- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών " - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
άθεος:
καταρχήν δηλώνω δημόσια ότι έκανα λάθος που νόμιζα ότι θα γινόταν διάλογος μεταξύ χριστιανού και νοήμων ανθρώπου
πάμε τώρα στην προσπάθεια απάντησης
ρε ευρωπαίε είσαι εντελώς χριστιανός,έδωσα απάντηση σε αυτό που ρώτησες (αν οι αρχαίοι έλληνες έπαιζαν σφαλιάρες με τους θεούς τους ή αν χεζόντουσαν από τον φόβο τους όταν έκανε την εμφάνιση του ένας από αυτούς όπως έκαναν οι εβραίοι και κάνουν οι χριστιανοί με τον δικό τους θεό)
σου έφερα περιστατικό που δείχνει ότι οι αρχαίοι έλληνες όταν γούσταραν τους έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια και τους σάπιζαν και στο ξύλο τώρα τα χαζά που μου απαντάς δεν κάθομαι να τα σχολιάσω σε αυτό που ρώτησες απάντησα από εκεί και μετά δεν σε βλέπω καν και πολύ ασχολήθηκα με χριστιανό
και πάλι ζητώ συγνώμη από τα σκεπτόμενα άτομα που νόμιζα ότι θα γινόταν διάλογος με χριστιανό
Μπα? και γιατί τότε σκότωσαν τον Σωκράτη για ασέβεια?, αυτός απαγορευόταν να τους γράψει?.....ήταν επιλεκτικό το γράψιμο?....μπορούσε ας πούμε ο Ίδας να τους γράφει., αλλά όχι ο Σωκράτης? ή ο Φειδίας?...ή ο Πυθαγόρας?.....ή ο Αναξαγόρας? κ.ο.κ...
Αν δε γνωρίζεις απλά σιώπησε και μην εκτίθεσαι.....άσε να εκτίθενται όσοι έχουν συμφέροντα!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 05/10/2009 14:46:48
quote:quote:
άθεος:
καταρχήν δηλώνω δημόσια ότι έκανα λάθος που νόμιζα ότι θα γινόταν διάλογος μεταξύ χριστιανού και νοήμων ανθρώπου
πάμε τώρα στην προσπάθεια απάντησης
ρε ευρωπαίε είσαι εντελώς χριστιανός,έδωσα απάντηση σε αυτό που ρώτησες (αν οι αρχαίοι έλληνες έπαιζαν σφαλιάρες με τους θεούς τους ή αν χεζόντουσαν από τον φόβο τους όταν έκανε την εμφάνιση του ένας από αυτούς όπως έκαναν οι εβραίοι και κάνουν οι χριστιανοί με τον δικό τους θεό)
σου έφερα περιστατικό που δείχνει ότι οι αρχαίοι έλληνες όταν γούσταραν τους έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια και τους σάπιζαν και στο ξύλο τώρα τα χαζά που μου απαντάς δεν κάθομαι να τα σχολιάσω σε αυτό που ρώτησες απάντησα από εκεί και μετά δεν σε βλέπω καν και πολύ ασχολήθηκα με χριστιανό
και πάλι ζητώ συγνώμη από τα σκεπτόμενα άτομα που νόμιζα ότι θα γινόταν διάλογος με χριστιανόΜπα? και γιατί τότε σκότωσαν τον Σωκράτη για ασέβεια?, αυτός απαγορευόταν να τους γράψει?.....ήταν επιλεκτικό το γράψιμο?....μπορούσε ας πούμε ο Ίδας να τους γράφει., αλλά όχι ο Σωκράτης? ή ο Φειδίας?...ή ο Πυθαγόρας?.....ή ο Αναξαγόρας? κ.ο.κ...
Αν δε γνωρίζεις απλά σιώπησε και μην εκτίθεσαι.....άσε να εκτίθενται όσοι έχουν συμφέροντα!
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 05/10/2009 14:46:48
κάτσε λίγο να συ ρθω στο επίπεδο σου για να καταλάβεις
χριστιανε ειπες
quote:
Η προσκύνηση δείχνει σεβασμό και δέος! και οι αρχαίοι Έλληνες όπως όλοι οι άνθρωποι που πιστεύουν! προσκυνούσαν τις θεότητες που πίστευαν!
Εσύ βέβαια είσαι ικανός να μας πεις ότι έπαιζαν και σφαλιάρες με τους Θεούς!
και εγώ σου έφερα παράδειγμα που όντως έπαιζαν σφαλιάρες
φάε τώρα το μπαλάκι σου,ρούφα τον ρούμπο σου,πω! πω! πάλι τάπα έφαγες κλπ κλπ χριστιανικές κρυάδες
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:
trexa
Συο απάντησα πιο πάνω,αγαπητή μου ar_ia, ότι αυτό που εσύ λές κρύψιμο, έχει να κάνει με την προετοιμασία του Χριστού, για ότι
θα ακολουθούσε, την σύλληψη, την δικη, τα βασανιστήρια και την
σταύρωση.....
Η αναφορά σου σε μια στιγμή περισυλλογής, σαν κρύψιμο, με ώθησε να
σου θυμίσω ελληνικά παραδείγματα κρυψίματος, με την όποια λογική γίνανε, που σαφώς δεν ήταν ανώτερη της προετοιμασίας του Χριστού για
το μαρτύριο Του...
Αυτά, μπορείς να τα διακρίνεις, ή τυφλώνεσαι τόσο απ τον μοδάτο αντιχριστιανισμό που δεν μπορείς να κρίνεις κάτι που δεν έχει να κάνει με πράξη αλλά με καθυστέρηση μιας διαδικασίας που ετελέσθη
καθώς ο ίδιος ο Χριστός, πολλάκις, είχε προαναγγείλει και ποτέ
δεν απέφυγε;
Bρε ανθρωπέ μου θα με σκάσεις, τι περισυλλολογές μου τσαμπουνάς????
Αυτά ισχύουν για τους κοινούς θνητούς και όχι για έναν ΘΕΟ!!!!!
Αν δλδ του Θεού του την πέσει ο διάβολος (άλλο παραμύθι αυτός τεσπά) και τον στριμώξει σε καμία γωνία θα του πει ο Θεός "όπα μεγάλε δώσε χρόνο να προετοιμαστώ"?
Μιλάς ή δεν μιλάς για Θεό όταν αναφέρεσαι στον Ιησού????? Δεν είναι ο μοναδικός γιός που έχει την ίδια δύναμη με τον Θεό ναι η όχι????
quote:
trexa
...Όσο για τα υπολοιπα, πικαριστικες, ή μου φαίνεται;
........??????
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
Ο Χριστός,σαν άνθρωπος, έδειξε ένα τύπο ανθρώπου,που πειθαρχεί
στην αποστολή που του έχει αναθέσει ο Πατήρ....Δείχνει, πόσο σοβαρό
ήταν αυτό που έγινε, για την σωτηρία του ανθρώπου...Αν θυμηθείς τον
Προμηθέα, θα καταλάβεις κάτι υψηλότερο, γιατί η φωτιά υπηρχε, απλά
εξιοποιήθηκε, η σωτηρία του ανθρώπου, δεν ήταν προδικασμένη, ή μη
μόνο με την θυσία του Χριτού, υπερ ημών....
Ξέρω, είναι ψιλά γράμματα, αλλά η αγάπη, είναι το κύριο συναίσθημα
του χριστιανισμου,για την σωτηρία κα την εξύψωση του ανθρώπου, όσο και να μην το παραδέχονται μερικοί...Κι η αγάπη,του Χριστού,για τον άνθρωπο, με την σταυρικη θυσία,έδειξε τα απίθανα όρια της...
Κι όμως, κάποιοι λένε,"γιατί ήρθε να μας σώσει;δεν τον χρειαζόμαστε.."
Τόση ανοησία;Είναι ζωή αυτή που κανουμε;Ειναι προορισμός του ανθρώπου,εδώ που είμαστε; Όλοι μας ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε να γινουμε καλύτεροι άνθρωποι, αν θέλουμε να σωθούμε....
Κι αύτο το αρνούμαστε, με κάτι τέτοιες θέσεις όπως η δική σου, είναι σα να λέμε, καλά ειμαστε...Μπορεί ένας τυφλός να δει τα χάλια του;
στο έχω πει παλαιότερα αλλά εσύ συνεχίζεις να ρωτάς τους Φαρισαίους για να μάθεις για το Χριστό
ένα μικρό δείγμα του τι έκαναν οι Μαρτυυρες επί Χιτλερ:
«Θαύμαζα την Απίστευτη Αποφασιστικότητα Του»
Ο ΓΚΙΝΤΕΡ ΓΚΡΑΣ, Γερμανός συγγραφέας ο οποίος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1999, δημοσίευσε την αυτοβιογραφία του το 2006. Μέσα σε αυτήν, περιγράφει τον καιρό κατά τον οποίο στρατολογήθηκε στη γερμανική πολιτική άμυνα. Στο ίδιο βιβλίο, αναφέρεται σε κάποιον άνθρωπο ο οποίος τον εντυπωσίασε τόσο πολύ ώστε τον θυμόταν επί 60 και πλέον χρόνια. Επρόκειτο για ένα μοναδικό άτομο που ξεχώριζε για την πίστη του υπό διωγμό.
Σε κάποια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην καθημερινή εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ (Frankfurter Allgemeine Zeitung), ο Γκρας μνημόνευσε αυτό το εξαιρετικό άτομο, το οποίο αρνήθηκε να πάρει όπλο. Ο Γκρας είπε ότι εκείνος ο άνθρωπος «δεν υποστήριξε καμία από τις επικρατούσες ιδεολογίες, καθώς δεν ήταν ούτε ναζιστής ούτε κομμουνιστής ούτε σοσιαλιστής. Ήταν Μάρτυρας του Ιεχωβά». Ο Γκρας δεν θυμόταν το όνομα εκείνου του Μάρτυρα, τον οποίο αποκάλεσε ο «Εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα». Κάποιοι ερευνητές σε θέματα που αφορούν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ταυτίζουν αυτόν τον άνθρωπο με τον Γιόαχιμ Άλφερμαν. Εκείνος υπέστη επανειλημμένα ξυλοδαρμό και ταπείνωση, και κατόπιν τον έβαλαν στην απομόνωση. Αλλά ο Άλφερμαν παρέμεινε σταθερός και αρνήθηκε να πάρει όπλο.
«Θαύμαζα την απίστευτη αποφασιστικότητά του», ανέφερε ο Γκρας. «Αναρωτιόμουν: Πώς μπορεί να τα ανέχεται όλα αυτά; Πώς τα καταφέρνει;» Αφού υπέμεινε τις παρατεταμένες προσπάθειες που έγιναν για να διαρρήξει την ακεραιότητά του στον Θεό, ο Άλφερμαν στάλθηκε τελικά στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Στούτχοφ το Φεβρουάριο του 1944. Απελευθερώθηκε τον Απρίλιο του 1945, επέζησε από τον πόλεμο και παρέμεινε όσιος Μάρτυρας του Ιεχωβά μέχρι το θάνατό του το 1998.
Ο Άλφερμαν ήταν ένας από τους περίπου 13.400 Μάρτυρες—στη Γερμανία και σε χώρες που βρίσκονταν υπό την κατοχή των Ναζί—οι οποίοι υπέμειναν την εκδικητική συμπεριφορά των άλλων λόγω της πίστης τους. Αυτοί ακολούθησαν την κατεύθυνση της Γραφής, παραμένοντας πολιτικά ουδέτεροι και αρνούμενοι να πάρουν όπλο. (Ματθαίος 26:52· Ιωάννης 18:36) Περίπου 4.200 Μάρτυρες κλείστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και 1.490 έχασαν τη ζωή τους. Ακόμη και σήμερα, η στάση που κράτησαν εντυπωσιάζει πολλούς οι οποίοι δεν συμμερίζονται την πίστη τους αλλά θαυμάζουν τη σταθερότητά τους
διέπει αυτές τις θεάσεις,μπορούμε να τις δούμε μόνο σαν αποκλίσεις
της μιας ιδέας, αυτής που ειναι για το ρόλο που ήρθαμε να παιξουμε
σε αυτή τη γή...Δεν ήρθαμε για να πολεμάμε,αλλά σε μια εποχή που
έχει τις ιδιομορφίες της,το να λέμε ότι είναι θέμα θρησκευτικής
ιδιαιτερότητας άποψης, το να μην πάρεις όπλα, ως έθνος,απέχει
όσο χρειάζεται για να ξεφύογυμε απο την αήθεια: Οι ιδιαίτερες εκφράσεις της ορθόδοξης πίστης, μόνο διασπαστικό και χαοτικό ρόλο μπορούν να παίξουν...Δεν μπορεί να καλούνται ολοι χριστιανοί,όταν δεν ακολουθούν το ορθόδοξο δόμα, έστω τοις τύποις...
Το ορθόδοξο δογμα, λέει ότι ο Χριστός είπε "δώτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα τω Θεώ τω Θεώ.."
Δεν είπε να μην πιάσουν οπλα...Κι έχουμε πολλούς άγιους, που εδοξασε επι γης ο Θεός,με θαύματα νίκης και δόξας,που είχαν όπλα και δοξάστηκαν δια του όπλου τους, απο τον Σαμψών, τον Δαυίδ, τον Σολομώντα,αλλά και πολλούς άλλους,βασιλιάδες, αυτοκράτορες, αξιωματούχους, μέχρι απλούς οπλίτες...
Εμείς,δε οι Έλληνες, πιστεύουμε ότι στον πόλεμο του ΄40 αυτή την περήφανη νίκη κατά των Ιταλών, η Παναγία και ο Χριστός βοήθησαν,
για να δοξξάσουν ακόμη μια φορά τη μικρή χώρα μας....
Εσύ, αυτά τα αρνείσαι, είδος;
Έχω μιλήσει πολλές φορές μαζί τους και μου κάνει εντύπωση οτι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ζούν σύμφωνα με αυτά που είπε ο Ιησούς.Άνθρωποι που δέν βρίζουν,δέν κοροιδεύουν και γεικά είναι πάντα κύριοι.Τους προτιμώ πολλύ περισσότερο απο τους χριστιανούς ορθόδοξους, που στην πλειοψηφία τους είναι κακοί άνθρωποι,εγωιστές.Απο την άλλη εγώ δέν έχω δεί ούτε έναν μάρτυρα του Ιεχωβά να κάνει κάτι λάθος,(με βάση τα στοιχειώδη πάντα.)Αυτή είναι η άποψή μου βέβαια,πάντως διαφωνώ με τους μάρτυρες του Ιεωχωβά μόνο ώς προς τις θεωρίες.Το επίγειο παράδεισο κλπ.Ως προς την συμπεριφορά όμως, συμφωνώ 100%.Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να είχαν την ίδια συμπεριφορά,ανεξαρτήτως θρησκεία.
το πρόβλημά σου, όπως και του ψηλού και του Ευρωπαίου και άλλων είναι είναι το εξής:
θεωρείς ότι ο Χριστός, είναι ο Χριστός της Ελλάδας και των Ελλήνων...
τέτοια κοντόφθαλμη αντίληψη σε οδηγεί να πιστεύεις ότι ο Θεός και η 'παναγια' βοήθησαν στο πόλεμο του 40...
και οι Ιταλοί λένε τους βοηθούσε η Μαντόνα...
πως έχετε σκορπίσει έτσι τον Θεο είναι κάτι το απίστευτο.
λες και ο Θεός δεν είναι Θεός όλων των ανθρώπων... λες και ο Χριστός, ο Γιος του Θεού, δεν πέθανε για όλους τους ανθρώπους, παρά μόνο για τους Ελληνες.
δυστυχώς έχετε μπερδέψει την θρήσκεια με τον εθνικισμό...
και αυτό καταντά δυστυχία και προστυχιά...
γύρω απο τον Χριστό, αφού εσύ τώρα τον περιμένεις,αλλά για να λέγεσαι
χριστιανός, πρέπει να ξέρεις βασικά πράγματα για τον Χριστό...
Δεν ήρθε για να αλλάξει τον κόσμο,η προσωπική του εντολη, ήταν
αγαπάτε αλλήλους,αλλά σε προσωπικό επιπεδο,σε εθινκό, υπάρχουν
άλλες πολιτικές..Το να μην έχει στρατό μια χώρα, σε τέτοια ειδικά
περιοχή,είναι αυτοκτονία..Ζούμε εποχή κρίσης, όχι κηρύγματος...
Δεν είναι η ώρα για να προσπαθήσει μια μισσαλόδοξη και ύμασονκινούμενη οργάνωση, πληρωμένων, να καθορίζει την στάση ζωής των πολιτών των χωρών του κόσμου...
Αυτό, πρέπει κάποια στιγμή να γινει κατανοητό, ότι είναι εσχάτη προδοσία και πρέπει να να διώκεται, όταν αποτελεί πλήγμα στο φρόνημα των εθνών,αφού η ιδιαιτερότητα, δεν είναι ελλάτωμα, αλλά προτέρημα...
Εσείς, δεν πιστεύετε παρά σε μια κυβέρνηση που θα ρθεί και που έρχεται, οργανωμένη απο τα διεθνή συμφέροντα και θα κυριαρχήσει οπως ήδη κάνει, σε όλο τον κόσμο....
Ωστόσο,υπάρχουν και υγιείς δυνάμεις, που θα κληθούν να παίξουν το ρόλο τους...
Βλέπεις; Δεν πιστεύουμε στο ίδιο μέλλον..Δεν πιστεύουμε στον ίδιο Θεό...Πως μπορείς εσύ λοιπόν, να λέγεσαι χριστιανός, αφού δεν είσαι...Πως ζητάς παπικά δικαιώματα και πρωτοτόκια, απο που το θράσσος;...Όσο για τους Έλληνες, ο Χριστός έιπε ότι θα δοξασθεί μέσω αυτών,οπως έγινε με την ελληνική γρσφή τηε Αγίας Γραφής....
Κι εδώ διαφωνούμε λοιπόν....Κι επιμένεις ότι λέγεσαι χριστιανός;
Μάλλον εβραίος,αφου πιστεύεις ακριβώς στον ίδιο θεό τους και δεν είστε και πρωτότυποι....
quote:
άθεος:
φάε τώρα το μπαλάκι σου,ρούφα τον ρούμπο σου,πω! πω! πάλι τάπα έφαγες κλπ κλπ χριστιανικές κρυάδες
Γιατί ψέματα είναι? πήγες για μαλλί και βγήκες κουρεμένος καημένε άθεε!
Έφερα παράδειγμα (οπως και ο Robben), που καταρρίπτει το επιχείρημά σου, και παράλληλα παραδείγματα με άλλες ανοησίες του παγανισμού! που δείχνουν ότι αυτή η θρησκεία μόνο θρησκεία δεν ήταν .....παρά τσίρκο!
quote:
alex22:
Τους προτιμώ πολλύ περισσότερο απο τους χριστιανούς ορθόδοξους, που στην πλειοψηφία τους είναι κακοί άνθρωποι,εγωιστές.Απο την άλλη εγώ δέν έχω δεί ούτε έναν μάρτυρα του Ιεχωβά να κάνει κάτι λάθος,(με βάση τα στοιχειώδη πάντα.)Αυτή είναι η άποψή μου βέβαια,πάντως διαφωνώ με τους μάρτυρες του Ιεωχωβά μόνο ώς προς τις θεωρίες.Το επίγειο παράδεισο κλπ.Ως προς την συμπεριφορά όμως, συμφωνώ 100%.Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να είχαν την ίδια συμπεριφορά,ανεξαρτήτως θρησκεία.
Εγώ αντιθέτως απεχθάνομαι όποιον δεν πάει στρατό για τη μαμά πατρίδα! τον θεωρώ νούμερο ένα απειλή για τη χώρα....και τον τοποθετώ στον ίδιο σάκο με τα υπόλοιπα λαμόγια!
Εσύ στρατό πήγες?
-eidos, δεν απαντάς σε τίποτα απ' ότι σε ρωτάνε!!! .....στρίβεις γωνία που λένε!! μου θυμίζεις τους γιαχωβάδες που με την Σκοπιά στα χέρια τρέχουν αριστερά και δεξιά!! για να σώσουν τον κόσμο!! μόνο που αν χρειαστεί ένας απλός άνθρωπος μία φιάλη αίμα για να εγχειριστεί.....αρνούνται να το δώσουν!!! τόσο μα τόσο οπισθοδρομικοί είσαστε?
quote:
eidos:
τρεχαγύρευε και μη σταματάς
το πρόβλημά σου, όπως και του ψηλού και του Ευρωπαίου και άλλων είναι είναι το εξής:
θεωρείς ότι ο Χριστός, είναι ο Χριστός της Ελλάδας και των Ελλήνων...
τέτοια κοντόφθαλμη αντίληψη σε οδηγεί να πιστεύεις ότι ο Θεός και η 'παναγια' βοήθησαν στο πόλεμο του 40...
και οι Ιταλοί λένε τους βοηθούσε η Μαντόνα...
πως έχετε σκορπίσει έτσι τον Θεο είναι κάτι το απίστευτο.
λες και ο Θεός δεν είναι Θεός όλων των ανθρώπων... λες και ο Χριστός, ο Γιος του Θεού, δεν πέθανε για όλους τους ανθρώπους, παρά μόνο για τους Ελληνες.
δυστυχώς έχετε μπερδέψει την θρήσκεια με τον εθνικισμό...
και αυτό καταντά δυστυχία και προστυχιά...
Ποιος τα είπε αυτά? ο Χριστός είναι όλων των εθνών! μπορεί από εμάς τους Έλληνες να διαδόθηκε παντού, αλλά δεν είμαστε εγωιστές! και δεν διεκδικούμε την πρωτοκαθεδρία!
Στον πόλεμο όταν έχουμε δίκιο, πάντα θα ζητάμε τη βοήθεια της Παναγίας!...εσένα τι σε πειράζει?...ούτος η άλλως δε θα πολεμάς!! θα είσαι μαζί με τα άλλα λαμόγια!! και θα περιμένετε από τους Ορθόδοξους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά!...οπότε άσε μας να την επικαλούμαστε!
Δεν είμαστε εθνικιστές, αλλά όπως και να το κάνουμε Ελληνισμός και Ορθοδοξία πάμε πακέτο!
Ας μου απαντήσεις τουλάχιστον σε αυτό! τι θα κάνεις σε περίπτωση που ένας ληστής μπει μέσα στο σπίτι σου για να το κλέψει?.....και κατευθυνθεί προς το δωμάτιο των παιδιών?

quote:
Γιατί ψέματα είναι? πήγες για μαλλί και βγήκες κουρεμένος καημένε άθεε!
Έφερα παράδειγμα (οπως και ο Robben), που καταρρίπτει το επιχείρημά σου, και παράλληλα παραδείγματα με άλλες ανοησίες του παγανισμού! που δείχνουν ότι αυτή η θρησκεία μόνο θρησκεία δεν ήταν .....παρά τσίρκο!
τελικά ο χριστιανός είναι πάντα χριστιανός
βρε χριστιανέ το παράδειγμα μου σου έδειξε ότι έπαιζαν σφαλιάρες; ναι
τον σωκράτη τον σκότωσε κάποιος θεός; όχι
οπότε τι χριστιανικού επιπέδου πράγματα λες;
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:
Εσύ στρατό πήγες?
Όχι βέβαια,δέν είμαι βλάκας να χάσω τόσο χρόνο απο την ζωή μου για ανούσια πράγματα που εξυπηρετούν άλλους,δέν είμαι πιόνι."johnny got his gun",αυτό αρκεί για να καταλάβει κάποιος.Γενικά για τον στρατό και τον πόλεμο.
quote:
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το γιατί η ορθοδοξία πρέπει να υπερέχει σε σχέση με άλλες θρησκείες...
επειδή στηρίζετε στους Πατέρες της μεταχριστιανικής εποχής; επειδή είναι κατ΄εξοχή Ελληνική και επομένως χάριν εθνικού γοήτρου την υπερασπιζόμαστε;
τι κομίζει η ορθοδοξία ως δόγμα, που την κάνει ανώτερη των Μαρτύρων, ας πούμε;
προκτικά η ορθοδοξία, βοηθά τα μέλη της να ζούν μια όμορφη και ικανοποιητική ζωή, οπως έκανε τότε ο Ιησούς;
πια πραγματική ελπίδα για το μέλλον μας προσφέρει όπως μας πρέσφερε ο Ιησούς;
Εγώ πάλι δε καταλαβαίνω γιατί οι θρησκείες (υπε)"έχουν" γενικώς. Εγω πιστεύω οτι η αλήθεια είναι μία και οτι δεν μπορει να την ΚΟΜΙΣΤΕΙ κανένας και ΚΑΝΕΝΑ ανθρώπινο σύστημα. Η αλήθεια είναι κάτι το εμπειρικό όχι το θεωρητικίο. Άλλωστε το να λέει κάποιο δόγμα οτι κομίζεται την αλήθεια(Αλήθεια=θεός) είναι σαν να λέει οτι κομίζεται.. τον θεό!
Εγώ θεωρώ οτι ο αναζητητής της αλήθειας δεν ενστερνίζεται κανέναν "δόγμα". Μπορει να ΖΕΙ με βάση κάποιο σύστημα. Αυτό ναι μπορεί να το κάνει. Ο αυτοαποκαλούμενος "Χριστιανός" δηλαδή μπορεί να προσεύχεται, να πολεμάει τα πάθη του κλπ. και πολύ καλά θα κάνει. Ο άνθρωπος φυσικά και έχει το δικαίωμα να ΟΔΕΥΕΙ προς την αλήθεια.. αλλά όχι να ισχυρίζεται οτι την ΚΑΤΕΧΕΙ. Οι άνθρωποι νομίζουν οτι όταν αποδέχονται ένα δόγμα γιατι το θεωρούνε σωστό το κατέχουνε κιόλας. Μα ποιος απο μας κατέχει την Αλήθεια? Ας βγεί να μας το πεί!
Όταν μιλάμε "δόγμα" κάποια θρησκείας(Χριστιανιμό, Ιουδαϊσμό) πρεπει απαραίτητα με τη λέξη αυτή όχι να εννουούμε κάποια θεωρητική φιλοσοφία αλλά μία μέθοδο για την βιωματική προσέγγιση της αλήθειας. Γιατι αν η αλήθεια δεν είναι κάτι βιωματικό τότε δεν ιφίσταται.
Δεν χρειάζεται λοιπόν να πει κάποιος οτι ανήκει ή ακολουθεί καποιο δόγμα γιατι η Αλήθεια δεν είναι δόγμα. Δεν είναι δηλαδή ούτε μέθοδος, ούτε ιδέα, ούτε φιλοσοφία. Είναι βίωμα.
Ο λόγος κατ'εμέ που οι άνθρωποι λένε είμαι αυτό ή είμαι εκείνο(Χριστιανός λχ) είναι για να νιώσουν μέσα τους την αίσθηση της ασφάλειας, την αίσθηση που έχει νιώθει κάποιος όταν θεωρεί οτι ανήκει κάπου.
τη ίδια αίσθηση νιώθουν οι άνθρωποι όταν λένε οτι "είμαι ολυμπιακός" κοκ. Την αίσθηση οτι είναι μέρος κάτι μεγαλύτερου, μιας δηλαδή ευρύτερης ομάδας, ιδεολογίας κλπ η οποία συγγενεύει πολύ συχνά με την ειδωλολατρεία...
Εσύ φίλε ζεις μια όμορφη ικανοποιητική ζωή?
Και αν ναι αυτό θες?
Δεν θες να πολεμίσεις τα πάθη σου?
Δεν θες να γίνεις τέλειος ως είναι ο ουράνιος Πατέρας σου?
Τι θες απ τη ζωής σου τελικά?
Η ορθοδοξία φίλε μου έχει βγάλει πολλούς αγίους. Ανθρώπους δηλαδή που η αρετή διέπει κάθε άποψη της ζωής τους εν αρμονία και ευτυχία...
Η ορθοδοξία έχει βγάλει ανθρώπους που ακόμα και ένας άνθρωπος άθεος, που δεν πιστεύει σε καμιά ανώτερη δύναμη, καταλαβαίνει πολύ εύκολα πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια πολύ πολύ, πάρα πολύ μεγάλη καρδιά που χωρά τους πάντες και τα πάντα..
"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 05/10/2009 23:54:26
quote:
Αυτός έφτιαξε τα ζώα Αυτός και τους ανθρώπους...Αυτός είναι που αποφασίζει τι θα δώσει και τι όχι.
Έχεις δηλαδή την απαίτηση να εμφανιστεί μπροστά μας και να μας εξηγήσει με το νι και με το σίγμα τι έχει συμβεί και γιατί?.....μήπως να ζητήσει και τη γνώμη μας?
Γιατί όχι? Λες να κουραστεί? Εγώ έχω ενοχές να ξέρω οτι κάποιος άλλος υποφέρει για να περνάω εγώ καλά. Δεν μου οφείλεται μια εξήγηση? Δεν μου οφείλεται να γνωρίζω οτι αυτό που κανώ(φόνος των πιο αδύναμων απο μένα όντων) είναι μέσα στα όρια της ηθικής? Και δεν οφείλω να γνωρίζω πώς δεν μετέχω και εγώ στην ίδια οδυνηρή μοίρα?
quote:
Τους έδωσε την ελευθερία τους να κάνουν ότι εκείνοι καταλαβαίνουν. Μόνο έτσι θα κριθούν οι πραγματικά άξιοι να μπουν στη βασιλεία των ουρανών.
Ο θεός έφτιαξε τα μέτρα.
Ο θεός έφτιαξε τα σταθμά.
Εμείς είμαστε στο παιχνίδι του(κατα την εκδοχή σου) ανήμποροι για το οτιδήποτε πέρα απο αυτό που ο ίδιος επιθυμεί απο εμάς.
quote:Όχι δεν λέω αυτό. Λέω ΚΑΙ αυτό. Εγώ αναφέρομαι όμως σε αυτούς που κοιμίζουν συνειδητά την ανθρωπότητα. Εκείνοι ήταν απλά ελαττωματικοί άνθρωποι όπως όλοι μας(υποθέτω).
Θες να πεις ότι ο Άγιος Βασίλειος, ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος για παράδειγμα....είχαν σκοπό να παραπλανήσουν και να κοιμίσουν τον τρέχα ή εμένα?...αλλά κι εσένα!! όπου όμως τους ξέφυγες?
quote:
Και τόση φασαρία προς τι?...γιατί δεν έκοβε το δέντρο να μην είχε κανέναν φόβο?.....λες να μην έβρισκε πριόνι?
Δεν απαντάς. Λες βέβαια εδώ οτι γιατι να πεί ψέματα αφού μπορεί να κόψει τον δέντρο. Έλα όμως που η γνώση δεν είναι δέντρο(παρα μόνο συμβολικά). ίσως δεν μπορούσε να το κόψει όπως λες..
quote:Α δε ξέρω.. αλλά σίγουρα δεν θα ρωτήσω αυτόν για να μάθω! Άλλωστε πώς ξέρω οτι αυτός ήταν ο αληθινός θεός πραγματικά?
Υποχείριό Του?......για ποιο λόγο? σε τι θα Τον εξυπηρετούσε?
quote:
Έχει πει ξεκάθαρα ότι ήταν Υιός Θεού! τι λέξη Θεάνθρωπος δεν την έχει πει! γιατί την ιδιότητα του ανθρώπου απλά την πήρε προσωρινά δεν την κράτησε.Προϋπήρχε πριν τη δημιουργία του κόσμου. Ο Ιησούς δίδαξε ότι είναι Υιός Θεού! ο Μεσσίας των Γραφών. Δεν ανέφερε όμως τη λέξη Θεάνθρωπος γιατί στην ουσία δεν ήταν άνθρωπος όπως εμείς. Είχε όλες τις ιδιότητες του ανθρώπου όπως εμείς, αλλά προϋπήρχε πριν από αυτόν.
Από τη μια λοιπόν δίνει στους ανθρώπους της τότε εποχής να καταλάβουν ότι είναι Υιός Θεού! και από την άλλη μέσα από τη μαγεία των Ευαγγελίων αφήνει στις μετέπειτα γενιές μία διαχρονική παρακαταθήκη.
Έτσι κανένας, μα κανένας σοβαρός ερευνητής, δε θα κάτσει να σταθεί στο γιατί ο Ιησούς δεν ανέφερε τη λέξη Θεάνθρωπος.
Άσχετο βέβαια το τελευταίο για τους ερευνητές γιατι εγώ δεν διαφώνησα με το "θεάνθρωπος" απλά παρατήρησα(εσύ δηλαδή όχι εγώ) οτι πρόκειται για μετέπειτα χαρακτηρισμό. Εσύ βέβαια λές οτι διαφωνείς με τον όρο αυτό, εγώ θα πω απλά οτι το αν διαφωνώ ή συμφωνω εξαρτάται απο την άποψη που βλέπεις το πράγμα.
quote:
Κι όμως ο άνθρωπος με τη γέννησή του έχει ήδη κερδίσει την αθανασία του....ξέρεις εσύ κανά μωρό να έχει αμαρτίες?
Στην πορεία και μεγαλώνοντας ο άνθρωπος μπαίνει σε πειρασμούς....και εάν είναι επιρρεπής και αμαρτάνει τότε την χάνει
Μου κάνει εντύπωση που το ρωτάς αυτό γιατί το δόγμα σου είναι που στηρίζει οτι οι αμαρτίες περνάνε απο πατέρα σε υιό(διαδοχικά δηλαδή)! Πράγμα με το οποίο ο Χριστός του Ευαγγελίου δεν διαφώνησε!
"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 05/10/2009 23:53:44
quote:
europaioi 2
Πως πλουτίζει εις βάρος σου δηλαδή η Ορθοδοξία?
1. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας
2. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους για Κληροδοτήματα
3. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους Δωρεάς
4. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους Μεταβίβασης
5. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρο Εισοδήματος
6. Η Εκκλησία ΔΕΝ υποβάλλει νόμιμο και υποχρεωτικό Ε9
7. Η Εκκλησία ΔΕΝ υποβάλλει το νόμιμο και υποχρεωτικό Κτηματολόγιο
8. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει το συνολικό ποσό των εισφορών για το ταμείο των εργαζομένων της (κληρικών)
9. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων της (κληρικών)
10. Και κηδεύει Δημοσία Δαπάνη τους Αρχιεπισκόπους της (επίσης για να μην ξεχνιόμαστε).
Από 50ft queenie στο
http://attackofthequasars.wordpress.com/2009/02/09/pay-up-busta/

quote:
europaios2Ποιος λοιπόν νοήμων άνθρωπος μπορεί να δεχτεί τέτοιες αηδίες?
Μα προφανώς αυτοί που τις δέχονταν και παλιότερα για τόσους αιώνες![]()
quote:
europaios2Καταλαβαίνεις τώρα γιατί εγκατέλειψαν το δωδεκάθεο οι Έλληνες?....δεν άντεχαν αυτές τις βλακείες!!! όπως η μονομαχία του Απόλλωνα με τον Ίδα για μια γκόμενα!!....
Κάτσε βρε συ europaios2. Ενσταση!
Έχουμε στοιχεία γι'αυτό που γράφεις? Δε νομίζω να έγινε κανά γκάλοπ ρε παιδί μου στο οποίο οι Ελληνες να δήλωσαν ότι δεν άντεχαν πλέον τις ιστορίες των εθνικών θεών και ημίθεων ηρώων...
Πώς ξέρεις ότι έγινε αυτό που ισχυρίζεσαι?

Μήπως γιατί τοίδιο το μαντείο των Δελφών, πρόβλεψε με σχετικό χρησμό
το τέλος του 1 2θέου;
Μήπως γιατί κανείς δεν πιστευε τις μυθώδεις έννοιες των θεών και τους απέρριπταν;
quote:
Sesostrisquote:
europaioi 2
Πως πλουτίζει εις βάρος σου δηλαδή η Ορθοδοξία?
1. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας
2. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους για Κληροδοτήματα
3. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους Δωρεάς
4. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους Μεταβίβασης
5. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρο Εισοδήματος
6. Η Εκκλησία ΔΕΝ υποβάλλει νόμιμο και υποχρεωτικό Ε9
7. Η Εκκλησία ΔΕΝ υποβάλλει το νόμιμο και υποχρεωτικό Κτηματολόγιο
8. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει το συνολικό ποσό των εισφορών για το ταμείο των εργαζομένων της (κληρικών)
9. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων της (κληρικών)
10. Και κηδεύει Δημοσία Δαπάνη τους Αρχιεπισκόπους της (επίσης για να μην ξεχνιόμαστε).Από 50ft queenie στο
http://attackofthequasars.wordpress.com/2009/02/09/pay-up-busta/
Όπως και ολόκληρη η σπείρα σας, αναπαράγεις και εσύ ψεύδη γιατί ξέρεις πως ποτέ δεν θα λογοδοτήσεις για τις συκοφαντίες σου!!!
Είσαι και εσύ ένα απόστημα σε αυτό το σώμα που νοσεί και κάποια στιγμή θα πρέπει να σπάσει για να βρει τη γιατρειά του.
Έτσι είναι δυστυχώς. Στην μπανανία του "πιλικίου", μπορείς να λες και να κάνεις ό, τι σου καπνίσει!!!

quote:
eidos
ψηλέ
στο έχω πει παλαιότερα αλλά εσύ συνεχίζεις να ρωτάς τους Φαρισαίους για να μάθεις για το Χριστόένα μικρό δείγμα του τι έκαναν οι Μαρτυυρες επί Χιτλερ:
Δεν αμφιβάλλω πως σε ατομικό επίπεδο, ορισμένα άτομα, μη υπακούοντας στις επιταγές της ομάδας στην οποία ανήκαν, έπραξαν κατά συνείδηση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν συνέπειες.
Εγώ μίλησα για τη στάση της εταιρείας Σκοπιά στην Γερμανία κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Πιστεύεις πως η εν λόγω επιστολή είναι πλαστή ή δεν στάλθηκε ποτέ;;
Αν ναι, πολύ ευχαρίστως να το δούμε.
Ποιος είναι ο Φαρισαίος στην υπόθεση;;
Για το Χριστό, προσπαθώ να μαθαίνω από την Καινή Διαθήκη. Όχι από αυτή που δίνουν σε σας. Όσο και να μη θες να το παραδεχθείς, το γνωρίζεις πως η Καινή Διαθήκη των Μ.τ.Ι., είναι αλλοιωμένη και κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της προπαγάνδας των Μαρτύρων.
Αν θες, ειλικρινά, να μάθεις για το Χριστό, διάβασε τους Άγιους Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας που με τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος μίλησαν για το Θεό.
Φύγε από τους ανθρώπους της εταιρείας από το Μπρούκλιν. Πώς είναι δυνατόν να πετάς στα κάδο των αχρήστων τον πλούτο υπερχιλιετούς παράδοσης των Πατέρων και να συμμαζεύεις τα σκουπίδια των Αμερικάνων;

Προς γιαπετ:
"Η κακοήθειά σου είναι άμετρη και όσο και να αφρίζεις δεν καταφέρνεις τίποτα.
Είσαι ένας κοινός συκοφάντης και τίποτα παραπάνω!
Μη χάσεις καμιά εκπομπή στην τηλεόραση.Θα σου χρειαστεί. Μπορεί να πετύχεις και καμιά άλλη εκπομπή!!"
Προς Sesostris:
"Όπως και ολόκληρη η σπείρα σας, αναπαράγεις και εσύ ψεύδη γιατί ξέρεις πως ποτέ δεν θα λογοδοτήσεις για τις συκοφαντίες σου!!!
Είσαι και εσύ ένα απόστημα σε αυτό το σώμα που νοσεί και κάποια στιγμή θα πρέπει να σπάσει για να βρει τη γιατρειά του.
Έτσι είναι δυστυχώς. Στην μπανανία του "πιλικίου", μπορείς να λες και να κάνεις ό, τι σου καπνίσει!!!"
Εσένα όμως Σωτήρη, γιατί δεν σου είπε τίποτε για τηλεόραση, άραγε;;;
Βεβαίως ξέχασε να σχολιάσει την υπενθύμιση που του έκανα στην παρατήρηση του προς τον eidos, που έκανε θέλοντας να δείξει την αφοσίωση των μ.τ.Ι. στον Χίτλερ και τα ιδεώδη του ναζισμού:
"""Ψηλός:
γιαπετ:
Και γιατί κάνεις έτσι μ' αυτήν την επιστολή;;;
Ίσως είναι ελαφρώς καλλίτερη απ' αυτήν που έστειλαν οι "20" του "αγίου" όρους, προς το ίδιο πρόσωπο με τον ίδιο σκοπό.
Μη παραξενεύεσαι λοιπόν, χριστιανοί είστε όλοι..."""
Αλλά μάλλον δεν θα το πρόσεξε…
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/