- ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
συνεχίζω να μη σε κατανοώ. Ίσως να φταίει η ελάχιστη νοημοσύνη μου.
Λες:
quote:
Το ζήτημα δεν ειναι θέμα συμβολισμού αλλά θέμα σωστού αποσυμβολισμού
και συνεχίζεις:
quote:
Διαφορετικά βιώνει ο καθένας μας ενα πράγμα-αντικείμενο-γεγονός.
Παρ' ότι λοιπόν, ακόμη δεν αντιλαμβάνομαι τί πραγματεύεται το θέμα σου, θα ήθελες να μας εξηγήσεις πώς δύναται ο οποιοσδήποτε να κρίνει το "σωστό συμβολισμό";

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Αν είναι να αρχίσουμε να λέμε μπούρδες όλοι μαζί ρε παιδιά, να μας το πείτε!!!
Αυτά διάβαζα ξαπλωμένος στην παραλία "Πόρτο κατσίκι" στη Λευκάδα
. Περισσότερα εφόσον ενδιαφέρεστε.

Μα αυτό είναι και το ζητούμενο. Εγώ δεν γνωρίζω τον τρόπο και γι αυτό αλλάζουμε απόψεις για να καταλήξουμε κάπου.
Επίσης να προσθέσω κάτι για το θέμα που σηζητάμε. Μήπως μέσα απο διάφορες καταστάσεις(τηλεόραση - τεχνολογικά επιτεύματα - διαδίκτυο) η σκέψη μας οδηγείται σε συγκεκριμένες προεπιλεγμένες λύσεις βαση των οποίων δημιουργεί ο καθένας τον κόσμο του. Όσο για τον Ναό του Σολωμόντα πιστεύεται ότι όντως θα ξαναδημιουργηθεί? Τι προυποθέσεις χρειάζεται? Ποιές καταστάσεις πρέπει να επιβληθούν στην περιοχή και γενικότερα στον κόσμο(εννοό πως θα αντιδράσουν οι Χριστιανοί οι Μουσουλμάνοι)?
Φίλε Oculatis Abis θα ήθελα αν μπορείς να παραθέσεις τα στοιχεία σου, ευχαριστώ.
Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
quote:
Εγώ δεν γνωρίζω τον τρόπο και γι αυτό αλλάζουμε απόψεις για να καταλήξουμε κάπου.
Στο εύχομαι...
quote:
Μήπως μέσα απο διάφορες καταστάσεις(τηλεόραση - τεχνολογικά επιτεύματα - διαδίκτυο) η σκέψη μας οδηγείται σε συγκεκριμένες προεπιλεγμένες λύσεις ...
Και που ζούμε στον κόσμο, σε προεπιλεγμένες λύσεις δεν οδηγούμαστε;
quote:
Όσο για τον Ναό του Σολωμόντα πιστεύεται ότι όντως θα ξαναδημιουργηθεί? Τι προυποθέσεις χρειάζεται? Ποιές καταστάσεις πρέπει να επιβληθούν στην περιοχή και γενικότερα στον κόσμο(εννοό πως θα αντιδράσουν οι Χριστιανοί οι Μουσουλμάνοι)?
Σε ξαναρωτώ: Μιλάς αλληγορικά ή ρεαλιστικά;
Κατά την άποψή μου, μην περιμένεις να δεις τούβλα και τσιμέντο συγκεντρωμένα στην Ιερουσαλήμ. Θα είναι αργά...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Φίλε Oculatis Abis θα ήθελα αν μπορείς να παραθέσεις τα στοιχεία σου, ευχαριστώ.
ReDragon, δεσμεύομαι να παρουσιάσω τα στοιχεία μου προς συζήτηση άμεσα. Πρέπει όμως να ετοιμάσω και φωτογραφικό υλικό, οπότε λίγη υπομονή!

-Και που ζούμε στον κόσμο, σε προεπιλεγμένες λύσεις δεν οδηγούμαστε;-
Δεν καταλαβαίνω τον συνιρμό σου?
Επίσης οταν ζητάω την άποψη σας εννοώ αυτό που πιστεύεται άρα το ρεαλιστικό :)
Oculatis Abis περιμένω τα στοιχεία σου ;)
Τελος να ρωτησω κατι. Η Έλικα που βγαίνει απο το DNA απο πόσο παλιά την γνώριζαν?
quote:
Φίλη Zadok : Αναφέρεις
-Και που ζούμε στον κόσμο, σε προεπιλεγμένες λύσεις δεν οδηγούμαστε;-
Δεν καταλαβαίνω τον συνιρμό σου?
Αγαπητέ μου, η πρότασή μου ήταν σε απάντηση της δικής σου ερωτήσεως.
Ρωτάς αν δεχόμαστε επιρροές και συνεπώς η σκέψη μας δεν είναι πρωτότυπη.
Μα, πάντα δε δεχόμαστε επιρροές; Υπάρχει πρωτότυπη σκέψη;
Ότι σκεφτόμαστε, είναι απόρροια της παιδείας, της κοινωνικής μας θέσης, του επαγγελματικού μας προσανατολισμού, του φυσικού περιβάλλοντος και της ιστορικής περιόδου στην οποία διαβιούμε.
Πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να σκεφτούν υπερβατικά.
quote:
Επίσης οταν ζητάω την άποψη σας εννοώ αυτό που πιστεύεται άρα το ρεαλιστικό :)
Με συγχωρείς, αγαπητέ μου, αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητος και ως εκ τούτου έχει διαφορετικές πεποιθήσεις.
Ποιός λοιπόν, είναι ο αντικειμενικός σκοπός της παράθεσης πεποιθήσεων περί του Ναού και πώς αυτές θα αξιολογηθούν;
quote:
Τελος να ρωτησω κατι. Η Έλικα που βγαίνει απο το DNA απο πόσο παλιά την γνώριζαν?
Η Έλικα δεν βγαίνει από το DNA. To DNA είναι μία έλικα.
Κατά την γνώμη μου, από πολύ παλιά, αλλά έχει σχέση αυτό με το θέμα;

Επίσης θέλω να ρωτήσω κάτι το οποίο δεν γνωρίζω. Ο Ναός για τους σημερινούς εβραίους τη σημαίνει? Απο κάθε άποψη θρησκευτική - ιστορική - πολιτική - πολιτιστική..?
Για εμάς ας πούμε ο Παρθενώνας (πήρα τυχαία αυτό το παράδειγμα) δηλώνει πολλά πράγματα που δεν χρειάζεται να τα ξαναπούμε.

Και πάλι ΧΩΡΙΣ σχόλια.
Edited by - Αίολος on 29/04/2007 11:43:48
Η γελοιοποίηση ενός συνομιλητή μας κι ο εμπαιγμός του - κατ' αυτόν ή άλλον τρόπο - είναι κάτι το οποίο δεν προωθείται στις Συζητήσεις των Forums κι ειλικρινά απορώ πως σκέφθηκες ότι κάτι τέτοιο είναι επιτρεπτό!
Αναλογίστηκες τα συναισθήματα που μπορεί να βίωσε αυτός ο άνθρωπος με αυτήν σου την κίνηση?
Προσπάθησες να βάλεις τον εαυτό σου στην δική του θέση ώστε να κρίνεις πως θα ένιωθες εσύ σ' ανάλογη περίπτωση?
Απορώ πραγματικά μ' αυτήν σου την κίνηση την στιγμή που σε κάποια άλλα θέματα στο παρελθόν σε έχω δει να συμμετέχεις δημιουργικά κι όχι μ' αυτόν τον τρόπο...
Κι απορώ παρατηρώντας την τροπή αυτού του θέματος και την συμμετοχή κάποιων μελών.
Έχουν προηγηθεί τουλάχιστον 2 παρεμβάσεις μου - απ' ό,τι μπορώ να θυμηθώ αυτή την στιγμή - στο θέμα και σκέφτομαι ποιά μπορεί να είναι η καλύτερη λύση ώστε να σταματήσει αυτή η ένταση.
Δυσκολεύομαι πολύ στο να καταλάβω το λόγο για τον οποίον τα στοιχεία που παρατίθενται δεν έχουν ως σκοπό την τεκμηρίωση των απόψεων κάποιου μέλους αλλά την κατάρριψη των απόψεων και των επιχειρημάτων των υπολοίπων καθώς και τον υποβιβασμό των ίδιων των συνομιλητών.
Το ζητούμενο είναι αυτό?
Να αποδείξουμε ποιός έχει τα πιο ισχυρά επιχειρήματα προκειμένου να "κλείσει το στόμα" του συνομιλητή του?
Αυτό είναι το μόνο είδος διαλόγου το οποίο μπορείτε να προσφέρετε ο ένας στον άλλον και στον εαυτό σας κυρίως?

In anticipation of my resurrection...
quote:
Και ο Παλαιολόγος, απ' ότι θυμάμαι, υπέγραφε ως "Αυτοκράτωρ των Ρωμαίων"... Θέλεις απόδειξη γι αυτό;
Όχι, γιατί;
Όλοι οι Έλληνες, από το 212 μ.Χ. ονομάζονταν Ρωμαίοι, και μάλιστα μας άρεσε πολύ λόγω των δικαιωμάτων που απέρρεαν από τον τίτλο αυτό. Ο Graf Fritz, 'Εισαγωγή στην Αρχαιογνωσία', τόμ. Β' αναφέρει (το πασίγνωστο άλλωστε) ότι οι περισσότεροι υπήκοοι ονομάστηκαν Ρωμαίοι:
"...όταν ο Καρακάλλας χορήγησε ρωμαϊκή υπηκοότητα σ' όλους τους ελεύθερους πολίτες των επαρχιών (212), οι οποίοι έτσι απέκτησαν πλέον τη δυνατότητα να καταλάβουν θέσεις της ρωμαϊκής διοίκησης..."
Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, λήμμα: 'Βυζάντιον':
"οι Έλληνες του μεσαίωνος, ωνόμαζον εαυτούς Ρωμαίους. Και ελέγοντο αληθώς Ρωμαίοι, επί την εποχήν από την οποίαν εξεδόθη επί της αυτοκρατορίας του Καρακάλλα (211—217 μ.Χ.) το περίφημον διάταγμα, το οποίον εκήρυσσε Ρωμαίους πολίτας όλους τους κατοίκους της αυτοκρατορίας."
Από εκεί το Ρωμαίοι, το Ρωμιοί κ.λπ. που χρησιμοποιούσαν πάρα πολύ και οι αγωνιστές του 1821.
-
quote:
Η γελοιοποίηση ενός συνομιλητή μας κι ο εμπαιγμός του - κατ' αυτόν ή άλλον τρόπο - είναι κάτι το οποίο δεν προωθείται στις Συζητήσεις των Forums κι ειλικρινά απορώ πως σκέφθηκες ότι κάτι τέτοιο είναι επιτρεπτό!
Όντως παραφούντωσε το πράγμα. Έχεις δίκιο. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι.
Προσωπικά θα κάνω ένα μικρό φορουμικό διάλειμμα.
-
Γι' αυτό επιμένω στο "ΧΩΡΙΣ σχόλια".
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ!
- Κατά παντός υπευθύνου -
Κρίμα...
Η απάντησή μου έκανε φτερά.
Η ήττα αυτή ήταν βαριά. Δύσκολο να την αντέξει το στομάχι μου.
θα έφταιγαν οι "υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί."
Κι όμως, ήταν μέσα στο πνεύμα του θέματος όπως αυτό είχε εξελιχθεί.
Το ωραίο είναι, ότι το 90% των χαρακτηρισμών αυτών δεν ήταν δικοί μου, αλλά αντιγραφή από διάφορα θέματα του σεβασμιώτατου ιερέως Ρέκτο...
Αυτό σημαίνει, ότι οι υποτιμητικοί αυτοί χαρακτηρισμοί εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτοι σε διάφορα θέματα...
Το σύνολό τους ξεπερνά τον αριθμό πενήντα.
Θεωρώ δεδομένο και λογικό ότι θα τους βγάλεται το συντομότερο δυνατό. Εάν για διάφορους λόγους δεν μπορεί να συμβεί αυτό, απαιτώ την επιστροφή της απάντησής μου στο θέμα τούτο, το ταχύτερο.
quote:
Συνοδινε πρόσεχε μην εκραγείς
Χαίρεσαι έ... κουφάλα μαυροφόρα...
quote:
Συνοδινός Απεστάλη: 29/04/2007
Χαίρεσαι έ... κουφάλα μαυροφόρα...
Όχι έτσι ρε φίλε, το χάλασες πολύ.
Λουκάς
σε μία συζήτηση όπου κάποιοι άνθρωποι ανταλάσσουν μεταξύ τους επιχειρήματα για να υποστηρίξουν την μία ή την άλλη άποψη, δεν θεωρείται ως επιχείρημα να στρέφεσαι γενικά κατά του συνομιλητή σου, ώστε να αποδειχθεί ότι, εφόσον ο συνομιλητής σου προσβάλλει, είναι φανατικός, είναι το ένα ή το άλλο τέλος πάντων, τα επιχειρήματά του είναι αβάσιμα. Αυτή η ταχτική λέγεται "αχυράνθρωπος" (straw man στα αγγλικά) και αποσκοπεί στον έμμεσο υποβιβασμό του ανθρώπου που εκφέρει μία άποψη και όχι στην με επιχειρήματα κατάρριψη της αντίθετης από τη δική σου, άποψη. Αποσκοπεί δηλαδή στη δημιουργία εικόνας και εντυπώσεων σχετικά με τον συνομιλητή ή το γενικότερο ιδεολογικό πλαίσιο στο οποίο αυτός εντάσσεται.
Αυτη η ταχτική έχει υιοθετηθεί κατά καιρούς από διάφορα μέλη που συζητούν στην ενότητα
.-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-. (και σε άλλες ενότητες βεβαίως) και έχει πυροδοτήσει σκληρές κόντρες επί προσωπικού, με αποτέλεσμα να διακόπτει τη ροή του θέματος και πολλές φορές να καταστρέφεται ολόκληρη η συζήτηση. Έχει προκαλέσει επίσης και "έχθρες" μεταξύ ανθρώπων που συζητούν.
Καλό θα ήταν λοιπόν, να την αποφεύγουμε.
A straw man argument is an informal fallacy based on misrepresentation of an opponent's position. To "set up a straw man" or "set up a straw-man argument" is to create a position that is easy to refute, then attribute that position to the opponent. A straw-man argument can be a successful rhetorical technique (that is, it may succeed in persuading people) but it is in fact a misleading fallacy, because the opponent's actual argument has not been refuted.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ: Όχι έτσι ρε φίλε, το χάλασες πολύ.
Για μένα δεν υπάρχει τίποτα ποιό υποτιμητικό από αυτό:
quote:
Πρώτα έvα μικρό μάθημα για τo πoιoς έσωσε τηv αρxαία γραμματεία
Υπάρχει κάτι ποιό υποτιμητικό απ΄αυτό..;
Εσύ θα το δεχόσουν αυτό...;
Θα το δεχόσουν αυτό από έναν καραγκιόζη που πιστεύει ότι τα παραμύθια των εβραίων είναι η αλήθεια των Ελλήνων..;
Και έχει το θράσος να μιλά για βιβλιογραφίες...;
Που τόσο με τον Καραγκιόζη όσο και με τον Χατζατζάρη, εγώ δεν απευθύνθηκα επί προσωπικού μέχρι τώρα...;
Από που παίρνουν το θράσος οι παπατζήδες αυτοί..;
Εδώ δεν είναι η ενορία τους...
Εδώ δεν είμαστε πρόβατα...
ηρέμισε !
Ο GreenLantern ή πράσινη λατέρνα, αυτόν τον ρόλο παίζει: Σπασα....ης εκνευριστής.
Δεν επιχειρηματολογεί δεν τεκμηριώνει δεν αναλύει, μόνο σπάει ....
Ένα χριστεπώνυμο Εβραιοχριστιανόπουλο είναι !