- ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Το οτι ο κόσμος δημιουργήθηκε το 5000 π.χ. δεν το λέει η θρησκεία πουθενά, ούτε είπε το πίστευε και μη ερεύνα ούτε απαγόρευσε την επιστήμη, αυτά είναι παρερμηνείες ανθρώπων που χρησιμοποίησαν την θρησκεία σαν μέσο για να αποσπάσουν προσωπικά οφέλη.
quote:
kost
Δεν διαφωνούμε, σε ρωτάω όμως, μπορείς να μάς σκιαγραφήσεις το προφίλ του άξιου και ευφυούς ψηφοφόρου;
Πολύ απλό.
Δείκτης νοημοσύνης, πάνω από κάποιο όριο.
Για μένα αυτό το όριο, είναι από 145 και άνω.Είναι μεγάλη ευθύνη η πλανητική ανάπτυξη, για να δώσουμε δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, στον κάθε βλάκα.
Συμφωνείς, το ξέρω, αλλά και πάλι θα έχεις αντιρρήσεις.Δεν θέλω όμως να τις διαβάσω.Τις ξέρω ήδη.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Συμφωνείς, το ξέρω, αλλά και πάλι θα έχεις αντιρρήσεις
Όχι δεν συμφωνώ, και τις αντιρρήσεις μου μάλλον δεν τις ξέρεις.
Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές κλίμακες και διαφορετικά είδη νοημοσύνης. Eσύ σε ποιά κλίμακα παραπέμπεις και ποιό είδος νοημοσύνης έχεις κατά νου; Απλά ψυχομετρικά τεστ ή κάτι πιο σύνθετο; Eπίσης φαίνεται να συγκαταλέγεις τον εαυτό σου στους άξιους ψηφοφόρους. Για να πεις στη συνέχεια
quote:Όπου εδώ προκύπτει το ερώτημα, είναι ίδιον των εκλεκτών νόων να αποστρέφονται τον διάλογο λες και τους τσιμπάει κουνούπι αφρικανικό; Θα έπρεπε υποτίθεται να αναζητούν, να χρησιμοποιούν και να ωφελούνται από τον διάλογο (οι επικοινωνιακοί άνθρωποι σε γενικές γραμμές είναι πιο ευφυείς (ή έστω πιο εύστροφοι) από τους μη-επικοινωνιακούς). Εκτός και αν έχεις ειδική αλλεργία στον διάλογο μαζί μου οπότε εκεί παίρνεις άριστα στην κατηγορία της νεοελληνικής 'εμπάθειας' (η οποία διαφέρει από την αρχαία 'εμπάθεια').
Δεν θέλω όμως να τις διαβάσω (τις διαφωνίες σου)
Τώρα πέρα από την πλάκα, απόψεις σαν και αυτή δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική Νικόμαχε εν έτει 2017. Ακόμα και αν βάλουμε στην άκρη την ολοκληρωτική, ρατσιστική υφή της άποψής σου περί νοητικού Καιάδα, στο καθαρά μεθοδολογικό κομμάτι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε ποιοί είναι οι εξυπνότεροι μιας κοινωνίας. Τα κριτήρια ποικίλλουν και τα είδη νοημοσύνης διαφέρουν. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι με πολύ αναπτυγμένο το ένα είδος και ελάχιστα αναπτυγμένο το άλλο (πχ. μαθηματικές διάνοιες που είναι πρακτικά αναλφάβητες). Γι'αυτό σου λέω, άσε τις συγκρίσεις απ'έξω διότι εκτός από άχαρες είναι και άστοχες.
Αν ποτέ καταλάβεις τι λέω, γράψε μου ένα ερωτικό γράμμα, για να ξέρω που...βαδίζεις!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αυτοί είμαστε, ψηφίζουμε και εκλέγουμε πρωθυπουργούς αυτούς που μας αξίζουν.
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
kost:Και για να μην ξεφύγουμε από το θέμα, είναι προφανές ότι ο Vassilis έχει μένος εναντίον της επιστήμης
Αστειεύεσαι φυσικά φίλε kost. όχι μόνο μένος δεν έχω εναντίον της επιστήμης, αλλά αντίθετα συμβαδίζω πλήρως με αυτήν. Αυτό το αποδεικνύουν οι αναφορές μου: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12364
quote:
Iptamenos paratiritis:ο Vassilis προσπαθεί να σας δώσει να καταλάβετε οτι η θρησκεία περιέχει κάποιες αλήθειες με συμβολικό τρόπο
Κάνεις λάθος φίλε Iptamenos paratiritis. Οι περιγραφές της Αγίας Γραφής σχετικά με τα θέματα της κοσμογονίας (= πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή), για την Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι καθόλου συμβολικές, αλλά απόλυτα πραγματικές.
quote:
Iptamenos paratiritis:ούτε απαγόρευσε την επιστήμη
Ακριβώς αυτό ισχύει. Η Ορθόδοξη Εκκλησία αφήνει απερίσπαστη την επιστήμη να επιτελεί το έργο της. Και πράγματι η επιστήμη στο θέμα της κοσμογονίας επιτέλεσε το έργο της. Απέδειξε Αληθείς τις βάσει των περιγραφών της Αγίας Γραφής, κοσμογονικές θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Σε παρακαλώ, διάβασε προσεκτικά εδώ: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12364
quote:
Κάνεις λάθος φίλε Iptamenos paratiritis. Οι περιγραφές της Αγίας Γραφής σχετικά με τα θέματα της κοσμογονίας (= πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή), για την Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι καθόλου συμβολικές, αλλά απόλυτα πραγματικές.
Όταν λέω συμβολικές εννοώ οτι οι 6 μέρες στις οποίες δημιουργήθηκε το σύμπαν η ζωή και ο άνθρωπος όπως αναφέρει η Βίβλος δεν είναι το γνωστό 24ωρο όπως το ξέρουμε αλλά η κάθε μέρα μπορεί να περιλαμβάνει δισεκατομμύρια χρόνια.
Η επιστήμη σαφώς και δεν έχει καταφέρει να λύσει τίποτα σχετικά με τα αινίγματα της δημιουργίας του Σύμπαντος, της ζωής και τι συμβαίνει μετά θάνατο. Η θρησκεία σαφώς και δεν έχει απαγορεύσει στην επιστήμη τίποτα να ερευνήσει σχετικά με το θέμα αλλά κάποιοι προφανώς μπερδεύουν την θρησκεία με τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες του Τσίπρα.
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
Παρατηρώντας τα δυο τελευταία μηνύματα είναι εμφανέστατο ποιος χαλάει την θεματολογία
Τσολιά μου ποιος σου χαλάει τη θεματολογία; Μια χαρά στέκεται η θεματολογία σου. Αφού μας κουβάλησες τον πράσινο κάδο, θα πετάξω κι εγώ τη σαβούρα μου. Κάτσε λοιπόν και σου 'ρχεται κι εσένα...
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
Τσολιά μου ποιος σου χαλάει τη θεματολογία; Μια χαρά στέκεται η θεματολογία σου. Αφού μας κουβάλησες τον πράσινο κάδο, θα πετάξω κι εγώ τη σαβούρα μου. Κάτσε λοιπόν και σου 'ρχεται κι εσένα...
Την θεματολογία την χαλάνε τα σκουπίδια σαν εσένα, αντί να ασχοληθείτε σοβαρά με τα θέματα που βλέπετε αρχιζετε τις Κατινιές ποιός έγραψε τι στο Τσαντίρι ή κάπου αλλού και ο τάδε υποστηρίζει την Χρυσή Αυγή γι'αυτό πρέπει να τον αποκλείσουμε.
Μην ξεχνάμε οτι ο Αλέξης Τσιπρας που υποστηρίζεις ανοιχτά (είσαι θαμώνας του Τσαντίρι άλλωστε δεν περίμενα τίποτα το διαφορετικό) απήλλαξε το Άγιο Όρος απο τον ΕΝΦΙΑ κάτι που δεν είχε κάνει κανένας απο τους θρησκευόμενους προηγουμένους του. Αυτοί είστε όλοι όσοι το παίζετε δήθεν προοδευτικοί και άθεοι, ψεύτες, Φαρισαίοι, υποκριτές και πιο οπισθοδρομικοί απο τους υπόλοιπους.
Edited by - Iptamenos paratiritis on 14/08/2017 23:01:57
Abyssus Abyssum Invocat
Τώρα μπήκα έτσι σαν Ιπτάμενος Παρατηρητής έτσι και θα μείνω δεν μπορώ να τα παρατήσω, θα γράφω σε όλα τα θεματα αν σε ενοχλεί η παρουσία μου ελεύθερος είσαι να αποχωρήσεις.
Abyssus Abyssum Invocat
Abyssus Abyssum Invocat