- Η κίνηση της σκέψης - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Η εσωτερικευτική άποψη (πρωτοπρόσωπη άποψη) πρεσβεύει ότι καθώς αλληλεπιδρούμε με τον έξω κόσμο , και μέσω αυτής της αλληλεπίδρασης διαμορφώνουμε τις πεποιθήσεις μας , το περιεχόμενο των πεποιθήσεών μας καθορίζεται από συγκεκριμένα είδη εγκεφαλικής δραστηριότητας προσιτά στην ενδοσκόπηση .Η εξωτερικευτική άποψη (τριτοπρόσωπη άποψη) θεωρεί ότι η νοητική ζωή είναι ένα κατασκεύασμα εξαρτώμενο κυρίως από τις διαπροσωπικές ή κοινωνικές επαφές που βασίζονται στη γλώσσα . Σύμφωνα με την άποψη αυτή , ολόκληρο το σύστημα της γλώσσας είναι απαραίτητο για τη σκέψη .
Η δημόσια πλευρά της γλώσσας δίνει νόημα στη σκέψη και αποτελεί τη βάση του νοητικού περιεχομένου . Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε "σκέψεις" χωρίς αυτές να διατυπώνονται σε λέξεις . Για παράδειγμα , ο Αϊνστάιν ισχυριζόταν ότι οι πιο δημιουργικές του σκέψεις πάνω στη φυσική δεν συμπεριλάμβαναν λέξεις . Παρόλα αυτά , σύμφωνα με την εξωτερικευτική άποψη , η νοητική ζωή που προκύπτει από την γλώσσα είναι εκείνη που στηρίζει τις σκέψεις μας .
Όπως είδες, εγώ αναφέρομαι στην παρατήρηση της σκέψης. Και το κάνω αυτό γιατί θεωρώ πως για να μελετήσουμε κάτι, θα πρέπει - τουλάχιστον - να μπορούμε να το παρατηρήσουμε, να το δούμε δηλ. Αν μπορούμε να το δούμε, τότε μπορούμε να μελετήσουμε π.χ πως κινείται, πως συμπεριφέρεται. Γι' αυτό και συμφωνώ περισσότερο με την εξωτερικευτική άποψη, που αναφέρεις.
Ωστόσο, ο ισχυρισμός του Einstein δεν μου φαίνεται παράλογος. Απλώς αναρρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να αντιληφθεί [ κατά συνέπεια, να παρατηρήσει ] κάποιος την σκέψη, χωρίς να συμπεριλάβει λέξεις. Γιατί, άμα το σκεφτείς, και ο Einstein ισχυριζόμενος αυτό, κάνει ουσιαστικά μια παρατήρηση της σκέψης του [ δηλ. των σκέψεών του πάνω στην Φυσική ], έτσι δεν είναι ; Πως όμως παρατηρεί αυτές τις σκέψεις του, αφού αυτές δεν συμπεριλαμβάνουν λέξεις ; Αισθαντικά ; Διαισθητικά ; Ποιος ξέρει ; Προφανώς, μόνον ο ίδιος θα ήξερε. ![]()
Ίσως αυτός ο ισχυρισμός του Einstein να βασίζεται σε μια άλλη ιδιότητα που έχει η σκέψη [ εκτός δηλ. της βαρύτητας ] την ιδιότητα που έχει να συγκεντρώνεται. Δηλ. αυτό που λέμε, η συγκέντρωση της σκέψης ή η αυτο-συγκέντρωση, η εστίαση, το focus. Σ' αυτήν την περίπτωση, όλες οι σκέψεις συγκεντρώνονται σε μία. Αυτή η μία σκέψη, μπορεί και να μην είναι λέξη. Μπορεί να είναι π.χ εικόνα [ εικόνα που δεν δημιουργείται από το νου εκείνη την στιγμή, αλλά εικόνα που υπάρχει ήδη στον νου, στην μνήμη του δηλ. ή στο εξωτερικό περιβάλλον ]. Π.χ βλέπει κάποιος ένα αντικείμενο και συγκεντρώνει την σκέψη του σ' αυτό. Μόνο σ' αυτό.
Edited by - zip on 13/07/2012 09:28:24
quote:
Όλοι οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα.
Συμφωνώ απόλυτα, μα δεν έχουν όλοι τη θέληση να την εκμεταλλευτούν.
quote:
Και εγώ έχω δει έναν φούρνο πεταμένο στα σκουπίδια. Και ;
Τι και, γιατί την είδες στα σκουπίδια;
Μήπως γιατί κανείς δεν έχει απορία πως δουλεύει μια κουζίνα;
Έναν εγκέφαλο όμως;
Δεν τον πετάς έτσι.
Που συναντάς έναν εγκέφαλο;
Στην κίνηση, ότι κινείτε πετάει κολυμπάει περπατάει σέρνεται (όχι παρασέρνεται) έχει εγκέφαλο. Τα φυτά δεν έχουν εγκέφαλο γιατί δε τα εξυπηρετεί, είναι περιττός, βάρος, τους αρκεί το νευρικό τους σύστημα για την πρόσληψη και μεταφορά της πληροφορίας (αν ασχοληθείς θα πάθεις πλάκα με το τι καταφέρνουν, τους μηχανισμούς αυτοπροστασίας που έχουν αναπτύξει μόνο από το παιχνιδάκι της δράσης και αντίδρασης. Αναγνώριση και ταυτοποίηση εισβολέα ξενιστή, προειδοποίηση γειτονικών φυτών, απώθηση του εισβολέα μέσω φερομόνων, πρόσκληση εχθρού του εισβολέα πάλι με φερομόνες και όλα αυτά μόνο με την παρουσία του συμπαθητικού νευρικού συστήματος)
quote:
quote:
Κατά περίσταση!Δηλ. ;
Παρακολουθώ τη συνέντευξη ενός Ο.Υ.Κα, περιγράφει λοιπόν μια βουτιά.
Είναι κάτι τύποι που βουτάνε στα 90μ με χρήση μίγματος.
Τους βλέπει και τους ακολουθεί με συμβατικό αέρα στα 90μ!!!
Η ανεκτικότητα του οργανισμού του σε άζωτο, η επιθυμία του να κατέβει στα 90μ(αφού κατέβει στα 10 20 30 40 κτλ) και η θέληση του (καμία, λίγη, πολύ, αφάνταστη) σχηματίζουν το γράφημα της κίνησης της σκέψης του και της ίδιας της ύπαρξης του. Αν θέλει δηλαδή να συνεχίσει να υπάρχει θα πρέπει να κινηθεί μέσα στα όρια, αν θέλει τα ξεπερνάει και συνεχίζει εν τόπους χλοερούς.
quote:Μα δε έγραψα για χρόνο απόκρισης μα για ένταση, θα βγει το πόδι κάτω από το σασί ή θα το χαϊδέψει.
Ο χρόνος απόκρισης δεν δικαιολογεί εκτίμηση της κατάστασης. Το φρένο πατιέται τόσο, όσο "διατάξει" το κινητικό κέντρο.
quote:Ακαριαία δε θα πει τίποτα, η εκτίμηση για το αν κινδυνεύει η συνέχεια της κίνησης σου, στο nsec. Όλες οι υπόλοιπες διεργασίες αποσκοπούν ακριβώς σε αυτό, στη διατήρηση της κίνησης σου. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί όποιος είναι εγκεφαλικά νεκρός είναι νεκρός;
Εκείνη την στιγμή δεν κάνεις καμιά εκτίμηση. Για να κάνεις μια εκτίμηση, χρειάζεται χρόνος. Κι εσύ μίλησες πριν για το "ακαριαίο" αν θυμάμαι καλά. Ο χρόνος απόκρισης, αν πούμε πως είναι ακαριαίος, όπως σου είπα και παραπάνω δεν δικαιολογεί εκτίμηση. Το περιβάλλον είναι δεδομένο, αλλά δεδομένο το οποίο ήδη είναι "καταχωρημένο" από την στιγμή π.χ που μπήκες στο αυτοκίνητο. Το δεδομένο αυτό, την στιγμή της σύγκρουσης, δεν τίθεται προς επεξεργασία. Υπάρχει ήδη, "αποθηκευμένο". Δεν λαμβάνεται εκείνη την στιγμή, ούτε επεξεργάζεται εκείνη την στιγμή. Πιθανόν να έχει ήδη επεξεργαστεί ή και να μην έχει.
Αντλία έχουμε φτιάξει, ε για το άλλο……….. θα αργήσουμε λιγάκι!
ΠΛΑΤΩΝΑ
quote:Πάλι τα υπονοούμενα αρχίσες;
Μάλιστα στην αρχη ο κλωνος, για να μην κινείσει υποψίες, είναι φίλος η και μιλάει, υπερ του θύματος.!!..μετα, η θα παρει το μέρος του, η θα κάνει συζήτηση μαζι του ταχαμ ταχαμ υψηλού επιπέδου.
Θες να πεις κάτι;
quote:
Οκ, μα δεν εδιωξα, ποτε με τη συμπεριφορα μου, κανένα μέλος.
Με καλή πρόθεση σου λέω, να μην "διώξεις" ούτε εσένα.
Κατά την γνώμη μου έκανες χοντρό φάουλ με την βαριά κουβέντα που είπες στον zip,ανεξάρτητα με τη γνώμη που έχεις για εκείνον.Από πλευράς μου, του είπα αυτά που ήθελα.Σε έκρινα μάλιστα αυστηρά,όπως και εκείνον,γιατί αυτή ήταν και είναι η γνώμη μου.
Επειδή όμως παρ'ότι νέος στο esoterica,στην αληθινή ζωή τα έχω τα χρονάκια μου,από τα πιο παλιά post σου-πριν αρχίσει η τελευταία σου διαμάχη- διακρίνω έναν άνθρωπο πολύ καλύτερο από την εικόνα που έδωσες τελευταία.
Πάρε λοιπόν "άδεια" αν το νοιώθεις για λίγο καιρό από το forum για να ηρεμήσεις.
Μείνε όμως τελικά σε αυτό που σου είπα στην πρώτη γραμμή του post μου.
ΥΣ1: Όταν θα επιστρέψεις,πάρε πίσω τη βαριά κουβέντα που είπες-οι μανάδες σας δε σας φταίνε-ανεξάρτητα με τι θα πράξει ο zip,που ελπίζω να κάνει το ίδιο-Σου υπόσχομαι ότι θα νοιώσεις καλύτερα,και θα τιμήσεις και την καλή γνώμη που είχαν αρκετοί απ'ότι καταλαβαίνω εδώ μέσα,για σένα.
ΥΣ2:Δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις τώρα.Ούτως ή άλλως πρέπει να δοθεί ένα τέλος.Απλά επειδή αναφέρθηκα στον zip για το άτομο σου,θεώρησα ότι πρέπει να απευθυνθώ και σε σένα για λόγους ισορροπίας.
Όσοι τρίτοι παρακολουθούν ας συχωρέσουν την εμπλοκή μου,σε περίπτωση που ενόχλησε.
Over and Out.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
Τι και, γιατί την είδες στα σκουπίδια; Μήπως γιατί κανείς δεν έχει απορία πως δουλεύει μια κουζίνα;
Ε, μη το λες αυτό ... ακυρώνεις μεμιάς τους ... ηλεκτρολόγους. ![]()
quote:
Έναν εγκέφαλο όμως;
Δεν τον πετάς έτσι.
Που συναντάς έναν εγκέφαλο;
Ξέρω 'γω ; Σε κα'να ιατρικό εργαστήριο ίσως.
quote:
Στην κίνηση, ότι κινείτε πετάει κολυμπάει περπατάει σέρνεται (όχι παρασέρνεται) έχει εγκέφαλο. Τα φυτά δεν έχουν εγκέφαλο γιατί δε τα εξυπηρετεί, είναι περιττός, βάρος, τους αρκεί το νευρικό τους σύστημα για την πρόσληψη και μεταφορά της πληροφορίας (αν ασχοληθείς θα πάθεις πλάκα με το τι καταφέρνουν, τους μηχανισμούς αυτοπροστασίας που έχουν αναπτύξει μόνο από το παιχνιδάκι της δράσης και αντίδρασης. Αναγνώριση και ταυτοποίηση εισβολέα ξενιστή, προειδοποίηση γειτονικών φυτών, απώθηση του εισβολέα μέσω φερομόνων, πρόσκληση εχθρού του εισβολέα πάλι με φερομόνες και όλα αυτά μόνο με την παρουσία του συμπαθητικού νευρικού συστήματος)
Καμιά αντίρρηση. ![]()
quote:
Παρακολουθώ τη συνέντευξη ενός Ο.Υ.Κα, περιγράφει λοιπόν μια βουτιά.
Είναι κάτι τύποι που βουτάνε στα 90μ με χρήση μίγματος.
Τους βλέπει και τους ακολουθεί με συμβατικό αέρα στα 90μ!!!
Η ανεκτικότητα του οργανισμού του σε άζωτο, η επιθυμία του να κατέβει στα 90μ(αφού κατέβει στα 10 20 30 40 κτλ) και η θέληση του (καμία, λίγη, πολύ, αφάνταστη) σχηματίζουν το γράφημα της κίνησης της σκέψης του και της ίδιας της ύπαρξης του. Αν θέλει δηλαδή να συνεχίσει να υπάρχει θα πρέπει να κινηθεί μέσα στα όρια, αν θέλει τα ξεπερνάει και συνεχίζει εν τόπους χλοερούς.
Έπεσες στην περίπτωση. Κι εγώ ασχολούμαι με την αυτόνομη κατάδυση. Η κατάδυση στα -90m δεν είναι θέμα μιας απλής θέλησης, μιας απλής επιθυμίας [ δηλ. να το θέλω εγώ πολύ, να το θέλω λίγο ή να το θέλω αφάνταστα, όπως λες ]. Κανένας δεν καταδύεται τόσο βαθιά, αν δεν υπάρχει λόγος, π.χ για να κάνει μια εργασία ή για να βρει κάποιο σημαντικό ναυάγιο, για έρευνα δηλ. Μια τέτοια κατάδυση απαιτεί σοβαρή προετοιμασία και κατάλληλη εκπαίδευση. Σαφώς, υπάρχουν όρια, υπάρχουν συγκεκριμένοι χρόνοι παραμονής στον βυθό (στα -90m δηλ.), υπάρχουν συγκεριμένοι χρόνοι αποσυμπίεσης.
Από την εμπειρία μου [ βέβαια, όχι σε τέτοια βάθη που λες ] σου λέω πως όταν καταδυθείς σε τέτοιο βάθος, τα μόνα πράγματα που θα σκέφτεσαι θα είναι : α) να τελειώσεις την εργασία σου, [ ό,τι εργασία είναι αυτή δηλ. έρευνα, επισκευή, ανάσυρση αντικειμένων κτλ ] και β) το dive computer σου. Έτσι και αφαιρεθείς, χαζεύοντας δεξιά κι αριστερά, αγνοώντας τις ενδείξεις των συσκευών σου, χαιρετίσματα ...
Θα το πληρώσεις πολύ ακριβά αργότερα στην επιφάνεια. ![]()
Άσε δηλ. που στα -90m δεν υπάρχει κάτι να δεις, να θαυμάσεις ας πούμε [ υπάρχει δηλ. αλλά δεν μπορείς να το δεις ]. Το ηλιακό φως δεν φτάνει σε τέτοια βάθη, συνεπώς και να στρέψεις το βλέμα σου κάπου αλλού στο βυθό, ένα μαύρο σκοτάδι θα αντικρίσεις. Χρειάζεσαι λοιπόν φακό. Και ο φακός φωτίζει μόνο στο σημείο που θέλεις να δεις. ![]()
Αυτό που θέλω να σου πω, είναι πως μία τέτοια κατάδυση [ ξεκινάει σαφώς από μια επιθυμία, τι θέλουμε να κάνουμε ] αλλά αυτή η επιθυμία αφορά συγκεκριμένα πράγματα. Δεν πάμε στα -90m για να ... θαυμάσουμε τον βυθό. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Αλλά χρειάζονται μέσα. Τώρα, τι μέσα ... άσ'το. Κανένας απλός αυτοδύτης δεν τα διαθέτει. Αυτά τα μέσα τα έχουν οργανισμοί, ινστιτούτα, οργανωμένοι φορείς δηλ. που έχουν και το χρήμα να τα αποκτήσουν.
Τώρα, δεν ξέρω ποιος ΟΥΚάς λέει πως βούτηξε στα -90m με ατμοσφαιρικό αέρα [ στα -66m με ατμοσφαιρικό αέρα παθαίνεις δηλητηρίαση οξυγόνου, δηλ. το οξυγόνο που αναπνέεις αρχίζει να γίνεται τοξικό και αυτό σχετίζεται με την μερική πίεση του οξυγόνου στο συγκεκριμένο βάθος. Π.χ στα -90m η πίεση του περιβάλοντος είναι 10 ATM. (9 ATM από το βάθος + 1 ATM της επιφάνειας). Σ' αυτήν την πίεση, η μερική πίεση του οξυγόνου που έχεις στην μπουκάλα σου ξεπερνά τις 0,6 ATM, και όσο συνεχίζεις να καταδύεσαι αυτή η μερική πίεση αυξάνεται. Αν συνεχίσεις να εισπνέεις έναν τέτοιο αέρα, αυτό μπορεί να σου προκαλέσει διαταραχές της όρασής σου, απώλεια συνείδησης, μέχρι και σπασμούς ] αλλά 'ντάξει, κράτα και κα'να μικρό καλάθι σ' αυτήν την δήλωσή του. ![]()
Όσον αφορά το άζωτο που λες, όντως, αυτό εξαρτάται από την φυσιολογία κάθε οργανισμού. Ένα σύμπτωμα [ το οποίο το έχω βιώσει κι εγώ ] κατά την διάρκεια μιας κατάδυσης στα -40m, είναι η νάρκωση αζώτου. Μην φανταστείς πως είναι τίποτε τρομερό, είναι σαν ελαφριά ζάλη, σαν μέθη δηλ. που εμφανίζεται έτσι και πιεις π.χ κά'να μπουκάλι ουίσκι. Όμως επηρρεάζει σημαντικά την συμπεριφορά των δυτών μέσα στο βυθό. Ανάλογα με τον οργανισμό, αυτή η νάρκωση μπορεί να έρθει στα -30m με -35m. Όλοι όμως οι δύτες το παθαίνουν. Όποιος σου πει πως δεν έχει πάθει νάρκωση αζώτου, είναι ψεύτης. Η νάρκωση αζώτου σχετίζεται με τις μερικές πιέσεις των αερίων που βρίσκονται στο μίγμα που αναπνέεις και με αυτό που είπες, την ανεκτικότητα δηλ. του οργανισμού στο άζωτο.
quote:
Μα δε έγραψα για χρόνο απόκρισης μα για ένταση, θα βγει το πόδι κάτω από το σασί ή θα το χαϊδέψει.
Σου είπα, αυτό κατά την άποψή μου, εξαρτάται :α) από το πόσο χρόνο θα διαρκέσει αυτή η "εντολή" του κινητικού κέντρου και β) από το σύστημα των φρένων που έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
quote:
Ακαριαία δε θα πει τίποτα, η εκτίμηση για το αν κινδυνεύει η συνέχεια της κίνησης σου, στο nsec. Όλες οι υπόλοιπες διεργασίες αποσκοπούν ακριβώς σε αυτό, στη διατήρηση της κίνησης σου. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί όποιος είναι εγκεφαλικά νεκρός είναι νεκρός;
Δεν είναι θέμα αν καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω. Απλά, δεν συμμερίζομαι αυτήν την άποψη. Όταν λέμε πως είναι κάποιος "εγκεφαλικά νεκρός", αυτό δεν σημαίνει πως είναι και νεκρός. Απλώς, δεν λειτουργεί ο εγκέφαλός του. Εμείς, επειδή συνδέουμε όλες τις λειτουργίες του ανθρώπου με τον εγκέφαλο, τις αισθήσεις π.χ, νομίζουμε πως όταν ένας εγκέφαλος δεν λειτουργεί, ο οργανισμός πεθαίνει. Εγώ π.χ δεν το νομίζω αυτό. Πως εξηγείς π.χ έναν ασθενή που βρίσκεται σε κατάσταση κώματος ; Το κώμα είναι μια κατάσταση απώλειας των αισθήσεων. Αυτό σημαίνει πως ο εγκέφαλος [ αφού οι αισθήσεις χρειάζονται τον εγκέφαλο για να λειτουργήσουν ] δεν λειτουργεί για τις αισθήσεις. Ο ασθενής δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε εξωτερικά ερεθίσματα. Δεν είναι όμως νεκρός.
*sorry για τα edit.
Edited by - zip on 13/07/2012 11:45:12
quote:Ο εγκεφαλικά νεκρός είναι ακίνητος, το έγραψες και εσύ, φυτό. Φυτό όσον αφορά την κίνηση γιατί το φυτό είναι ικανό να θρέψει τον εαυτό του, ο άνθρωπος φυτό είναι ανίκανος να το κάνει αυτό για το απλό λόγο ότι η θρέψη του προϋποθέτει κίνηση, τόσο εξωτερική όσο και εσωτερική.
Δεν είναι θέμα αν καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω. Απλά, δεν συμμερίζομαι αυτήν την άποψη. Όταν λέμε πως είναι κάποιος "εγκεφαλικά νεκρός", αυτό δεν σημαίνει πως είναι και νεκρός. Απλώς, δεν λειτουργεί ο εγκέφαλός του. Εμείς, επειδή συνδέουμε όλες τις λειτουργίες του ανθρώπου με τον εγκέφαλο, τις αισθήσεις π.χ, νομίζουμε πως όταν ένας εγκέφαλος δεν λειτουργεί, ο οργανισμός πεθαίνει. Εγώ π.χ δεν το νομίζω αυτό. Πως εξηγείς π.χ έναν ασθενή που βρίσκεται σε κατάσταση κώματος ; Το κώμα είναι μια κατάσταση απώλειας των αισθήσεων. Αυτό σημαίνει πως ο εγκέφαλος [ αφού οι αισθήσεις χρειάζονται τον εγκέφαλο για να λειτουργήσουν ] δεν λειτουργεί για τις αισθήσεις. Ο ασθενής δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε εξωτερικά ερεθίσματα. Δεν είναι όμως νεκρός.
Το ότι δεν ανταποκρίνομαι δε σημαίνει και ότι δεν αισθάνομαι, το ότι δεν εκδηλώνει πόνο ούτε καν με τη σύσπαση του προσώπου, λεκτικά δε το συζητάμε, δε σημαίνει ότι δε νοιώθει πόνο. Το ίδιο και με τα φυτά, επειδή δε τσιρίζουν όταν τα ξεριζώνουμε όταν κόβουμε τους καρπούς τους δε σημαίνει ότι δε νοιώθουν, νοιώθουν και παρανοιώθουν!
Τώρα αν σου γράψω ότι μπορούν και να εκδηλώσουν θλίψη ή χαρά για κάτι που γίνεται γύρω τους θα με περάσεις για τρελό, όμως το έχω βιώσει.
Εγώ δε πιστεύω ότι κάποιος είναι νεκρός ακόμα και όταν γίνει λίπασμα που έγραψε ο PanosT (από τον οποίο και περιμένω κάποια στιγμή να απαντήσει και στο ερώτημα που ο ίδιος έθεσε).
Δες και αυτό
Τα αποσπάσματα της ταινίας είναι από το Ο Τζώνη πήρε το όπλο του!
*
quote:
Έπεσες στην περίπτωση. Κι εγώ ασχολούμαι την αυτόνομη κατάδυση.
Μα γι’αυτό το έγραψα, αλλιώς θα έγραφα για χρόνους ψησίματος.
quote:Το είπαν και αυτοί που τρόμαξαν να τον βγάλουν και να τον συνεφέρουν, αφού πέρασε 4ωρη αποσυμπίεση στο νερό και μια μέρα σε θάλαμο….
-90m με ατμοσφαιρικό αέρα [ στα -66m με ατμοσφαιρικό αέρα παθαίνεις δηλητηρίαση οξυγόνου, δηλ. το οξυγόνο που αναπνέεις γίνεται τοξικό ] αλλά 'ντάξει, κράτα και κα'να μικρό καλάθι σ' αυτήν την δήλωσή του.
quote:
Το είπαν και αυτοί που τρόμαξαν να τον βγάλουν και να τον συνεφέρουν, αφού πέρασε 4ωρη αποσυμπίεση στο νερό και μια μέρα σε θάλαμο…
Εμ ... και τώρα δηλ. εσύ πιστεύεις πως δεν θα του 'μεινε και κα'να κουσούρι, που λέμε ; ![]()
Χλωμό το κόβω αλλά 'ντάξει, μακάρι δηλ. ο άνθρωπος να την γλύτωσε και να μην του δημιουργηθεί κανένα άλλο πρόβλημα αργότερα. ![]()
quote:Εδώ πήγε και έγινε Ο.Υ.Κ, κι΄άλλο κουσούρι θέλεις.
Οsmosis,quote:
Το είπαν και αυτοί που τρόμαξαν να τον βγάλουν και να τον συνεφέρουν, αφού πέρασε 4ωρη αποσυμπίεση στο νερό και μια μέρα σε θάλαμο…Εμ ... και τώρα δηλ. εσύ πιστεύεις πως δεν θα του 'μεινε και κα'να κουσούρι, που λέμε ;
Χλωμό το κόβω αλλά 'ντάξει, μακάρι δηλ. ο άνθρωπος να την γλύτωσε και να μην του δημιουργηθεί κανένα άλλο πρόβλημα αργότερα.
Ρε συ zip, κάτι άσχετο με το θέμα.
‘Όταν σε διαβάζω, όχι τόσο στις ερωτοαπαντήσεις σου αλλά στην εκτύπωση(σιγά μην είναι και φωτοτυπία,αποτύπωση) της σκέψης σου, είναι σαν να σε ακούω. Εσύ και ο Μπόρχες (μόνο που αυτός υπαγόρευε όντως), ίσως γι’αυτό να είσαι και τόσο ενοχλητικός…άλλο να διαβάζεις και άλλο να ακούς τα μπινελίκια!
Edited by - Osmosis on 13/07/2012 12:06:12
quote:
‘Όταν σε διαβάζω, όχι τόσο στις ερωτοαπαντήσεις σου αλλά στην εκτύπωση(σιγά μην είναι και φωτοτυπία,αποτύπωση) της σκέψης σου, είναι σαν να σε ακούω.
Χε, χε ... έλεγξες τα ηχεία του υπολογιστή σου ; Είναι σίγουρα κλειστά ; ![]()
![]()
![]()
Άνευ πλάκας, δεν ξέρω, ίσως είναι επειδή προσπαθώ να εκφράζομαι όσο πιο απλά μπορώ, όπως θα μιλούσαμε ρε παιδί μου αν καθόμασταν κάπου και πίναμε ένα κρασί ή έναν καφέ. Αυτό, παρεπιπτόντως, δεν είσαι ο πρώτος που μου το λέει. Αλληλογραφούσα κάποτε με κάποιον και μου είπε το ίδιο πράγμα. ![]()
quote:
zipΤο θέμα ανοίχθηκε [ όπως βλέπω δηλ. ] και για έναν τρίτο λόγο. Όμως αυτόν τον λόγο προς τον παρόν, δεν θα τον πω αλλά θα τον αφήσω να τον συμπεράνει από μόνος του ο κάθε αναγνώστης του.
ΠΛΑΤΩΝΑΣ,
quote:
Οκ, μα δεν εδιωξα, ποτε με τη συμπεριφορα μου, κανένα μέλος.
Φίλε,
αν εγώ μπορώ να διώξω με την συμπεριφορά μου ένα μέλος από το φόρουμ, τότε εγώ μπορώ και να το φέρω πίσω. Επειδή λοιπόν, δεν αισθάνομαι καλά με ό,τι συνέβει, σου ζητώ συγνώμη για την συμπεριφορά μου. Απλά, ήθελα να σου δείξω πως αυτό που είπες δεν ήταν σωστό. Σε παρακαλώ λοιπόν, επειδή [ χε, πάντα το 'λεγα αυτό ] πιστεύω στους ανθρώπους και πιστεύω πως αυτήν την κουβέντα που είπες, δεν την είπες συνειδητά, σε παρακαλώ να επιστρέψεις στο φόρουμ. Και πάλι σου ζητάω συγνώμη. ![]()
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Όπως σου έγραψα, δεν είχα στο μυαλο μου την μητέρα κανενός. Είναι μια έκφραση που λένε στην Ελλάδα, όταν θέλουν να τα ρίξουν, η να προκαλέσουν την αντίδραση κάποιου.
Πόσες φορές έχεις ακούσει τέτοιες φράσεις, όπου στη θέση της μάνας, υπάρχει ο Θεός, ο Χριστός, η Παναγία, και αλλα τέτοια κόσμο επίθετα. Τετοιες λεξεις, δεν υπαρχουν εδω και πολλα χρονια στην ορολογια και καθομηλουμενη μου.
Αν η χρήση της, σε ώθησε να σκεφθεις πως μιλαγα για την μητέρα σου, ζητω και εγω συγνώμη.
Η απομάκρυνση μου απο το εσωτερικα, είναι απόφαση μου, καθε τόσο το έκανα, δεν αφορα τη συμπεριφορα σου. Όταν, και αν χρειασθεί, θα επανέλθω.
Τέλος, λίγα όσο αφορα το θέμα που ανοίξεις.
Ο αινσταιν, έχει ο ιδιος περιγράψει σε ένα φιλοσοφικό του Βίβλιο, τον τροπο που σκέπτονταν.
Σκεφτοταν με εικόνες! δεν ανάφερε ποτε του όμως, πως δεν σκεφτόταν.
Για μενα και τον τροπο που τα βλεπω, νομίζω πως μόνο κάποιος που εχει αδειασει απο γνωστο και αγνωστο, τον Νου, είναι σε θέση να γνωρίζει, τι είναι η σκέψη...
Προσωπικα μου συνεβει γυρω στα 28, χωρίς ουδεμία προσπάθεια, και δεν θέλω να πίσω κανένα για αυτο. Απλα το αναφέρω.
Τι Συνεβει?
Αν άδειασεις το Νου, και είσαι τυχερός, η σκεψη, οπως τι γνωρίζεις,, φτάνει στο τέλος της.
Υπάρχει σιωπή, αν θες σιγη στο Νου, αν θες κίνηση της σιωπής, και είναι αυτη που συναντα καθε τι.
Εσυ σαν άτομο ζεις, δεν βιώνεις μέσα σου χρόνο, αντιδράσεις, μα κάτι πολυ όμορφο, δεν υπάρχει άνχος, πόνος για τιποτα, ακόμα και ο πρόσφατος θάνατος της μητέρας μου, είναι ζησημο μέσα σε ότι όμορφο αφησε και στην αγαπη που σου εδωσε, που συνεχιζουν μεσα....αυτα δεν πεθαινουν ποτε ζιπ, (μα όταν υπάρχουν π.χ οι βιολογικές αντιδράσεις του σώματος, έχεις επίγνωση τί σου συμβαίνει ) και, συνάμα, χάνεται αυτο που ονομάζουμε απόσταση. Όταν κοιτάς .π.χ ένα δένδρο, η ένα άτομο, αυτη η δράση (σαν κοίταγμα) δεν δημιουργει απόσταση, π.χ εσυ, και αυτο που παρακολουθείς.
Ο νου σου δεν μιλα ποτε, ουτε η αναγνωριση, που λεει, αυτο ειναι αυτο,εκείνο κλπ κλπ
Είσαι/είναι μια αχρονη κίνηση, όπως όταν μένεις δίχως λόγια γιατι η εξωτερική ομορφιά σε μαγεύει, μόνο που αυτο συμβαίνει αναίτια, ότι και να κανείς.
Απο εκείνη τι στιγμη, που αυτο θα συμβει, (Συνεβει στα 28 μου) υπαρχει η κίνηση της σκέψης (μέσα στη σιγή αυτου που είναι), και (υπαρχει) μονο όταν χρειάζεται.
Όταν σκέφτεσαι, μα και οτι και να κανεις, ολα γίνονται χωρίς προσπάθεια, (δεν κουραζεσαι ποτε) εντελώς φυσιολογικά, και δίχως να διώξεις αλλες σκέψεις, αφου δεν υπάρχουν.
Αυτο συμβαίνει, το πιστεύεις δεν το πιστεύεις, είναι αδιάφορο.
Δεν θα απαντήσω σε ερώτησεις.
Στο επανιδειν εσωτερικα.
Ορισμένοι “οπαδοί της εικονογραφίας” θεωρούν ότι στον εγκέφαλο υπάρχουν νοητικές εικόνες , φωτογραφίες . Άλλοι επιμένουν ότι μπορεί να νομίζουμε ότι υπάρχουν νοητικές εικόνες , όμως οι πραγματικές διαδικασίες στις οποίες βασίζονται αυτά τα ασαφή συνοδευτικά στοιχεία είναι στην πραγματικότητα δομές των προτάσεων και της σύνταξης .
Οι πρώτοι βασίζονται σε έναν μεγάλο όγκο στοιχείων που δείχνουν ότι ο απαιτούμενος χρόνος π.χ. για τη νοητή περιστροφή γεωμετρικών σχημάτων ή για τη νοητή μετακίνηση από ένα σημείο του χάρτη σε ένα άλλο είναι γραμμικά ανάλογος με τις μοίρες κατά τις οποίες γίνεται η περιστροφή ή με την απόσταση που διανύεται όταν οι πράξεις αυτές διεξάγονται “στον πραγματικό κόσμο” .
Τα στοιχεία που δείχνουν ότι δεν υπάρχει “γλώσσα της σκέψης” φαίνεται να υποσκάπτουν τη θέση που θέλει τη σκέψη να σχετίζεται τόσο έντονα με τη γλώσσα .
Ένας υπέρμαχος της άποψης αυτής θα έπρεπε να αποδείξει , φερ’ ειπείν , ότι ένα ζώο , π.χ. ένας σκύλος ή ένας χιμπατζής , διαθέτει πράγματι γλώσσα σκέψης .
Ωστόσο , ακόμη κι αν η ανικανότητά του να το αποδείξει ευνοεί την αντίθετη άποψη , θα σήμαινε κάτι τέτοιο ότι πρέπει να δεχτούμε την ύπαρξη ξεκάθαρων εικόνων στον νου ;
Το μόνο που ξέρουμε είναι πως όταν βιώνουμε ενσυνείδητα μια εικόνα , αυτή είναι συνήθως ασαφής , αποσπασματική και “όχι πραγματική” .
Τα σχετικά πειραματικά αποτελέσματα είναι δυνατόν να εξηγηθούν αν θεωρήσουμε ότι ο εγκέφαλος παράγει έννοιες που βασίζονται σε μια μη αναπαραστατική μνήμη .
Για τη διαμόρφωση μιας νοητικής σχέσης , αυτή η μνήμη , η οποία λειτουργεί με όρους καθολικών απεικονίσεων βασισμένων σε προηγούμενες κινήσεις του πραγματικού κόσμου , μπορεί κάλλιστα να είναι από νευρολογική άποψη περιορισμένη , έτσι ώστε να συσχετίζει τον χρόνο που απαιτείται για να γίνουν αυτές οι αναπαραστάσεις με τον αρχικό αριθμό των κινήσεων ή τις αποστάσεις που διανύονται στην πραγματικότητα . Επομένως , ένας τέτοιος συσχετισμός δεν αποδεικνύει από μόνος του ότι η σκέψη είναι αναπαραστατική . Δεν αρνούμαστε ότι βιώνουμε εικόνες ενσυνείδητα , ούτε πως οι εικόνες υπάρχουν υπό μορφή “αναπαραστάσεων” .
Όταν σκεφτόμαστε , στην πραγματικότητα φανταζόμαστε και , με εξαίρεση τις παραισθήσεις της σχιζοφρένειας και τα όνειρα , αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε .
Με δεδομένη τη στενή σχέση ανάμεσα στην αντίληψη και τη μνήμη , σε έναν περίπλοκο εγκέφαλο , δεν πρέπει ίσως να προξενεί ιδιαίτερη έκπληξη το ότι αυτά που αντιλαμβανόμαστε ή απεικονίζουμε κατά την εγρήγορση μοιάζουν εντυπωσιακά με όσα φανταζόμαστε στα όνειρά μας . Σίγουρα , δεν χρειάζεται να θεωρήσουμε δεδομένο ότι υπάρχουν πράγματι εικόνες στον εγκέφαλο μόνον επειδή τις βιώνουμε κατά τις ενσυνείδητες καταστάσεις .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Ωπα, θα μπορούσε να πει κάποιος :-( , οι έννοιες; Πως μπορείς να πεις ότι οι έννοιες είναι κάτι το υλικό.
Δε χρησιμοποιείς λέξεις για να περιγράψεις μια έννοια;
Σαφώς, μα χρησιμοποιώντας τις λέξεις δε κάνεις τίποτε άλλο από το να προσδίδεις βάθος και πλάτος, οριοθετείς (ο γράφων πιστεύει ότι αυτό γίνεται επειδή κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια… τι το έχουμε το πετσί δηλαδή, μόνο για να του βάζουμε κρέμα νυκτός;).
Μπορείς να περιγράψεις την πνοή του ανέμου (το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανο που προανέφερα, αν και έχει σημεία που όσο περισσότερο τα ταλαιπωρείς τόσο πιο αναίσθητα γίνονται…
Σύμφωνα με αυτή την άποψη , η ανώτερης τάξης συνείδηση αποκτάται μέσα από την εγκατάσταση λειτουργικών κυκλωμάτων μεταξύ των εγκεφαλικών περιοχών της γλώσσας Broca και Werniche και του μετωπιαίου , κροταφικού και βρεγματικού λοβού , όπου έχουν εγκατασταθεί ειδικές μνήμες “αξιών” οι οποίες αποτελούν συστατικό τις πρωτογενούς συνείδησης .
Λογικό επακόλουθο του εν λόγω μοντέλου είναι ότι συνείδηση ανώτερης τάξης μπορούν να αποκτήσουν μόνο τα άτομα που έχουν αναπτύξει μια συμβολική γλώσσα και ζουν μέσα σε μια γλωσσική κοινότητα , δηλαδή , τα άτομα του Homo sapiens .

Αντιγράφω από "Το ποτάμι του εγωισμού" (ή "η κίνηση της σκέψης), στο Διαδίκτυο :
Μπορεί να δει κανείς ότι το “εγώ” το έχει δημιουργήσει η σκέψη .
Το “εγώ” που έχει γίνει ανεξάρτητο, το “εγώ” που είναι ο παρατηρητής, το “εγώ” που είναι παρελθόν και περνάει από το παρόν μεταμορφώνοντας τον εαυτό του σε μέλλον.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση είναι το “εγώ” που έχει συναρμολογηθεί από τη σκέψη, το ίδιο “εγώ” που έχει γίνει ανεξάρτητο από τη σκέψη .
Αυτό το “εγώ” είναι που έχει ένα όνομα, μια μορφή .
Έχει μια ταμπέλα με την ένδειξη Χ ή Ψ ή Γιάννης και ταυτίζεται με το σώμα, με το πρόσωπο. Υπάρχει η ταύτιση του “εγώ” με το όνομα και με τη μορφή - που είναι η κατασκευή - και με το ιδανικό που θέλει να αναζητήσει.
Επίσης, ταυτίζεται με την επιθυμία να αλλάξει το “εγώ” του σε μια άλλη μορφή “εγώ”, που του δίνει ένα άλλο όνομα .
Αυτό το “εγώ” είναι προϊόν του χρόνου και της σκέψης .
Το “εγώ” είναι η λέξη . Αφαιρέστε την λέξη και τότε τί είναι το “εγώ”;
Κι αυτό το “εγώ” είναι που υποφέρει: το “εγώ”, που είσαι εσύ . Το “εγώ” μέσα στον πόνο είσαι εσύ.
Η μεγάλη αβεβαιότητα που μέσα της βρίσκεται το “εγώ”, είναι η δική σου αβεβαιότητα. Έτσι, ανάμεσα σ’ εσένα κι εμένα υπάρχει κάτι κοινό, αυτή είναι η θεμελιώδης ουσία . Παρόλο που μπορεί εσύ να είσαι ψηλότερος ή κοντύτερος, να έχεις διαφορετική ιδιοσυγκρασία, διαφορετικό χαρακτήρα, να είσαι εξυπνότερος, πράγματα που ανήκουν στο επίπεδο του πολιτισμού που είναι δευτερεύον ζήτημα, βαθιά μέσα μας είμαστε βασικά ίδιοι.
Αυτό το “εγώ”, λοιπόν, κινείται στο ποτάμι της απληστίας, στο ποτάμι του εγωισμού, στο ποτάμι του φόβου, της αβεβαιότητας και τα λοιπά, δηλαδή στο ποτάμι είσαι εσύ .
Σας παρακαλώ, μην αποδέχεστε όσα λέω, δείτε την αλήθεια τους.
Που σημαίνει ότι είσαι εσύ εγωιστής είναι και ο άλλος εγωιστής. Φοβάσαι εσύ φοβάται κι ο άλλος.
Ο πόνος, η οδύνη, τα δάκρυα, η απληστία, η ζήλια, είναι κάτι κοινό στο οποίο έχουν το μερίδιό τους όλα τα ανθρώπινα πλάσματα.
Αυτό είναι το ποτάμι στο οποίο ζούμε, το ποτάμι στο οποίο είμαστε παγιδευμένοι όλοι μας .
Όσο ζούμε είμαστε παγιδευμένοι σ’ αυτό το ποτάμι, σας παρακαλώ, δείτε ότι είμαστε παγιδευμένοι σ’ αυτό το ποτάμι ως μια πράξη ζωής.
Αυτό το ποτάμι είναι ο “εγωισμός”- ας το θέσουμε έτσι - και μέσα σ’ αυτό το ποτάμι είναι που ζούμε, στο ποτάμι του “εγωισμού”. . .
Το σύνολο του κειμένου στην ηλεκτρονική διεύθυνση :

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος από εσάς έχει βιώσει την απόλυτη απουσία σκέψης.
Ευχαριστώ.
ΓΗΣ ΠΑΙΣ ΕΙΜΙ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΥ ΑΣΤΕΡΟΕΝΤΟΣ
quote:
Καλησπέρα.
Ευχαριστώ.ΓΗΣ ΠΑΙΣ ΕΙΜΙ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΥ ΑΣΤΕΡΟΕΝΤΟΣ
Μπορώ να σου πώ με σιγουριά για τον Πλάτωνα και εμένα.
Ομως δεν μπορώ να σου πώ τίποτα παραπάνω.
Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν,τις αισθήσεις που κυριαρχούν,στην απουσία ενεργής σκέψης.
Μόνο "εκωφαντική" σιωπή και ταυτόχρονα απέραντη γαλήνη.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Για εσένα το ξέρουμε, για τον Πλάτωνα έχω αμφιβολίεςquote:Μπορώ να σου πώ με σιγουριά για τον Πλάτωνα και εμένα.
Στη φιλοσοφία είναι πάντοτε καλό , αντί να απαντάς σε ένα ερώτημα, να θέτεις ένα ερώτημα. Διότι η απάντηση σε ένα φιλοσοφικό ερώτημα μπορεί κάλλιστα να είναι λάθος . Ενώ το να απαλλάσσεσαι από ένα ερώτημα με ένα άλλο ερώτημα, δεν είναι. ![]()