ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΡΙΣΤΙΑΝOI-ΑΘΕΟΙ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΧΡΙΣΤΙΑΝOI-ΑΘΕΟΙ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ποδηλάτης30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/11/2006, 15:57:24
samuel1974:
«Άμα ρωτήσεις τον συνφορουμίτη τον Θινκ Μαθ, που είναι φαν του Νανόπουλου, θα σου πει ότι σύμφωνα με τις θεωρίες που υποστηρίζει ο Νανόπολουλος, όλο το σύμπαν προέρχεται απο ένα μηδέν..»

Ας μην συγχέουμε την επιστημονική διάσταση με τις έωλες φαντασιώσεις περί ενός «Δημιουργού». Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Με την επιστήμη συμφωνούμε, με τους προσωπικούς θεούς όχι.

samuel1974:
«Ο Θεός υπάρχει, αλλά η "ύπαρξη" στην περίπτωση που συζητάμε για τον Θεό δεν είναι η ύπαρξη που αφορά τα αντικείμενα που μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Μιλάμε για μία άλλη έννοια της λέξης ύπαρξη.»

Εφόσον έχετε δώσει ανθρώπινη διάσταση και συναισθήματα στο άγνωστο, τότε οφείλετε και να απαντάτε με την ίδια λογική.

ΠΟΙΟΣ δημιούργησε αυτό το Όν το οποίο σκέφτεται σαν άνθρωπος? ΠΟΙΟΣ δημιούργησε αυτό το Όν που ΜΟΙΑΖΕΙ σαν άνθρωπος, μιας και μας έφτιαξε σύμφωνα με την εικόνα του? ΠΩΣ απέκτησε αυτό το Όν όλες αυτές τις ιδιότητες?

Αυτά, είναι αναπάντητα ερωτήματα φίλτατε Σαμουήλ, τα οποία όσο και εάν προσπαθείτε να καπηλευτείτε διάφορα σχήματα λόγου (π.χ. «Μιλάμε για μία άλλη έννοια της λέξης ύπαρξη»..) απλά πέφτετε απο τον ένα παραλογισμό στον άλλο.

Δώσε μας λοιπόν πρώτα ΛΟΓΙΚΕΣ απαντήσεις για τον προσωπικό Θεό που έλαβε σάρκα και αίμα, που σκέφτηκε και λυπήθηκε, που πόνεσε και πείνασε, που δίψασε και κουράστηκε όπως ο καθένας μας, και μετά άσε τους άλλους να κρίνουν το εάν στέκουν τα όσα λέτε ή όχι.

samuel1974Μέλος
30/11/2006, 17:58:49
@ schwabe

Γράφεις:
"Ας μην συγχέουμε την επιστημονική διάσταση με τις έωλες φαντασιώσεις περί ενός «Δημιουργού». Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Με την επιστήμη συμφωνούμε, με τους προσωπικούς θεούς όχι."

Είπες ότι "τίποτα δεν προέρχεται εκ του μηδενός", κι όμως υπάρχουνε επιστημονικές θεωρίες που διαφωνούνε και υποστηρίζουνε ακριβώς το αντίθετο. Για αυτό σου ανέφερα το Νανόπουλο, τον οποίο δεν εκτιμώ ιδιαίτερα, γιατί την έχει δει πολύ μυαλό.

Τι θα πει "Με την επιστήμη συμφωνούμε"; Δηλαδή συμφωνείς με όποια επιστημονική θεωρία και αν ακούσεις, έστω και αν μερικές απο αυτές τις θεωρίες είναι αντικρουόμενες μεταξύ τους;

Εγώ δε συμφωνώ με ότι λέει η επιστήμη, ούτε καν με όλες τις πρακτικές της. Ήτανε σωστό δηλαδή το Manhattan Project, που απασχόλησε 130 000 μηχανικούς και επιστήμονες για να επιτευχθεί η κατασκευή της ατομικής βόμβας;
Ήτανε σωστό αυτό που έκανε πρόσφατα μία φαρμακοβιομηχανία στην Αγγλία, που δοκίμαζε φάρμακα σε ανθρώπινα πειραματόζωα;

Συμφωνείς μήπως με τη μεθοδολογία της επιστήμης; Ξέρεις ότι είναι σωστή; Το 1920 αυτή η μεθοδολογία της επιστήμης έφερε επιτευγματα, αλλά σήμερα σε μερικά θέματα έχει βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα.

Γράφεις:
"ΠΟΙΟΣ δημιούργησε αυτό το Όν το οποίο σκέφτεται σαν άνθρωπος?"

Το πως επεμβαίνει ο Θεός μέσα στην ιστορία το γνωρίζουμε, όπως και το γιατί επεμβαίνει, αλλά το πως σκέφτεται ο Θεός δεν το ξέρει κανένας.

Γράφεις:
"ΠΟΙΟΣ δημιούργησε αυτό το Όν που ΜΟΙΑΖΕΙ σαν άνθρωπος, μιας και μας έφτιαξε σύμφωνα με την εικόνα του?"

ψυχή-λόγος-πνεύμα, αυτή είναι η εικόνα του. Δεν έχει πόδια ο Θεός..

Γράφεις:
"ΠΩΣ απέκτησε αυτό το Όν όλες αυτές τις ιδιότητες?""

Πάλι μιλάς για χρόνο, το να αποκτήσω κάτι σημαίνει ότι βρίσκομαι στο χρόνο και σε κάποια χρονική στιγμή το αποκτάω, αυτό που πριν δεν είχα.

k.sofiaΝέο Μέλος
01/12/2006, 09:57:10
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΜΕ ΛΕΝΕ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΑΣ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΙΠΩΣΗ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΘΕΟΥ,ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΑΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΜΟΥ
ΛΕΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΚΑΤΕΛΙΞΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΘΕΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ' ΜΟΥ ΛΕΝΕ' ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.
ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΣΑ
ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΙΞΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ Η ΕΠΙΣΤΙΜΗ ΟΤΙ ΓΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ Η ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ,
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟ.
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΘΑΥΜΑΤΑ;
ΟΣΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΙ
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΝ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.

k.sofia

01/12/2006, 11:02:49
el.elyon:
«ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΗΝ ''ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ''. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ/ΘΕΟΙ!»

Η κάνεις ΔΙΑΛΟΓΟ, και απαντάς και στις ερωτήσεις που σου κάνουνε, ή θέλεις ανάκριση να κάνεις. Πάντως, έχεις φίλτατε πολύ παράξενες απόψεις για τη συμμετοχή σου επί του θέματος....

el.elyon:
«ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Schwabe ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ...»

Εσύ φίλτατε έως τώρα ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχεις απαντήσει. Απλά πουθενά!

Συνεχώς ρωτάς τα ίδια και τα ίδια, αλλά αποφεύγεις διαρκώς να δώσεις έστω και την ελάχιστη απάντηση στα όσα έχω ρωτήσει. Έχω απαντήσει σε ότι ρώτησες, και ορίστε να μου υποδείξεις ΠΟΥ δεν σου έχω δώσει απάντηση.

Επίσης, αυτό που κάνεις δεν είναι «διάλογος» αλλά κατάρτιση ερωτηματολογίου.

Τόσο άγχος πια?

el.elyon:
«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ;»

Κοίτα να δεις, έχω απαντήσει σε ότι ρώτησες, μάλλον ΕΣΥ δεν δικαιούσαι να μέμφεσαι άλλους θα έλεγα....

el.elyon:
«ΛΥΠΑΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Schwabe ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΩ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ..»

Τον «διάλογο» που λες, δεν τον έχεις ξεκινήσει καν!

Σου είπα, απο την στιγμή που σε τίποτα δεν απαντάς, δεν κάνεις κανέναν «διάλογο». Τζάμπα μην δημιουργείς εντυπώσεις.

el.elyon:
«ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΩ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!»

Αγαπητέ ξέρεις τι λες?

Ρώτησες τι είναι φιλοσοφία, τι είναι αγάπη και τόσα άλλα στα οποία έλαβες απάντηση. Οι δικές σου οι απαντήσεις ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ??

Τι «αλήθεια» και πράσινα άλογα μου αραδιάζεις, όταν σου περιέγραψα τι εστί «αλήθεια» για μένα? Εάν δεν βλέπεις αυτά που περίμενες να δεις, εάν δεν σου έδωσα τον βατήρα που περίμενες, δεν σου φταίνε φίλτατε οι άλλοι.

Το λάθος είναι μέσα σου φίλτατε, στην αδυναμία που έχεις να προσαρμοστείς σε έναν ζωντανό διάλογο, σε έννοιες και κατηγορήματα που προφανώς δεν έχεις καν αγγίξει.

Λίγη αυτοκριτική καλό θα σου κάνει.

el.elyon:
«ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Schwabe ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ!!!»

Και εγώ για αυτά που δεν έκανες!!

maraki8Μέλος
01/12/2006, 13:11:23
Γειά σου Σοφία,καλώς ήρθες στο φόρουμ.

VIKINGΜέλος
01/12/2006, 14:39:03
Σοφια

quote:

ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΣΑ
ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΙΞΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ....

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ Η ΕΠΙΣΤΙΜΗ ΟΤΙ ΓΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ Η ΑΠΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΘΑΥΜΑΤΑ;

Οταν λες οτι κατεληξες στο οτι υπαρχει δημουργος εννοεις τον Χριστιανικο Θεο προφανως;
Δεν σε επεισε η επιστημη και σε επεισε ο Χριστιανισμος;To οτι ο Χριστος οπως υποστηριζει το δογμα γεννηθηκε απο μια παρθενα,το οτι τα φυτα οπως λεει η γεννεση δημουργηθηκαν πριν τον Ηλιο συμβαδιζουν πιστευεις με την επιστημη;

Μιλας για ΘΕΟ.Και οι αλλες θρησκειες για ΘΕΟ μιλανε.Τι ειναι αυτο που σε επεισε οτι ο Χριστιανικος Θεος ειναι ο αληθινος;

quote:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.

Για ποια γνωση μιλας;

01/12/2006, 16:51:38
dimitris2:
«Αντίθετα νομίζω ότι όποιος δεν θέλει να κάνει διάλογο προσκομίζει ένα σεντόνι από κάποια άλλη ιστοσελίδα.»

Φίλτατε για την ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ θα πεις τίποτα? Έχεις ιστορικά στοιχεία που να αναιρούν τις αναφορές?

dimitris2:
«Τη λέξη ενοθεισμός τη χρησιμοποιούνε από ότι φαίνεται οι σημερινοί λάτρεις της αρχαίας θρησκείας. Φυσικά δεν την χρησιμοποιούσαν οι σοφοί των ελλήνων και οι γνήσιοι λάτρες της παλαιάς εποχής.»

Τόσα ξέρεις, τόσα λες.

Οι σοφοί των ελλήνων, δεν χρησιμοποιούσαν και τη λέξη «ναι», όπως και εκατοντάδες άλλες που όμως αποδίδουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΤΟΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΝ.

Το αντιλαμβάνεσαι? Η έννοια του Μονοθεϊσμού δεν υπήρχε στην αρχαία ελλάδα. Αυτό το οποίο υπήρχε ήταν η έννοια του Ενός. Εν το παν.

dimitris2:
«Την άγνοια του κόσμου μάλλον εσείς την εκμεταλλεύεστε προσπαθώντας με χίλιους δύο τρόπους να τον προσηλυτίσετε στην αρχαία θρησκεία.»

Το έχω πει εκατοντάδες φορές, ας το πω μια ακόμα: δεν με ενδιαφέρει καμία θρησκεία, κανένα μαντρί.

Αυτοί οι οποίοι έχουνε κολλήσει σαν τις βδέλες επάνω στον λαό, αυτοί οι οποίοι ζούν απο τον κρατικό κορβανά με επάγγελμα το θεό που δήθεν νέμονται και εκροσωπούν κατ αποκλειστικότητα, αυτοί οι οποίοι κάθε τρεις και λίγο μιλούν για τους «κινδύνους απο άλλες θρησκείες και θεούς», δεν είμαι εγώ αλλά η κρατικοδίαιτη θρησκεία σου φίλτατε.

Σκοπός των συζητήσεων αυτών δεν είναι ο «προσηλυτισμός», αλλά η αφύπνιση απο τους αυτόκλητους και των φασιστικών ιδεοληψιών.

dimitris2:
«Δεν το αντιλαμβάνομαι και περιμένω εδάφια να με διαφωτίσεις
Τα δικά μου τα βιβλία δεν είναι χριστιανικά και άλλα λένε.»

Να τα δούμε λοιπόν!

Ορίστε να μας δώσεις τα στοιχεία που περιέχονται στα βιβλία σου. Τι περιμένεις φίλτατε Δημήτρη?

dimitris2:
«Ναι είχε κατηχητικό η Θεσσαλονίκη.
Κάπου άρχισαν οι αρχαίοι ιερείς να χάνουν την μπάλα.»

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι!

Οι αρχαίοι ιερείς πολύ καλά τα λέγανε και πολύ καλά έκαναν το έργο τους, απλά έκαναν ένα τεράστιο σφάλμα: υποτίμησαν την κακότητα, την μισαλλοδοξία της ιουδαϊκής μονοθεϊστικής κουλτούρας του Γιαχβεδισμού/Χριστιανισμού.

Ωστόσο, ο καιρός τους δικαιώνει, καθώς δίχως ιερά, δίχως ιερείς, ολοένα και περισσότεροι ανακαλύπτουν την αλήθεια των προγώνων τους, έναντι στην «αλήθεια» των προσηλυτιστών της νέας θρησκείας απο την Ασία.....

dimitris2:
«Ο Χριστός μιλά για τη δραχμή της φτωχιάς.»

Ο Χριστός μίλησε για τον λαό του, και ως πιστός Ραβίνος δεν πάτησε ποτέ του γη απερίτμητων. Ο Χριστός, θέλησε να εκπληρώσει τους νόμους και τα κελεύσματα των προγώνων του («Δεν ήρθα για να τα καταργήσω, αλλά για να τα πραγματοποιήσω» Ματθ.5,17), μίλησε για το Ισραήλ, για τον Μωυσή, και κατα τα άλλα δεκάρα δεν έδινε για όλα αυτά τα παραμύθια που εσείς προφορικά έχετε φανταστεί.

Συγκεκριμένα:

1) «46 εἰ γὰρ ἐπιστεύετε Μωϋσεῖ, ἐπιστεύετε ἂν ἐμοί· περὶ γὰρ ἐμοῦ ἐκεῖνος ἔγραψεν. 47 εἰ δὲ τοῖς ἐκείνου γράμμασιν οὐ πιστεύετε, πῶς τοῖς ἐμοῖς ρήμασι πιστεύσετε;»

2) «17 Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας· οὐκ ἦλθον καταλῦσαι, ἀλλὰ πληρῶσαι.»

3) 29 εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ ᾿Αβραὰμ σπέρμα ἐστὲ καὶ κατ' ἐπαγγελίαν κληρονόμοι.

4)39 ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς, ὅτι ὑμεῖς δοκεῖτε ἐν αὐταῖς ζωὴν αἰώνιον ἔχειν· καὶ ἐκεῖναί εἰσιν αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ·

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Ιησούς έρχεται να εκπληρώσει τα γραφόμενα της Πεντατεύχου, να δηλώσει ότι καλώς πράττουνε όσοι πιστεύουνε στις «αρετές» και τα «θεάρεστα έργα» του Μωυσή, να τονίσει ότι όσοι τον πιστέψουνε είναι και σπέρμα του Αβραάμ, καθώς και να υποστηρίζει με έμφαση ότι οφείλουμε να ερευνάμε τις γραφές, και είναι προφανές ότι εννοεί τις αθλιότητες της Π.Δ. καθώς η Κ.Δ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ!

Τόσο απλά.

«Τον εχθρόν φίλον ποιείν και ευεργετείν», μας διδάσκει ο Κλεόβουλος.
«Μη κακολογείν τους πλησίον», μας λέει ο Χίλων
«Όσα νεμεσάς τω πλησίον, αυτός μη ποιεί» (για όσα αγανακτείς με τον πλησίον σου, εσύ μην τα κάνεις), μας διδάσκει ο Θαλής.

dimitris2:
«Οταν αγαπητέ έχεις μια πόλη 10.000 ατόμων και σφάζεις τη διπλανή των 8.000 ατόμων δε θα το συγκρίνεις με τα πεπραγμένα μιας αυτοκρατορίας που έσφαψε 7.000 άτομα και πολύ κακώς.»

Τα θύματα μόνο ενός αυτοκράτορα, του θεοδωσίου, υπήρξαν πάνω απο 10.000 σε μια και μόνο περίσταση: την σφαγή των εθνικών στον ιππόδρομο.

Στη Σκυθόπολη έσφαζαν για δεκαετίες αλλόθρησκους, δηλαδή εθνικούς.

Ο Ιουστινιανός ερήμωσε απο τις σφαγές κατα των εθνικών την ελληνική ύπαιθρο.

Δεν μπορείς φίλτατε να μέμφεσαι εκείνους τους έλληνες, διότι γνωστός στον κόσμο δεν είσαι για τις «ορθόδοξες δωρεές» στην ανθρωπότητα αλλά για το ένδοξο παρελθόν αυτών των ελλήνων.

Για τα υπόλοιπα, τα μερίσματα πάνε στην ιουδαϊκή μυθολογία.

Τόσο απλά....

k.sofiaΝέο Μέλος
01/12/2006, 18:55:53
ΦΙΛΕ VIKING MOY ΓΡΑΦΕΙΣ'

Οταν λες οτι κατεληξες στο οτι υπαρχει δημουργος εννοεις τον Χριστιανικο Θεο προφανως;
ΣΟΦΙΑ
ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΘΕΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΘΕΟ, ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

VIKING
Μιλας για ΘΕΟ.Και οι αλλες θρησκειες για ΘΕΟ μιλανε.Τι ειναι αυτο που σε επεισε οτι ο Χριστιανικος Θεος ειναι ο αληθινος;

ΣΟΦΙΑ
ΕΣΥ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.ΠΩΣ ΓΥΡΙΖΕΙ Η ΓΗ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ.

ΣΟΦΙΑ
ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΠΟΙΑ ΓΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.
ΕΝΝΟΩ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ,ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ.

k.sofia

ΥΔΡΟΧΟΟΣΝέο Μέλος
02/12/2006, 00:39:21
quote:

quote:
1:Ισχυει οτι οι <<αντιπροσωποι του θεου στη γη>>-οι παπαδες-ειναι αναξιοι του τιτλου τους,(υπαρχουν βεβαια λιγοι που κανουν καποια καλα αλλα οχι πολλοι)και κατα τη γνωμη μου ΟΛΟΙ οι παπαδες θα πρεπε να 'ταν ΑΓΙΟΙ.
Ξεκαθαρισα την αποψη μου για τους παπαδες απο την αρχη προκειμενου να μην αρχισουν ολοι οι αθεοι μαζι να λενε <<οι παπαδες εκαινο, οι παπαδες το αλλο>> οι παπαδες δεν ειναι θεοι και ουτε καν κοντα στην αγιοσυνη, επομενος ειναι λογικο να κανουν λαθοι και να λενε βλακιες και δικαιως αυτοι που ακολουθουν τις βλακιες τους χαρακτιριζονται <<προβατα>> ή απλα ηλ***οι θρησκοι.

απο τη νστιγμη που δεχεσε οτ ιοι παπαδες δε νκανουν καλα τη νδουλεια τους αυτοματα δεχεσε οτ ικαι το αγιο πνευμα δεν κανει καλα την δουλεια του
(μην ξεχνας οτι κατα την χειροτονια το αγιο πνεμυα δινει την φωτηση στους παπαδες να κανουν το θελημα του θεου)

quote:
2:<<Πως μπορεις να αποδειξεις την υπαρξει του θεου(γενικα) ή του Ιησου(ειδικα)?>>:Η απαντηση ειναι απλη ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.Αυτο ομως που ΜΠΟΡΩ να κανω ειναι να πω οτι υπαρχουν 500+ αγιοβιογραφιες και 1000+ θαυματα αμφιβολεις εξηγισης και αληθοτητας ανα διαφορετικους αιωνες σε διαφορετικα μεροι διασπαρτα στον κοσμο.Εχοντας λοιπον υποψην μας οτι ΑΓΙΟΣ ΑΝΑΚΥΡΙΣΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ, μπορουμε να πουμε πως πολλα θαυματα γιναν απο πολλους αγιους.Παροτρεινω επισεις τους αναγνωστες να ψαξουν γαι την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΕ ΣΥΝΔΟΝΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗΣ, οπως και την ιστορία της.

την ανηπαρξια του χριστου μπορεις πολυ ευκολα να την αποδηξεις
αρκει να ψαξεις να βρεις αναφορα στο ατομο του απο τους ιστορικους της εποχης που εγραψαν για γεγονοτα που εγιναν στην περιοχη που υποτιθετε οτι εδρασε ο χριστος

αλλα ας πουμε οτι ο χριστος η μαλλον για να ειμαι ποιο σωστος ατομο με τις ιδιοτητες του χριστου εδρασε στην περιοχη την εποχη που λεει η αγια γραφη
σοου γουατ
δεν ηταν ο πρωτος γιος θεου που ηρθε για να σωσει τους ανθρωπους
ουτε ηταν ο πρωτος που απαρνηθηκε την ευκολη ζωη ουτε ηταν ο πρωτος που ειχε μαρτυρικο θανατο
με λιγα λογια η ζωη του δεν ηταν διαφορετικη απο <<μερικους>> αλλους υιους θεων

οσο για τα θαυματα ειναι πολυ ευκολο να γινουν αρκει να εχεις εναν βοηθο και αρκετα προβατα

quote:
3:Οι διαφοροι ανθρωποι οι οποιοι εχω συναντισει να πολεμουν με ή χωρις στομφο τον Χριατιανισμο ανηκουν στις εξεις κατηγοριες:

Α:Αυτοι που ξουσαν τη ζωη τους αδιαφορώντας(και αμαρτουσαν ελευθερα) για θρησκεια και θεους και οι οποιοι οταν ακουγαν για κολαση τους επιανε ιλιγκος και γι αυτο μου λεγαν <<ρε φιλε στον 21 αιωνα ειμαστε>>.Απαντουσαν ετσι δηλαδη γιατι ξεραν οτι ειχαν <<λερωμενη τη φωλια τους>>.
Β:Αυτοι που βλεποντας την τρελα ή και τον φανατισμο των παπαδων αλλαξοπισθησαν.Γιατι δυστυχως οι παπαδες δινουν στους ανθρωπους που δεν εχουν γνωσεις πανω στο Χριστιανισμο λαθος εικονα.
Γ:Οι ανθρωποι που εχουν γνωσεις και αμφιβαλουν επιστημονικα ή εγωιστικα.
____->Οι ανθρωποι που ανηκουν στη Β κατιγορια μπρουν να ξαναγινουν χριστιανοι αν εχουν διαβασει το Α.Οι υπολοιποι μπορουν απλα να παψουν να ουν εγωισμο και να να αμφιβαλουν επιστημονικα.

με λιγα λογια
1)αυτοι που φοβουνται οτι θα πανε στην κολαση
και κανουν οτι δεν πιστευουν

2)αυτοι που πιστευον στον θεο αλλα δεν τους αρεσει το πως φερονται οι παπαδες

3)και αυτοι που εχουν πεσει στην πλανη

χαχαχαχα

quote:
Αυτα εχω να παραθεσω ως εδω, αναμενονται κι αλλα να γραψω μεσα στον μηνα.

αναμενω

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

el.elyonΜέλος
02/12/2006, 13:31:49
[quote]
el.elyon:
«4) ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ!»

Schwabe:Το ψέμα, εν προκειμένω η θεολογία που επικαλείσαι, προκύπτει ως ανεδαφική και ατεκμηρίωτη. Η αλήθεια που εγώ μιλάω, είναι μια διαρκή αναζήτηση της επιστημονικής διάστασης του Σύμπαντος.

el.elyon:
Εδώ αγαπητέ μου δεν απαντάς άμεσα: με ένα ναι η όχι; Γιατί; γιατί απαντάς για κάτι που δεν σε ρώτησα και δεν απαντάς για εκείνο που ρώτησα; Γιατί αναφέρεις κάποια θεολογία που υποτίθεται ότι εγώ την επικαλούμαι; Ποτέ το έκανα αυτό; Όταν σου είπα ότι δεν μπορώ άμεσα να σου αποδείξω το Θεό; Αλλά μου απαντάς έτσι όπως εσύ θέλεις . Γιατί ; Η ερώτηση ήταν πολύ ξεκάθαρη αλλά εσύ δεν έδωσες μια καθαρή απάντηση. Θα πρέπει να πω ότι στην απάντηση σου αναφέρεις και το ψέμα και την αλήθεια άρα έχει κάποια σχέση με την ερώτηση μου. Για να δούμε ποιο είναι το ψέμα και ποια είναι η αλήθεια για σένα; 1) Το ψέμα είναι ‘’η θεολογία μου’’ και 2} Η ‘’αλήθεια’’ για την οποία εσύ μιλάς είναι μια διαρκή αναζήτηση της επιστημονικής διάστασης του Συμβάντος. Άρα φίλε Schwabe αυτό που λες είναι: Αφού ξερώ ποιο είναι το ψέμα, γιατί να βρω και την αλήθεια, που μπορεί να μη τη βρω ποτέ. Γιατί αγαπητέ μου να μη μπορέσεις να βρεις την αλήθεια ; Εγώ από την αρχή σου ζήτησα να μου πεις για την γνώση σου, πώς την απέκτησες και εσύ σιωπείς. Σιωπή; Όχι, συγγνώμη, κάτι είχες πει ότι η γνώση είναι δύσκολο μονοπάτι, αν δεν κάνω λάθος. Αναφέρεσαι στο υποσυνείδητο μου αλλά όχι στο δικό σου; Θες να σου πω την αλήθεια μου αλλά εσύ δεν θες να μου πεις την δικιά σου αλήθεια. Φίλε μου Schwabe εσύ είσαι σίγουρος ότι ο Θεός/θεοί είναι ψέμα, άρα η αλήθεια μου για σένα είναι ψέμα. Τότε για ποιο λόγο να σου πω για τον Θεό μου; Εσύ γιατί δεν παρουσιάζεις την αλήθεια σου; Αφού είσαι σίγουρος για το ψέμα άρα αυτό θα πει ότι δεν υπάρχει άλλο ψέμα, γιατί δεν παρουσιάζεις τη αλήθεια σου; Γιατί δεν παρουσιάζεις την αναζήτηση της αληθείας σου από την αρχή έως τώρα ; θέλεις να μείνω στο ‘’ψέμα μου’’ ;
Ποια είναι η αλήθεια σου;

Φίλε μου Schwabe δεν θέλω να κερδίσω καμιά εντύπωση και εάν σου έχω δώσει αυτήν την εντύπωση σου ζητώ συγγνώμη! Φίλε μου στο διάλογο με ενδιαφέρει η ουσία και σ’αυτό το διάλογο η ουσία είναι η αναζήτηση της αληθείας. Ποια αλήθεια; τη δική σου αλήθεια. Γιατί; Διότι εσύ εκ των προτέρων θεωρείς την ύπαρξη Θεού ψέμα άρα δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε την αλήθεια μου αλλά την δική σου αλήθεια. Γιατί; Διότι εγώ δεν σου είπα ότι η αλήθεια σου είναι ψέμα ούτε καν ξερώ ποια είναι η αλήθεια σου και αυτήν αναζητώ. Εάν εσύ αυτήν την αναζήτηση την θεωρείς ανάκριση και δεν την θέλεις η δεν την θεωρείς καν αναζήτηση, θα πρέπει να σου πω ότι αυτός είναι ο τρόπος μου για την αναζήτηση αλλά εάν εσύ ξέρεις κάποιο άλλο μονοπάτι γιατί δεν μου το δείχνεις; φίλε μου αυτό σου ζητάω. Αλλά μιλάω για μένα . Εσύ φίλε μου γιατί κανείς διάλογο; Για να πεις, ποιο είναι το ψέμα; Αυτό θέλεις να μου πεις; Αυτό αγαπητέ μου Schwabe το δέχτηκα από την αρχή και όταν λέω ότι το δέχτηκα δεν εννοώ σαν αλήθεια, αλλά ότι δεν υπάρχει λόγος για μένα να αποδείξω το αντίθετο. Γιατί; Διότι αγαπητέ μου τις αποδείξεις και τα τεκμήρια που εσύ ζητάς και έτσι όπως εσύ τα έχεις ορίσει αποκλείοντας την πίστη, αυτό είναι δικαίωμα σου και το σέβομαι αγαπητέ, εγώ δεν τα έχω άρα γιατί να σου πω για κάτι που εκ των προτέρων έχεις απορρίψει, και αυτό είναι δικαίωμα σου. Εσύ θεωρείς ότι έχεις απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις μου και εγώ είμαι εκείνος που δεν έχω απαντήσει πουθενά. Μπορεί αλλά θυμάμαι ότι σου είχα δώσει μια άμεση απάντηση: Δεν μπορώ άμεσα να σου αποδείξω τον Θεό. Αλλά εάν δεν σου είναι κόπος θα το ήθελα να μου ξανακάνεις όλες τι ερωτήσεις με μια σειρά και θα σου απαντήσω, εκτός αγαπητέ μου των ερωτήσεων που έχουν να κάνουν με την πιστή μου. Γιατί; Διότι εσύ δεν πιστεύεις τίποτα αλλά ερευνάς την πιστή των άλλων . Αγαπητέ μου το τι κανείς εσύ με τους άλλους είναι δικαίωμα σου και δικό τους. Εγώ φίλε μου SCHWABE την πιστή μου την ερευνώ μονός μου, ευχαριστώ ,αλλά δεν θα σε χρειαστώ για την πιστή μου, κάτι που εσύ θεωρείς ψέμα, αλλά για ποιο λόγω να σου πω , για να μου πεις ότι είναι ψέμα, μια υπόθεση, το είπαμε αυτό. Τίποτα άλλο έχεις να μου πεις ; Έως τώρα δεν μου έχεις παρουσιάζει την αλήθεια σου αλλά μονό το τι είναι ψέμα . Εγώ αυτό έχω δει και εάν κάνω λάθος θα μπορούσες να μου παρουσιάζεις τη αλήθεια σου, την αναζήτηση σου όχι τίποτα αλλά να μάθω να προσαρμοστώ σε ένα ζωντανό διάλογο και να αγγίξω αυτές τι έννοιες και τα κατηγορήματα που μάλλον δεν έχω αγγίξει.. Αυτό θέλω αγαπητέ μου, την αλήθεια σου, αυτές τις έννοιες , αυτά τα κατηγορήματα, αυτά που είπε ο Ηράκλειτος, ο Δημόκριτος, οι προσωκρατικοί , και όχι αυτά που είπε ο Πλατών, ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης και οι σοφιστές, όλοι για το ψέμα μιλούσανε. Τι παραμύθια είναι αυτά: ότι είπε ο Θεός στο Σωκράτη ότι είναι ο πιο σοφός άνθρωπος και ότι υπάρχουν δυο κόσμοι για τον Πλάτωνα αυτός των ιδεών ( της αληθείας) και αυτό (του ψέματος ) και οι σοφιστές να λένε : δεν υπάρχει αλήθεια και εάν υπάρχει κανένας δεν μπορεί να την αποδείξει αλλά αλήθεια είναι αυτό που εγώ θα σε πείσω ότι είναι αλήθεια..
Φίλε μου εάν μπορείς να κανείς κάτι, κάνε το, εάν όχι δεν πειράζει φίλε μου . Συγγνώμη για αυτό που ήθελες να κάνω αλλά δεν έκανα. Αλλά μάλλον θα ξέρεις το γιατί, αφού είμαι στο ψέμα πώς να κάνω κάτι φίλε μου; Για αυτό θα χρειαστώ την αλήθεια σου!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ, ΦΙΛΕ Schwabe.
el.elyon!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!