ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΥΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ή ΤΑΓΜΑΤΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΜΥΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ή ΤΑΓΜΑΤΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

dimelis31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
dimelisΝέο Μέλος
25/05/2002, 21:42:33
Νομίζω ότι ήδη μπαίνουμε στο "ψαχνό" του θέματος.

Τα ερωτήματα όμως που αποτελούν την βάση είναι:

1) Τί εννοούμε ελέυθερη βούληση.

2) Πόσο είναι ελεύθερη όταν πηγάζει από τον καταιγισμό χιλιάδων επιρροών από την στιγμή ακόμη της γεννήσεώς μας και οι οποίες (επιρροές) προέρχονται και από υποβολές από πολύ κοντινά και αγαπημένα πρόσωπα, ή και μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

3) Ελεύθερη βούληση είναι να κάνω ότι θέλω ή απλά η δυνατότητά μου να εκπαιδεύομαι μέσα από το λάθος, οπότε μαθαίνω το τι δεν πρέπει να κάνω.

Μήπως η δυνατότητα του λάθους, η οποία θα επιφέρει Κάρμα και εν συνεχεία μία ακόμη Σάρκωση είναι όλο το μεγαλείο της Ελεύθερης Βούλησης.

Αν είναι έτσι μήπως η όλη προσπάθεια για την καλή χρήση της Ελεύθερης Βούλησης περνάει από την διαδικασία της Ορθής Σκέψης, του Ορθού Λόγου και της Ορθής Πράξης.

Παρακαλώ τους Συνομιλητές να δώσουν την δική τους άποψη.

Με Αγάπη

dimelis

serpentpanΜέλος
27/05/2002, 23:56:48
Aγαπητοι φιλοι,ας πω κι εγω επιγραμματικα μερικα πραγματα,για το θεμα.1.Η ενασχοληση με τον Εσωτερισμο,πρεπει να εχει σαν κινητρο την αυτοβελτιωση με στοχο την καλυτερη υπηρεσια,ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.Οσο κι αν ακουγεται χιλιοειπωμενο αποτελει την καλυτερη λυδια λιθο,για μας και τις...οργανωσεις.2.Χρηματα[οχι για ΔΕΗ,ΟΤΕ,ενοικιο]για πλουτισμο καποιων...Φωτισμενων,ηδη...απομακρυνομαστε.3.Ναρκωτικα,SEX,and other joyfull games...τα CLIFFOTH και αλλα ωραια για τους περιεργως περιεργους,τους αργοσχολους και τους νοσηρα περιεργους,περιμενουν στην γωνια.4.Ψυχικες δυναμεις προς αποκτηση αγαθων,θα ελθουν-ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΠΟΤΕ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΕΝ ΥΜΙΝ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΒΙΑΙΑ ΠΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ-γι αυτο ειναι καλυτερα να αφιερωνουμε τον χρονο αυτο σε πραξεις βοηθειας.5.Καλυτερα μονοι παρα με κακη παρεα.6.Η Μυηση,ειναι η επεκταση της συνειδησης και διδεται ανεξαρτητα απο παρουσια αλλων,η΄ συμμετοχη σε οργανωσεις,ακομη και στην Σαχαρα,κατω απο τα αστερια.7.Το Καρμα των οργανωσεων που συνδεομαστε το μοιραζωμαστε-ως ενα σημειο.8.Η ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΗ=ΕΓΡΗΓΟΡΟΣ=ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΝΟΥΣ της Οργανωσης θα μας επηρρεασει.9.Οι παλιοτεροι μαθητες της Οργανωσης ειναι η μελλοντικη μας εικονα,παρατηρωντας τους μπορουμε να δουμε τι θα γινουμε ...αν παραμεινουμε.Τελος μια καθαρα δικη μου ταξινομηση διδασκαλιων και σχολων ισως φανει χρησιμη σε καποιους αναζητητες...α.KRISHNAMURTIβ.Θεοσοφια γ.GURDJIEFF δ.Καββαλα ε.Κριναετος στ.Αλλες ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ[YOGA]ζ.Αλλες ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ[Τεκτονισμος,Ροδοσταυρισμοςκ.λ.π.]Υπαρχει αναλογια και με τις Ακτινες.

serpentpan

dimelisΝέο Μέλος
09/06/2002, 23:40:16
Αναφερόμενος στις σχολές οι οποίες παρέχουν μυήσεις θα έλεγα ότι η πλέον ολοκληρωμένη είναι η Τεκτονική, η οποία πέραν των άλλων δίνει εξέχουσα σημασία στην ελευθερία της σκέψεως και δεν επιτρέπει την από καθ' έδρας διδασκαλία από οποιονδήποτε διδάσκαλο.

Η διδασκαλία του Κριναετού, βασισμένη κυρίως σε γραπτά κείμενα του Δημήτρη Σεμελά, είναι επίσης αξιόλογη.

Η Ροδοσταυρική βρίσκεται μάλλον σε πτώση και έχει απορροφηθεί από την Τεκτονική.

Και βεβαίως η μεθοδολογία του ΟΜΑΚΟΕΙΟΥ (Πυθαγόρεια Διδασκαλία σε Άνοδο).

Για κάθε όμως ΜΥΗΣΗ, απαραίτητο στοιχείο αλλαγής φάσης είναι η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Με Αγάπη
dimelis

akhenatonΝέο Μέλος
19/06/2002, 20:49:27
μπραβο φιλοι μου οι αποψεις σας με ενθουσιασαν και κυριως γιατι διακρινω ζεστες καρδιες, η απορια μου ειναι παρ οτι ετυχε να περασω απο αρκετες (σχολες)η μυηση ειναι τελειως προσωπικο επιτευμα κατ εμε γιατι ο εκαστοτε διδασκαλος δεν ειναι απλα ενας αγωγος της κοσμικης ενεργειας? αραγε μετααπο τοσα χρονια πια ειναι τα σωσστα τυπικα?νομιζω πως τιποτα απο ολα αυτα δεν εχει σημασια ουτε ο διδασκαλος ουτε τα τυπικα ουτε οι σχολες..το μονο που μετραει ειναι το μεσα μας και ποσο εμεις θα βρουμε το σχοινακι που θα το δονησει ωστε να αφυπνηστουμε...αλλα φλυαρολογω παλι για αυτο σας αφηνω προς το παρον ναστε καλα και γαληνιοι...φιλικα αχενατον

geolykΝέο Μέλος
26/06/2002, 14:26:37
Καλησπερα , ολα σωστα ειναι αυτο που θελω να προσθεσω ειναι:
Οτι ο Ελλην προσφερε στον κοσμο την γνωση του ΔΩΡΕΑΝ γιαυτο ολες οι φιλες
στον πλανιτη εχουν Ελληνικα στοιχεια.
Το οτι καθε οργανωση Τεκτονες ( Μασωνοι), Γιόγκι ,τάγματα κτλ. ειναι οργανωσης που διμιουργιθηκαν απο τουσ Ελληνες.

Πιστευω οτι οι πιο πολλες απαντησεις στα ερωτηματα μας που υπαρχουν σε αυτο το forum και οχι μονο , ειναι απαντημενες απο τους πρωγονοους των Ελλήνων ( της φυλης που ηρθε απο την Γαια).

ps.Αυτα ειναι πολυ περιληπτικα και με βαθη νοημα ισως πρεπει να φτιαξουμε ενα θεμα πανω στο πιος ειναι ο Ελλην πια ειναι η Ελλαδα και πιοι ειναι αυτοι που τηνουν να γινουν Ελλην και γιατι θελουν τον αφανισμο μας? (και πολλα αλλα )

geolykΝέο Μέλος
26/06/2002, 14:30:54
ena sintaktiko lathos exo kanei oti oi organosis den dimiourgithikan apo ellines ithela na po

sorry

dimelisΝέο Μέλος
15/07/2002, 01:02:32
Καλέ μου φίλε Geolyk,

Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι εσωτερικές ανησυχίες προέρχονται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάποια σχέση με το φως ή την αναζήτηση του φωτός.

Έλλην σημαίνει φως.

Κάθε εσωτερική ανησυχία προέρχεται από τους Έλληνες=Πεφωτισμένους.

Ο Τεκτονισμός είναι μία μεθοδολογία κατεργασίας του ακατέργαστου μέρους του εαυτού μας. Η διαφορά του είναι ότι δεν δέχεται την από καθέδρας διδασκαλία και τους οποιουσδήποτε δασκάλους, βασίζεται δε στην αυτοανακάλυψη και την αυτοεκπαίδευση.

Η μεθοδολογία των Γιόγκις, ακραιφνώς Ελληνική, ακόμη και ιστορικά έχει την ελληνικότατη προελληνική λέξη Γιόγκα από την οποία προήλθαν οι νεοελληνικές λέξεις ΖΕΥΓΟΣ και ΖΥΓΟΣ, των οποίων η ερμηνεία είναι ταυτόσημη με την λέξη ΓΙΟΓΚΑ που θα πει ΕΝΩΣΙΣ, έχει τον ίδιο σκοπό, δηλ. την διά του καθαρμού ΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Η Ροδοσταυρική μεθοδολογία ακολουθεί παρεμφερή δρόμο, όπου βασικό στοιχείο είναι η ενεργοποίηση του κέντρου της καρδιάς ή της ΑΓΑΠΗΣ χωρίς να εγκαταλείπεται ξ ΔΙΑΝΟΙΑ στην ανώτερή της μορφή.

Δεν θα αναφέρω άλλες σεβαστές μεθοδολογίες ή σχολές, αλλά θα πω ότι κάθε σχολή διαφοροποείται ως προς την μέθοδο, όχι όμως προς τον σκοπό, ο οποίος είναι πάντοτε ο ίδιος, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΣΗ.

Αυτά τα υψηλά ιδανικά, ο υψηλός στόχος του ανθρώπου, πάντοτε επροδίδετο και πάντα θα προδίδεται από:
1) Τους Σκεπτικιστές, που διαρκώς αμφιβάλλουν
2) Τους Υλόφρονες, που δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο πέρα από την προσωρινή κυριαρχία.
3) Τους Άτολμους, οι οποίοι αν και γνωρίζουν δεν τολμούν να δραστηριοποιηθούν επανδρώνοντας κάποιους χώρους και να τους επιρρεάσουν θετικά με την παρουσία τους.

Ήταν λάθος τα Ελευσίνια Μυστήρια; ή μήπως τα Καβείρια ή το Ομακοείο του Πυθαγόρα ή τα όποια άλλα Μυστήρια όπου και αν ετελούντο.

Εμείς γιατί τα αφήσαμε να κοιμηθούν;

Είναι δική μας η ευθύνη και όχι αυτών που τα καπελλώνουν!

Τι πρέπει να κάνουμε;

Ας γεμίσουμε τους εσωτερικούς χώρους με την παρουσία και την θετική επίδρασή μας.

Ας γεμίσουμε τις αίθουσες των Ομακοείων, των Τεκτονικών ή των Ροδοσταυρικών Στοών.

Ας κατακτήσουμε πάλι αυτό που ανήκε πάντοτε και ανήκει στους Έλληνες, την χαμένη μας πνευματικότητα.

Ο άνθρωπος (κάθε εθνικότητος) μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους, ή ΕΛΛΗΝ ή ΒΑΡΒΑΡΟΣ.

Με Αγάπη
Dimelis

elenbousΝέο Μέλος
20/07/2002, 16:01:16
Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου, που μέσα σε αυτήν την γωνιά του esoterica, βρήκα τόσο θερμές καρδιές και τόσο μεγάλα ''αυτιά'', που μπορούν να ακούν με προσοχή και σύνεση.
Τα προσωπικά μου συγχαρητήρια στο φίλο dimeli, ο οποίος άγγιξε ένα θέμα που ταλάνιζε και ταλανίζει ακόμα πολλές ψυχές που προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος για να αρχίσει να ξετυλίγεται σταδιακά το κουβάρι. Ειδικά αυτή τη περίοδο, που τόσο οι κοινωνικές όσο και οι εξελίξεις στο χώρο της χριστιανικής εκκλησίας αλλά και άλλων θρησκειών, δεν βοηθούν στο να βρει η ανθρώπινη ψυχή την τροφή που θα την θρέψει και θα τη δυναμώσει για να προχωρήσει.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός,πως όλο και περισσότεροι, στα πλαίσια της προσωπικής τους αναζήτησης, εισχωρούν σε διάφορες σχολές, ''καθοδηγούνται'' από ''φωτισμένους'' δασκάλους,και τελικά καταλήγουν να έχουν μπερδευτεί περισσότερο. Τελικά, απογοητεύνται και απομονώνονται, γίνονται σκεπτικιστές και μηδενιστές και κλείνονται και πάλι στον εαυτό τους.Απαιτείται λοιπόν προσοχή και σύνεση όταν συζητούμε για αυτά τα θέματα.
Από την προσωπική μου εμπειρία, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις. Προσωπικά, με ''φοβίζουν'' ιδιαίτερα οι πολυδιαφημισμένοι δάσκαλοι και οι σχολές που αυτοί εκπροσωπούν. Στα πλαίσια της επιτυχίας και της εμπορευσιμότητας, δημιουργούνται πολυπληθή τμήματα ( αποτελούμενα από 40- 60 άτομα)στα οποία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί η αναγκαία ατμόσφαιρα αυτοσυγκέντρωσης και θετικότητας. Και αυτοί οι άνθρωποι που συμμετέχουν είναι πιθανόν να ανήκουν σε διαφορετικά επίπεδα συνειδητότητας, με αποτέλεσμα να σπάει ο κύκλος της διοχετεόμενης ενέργειας.Για να λειτουργήσει μια ομάδα εκπαιδεύομενων, θα πρέπει να είναι ολιγομελής, σωστά επιλεγμένη, και κάτω από την εποπτεία ενός Διδασκάλου, ο οποίος θα μπορεί να εμπνέει τους μαθητές του, όχι μόνο με το λόγο του αλλά κυρίως με την υποδειγματική του ζωή.
'Ενας φωτισμένος Δάσκαλος δεν έχει ανάγκη από δημοσιότητα και πακτωλό χρημάτων. Ξέρει πως η μυστική γνώση που κατέχει δεν μπορεί και ίσως δεν πρέπει να γίνει γνωστή σε εκατομύρια ανθρώπων, αλλά σε αυτούς που εκείνος θα ''καλέσει'', τη στιγμή που πρέπει. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι λίγοι, πρέπει να είναι λίγοι. Αυτοί θα αποτελέσουν τη ''μαγιά'' για να γίνει το ''ψωμί'' που θα θρέψει την ανθρωπότητα. Και εκείνοι με τη σειρά τους, 8α καταβάλλουν προσωπική καθημερινή προσπάθεια για να βρουν το δικό τους μονοπάτι που 8α τους οδηγήσει στο ΦΩΣ. Και ας μην κρυβόμαστε φίλοι μου. Σίγουρα, η ανάγνωση βιβλίων, η συμμετοχή μας σε ομάδες, οι συζητήσεις μας με ανθρώπους με τα ίδια ιδανικά με μας είναι σημαντική και υποβοηθά την προσπάθεια μας. Αν όμως η ψυχή μας δεν είναι καθαρή, αν οι σκέψεις μας για όλες τις ψυχές που κατοικούν στο σύμπαν δεν είναι λουσμένες από αγάπη και δικαιοσύνη, αν βγαίνουμε από την στοά ή την εκκλησία ή την yoga και η αμέσως επόμενη σκέψη μας είναι το πως θα κατατροπώσουμε τον συνάνθρωπό μας ή θα αδικήσουμε προς ιδίον όφελος, δεν καταφέρνουμε τίποτα.
Ο εσωτερισμός δεν είναι φιλοσοφικό σύστημα ή ένα σύνολο πνευματικών ασκήσεων. Είναι εμπειρία βιωματική, καθημερινή.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να δώσω μια απάντηση στο ερώτημα μιας καλήσ φίλης. Πως μπορώ να αναγνωρίσω τον δάσκαλο?
Ακούγοντας την ψυχή σου αγαπητή μου φίλη. Αν τα λόγια του, η ενέργειά του, βρίσκουν τόπο γόνιμο μέσα σου και η μεταγεύση που σου αφήνει είναι γλυκήτητα και πραότητα, τότε είσαι σε καλό μονοπάτι. Η ψυχή μας ξέρει τι θέλει και μας μιλά. Ας της επιτρέψουμε να μας μιλήσει λοιπόν και ας έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά για να την ακούσουμε

ΦΩΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

romylosΝέο Μέλος
25/07/2002, 21:00:45
Χαιρετε φιλοι μου...λογω εργασιας και ελλειψης pc,αδυνατώ να παρακολουθησω τις συζητησεις σας.Σημερα,μετα απο ενα μηνα,καταφερα να ξαναμπω στη σελιδα σας και το ματι μου επεσε πανω σε αυτη την κουβεντα.Μπορω να πω οτι μου φανηκε λιγο περιεργο που κανεις δεν αναφερθηκε στην ομαδα-Ε.τι εχετε να πειτε για την μυστικη αυτη οργανωση?εχετε ακουσει τα πιστευω τους?ειναι οντως μια ομαδα που δεν αποκλειεται να εχει δικιο σε ο,τι πιστευει ή ειναι απλα μια νεομυθολογια για το πληγωμενο γοητρο του νεοέλληνα?περιμενω αποψεις..

ΠαντζάκηςΡ

romylosΝέο Μέλος
25/07/2002, 21:43:23
Μολις τωρα διαβασα τη συζητηση που εγινε με θεμα την ομαδα Ε.Σχετικα με αυτη την ομαδα,εχω να παραθεσω αρκετα στοιχεια,ακρως ενδιαφεροντα για προβληματισμο,κατα την ταπεινη μου γνωμη.Στοιχεια που επεισησ σχετιζονται με την ερωτηση που εκανε o darkangel στο θεμα "Σχέδια εξουσιαστων":"γιατι θελουν να καταστρεψουν την Ελλαδα"... Ελπιζω να μην ξεφευγω απο το θεμα που εχει ανοιχτει,απλα δεν θελω να κλεισει ετσι το θεμα που ανοιχτηκε πριν λιγο καιρο για τους Ε.αν πρεπει να παραθεσω τα στοιχεια μου σε εκεινη τη συγκεκριμενη σελιδα,απλα πειτε μου.θα επιστρέψω οσο πιο γρηγορα γινεται...

ΠαντζάκηςΡ

26/07/2002, 01:02:01
Ναι φίλε μας Ρωμύλε, καλύτερα να παραθέσεις τις απόψεις σου στο συγκεκριμένο φόρουμ, προς αποφυγής "σύνχισης"...

Κέλσος