ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ -ΕΚΛΟΓΕΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ -ΕΚΛΟΓΕΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

europaios262 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
29/08/2007, 15:27:05
Θα σου απαντήσω φίλε μου, αν και το θέμα έχει πλέον ξεφύγει τελείως από την κατηγορία της ΣΟΦΙΑΣ....

Μην μπερδεύεις το βιοτικό επίπεδο των ιταλών με την πολιτική τους. Η Τσιτσιολίνα ήτανε η αφορμή για τους ιταλούς να σκεφτουν πως ο εκλογικός νόμος που είχανε πήγαινε την πολιτική τους όλο και χαμηλότερα, γι'αυτο και τον αλλάξανε και πλέον υπάρχει κάποια άλλης μορφής σταθερότητα. Το ότι πήγανε τους πρωθυπουργούς τους στα δικαστήρια, αυτό έχει να κάνει με το πόσο μάγκες είναι οι δικαστές τους, οι οποίοι έχουνε τα αυγά να τα βάλουνε με ολόκληρη μαφία - στους πολιτικούς θα κωλώνανε ??? Είναι και θέμα λαού, εμείς τους πάμε στα δικαστήρια και τους βάζουμε να μας ξανακυβερνανε

Το ΛΑΟΣ έχει στους συνδοιασμούς του χρυσαυγήτες, βασιλόφρονες και την Εφη Σαρρή... Θέλεις να σχολιάσουμε τώρα ???

Ο Λεβέντης έστελνε "καρκίνο στην οικογένεια Παπανδρέου και Μητσοτάκη" και μόλις τον κάλεσε η ΝΔ στο ψηφοδέλτιό της πήγε με τα τέσσερα...

Οι κυνηγοί μπορεί να έχουνε καλές ιδέες για αντιπυρικές ζώνες, αλλά αυτό δεν μου αρκεί για να τους εμπιστευτώ να αποφασίζουνε (ή να επιρρεάζουνε αποφάσεις) σχετικά με κοινοτικά κονδύλια, εξωτερική πολιτική κλπ...

Για τον Βεργή φαντάζομαι πως πάνω στα νεύρα σου ελπίζεις να τον δεις στην Βουλή. Μην ξεφτιλίζουμε την συζήτηση...

Γι'αυτά που κλαις, τα κλαίμε και τα αναθεματίζουμε όλοι μας τόσα χρόνια πια... Αυτό λέω, ΤΕΡΜΑ Η ΓΚΡΙΝΙΑ, ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

Λέμε τό ίδιο πράγμα, απλά το βλέπουμε από διαφορετική προσέγγιση. Εσύ ως πιο ρομαντικός πιστεύεις στους ανένδοτους αγώνες. Επιζητάς την ρίξη με το κατεστημένο μέσω της ισοπέδωσης. Έγώ ίσως είμαι πιο ρεαλιστής από εσένα, πιο "πούστης" για να το πούμε με ξεκάθαρα λόγια. Πάω με το κατεστημένο και προσπαθώ να εισχωρήσω μέσα του για να το αλλάξω....

29/08/2007, 17:21:14
quote:

Θα σου απαντήσω φίλε μου, αν και το θέμα έχει πλέον ξεφύγει τελείως από την κατηγορία της ΣΟΦΙΑΣ....

Μην μπερδεύεις το βιοτικό επίπεδο των ιταλών με την πολιτική τους. Η Τσιτσιολίνα ήτανε η αφορμή για τους ιταλούς να σκεφτουν πως ο εκλογικός νόμος που είχανε πήγαινε την πολιτική τους όλο και χαμηλότερα, γι'αυτο και τον αλλάξανε και πλέον υπάρχει κάποια άλλης μορφής σταθερότητα. Το ότι πήγανε τους πρωθυπουργούς τους στα δικαστήρια, αυτό έχει να κάνει με το πόσο μάγκες είναι οι δικαστές τους, οι οποίοι έχουνε τα αυγά να τα βάλουνε με ολόκληρη μαφία - στους πολιτικούς θα κωλώνανε ??? Είναι και θέμα λαού, εμείς τους πάμε στα δικαστήρια και τους βάζουμε να μας ξανακυβερνανε

Το ΛΑΟΣ έχει στους συνδοιασμούς του χρυσαυγήτες, βασιλόφρονες και την Εφη Σαρρή... Θέλεις να σχολιάσουμε τώρα ???

Ο Λεβέντης έστελνε "καρκίνο στην οικογένεια Παπανδρέου και Μητσοτάκη" και μόλις τον κάλεσε η ΝΔ στο ψηφοδέλτιό της πήγε με τα τέσσερα...

Οι κυνηγοί μπορεί να έχουνε καλές ιδέες για αντιπυρικές ζώνες, αλλά αυτό δεν μου αρκεί για να τους εμπιστευτώ να αποφασίζουνε (ή να επιρρεάζουνε αποφάσεις) σχετικά με κοινοτικά κονδύλια, εξωτερική πολιτική κλπ...

Για τον Βεργή φαντάζομαι πως πάνω στα νεύρα σου ελπίζεις να τον δεις στην Βουλή. Μην ξεφτιλίζουμε την συζήτηση...

Γι'αυτά που κλαις, τα κλαίμε και τα αναθεματίζουμε όλοι μας τόσα χρόνια πια... Αυτό λέω,

ΤΕΡΜΑ Η ΓΚΡΙΝΙΑ, ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

Λέμε τό ίδιο πράγμα, απλά το βλέπουμε από διαφορετική προσέγγιση. Εσύ ως πιο ρομαντικός πιστεύεις στους ανένδοτους αγώνες. Επιζητάς την ρίξη με το κατεστημένο μέσω της ισοπέδωσης. Έγώ ίσως είμαι πιο ρεαλιστής από εσένα, πιο "πούστης" για να το πούμε με ξεκάθαρα λόγια. Πάω με το κατεστημένο και προσπαθώ να εισχωρήσω μέσα του για να το αλλάξω....

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

Edited by - europaios2 on 29/08/2007 17:23:46

30/08/2007, 15:03:45
Καλησπέρα!
Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη σχετικά με την πολιτική ηγεσία και συνέπεια
στις εκλογές εκφράζεται μέσα από το παρακάτω κείμενο:

Μια καλύτερη χώρα, μια καταλληλότερη κυβέρνηση...

Στη χώρα μας τις τελευταίες 3 τουλάχιστον δεκαετίες
κυριαρχούν δύο μεγάλα κόμματα, στων οποίων τα χέρια
εναλλασσόμενα τοποθετείται το σκήπτρο της εξουσίας.
Τα εθνικά προβλήματα, που παρέμειναν άλυτα όλα αυτά
τα χρόνια αποδεικνύουν ότι κανένα από αυτά τα δύο
κόμματα δεν υπερισχύει του άλλου. Περιέργως, κάθε
ένα από τα δύο κόμματα μόλις αναλαμβάνει την εξουσία
κατηγορεί το προηγούμενο κόμμα για ό,τι κακό προηγήθηκε,
χωρίς ωστόσο να κατορθώνει να επιλύσει τα προβλήματα
το ίδιο. Καταντά αστείο τελικά να παρατηρούμε τη
χώρα μας κάθε τέσσερα χρόνια να συσπειρώνεται γύρω
από το ένα ή το άλλο από τα δύο κόμματα, ονομάζοντας
το ένα καλό και το άλλο κακό, αρνούμενη να δει την
πραγματικότητα πίσω από αυτό τον διπολισμό, που είναι
η ανικανότητά και των δύο να επιλύσουν τα προβλήματα
αυτά. Το ερώτημα, που φυσιολογικά προκύπτει είναι το
αν αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι όντως
άλυτα, ή αν υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστούν.

Αυτό το ερώτημα δεν θα μπορέσουμε να το απαντήσουμε
όμως αν κάθε φορά το τοποθετούμε μέσα σε αυτό το
δίπολο, που έχει αποδείξει ότι δεν το χειρίζεται με
τον τρόπο, που εμείς θα αναμέναμε, ή θα ελπίζαμε.
Με άλλα λόγια και τα δύο κόμματα έχουν σε κάποιο
βαθμό αποδείξει μια σχετική αδυναμία να κυβερνήσουν
κατάλληλα τη χώρα μας.

Ποία είναι η στάση μας απέναντι σε αυτή
την κατάσταση; Μέσα από την ανασφάλεια και το φόβο,
έχοντας στη μνήμη μας τα πιο πρόσφατα σφάλματα και
ασφαλώς ξεχνώντας τα παλαιότερα, καταδικάζουμε το
κυβερνών κόμμα και εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο
δεύτερο κόμμα. Και την επόμενη φορά, η διαδικασία
αυτή αντιστρέφεται, αφού το δεύτερο κόμμα γίνεται το
κυβερνών. Είναι δε τόσο απελπισμένη η ανάγκη μας
να εμποδίσουμε τα "κακώς κείμενα του κυβερνώντος κόμματος",
που το μόνο που μας ενδιαφέρει στις επόμενες εκλογές είναι
να μη βγει ξανά, οπότε στηρίζουμε το δεύτερο κόμμα.

Πέρα από αυτά τα δύο κόμματα όμως, υπάρχουν άτομα
και ομάδες, που θα έπρεπε να τους δώσουμε το δικαίωμα
να αγωνιστούν για τις ιδέες, που και εμείς μαζί τους
συμφωνούμε. Μέσα μας, θα θέλαμε πολύ να στηρίξουμε
αυτούς τους ανθρώπους, αυτές τις ομάδες, αλλά την
κρίσιμη στιγμή δεν το κάνουμε, αφού μας μπλοκάρει
η σκέψη "για να μη βγει το ίδιο κόμμα, άρα ας ψηφίσω
το άλλο". Βρισκόμαστε λοιπόν εγκλωβισμένοι σε ένα
φαύλο κύκλο, τον οποίο ίσως γνωρίζουν τα δύο μεγάλα
κόμματα και έτσι μας χρησιμοποιούν εύκολα ώστε να
εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Οι φετινές εκλογές είναι πολύ σημαντικές. Μετά από
τα τραγικά γεγονότα, που ζήσαμε όλοι τις προηγούμενες
ημέρες συνειδητοποιούμε πλέον αναμφίβολα την ανικανότητα
της χώρας μας να χειριστεί ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα.
Πίσω από αυτό το πρόβλημα κρύβεται η έλλειψη πρόνοιας
για σημαντικά ζητήματα, όπως η οικολογική συνείδηση,
η έλλειψη οργάνωσης και στρατηγικής επίλυσης κρίσεων,
η αναισθησία, η οικονομική διαφθορά και τόσα άλλα.

Μήπως θα έπρεπε αυτή τη φορά να σκεφτούμε με διαφορετικό
τρόπο, την ώρα που θα μας καλέσουν να εκφράσουμε τη
γνώμη μας, να δώσουμε την ψήφο μας για το μέλλον μας;

Μήπως θα έπρεπε αυτή τη φορά να κλείσουμε για λίγο
τις τηλεοράσεις, που μας βομβαρδίζουν με εμμονές,
φανατισμούς, ψεύτικες αντιπαραθέσεις, στημένα σενάρια;
Να συλλογιστούμε εμείς, με τον εαυτό μας, το τι
πραγματικά θα θέλαμε για το μέλλον μας και ξεφεύγοντας
από αυτόν τον δικομματικό φαύλο κύκλο να κοιτάξουμε
γύρω μας και να ακούσουμε τις φωνές των ανθρώπων και
των ομάδων, που μας μιλάνε στην καρδιά μας, που μας
κάνουν να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και να
τους εμπιστευτούμε; Και τότε, χωρίς το φόβο, την
ανασφάλεια και την διπολική προπαγάνδα που μας επηρεάζει
να στηρίξουμε την Ιδέα, που περισσότερο μας εκφράζει;

Θα είναι πραγματικά κρίμα, για μια ακόμη φορά να
πέσουμε στην ίδια διπολική παγίδα, σπρωγμένοι από το φόβο
μας. Να πέσουμε στην παγίδα, που μέσα μας όλοι γνωρίζουμε
και που πλέον έχει περίτρανα αποδειχτεί ως τέτοια,
διαιωνίζοντας την ίδια αδιέξοδη κατάσταση που ζούμε
τώρα.

Αν πραγματικά πιστεύουμε στη δημοκρατία, στην
ελευθερία της προσωπικής άποψης, στο δικαίωμα κάθε
ανθρώπου να επιλέγει τους ανθρώπους, που θα τον
εκπροσωπήσουν, τότε ας κάνουμε αυτή την πίστη μας
αυτή τη φορά δράση μας. Ας στηρίξουμε τους ανθρώπους
και τις ομάδες, που εκφράζουν τη δική μας ιδεολογία
και ας μη παρασυρθούμε από τα ανούσια παιχνίδια αυτών,
που μας χειρίζονται και μας κρατούν δεμένους και
ανίκανους να υπάρξουμε ως άτομα.

30/08/2007, 16:45:09
Αγαπητή λίλιθ είναι σωστοί οι προβληματισμοί σου. Είναι πολλά όμως τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν πρωτού πάρεις την απόφαση για να ψηφίσεις. Μακάρι να υπήρχε ένα σοβαρό κόμμα ρυθμιστής που να μπορούσε να είναι απαρίτητο για να κυβερνήσει κάποιο από τα δυο μεγάλα κομμάτα (που στην ουσία είναι το ίδο πράγμα μιας και η πολιτική που ακολουθήται από τις αρχές του '90 και πλέον είναι η ίδια και πάντα σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις της Ε.Ε.). Δεν είμαστε μόνοι σαν χώρα να κάνουμε ότι πολιτική γουστάρουμε, όσο είμαστε στην Ε.Ε. είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε συγκεκριμένη πολιτική, συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα, συγκεκριμένες αποφάσεις.

Είναι αστείο να ακούω εξαγγελίες κόμματος να λέει σύνταξη στις γυναίκες στα 35 και στους άντρες στα 60 !!! Μα δεν γίνονται αυτά ρε παιδιά, ωραία είναι αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Ζούμε με δανεικά, ας το πάρουμε επιτέλους απόφαση.

Αυτό που χρειάζεται η πολιτική ζωή του τόπου μας είναι ποιότητα. Αλλά ξέρεις καλά πως υπάρχει απαξίωση για την πολιτική της χώρας μας, οπότε πως να πείσεις έναν ποιοτικό άνθρωπο να ασχοληθεί με την πολιτική ??? Πως ένας σοβαρός επιστήμονας να ασχοληθεί με αυτό τον τόπο όταν θα συνδοιάσει το όνομά του με καταστάσεις ρεμούλας και λαμογιάς ???

Ποιό κόμμα θα μπορούσε να παίξει τον ρυθμιστή στην σημερινή πολιτική της χώρας μας ? Ο ΣΥΡΙΖΑ ? Κάτι σαν Μπαρτσελόνα Β' μου δείχνει εμένα (τα καλά στελέχη κάνουνε το "αγροτικό τους" για να πάνε μετά στο ΠΑΣΟΚ). Το ΚΚΕ ? Έχει συγκεκριμένη ιδεολογία, εκφράζει συγκεκριμένο χώρο και αντιπροσωπεύει κάτι κατά την προσωπική μου γνώμη ξεπερασμένο. Ο ΛΑΟΣ ? Σχολίασα παραπάνω, δεν είδα κανέναν να διαφωνεί...

Τι να λέμε τότε ?

Οι εκλογές αυτές όντως είναι κρίσιμες γιατί η χώρα μας δεν αντέχει άλλη λιτότητα. Χρειάζεται σταθερή οικονομική πολιτική, συγκεκριμένη εξωτερική πολιτική και πάνω απ'ολα νοικοκύρεμα. Με βάση την εικόνα των κομμάτων, κανένας συνασπισμός δεν πρόκειται να το εγγυηθεί αυτό, ίσως μια συγκυβέρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων, αλλά είναι τόσο μαλάκες που θα φαγώνονται για το ποιος θα ελέγχει την εξουσία.

Φίλοι μου εγώ να σας θέσω ένα άλλο ερώτημα / δίλλημα.

Πιστεύετε ότι οι νεοέλληνες είναι ικανοί να κυβενήσουνε τον ίδιο τους τον τόπο ????

Edited by - KERRY KING on 30/08/2007 16:53:59

ΑίθωνΝέο Μέλος
30/08/2007, 18:37:15
quote:

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΟΜΩΣ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ? ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ? ΤΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ?

Χαιρετε. Και καλως σας βρηκα.
Δυσκολο, βεβαια, να χαιρεται κανεις με τα χαλια που βλεπει γυρω του, αλλα τελος παντων.

Λοιπον αποψη μου ειναι η εξης.
Η συντριπτικη πλειοψηφια των πολιτων ειναι απαιδευτοι, ανικανοι να κρινουν τι ειναι καλο για τον ιδιο τους τον εαυτο, ποσο μαλλον τι ειναι καλο για το συνολο. Το τσιρκο αυτο, λοιπον, εχει να επιλεξει αναμεσα σε συγκεκριμενους αναξιους που εχρισε το "συστημα" ως υποψηφιους. Αφου λοιπον οι αναξιοι αυτοι παρουν την εξουσια, λογω της αναξιοτητας και της ιδιοτέλειας τους, συντηρουν και αυξανουν την ασχετοσυνη αυτη των πολλων και συνεχιζεται αυτος ο φαυλος κυκλος της αναξιοκρατιας. Αυτο ειναι το συγχρονο δημοκρατικο πολιτευμα.

Ποια ειναι η διεξοδος απο αυτο το προβλημα;;;. Απλουστατα δεν υπαρχει. Οχι οπως τουλαχιστον εκφραζεται απο πολλους οι οποιοι με καλη προθεση οραματιζονται ενεργους πολιτες με παιδεια και κριση. Γιατι αυτο το οραμα ειναι πραγματικα απιθανο.
Κατά τη γνωμη μου το προβλημα ειναι θεμελιωδες. Το προβλημα ειναι το πολιτευμα.
Απο μικρα παιδια μας μαθαινουν οτι η δημοκρατια ειναι το καλυτερο πολιτευμα. Μας δημιουργουν μια τετοια φλογερη πιστη στη δημοκρατια παρομοια με θρησκευτικη δογματικη.

Ειναι ομως ετσι;;
Και εκφραζω λοιπον τις αμφιβολιες μου.

Παραδειγμα.
Αρρωσταινει πχ το παιδι μου.
Επιλογη #1
Κατεβαινω στο δρομο και ρωταω 100 περαστικους για τη θεραπεια που θα επρεπε να ακολουθησει. Βλεπω τι θα προτεινει η πλειοψηφια και το πραττω.
Επιλογη #2
Πηγαινω σε καποιον που γνωριζει , δηλαδη γιατρο.
Είναι προφανης η σωστη επιλογη.

Το ιδιο συμβαινει σε κάθε τομεα ανθρωπινης δραστηριοτητας. Σε σχεση με το συνολο, λιγοι είναι οι αξιοι, αυτοι που γνωριζουν και μαλιστα σε αυτους καταφευγουν οι υπολοιποι οταν συναντησουν καποιο σχετικο προβλημα.

Πως λοιπον στο σπουδαιοτερο ζητημα που είναι η διοικηση μιας χωρας και των ανθρωπων της, παιρνει την αποφαση το πληθος το οποιο καθημερινα αποδεικνυεται αναξιο να κρινει το παραμικρο;;;;

Επισης πως είναι δυνατον η γνωμη ανθρωπων τοσο διαφορετικων, τοσο σε φυσικες ικανοτητες οσο και σε παιδεια και εμπειριες να θεωρειται ισοτιμη;;;; Εντελως αυθαιρετο λογικα.

Θεωρω, λοιπον, οτι δημοκρατια = αναξιοκρατια.
Κατι που νομιζω εχει αποδειχθει και από την ιστορια.

Στη δημοκρατια για να διοικησει κανεις πρεπει να ειναι "αξιος" δημαγωγος και οχι αξιος διοικητης. Και βεβαια στο Γιουνανισταν ανθρωπος δεν παει μπροστα αν δεν εχει το πολυποθητο, πολυθρυλητο "μεσον".
Ειναι, λοιπον, ικανοι στα λογια και την εξαπατηση αλλα, οπως φαινεται εκ του αποτελεσματος, ανικανοι στα εργα.

Απο εμενα θα εισπραξουν και αυτη την φορα μια συνειδητη αποχη, αρνηση για αναγνωριση απο μερους μου. Μονο αποχη αξιζει αυτο το συστημα.

quote:
KERRY KING...

Πιστεύετε ότι οι νεοέλληνες είναι ικανοί να κυβενήσουνε τον ίδιο τους τον τόπο ????

OXI.
Πιστευω οτι κανεις οχλος δεν μπορει και δεν πρεπει να παρει καμια σημαντικη αποφαση.

30/08/2007, 22:03:49
quote:
Φίλοι μου εγώ να σας θέσω ένα άλλο ερώτημα / δίλλημα.

Καλό ερώτημα. Λέγαμε προχθές με μια φίλη μου ότι χρειαζόμαστε μια φορετή κυβέρνηση απ εξω (γερμανούς κατά προτίμηση). Μια κυβέρνηση που θα βάλει τις βάσεις τρεις/τέσσερεις τετραετίες και μετά ας μας δώσουν πίσω την διακυβέρνηση της χώρας. Μόνο έτσι θα άλλαζε κάτι εδώ πέρα. Απογοητευτικό αλλά άκρως ρεαλιστικό νομίζω.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

31/08/2007, 10:08:23
ΦΙΛΕ ΑΙΘΩΝ,
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ! ΟΜΩΣ....ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΑΣΥΔΟΣΙΑ!
- ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.... ΚΛΑΣΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ! ΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ (Ο ΧΡΗΣΤΟΣ! ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ!)
-Η ΡΩΣΙΑ, Η ΚΙΝΑ, Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ, Η ΑΛΒΑΝΙΑ....ΜΟΝΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ. ΑΠΛΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΑΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ!
-ΤΙ ΝΑ ΠΩ?!!!!!! ΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.
-ΚΙ ΑΥΤΟ..ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ π.χ. Η ΛΙΛΙΘ.
-ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΗΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΝΗ ΒΟΟΝΤΩΝ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ.
-ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ (ΒΛΕΠΕΙΣ ΗΛΙΚΙΟΜΕΝΟΙ), ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

31/08/2007, 11:08:23
Καλή μου Ostria την ίδια ακριβώς σκέψη έκανα κι εγώ όταν έθεσα αυτό το ερώτημα. Γιατί πραγματικά διαπιστώνω ότι είμαστε ένας εντελώς ανώριμος και αστοιχείωτος λαός για να κρατάμε και τις τύχες μας. Είμαστε κωλοέλληνες τελικά όπως και να το κάνουμε. Γιατί μας διακρίνει μόνο η κακοπιστία και η πουστιά. Γιατί ποτέ δεν πρόκειται να επαινέσουμε ή έστω να συναινέσουμε στην καλή κίνηση του πολιτικού αντιπάλου αλλά θα επικεντρωθούμε πάντα στο μελάνο σημείο (δείτε για παράδειγμα την αντιμετώπιση στο θέμα των αποζημιώσεων). Έχω σιχαθεί ποιά και αρχίζω να σκέφτομαι πως για να υπάρξει σωτηρία σε αυτή την χώρα θα χρειαστεί ή κάποιος αδίστακτος στρατιωτικός που με την βία θα τα βάλει με όλα τα κακώς κείμενα της χώρας (μεγάλα κεφάλαια - συνδικάτα - εκκλησία) ή μια κυβέρνση από κάποια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα που θα μας νοικοκυρέψει με το ζόρι αλλιώς θα μας ξαποστείλουν από την Ε.Ε. και μετά ας πάμε να γίνουμε Αλβανία....

Edited by - KERRY KING on 31/08/2007 11:10:44

ΑίθωνΝέο Μέλος
31/08/2007, 13:09:11
quote:
europaios2...

ΦΙΛΕ ΑΙΘΩΝ,
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ! ΟΜΩΣ....ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΑΣΥΔΟΣΙΑ!

Δυστυχως φιλε, σε καθε δημοκρατια παντα πρωταγωνιστουσαν οι δημαγωγοι. Αυτη η ισοπεδωση των φωνων και η "αυθεντια" του οχλου δεν μπορει να οδηγησει σε τιποτε καλο.

Για μενα το καλυτερο πολιτευμα ειναι αυτο στο οποιο κυβερνουν οι αξιοι κυβερνητες. Δηλαδη αυτοι που 1) εχουν προτεραιοτητα το συνολο και οχι τον εαυτουλη τους, 2)γνωριζουν ποιο ειναι το καλο του συνολου, 3) ειναι ικανοι να το κανουν πραξη.

Προσωπικα πιστευω οτι απο δημοκρατικο πολιτευμα ειναι αδυνατον να λαβουν τις θεσεις που πρεπει αυτοι οι αξιοι κυβερνητες. Απλα αδυνατον.

quote:
KERRY KING...

Γιατί πραγματικά διαπιστώνω ότι είμαστε ένας εντελώς ανώριμος και αστοιχείωτος λαός για να κρατάμε και τις τύχες μας. Είμαστε κωλοέλληνες τελικά όπως και να το κάνουμε. Γιατί μας διακρίνει μόνο η κακοπιστία και η πουστιά.

Θλιβερο αλλα 100% αληθινο. Ο νεοελληνας ολη την ενεργεια του την αφιερωνει στο πως θα εξαπατησει τον διπλανο να βγαλει 20 ευρω παραπανω. Απατεωνια, ιδιοτελεια, και υποκρισια.

Αυτη η κοινωνια εχει καταντησει να ειναι μονο για χρημα και σεξ. Γιναμε πολυ προχωρημενοι φαινεται. Γιατι οι αξιες και τα ιδανικα τωρα πια λοιδορουνται και χλευαζονται. Ο ιδεαλισμος πεθανε, ζητω ο ρεαλισμος. Ζητω...

quote:
KERRY KING...

Έχω σιχαθεί ποιά και αρχίζω να σκέφτομαι πως για να υπάρξει σωτηρία σε αυτή την χώρα θα χρειαστεί ή κάποιος αδίστακτος στρατιωτικός που με την βία θα τα βάλει με όλα τα κακώς κείμενα της χώρας (μεγάλα κεφάλαια - συνδικάτα - εκκλησία) ή μια κυβέρνση από κάποια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα που θα μας νοικοκυρέψει με το ζόρι

Με απολυτη ειλικρινεια λεω οτι και εγω εχω σκεφτει το ιδιο.
Νομιζω οτι πια ειναι φανερο στον καθενα οτι τιποτε δεν προκειται να αλλαξει απο μονο του. Ουτε ο οχλος ξαφνικα θα γινει σοφος, ουτε οι ανικανοι θα γινουν ξαφνικα ικανοι.
Η μονη διεξοδος ειναι μια μεγαλη ανατροπη. Καποιος ή καποιοι ικανοι να παρουν την κατασταση στα χερια τους και να διορθωσουν τα κακως κειμενα. Βεβαια μπορει να φανταζει πολυ δυσκολο ομως δεν βλεπω αλλη διεξοδο.

31/08/2007, 15:58:55
Ας είμαστε ρεαλιστές φίλε Αίθων, αυτή η λύση που σκεφτόμαστε ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας μας.

Αυτό που με ξενερώνει αφάνταστα είναι οι γενιές που ακολουθούν. Δεν βλέπω κανένα φως από εκεί, με τι αισιοδοξία να ατενήσεις το μέλλον ?

Χρειάστηκε να καεί η μισή Ελλάδα για να διαπιστώσουμε πως δεν πάει άλλο. Και πάλι όμως, τα μικροκομματικά συμφέροντα και η αθάνατη ελληνική πουστιά (βλέπε επιτήδειοι που πάνε να κλέψουνε το βοήθημα) μας κρατά κάτω στον βούρκο.

Τι πρέπει δηλάδή να γίνει για να ξεκολλήσουμε ???
Να μας την πέσουνε οι Τούρκοι ?
Κανένας ισοπεδωτικός σεισμος ?

..........

Κάποιοι λένε για την λύση της πολθκομματικής βουλής και εγώ σαν μαλάκας γράφβω τόσα ποστ υποστηρίζοντας αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Πείστε με ρε παιδιά, πως την φαντάζεστε αυτή την πολυκομματική Βουλή ?

ΑίθωνΝέο Μέλος
31/08/2007, 17:16:07
quote:
KERRY KING...

Ας είμαστε ρεαλιστές φίλε Αίθων, αυτή η λύση που σκεφτόμαστε ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας μας.

Επετρεψε μου φιλε KERRY KING να μην ειμαι ρεαλιστης. Γιατι ο "ρεαλισμος" εμενα μου φαινεται συμβιβασμος στα χαλια αυτα. Εγω δεν θελω τετοιους συμβιβασμους. Προτιμω να ονειρευομαι και να αγωνιζομαι για να αλλαξει κατι, να γινει το ονειρο πραγματικοτητα. Ακομη και να μη γινει ποτε εγω τουλαχιστον θα προσπαθησω. Ιδεαλιστης ημουν απο μικρος, μη με παρεξηγησετε κιολας.

quote:
KERRY KING...

Αυτό που με ξενερώνει αφάνταστα είναι οι γενιές που ακολουθούν. Δεν βλέπω κανένα φως από εκεί, με τι αισιοδοξία να ατενήσεις το μέλλον ?

Εχεις απολυτο δικιο. Και εγω απογοητευομαι καθημερινα. Αλλα δεν μου μενει και τιποτε αλλο απο το να προσπαθω να γινομαι καλυτερος και να κανω την οποια διαφορα μπορω. Οτι μπορουμε ας κανουμε. Δεν μας μενει και τιποτε αλλο.

quote:
KERRY KING...

Τι πρέπει δηλάδή να γίνει για να ξεκολλήσουμε ???

Μαλλον ενα θαυμαστο γεγονος (πεστο θαυμα αμα θες) μας χρειαζεται.

quote:
KERRY KING...

Κάποιοι λένε για την λύση της πολθκομματικής βουλής και εγώ σαν μαλάκας γράφβω τόσα ποστ υποστηρίζοντας αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Πείστε με ρε παιδιά, πως την φαντάζεστε αυτή την πολυκομματική Βουλή ?

Εγω δεν νομιζω οτι θα αλλαξει κατι αν η βουλη γινει πεντακομματικη ή πολυκομματικη.
Ο βοθρος ειτε εχει 4 σκατα, ειτε 5, ειτε 15, παλι βοθρος θα ειναι. Λιγο "βρωμικο" το παραδειγμα αλλα δυστυχως ετσι νιωθω.

VIKINGΜέλος
23/08/2006, 21:39:41
Καλησπερα σας.

Τι ακριβως ειναι αμαρτια?

Ο Χριστος ειπε οτι αν επιθυμησεις την γυναικα του συνανθρωπου σου, ή το χωραφι του, ειναι σαν να το εχεις κανει ηδη. Ερωτηση: αυτο σημαινει οτι ειναι αμαρτια καθε σκεψη προς αμαρτωλη πραξη? Αν μου περασει απ'το μυαλο,να σκοτωσω καποιον, ειναι σαν να τον σκοτωσα?

VIKINGΜέλος
23/08/2006, 21:49:38
Κατι που ειναι σοκαριστικο ειναι στο που μπορουν να φτασουν ορισμενοι ανθρωποι για να εξιλεωθουν απο τις υποτιθεμενες αμαρτιες τους.

Εχουμε περιπτωσεις Χριστιανων,Μουσουλμανων σε τριτοκοσμικες χωρες που αυτομαστιγωνονται για να εξιλεωθουν απο τις υποτιθεμενες αμαρτιες τους.
Υπαρχουν κειμενα της Ορθοδοξιας που αναφερονται στον βιο καποιων μοναχων που υποβαλλουν τον εαυτο τους σε απιστευτη σωματικη ταλαιπωρια για να εξιλεωθουν.Μοναχοι που δενονται με αλυσιδες,που τρεφονται με κοπρανα κ.λ.π

Το Χριστιανικο δογμα δεχεται οτι ουσιαστικα οι ανθρωποι πληρωνουν το μεγαλο αμαρτημα των πρωτοπλαστων.Αναρωτιεμαι λοιπον δεν ειναι αδικο να τιμωρουνται αθωα παιδια και αμετοχοι ανθρωποι για μια παλαιολιθικη αμαρτια αλλων; (Και τι αμαρτια! Απλη ανυπακοη σε μια παραλογη εντολη. Γιατι να μην δοκιμασουν το καρπο του Δεντρου της Γνωσης; Τι τοτε τους εδωσε την γνωστικη ικανοτητα ο Παναγαθος;

Εαν ο Θεος ειναι αγαθος, πως επετρεψε, κατα πρωτο λογο, να εισελθει η αμαρτια στον κοσμο;

VIKINGΜέλος
23/08/2006, 22:14:36
Για να δουμε ορισμενα αμαρτηματα του Χριστιανισμου συμφωνα με τον καθηγητη της φιλοσοφιας στο Πανεπιστημιο του Χουμπολτ (Βερολινου), Χερμπερτ Σνεντελμπαχ που οι αποψεις του φιλοξενηθηκαν σε Ελληνικη εφημεριδα.

Συμφωνα λοιπον με τον Σνεντελμπαχ

1.Ο χριστιανισμός μας επισωρεύει το αψυχολόγητο άχθος του προπατορικού αμαρτήματος.

2.Το αίμα και το μαρτυρικό πάθος τα κάνει ο Χριστιανισμός αναπόσπαστο μέρος της πίστης, της αγάπης και της ελπίδας

3.Ο ιεραποστολικός ζήλος υποθάλπει μισαλλοδοξία και δυσανεξία που απολήγει σε βίαιο πολιτιστικό ιμπεριαλισμό

4.Η Χριστιανοσύνη προβάλλει ένα σύστημα στυγνής εσχατολογικής τρομοκρατίας.

5.ο Χριστιανισμός προωθεί τον άκαμπτο δυϊσμό ψυχής-σώματος και την οντολογική σχάση της πραγματικότητος με παρεπομένη υποτίμηση του εντεύθεν για χάρη του επέκεινα.

Συμφωνειτε με τις αποψεις του;

Edited by - VIKING on 23/08/2006 22:15:42

Edited by - VIKING on 23/08/2006 22:16:27

Edited by - VIKING on 23/08/2006 22:17:28

23/08/2006, 22:39:58
Καλησπέρα!
Αγαπητέ VIKING για μένα το μέγεθος της αμαρτίας είναι συνάρτηση
της συνείδησης του ατόμου. Και αυτή με τη σειρά της εξαρτάται από
τη γνώση. Όταν έχω γνώση, τότε διαπράττω αμαρτία, αν παραβώ κάποιους
από τους νόμους, που μου υπαγορεύει αυτή η γνώση.
Παράδειγμα: Μια κατάρα, μπορεί να μην αποτελεί αμαρτιά για τον
άνθρωπο έξω από τα πνευματικά, αντιθέτως μπορεί να αποτελεί αμαρτία
για τον άνθρωπο μέσα στα πνευματική. Η διαφορά είναι ότι ο πρώτος
δεν έχει συνείδηση του τί κάνει, δεν έχει γνώση, ενώ ο δεύτερος έχει.

Όσον αφορά τη σχέση της εκκλησίας με την αμαρτία τώρα...
Πιστεύω ότι στις περισσότερες θρησκείες, στην εξωτερική τους εκδήλωση
η αμαρτία παίρνει διαφορετική σημασία από αυτήν που παίρνει στην
εσωτερική τους εκδήλωση.

Πολλές θρησκείες ήταν ταυτόχρονα και κοινωνικά συστήματα, που
δια φόβου καθοδηγούσαν τους ανθρώπους. Στο μεσαίωνα για παράδειγμα,
η χριστιανική εκκλησία αποδεχόταν δύο τρόπους για τον έλεγχο των
ανθρώπων, οι οποίοι θεωρούνταν άξεστοι και αμαρτωλοί, χωρίς την όποια
καθοδήγηση: το φόβο και την αγάπη. Ο φόβος αντιμετωπίζεται με την
θέσπιση της έννοιας της αμαρτίας, ενώ η αγάπη αντιστοιχεί στην έννοια
της εξιλέωσης, ή της συγχώρεσης.

Σε άλλες θρησκείες, στην εξωτερική τους εκδήλωση, επαναλαμβάνω,
υπήρχαν αντίστοιχα συστήματα για τον έλεγχο του λαού, που χρησιμοποιούσαν
την έννοια της αμαρτίας και την έννοια της εξιλέωσης και της συγχώρεσης.

Τώρα, όσον αφορά το εσωτερικό μέρος των περισσότερων θρησκειών,
πιστεύω ότι όλες έχουν μια κοινή φιλοσοφική ρίζα, μέσα από την οποία
η αμαρτία αντιμετωπίζεται ως προσωπική δοκιμασία του ανθρώπου,
ή αλλιώς έναν τρόπο για την ανάπτυξη της συνείδησης μέσα από την
εμπειρία, δηλαδή με άλλα λόγια το κάρμα.

Κατά μια άποψη, δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να αμαρτήσουμε, γιατί
με τη ζωή μας, ο,τιδήποτε και αν κάνουμε βλάπτουμε κάτι πάντα!

VIKINGΜέλος
23/08/2006, 22:51:39
quote:

Καλησπέρα!
Αγαπητέ VIKING για μένα το μέγεθος της αμαρτίας είναι συνάρτηση
της συνείδησης του ατόμου. Και αυτή με τη σειρά της εξαρτάται από
τη γνώση. Όταν έχω γνώση, τότε διαπράττω αμαρτία, αν παραβώ κάποιους
από τους νόμους, που μου υπαγορεύει αυτή η γνώση.

Γεια σου λιλιθ.

Θελω να σε ρωτησω το εξης παραξενο.Ενας ανθρωπος που συμπεριφερεται με κακια απεναντι στους αλλους και φτανει ακομα και στην σωματικη βια και η συμπεριφορα του αυτη ειναι αποτελεσμα ενος ψυχιατρικου προβληματος π.χ σχιζοφρενιας ειναι αμαρτωλος κατα την αποψη σου και αν ναι γιατι?

GWGWΜέλος
24/08/2006, 09:56:14
τοτε θα μιλουσαμε για αρρωστια και οχι φυσικα για αμαρτια..
ετσι νομιζω..

ALOSΜέλος
26/08/2006, 01:39:01
Aναμάρτητος δεν είναι κανείς σύμφωνα με την εκκλησία.

Εξιλέωση θα υπάρξει στην δεύτέρα παρουσία. Εφεξής αυτό
που αλλάζει είναι η κατάσταση της συνείδησής του αμαρτωλού.

Ο Ασυνείδητα αμαρτωλός που πληροφορείται για την αμαρτωλότητά του:
"Είσαι αμαρτωλή δεν σε θέλω πιά, είσαι αμαρτωλή φύγε μακριά"

Ο συνειδητοποιημένος
"Εγώ γεννήθηκα τρελός , αλήτης και αμαρτωλός"

Μερικοί εντωμεταξύ το λένε και το επιβεβαιώνουν με καμάρι
"Αμαρτία και μαγκιά μου"

Άλλοι πάλι ψάχνουν αν η αγάπη η ο έρωτας είναι αμαρτία.
"Αν είναι η αγάπη αμαρτία να βγώ να το φωνάξω με λατρεία"

Άλλοι αμάρτησαν για το παιδί τους, για ένα κανταϊφι, και όλα
καταλήγουν να δείχνουν οτι η αμαρτία μπορεί να είναι μερικώς
οφέλιμη παροδικά, αλλα έτσι όπως δίνεται παντού έχει τον
χαρακτήρα οτι τίποτα δεν θα συνεχιστεί μετά.

Πιό σοβαρά τώρα αυτός που έχει εξομολογηθεί είναι κατα βάση
αναμάρτητος. Άρα θεωρητικά άν δεν βγεί απο την εκκλησία και
δεν κάνει τίποτα άλλο στη ζωή του απο το να προσεύχεται και
να τηρεί τις γραφές, τότε θα πάει στον παράδεισο.

Ειδικά άν δεν αγγίξει γυναίκα, ή άντρα και δεν τεκνοποιήσει.

Το πρόβλημα είναι όμως οτι όσοι τεκνοποίησαν είναι όλοι
αμαρτωλοί που δεν βρίσκονται στους 144.000 εκλεκτούς που
θα πάνε στον παράδεισο (οι αμόλυντοι).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όμως οτι άν όλοι ηταν κατα
γράμμα αμόλυντοι και αναμάρτητοι θα έπρεπε να μήν συνεχιστεί
το ανθρώπινο γένος. Άρα έχουμε αμαρτία ή ανθρώπινο γένος.

26/08/2006, 02:36:12
Αγαπητέ VIKING γράφεις:
quote:
Θελω να σε ρωτησω το εξης παραξενο.Ενας ανθρωπος που συμπεριφερεται με κακια απεναντι στους αλλους και φτανει ακομα και στην σωματικη βια και η συμπεριφορα του αυτη ειναι αποτελεσμα ενος ψυχιατρικου προβληματος π.χ σχιζοφρενιας ειναι αμαρτωλος κατα την αποψη σου και αν ναι γιατι?

Νομίζω ότι η προηγούμενη απάντησή μου περί συνείδησης μπορεί να
καλύψει το ερώτημά σου.

Ποιό συγκεκριμένα:

Για το σκιζοφρενές άτομο που συμπεριφέρεται άπρεπα, στο βαθμό που
δεν το συνειδητοποιεί, δεν υφίσταται αμαρτία. Αν τώρα, κάποια στιγμή
συνειδητοποιήσει το τί έπραξε, αν δηλαδή του έρθει εκ των υστέρων
η συνείδηση και η μνήμη μιας αμαρτίας, τότε είναι θέμα της δικής του
συνείδησης να απελευθερώσει τον εαυτό του, να τον δικαιολογήσει, ή
αν επιλέξει, να διαλέξει την εξιλέωση...

Για τους αποδέκτες των πράξεών του... Μπορούν να κρίνουν και ας κρίνουν
όπως νομίζουν. Αυτή τους η κρίση αποτελεί προσωπικό τους θέμα, δεν
αφορά τον άνθρωπο που "αμάρτησε"...

Κανείς δε μπορεί να κουβαλήσει στους ώμους του τα βάρη, που αρμόζουν
σε κάποιον άλλο και, ομοίως, κανείς δε μπορεί να επηρεάσει το συνολικό
κάρμα ενός άλλου ανθρώπου, παρά μόνο ίσως κάποιο μικρό τμήμα αυτού.
Ωστόσο, και αυτό ακόμη το τμήμα, τελικά επιστρέφει σε αυτόν που το
προκάλεσε, άσχετα αν αφορούσε κάποιον άλλο...

VIKINGΜέλος
27/08/2006, 22:20:20
Καλησπερα σας.

Διαβαζοντας καποια κειμενα απο καποιους Αγιους και γερονταδες
μενεις αναυδος,αναρωτιεσαι αν υπαρχουν μαζοχιστικες τασεις στους κολπους του Χριστιανισμου.Θα παραθεσω σε λιγο ορισμενα.

Ειναι σοκαριστικο το που μπορει να οδηγησει η θρησκευτικη πιστη εναν ανθρωπο.Ανθρωποι που αυτοτιμωρουνται για να εξιλεωθουν.
Οι θρησκειες και ειδικοτερα οι δυο κυριαρχες στον κοσμο μονοθειστικες θρησκειες Χριστιανισμος και Μωαμεθανισμος παρολο πυ εχουν και θετικα στοιχεια αποτελουν κατα την γνωμη μου τροχοπεδη στην εξελιξη της κοινωνιας και οδηγουν σε αυτοκαταστροφικες συμπεριφορες.

Συνηθως οταν καποιος παραθετει αυτα τα κειμενα ορισμενοι Χριστιανοι σε κατηγορουν οτι απομονωνεις κειμενα και οτι δεν εχεις αντιληφθει την αλληγορικη σημασια τους.

quote:

Γεροντας Παισιος

“Πρέπει να ξέρης ότι, όταν ήμουν καλογεράκος -ίσως 16 χρονών- στο Άγιο Όρος αισθανόμουνα τόσο ευτυχισμένος, ιδίως μετά τή Θεία Κοινωνία, ώστε έβγαινα στο δάσος και με δάκρυα φώναζα: Δόξα Σοι, Κύριε! Ήρθες ολόκληρος μέσα μου’ σε μένα τον αμαρτωλό’ Εσύ ο Χριστός μου, που σταυρώθηκες και πόνεσες για μένα και σήκωσες τις αμαρτίες μου. Κι εγώ τί κάνω για σένα; Ποιόν πόνο υποφέρω για σένα; Κύριε, στείλε μου έναν καρκίνο! Χριστέ μου, χάρισέ μου έναν καρκίνο, να υποφέρω και γώ μαζί Σου! Αυτή την προσευχή την έκανα συνέχεια και μετά το εξομολογήθηκα στόυς Γεροντάδες μου. Εκείνοι μού σύστησαν να μήν την επαναλάβω, γιατί εκπειράζω τον Θεό. Ξέρει εκείνος τί θα κάνη. Δέν την ξανάκανα αυτή την προσευχή. Αλλά τώρα, Γιωργάκη μου, μού τον έστειλε τον καρκίνο! Καταλαβαίνεις την ευεργεσία; Έστω και αργά, θα υποφέρω λίγο μαζί Του”. Έμεινα ενεός. Πρώτη φορά στην ιατρική σταδιοδρομία μου άκουγα τή φράση: “Δόξα τώ Θεώ, έχω καρκίνο!”.

Αυτα που αναφερει ο Γεροντας Παισιος για καποιους δειχνει οτι εχει φτασει σε μεγαλο επιπεδο αγιοτητας και απαθειας, αλλα για τους λογικους ειναι σχιζοφρενια.

Απο τον Βιο του Αγίου Συμεων

quote:

σύνοψη απο κεφαλαια 5-8

Κεφ. 5. Ο Συμεών άρπαξε ένα σκοινί και το έδεσε τόσο σφιχτά γύρω από όλο το κορμί του (φασκιοι εαυτόν εν ολω τω σωματι αυτου). Υστερα απο ένα χρόνο και βάλε, ο Συμεών άρχισε να πληγιάζει. Συγκεκριμένα,

"Το σχοινίον κατέφαγεν τας σάρκας αυτού"

Οι ξεσκισμένες σάρκες, διαβάζουμε, κάλυψαν το σκοινί:

"Σκεπασθηναι το σχοινίον απο των σεσημμένων σαρκων"

Η βρώμα ήταν τέτοια, που κανείς δεν μπορούσε να σταθεί δίπλα του!!

"Και απο της δυσωδίας αυτου ουκ εδυνατο τις εγγιστα αυτου στηναι."

Το κρεβάτι όπου την άραζε ο Συμεών γέμισε ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ, κοινώς σκουλήκιασε!

"Η δε κοιτη αυτου επληρουτο σκωλήκων."

Προσέξτε τώρα την συνέχεια....

Ο τοπικός αρχιμαδρίτης έφριξε με την κατάσταση (εκθαμβος εγένετο) και καταλαβαίνει ότι «η κοίτη» του Συμεών ειναι γεμάτη σκουλήκια- αλλά, έλα που απο την βρώμα δεν μπορούσε να πλησιάσει!

"Καταμανθανειν την κοιτην αυτου, και ευρησκει αυτην πεπληρωμενην σκωλήκων, και εκ της δυσωδίας ουκ ηδυνατο στηναι εκει."

Ο αρχιμανδρίτης του λέει
"Άνθρωπε... αλλαχου άπελθε και απόθανε!"

Έπειτα διαταζει τους μοναχούς να γδύσουν τον Συμεών. Και τα ειδαν ΟΛΑ!
Το ιμάτιο είχε κολλήσει με τις σάπιες σάρκες και δεν έβγαινε με τίποτα. Επί τρεις ημέρες πάλευαν

"Διαβρεχοντες αυτον υδατι χλιαρω συν ελαίω"

Και τελικά τα καταφεραν...

"Μετα πολλής οδύνης αποδυσαι αυτον,"

Ώστε μαζί με την ρόμπα να βγούν και τα σάπια κρέατα

"Ωστε συν τω ιματίω αποδαρηναι την σεσημμένην σάρκα αυτου."

Και τότε βρήκαν το σκοινί, δηλαδή ό,τι φαινόταν μέσα στις σάρκες,

"Μονον τας αρχάς του σχοινίου".

Τα σκουλήκια που ήταν μέσα στο σώμα του Συμεών, ήταν, λέει, αναρίθμητα και ξεπερνουσαν καθε φαντασια!

"Των δε σκωλήκων των οντων εν εαυτω ουκ ην εικασμός"

Οι μοναχοί έμειναν άναυδοι και αναρωτιούνταν πώς θα αφαιρέσουν το σκοινί. Ο δε αγιος Συμεων

"Έκραζε λέγων «συγχωρησατε μοι, αδελφοί, εάσατέ με αποθανειν ούτως τον κύνα τόν όζοντα»"

Με τα πολλά, ο Συμεών πήρε δρόμο από το μοναστήρι.

Και τί έκανε ύστερα απο λίγο?

Πήγε και έπεσε σε ένα φρέαρ (πηγάδι?) γεμάτο φίδια, δαιμονες και άλλα καλά....

"Και ρίπτει εαυτον εν τω φρέατι εκείνω, και κρύβει εαυτόν εν τω πλαγίω του φρέατος...."