- 28 / 6 -PARTY-NIGHT + DJ.JIM FROM CORFU LIFE!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Θα γλυτώσετε έτσι κι απ' τους Παπαράτσι...
Φιλιά!![]()
![]()
![]()
ananέμιsss vanδήsss![]()

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΡΧΟΜΑΙ!
ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ

Κάνε ότι θέλεις αλλά μην κάνεις ότι δεν θες να σου το κάνουν...
THE POWER OF THREE WILL SET YOU FREE
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΙΝΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ (ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ) ΦΙΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ![]()
ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΙΡΕΚΑΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΛΕΙΝΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΟΥΤΩΣ 'Η ΑΛΛΩΣ Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΕΙ.
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ARCHON ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ...![]()
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Καλέ μου φίλε Aβαταρ
quote:
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ...
Θα πρότεινα να προηγηθεί τελετή...σπονδές και όλα τα σχετικά
Στην συνέχεια να προσπαθήσουμε να τηλεμεταφέρουμε τον φίλο Archon, στον χώρο του πάρτυ...
Αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή, ελπίζω να είναι ο αγαπητός wicca...
Θα μετατρέψει τον Archon σε πνευματάκι, και μέσω του αστρικού πεδίου...θα τον μεταφέρει στον χώρο του πάρτυ![]()

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
είχε δώσει την λύση στον wicca!!
ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟ!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()

Τιγράκο ετοιμάσου !
ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΥΛΗ εσένα σε θέλω κοντά μου
Λίλιθ ας γελάσω τρις ΧΑ !
Φρούτε εσύ σημειώνεις απουσίες και θα σε μπουφλήσω .
Παρακαλώ να υπάρχει ποιοτική μουσική η οποία θα μιλάει για εσωτερικά θέματα .
Τερλέγκας – Ένας άγγελος χορεύει ( μεταφυσική )
Ζαγοραίος – Στους τάφους και στα μνήματα ( μαγεία )
Μελάς – Είσαι Αμαρτωλή ( γνώση )
Κλωναρίδης – Ζωή μου είναι ότι θέλω την κάνω ( εσωτερικό μανιφέστο )
Χριστοδουλόπουλος – Απορώ ( αναζήτηση )
κ.α.
Ο κακός λύκος
Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ!

μα που τα βρίσκεις;
πρόσεχε όμως...στο πάρτυ λίγα. Θα φοράμε στενά...![]()
μη σκιστούμε στα γέλια!
Ωραία τα αστεία σας φίλοι μου.
Αλλά...
ΣΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;;;![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
* Irene *
~ Love is the only truth ~
Επομένως, θα υποθέσουμε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΡΥΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.
Είναι όμως πράγματι έτσι τα πράγματα??
Ποιός είναι ο ορισμός του προπατορικού αμαρτήματος που "μας βαραίνει" άραγε?
Απο πού τεκμηριώνεται αυτό το "αμάρτημα", που αποτέλεσε έκτοτε την απαρχή....αλυσιδωτών εξελίξεων και ερμηνειών των πεπραγμένων απο τους εκφραστές της Καινής Διαθήκης?
Ποιές είναι οι εξηγήσεις που μας παρέχει η Καινή Διαθήκη για αυτό το κεφαλαιώδες ερώτημα?
Απο ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ προκύπτει ότι ήρθε για να σώσει τους ανθρώπους απο τις αμαρτίες τους?
Μήπως τελικά πρέπει να ξαναφρεσκάρουμε ως Έλληνες την μνήμη μας και να σκεφτούμε λίγο βαθύτερα τα λόγια του Όμηρου?
"Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ. ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ!"

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
ευχαρίστως να "ανοίξουμε" την συζήτηση, και σε ευχαριστώ για τις παραινέσεις σου, αλλά θα ήθελα σε αυτό το topic να μείνω στο συγκεκριμένο θέμα, δεδομένου ότι....γρήγορα θα εξαντληθεί!
Να υπογραμμίσω όμως ότι δέν βλέπω τον ευατό μου ως "μόνιμο κατήγορο" των άλλων, αλλά αντιθέτως μέσα απο μία λογική απομυθοποίησης προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τα πραγματικά κοινά σημεία.
Θα παρατήρησες και εσύ ότι ο "έντονος" διάλογος (ενίοτε και με σκληρούς διαξιφισμούς) όπως π.χ. με τον ΑΙΟΝ, έφερε στην επιφάνεια μία διάσταση των κρίκων της όλης αλυσίδας που, τουλάχιστον για μένα, ήτανε άγνωστη.
Το ότι δέν υπάρχει απόλυτη ταύτιση, θα έλεγα ότι είναι λογικό και αναμενόμενο. Εξάλλου, για ποιά ιστορία των ανθρώπων άλλως θα μιλάγαμε?
Θεωρώ ότι η λογική της "στυγνής λογικής" έχει πολλά να προσφέρει στον ελεύθερα σκεπτόμενο Έλληνα. Αρκεί να ξεφύγει απο τα περιχαρακωμένα της δοτής "αλήθειας".
quote:
Προπατορικό αμάρτημα, χμμ το πρόβλημα ξεκινά ακόμη κι από τη διατύπωση της φράσης.
Κατ' αρχήν ας ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα. Μας λένε πως ο Αδάμ και η Εύα έφαγαν από το δέντρο της γνώσεως του καλού και του κακού, πέφτοντας στην πρώτη παγίδα του πονηρού κι έτσι διαπράττοντας την πρώτη επί γης (;) αμαρτία. Για κάτσε ρε φίλε Μωυσή γιατί εδώ μπερδεύονται τα πράγματα. Αν ο καρπός αυτού του δέντρου ήταν μέχρι πρότινος άγνωστος γι΄αυτούς (το οποίο ισχύει αφού πιο πριν δεν είχαν φάει) πως είναι δυνατόν να γνώριζαν εξ αρχής τι σημαίνει καλό και κακό αφού μέχρι τότε δεν υπήρχε σημείο αναφοράς για καμμία από τις δύο έννοιες;Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με μία αντίφαση. (πίνω λίγο Comfort και συνεχίζω). Πιστεύω πως το πρόβλημα εστιάζεται στο ασύνδετο των καταστάσεων πριν και μετά τη βρώση του καρπού. Οι όροι του Θεού ήταν σαφείς: να μη φάνε από το δέντρο του καλού κσι του κακού (Γεν Β' 16-17). Σύμφωνοι, όμως όταν ο Αδάμ άκουσε την εντολή από τον Θεό δεν αναφέρεται πουθενά να ρώτησε "τι εννοείς Θεέ με τις έννοιες καλό και κακό;" που σημαίνει πως ο Αδάμ ήταν ήδη εξοικειωμένος με αυτούς τους όρους. Παρακάτω όμως ο όφις λέει στους πρωτόπλαστους πως αν φάνε από τον απαγορευμένο καρπό θα είναι σας θεοί καθώς θα γνωρίζουν πλέον το καλό και το κακό, δηλαδή θα γνώριζαν αυτές τις έννοιες αφού έτρωγαν τον καρπό (Γεν Γ' 5-6). Αυτό όμως φαίνεται πως το γνώριζαν από την αρχή οι πρωτόπλαστοι. Φαίνεται λοιπόν πως έχουμε πρόβλημα στη διατύπωση.
Από τη μία πλευρά οι πρωτόπλαστοι εμφανίζονται ως όντα που αγνοούν τις έννοιες καλό και κακό και από την άλλη εμφανίζονται ως όντα που ήδη γνωρίζουν τι σημαίνουν αυτές πριν φάνε από τον απαγορευμένο καρπό.
Πέραν της αντίφασης αυτής προκύπτουν και άλλα ερωτήματα:
- Γιατί ο Θεός εμφανίζεται τόσο ανθρωπομορφικός στις ερωτήσεις του; (είναι δυνατόν να μη γνωρίζει τις επόμενες κινήσεις των πρωτόπλαστων;)
- Γιατί ο όφις εμφανίζεται ως ο κακός της υπόθεσης; Υποτίθεται πως στην κατάσταση του παραδείσου ακόμα δεν είχε επέλθει η εωσφορική πτώση (καθώς ο όφις υπήρχε χωρίς διάκριση και ξεχωριστή ιδιότητα ανάμεσα στα άλλα ζώα της Εδέμ), άρα ο όφις δεν είχε κανέναν λόγο να είναι πονηρός, αφού ακόμη τότε ήταν στην πλευρά του θεού, άρα στα πλαίσια της άσκησης μόνον του καλού (ή κατ' επέκτασιν μιας μονοσήμαντης ενέργειας), αυτή η πράξη του δεν είχε λογική, ούτε καν λόγο ύπαρξης.
- Πως είναι δυνατόν να μεταβιβάζεται το προπατορικό αμάρτημα στις επόμενες γενιές; Μήπως αντί για τον όρο κληρονόμιση του προπατορικού αμαρτήματος έπρεπε να λέμε συνέχιση εκείνης της συνειδησιακής κατάστασης; Προσωπικά δεν μπορώ να δεχθώ πως γεννιέμαι φέρροντας μαζί μου και την αμαρτία.Το ότι εκδιώχτηκαν οι πρωτόπλαστοι από τον παράδεισο σημαίνει δραστική αλλαγή της υπόστασης και της αντίληψής τους με απώτερο σκοπό τους την επιστροφή στην προγενέστερη κατάσταση.
Είναι νομίζω ξεκάθαρο ότι η ανάγκη της "ρετσινιάς" της αμαρτίας από την πρώτη μας πνοή αποσκοπεί κάπου. Θεωρώ απαράδεκτο το να γεννιέμαι "αμαρτωλός", να μου χρεώνουν δηλαδή μια πράξη που για να την κάνεις θα πρέπει τουλάχιστον να είσαι γεννημένος κι όχι έμβρυο. Αλλά αν υπάρχουν κάποιοι που συνειδητά δέχονται να χρεωθούν κάτι που δεν έκαναν, ας μας πουνε τι γίνεται με τα νεογέννητα που για κάποιο λόγο πεθαίνουν μόλις γεννηθούν. Αυτά τα άτομα έχουν στο "μητρώο" τους μόνον ένα χαρακτηριστικό, την αμαρτία, οπότε κύριοι δογματικοί πείτε μας που θα καταλήξουν αυτά τα παιδιά μετά την ημέρα της Κρίσης. Μη ξεχνάτε πως ακόμα δεν έχουν βαπτισθεί, άρα δεν είναι Χριστιανοί, άσχετα αν οι γονείς τους είναι. Και για να σας το κάνω πιο δύσκολο πείτε μου αν αυτά τα παιδιά δε γεννηθούν από Χριστιανούς γονείς αλλά από κάποιους γονείς σε ένα ξεχασμένο μέρος της Γης όπου δεν έχουν καν ακούσει για το Χριστιανικό δόγμα, ποιά η μοίρα τους μετά θάνατον;
Η όλη αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη δε με πείθει, άλλωστε πάλι θα έλθουν οι απανταχού φωτισμένοι ερμηνευτές και θα το γυρίσουν στην αλληγορία και ότι το συγκεκριμένο γεγονός πρέπει να είναι αποδεκτό ασχέτως αν στερείται εννοιολογικής αρτιότητας. Κάπου έχω κουραστεί να προσπαθώ να μαντέψω τι από κάθε εξιστόρηση στην Παλαιά Διαθήκη είναι αλληγορικό και τι κυριολεκτικό. Έχω κουραστεί να ακούω αυτόκλητους ερμηνευτές της Βίβλου να μου μιλάνε με τόση σιγουριά για το τι αποκαλύπτεται και εξιστορείται στην Π.Δ. και να βιάζουν τη νοημοσύνη μου με δογματισμούς που στερούνται κάθε σοβαρότητας και ουσίας. Αυτοί πάντα ελίσσονται μεταξύ αλληγορικού και κυριολεκτικού προκειμένου να επικρατήσει σε κάθε περίπτωση η ύψιστη ηθική που κρύβεται σε κάθε εδάφιο της Π.Δ.
Όπως και να 'χει εγώ πιστεύω πως το προπατορικό αμάρτημα συμβολίζει την αλλαγή της συνειδησιακής μας κατάστασης. Δεν γνωρίζω αν αυτή η αλλαγή αφορά σε κάτι που χάσαμε (άρα κάποτε υπήρξαμε ανώτεροι) ή σε κάτι νέο που μας αποκαλύφθηκε, πάντως θεωρώ πως έχει να κάνει με τη Γνώση. Ο παραλληλισμός με τον Προμηθέα δεν είναι τυχαίος αλλά αν βασιστούμε στην ομαλή και σταδιακή νοητική εξέλιξη του ανθρώπινου γένους μια εξ' αποκαλύψεως ή εκ κλοπής γνώση κάπου δεν ταιριάζει. Αυτό δίνει ενδιαφέρουσες προεκτάσεις καθώς εγώ προσωπικά οδηγούμαι στο να πιστέψω ότι κάποτε το ανθρώπινο γένος είχε φτάσει σε άγνωστα επίπεδα γνώσης και μόνον μερικοί ήταν οι φορείς της (άλλωστε αυτός ο παραλληλισμός υπάρχει και στον Προμηθέα με τη φωτιά=γνώση). Ίσως ο Αδάμ και η Εύα να είναι η απαρχή εκείνης της γενιάς στην οποία αποκαλύφθηκε αυτή η γνώση who knows. Πάντως συσχετισμοί με εξωγήϊνες φυλές (ορμώμενοι από το "ποιήουμε" και όχι "ποιήσω") δε νομίζω να έχουν σοβαρή θέση.

quote:
θα προσπαθήσω να πλατύνω την συζήτηση, (Πλωτίνος)
το ίδιο και εγώ γιατί έτσι θα
quote:
προσεγγίσουμε τα πραγματικά κοινά σημεία.(Schwabe )
Στην Εβραϊκή μυθολογία - παλαιά διαθήκη - το προπατορικό αμάρτημα αναφέρεται
ως η κοπή και η βρώση του μήλου.
Στην Σκανδιναβική μυθολογία αναφέρεται ότι:
Στον ιερό δρυμό της Ασγάρδης βρισκόταν κι ένας δεντρόκηπος, όπου μεγάλωνε μια μηλιά, της οποίας τα μήλα μόνο οι Θεοί είχαν δικαίωμα να τρωνε. Όσοι έτρωγαν από αυτά τα μήλα αποκτούσαν αιώνια υγεία και νιάτα. Αυτή ήταν μια ιδιότητα για Θεούς, κι οι Θεοί είχαν συμφέρον να μην αποκτήσουν το ίδιο πλεονέκτημα και άλλοι, άνθρωποι και Γίγαντες, γιατί αλλιώς θα γίνονταν κι εκείνοι σαν Θεοί.
Ας αφήσουμε ασχολίαστο το θέμα τον γιγάντων εδώ.
Υπάρχει ήδη το topic γίγαντες.

ουυυυ...
Edited by - Anounakis on 21/12/2003 15:12:05
αυτό ακριβώς θέλω να αναδείξω!
Οι ετσιθελικές ερμηνείες των οπαδών του ιουδαιοχριστιανικού δόγματος περι του "προπατορικού αμαρτήματος" ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ.
Τα όσα λένε, τα λένε τάχα για να ερμηνεύσουνε την Α ή την Β προφητεία της αποκαλούμενης Παλαιάς Διαθήκης. Και αυτή η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ γίνεται μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουνε την μεσσιανική εφαρμογή του προσηλυτισμού τους.
ΛΑΘΟΣ ΛΟΙΠΟΝ! Και ας μάθει πλέον ο κοσμάκης ΤΙ ΤΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ.
ΠΟΤΕ αμάρτημα γονέων ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ επάνω στα τέκνα σύμφωνα με τον ιουδαϊσμό!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ!!
Ακόμα και η έννοια του προπατορικού αμαρτήματος, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ. Και όποιος έχει διαφορετική γνώμη απο τους ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΎΣ "ερμηνευτές" της Π.Διαθήκης ΑΣ ΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΑΦΙΑ. Θα χαρούμε να τα γνωρίσουμε!
Και κάτι ακόμα:
1)ΠΟΥ και σε ΠΟΙΟ εδάφιο μιλάει η "Καινή Διαθήκη" για το προπατορικό αμάρτημα? Να μας υποδείξουνε το σημείο αυτό παρακαλώ.
2)Σε ΠΟΙΑ ΠΡΑΞΗ ακριβώς εντοπίζεται η τέλεση του θρυλούμενου αμαρτήματος? Να μας το ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝΕ παρακαλώ.
Αϊντε να τους δούμε...
Στο θαύμα που έκανε ο Χριστός στον εκ γεννετής τυφλό οι μαθητές του μετά το θαύμα τον ρώτησαν για ποιό λόγο ήταν τυφλός εκ γεννετής, μήπως από κάποια αμαρτία των γονιών του. Αυτό μου λέει ότι μάλλον οι ιουδαίοι δέχονταν το "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα".
Περί του προπατορικού αμαρτήματος, πολλές φορές και εγώ έχω αναλογιστεί τί μπορεί να ήταν αυτό. Στη δύση η ενέργεια του Αδάμ να φάει από το δένδρο της γνώσης του καλού και του κακού θεωρείται ως η πρόκληση για γνώση, για μάθηση, αλλά νομίζω είναι λάθος αυτή η διάσταση διότι δεν ήταν απλά το "δένδρο της γνώσης" αλλά ήταν το "δένδρο της γνώσης του καλού και του κακού" επομένως οι πρωτόπλαστοι δεν στερούντο γνώσης, στερούνταν της ικανότητας της γνώσης του καλού και του κακού, εφ' όσον όμως ήδη εγνώριζαν τον Θεό ήτοι το καλό, στην ουσία με την πράξη τους αυτή γνώρισαν το κακό και μέσα από αυτό απέκτησαν τη δυνατότητα διάκρισης του καλού και του κακού. Επομένως το προπατορικό αμάρτημα για μένα είναι η υποταγή στην επιθυμία της γνώσης του κακού.
Ένα άλλο σημείο που πρέπει να δούμε επίσης είναι ότι πρώτη σε αυτή την επιθυμία υπέπεσε η Εύα και έπειτα ο Αδάμ. Κατά την πατερική ερμηνεία ο κόσμος στον οποίο ζούμε, αυτός με τις αρρώστειες και τους θανάτους και την φύση μας αυτή που είναι, είναι αποτέλεσμα της πτώσης του ανθρώπου. Αυτό δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Διότι αν ήταν σωστό, θα υπήρχαν τουλάχιστον κάποιες στιγμές που η Εύα ήταν ήδη πεπτωκός ενώ ο Αδάμ όχι και αν και ο Αδάμ δεν μπορούσε να γνωρίζει το καλό και το κακό, θα μπορούσε όμως να διακρίνει την αλλοίωση της φύσης της Εύας. Πιστεύω λοιπόν πως η αλλοίωση της φύσης του ανθρώπου προήλθε από τον ίδιο τον Θεό εξ'αιτίας της πτώσης ναί, υπήρχε όμως συγκατάβαση για κάποιο χρονικό διάστημα και εγκαταβιούσαν οι πρωτόπλαστοι στον παράδεισο παρά το ότι ερωτοτρόπησαν με το κακό.
Βέβαια εδώ υπάρχει και η άλλη εξήγηση, ίσως ο Αδάμ να μην μπορούσε να διακρίνει την αλλοίωση αυτή, επειδή η αλλοίωση ήταν εσωτερική και όχι εξωτερική.
Υπάρχει και η τρίτη περίπτωση, ο Αδάμ να ήταν καψούρης με την Εύα σε τέτοιο σημείο που τα είδε όλα και είπε ... "Μωρό μου, μαζί σου και στην κόλαση" εξ'άλλου είχε ήδη ζήσει μόνος του και ξέρουμε ότι δεν ήταν χαρούμενος.
Τέλος να πώ περί του "αμαρτίες γονέων" πιστεύω ότι εν πολλοίς ισχύει, αλλά όχι με μεταφυσικό τρόπο, με φυσικό. Παράδειγμα, τεράστιος αριθμός από ηρωινομανείς προέρχονται από οικογένειες με προβλήματα (χωρισμοί, βία κλπ.). Όπως και να το κάνουμε, το πως είμαστε εμείς, επηρεάζει το πως θα είναι τα παιδιά μας. Με αυτήν την έννοια το δέχομαι το προπατορικό αμάρτημα ως την αλλοίωση που έχει επιφέρει αυτή η ενέργεια των πρωτόπλαστων στο γονιδίωμα μας.
Προσπάθησα να μεταφέρω αυτά που σκέφτομαι, δεν ξέρω, μπορεί και να ακούγονται σαν βλακείες
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ?
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
το είπες μόνος σου φίλε μου: οι χριστιανοί ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΝΕ!
Μόνο που με τα "Πατερικά συμπεράσματα" και τα "μάλλον" ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Υποτίθεται λοιπόν ότι οι ιουδαίοι ασπάζονται μια τέτοια φιλολογία του στιλ "το προπατορικό αμάρτημα βαραίνει ΚΑΙ τους απογόνους".
Μάλιστα.
Και ΞΑΝΑ-ερωτώ: ΠΟΥ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ "ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ"??
Απο πού μπορεί ο "πιστός" να το διαπιστώσει, εκτός ΤΩΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ??
Και ακόμα: ΠΟΥ, ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η "ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ" ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΓΙΑΧΒΕΔΟΔΙΑΤΑΞΗ??
Και είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ αυτό το σημείο φίλε μου, διότι ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΧΤΙΣΑΝΕ ΠΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΤΙΑ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!! (μόνο που πολύ φοβάμαι....χτίσανε πάλι στην ΑΜΜΟ!)
Διότι (υποτίθεται..) είπανε οι εβραίοι και το περίφημο, "το κρίμα να πέσει επάνω στα παιδιά μας", και τα σχετικά.
Αϊντε να ακούσουμε λοιπόν τους ερμηνευτές..
quote:
ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΦΙΣ ΗΤΑΝ ΚΑΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΕΒΗ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΟΡΙΛΛΑΚΙΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ?
Στο DNA μας επενέβησαν όλοι οι Θεοί - εξωγήινοι. Ήταν συλλογική απόφαση.
Χρειαζόντουσαν εργάτες και τους έφτιαξαν.
Απλώς μετά κάποιοι μας ήθελαν πιο ενεργούς και κάποιοι όχι.
Εκεί παίχτηκε το παιγνίδι.
Στο τέλος η μεγάλη εξάπλωση από την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή μας
έγινε για αυτούς επικίνδυνη.
Γι αυτό στο τέλος μας άφησαν να πνιγούμε (κατακλυσμός)
ενώ μπορούσαν να μας σώσουν αφού είχαν προβλέψει το φαινόμενο.
Όμως κάποιοι που από την αρχή μας θέλανε πιο ενεργούς ,
σώσανε την παρτίδα τελευταία στιγμή. (βλέπε βιβλικό Νώε)
Αυτά αναφέρονται στην Σουμερική Μυθολογία.
12ος Πλανήτης Zacharian Sitchin
Οι Σουμέριοι Helmut Uhlig
Και κάποιες πληροφορίες στον τσαρλατάνο David Icke Το μυστικό όλων των εποχών.

ουυυυ...