- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών " - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Φίλε alet , γιατί δεν γράφεις όλη την αλήθεια ; Ε ;![]()
Γιατί δεν γράφεις και οτι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας "Αλληλεγγύη" , χρηματοδοτείται από τον κρατικό κορβανά , και τελικά οι φίλοι μας , μνημονεύουν με ξένα κόλυβα ;
Σώπα βρε Σεσόστρη;; Αλήθεια;;
Για πες μας εσύ που τα ξέρεις όλα, από πού χρηματοδοτούνται και οι άλλες ΜΚΟ;;

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
02/05/2007
Ψηλός
Τηρουν το " Όυ γνώτω η δεξιά τι ποιεί η αριστερά " , συμληρώνουν χρήματα σ΄εκείνα της κρατικής επιχορήγησης από διάφορες συνεστιάσεις ή προσφορές , και προ παντός δεν κρατάνε ποσοστά για το φιλανθρωπικό τους έργο , μοιράζοντας στον κόσμο ετοιμόληκτα τρόφιμα που ασφαλώς προμηθεύονται κοψοχρονιά .
Σαν και εκείνες και τις αποκριάτικες στολές που έστειλε η "Αλληλεγγύη" σας στους φουκαράδες τους πλημμυρόπληκτους της Ινδονησίας .
Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να αποστασιοποιηθείς λίγο από όλη αυτή την κατάσταση και να δεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα.

In anticipation of my resurrection...
Εγώ είχα γράψει το εξής...
Ή θα βγάλετε όλες τις προσβολές του "σπανίου φαινομένου" ή θα επαναφέρεται την απάντησή μου. Άν δεν κάνετε τίποτα από τα δύο, θα επαναφέρω την απάντησή μου από μόνος μου.
Δεν μπήκατε στον κόπο να πείτε τίποτα.
Μου στείλατε να διαβάσω τις δέκα εντολές.
Με αγνοήσατε σαφώς...
Δήθεν έκανα παράβαση και ήμουν άδικος με τον σεβασμιώτατο.
Τέλος πάντων είμαι υποχρεωμένος να το δεχτώ.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο χριστόδουλο, που χωρίς τις γελοιότητές του, θα μου ήταν αδύνατο να σας διασκεδάσω.
Επίσης να ευχαριστήσω τον φίλο Ψηλό που στάθηκε άξιος παρτενέρ του χριστόδουλου και βοήθησε τα μέγιστα για να φτάσουμε αισίως τις δεκαπέντε σελίδες.
Πέφτωντας όμως, νικημένος και πικραμένος, νιώθω την ανάγκη να πώ κάτι μεγάλο. Γι΄αυτό διάλεξα να πώ, αυτό που είπε και ο άλλος ο παραβάτης...
quote:
Άλλη μια είδηση που μας πληροφορεί για το το τεράστιο έργο που προσφέρει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, μέσω της Αρχιεπισκοπής, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος κος Χριστόδουλος.Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Τεράστια, όπως αποδεικνύεται από τα σχετικά στοιχεία, είναι η προσφορά της Εκκλησίας μας στον ευαίσθητο τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της συγκεντρώσεως φιαλών αίματος, για τους έχοντες την ανάγκη του ασθενείς.
Συγκεκριμένα, ύστερα από τις σύντονες προσπάθειες του Γραφείου Αιμοδοσίας της Διεύθυνσης Χριστιανικής Αλληλεγγύης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το έτος 2006 συγκεντρώθηκαν, στα πλαίσια της Αρχιεπισκοπής, 6.305 μονάδες αίματος. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι, την τελευταία δεκαετία, η αύξηση των μονάδων αίματος που συγκέντρωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή αγγίζει το 500%.
Ε και;Δεν κατάλαβα που αποσκοπεί αυτή η παράθεσή σου.Εκτός ότι δεν έγραψες που το ψάρεψες το συγκεκριμένο(άρα δεν ξέρουμε και την ακρίβειά του),μπορώ να σου πω ότι και ο χουντικός ηλίθιος δήμαρχος του δήμου μου,μάζεψε απίστευτες ποσότητες αίματος πέρυσι,λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές...
Και να πω και κάτι άλλο.Επειδή είμαι εθελοντής αιμοδότης,γνωρίζω και τις ποσότητες που χρειάζεται η χώρα μας και να πω ότι οι 6.000 μονάδες(αν είναι τόσες) είναι μια σταγόνα στον ωκεανό και καθόλου εντυπωσιακή.Να εντυπωσιαστώ από τι;από το αίμα που μπόρεσε να μαζέψει μια ολόκληρη αρχιεπισκοπή;;στην οποία πηγαίνει το αίμα από τις απανταχού ενορίες;ε όχι...
Αυτό που θέλω να πω;ακόμα και αυτές οι χειρονομίες,δεν μπορούν με κάνουν(κι εμένα και πολλούς άλλους) να δούμε με συμπάθεια ή να αλλάξουμε γνώμη για άτομα που κάνουν δύο καλά και 10 κακά...Το έργο πραγματικών ιερέων ή μοναχών,με πραγματικά αγνά κίνητρα,έχει τύχει να το μάθω τυχαία,και χωρίς τυμπανοκρουσίες κλπ...
quote:
Μιλάμε για τις συγκεκριμένες ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ-καταλαβαίνεις;-οργανώσεις...
Ψηλέ,με όλα αυτά τα παραμυθάκια που παραθέτεις,κάθε τρείς και λίγο,τι ακριβώς προσπαθείς να κάνεις;να μας αλλάξεις γνώμη για κάτι;να μας φλομώσεις απλά με παραμυθάκια;να μας προσηλυτίσεις στον ΧριστόΔολο;τι ακριβώς;γιατί σε όλα αποτυγχάνεις οικτρά..Τουλάχιστον αν είναι να προσηλυτίζεις,καλύτερα να βρείς κοσμιότερο και ηπιότερο τρόπο από τις ειρωνείες και τις προσωπικές επιθέσεις...
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:quote:
Άλλη μια είδηση που μας πληροφορεί για το το τεράστιο έργο που προσφέρει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, μέσω της Αρχιεπισκοπής, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος κος Χριστόδουλος.Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Τεράστια, όπως αποδεικνύεται από τα σχετικά στοιχεία, είναι η προσφορά της Εκκλησίας μας στον ευαίσθητο τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της συγκεντρώσεως φιαλών αίματος, για τους έχοντες την ανάγκη του ασθενείς.
Συγκεκριμένα, ύστερα από τις σύντονες προσπάθειες του Γραφείου Αιμοδοσίας της Διεύθυνσης Χριστιανικής Αλληλεγγύης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το έτος 2006 συγκεντρώθηκαν, στα πλαίσια της Αρχιεπισκοπής, 6.305 μονάδες αίματος. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι, την τελευταία δεκαετία, η αύξηση των μονάδων αίματος που συγκέντρωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή αγγίζει το 500%.
Ε και;Δεν κατάλαβα που αποσκοπεί αυτή η παράθεσή σου.
Ώπα!!
Είχες την ίδια απορία, μήπως, και όσον αφορά τα όσα παραθέτουν ο Συνοδινός και ο Άλετ;
quote:
Εκτός ότι δεν έγραψες που το ψάρεψες το συγκεκριμένο(άρα δεν ξέρουμε και την ακρίβειά του),μπορώ να σου πω ότι και ο χουντικός ηλίθιος δήμαρχος του δήμου μου,μάζεψε απίστευτες ποσότητες αίματος πέρυσι,λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές...
Και να πω και κάτι άλλο.Επειδή είμαι εθελοντής αιμοδότης,γνωρίζω και τις ποσότητες που χρειάζεται η χώρα μας και να πω ότι οι 6.000 μονάδες(αν είναι τόσες) είναι μια σταγόνα στον ωκεανό και καθόλου εντυπωσιακή.Να εντυπωσιαστώ από τι;από το αίμα που μπόρεσε να μαζέψει μια ολόκληρη αρχιεπισκοπή;;στην οποία πηγαίνει το αίμα από τις απανταχού ενορίες;ε όχι...
Αυτό που θέλω να πω;ακόμα και αυτές οι χειρονομίες,δεν μπορούν με κάνουν(κι εμένα και πολλούς άλλους) να δούμε με συμπάθεια ή να αλλάξουμε γνώμη για άτομα που κάνουν δύο καλά και 10 κακά...Το έργο πραγματικών ιερέων ή μοναχών,με πραγματικά αγνά κίνητρα,έχει τύχει να το μάθω τυχαία,και χωρίς τυμπανοκρουσίες κλπ...
Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα να σου αλλάξω τη γνώμη.
Ούτε και οι εν λόγω χειρονομίες έχουν σκοπό να σε εντυπωσιάσουν. Αυτές γινόταν και πριν υπάρξεις εσύ και θα συνεχίσουν να γίνονται και όταν εσύ θα "παρέλθεις".
Άρα λοιπόν, αναγνωρίζεις, έστω και δύο καλά στην Εκκλησία, σωστά;
***Πολύ θα ήθελα, που και που, να αναφέρεις και καμία περίπτωση από αυτό λες " Το έργο πραγματικών ιερέων ή μοναχών,με πραγματικά αγνά κίνητρα,έχει τύχει να το μάθω τυχαία,και χωρίς τυμπανοκρουσίες κλπ..."
Μιλάμε για τις συγκεκριμένες ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ-καταλαβαίνεις;-οργανώσεις...Ψηλέ,με όλα αυτά τα παραμυθάκια που παραθέτεις,κάθε τρείς και λίγο,τι ακριβώς προσπαθείς να κάνεις;να μας αλλάξεις γνώμη για κάτι;να μας φλομώσεις απλά με παραμυθάκια;να μας προσηλυτίσεις στον ΧριστόΔολο;τι ακριβώς;γιατί σε όλα αποτυγχάνεις οικτρά..Τουλάχιστον αν είναι να προσηλυτίζεις,καλύτερα να βρείς κοσμιότερο και ηπιότερο τρόπο από τις ειρωνείες και τις προσωπικές επιθέσεις...
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
το αντίθετο από αυτό που προσπαθείτε να κάνετε εσείς, καλή μου.
Προσπαθώ να βάλω λίγο φρένο στη μανία σας κατά του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου και της Εκκλησίας γενικότερα.
Αυτά που λέω εγώ παραμυθάκια δεν είναι. Αν εσύ θες να τα βλέπεις ως παραμυθάκια, γούστο σου και καπέλο σου.

quote:quote:Οι άλλες ΜΚΟ τουλάχιστον Ψηλέ , δεν διατυμπανίζουν την χρηματοδοτούμενη φιλανθρωπία τους με κάμερες και φωτορεπορτάζ .
Ψηλός
Τηρουν το " Όυ γνώτω η δεξιά τι ποιεί η αριστερά " , συμληρώνουν χρήματα σ΄εκείνα της κρατικής επιχορήγησης από διάφορες συνεστιάσεις ή προσφορές , και προ παντός δεν κρατάνε ποσοστά για το φιλανθρωπικό τους έργο , μοιράζοντας στον κόσμο ετοιμόληκτα τρόφιμα που ασφαλώς προμηθεύονται κοψοχρονιά .
Σαν και εκείνες και τις αποκριάτικες στολές που έστειλε η "Αλληλεγγύη" σας στους φουκαράδες τους πλημμυρόπληκτους της Ινδονησίας .
Το έργο των ΜΚΟ επιβάλλεται να γίνεται γνωστό γιατί ελέγχονται και είναι άμεσα εξαρτώμενες λόγω χρηματοδότησης από τα διάφορα Κοινοτικά ή Εθνικά προγράμματα βοήθειας.
Θαρρώ πως τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Άσε λίγο το αντιχριστιανικό μένος σου κατά μέρους και θα τα δεις λίγο διαφορετικά τα πράγματα.
Τα παιχνίδια που παίζονται με τις ΜΚΟ, τις οποίες και χρησιμοποιούν, διάφοροι, ως δούρειους ίππους, είναι γνωστά σήμερα.
Το έργο της "Αλληλεγγύης" ,αναγνωρίστηκε από την Πολιτεία. Αν αυτό δεν λέει τίποτα για εσένα, είναι περισσότερο αναμενόμενο παρά ανησυχητικό.
****Για πες μας, όμως, πώς είναι δυνατόν να έληξαν τα τρόφιμα, πριν από την αναγραφόμενη, στη συσκευασία, ημερομηνία λήξης, αφού τα είχαν ελέγξει τόσες αρμόδιες αρχές;

quote:Ναι αλλά μόνο η "Αλληλεγγύη" Ψηλέ , με τα φερέφωνά της , διατυμπανίζουν αυτό το έργο σαν να το έκαναν από την τσέπη τους .
Το έργο των ΜΚΟ επιβάλλεται να γίνεται γνωστό γιατί ελέγχονται και είναι άμεσα εξαρτώμενες λόγω χρηματοδότησης από τα διάφορα Κοινοτικά ή Εθνικά προγράμματα βοήθειας.
Ψηλός
Κάθε τρείς και λίγο βλέπουμε τον Χριστόδουλο να ποζάρη με αυταρέσκεια Play Mate , μπροστά στίς κάμερες με κάθε ευκαιρία . Να σου θυμίσω τα καραγκιοζιλίκια της τελετής για το Πανευρωπαϊκό Κύπελο στο Καλιμάρμαρο ;
Όσο για τα ιδρύματά της , να μην αξιώνει ο Θεός γέροντα να ξεπέφτη στα ευαγή της ιδρύματα .
quote:
Όσο για τα ιδρύματά της , να μην αξιώνει ο Θεός γέροντα να ξεπέφτη στα ευαγή της ιδρύματα .
Εγώ λέω, να μην αξιώνει ο Θεός γέροντα να καταλήγει σε ίδρυμα, όποιο κι αν είναι.
Ευχή μου είναι, μια μέρα, όλοι οι γιατροί να μείνουν άνεργοι και να ερημώσουν όλα τα νοσοκομεία και οι κλινικές και να καταρρεύσουν από την αχρησία.
Αλλά, έως έλθει εκείνη η ευλογημένη ημέρα, πάλι καλά που υπάρχουν όλα αυτά τα ιδρύματα.

Edited by - Ψηλός on 03/05/2007 01:07:36
θεός σου...Απο παιδικός φίλος και κάτω....
Γι αυτό λέμε, τέτοιες σχέσεις με την έννοια θεότητα, όπως συμβαίνει με το ανεκδιήγητο 12θεο,μόνο με κατώτερες πνευματικές οντότητες, μπορείς να έχει κανείς....
Και το ερώτημα προφανές: Έχεις Θεό Μέγα και αιώνιο, αληθινό,θα προτιμούσες, τόσο φτηνούς θεούς, που να την "πέφτουν" προδοτικά, στη μία γυναίκα που αναλογεί σε ένα θνητό,έτσι για καπρίτσιο τους, αιώνιοι, υποτίθεται, όντες;
Πολύ λίγοι και γι αυτό όχι θεοί....
ευρωπαίε, λίγο σεβασμό προς τον macedon, εντάξει;;
Πρέπει να ξέρεις πως όταν προσκυνούσαν οι αρχαίοι ειδωλολάτρες, δεν προσκυνούσαν στην πραγματικότητα, αλλά ικέτευαν!!
Θα μου πεις και που είναι η διαφορά;; Έλα ντε;;
Έχω ακούσει πως σήκωναν ελαφρώς το ένα εκ των δύο πίσω άκρων, κάτι δηλαδή όπως κάνει ο σκύλος (όπως πολύ σωτά το αναλύει ο macedon) όταν κάνει την ανάγκη του!!!
Οπότε, Robben και ευρωπαίε, θα πρέπει να προσέχετε τι λέτε και να δίνετε μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια!!
![]()
![]()
![]()

quote:
eidosόπως έκαναν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά το 40-45... κανένας Γερμανός μάρτυρας δεν ήρθε να πολεμήσει στην Ελλάδα, (ο Χίτλερ τουφέκισε πολλούς) ήρθαν όμως άλλοι 'χριστιανοί' Γερμανοί, και οι εδώ 'χριστιανοί' πολέμησαν μαζί τους, όχι όμως οι Ελληνες μάρτυρες (πολλοί τουφεκίστηκαν τότε).
Και ποιός σου είπε πως εσείς θεωρήστε καλύτεροι????
Προδότες της πατρίδας σας είστε και τπτ περισσότερο από την στιγμή που δεν πολεμάτε γι αυτήν . Είστε δειλοί και κρύβεστε πίσω από μια αίρεση.
quote:
eidos
οι πραγματικοί χριστιανοί λοιπόν δεν σκοτώνονται μεταξύ τους, ούτε σκοτώνουν άλλους, ακριβώς όπως μας παρήγγελε ο Ιησούς...
και εμμένουν σε αυτήν την απόφαση τους ακόμη κι αν χρειαστεί να χάσουν τη ζωή τους, όπως την έχασε και ο Ιησούς.
Αυτός δε ο Ιησούς μάλλον τελικά είχε πολλά ψυχολογικά προβλήματα....από την μία φρόντιζε για την ψυχή σας και από την άλλη ασχολιόταν με γήινα πράγματα μπαίνοντας μέσα σε μέσα σε ναούς σπάζοντας τα όλα.... παίζοντας το Θεός από την μία που δεν φοβάται τπτ και από την άλλη να κρύβεται σαν γυναικούλα μια βδομάδα για να μην τον συλλάβουν !! Καλό το παραμυθάκι του Ιησού αλλά δεν έχει δράκο!!!
Να τον χαίρεστε!!!!!
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:
άθεος:
Ο δυνατός βασιλιάς τη Αιτωλίας, ο Εύηνος, που φημίζονταν για τη στρατιωτική του τέχνη, είχε βάλει όρο πως όποιος ήθελε να παντρευτεί την κόρη του, Μάρπησσα, έπρεπε πρώτα να μονομαχήσει μαζί του μέχρι το θάνατο. Φυσικά πάντα νίκαγε αυτός. Την Μάρπησσα λοιπόν αγάπησε ο Απόλλωνας, αλλά βρέθηκε μπροστά του εμπόδιο ένας ατρόμητος πολεμιστής, ο γιος του βασιλιά της Μεσσηνίας, ο Ίδας. Αυτός έχοντας σίγουρο πως θα σκότωνε στη μονομαχία τον πατέρα της αγαπημένης του, προτίμησε να την κλέψει και να φύγουν μακριά.
Πράγματι τα κατάφεραν, μα στο δρόμο πιο κάτω τους περίμενε ο Απόλλωνας, που άρχισε να παλεύει με τον Ίδα για το ποιος θα έπαιρνε την κοπέλα. Τότε παρουσιάστηκε μπροστά τους ο Δίας και ζήτησε από τη Μάρπησσα να διαλέξει τον άντρα που ήθελε να παντρευτεί.
- Δεν είναι δύσκολη η εκλογή που μου ζητάς σοφέ μου Δία, μιας κι ο χρυσόμαλλος Απόλλωνας είναι θεός αθάνατος κι εγώ μονάχα μια θνητή, που με το πέρασμα του χρόνου θ΄ αφήσω γεια στα νιάτα και στην ομορφιά ...
Αμέσως κατάλαβαν όλοι τι ήθελε να πει η γνωστική Μάρπησσα. Αυτή ήταν μια θνητή που γρήγορα θα γέρναγε και θα ρυτίδωνε και τότε ο θεός, που σαν αθάνατος που ήταν, θα έμενε πάντα νέος, δεν την αγαπούσε και θα την εγκατέλειπε. Ενώ αν παντρευόταν τον Ίδα, θα γνώριζε τη χαρά να γεράσει μαζί του ήσυχα κι αγαπημένα.
τελικά έπαιζαν σφαλιάρες
και όχι μόνο,όπως βλέπουμε δεν τον έτρωγαν,έστω και σε μορφή κρίνου όπως μερικές άλλες από τον θεό,αν δεν τον γούσταραν
"τσου ρε λάκυ που θα σου κάτσω" του είπε η μάρπησσα του παίδαρου απόλλων και είχε φάει και τις ψιλές του από τον ίδα ο θεός
Και τότε ο Δίας γιατί άρπαξε την Ευρώπη?....σαν κοινός απαγωγέας?....άρα ήταν βιαστής! σωστά?.....μέχρι και σε βροχή μεταμορφωνόταν!!!
Ενώ είχαμε και ακραίες περιπτώσεις μεταξύ των Θεών, με φιλονικίες όπως η Άγδιστις και η Κυβέλη για τα μάτια του Άττις εγγονού του Δία!, και της Κυβέλης και γιος της Άγδιστις!! (δηλαδή γιαγιά και μάνα ζαχάρωναν, η μία τον εγγονό και η άλλη το γιο!!)
Ο Δίας, αφού μετά από πολλές προσπάθειες να αυτόσει τη γιαγιά του Άττις Κυβέλη, που ήταν όμως από πέτρα εκσπερμάτωσε τελικά σε έναν βράχο λίγο ποιο πέρα και έτσι γεννήθηκε η μία από τις μανάδες του Άττις η η Άγδιστις, η οποία όμως ήταν ερμαφρόδιτη....είχε δηλαδή και μήτρα και τσουτσούνι!!
Την οποία όμως ο Διόνυσος ευνούχισε.....τώρα το πως κατάλαβε ότι είχε και τσουτσούνι.....φανταστείτε την έκπληξη του!!! όταν θα της έβαλε χέρι!!! 
Βεβαία είχαμε και άλλα ευτράπελα όπως η ωμοφαγία..... συνήθως ταύρου! που έκαναν οι Βάκχες!
Ο Ευριπίδης μας πληροφορεί:
«Υπάρχουν ορισμένες τελετές και θυσιαστικές τελετουργίες καθώς και άτυχες και ζοφερές ημέρες, κατά τις οποίες λαμβάνουν χώρα ωμοφαγίες και διαμελισμοί και νηστείες και στηθοχτυπήματα και επίσης επαίσχυντοι λόγοι, αναφορικά με πράγματα ιερά και μανία και κραυγές που υψώνονται με ένα δυνατό ήχο και το λαιμό να κινείται πέρα-δώθε».
Μιλάμε ότι οι άνθρωποι συμπεριφέρονταν στις τελετές αυτές ομοίως με τους Μάο-Μάο στην Αφρική!!!
Ποιος λοιπόν νοήμων άνθρωπος μπορεί να δεχτεί τέτοιες αηδίες?
Καταλαβαίνεις τώρα γιατί εγκατέλειψαν το δωδεκάθεο οι Έλληνες?....δεν άντεχαν αυτές τις βλακείες!!! όπως η μονομαχία του Απόλλωνα με τον Ίδα για μια γκόμενα!!....αυτοί δεν ήσαν θεοί!....ο Βαγγος της διπλανής πόρτας ήταν!! και η Τζεβή με τα μάγια!!
Το προσκύνημα των Χριστιανών σας πείραξε τρομάρα σας!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μπορείς, λεπτά πριν ένα μαρτύριο, να θέλεις να ετοιμαστείς και να χρειάζεσαι λίγο χρόνο γι αυτό...
Αυτοί που κρύβονταν σαν ..,ιτιές, θάμνοι, κύκνοι και λοιπά, να κοιτάς...Αυτοί δεν ήξερες απο που ξετρυπώναν...
Μετά, γιατί κάθε φορά που λέω κάτι (όπως και άλλοι), πάντα αναφέρεσαι στο 12θέο???
Σου έχω πει ποτέ πως πιστεύω σε αυτό και δεν το θυμάμαι??? Από την άλλη πάλι σταμάτα επιτέλους να συγκρίνεις άλλους θεούς και δες τι κάνει ο δικός σου. Ασχολείσου δλδ πρώτα με το δικό σου "σπίτι"! Ένα παράδειγμα δλδ, αν εσύ κι εγώ κλέψουμε δεν σε παίρνει να μου κάνεις κύρηγμα πως η κλοπή είναι κάτι κακό, πρέπει πρώτα να δεις τι έχεις κάνει εσύ και μετά συζητάμε και για μένα.
Και τέλος λύσε μου μια απορία....ο Αχιλλέας και ο Οδυσέας ήταν Θεοί.......?
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
Γιατί γιαυτο μιλούσαμε..
Και φυσικά, θα σε παρακαλούσα, αν μπορείς, να διαχωρίζεις όταν
μιλάμε για τον Θεό,το δόγμα ή τους ανθρώπους, για να κάνουμε διάλογο και να μην λέει ο καθένας ότι θέλει, για ότι θέλει...Τα του οίκου
μου είναι μια χαρά, το ίδιο εύχομαι και δια τον ιδικόν σου...
Περί οίκου Θεού, όμως, τις δύναται ομιλήσει; Και τι να κρίνεις;
Τον Θεό, τον ναό, το μυστήριο, τον ιερέα ή τον πιστό;
Είναι μεγάλη συζήτηση, καλή μου, θα νυχτωθούμε...
Ας πούμε καλύτερα, περι του ποιός κρύβεται και γιατί, ποιός Θεός εμφανιστηκε και έδειξε παράδειγμα αθανάτου πνεύματος, θυσίας, που
οι αρχάιοι ημών πρόγονοι, πολυ ετιμούσαν...
Οι αρχές του χριστιανισμού, όπως εφαρμόστηκαν, αποτέλεσαν πρώτο παράδειγμα πραγματικής αγάπης, ενότητας και αδελφοσύνης...
Αυτά τα πράγματα,σε τέτοιο υψηλό επιπεδο,δεν εμφανίστηκαν ποτέ άλλοτε...
Και γι αυτο ο φθόνος...
quote:
trexa
Καλά θα ήταν αγαπητή μου ar_ia, να διαβάζεις καλύτερα τι σου γράφω, για να μην μπερδεύεσαι...Το .....κρύψιμο, σου αναφέρω, ήταν αρχαιοελληνική συνήθεια, θεών τε και ανθρώπων....Αυτό το εννοείς;
Εγώ αναφέρθηκα στο κρύψιμο του δικού σου θεού και μόνο, δλδ του Ιησού, εσύ το καταννοείς?
quote:
trexa
Και φυσικά, θα σε παρακαλούσα, αν μπορείς, να διαχωρίζεις όταν
μιλάμε για τον Θεό,το δόγμα ή τους ανθρώπους, για να κάνουμε διάλογο και να μην λέει ο καθένας ότι θέλει, για ότι θέλει...
Εδώ ισχύει η πιο πάνω απάντηση μου συν του ότι όταν μίλησα για τον "οίκο" σου μίλούσα μεταφορικά εννοώντας τον Ιησού.
quote:
trexa
Τα του οίκου
μου είναι μια χαρά, το ίδιο εύχομαι και δια τον ιδικόν σου...
Αν εννοείς το σπίτι που μένω όλα είναι μια χαρά και σε ευχαριστώ.
quote:
trexa
Οι αρχές του χριστιανισμού, όπως εφαρμόστηκαν, αποτέλεσαν πρώτο παράδειγμα πραγματικής αγάπης, ενότητας και αδελφοσύνης...
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις??
quote:
trexa
Αυτά τα πράγματα,σε τέτοιο υψηλό επιπεδο,δεν εμφανίστηκαν ποτέ άλλοτε...
Ευτυχώς!!!!!!
quote:
trexa
Και γι αυτο ο φθόνος...
Μην αυτοκολακεύστε....
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
άθεος:
Ο δυνατός βασιλιάς τη Αιτωλίας, ο Εύηνος, που φημίζονταν για τη στρατιωτική του τέχνη, είχε βάλει όρο πως όποιος ήθελε να παντρευτεί την κόρη του, Μάρπησσα, έπρεπε πρώτα να μονομαχήσει μαζί του μέχρι το θάνατο. Φυσικά πάντα νίκαγε αυτός. Την Μάρπησσα λοιπόν αγάπησε ο Απόλλωνας, αλλά βρέθηκε μπροστά του εμπόδιο ένας ατρόμητος πολεμιστής, ο γιος του βασιλιά της Μεσσηνίας, ο Ίδας. Αυτός έχοντας σίγουρο πως θα σκότωνε στη μονομαχία τον πατέρα της αγαπημένης του, προτίμησε να την κλέψει και να φύγουν μακριά.
Πράγματι τα κατάφεραν, μα στο δρόμο πιο κάτω τους περίμενε ο Απόλλωνας, που άρχισε να παλεύει με τον Ίδα για το ποιος θα έπαιρνε την κοπέλα. Τότε παρουσιάστηκε μπροστά τους ο Δίας και ζήτησε από τη Μάρπησσα να διαλέξει τον άντρα που ήθελε να παντρευτεί.
- Δεν είναι δύσκολη η εκλογή που μου ζητάς σοφέ μου Δία, μιας κι ο χρυσόμαλλος Απόλλωνας είναι θεός αθάνατος κι εγώ μονάχα μια θνητή, που με το πέρασμα του χρόνου θ΄ αφήσω γεια στα νιάτα και στην ομορφιά ...
Αμέσως κατάλαβαν όλοι τι ήθελε να πει η γνωστική Μάρπησσα. Αυτή ήταν μια θνητή που γρήγορα θα γέρναγε και θα ρυτίδωνε και τότε ο θεός, που σαν αθάνατος που ήταν, θα έμενε πάντα νέος, δεν την αγαπούσε και θα την εγκατέλειπε. Ενώ αν παντρευόταν τον Ίδα, θα γνώριζε τη χαρά να γεράσει μαζί του ήσυχα κι αγαπημένα.
τελικά έπαιζαν σφαλιάρες
και όχι μόνο,όπως βλέπουμε δεν τον έτρωγαν,έστω και σε μορφή κρίνου όπως μερικές άλλες από τον θεό,αν δεν τον γούσταραν
"τσου ρε λάκυ που θα σου κάτσω" του είπε η μάρπησσα του παίδαρου απόλλων και είχε φάει και τις ψιλές του από τον ίδα ο θεός
Και τότε ο Δίας γιατί άρπαξε την Ευρώπη?....σαν κοινός απαγωγέας?....άρα ήταν βιαστής! σωστά?.....μέχρι και σε βροχή μεταμορφωνόταν!!!Ενώ είχαμε και ακραίες περιπτώσεις μεταξύ των Θεών, με φιλονικίες όπως η Άγδιστις και η Κυβέλη για τα μάτια του Άττις εγγονού του Δία!, και της Κυβέλης και γιος της Άγδιστις!! (δηλαδή γιαγιά και μάνα ζαχάρωναν, η μία τον εγγονό και η άλλη το γιο!!)
![]()
Ο Δίας, αφού μετά από πολλές προσπάθειες να αυτόσει τη γιαγιά του Άττις Κυβέλη, που ήταν όμως από πέτρα εκσπερμάτωσε τελικά σε έναν βράχο λίγο ποιο πέρα και έτσι γεννήθηκε η μία από τις μανάδες του Άττις η η Άγδιστις, η οποία όμως ήταν ερμαφρόδιτη....είχε δηλαδή και μήτρα και τσουτσούνι!!
Την οποία όμως ο Διόνυσος ευνούχισε.....τώρα το πως κατάλαβε ότι είχε και τσουτσούνι.....φανταστείτε την έκπληξη του!!! όταν θα της έβαλε χέρι!!!Βεβαία είχαμε και άλλα ευτράπελα όπως η ωμοφαγία..... συνήθως ταύρου! που έκαναν οι Βάκχες!
Ο Ευριπίδης μας πληροφορεί:
«Υπάρχουν ορισμένες τελετές και θυσιαστικές τελετουργίες καθώς και άτυχες και ζοφερές ημέρες, κατά τις οποίες λαμβάνουν χώρα ωμοφαγίες και διαμελισμοί και νηστείες και στηθοχτυπήματα και επίσης επαίσχυντοι λόγοι, αναφορικά με πράγματα ιερά και μανία και κραυγές που υψώνονται με ένα δυνατό ήχο και το λαιμό να κινείται πέρα-δώθε».
Μιλάμε ότι οι άνθρωποι συμπεριφέρονταν στις τελετές αυτές ομοίως με τους Μάο-Μάο στην Αφρική!!!Ποιος λοιπόν νοήμων άνθρωπος μπορεί να δεχτεί τέτοιες αηδίες?
Καταλαβαίνεις τώρα γιατί εγκατέλειψαν το δωδεκάθεο οι Έλληνες?....δεν άντεχαν αυτές τις βλακείες!!! όπως η μονομαχία του Απόλλωνα με τον Ίδα για μια γκόμενα!!....αυτοί δεν ήσαν θεοί!....ο Βαγγος της διπλανής πόρτας ήταν!! και η Τζεβή με τα μάγια!!
Το προσκύνημα των Χριστιανών σας πείραξε τρομάρα σας!!
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
καταρχήν δηλώνω δημόσια ότι έκανα λάθος που νόμιζα ότι θα γινόταν διάλογος μεταξύ χριστιανού και νοήμων ανθρώπου
πάμε τώρα στην προσπάθεια απάντησης
ρε ευρωπαίε είσαι εντελώς χριστιανός,έδωσα απάντηση σε αυτό που ρώτησες (αν οι αρχαίοι έλληνες έπαιζαν σφαλιάρες με τους θεούς τους ή αν χεζόντουσαν από τον φόβο τους όταν έκανε την εμφάνιση του ένας από αυτούς όπως έκαναν οι εβραίοι και κάνουν οι χριστιανοί με τον δικό τους θεό)
σου έφερα περιστατικό που δείχνει ότι οι αρχαίοι έλληνες όταν γούσταραν τους έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια και τους σάπιζαν και στο ξύλο τώρα τα χαζά που μου απαντάς δεν κάθομαι να τα σχολιάσω σε αυτό που ρώτησες απάντησα από εκεί και μετά δεν σε βλέπω καν και πολύ ασχολήθηκα με χριστιανό
και πάλι ζητώ συγνώμη από τα σκεπτόμενα άτομα που νόμιζα ότι θα γινόταν διάλογος με χριστιανό
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
θα ακολουθούσε, την σύλληψη, την δικη, τα βασανιστήρια και την
σταύρωση.....
Η αναφορά σου σε μια στιγμή περισυλλογής, σαν κρύψιμο, με ώθησε να
σου θυμίσω ελληνικά παραδείγματα κρυψίματος, με την όποια λογική γίνανε, που σαφώς δεν ήταν ανώτερη της προετοιμασίας του Χριστού για
το μαρτύριο Του...
Αυτά, μπορείς να τα διακρίνεις, ή τυφλώνεσαι τόσο απ τον μοδάτο αντιχριστιανισμό που δεν μπορείς να κρίνεις κάτι που δεν έχει να κάνει με πράξη αλλά με καθυστέρηση μιας διαδικασίας που ετελέσθη
καθώς ο ίδιος ο Χριστός, πολλάκις, είχε προαναγγείλει και ποτέ
δεν απέφυγε;
...Όσο για τα υπολοιπα, πικαριστικες, ή μου φαίνεται;