ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ομοφυλοφιλία και Χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ομοφυλοφιλία και Χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/10/2007, 01:05:32
Κοίτα Ευρωπαίε

αν μιλάς για τους πολιτικούς που καθορίζουν τις τύχες της χώρας και τέτοια, δεν ταιριάζει αυτό το... (άσε ψηλέ μην προσπαθείς...) που έγραψες στον ψηλό, διότι, εδώ, δεν συνομιλεί μαζί τους, αλλά με τα υπόλοιπα μέλη του φορουμ.

Αν εννοείς συνομιλητές του ψηλού, εδώ στο esoterica, (όπως εγώ κατάλαβα) τότε ναι, θα πρέπει να πεις ποιούς εννοείς για να μην είναι... έτσι γενικά.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

28/10/2007, 01:23:28
-Ήμουν ξεκάθαρος 3 κατηγορείες ανέφερα! - Είδες μόνο τη δεύτερη!!!
-Στην πρώτη εκ των πραγμάτων δε μπορείς να ανήκεις!!!! Γιατί αυτοί δεν ασχολούντε ποτε με forum! Απλά αποφασίζουν και διατάσουν!!!
-Με την εις άτοπον απαγωγή ίσως να ανήκεις στη τρίτη!!!! Εσύ μόνο πραγματικά ξέρεις! Οι άλλοι μόνο υποθέσεις μπορούν να κάνουν!!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

28/10/2007, 02:56:22
quote:

Αυτό που σχολίασα αναφερόμενος στο μήνυμά σου ήταν πως στα "ελληνικά" σχολεία έχει καταργηθεί ο εθνικός ύμνος και η έπαρση της σημαίας και έχει παραμείνει η πρωινή προσευχή.
macedon

Μάλλον, τελικά, φαίνεται πως είναι ευκολότερο να αφαιρέσεις από τον Έλληνα την εθνική του συνείδηση παρά την Πίστη του.
Προσπαθούν να του αφαιρέσουν και την Πίστη του, αλλά, μάλλον, δεν τα καταφέρνουν ή δεν το έχουν καταφέρει έως τώρα.

****Άκουσα στην τηλεόραση, από κάτι κοριτσάκια κάποιου σχολείου, πως θα δεχόντουσαν να παρελάσουν αύριο (σήμερα δηλαδή) αν έσβηναν 7 ή 10 απουσίες τους.
Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως ως και η "εθνική υπερηφάνεια", έχει και το αντίτιμό της.
Έτσι είναι, όταν σου καίνε τη σημαία και δεν κάνεις τίποτα, αντιθέτως προβάλλεις το γεγονός σε όλα τα κανάλια και, όταν το ελληνικό διαβατήριο έχει την αξία ενός ψήφου στις εκλογές, για ποια εθνική συνείδηση/ταυτότητα και κουραφέξαλα συζητάμε;

Ο μόνος φορέας που επενδύει ακόμη σήμερα στην ελληνική συνείδηση και παράδοση, είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, αν και πολεμείται και για αυτό, από το «παγκόσμιο χωνευτήρι».

****Τώρα παρακολουθώ μια πολύ ωραία εκπομπή στο 4Ε και είναι μια εκδήλωση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αφιερωμένη σε μια Βυζαντινολόγο, η οποία δεν υπάρχει πια (μου διαφεύγει το όνομά της) για τη συνεισφορά της και διαβάζονται κάποια κείμενα που είναι ένας ύμνος στη Μακεδονία, στο Μέγα Αλέξανδρο (που προφητεύτηκε ο ερχομός του), στους αρχαίους φιλοσόφους, .....

Edited by - Ψηλός on 28/10/2007 03:06:06

28/10/2007, 06:28:50
quote:
Ψηλός
Μάλλον, τελικά, φαίνεται πως είναι ευκολότερο να αφαιρέσεις από τον Έλληνα την εθνική του συνείδηση παρά την Πίστη του.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτοί που καταργήσανε τον εθνικό ύμνο από τα σχολεία ήταν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκεύματος, δεν ήταν τα παγκόσμια κέντρα. Φυσικά η εκκλησία δεν αντέδρασε (αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με).

Αν τώρα το Υπουργείο Παιδείας καταργούσε την πρωινή προσευχή, μπορεί να φανταστεί κανείς τι οργανωμένες διαμαρτυρίες θα είχαμε από την εκκλησία και τι δηλώσεις περί "διωγμών" και "αποχριστιανισμού του κράτους".

Ο λόγος είναι απλός. Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς χριστιανούς αλλά ελάχιστους Ελληνες. Και οι της Εκκλησίας δεν είναι πρώτα χριστιανοί, είναι μόνο χριστιανοί.

quote:
Ψηλός
Ο μόνος φορέας που επενδύει ακόμη σήμερα στην ελληνική συνείδηση και παράδοση, είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, αν και πολεμείται και για αυτό, από το «παγκόσμιο χωνευτήρι».

Η Ορθόδοξη εκκλησία και η ελληνική συνείδηση είναι δύο έννοιες που ούτε ταυτίστηκαν ποτέ, ούτε είχαν παράλληλες πορείες αλλά ήταν πάντοτε σε πορεία σύγκρουσης. Ο ίδιος ο αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Βάμβας, διευθυντής του σχολείου της Χίου, έλεγε πως "Για να πετύχει η ελληνική εκπαίδευση, δε χρειάζεται να πολεμήσουμε τους Οθωμανούς. Την Εκκλησία πρέπει να καταφέρουμε να νικήσουμε".

Οσο για το άλλο σκέλος, αυτό που η ορθόδοξη εκκλησία ονομάζει "παράδοση", στο μεγαλύτερο μέρος της δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μάτσο μυθοπλασίες που κατασκευάστηκαν με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των Ελλήνων από την (ιστορικά καταγεγραμμένη) ανθελληνική της δραστηριότητα.

Τελικά, στο μόνο πράγμα που επενδύει η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η τσέπη του Ελληνα και όχι η συνείδησή του.

Οσο για τα παγκόσμια κέντρα... Αμφιβάλλω αν έχουν έστω ακουστά την Ορθόδοξη Εκκλησία των μερικών χιλιάδων πραγματικών μελών της, οπότε δε νομίζω να ασχολούνται με μικρομάγαζα.

Οπως είπα και σε άλλο μήνυμά μου, ένας τρόπος υπάρχει να δούμε ποιοί και πόσοι είναι οι χριστιανοί στην Ελλάδα. Να φορολογούνται μόνον αυτοί για τη συντήρηση της εκκλησίας τους. Πόσοι λες να μετρηθούν τότε οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Ελλάδας;

macedon

28/10/2007, 12:52:20
quote:

quote:
Ψηλός

Ο λόγος είναι απλός. Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς χριστιανούς αλλά ελάχιστους Ελληνες. Και οι της Εκκλησίας δεν είναι πρώτα χριστιανοί, είναι μόνο χριστιανοί.
Τελικά, στο μόνο πράγμα που επενδύει η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η τσέπη του Ελληνα και όχι η συνείδησή του.
Οσο για τα παγκόσμια κέντρα... Αμφιβάλλω αν έχουν έστω ακουστά την Ορθόδοξη Εκκλησία των μερικών χιλιάδων πραγματικών μελών της, οπότε δε νομίζω να ασχολούνται με μικρομάγαζα.

-----------------------Τελικά πόσοι είμαστε οι Χριστιανοί?
-Σύμφωνα με το σχόλειο της πρώτης παραγράφου πολλοί, η μεγάλη πλειοψηφία. Σύμφωνα με τη τρίτη παράγραφο Μερικές χιλιάδες!
-Το πιο περίεργο όμως σύμφωνα με τη δεύτερη παράγραφο είναι ότι η εκκλησία δε ξέρει τι θέλει αντί να επενδύει στους Χριστιανούς επενδύει στους Έλληνες!!!

Η Ορθόδοξη εκκλησία και η ελληνική συνείδηση είναι δύο έννοιες που ούτε ταυτίστηκαν ποτέ, ούτε είχαν παράλληλες πορείες αλλά ήταν πάντοτε σε πορεία σύγκρουσης. Ο ίδιος ο αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Βάμβας, διευθυντής του σχολείου της Χίου, έλεγε πως "Για να πετύχει η ελληνική εκπαίδευση, δε χρειάζεται να πολεμήσουμε τους Οθωμανούς. Την Εκκλησία πρέπει να καταφέρουμε να νικήσουμε".

------------------Ναι? σοβαρά? Όταν οι Τούρκοι πολιορκούσαν την Πόλη στην Αγία Σοφία τα γυναικόπαιδα έψελναν το Τ' ΥΠΕΡΜΑΧΩ! Όι Έλληνες αγωνιστές του '21 δεν ξεκινούσαν επίθεση εάν πρώτα δεν τους ευλογούσαν οι παπάδες! Το έμβλημα της Πόλης ήταν ο δικέφαλος αετός! Στη σμύρνη κανένας πολιτικός δε σφαγιάστηκε ο επίσκοπος όμως πρώτος πρώτος και η Ελληνική σημαία που όλοι κάτω από αυτήν πολεμούν και αυτήν προσκυνούν θες δε θες έχει το σταυρό!

Οπως είπα και σε άλλο μήνυμά μου, ένας τρόπος υπάρχει να δούμε ποιοί και πόσοι είναι οι χριστιανοί στην Ελλάδα. Να φορολογούνται μόνον αυτοί για τη συντήρηση της εκκλησίας τους. Πόσοι λες να μετρηθούν τότε οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Ελλάδας;

--------------'Ηδη φορολογούντε για τις αμοιβές των παπάδων, δε διαμαρτυρήθηκε κανείς!!!!!!!!! Οπότε ας διαμαρτηρηθείτε εσείς οι Άθεοι! ΕΟ! Ακούει κανείς? Πόσοι είστε? 100-200 10.000? 100.000 μέχρι εκεί όμως!
----------------------

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!! [quote]

Edited by - europaios2 on 28/10/2007 13:07:08

28/10/2007, 18:53:53
Γιατί, εγώ, αναρωτιέμαι πόσοι γράφουν με το ψευδώνυμο, europaios2;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

28/10/2007, 21:50:35
quote:

Γιατί, εγώ, αναρωτιέμαι πόσοι γράφουν με το ψευδώνυμο, europaios2;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μη μου πεις ότι περιμένεις απάντηση;

29/10/2007, 00:12:02

quote:
Ψηλός

Μη μου πεις ότι περιμένεις απάντηση;

Ρητιρικό το ερώτημα φίλε μου.

Αλλά μου έκανε εντύπωση η... τεράστια πρόοδος, γενικότερα.

Πάντως χαίριμαι γι' αυτό.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

29/10/2007, 10:24:05

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

29/10/2007, 23:21:44
quote:
europaios2
------------------Ναι? σοβαρά? Όταν οι Τούρκοι πολιορκούσαν την Πόλη στην Αγία Σοφία τα γυναικόπαιδα έψελναν το Τ' ΥΠΕΡΜΑΧΩ! Όι Έλληνες αγωνιστές του '21 δεν ξεκινούσαν επίθεση εάν πρώτα δεν τους ευλογούσαν οι παπάδες! Το έμβλημα της Πόλης ήταν ο δικέφαλος αετός! Στη σμύρνη κανένας πολιτικός δε σφαγιάστηκε ο επίσκοπος όμως πρώτος πρώτος και η Ελληνική σημαία που όλοι κάτω από αυτήν πολεμούν και αυτήν προσκυνούν θες δε θες έχει το σταυρό!

Φίλε europaios2 , μιας και έτσι κι αλιώς οι απαντήσεις ξέφυγαν από το θέμα και μπήκε πάλι στο προσκήνιο η ιστορία , θα μου επιτρέψης να κάνω εντελώς καλοπροαίρετα δύο ιστορικές διορθώσεις στην απάντησή σου .

Πρώτον φίλε μου δυστυχώς στην Αγία Σοφία και σε άλλες εκκλησίες δεν έψελναν μόνο τα γυναικόπαιδα το "ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ" αλλά και πολλοί που μπορούσαν να κρατήσουν όπλα , αλλά λόγω της θρησκοληψίας τους πίστευαν ότι θα τους έσωζε η Παναγία .
Για να μην αναφερθώ και σ' εκείνους που κατέφυγαν στα μοναστήρια για να αποφύγουν την στράτευση .

Και δεύτερον , ο σταυρός που υπάρχει στην Ελληνική σημαία δεν είναι ο Χριστιανικός , αλλά ο ισοσκελής πανάρχαιος Ελληνικός σταυρός σύμβολο των τεσσάρων στοιχείων της φύσεως και του Διός , τον οποίον είχαν κεντημένον στον χιτώνα τους οι ιερείς , και τον αντέγραψαν και οι σημερινοί ιερείς στα άμφιά τους .

Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι αυτού του σταυρού η παραλλαγή είναι ο Χριστιανικός σταυρός , και όχι του Αιγυπτιακού .

human1980Νέο Μέλος
12/07/2012, 01:51:49
Γεια σας θα ηθελα να μου πειτε αν αξηζει να αγορασω το παρακατο βιβλιο
η οχι .
ευχαριστω

Secrets of High Magic
by Francis Melville

13/07/2012, 10:09:38
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ βιβλιο ΣΕ Βιβλίο Secrets of High Magic.

In anticipation of my resurrection...

human1980Νέο Μέλος
21/08/2012, 15:05:54
Δεν απαντησε κανεις αρα μαλλον πως δεν αξηζει να το χρεωσω στην καρτα μου .

RedArrowZΜέλος
21/08/2012, 19:12:50
Εγώ από εκεί έμαθα να ανυψώνω τα έπιπλα στο σπίτι μου.