- Ανωτερότητα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ.
Δεν υπάρχει κανενας εχθρός εξ'ανατολών. Ο εχθρός όχι μόνο για την χώρα μας, αλλά για όλες τις χώρες και λαούς λέγεται εθνικισμός/σοβινισμός. Και αν δεν θέλουμε να μετατρεπόμαστε σε πρόβατα προς σφαγή, καλό θα ήταν να απορρίπτουμε τη νοσηρή ιδέα του εθνικισμού/σοβινισμού απ'όπου κι αν προέρχεται...ακόμα και από την ίδια μας τη χώρα. Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με ένα Σκοπιανό, Τούρκο ή Αλβανό μεροκαματιάρη και απλό άνθρωπο. Ολοι είναι αδέρφια μου.
Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...
quote:
Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με ένα Σκοπιανό, Τούρκο ή Αλβανό μεροκαματιάρη και απλό άνθρωπο.
Και όμως έχεις γιατι όλοι αυτοί που είπες βλέπουν το Αιγαίο και τους τρέχουν τα σάλια. Γιατί αν όλοι οι Έλληνες αρχίσουν να σκέφτονται όπως εσύ αυτό θα είναι η καταστροφή μας (Και δεν λέω να πάρουμε το γιαταγάνι να πάμε να σφάξουμε όλους τους "άπιστους" αλλά μέσω της διπλωματίας πάντα να κανούμε της σωστές κινήσεις και πρέπει επιτέλους να αναλογιστούμε ότι εν έτη 2006 ακόμα οι γείτονες μας δεν είναι τόσο ειρηνικοί όσω θέλουμε να πιστεύουμε και ότι με την πρότη ευκαιρί θα μας την κάνουν τη ζημιά.
Υ.Γ1 Πολλές φορές μέσα απο τα γραπτά σου μου δίνεις την αίσθηση ότι μπερδεύεις το νόημα των λέξεων Εθνικησμός και Πατριοτισμός. Είμαι κατά του εθνικησμου απο την άποψη ότι η πατρίδα μας και γενικότερα οι Έλληνες υπερτερούν έναντι των άλλων λαών αλλά είμαι υπέρ του πατριοτισμού απο την άποψη του ότι επηδεί η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμα έτοιμη (διαφορετικότιτα κουλτούρας αλλα και γλώσσας) για μια πραγματική παγκοσμιοποιίση, για αυτόν τον λόγο απο την στιγμή που η "ταυτότητα" και η συνήδειση μου είναι Ελλήνική προσπαθώ για ότι καλήτερο για την πατρίδα μου σεβόμενος πάντα τους άλλους λαούς. Δεν πιστεύω ότι είναι κακό αυτό.Ε?
Υ.Γ2 Ελπίζω να κάνω λάθος
Φιλικά πάντα...
"Μερικοί βλέπουν το αύριο ως μια άλλη ημέρα. Εγώ το βλέπω ως άλλη μια ευκαιρία."
Ότι σκεφτόμουνα να γράψω - από το πως τους βλέπουμε τους γείτονες και πως μας βλέπουνε, μέχρι το τι πρέπει να γίνει ώστε η Θράκη να γεμίσει 'Ελληνες και να αναπτυχθεί.
Θεωρώ πως η ανάπτυξη περιοχών όπως η Θράκη και η Ήπειρος θα έπρεπε να είναι εθνικά θέματα ΜΕΙΖΟΝΩΣ σημασίας.
Τι θα προτείνατε εσείς λοιπόν και επιτέλους κανένας θραξιώτης δεν διαβάζει να μας πει την άποψή του ???
quote:
ΑΠΟ ΑΙΝΕΙΑΝ06
ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ , ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΝΤΑΙ , ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΕΣ.
Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΗΣ - ΩΣ ΤΣΑΤΣΟΣ ΚΙ ΓΛΥΦΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΛΕΟΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΝ ΛΕΝΕ- ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΙ ΠΙΟ ΙΧΥΡΗ.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΙΣΧΥΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ.
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
Και οι Σέρβοι ήταν πιο ισχυροί από τους Αλβανούς του Κοσσόβου αλλά τελικά έχασαν και όλοι ξέρουμε πως. Όταν μπαίνουν στη μέση μειονότητες και αλλαγές στο δημογραφικό τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Σίγουρα ίσως μακροπρόθεσμα μία πανίσχυρη Σερβία που θα είχε μεγάλο μέρος της κροατίας της Βοσνίας και των Σκοπίων δε θα συνέφερε την Ελλάδα, καθώς θα έπαιζε το ρόλο της τοπικής υπερδύναμης έχοντας και τις γνωστές από τηνν ιστορία βλέψεις στη Θεσσαλονίκη.
Φίλοι μου , καταρχήν πιστεύω κι εγώ ότι θα πρέπει να έχουμε ειρήνη κι να ζήσουμε ειρηνικά με τους γείτονές μας
Άλλο όμως να μιλάω για ειρήνη κι να είμαι εγω ο ανίσχυρος κι άλλο να μιλάω για ειρήνη κι να είμαι εγω ο ισχυρός
Δεν είμαι καθόλου εθνικιστής , είμαι όμως πατριώτης που θα ήθελε την χώρα του να ζει με ασφάλεια κι ειρήνη , όμως κακά τα ψέμματα για να υπάρχει ειρήνη θα πρέπει να συμφέρει όλους τους εμπλεκομένους . ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
quote:
Για εσένα Agnostic μπορεί να είναι "αδέρφια" σου αλλά έχεις αναρωτηθεί αν και εκείνοι σε βλέπουν σαν αδελφό τους??
Προφανώς θα υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι διαφορετικής εθνικότητας, ακόμα και στην απέναντι πλευρα του Αιγαίου, που θα με βλέπουν σαν αδελφό τους. Λιγοι? Ας είναι(που δεν ξέρουμε αν είναι, αλλά έστω ότι είναι λίγοι). Γιατί θα πρέπει να διαμορφώνω την προσωπική μου άποψη με βάση την άποψη άλλων??
quote:
αλλά κάτσε και σκέψου το λιγάκη λογικά και ώριμα και όχι με ουτοπιστηκές ιδεολογίες.
Εννοιες όπως "αδελφοσύνη" και "αλληλεγγύη" μεταξύ λαών, ακόμα και αυτών που έχουν προαιώνιες διαμαχες, είναι ουτοπιστικές?? Είναι ρεαλιστικότατες σε πληροφορώ. Απλά για να τις καταλαβουμε και να τις υιοθετήσουμε πρέπει να μας κάνει ντα ντά η μητέρα φύση με κανένα σεισμό στη Κωνσταντινούπολη ή στην Αθήνα διότι αλλιώς...ονειρευόμαστε τρικέφαλους αετούς και μαρμαρωμένους βασιλιάδες ή και οθωμανικές αυτοκρατορίες η άλλη πλευρά... Η λογικη΄και ώριμη σκέψη είναι αυτή που προσπαθεί να προσεγγίσει τον και καλά "αντίπαλο" με κατανόηση και διάλογο,όχι με όπλα. Και για να επανέλθω στο "ουτοπιστικές ιδεολογίες" σκέψου απλά ότι κάποτε ήταν ουτοπία η σκέψη και μόνο ότι θα καταργηθεί η δουλεία. Επίσης ήταν ουτοποία το 8-ωρο εργασίας, βασικά ανθρώπινα δικαιωματα που καθιερώθηκαν τον περασμένο αιώνα, η κοινωνική ανύψωση της γυναίκας κ.α. Με επίμονους αγώνες η ανθρωπότητα κατόρθωσε να μετατρέψει σε αλήθειες πολλές "ουτοποίες". Γιατί λοιπόν να μην μπορεί να πραγματοποιήσει άλλη μία? Φυσικά δεν γίνεται μια τόσο μεγάλη αλλαγή(πολυπολιτισμική κοινωνία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, θεμελιωμένη πάνω στη συνεργασία των λαών με παράλληλη μείωση της ψαλίδας φτωχών-πλουσίων)να προκύψει από τη μια στιγμη΄στην άλλη. Θέλει δουλειά, αγώνα, αμοιβαίες υποχωρήσεις και να παγιωθούν στις συνειδήσεις μας κάποιες ιδέες και ιδανικά.
quote:
Γιατί είτε το θέλεις είτε δεν το θέλεις η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμα έτειμη για μια τέτοια αλαγή, ειδικά στην περιοχή μας.
Οσο τρώμε τα παραμύθια για διάφορες κινδυνολογίες, πράγματι δεν θα είμαστε ποτέ έτοιμοι για αλλαγή πλεύσης. Πάλι καλά βέβαια που υπάρχει και η μητέρα φύση να μας θυμίζει, έστω και με το βούρδουλα, ότι, τι Ελληνας τι Αλβανός τι Τούρκος όλοι απλοί και ίσοι άνθρωποι είμαστε. Αφού όμως λες ότι συμφωνείς με την φιλοσοφία μου, τι κάνεις γι' αυτό? Τη διαδίδεις με κάποιο τρόπο?? Προσπαθείς να κάνεις την ειρηνική σου φιλοσοφία να ακουστεί?? Δεν πιστεύεις πως θα έπρεπε να κάνεις κάτι γι'αυτό το ιδανικό και την διάδοσή του?(π.χ. με φυλλάδια, συχνές συζητήσεις με φίλους-γνωστούς-άγνωστους-αλλοδαπούς,βιβλία, internet) Πάλι καλά που η εξέλιξη της τεχνολογίας μας βοηθάει σε αυτό. Το να επαναπαυόμαστε στην άποψη "ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι" είναι λίγο pathetic δε νομίζεις??
quote:
Μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε μια αλάγη ως το ισχυρότερο κράτος της περιοχής (εκτός την Τουρκία που κατα την γνώμη μου, αν δεν είμαστε ισχυρότεροι είμαστε τουλάχιστων ίσοι) οικονομικά και στρατιωτικά.
Για μένα το όλο θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Ολοι θα πρέπει να κάτσουν κάτω και να λύσουν τις διαφορές τους και να δουν πώς τους συμφέρει να ζουν! Εναν λαό ποτέ δεν τον κατακτάς στρατιωτικά. Τουλάχιστον όχι για πολύ. Τον "κατακτάς" με παραγωγή πολιτισμού και δημιουργία.
quote:
Αλλά χρειαζόμαστε πολιτηκούς έξυπνους και με α@@@@@α, για να πάρουν τέτοιες αποφάσεις.
Αυτό που με ενδιαφέρει από τους πολιτικούς είναι να χτίζουν ειρηνικές και συνεργασίας σχέσεις με τα άλλα κράτη και παράλληλα να βελτιώνουν την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας(μισθοί, ποιότητα ζωής, εργασία, συντάξεις, ιατρική περίθαλψη κτλ.). Και θα τους συγχαίρω κάθε φορά που θα αποφεύγουν ένα πόλεμο. Θα τους κατακρίνω όταν τους βλέπω να αδιαφορούν για βασικά προβλήματα του τόπου ή και όταν πουλάνε δήθεν πατριωτισμό από μπαλκόνια και τηλεπαράθυρα για να μαζέψουν ψήφους.
quote:
Πως μπορεί να σωθεί η θράκη πολύ άπλα αν η κυβέρνηση ξοδεύση λεφτά στην περιοχή για να την αναπτύξη και παροτρήνει Έλληνες να πάνε να ζήσουν εκεί ώστε να εξισοροπιστή η περιοχή πλυθησμιακά.
Εσύ θα πας? Είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις τη δουλειά σου, τους φίλους σου, τον τόπο διαμονής σου για να ζήσεις στη Θράκη μόνο και μόνο για να αυξηθούν οι Ελληνες? Εγώ δεν έχω καμία διάθεση να το κάνω καθώς και πολύς κόσμος. Ας πάει ο Καρατζαφέρης και ο Ψωμιάδης που είναι "αυθεντικοί" πατριώτες. Πάντως είναι αλήθεια ότι αρκετές επαρχιακές περιοχές είναι παραμελημένες και χρειάζεται να τις στηρίξει το κράτος. Ομως όχι για να αυξηθούν οι Ελληνες, αλλά για να ανέβει το επίπεδο ζωής γενικά καθώς και για να μειωθεί η ανεργία.
quote:
Και όμως έχεις γιατι όλοι αυτοί που είπες βλέπουν το Αιγαίο και τους τρέχουν τα σάλια.
Δεν θα το'λεγα. Μπορεί να τρέχουν τα σάλια σε καμια΄δεκαπενταριά νοματέους γκρίζους λύκους ή ουτσεκάδες.Ομοίως και 15 νοματέοι δικοί μας εθνικάρες ονειρεύονται την Πόλη. Ομως ο μέσος Αλβανός, ο μέσος Τούρκος, όπως και ο μέσος Ελληνας νοιάζεται για την οικογένειά του, τη δουλειά του και τους φίλους του και όχι για το Αιγαίο. Γι'αυτό σου λέω ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους απλούς πολίτες. Είδες την Τουρκάλα στη Eurovision ? Σου φάνηκε να λιγουρεύεται το Αιγαίο?? Μάλλον νεαρά τεκνά για να ξεζουμίσει θα λιγουρεύεται![]()
quote:
Γιατί αν όλοι οι Έλληνες αρχίσουν να σκέφτονται όπως εσύ αυτό θα είναι η καταστροφή μας
Δεν θα το 'λεγα. Εχω εξηγηθεί παραπάνω.
quote:
(Και δεν λέω να πάρουμε το γιαταγάνι να πάμε να σφάξουμε όλους τους "άπιστους" αλλά μέσω της διπλωματίας πάντα να κανούμε της σωστές κινήσεις
Μέχρι και το "κινήσεις" σωστός
Εννοειται πως μεσω της διπλωματίας και του διαλόγου θα πρέπει να λύνουμε τα προβλήματά μας.
quote:
και πρέπει επιτέλους να αναλογιστούμε ότι εν έτη 2006 ακόμα οι γείτονες μας δεν είναι τόσο ειρηνικοί όσω θέλουμε να πιστεύουμε και ότι με την πρότη ευκαιρί θα μας την κάνουν τη ζημιά.
Οπως είπα την "ζημιά" δεν την κάνουν οι απλοί πολίτες, αλλά αυτοί που θα στήσουν ένα πόλεμο, οι οπλοέμποροι, όπως επίσης και οι εθνικιστές πολιτικοί-στρατιωτικοί και οι διαδίδοντες εθνικιστικές ιδέες. Αυτό που πρεπει να κάνουμε αν θέλουμε να μην βρεθούμε σε τάφο πριν την ώρα μας είναι να μορφωνώμαστε, να διδασκόμαστε από τους ανούσιους αιματηρούς πολέμους της ανθρώπινης ιστορίας και να λέμε ΟΧΙ στο δηλητήριο του εθνικισμού, που μόνο δεινά προκαλεί στην ανθρωπότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς δίνουμε δύναμη σε αυτούς που διαχειρίζονται την εξουσία. Εγώ πάντως δεν ανησυχώ για "ζημιά" ούτε από μεμονομένα περιστατικά, μιας και έχουν δωθεί κραυγαλέες αφορμές για σύγκρουση και ευτυχώς μόνο σύγκρουση δεν έγινε(σισμίκ, Οτσαλάν, Ιμια, Σολωμού).
quote:
Υ.Γ1 Πολλές φορές μέσα απο τα γραπτά σου μου δίνεις την αίσθηση ότι μπερδεύεις το νόημα των λέξεων Εθνικησμός και Πατριοτισμός.
Οχι δεν την μπερδεύω. Απλά ένας υγειής πατριώτης μπορεί εύκολα καμιά φορά να πέσει θύμα εθνικιστικής προπαγάνδας και να ξεπεράσει κάποια όρια στις απόψεις και πράξεις του. Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί, τηλε-βιβλιοπωλητές,δημοσιογράφοι,ιερείς(και ο νοών νοείτω) κ.α. που εκμεταλλεύονται την αγάπη των λαών για την πατρίδα τους για να περάσουν τις διεστραμένς τους απόψεις πιο κρυφά, πλαγίως και εξευγενισμένα. Εθνικισμός είναι να θεωρείς πως το σωστό και τίμιο είναι να ξαναπάρουμε την Πόλη, τα παράλια της Μικράς Ασίας,τη Βόρεια Ηπειρο κτλ, διότι θα πρέπει να χυθεί αδικο αίμα και να σκοτωθεί κόσμος για χαλίκια και αέρα κοπανιστό. Πατριωτισμός είναι να διασφαλίζεις ειρήνη για τη χώρα σου(μιας και λές ότι την αγαπάς), όχι όμως με βίαιαη επιβολή πάνω σε άλλες χώρες ούτε και με απειλές/εκφοβισμούς προς αυτές. Πολλά θα μπορούσαν να προστεθουν για το θέμα "Πατριωτισμός-Εθνικισμός" αλλά δεν είναι του παρόντος.
quote:
είμαι υπέρ του πατριοτισμού απο την άποψη του ότι επηδεί η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμα έτοιμη (διαφορετικότιτα κουλτούρας αλλα και γλώσσας) για μια πραγματική παγκοσμιοποιίση,
Ισα ίσα. Η διαφορετικότητα κουλτούρας και γλώσσας γονιμοποιεί και συναρπάζει. Ακριβώς αυτή η διαφορετικότητα είναι που σε κάνει να θες να γνωρίσεις και τον άλλον καλύτερα, να πάρεις μια γεύση και από την κουλτούρα του και τις πεποιθήσεις του, να γνωρίσεις νέα πράγματα βρε αδερφέ, κ.α. Μία φυλή ινδιάνων έλεγε "να χτίσουμε έναν κόσμο από πολλούς διαφορετικούς κόσμους". Οτι πιο σοφό έχω ακούσει...
quote:
προσπαθώ για ότι καλήτερο για την πατρίδα μου σεβόμενος πάντα τους άλλους λαούς.
Σωστός...![]()
Edited by - Agnostic on 25/05/2006 08:55:02
Edited by - Agnostic on 25/05/2006 09:07:23
Edited by - Agnostic on 25/05/2006 09:12:15
quote:
Εσύ θα πας? Είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις τη δουλειά σου, τους φίλους σου, τον τόπο διαμονής σου για να ζήσεις στη Θράκη μόνο και μόνο για να αυξηθούν οι Ελληνες? Εγώ δεν έχω καμία διάθεση να το κάνω καθώς και πολύς κόσμος. Ας πάει ο Καρατζαφέρης και ο Ψωμιάδης που είναι "αυθεντικοί" πατριώτες. Πάντως είναι αλήθεια ότι αρκετές επαρχιακές περιοχές είναι παραμελημένες και χρειάζεται να τις στηρίξει το κράτος. Ομως όχι για να αυξηθούν οι Ελληνες, αλλά για να ανέβει το επίπεδο ζωής γενικά καθώς και για να μειωθεί η ανεργία.
Κι εδώ έρχεται το ερώτημα : έχουμε έξυπνες ιδέες να σώσουμε την Θράκη ?
Εσύ κι εγώ πιθανόν να μην χρειάζεται να πάμε να ζήσουμε εκεί, έχουμε τις δουλειές μας και όλα πάνε καλά (ελπίζω...).
Έχω βαρεθεί να βλέπω όμως τα ρεπορτάζ για τις φτωχογειτονιές του Πειραιά, των ανατολικών προαστίων, του Λαυρίου, του Περάματος.... Γιατί αυτοί οι άνθρωποι να μαραζώνουν στην φτώχεια, την ανεργία, την ακρίβια της Αθήνας και να μην τους δωθούν κίνητρα να ζήσουν στην Θράκη, στην Ήπειρο, στα νησιά μας....
Όταν σου δωθεί η προοπτική να ανοίξεις σπιτικό και να ευημερήσεις, παρατάς τη κόλλημα να είσαι στην πρωτεύουσα και στους φίλους σου. Δεν ξέρω, προσωπικά άμα δεν "έβγαινα" θα την έψαχνα - δεν θα κλαιγόμουνα....
Πρωτού αρχίσετε να μου λέτε για υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία κλπ), ας σχολιάσουμε αν τα παραπάνω σχόλια μου σας βρίσκουν σύμφωνους και αν όχι - γιατί.....
Αν θεωρείς ότι υπήρξε / υπάρχει τέτοια κοινωνία ας το συζητήσουμε πάνω σε κάτι συγκεκριμένο.
Η φιλοσοφια δεν αρκει σε αυτες τις περιπτωσεις...
Απο τη βεραντα του σπιτιου μου βλεπω τα συνορα με την Τουρκια...
Ειμαι Ελληνιδα, εχω συγγενεις, φιλους, περιουσια, σπιτι...
Μην πιανετε στο στομα σας καταστασεις και αισθηματα που δεν μπορειτε και δεν τα εχετε ζησει...
Ειστε πολυ μακρια και μονο μεσω εντολων και αναγκαστικης ενεργοποιησης θα παρεμβετε...
Οι προτεραιοτητες μας ειναι φυσικα αλλες εκτος απο την Αννα...
Τελευταιο μηνυμα σε αυτο το θεμα (δικο μου).
Edited by - angi on 26/05/2006 03:14:30
quote:
Agnostic μπορείς να μας δείξεις ένα παράδειγμα από την ιστορία ή από το σήμερα όπου σε κάποιο βαθμό έχει υλοποιηθεί με επιτυχία η πολυπολιτισμική κοινωνία. Αν δεν υπάρχει σε τι διαφέρει το όραμα που έχεις από αυτό που είχαν πριν ~90 χρόνια στη Ρωσία, δηλαδή να οικοδομηθεί μία νέα καλύτερη υποτίθεται κοινωνία με βάση κάποιες αόριστες νέου τύπου αρχές; Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά πρέπει πάλι να ξανακάνουμε πειράματα με τις κοινωνίες που ζούμε;Η ιστορία δε μας διδάσκει τελικά τίποτα, πρέπει αν δεν πάει καλά να το πληρώσουμε πάλι με αίμα;
Αν θεωρείς ότι υπήρξε / υπάρχει τέτοια κοινωνία ας το συζητήσουμε πάνω σε κάτι συγκεκριμένο.
Αυτό που είχαμε στη Ρωσία ήταν παρωδία σοσιαλισμού ουσιαστικά, αφού με την Σταλινική δικτατορία, τις φυλακές αντιφρονούντων, τις εκτελέσεις και τις εξοριες στα κάτεργα της Σιβηρίας δεν φτιάχνεις μια κοινωνία ιδανική που να σέβεται τα ανθρωπινα δικαιώματα.Ασε που υπήρχαν προνομιούχες τάξεις που εκμεταλλέυονταν το λαό. Είμαι κατά κάθε μορφής δικτατορίας από όπου κι αν προέρχεται. Οράματα πράγματι έχουν υπάρξει, προσπάθειες για μια διαφορετική κοινωνία αλληλεγγύης και συνεργασίας έχουν γίνει (π.χ. ισπανικές κολεκτίβες του 36) αλλά ποτέ κάτι πολύ μαζικό. Και οι διάφορες προσπάθειες για κοινωνική αλλαγή, άλλοτε από λάθη των ίδιων των καινοτόμων ανθρώπων, άλλοτε από βιάιες καταστολές, άλλοτε από κοινωνικές και γεωπολιτικές συγκυρίες, υποχώρησαν.
Δεν είναι απαραίτητο να έχει υπάρξει μια προηγούμενη πολυπολιτισμική κοινωνία (με τα χαρακτηριστικά που έχω αναφέρει στο προηγούμενο ποστ) για να την χτίσουμε. Αλλωστε, κάτι είναι καινοτόμο επειδή δεν έχει προ-υπάρξει, τουλάχιστον όχι με τη νέα του μορφή. Δε λέω να πνιγούμε στο αίμα(αν είναι δυνατόν). Ισα ίσα, το αντίθετο πρεσβεύω. Κατά τη γνώμη μου το μέλλον θα είναι υπερεθνικό. Αυτό που έχει σημασία για ένα τέτοιο μέλλον είναι να αναθεωρήσουν οι λαοί τις σχέσεις τους και τις επιδιώξεις τους, προς μια κατεύθυνση που να τους συμφέρει όλους. Θα πρέπει να κατανοησουν ότι αυτό που πραγματικά μας συμφέρει είναι οι συνεργασίες και όχι οι διαιωνίσεις μίσους και φόβου επειδή οι πρόγονοί μας αλληλοσφάζονταν. Δες και την ιστορία πως εξελίσσεται. Από απολυταρχικά καθεστώτα όλο σε πιο εκδημοκρατισμένα και φιλελευθερα. Από εποχές που την εξουσία την ασκούσε ένας αυτοκράτορας ή τύρανος, σε εποχές που όλο και περισσότεροι συμμετέχουν σε αυτή. Πιστεύεω, επίσης ότι ακόμα κι αυτοί που στιγμιαία φανατίζονται και βλέπουν παντού εχθρούς με θέματα όπως το "Μακεδονικό", οι "κακοί Τούρκοι" κτλ. κατά βάθος θα ήθελαν να έρθουν σε προσέγγιση με τον "εχθρό", να συμφιλιωθούν μαζί του και να συνεργαστούν όπου μπορούν. Την Πόλη θα την ξαναπάρουμε μόνο όταν η Τουρκία, μπει στην ΕΟΚ, όταν θεμελιωθεί μια πολυπολιτισμική Ευρώπη χωρίς σύνορα, και θα μπορούμε όλοι να πάμε χωρίς διαβατήριο στην Ισταμπούλ για καφέ και μπαρμπούτι με τον Γιουσούφ και την Σερτάμπ. Ωραία δεν θα είναι??
Edited by - Agnostic on 26/05/2006 03:18:20
Στρτης Σοφοκλέους Μιχάλης απο τα Κούκλια. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ στις 9-4-1976 σε φυλάκιο του Αγίου Κασσιανού απο ΤΟΥΡΚΟ σκοπό. Εισήλθε στην Ο.Ζ παρά τις απαγορευτικές διαταγές για να προσφέρει τσιγάρο στον ΤΟΥΡΚΟ σκοπό.
Στρτης Γεωργίου Χριστάκης απο το Πραστείο. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ στις 21-9-1982 σε φυλάκιο του Καιμακλίου απο ΤΟΥΡΚΟ σκοπό ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ.
Στρτης Τρύφωνος Τρύφωνας απο τα Λαγουδερά. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ στις 18-12-1983 σε φυλαάκιο του Αγίου Κασσιανού απο ΤΟΥΡΚΟ σκοπό ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ.
Στρτης Χαραλάμους Χαράλαμπος απο την Ξυλοφάγου. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ στις 28-5-1988 σε φυλάκιο της Αθηαίνου απο Τούρκο Υπαξιωματικό. Προσέτρεξε σε βοήθεια γειτονικής οικογένειας στο σπίτι της οποίας εισήλθε ο Τούρκος Υπαξιωματικός.
Λοχίας Ευαγόρου Ευαγόρας απο το Παλιομέτοχο. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ τισ 31-7-1988 σε φυλάκιο του Αγίου Κασσιανού απο Τούρκο οπλίτη. Εισήλθε στην Ο.Ζ παρά τις απαγορευτικές διαταγές για να δώσει μικρό ραδιόφωνο σε ΤΟΥΡΚΟ σκοπό.
Στρτης Κλεοβούλου Αθανάσιος απο το Ζακάκι. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ στι; 8-4-1993 σε φυλάκιο τηε περιοχής Καιμακλίου απο Τούρκο σκοπό. Εισήλθε στην Ο.Ζ παρά τις απαγορευτικές διαταγές για να δώσει κονιάκ σε ΤΟΥΡΚΟ σκοπό.
Στρτης Παναγή Στέλιος απο το Γέρι. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ στις 3-6-1996 σε φυλάκιο της περιοχής Αγίου Ανδρέα απο Τούρκο σκοπό. Εισήλθε στην Ο.Ζ παρά τις απαγορευτικές διαταγές.
Οι Αμερικανοευρωπαική Ένωση κατάφερε αυτό που επιθυμούσε....
Διαμμελισμό της Γιουκοσλαβίας και μερική αποσταθεροποίησει στα βαλκάνια.......
quote:
Φίλε Akris θα μπορούσες να μου πεις από που βρήκες τα στοιχεία που παρέθεσες αν έχεις την καλοσύνη?
Μερικά από αυτά τα θυμάμαι από τα δελτία ειδήσεων...