- ΕΙΝΑΙ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Είχα προβλέψει άλλωστε τις εύλογες απορίες, και στο είχα έγκαιρα επισημάνει.
Εμπρός λοιπόν πες.
Ψέμματα λέω ή αλήθεια?? ![]()
![]()
![]()
d.k
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Λέει λοιπόν..:"Αν θεωρήσουμε ότι ο άνθρωπος είναι το υποκείμενο που παρατηρεί τον κόσμο και ο κόσμος είναι το αντικείμενο που παρατηρείται από αυτόν"
Προφανώς ο άνθρωπος είναι το "υποκείμενο" που παρατηρεί αλλα θεωρείται υποκείμενο-ς- ως προς τι???
Ως προς τα εξωτερικά γεγονότα..εικόνες...σύμβολλα κοκ...
Η
Ως προς ένα θεμελιώδες κομμάτι του "είναι" του , που άρχει και ορίζει την ζωή του...δηλαδή το α-συνειδητό του???
Ταυτίσεις...καταχωρήσεις...εμπειρίες...προκαταλλήψεις..πεποιθήσεις και χίλα άλλα δύο πράγματα δεν συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνει τις ιδέες αλλα και την "ματιά" του καθενός μας επι παντός εξωτερικού ερεθίσματος-πηγής???
Συνείδηση...μα ασφαλώς όλοι έχουν συνείδηση...ποιός δεν έχει???
Ακόμα και ο τρελλός-παρανοϊκός έχει συνείδηση...
Ακόμα και οι θεωρούμενοι ως νορμάλ άνθρωποι έχουν διαφορετική συνείδηση για το ίδιο ακριβώς πράγμα...
Κάποιος θα δεί βουνό και θα χαρεί και κάποιος θα δεί κίνδυνο...καταστροφή και πόνο...ωστόσο το βουνό ως μορφή θα είναι ακριβώς το ίδιο και για τους δυό...
Τι είναι "είναι"???
Το ερώτημα είναι , πότε ο άνθρωπος ενδεχομένως έχει καλύτερη συνείδηση..΄.
Όταν παρατηρεί με τον εαυτό του , περιορισμένς και εγκλωβισμένος στον εαυτό του...
Ή
Όταν εκστασιάζεται -έκ-σταση- και εξέρχεται απο το "εγώ" του -αυτό δεν σημαίνει ότι το μηδενίζει ή απορρίπτει αλλα αυτό είναι άλλο θέμα-...???
Η απόλυτη επικοινωνία δεν πραγματώνεται με την "διαφυγή" απο το εγώ???
Ίσως το Εγώ να μην είναι παρά ο Αλλοτριωμένος Εαυτός μας...και ο δρόμος για το όν -τον πραγματικό μας εαυτό- να περνάει απο το Εσύ...ίσως τότε να έχουμε και μια όσο το δυνατόν "συγγενή συνείδηση" ... μια συνείδηση ομιλούσα σε κοινή γλώσσα...
Ο άνθρωπος με άνθρωπο δεν επικοινωνεί ή τουλάχιστον θέλει/θάθελε να επικοινωνήσει???
Οι μυστικοί δεν εξανθρωπίζουν τον Θεό για να μιλήσουν μαζί του???
Ακόμα και στην τέχνη δεν επικοινωνούμε με το έργο αλλα με τον δημιουργό....
Συνείδηση και "είναι"...αναρρωτιέμαι αν το ίδιο το είναι περιορισμένο και αφ'εαυτό έχει τόση συνείδηση για να την αποκαλούμε και να είναι πραγματική συνείδηση....![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Επειδή δεν είμαι και τόσο καλά τελευταία και για να μη σ'αρχίσω και σένα στις "γρήγορες"...

οι πιο πολλοι απο μας ξεχνουμε συνειδηση κ υποσυνειδητο κ ενεργουμε μονο ως προς τα ενστικτα επιβιωσης λογο εξωγενων παραγοντων...
να για παραδειγμα ακομα κ ο"γλυκος" εαρινος απαντα με γρηγορες...
d.k
Ακόμα και ο Χριστός εξεμάνη κάποτε...μολονότι δεν είμαι Χριστιανός..
Ασφαλώς οι αιτίες που με οδήγησαν στο να εκτραπώ , θα πρέπει να αποδοθούν πέραν κάθε αμφιβολλίας σε δικά μου -εσωτερικά- "θεματολόγια" και όχι στην υπαρξη εξωτερικών παραγόντων...και τα οποία ήδη καλούμαι να διαχειρισθώ...
Θα το καταφέρω , όπως κατάφερα να είμαι 'δώ μαζί σας , έστω και "εν εκτροπή"....
Νά'σαι καλά Hunter...