ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ανωτερότητα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ανωτερότητα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

anonumos54 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
09/03/2006, 18:04:53
quote:
Και αν υποθέσουμε ότι σπάει κάποια στερεότυπα και εισέρχεται σε μία 'ανώτερη σφαίρα γνώσεως' πως τη μεταβιβάζει στα παιδιά και στον/την σύζηγο? Ποιες οι αντιδράσεις τους? Το θέμα ίσως φαντάζει, και να είναι, λεπτότερο από ότι νομίζαμε....

Οπότε εδώ γενάται και το ερώτημα του μεταβατικού σταδίου και πόσο ομαλά μπορεί μία τέτοια υπέρβαση να γίνει...

Το θέμα είναι όχι μόνο λεπτό αλλά ακανθώδες και συναντάται πολύ πιο συχνά απ' οτι φαίνεται.

Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητα μια ''ανώτερη σφαίρα γνώσης΄'' ή μια διαφορετική αντίληψη, αυτή η γνώση.
Η άποψη μου είναι οτι αυτός που αναζητά έχει ο ίδιος την ανάγκη να το κάνει και τα όποια συμπεράσματα καταλήξει είναι τελείως υποκειμενικά και δικά του.
Συνεπώς η μεταβίβαση ιδεών και οτι αυτό επιφέρει είναι για μένα αθέμιτος επειδή ίσως αυτές να μην ταιριάζουν στους άλλους ή να μην είναι έτοιμοι να τις δεχθούν.
Πιστεύω οτι σε αυτό τον τομέα ο ενθουσιασμός φέρνει προβλήματα και η επιθυμία συμμετοχής του/της συντρόφου είναι ισχυρός αλλά όχι πάντα δυνατός.
Το μεταβατικό στάδιο το βιώνει κανείς μόνος του και εκείνος βρίσκει σιγά σιγά την χρυσή τομή της συνένωσης των δύο κόσμων προσπαθώντας να μην επηρρεαστεί το περιβάλλον του[ όσο γίνεται].

Πάντως πολύ περιληπτικά,απο την δική μου εμπειρία θα έλεγα οτι οι αποφάσεις μας και τα βήματα μας πρέπει να είναι αργά και λογικά γιατί δεν αξίζει να ρισκάρουμε για την αναζήτηση του αόρατου την πραγματικότητα του ορατού, όσο και γοητευτικό και αν φαίνεται.

Φιλικά

09/03/2006, 23:59:23

Αν υπάρχει κάτι πραγματικά "ανώτερο" στην ανωτερότητα ενός ανθρώπου,αυτό είναι ο φυσικός θεατρινισμός του.Υποκρύπτει εντέχνως μέσα στην εξυψωμένη σφαίρα αντιληψής του το κένο που δημιούργησε πετώντας απο πάνω του όλα εκείνα τα βαρίδια που τα κοινωνικά ήθη θεωρούν οτι πρέπει να απουσιαζουν απο αυτό το μοντέλο ανθρώπου,στην προσπαθειά του να ανυψωθεί,να πετάξει ψηλά,όλο και πιο ψηλά.

Πρόκειται για λεπτόνοους ανθρώπους,φτιαγμένους απο την προπαγάνδα της πιο όμορφης αντίθεσης της ανθρώπινης διάνοιας,της ανωτερότητας του να παρουσιαζει και να αναγαγει την κατώτερότητα του ως αρετή!

Μην σε ξεγελά ο ανώτερος άνθρωπος.Οτι δείχνει να έχει αποτάξει,βαραίνει το στομάχι του.Μα ξέρει να κρύβεται καλά και μας ξεγελά.

Η τεχνική του είναι άριστη,τόσο,που δεν μπορείς να διακρίνεις την φυληδονία-(Ανιδιοτελης Αγαπη την ονομάζει)-που κατακλύζει την ψυχή του πετώντας πάνω από τους κατώτερους του!!!

Το μόνο αυθεντικό πράγμα που υπάρχει στην ανωτεροτητά του ειναι η τάση του γι αυτήν...

Ας μην ξεχνιόμαστε...
Με μια χούφτα ανώτερους ανθρώπους ο "διάβολος" έσπειρε θρησκείες...

Edited by - Αχιλλέως_Μήνις on 10/03/2006 00:24:11

nobody5001Μέλος
10/03/2006, 00:17:45
quote:

Το θέμα είναι όχι μόνο λεπτό αλλά ακανθώδες και συναντάται πολύ πιο συχνά απ' οτι φαίνεται.

Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητα μια ''ανώτερη σφαίρα γνώσης΄'' ή μια διαφορετική αντίληψη, αυτή η γνώση.
Η άποψη μου είναι οτι αυτός που αναζητά έχει ο ίδιος την ανάγκη να το κάνει και τα όποια συμπεράσματα καταλήξει είναι τελείως υποκειμενικά και δικά του.
Συνεπώς η μεταβίβαση ιδεών και οτι αυτό επιφέρει είναι για μένα αθέμιτος επειδή ίσως αυτές να μην ταιριάζουν στους άλλους ή να μην είναι έτοιμοι να τις δεχθούν.
Πιστεύω οτι σε αυτό τον τομέα ο ενθουσιασμός φέρνει προβλήματα και η επιθυμία συμμετοχής του/της συντρόφου είναι ισχυρός αλλά όχι πάντα δυνατός.
Το μεταβατικό στάδιο το βιώνει κανείς μόνος του και εκείνος βρίσκει σιγά σιγά την χρυσή τομή της συνένωσης των δύο κόσμων προσπαθώντας να μην επηρρεαστεί το περιβάλλον του[ όσο γίνεται].

Πάντως πολύ περιληπτικά,απο την δική μου εμπειρία θα έλεγα οτι οι αποφάσεις μας και τα βήματα μας πρέπει να είναι αργά και λογικά γιατί δεν αξίζει να ρισκάρουμε για την αναζήτηση του αόρατου την πραγματικότητα του ορατού, όσο και γοητευτικό και αν φαίνεται.

nobody

10/03/2006, 08:57:30
quote:
Μην σε ξεγελά ο ανώτερος άνθρωπος.Οτι δείχνει να έχει αποτάξει,βαραίνει το στομάχι του.Μα ξέρει να κρύβεται καλά και μας ξεγελά.

Η τεχνική του είναι άριστη,τόσο,που δεν μπορείς να διακρίνεις την φυληδονία-(Ανιδιοτελης Αγαπη την ονομάζει)-που κατακλύζει την ψυχή του πετώντας πάνω από τους κατώτερους του!!!

Καλώς την Μήνιν του Αχχιλέως.

Προσεγγίζεις το θέμα από την άλλη του πλευρά και αν εξαιρέσω το απόλυτο, κατά τα άλλα είναι πολύ ενδιαφέρον.
Η γνώση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς λόγους. Για άμυνα, για επίθεση, για χειρισμό και για κάλυψη. Η σειρά προτεραιότητας είναι δική μου.
Εξαρτάται τι θέλουμε και τι μπορεί η ψυχή μας να αντέξει...
Ο πειρασμός είναι μεγάλος και ή αγάπη είναι ίσως ο αντισταθμιστικός παράγων.
Μια πράξη που γίνεται ασυνάισθητα είναι λιγώτερο ''βαριά'' απο κάποια που γίνεται συνειδητά. Πιστεύω οτι η ευθύνη είναι μεγάλη όταν
ξέρουμε το ΓΙΑΤΙ.

Φιλικά

10/03/2006, 12:55:48
Ανώτερος άνθρωπος είναι αυτός που δεν έχει άκαμπτες απαιτήσεις.
Οι άκαμπτες απαιτήσεις είναι μία μορφή κακομεταχείρισης του εαυτού μας.
Οι ευέλικτες προτιμήσεις είναι ένας τρόπος να τον ενθαρρύνουμε.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

lorenzoΜέλος
11/03/2006, 00:15:00

Καλώς όρισες φίλε Αχιλλέως_Μήνις..
Συμφωνώ για τους κινδύνους που επισημαίνεις αλλά όχι με την ισοπεδωτική γενίκευση σου.. Τους κινδύνους που περιγράφεις τους έχουμε επισημάνει κι εμείς αλλά φίλε μου, ΤΙ δεν εμπεριέχει κινδύνους, αφού το απόλυτο δεν υπάρχει στις ανθρώπινες δυνατότητες.. Η άρνηση μιας πρόταση δίχως αντιπρόταση είναι κενός λόγος, μηδενιστικός αρνητισμός που δεν προσφέρει τίποτα..
Περιμένω λοιπόν τις εναλακτικές σου προτάσεις..

Να σαι καλά

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

--Confucius

11/03/2006, 11:33:04

11/03/2006, 21:32:10
quote:

Αγαπητή nst, δηλαδή το ρίσκο είναι στήν ταχύτα των λογικών βημάτων; Υπάρχει λογική να αναζητούμε το αόρατο γιατί μας γοητεύει και τρέχουμε προς αυτό και αυτό ορίζει τις απόφάσεις μας. Υπάρχει η λογική του περίμενε είτε γιατί βολευόμαστε στο παρόν μας είτε γιατί φοβόμαστε την υπέρβαση είτε γιατί δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το γοητευτικό. Στο περίμενε όμως η πραγματικότητα του ορατού είναι κάποιες φορές πολύ βαριά, και εχει πολύ μεγάλο κόστος όταν κοιτάς πίσω και βλέπεις την στιγμή να χάνεται και να σου ψιθυρίζει δεν ήσουν έτοιμος... πάλι.

Φιλικά,

Trovadouros

12/03/2006, 20:03:10
Kαλώς σε βρήκα Lοrenzo.
Συμφωνώ οτι το απόλυτο δεν βρίσκεται μέσα στις ανθρώπινες δυνατότητες
αλλά επετρεψέ μου να σου πώ οτι ούτε ο "ανώτερος" άνθρωπος βρίσκεται μέσα σε αυτές,παρα μονάχα ο άνθρωπος.

Αν ο λόγος μου,σου μοιάζει κενός όπως τον χαρακτήρισες είναι γιατί ο λόγος ήταν πάντοτε κενός.Ο μηδενιστικός αρνητισμός όπως εσύ και πάλι χαρακτήρισες τα λεγόμενα μου,εμφανίζεται σε εποχές που το νευρικό σύστημα του ανθρώπου έχει χάσει την δυναμή του και αφήνεται στον κυκεώνα της ανάλυσης των εννοιών που αποδίδουμε στην ζωή μας.Θαρρώ η χρησιμότητα του είναι πάρα πολύ μεγάλη αν διακρίνει κανείς το βάθος που απλώχερα ο καθολικός αρνητισμός παραδίδει στην διανοιά μας.Μέσα του ανθεί η ευκαιρία για εμπλοκή της "φιλοσοφικής" φλυαρίας!

Διάβασε ξανά τις 9 αυτές σελίδες και ίσως ανακαλύψεις όπως και γώ,μια Πραγματική και Βαθύτερου είδους Άρνηση,μια άρνηση της άρνησης,μια υποστροφική υπεκφυγή της φύσεως του Ανθρώπου που ονομάζονται "κατώτερα" "ενστικτα",ασυνειδητο,ζωώδη φύση κτλ.Πάνω σε αυτόν τον κατώτερο άνθρωπο χτίστηκε ο "Ανώτερος".Ίσως τελικά αντιληφθείς την αιτία και την χρησιμότητα του λόγου μου,ίσως τελικά δεις οτι ο καθολικός αρνητισμός μου είναι απλά ένα καθρέπτισμα σε όσα διάβασα εδώ απο την ανάποδη.

Η ΝΣΤ κατάλαβε το "πνευμα" του κειμένου μου και την ευχαριστώ γι αυτό.

Τα δίπολα δεν ήταν ποτέ η αδυναμία μου γι αυτό και δεν θα σου αντιπροτείνω τιποτα στην πρόταση σου όπως μου ζητάς,παρά μονάχα θα καταθέσω κάποιες σκέψεις μου και πάρτες όπως επιθυμεί η καρδιά σου.

Αν οπωσδήποτε πρέπει να πέσω στο σφάλμα να προσδώσω μια τυπολογια ή κάποιες ιδιοτητες στην ανωτερότητα και στην κατωτερότητα τότε με καθαρή συνείδηση σου λέω:

Αν με την Ανύψωση ο ανθρωπος γνωρίζει την "θεικότητα" του,τότε με την Πτώση του γνωρίζει το βάθος της ανθρωπιάς του.

Τίποτα απο τα δύο δεν πρέπει να αποκλειστεί ή να ξεχωρίσει,αλλά να τα αφήσουμε ως έχουν:Ανακατεμένα.

Εν τέλει αν θες πιστεύω σε εναν Άνθρωπο χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς..

Να σαι καλά και εσύ

lorenzoΜέλος
13/03/2006, 09:27:19

Όπως το θέτεις δείχνει, ότι την ανωτερότητα από τρόπο συμπεριφοράς προς εαυτόν και προς τους άλλους, την αναγάγεις σε – Ισμό, πράγμα το οποίο δεν ισχύει μακράν εμού τέτοια σκέψη!!!
Είναι γνωστόν βέβαια κι αυτό προφανώς οδηγεί την σκέψη σου, το ό,τι κι ο Υπεράνθρωπος του Νίτσε παρερμηνευόμενος από τον Χίτλερ και των συν αυτώ αιματοκύλισαν τον κόσμο, οπότε με βρίσκεις σύμφωνο, μόνο που, είναι περιοριστική αυτή η θέαση.. Δεν συμφωνείς?
Βεβαίως υπάρχει ο κίνδυνος παρερμηνειών αλλά τον προτιμώ από την παθητικότητα την εκ του φόβου παρερμηνειών πηγάζουσα..
Άλλωστε οι συνθήκες δεν νομίζω ότι είναι οι ίδιες με τότε.. Έχουν γίνει τόσες συζητήσεις - αναλύσεις επ’ αυτού που τα μεμονωμένα περιστατικά νεοφασιστών αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους και δεν τα θεωρώ σοβαρά ούτε καν άξια σχολιασμού.. έχουν εκπέσει στην σφαίρα του κωμικού πλέον..
Επομένως διαφωνώ… συμφωνώντας {χαχαχα..} επί της ουσίας.

Η Οριζόντια και η Κάθετη θέαση είναι το Ίδιο σημαντικές και για μένα μόνο που η μία τείνει να ξεχαστεί λόγω μονομερούς "προπαγάνδας" της μίας έναντι της άλλης.. Θεώρησα ότι καλόν θα ήταν να αναδειχτεί κι η άλλη πλευρά η ξεχασμένη, η υποβιβασμένη, η παρεξηγημένη η …αμαρτωλή! Αν θέλεις και για λόγους δικαιοσύνης… ισορροπίας… πληρότητας, πλουραλισμού των θεάσεων!!!
Διαφωνώ λοιπόν γιαυτό που θεωρείς εσύ ως αυτονόητο και όχι μόνον,τονίζοντας συγχρόνως την ..συνήθως φωτισμένη πλευρά θέασης, υποτιμώντας, όπως γίνεται συνήθως, την άλλη, την οποία βεβαίως θεωρείς το ίδιο σημαντική, αλλά, φροντίζοντας να τονίσεις τα μείον της, ενοχοποιώντας την μάλιστα με τα κατεξοχήν μείον της άλλης.
Και εννοώ την καπηλεία της από τους -Ισμούς..
Οι –Ισμοί ανθίζουν στο σκοτάδι και τρέφονται από τον φόβο κι εγώ λατρεύω το φως! Όταν λοιπόν οι θεάσεις μας γίνονται λουσμένες στο άπλετο φως, δεν ελλοχεύουν κινδύνους..
Γιαυτό σου ζήτησα να τοποθετηθείς ξεκάθαρα κι όχι γιαυτό που νόμισες..
Οι απόψεις φαντάζουν Ίδιες, αλλά Δεν είναι, παρόλη την φαινομενική τους Ομοιότητα..
Μην υποτιμάς την αξία του ξεφλουδίσματος σε βάθος ώστε να φωτιστούν όλες κι ιδιαιτέρως οι πλέον σκοτεινές γωνιές ώστε να αναδειχτούν και να ξεκαθαριστούν όλες στα "ίσα"..
Αν δεν το κάνουμε αυτό είναι άκρως επικίνδυνο να παγιδευτούμε σε χαοτικές αναλύσεις που δεν οδηγούν πουθενά! Μηδενιστικό αδιέξοδο.. μπάχαλο…
Πρόσεξε τι εννοώ: ας υποθέσουμε ότι εγώ λέω {Α} και συ {Β } τότε η διαφωνία μας είναι ένας τείχος από μπετόν ανάμεσα μας που ξεχωρίζει τις θέσεις μας.. Ξεκάθαρα!
Αν τώρα εγώ λέω {Α} και συ {Α+-} τότε έχουμε κόκκους άμμου μεταξύ των "ομοίων" μας θέσεων αλλά όχι ακριβώς "ίδιων", και μη ξεκαθαρίζοντας τες, στην πορεία θα γίνουν αμμόλοφος κι ο αμμόλοφος είναι πιο δύσκολο να καθαριστεί από ότι το συμπαγές μπετόν του τοίχου της προηγούμενης υποθετικής αναφοράς!
Εν τέλει λοιπόν πιστεύω κι εγώ σ’ έναν άνθρωπο αλλά όχι γενικά κι αόριστα αλλά με ξεκάθαρα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ώστε να δικαιούται αυτόν τον τιμητικό επιθετικό προσδιορισμό. Γιατί τον θεωρώ τίτλο τιμής κι ως τέτοιο δεν τον δικαιούνται όλοι όσοι απλώς μοιάζουν φαινομενικά και μόνον!!!
Τραπέζι = τετράποδο,
άλογο = τετράποδο,
άρα άλογο = τραπέζι!!??!!
Είναι όμοια σε κάποια οπτικά φαινομενικά χαρακτηριστικά αλλά ΙΔΙΑ??!!
Γιαυτό λοιπόν σου λέω ότι συμφωνούμε "φαινομενικά" αλλά επί της "ουσίας" τι λες??!! Δεν θέλει ξεκαθάρισμα αυτό το υπέρτατο ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ???!!!!

Να σαι πάντα καλά..

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

--Confucius

23/05/2006, 09:25:23
Υπέρ της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου τάχθηκε πάνω από το 55% των ψηφοφόρων της χώρας, ανακοίνωσε επισήμως η κεντρική εφορευτική επιτροπή μετά το χθεσινό δημοψήφισμα. Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, Φράντισεκ Λίπκα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπέρ της απόσχισης του Μαυροβουνίου από την ένωση με τη Σερβία τάχθηκε το 55,4% των ψηφοφόρων.Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα έφτασε το 86,3%.
Η ΕΕ είχε θέσει ως προϋπόθεση για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου την επικράτηση του «ναι» με ποσοστό 55%.
Το Μαυροβούνιο επέλεξε την ανεξαρτησία και τον διαχωρισμό του από τη Σερβία, δήλωσε σήμερα ο Μαυροβούνιος πρωθυπουργός, Μίλο Τζουκάνοβιτς. «Το Μαυροβούνιο είναι ένα νέο ανεξάρτητο κράτος, ένα νέο μέλος του ΟΗΕ που πρόκειται να καταστεί χωρίς καθυστερήσεις μέλος της κοινότητας των ευρωπαικών λαών» πρόσθεσε ο Τζουκάνοβιτς, γνωρίζοντας την αποθέωση των οπαδών του.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» στο Μαυροβούνιο, δήλωσε σήμερα ο Χαβιέρ Σολάνα, ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική. Ο Σολάνα χαιρέτισε επίσης ως «σημάδι ωριμότητας» την καλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και τη μεγάλη συμμετοχή των Μαυροβουνίων στην ψηφοφορία.
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε εξάλλου πως αν τα οριστικά αποτελέσματα επιβεβαιώσουν την επιλογή της ανεξαρτησίας, η Επιτροπή θα ζητήσει από τους 25 μια νέα εντολή για να διαπραγματευθεί μια χωριστή συμφωνία με το Μαυροβούνιο και την «τροποποίηση της υφιστάμενης εντολής» για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις μόνο με τη Σερβία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας-Μαυροβουνίου, Βουκ Ντράσκοβιτς σε δηλώσεις του εκτίμησε ότι η ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου αποτελεί ευκαιρία για την παλινόρθωση της συνταγματικής κοινοβουλευτικής μοναρχίας στη Σερβία. «Πιστεύω ότι αυτή είναι μια ιστορική στιγμή, κατά την οποία η Σερβία μπορεί να επιστρέψει στην ιστορική της αφετηρία, που θα είναι θεμελιωμένη στις ιστορικά αξιόπιστες και νικητήριες βάσεις του σερβικού Κράτους, τις βάσεις της μοναρχίας. Αυτήν την ευκαιρία για την επιστροφή της Σερβίας σε κάτι που θα συντομεύσει την πορεία μας προς την Ευρώπη κι αυτό είναι η συνταγματική κοινοβουλευτική μοναρχία, ο σερβικός λαός δεν θα πρέπει να τη χάσει», δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο υπουργός Εξωτερικών της ένωσης Σερβίας - Μαυροβουνίου και ηγέτης του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης.

Πηγή: AΠE

23/05/2006, 09:32:46
Άλλη μια σπίθα άναψε μέσα στην γειτονιά μας και εμείς οι έλληνες ως αποβλακωμένα πρόβατα το περνάμε στο ντούκου και ασχολούμαστε με το αν θα έπρεπε η Αννούλα να φοράει κολλάν ή να δείξει σε κοινή θέα τα υπέροχα λιπαναροφημένα μπούτια της παρέα με δυό-τρεις ξεβράκωτες ρωσσίδες και να πάρουμε την eurovision....

Οι Αλβανοί πετύχανε τον σκοπό τους και τα βαλκάνια αρχίσουν να μυρίζουν μπαρούτι πάλι.

Σκοπός που άνοιξα το θέμα αυτό είναι να προεκτείνουμε λίγο το αποτέλεσμα του Μαυροβουνίου, στην Θράκη μας όπου το μουσουλμανικό στοιχείο είναι τόσο ισχυρό και τα τελευταία γεγονότα (Καραχασαν κλπ) δημιουργούν σενάρια δυσάρεστα για το μέλλον αυτής της περιοχής.

Θα ήθελα να δω κάποιες πρώτες τοποθετήσεις σας και θα συνεχίσω....

23/05/2006, 11:38:34
το θεμα θα παει πολιτικες προεκτασεις και αναγκαστικαθα κλειδωθει αλλα μεχρι τοτε

το μαυροβουνιο θα ενωθει με την μαμα αλβανια

η θρακη καποια στιγμη θα γινει ανεξαρτητη γιατι καταφεραμε και ονομασε τους πομακους,τουρκους για να κανουμε το χατιρι των δυτικων

χασαμε και το παιχνιδι με τα σκοπια
θα μπορουσαμε ανετα οταν ειχε αρχισει πριν 12 χρονια να γινετε το μεγαλο παιχνιδι με τους <<μακεδονες>>(ειχε αρχισει πολυ ποιο πριν αλλα τοτε εγινε γνωστο) να τους ειχαμε ενταξει στην μαμα πατριδα ελλαδα

γενικα στα βαλκανια παντα παιζονταν τετοια παιχνιδια
το καλυτερο θα ηταν οσο παραξενο και αν σας φαινεται μια βαλκανικη δημοκρατικη συνομοσπονδια

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

23/05/2006, 12:48:12
Ας μην πάρει πολιτικές προεκτάσεις για να μην κλειδωθεί τότε.
Ας ανταλάξουμε απόψεις και ιδέες για το τι θα μπορούσαμε σαν Ελλάδα να κάνουμε για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως κάποια μέρα.

Και δεν λέω να πλακώσουμε σε εθνικιστηκές κορώνες και να γίνουμε τουρκοφάγοι, καμμιά έξυπνη ιδέα υπάρχει ?

23/05/2006, 13:19:54
ειναι πολιτικο αλλα για οσο μπορουμε θα λεμε τις αποψεις μας

η προταση μου για βαλκανικη συνομοσπονδια πως την βλεπεις;;;;

23/05/2006, 13:33:28
Με τόσο μίσος που πηγάζει από τις εθνικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των βαλκανικών λαών..... λίγο χλωμό το βλέπω.

Έχω την εντύπωση πως είμαστε οι πίο large στα βαλκάνια και μόνο εμέίς θα μπορούσαμε να προτείνουμε κάτι τέτοιο.

'Αμα ήτανε έξυπνοι οι σκοπιανοί δεν θα μας κοντράρανε, το αντίθετο θα επιδιώκανε και να προσαρτηστούνε σε μας....

23/05/2006, 13:59:08
οι σκοπιανοι θελουν την σαλονικα για το λιμανι
ολος ο θορυβος γυρο απο την μακεδονικη τους καταγωγη θα μπορουσε πολυ απλα να το κανουμε να δουλεψει υπερ μας
οπως και οτι οι αλβανοι ειναι πελασγικο φυλλο
νομιζεις οτι μεσο σωστης πολιτικης δεν θα ειχαμε πετυχει την συνομοσπονδια;;;;

23/05/2006, 14:09:38
Απ'όσο φαίνεται οι συνομοσποδνίες δεν τραβάνε στην Ευρώπη.
Μοιραία όλοι ζητάνε την πλήρη ανεξαρτοποίησή τους - με ποιά προσδοκία δεν μπορώ να καταλάβω....

Να γίνουν μικροί οικονομικοί παράδεισοι μήπως ?

Τι ερώτημα είναι τι πολιτική θα έπρεπε να αναπτύξουμε οι έλληνες προκειμένου να γλιτώσουμε ένα μελλοντικό δημοψήφισμα στην Θράκη, όπου πολύ φοβάμαι θα βρεθούμε προ δυσάρεστης εκλπήξεως....

Κανένας Θρακιώτης να πει την άποψή του ?????

CrusaderΝέο Μέλος
24/05/2006, 00:03:51
Δυστυχώς φαίνεται πολύ πιθανή μεγάλη σφαγή στο Μαυροβούνιο και πλήρη αλβανοποίησή του παρόμοια με το Κόσσοβο, στον χάρτη είναι σαν δίδυμα αδελφάκια. Από ότι ισχυρίζονται Σέρβοι στο δίκτυο τρεις ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν στην απόσχιση.1 η διαφθορά και οι σχέσεις του προέδρου με την αλβανική μαφία. 2 η τιτοική προπαγάνδα αποσερβοποίησης του πληθυσμού που εθνικά ήταν ουσιαστικά Σέρβοι. 3 Στημένες εκλογές με αποκλεισμό των Μαυροβούνιων που ζούσαν στην Σερβία να ψηφίσουν και από την άλλη δικαίωμα ψήφου σε Αλβανούς του εξωτερικού.
Για τις συνομοσπονδίες δυστυχώς η ανθρώπινη φύση αποδείχθηκε πως είναι αντίθετη προς αυτές. Εκτός από τα γεγονότα στις πρώην κουμμουνιστικές χώρες ας δούμε τι έγινε στη Γαλλία όπου μετανάστες 3ης γενιάς δεν προσαρμόζονται στην γαλλική κοινωνία καίγανε και λεηλατουσανε για μέρες. Στην Αγγλία οι μουσουλμάνοι απειλούν να σφάξουν όσους προσβάλλουν το ισλάμ και οργανώνονται σε σκληροπυρηνικές ομάδες. Στην Αμερική οι μεξικάνοι απαιτούν την απόσχιση των νότιων πολιτειών όπου είναι ήδη η πλειοψηφία. Στην αφρική σχεδόν όλες οι διαμάχες πια είναι φυλετικές - θρησκευτικές.
Σαν ιδέα η πολυπολιτισμικότητα και η μίξη των λαών σίγουρα ήταν καλή όπως καλός σαν ιδέα ήταν και ο κομμουνισμός, αλλά έχει σχεδόν αποτύχει και αυτή. Δυστυχώς όμως τα κοινωνικά πειράματα πληρώνονται με αίμα .Αυτή είναι η εκτίμησή μου πλέον μετά τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων ιδιαίτερα στα βαλκάνια. Στην Ελλάδα ως πάντα αργοπορημένοι ανακαλύψαμε με καθυστέρηση μερικών δεκαετιών την πολυπολιτισμικότητα.
AINEIAN06Μέλος
24/05/2006, 02:45:07
ΑΠΟ ΑΙΝΕΙΑΝ06
ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ , ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΝΤΑΙ , ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΕΣ.
Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΗΣ - ΩΣ ΤΣΑΤΣΟΣ ΚΙ ΓΛΥΦΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΛΕΟΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΝ ΛΕΝΕ- ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΙ ΠΙΟ ΙΧΥΡΗ.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΙΣΧΥΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ.
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;