- Aeon of Horus - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Φίλε μου allzzaro, αν δεν βλέπεις καθαρά, δεν σου φταιω εγώ...
Δεν είπα οτι φταίς ρε φίλε.
Απλά δεν εχω ασχοληθεί με την αριθμοσοφία.
quote:
Διάβασε για τους ασώματους, θα δεις τι ρόλο παίζουν και τι σχέση έχουν με τους αριθμούς...
Αν δεν σου κάνει κόπο να μου εξηγήσεις και αν θέλεις απαντάς και για το ναό του Σολομώντα, σκηνή του ναού?
Φίλε μου Allzzaro, το ιντερνέτ, βρίθει απο αναλύσεις επι του ναού του Σολομώντος....Δεν είναι δύσκολο να βρεις....Για τους αριθμούς και το ναό,πρέπει να καταλαβαινεις....
"Οι διαστάσεις του ναού ήταν σαράντα μέτρα μήκος, δέκα μέτρα πλάτος και δέκα πέντε μέτρα ύψος και εδιαιρείτο σε τρία μέρη: το άδυτο (τα Άγια των Αγίων), τον κυρίως ναό (τα Άγια) και τον πρόναο. Σύμφωνα με την διήγηση του βιβλίου Γ΄ Βασιλειών και Β΄ Παραλοιπομένων (Β΄ Χρονικών), ολόκληρο το εσωτερικό του ναού από την οροφή μέχρι το δάπεδο καλύφθηκε με χρυσό και πολύτιμους λίθους:
20. Τα άγια των αγίων είχαν πρόσοψη είκοσι πήχεις πλάτος και είκοσι πήχεις ύψος, και καλύφθηκε όλη από καθαρό χρυσάφι. 21. Ακόμα ο Σολομών κάλυψε το ναό εσωτερικά με καθαρό χρυσάφι, κι έκανε χώρισμα με χρυσές αλυσίδες μπροστά στα άγια των αγίων και το κάλυψε με χρυσάφι. 22. Όλο το ναό τον κάλυψε με χρυσάφι. 30.Το δάπεδο όλου του ναού είχε καλυφθεί με χρυσάφι. (Βασ. Γ΄ 22, 30. σελ. 426)
4. Εσωτερικά ο πρόναος καλύφθηκε με καθαρό χρυσάφι. 5. Τον κυρίως ναό τον επένδυσε από μέσα με ξύλο από κυπαρίσσι και τον κάλυψε με καθαρό χρυσάφι 6. Στόλισε επίσης το εσωτερικό του ναού με πολύτιμα πετράδια για ομορφιά. Το χρυσάφι ήταν από τη Φαρουΐμ. 7. Με το ίδιο χρυσάφι κάλυψε επίσης τα δοκάρια, τους στύλους, τους τοίχους και τις πόρτες του. 8. Έπειτα ο Σολομών κατασκεύασε τα άγια των αγίων του ναού, και τα επένδυσε με καθαρό χρυσάφι εξακοσίων ταλάντων. 9. Το βάρος των καρφιών ήταν πενήντα σίκλοι χρυσού. Τα πάνω δωμάτια τα επένδυσε κι αυτά με χρυσό. (Παραλ. Β΄ 3. 4 - 9. σελ. 541)
Οι λίθοι που χρησιμοποιήθηκαν,ήταν μαλαχίτης, αιματίτης, λάπις λαζούλι και χρυσόλιθος, επισης, λόγω των αριθμητικών τους σημασιών.
Όσον αφορά το υλικό κατασκευής των διαφόρων λατρευτικών αντικειμένων του ναού, η διήγηση των προαναφερθέντων βιβλίων είναι αποκαλυπτική:
48. Ο Σολομών επίσης διέταξε να κατασκευαστούν όλα τα σκεύη που προορίζονταν για το ναό του Κυρίου: το χρυσό θυσιαστήριο και η χρυσή τράπεζα, πάνω στην οποία τοποθετούσαν τους άρτους της προθέσεως. 49. οι λυχνίες από καθαρό χρυσάφι, πέντε δεξιά και πέντε αριστερά, μπροστά στα άγια των αγίων, με τα διακοσμητικά λουλούδια, οι λύχνοι και οι λαβίδες από χρυσάφι. 50. επίσης οι λεκάνες και τα λυχνοψάλιδα, τα περιρραντήρια, οι κρατήρες, τα θυμιατήρια και οι σχάρες από καθαρό χρυσάφι... 51. Όταν είχε τελειώσει όλη η εργασία της ανοικοδόμησης του ναού του Κυρίου, ο βασιλιάς Σολομών έφερε τα ασημένια, τα χρυσά και διάφορα άλλα σκεύη, που ο πατέρας του ο Δαυΐδ τα είχε αφιερώσει στον Κύριο, και τα τοποθέτησε στο θησαυροφυλάκιο του ναού.(Βασ. Γ΄ 7. 48 - 51. σελ. 429)
3. Όταν συγκεντρώθηκαν οι πρεσβύτεροι του Ισραήλ, οι ιερείς σήκωσαν την κιβωτό 4. και την έφεραν στο ναό. Με την βοήθεια των λευϊτών μετέφεραν και την σκηνή του Μαρτυρίου καθώς και όλα τα ιερά σκεύη της σκηνής. (Βασ. Γ΄ 8. 3 - 4. σελ.429)
19. Επίσης, ο Σολομών κατασκεύασε από καθαρό χρυσάφι όλα τα σκεύη που προορίζονταν για το ναό του Κυρίου: το θυσιαστήριο και τα τραπέζια, πάνω στα οποία τοποθετούνταν οι άρτοι της προθέσεως 20. τις λυχνίες με τους λύχνους τους για να καίνε στα άγια των αγίων, σύμφωνα με τα καθορισμένα 21. τα διακοσμητικά λουλούδια, τους λύχνους και τα λυχνοψάλιδα 22. τα περριραντήρια, τις λεκάνες και τα θυμιατήρια την είσοδο του ναού, τις εσωτερικές πόρτες του προς τα άγια των αγίων, καθώς και τις πόρτες του κυρίως ναού, όλα από χρυσάφι. (Παραλ. Β΄ 4. 19 - 22. σελ. 542)"
Φαντάζομαι,καταλαβαίνεις, ότι ο χρυσός αναφέρεται σαν καθαρό μέταλλο
και σαν αριθμός, επισης...Εσύ,όμως, γιατι ρωτάς γι αυτά;
quote:
Εσύ,όμως, γιατι ρωτάς γι αυτά;
Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο τρεχαγύρευε που ρωτάω.
Όλα οσα ξέρεις και έχεις ή δεν έχεις ακούσει περί αριθμοσοφίας και άλλων συναφών τεχνων, απο κει ξεκίνησαν....Απο τον Ναό του Σολομώντα...
quote:
Υστερόγραφο προς τον φίλο μου allzzaro...
Όλα οσα ξέρεις και έχεις ή δεν έχεις ακούσει περί αριθμοσοφίας και άλλων συναφών τεχνων, απο κει ξεκίνησαν....Απο τον Ναό του Σολομώντα...
Μου άρεσε επίσης, που είδα ότι ο άνθρωπος νοείται σαν ένα, παρά τις χιλιάδες των αιρέσεων...Γιατί,αυτο ειναι το κλειδί για την είσοδο της Πηγής...Όλοι μαζί,ειμαστε αυτο που μπορεί να γυρίσει απο όπου ξεκίνησε,όταν, όμως, κάποιοι μας πάνε αλλού, δεν γίνεται αρμονικά,αλλά βίαια...Αλλά, γίνεται,δεν σταματά....Ο χρόνος κυλάει και έχει αρχίσει την ανάστροφη μέτρηση, για την έναρξη του χρονου των πάντων...Όπου βρεθούμε τότε εκεί,σε κείνο τον αρχικό χρόνο,όλοι μας,θα σταθούμε αίωνια...
Γι αυτό, να αποφεύγουμε τα στενοσόκκακα,μπορεί να μη μας χωράνε...Και θα πρέπει, σε κάποιες φορές, να ακρωτηριαστούμε για να χωρέσουμε κι αυτο είναι θάνατος....
Θα μας ζητηθεί το σώμα, πρέπει να το κρατήσουμε ακέραιο..
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
αμα υποψιαστω παντως οτι θα κοψεις τις μπουρδες και θα μιλησεις σοβαρα και λογικα εστω και μια φορα ... θα σε αναστησω !!!!!
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
quote:
να υποθεσω (καθως δεν ειμαι ειδικος) οτι βρεθηκαν αποδειξεις οτι ο ναος του σολομωντος υπαρχει ή υπήρξε ? γκουχ... γκουχ ...
Κρύωσες macfor και βήχεις?
Γιατί να μην υπήρχε?
Σε ολους τους θεούς αφιερώθηκαν ναοί.
Χρυσός υπήρχε, θεός υπήρχε ![]()
τρεχαγύρευε
quote:
Χάρηκα που κατάλαβες πως βλέπω τα πράγματα αγαπητέ μου allzzaro και επισης χάρηκα,όσο ελαφριά επίτηδες αν είναι, η απεικόνιση των μύθων σε συνδιασμό,αφου αποτελούν την ίδια ιστορία, που δίχασε, κάποτε, την Βαβέλ...
Χμ.. λίγο μπερδεμένα τα λές αλλά νομίζω οτι σε πιάνω.
Κοίταξε τρεχαγύρευε αυτοί οι μύθοι αλλοι τους θεωρούν πραγματικότητα και αλλοι μύθους. Εξαρτάται απο που φυσάει..![]()
Μελέτησες καθόλου το link που σου παρέθεσα.
Το εχει επιμεληθεί ενα παλιό μέλος του esoterica ο Κέλσος..![]()
quote:
makfor
πεθανε εσυ ... και καταλαβαινω εγω μετα ...αμα υποψιαστω παντως οτι θα κοψεις τις μπουρδες και θα μιλησεις σοβαρα και λογικα εστω και μια φορα ... θα σε αναστησω !!!!!
Δεν χρειάζεται, θα τον θάψουμε στους "Άγιους τόπους" και σε τρεις μέρες θα αναστηθεί
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:
trexa
Υπάρχουν κάποιοι .....ανόητοι,που ισχυρίζονται ότι ξανάγινε με τον Χριστό....Ευτυχώς, υπάρχουν οι...λίγοι σωστοί, που ξέρουν ότι ήταν παραμύθι...
Μπαρντόν??
===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
Γράψε λάθος, μέχρι να σου πω τι κατάλαβα με αυτό είπες θα ξημερώσουμε.....λάθος χαχαχαχαχχαχαχ
===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
Εκτός κι είσαι ο χαιλάντερ
===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ