαρνακίου, Έρωτος, Φίρμου, Φιρμίνου, Κυριάκου και Λογγίνου τελειωθέντων κατά τους χρόνους Μαξιμιλιανού του Αυτοκράτορος (301). Κατήγοντο από την Ανατολή, καταταγέντων στο στράτευμα στην Αντιόχεια.
quote:
24 Ιουλίου: Υμέναιος μάρτυς
Αναφέρεται ως μάρτυς στον Μέγα Συναξαριστή της Ορθοδόξου εκκλησίας, δεν υπάρχει όμως βίος του.
quote:
10 Αυγούστου: Ιππόλυτος μάρτυς
Ξύστου ή Σίξτου Πάπα Ρώμης και των συν αυτώ Λαυρεντίου Αρχιδιακόνου και Ιππολύτου, ηκμάσαντες κατά τους χρόνους βασιλέως Δεκίου (250)
quote:
1 Σεπτεμβρίου: Αθηνά μάρτυς, Αφροδίτη μάρτυς, Διώνη μάρτυς, Δωδώνη μάρτυς, Ερατώ μάρτυς, Ευτέρπη μάρτυς, Χαρίκλεια μάρτυς, Θάλεια μάρτυς, Κλειώ μάρτυς, Ουρανία μάρτυς, Πανδώρα μάρτυς, Σαπφώ μάρτυς, Τερψιχόρη μάρτυς
Αμμούν διακόνου και των συν αυτώ τεσσαράκοντα παρθένων και ασκητριών κατά του χρόνους βασιλείας του Λικίνιου (305) τελειωθέντων.
Αναλυτικά τα ονόματα τους:
Αυτές που καήκαν : Αδαμαντίνη, Καλλιρόη, Χαρίκλεια, Πηνελόπη Κλειώ, Θάλεια, Μαριάνθη, Ευτέρπη, Τερψιχόρη και Ουρανία.
Αυτές που αποκεφαλιστήκαν : Κλεονίκη, Σαπφώ, Ερατώ, Πολυμνία, Δωδώνη, Αθηνά, Τρωάδα και Κλεοπάτρα.
Αυτές που χτυπήθηκαν με ξίφος στο στόμα και την καρδιά : Κοραλία, Αθηνά, Θεονόη, Θεανώ, Ασπασία, Πολυνίκη, Διόνη, Θεοφάνη, Ερασμία και Ερμηνεία.
Αυτές που κοπήκαν κομματάκια με μαχαίρια και δεχθήκαν πυρωμένα σίδερα στο στόμα τους : Αφροδίτη, Μαργαρίτα, Αντιγόνη, Πανδώρα, Χάϊδω, Λάμπρω, Μόσχω, Αρηβοία, Ακριβή, Μελπομένη και Ελπινίκη.
quote:
4 Σεπτεμβρίου: Ωκεανός μάρτυς
12 Σεπτεμβρίου Ωκεανός μάρτυς. Δεν υπάρχει βίος στον Μέγα συναξαριστή. Αναφέρεται μόνο στα δίπτυχα.
quote:
18 Σεπτεμβρίου: Αριάδνη μάρτυς
Αγία Μάρτυς Αριάδνη εκ Φρυγίας κατά τους χρόνους Αδριανού και Αντωνίνου βασιλευσάντων (117-161)
quote:
7 Οκτωβρίου: Βάκχος μεγαλομάρτυς
Σεργίου και Βάκχου των μαρτύρων, αμφοτέρων Ρωμαίων, μαρτυρησάντων κατά τα έτη της βασιλείας Μαξιμιανού (296)
quote:
5 Νοεμβρίου: Κάστωρ ιερομάρτυς, Σιλβανός μάρτυς
Για τους προαναφερθέντας Αγίους υπάρχει μόνο αναφορά στα δίπτυχα.
quote:
Τους Εθνικούς Θεούς των ΕΛΛΗΝΩΝ (!) τους μετέτρεψαν σε… «οσιομάρτυρες» (!!)και τα λοιπά ανάλογα οι χριστιανοί για να ξεγελούν το έθνος και να διαιωνίζουν τη βασισμένη στο ψέμα και την πλαστογράφηση κυριαρχία τους.
Μετά την παράθεση των ανωτέρω στοιχείων, κάποια από τα πρόσωπα είναι αποδεδειγμένα ιστορικά όπως για παράδειγμα οι Πάπες Ρώμης, αν όμως εξετάσεις προσεκτικά τις λεπτομέρειες ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εκ των ανωτέρω μαρτύρων δεν ήταν Έλληνας με την κρατούσα έννοια του όρου Έλληνας.
Πως λοιπόν θέλαν να προβάλουν την Ελληνικότητα μέσα από Εωμαίους, Σύρους, Αφρικανούς, Φρύγους, Θράκες μάρτυρες;
Νομίζω ότι ο συλλογισμός αυτός καταπίπτει από μόνος του χωρίς να χρειάζονται περισσότερα στοιχεία.
quote:
Πώς άλλωστε θα έστεκαν, αν ξέροντας εμείς ότι οι πρόγονοί μας δεν λέγονταν Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ηλίας (Ελάγια, δηλ. «Θεός μου ο Ιαχωβά») και όλα τα σχετικά, νιώθαμε κάποια στιγμή την ασφυξία από την εβραιήλα πάνω από τα κεφάλια μας και μέσα στα ονόματά μας και αντιδρούσαμε αναλόγως;
Μα ο Χριστιανισμός είναι οικουμενικός. Οι δικοί μας πρόγονοι είχαν Αρχαία Ελληνικά ονόματα, οι Κορεάτες Κορεάτικα, οι Αφρικανοί Σουαχίλι και πάει λέγοντας.
Νομίζω όμως αρκετά κούρασα τους συμφορουμίτες μας, και εγώ ήδη κοντεύω να λαλήσω γιατί πληκτρολογώ κάτι ώρες
Φιλικά
Poet
quote:
Αντίστοιχα με την εξάπλωση και καθιέρωση του Χριστιανισμού τω δωδεκάθεο παρέδωσε τη σκυτάλη κλείνοντας το δικό του κύκλο.
Φιλε μου μια ματια στην πραγματικη ιστορια και η προσεχτικη της μελετη με το ματι του ερευνητη και οχι του Χριστιανου θα σου εδινε την απαντηση σε αυτο που λες.
Αλλο παραδιδω τη σκυταλη με τη θεληση μου και αλλο μου επιβαλεται απο τους βασιλιαδες του Βυζαντιου που κατεστρεψαν Ελληνικα ιερα στο ονομα του Χριστου, του θεου τους που πιστευανε.
Αλλο παραδιδω σκυταλη και αλλο κλιενω την φιλοσοφικη σχολη των Αθηνων με διαταγμα γιατι εκει μεσα λεγανε οτι κατοικει ο διαολος.
Τουλαχιστον η ιστορια ειναι γεματη απο εγκληματα των βυζαντινων κατα των Ελληνικων ιερων.
Ακομα και στις μερες μας συνεχιζεται αυτο με την ανοχη της πολιτειας και αν φιλε μου πιστευεις οτι το 12θεο περεδωσε το πνευμα του εξηγησε μου αυτο το ρευμα που ανθει στις μερες μας και οχι μονο στην Ελλαδα υπερ του να γυρισει ο καθε λαος στην αρχαια του θρησκεια.
Αν δεν εχεις ηδη ενημερωθει Λιθουανια και Δανια αναγνωρισανε επισημα της παλαιες παγανιστικες τους θρησκειες και ειμαι σιγουρος οτι καποια στιγμη θα γινει αυτο και στην Ελλαδα.
Αρα το 12θεο δεν παρεδωσε σκυταλη απλα κατακρεουργηθηκε και σφαγιαστηκε στο βωμο τον Χριστιανων αυτοκρατορων και τοσα χροννια μαζευε τα κομματια του για να επανερθει στην επιφανεια.
Γιατι οπως και να το κανουμε φιλε μου,το 12θεο σημαινει Ελλαδα και ο Χριστιανισμος σημαινει Ιουδαια και Ισραηλ!
«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε
«Μα προστάτης της παιδείας δεν έγινε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος επειδή έτσι τον ανακήρυξε η εκκλησία αλλά το ίδιο το Ελληνικό κράτος.» Εχεις ακούσει τίποτα για την λαίλαπα του καισαροπαπισμού που κληρονόμησαν οι κύριοι της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας?? ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ φίλτατε και δέν τον ανακήρυξε έτσι απλά και αθώα το Ελληνικό κράτος ως «προστάτη» (τρομάρα του!). Εχεις ακούσει τίποτα για το περίφημο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ? Λέω, μήπως?
Poet, με το να μασάμε τα λόγια μας και να εθελοτυφλούμε δέν κάνουμε τίποτα παρά να συμβάλουμε με τον τρόπο μας στην διαιώνιση της θρησκευτικής εμπορευματοποίησης. Και εδώ πρόκειται ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ. Βλέπεις, οι κακές συνήθειες δέεεεεεεν κόβονται εύκολα.....
«Η εκκλησία δεν ανακηρύσσει Αγίους προστάτες συγκεκριμένων κλάδων.» ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑ! Και βεβαίως το κάνει!! Δηλαδή τον Ποσειδώνα τον αντικατέστησε με τον Αγιο Νικόλα η.........Ελληνική Βουλή μετα απο ψηφοφορία?? Είπαμε φίλε μου, αλλά μήν τρελαθούμε κιόλας...
«Εν πάσει περιπτώσει δεν νομίζω να αμφισβητείς και την λογιότητα και τον πλούτο και το εύρος του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, τον οποίο αν τον γνωρίσουμε εις βάθος θα καταλάβουμε για ποιόν λόγο του προσδόσανε τον χαρακτηρισμό του Χρυσόστομου.» Ακριβώς αυτό θα πρέπει να κάνουμε φίλτατε! ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ!! Να μάθουμε (σε βάθος!) ΠΟΣΟ ανθέλλην υπήρξε. Να μάθουμε ΠΟΣΟ μεγάλος καταστροφέας Ελληνικών μνημείων υπήρξε.
Αλλά ας πάρουμε μία γεύση απο το «βάθος» και την «λογιότητα» αυτού του ΔΙΩΚΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ: «Οι Ελληνες είναι στιγματισμένοι, χειρότεροι απο τους χοίρους που πασαλείβονται με περιττώματα!» Μα.....τι «βάθος» είναι αυτό αδερφάκι μου. Τι «λογιότητα»........
Επίσης, αυτός ο «μέγας ρήτωρ» του χριστιανικού ελέους δημιούργησε και ενα σώμα απο «ασκητάς ζήλω θείω πυρπολουμένους...νόμοις αυτούς οπλίσας βασιλικούς..» και τους εξαπολύει ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ «ΕΙΔΩΛΙΚΩΝ ΤΕΜΕΝΩΝ». Μάλιστα ήτανε τέτοιο το «βάθος» της πρόνοιας του που καθιέρωσε ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΣ ΕΙΔΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ (!) ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΕΞΕ ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ! Είπες τίποτα Poet? Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να βρούμε το θάρος και να πούμε την στυγνή θεουργία και εκμετάλλευση με το όνομα της?
Επίσης ισχυρίζεσαι ότι:
"Στην ανακήρυξη κάποιου ως Αγίου βοηθούν τα μετά θάνατον θαύματα του, οι εμφάνειες, η αναγνώριση του προσώπου αυτού από τον πιστό λαό κλπ. Η απόφαση της εκκλησίας έρχεται να επικυρώσει αυτό που είναι ήδη αποδεκτό από τον πιστό λαό. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι υπάρχουν γνωστοί και άγνωστοι Άγιοι." ΛΑΘΟΣ, φίλε μου. Πολύ μαγάλο ΛΑΘΟΣ κάνεις. Η εκκλησία δέν "επικυρώνει" αυτό που είναι αποδεκτό, αλλά ΕΜΦΥΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΔΟΥΝΕ" ΩΣ "ΘΑΥΜΑΤΑ" Η "ΑΓΙΟΥΣ" και δέν συμμαζεύεται! Κάπως έτσι ξεκινάνε και τα "θαύματα" με τις εικόνες που δακρύζουνε (!) ή οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Πές το και θα γίνει!
Μήπως θέλεις να πιάσουμε το παραμύθι με τους "Αγιο Δημήτριο" και "Αγιο Γεώργιο"? Μήπως θέλεις να δούμε ΠΟΙΟΣ "επικύρωσε" και πότε συνέβησαν τα "θαύματα" των.....διδύμων αυτών ανδρών? Και σε ρωτάω, διότι πρόκειται περί δύο γνωστότατων (δηλαδή...εμπορικότατων!) "Αγίων" που περιφέρονται με "θαυματουργές" εικόνες, είναι (πώς αλλιώς!) προστάτες θεσμών και πόλεων, χιλιάδες πιστών τους προσκυνάνε, και δέν συμμαζεύεται!!
Μήπως κάποιοι πρίν τους πιαστεί η μέση κουβαλώντας τις βαριές "θαυματουργές" εικόνες, θα έπρεπε να διαβάσουνε την ιστορία των....διδύμων αδελφών Κάστορα και Πολυδεύκη ή αλλιώς των γνωστών ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ? Λέω, μήπως...
Φίλτατε Poet, αν ακουστεί η αλήθεια, πίστεψε με, οι πιθανότητες διατήρησης της ιουδαιοχριστιανικής ιδεολογίας είναι πολύ περισσότερες παρά με την συνέχιση της στυγνής εμπορευματοποίησης.
Να'σαι καλά.
Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ Μαρτυρίες και εμπειρίες
Συγγραφέας Κλείτος Ιωαννίδης
Εκδόσεις: Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ-ΜΗΛΕΣΙ ΩΡΩΠΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Συγγραφέας ΠΡΕΣΒΥΤ.ΤΑΤΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Εκδόσεις: ΤΑΤΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ Π.ΙΑΚΩΒΟΣ
Συγγραφέας ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Εκδόσεις: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ-ΕΥΒΟΙΑΣ
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΖΩΣΙΜΑΣ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ
Συγγραφέας ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Εκδόσεις: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ-ΕΥΒΟΙΑΣ
Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ Π.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Συγγραφέας ΤΣΩΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Εκδόσεις: ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
Egw 8a h8ela na apanthsw sthn arxikih erwthsh(topic) tou Iasona. Proswpika pisteyw stous gerontes kai stous agioreites monaxous,alla oxi se olous apo autous! Exw diabasei biblia tou geronta Paisiou kai Porfyriou an kai pisteyw oti polla apo ayta pou legontai mesa einai "yperbolika" pisteyw pws exoun thn ikanothta-xarisma ths diorashs, kai to exw dei kai se enan monaxo pou exw gnwrisei(xwris na anaferw onoma giati pollous logous). Exoun mia apisteyth hremia kai exoun thn dynatothta(xarisma) na thn metadidoun. Pragmatika fwtismenoi gerontes kai monaxoi den einai anagh na epeidiknuontai mporeis na to katalabeis kai mono apo thn opsh kai thn lampsh pou ekpempoun.
Iasona sou eyxomai na gnwriseis kai na milhseis me kapoion apo aytous kapoia stigmh...
Filika,
Sasa
ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ?
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ.
ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ "ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ" ΑΡΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ, ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΒΛΙΟ:"Ο ΓΚΟΥΡΟΥ,Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ"